A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Bea!
Nekem tetszett az idézet levél, valami hasonló keringett már régebben, még akkor olvastam. Én örülök annak, hogy faluhelyen még megvannak azok a dolgok, amikről a levél beszél. Pl. Dunafalván, ahonnét Zoli származik a mai napig így élnek a gyerekek. Gondolkodtunk is sokat, hogy odaköltözünk (1-1 osztályban max. 15 gyerek van, annyira kicsi a népsűrűség), csak sajnos kevés a munkalehetőség.

Tgyás, gyed, gyes:
Gabi, azért csak gyest kap Bátor után, mert nem volt folyamatos munkaviszonya, a suli, ahol dolgozott csak meghatározott időre vette fel, és az jóval előbb lejárt, mint ahogy Bátor született. Természetesen, ha lett volna folyamatos munkaviszonya, akkor járt volna neki a tgyás, majd a gyed.
Tehát folyamatos (határozatlan idejű) munkaviszony alatt TELJESEN mindegy, hogy mikor születik a következő baba jár a tgyás és a gyed is.
A tgyás és gyed összegét tekintve azonban az a jó, ha közben van az anyukának 180 nap ledolgozott napja (sok-sok összegyült szabadság beleszámít, és a 15 nap betegszabi is, a táppénz azonban már NEM), mert akkor az után kapja a tgyást, gyedet. Durván számolva a fizu 70%-t. Ha azonban nincs 180 nap, akkor csak a minimálbér kétszeresének 70%-t kapja tgyásként és gyedként is. (Jelenleg 57000x2=114000-nek a 70%-a 79800Ft.) Természetesen, ha a fizetése 114000-nél alacsonyabb, akkor annak a 70%-t kapja csak.

Kérdezzetek, ha valami nem világos!

Ildi!
Bocs a hétfőért, de későn indultunk.

Nóri
norcee

Nóri! akkor jo mert a multkor én is igy értettem.

Dancsi! szegény Jozsi, remélem gyorsan elmulik a pup. Szupi a hordozo mennyiért vettétek ezt és hol?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nóri,
ezt nagyon klasszul leírtad, kössz, honnan vagy ilyen jól informált?

Dancsi,
szegény Jozsóka, még az ág is húzza. Azért látszik Rajta, hogy beteg. A kicsi szemein. Gyógyulást Neki.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Nóri!

Nem baj,várok 35-ig,és indulok is.
Majd egyszer csak összefutunk.
Nálunk,Hahóton,sok minden van még az említett dolgokból.
Van olyan osztály,ahol csak 8 fő tanul.Az egész iskolába 90 gyerek jár.Két évet tanítottam otthon,mielőtt Szegedre kerültem.11 gyerek járt az osztályomba.Nem voltak szuper képességűek,de jó volt velük dolgozni.
Mi is azért nem vagyunk otthon,mert a férjemnek nem lenne jó munkája.Én vágyom vissza,de abból nem lesz semmi.A pénz...

Ildi
tfildiko

Karmen,
ajándékba kaptuk, 25-30 ezer körül van ez a fajta újonnan. Hegymászó boltban lett véve, de kapható asszem a Brewndonban is. A babaszobán láttam ugyanezt használtan (asszem a babakocsik közt, vagy a gyerekülések közt) töredékéért.
Vendég

Dancsi! kár hogy hamarabb nem láttam van ilyen. Orsival már nemigen tudom kihasználni mert most kezd el járni de a tesonak keresünk majd ilyet.
Nagyon tetszik. Jo lesz nekünk használtan is én is ugy gondolom.

Lányok! Elsö cipönek jó a Marko is? Mert Siestát hallom mindig, az joval drágább, ha szerintetek is Siesta kell azt veszek csak ha a másik is van olyan jo akkor az olcsobb.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Koszonjuk a dicsereteket. Kép

Angi, aranyos vagy, azert nem akartunk megrikatni.Kép Amugy Kristof is olyan, mint Virag, tarsasagban visszafogott.

Gabi, a profilomban van a cim.

Hajni, oke, csinalj honlapot! Nagyon kivacsi vagyok milyen volt Luci kiskoraban. Most eszmeletlen vagany kiscsaj. Kép Ugyes, hogy mar tudja a szamokat. Azt hiszem piramisepitonek hivjak azt a jatekot.

Dancsi, sajnalom, hogy leesett Jozso, ez sajna elofordul neha. A hordozo tenyleg szuper! Es az is, hogy mar nem beteg. A zsakot a miskolci coraban levo egyik boltban vettek, a nevet sajna nem tudjak. Szerintem sportboltban nezd meg.

Karmen, nagyon edes Orsika a szankoban!

Enikore en is sokat gondolok.

Agi
agi77

Karmen, azt mondtak az ortopedian, hogy mindegy milyen cipot adunk a gyerekre, csak ne az a szivacs talpu vacak legyen.

Agi
agi77

Képzeljétek, Jozsó az esti szopinál egyfolytában hányt sugárban. Rohadtul megijedtem, hívtam a dokit, azt hittem a kanapé ügy tett be. De nem, csak a cuccos a torkában. Jön föl a takony, és attól hányt. Alig bírtam elaltatni, 1,5 óra alatt sikerült lenyomni. Legalább ezerszer elénekeltem neki a _hová mégy te kis nyulacskát.

Ma este beviszem a szivacsot és mellette alszom.
Vendég

Karmen,

en ugy emlexem, Gabi3 azert nem kap gyedet, pedig meg tenyleg nem volt 2 Flora, amikor szult, mert mert lejart a szerzodese a Floras Gyed alatt.
Igy volt Gabi?

g.
gabomamo

Most olvasom, bocsi, mar Norci megirta.
g.
gabomamo

Karmen,
egy ismeros a 1,5 éves kislányát még simán túráztatta a háti hordozóban. Asszem 15 kg-ig jó, szerintem olyan 2 éves korig lehet használni.
Vendég

Sziasztok!

Karmen: Tök jó a marko cipő is,csak tartsa jól a lábát, és a talpa legyen puha, legyen benne lépésemelő betét, az a dombocska a talpbelsejében, és szellőzzön, de ne ázzon át.

Gabó:Igen, azért nem kaptam gyedet, mert nem volt munknaviszonyom már, de azért én még reménykedem.

Dancsi: Én tökre úgy láttam, mintha egy hátizsákban lenne Jozsó. Kép Szegényke, jól megjárta, nem sokára nyoma sem lesz. Gondold el nálunk Bátor hányszor esik, főleg ha Flóra szeretgeti, meg ha fellöki, mert van ilyen. És akkorát koppan a feje...

Ági:Azóta már rájöttem, hogy a profilt kéne nézni. Meg is néztem, nagyon édi.

Gabi3
inecsg

Dancsi!

Remélem,hogy jó volt az éjszakátok.
Ezt én is szoktam énekelni.De nálunk a sláger a Vuk.

Nóri!

Most már én is értem a gyed kérdést,jól elmagyaráztad.Köszi.

Jobbulást minden betegnek!

Ildi
tfildiko

Az előbb írtam, de elszálltKépKép

Na újra:

Dancsi, hogy van Jozsóka?

Ági, nagyon okos kisfiad vanKép

Kriszti, Benedek tejallergiás valószínűleg. De majd pontosan a febr. végi vérvételnél kiderül.

Angi, Bea, szerintem mindkettőtöknek igaza van. Persze a technikai fejlődés fontos és jó, de jó lenne, ha ezzel együtt emberséges világ lenne. Ez hiányzik manapság az embereknek.

A gyerekeket meg meg kell óvnunk a bajtól, ha módunkban áll. Gyerekülés stb. Ezek kellenek, ha már vannak. Örüljünk nekik. Persze a túlzott aggodalom is ártó lehet.

A téli utazást és sportot tekintve én elég félős vagyok. Nem szívesen engedném el a gyerekeket síelni, mert szerintem túl veszélyes sport. Biztonságosabb, ha itthon szánkóznakKép
Ha lenne lányom én nem engedném egyedül az éjszakába, legfeljebb egy nagyobb báttyal, ha tud rá vigyázni. Jobb félni, mint megijedni, nem? Vagy ez már túlzott aggodalom? Igazából én a fiaimat is félteni fogom az éjszakázástól. Jó kis anyuci leszekKép

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Elfelejtettem,hogy az Enikő írt az este.Ha sikerül beállítani a vérnyomását,akkor hétfőn jön haza a klinikáról.1 és fél hét múlva megindítják a szülését EST-vel,ha addig nem indul be magától.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Dancsi, nem akarlak elkeseríteni, de az esésből egyre csak több lesz. Ráadásul még akkor is el fog esni, amikor nem is gondolnád. Szerintem amikor a babák beindulnak lassacskán (vagy rájönnek, hogy tudnkak többet is, mint négykézláb mászni), akkor nagyobb a lelkesedés, mint az ügyesség.
Emlékszel, már írtam, hogy Lucival mennyi minden történt. Nem te vagy a hibás, sajna ez a korral jár.

Ja, és Luci reggel felkelt és közölte, hogy "Jozsó(!!!!) beteg." :-))) Mondtam neki, hogy már gyógyul, és most az anyukájával játszik, erre elkezdett vigyorogni és tapsolni.

Ági, szerintem minden gyereken meglátszik, hogy otthon mennyit foglalkoznak vele. Nézd pl. Kristófot. Csak hétköznapi, gyakran hallott dolgokat mondana, ha az ember nem ülne le vele játszani, vagy egyáltalán csak foglalkozni.
Egyébként ez volt a másik dolog, amit jóleső érzéssel állapítottam meg a talin. Minden gyerek nagyon kiegyensúlyozott és békés, érdeklődő volt kortól függetlenül. Ilyen társaságba szívesen viszem Lucit, mert tanulhatnak egymástól.
Weblapot majd akkor, ha ezen az átok szigorlaton túl vagyok:-)))

Lucinak még kicsit folyik az orra, meg kap köptetőt is. Kicsit kiakadtam, tegnap anyámnál volt és felhívott, hogy vesz neki köptetőt, mert szerinte le van rakodva valami.
Ma reggel adtam neki egy kis kanállal (estére nem akaram adni), így ma meg az volt a baj, hogy köhög.
Nincs láza, nem szedi nehezen a levegőt, csak taknyos. Nem akarom orvoshoz vinni. Egyrészről ne utálja meg ideje korán a fehér köpenyt, mert 3 éves kora után úgyis igen gyakran fogunk ott megfordulni, másrészt nekem gyerekkoromban rengeteg antibiotikumot kellett szedni (anyám minden nyikkanásra szaladt velünk az orvoshoz) és 22 éves koromra maripenallergiás vagyok (vagy penicilinallergiás, az még nem dőlt el).
Szerintem egy gyerek immunrendszerét addig nem szabad bántani, amíg nem feltétlenül szükséges.

Szeretném én is szabadon nevelni a lányt, de gyanítom, ez nem lesz egyszerű. A mai világ olyan undorító, hogy csuda. És egy idő után a barátok, haverok lesznek érdekesek és az ő véleményük lesz irányadó, Luci meg írtó makacs (mindkét oldalról ezt örökölte).
Majd meglátjuk.
H
babamama

Ági! Sajna én nem tudtam meghallgatni Kristófot, nem játsza le.Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen, én is most készülök cípőt venni Edinek, mert tegnap már elengedte a szekrényt és tett többször is 1-2-3 lépést felém. Persze akkor totty, de hamarosan elindul szerintem.

Körülnéztél melyik cipőüzletbe érdemes elmenni? Én még csak most fogok, ezért kérdem, hátha megspórolok egy-két utat.

A jó cipő a védőnőm szerint:
-fogja a bokát
-hajlékony a talpa
-könnyű
-betétes

A többi (márka stb.)szerinte nem lényeg. Azt mondja látott ő már minden szempontból kiváló kínai cipőt is mostanában. Szerinte bentre is vegyek rögtön egy szandit, a lúdtalp megelőzésére. Erre egy boltot ajánlott a Mikszáth K. utcában, valami fehérneműs üzlettel együtt van a cipőüzlet, és 1700-ért vannak anatómiailag kiváló szandik, amiknek parafabetétes talpuk van. (Ő mondta, én nem értek hozzá).

A szandit egyébként nem a felfázás miatt ajánlja bentra (nálunk padlószőnyeg van), hanem hogy ne legyen lúdtalpa. Hát, nem tudom. Anyéknál nekem bentre sosem volt, mégsincs lúdtalpam. Mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Ági, nekem sem...

Gabici
gabici

Nóri, azt írja a kisokos, hogy teljes összegű GYES mellett lehet 4 órás (házon kívüli) munkát vállalni. Ezt az jelenti, hogy 4 órás bölcsibe is lehet adni a manót?
H
babamama

Gabici!

Gratulálok az Edinek,hogy lassan már elindul.Nagyon ügyes.

Hajni!

Örülök,hogy a Luca jobban van.

Ildi
tfildiko

Hajni!
Pontosan azt jelenti.

Ennél jobb megoldás, ha van kéznél nagyszülő, hogy ő megy gyesre (+kapja a nyugdíját is), az anyuka meg dolgozhat teljes állásban.
Ha tervez az ember következő gyereket, akkor nagyon NEM éri meg 4 órás munkát válallni.

Gabici!
Tapasztalatom ugyan nincs, csak véleményem, hogy úgy ahogy van, túl van lihegve ez a cipő téma. Pontosabban valamiből élni kell a cipőgyártóknak. Beleolvastam indexes forumokba, ott meg már arra esküsznek, hogy ne legyen betétes a cipő, mert ellustítja a talp tartószalagjait. (Akkor meg minek egyáltalán?-kérdem én)
Léna a szobában zokniban van, illetve anélkül, ha lerángatja. A folyosón meg cipőben.

Gabi!
Gondolkodtam az eseteden, szvsz gyedet lehet, hogy tudnál kapni, ha megszakítanád a gyest, és elmennél munkanélkülire, majd igényelnéd a gyedet. Érdemes lenne kiszámolni, lehet, hogy több, mint a gyes.

Kriszti!
Angi és Dancsi által emlegetett idexes forumon, ahol Szakbarbár válaszolgat, okosodtam ki. Évek óta folyamatosan olvasom, és mindenki esetét megfigyelem. Nagyon sokat lehet belőle tanulni, meg utánaolvasok a jogszabályokban (habár azok sokszor nem matekos agyúaknak íródtak).

Kész tervem van arra is, ha legközelebb ikreink lennének (mármint az anyagi részre), csak kicsit vad. Kép

Nóri
norcee

Erika!
Számomra a sógornőm a példakép, hogy hogyan nem félti túl az egyetlen gyermekét. (Olyan szerencsétlen volt a szülése, hogy kivették a méhét, tehát első pillanattól tudták, hogy egyke lesz, és tudatosan ügyeltek rá.)

Szvsz, felesleges félteni a nem esztrém dolgoktól, mert ha az a sorsa, akkor elüti a troli vagy a fejére esik a tégla. Kép
Engem is eléggé féltettek (egyke vagyok), de amit akartam azt úgyis megcsináltam max. hazudtam helyette valamit. (Aki közelebbről ismer tudja, hogy milyen öntörvényű vagyok.)
Gabicival értek egyet, hogy sokkal fontosabb az, ha őszinte a kapcsolat, és az, hogy bármit elmondhat a gyerek. Nem attól marad sokáig szűz, hogy otthon féltik és titják. Sógornőmék példáján látom, hogy a fiuk mindent elmond (14 éves kamasz), mert képesek lazán kezelni a dolgokat, és nem sápítozni semmin.

Középsulis tanárként tudnék mesélni, hogy miket mondtak el nekem a gyerekek, amíg tanítottam, mert látták rajtam, hogy "elbírom".

Nóri
norcee

Láttatok valahol mostanában műanyag motrot, olyan Lénának valót?

Nóri
norcee

Karmen!
Nagyon Boldog Szülinapot Orsinak!
norcee

Kármen!

Én is nagyon boldog szülinapot kívánok az Orsinak!

Ildi
tfildiko

Sziasztok Lányok!
Ügyesen bírja Kata az orrszívást de még mindig nem akar múlni.Picit talán csökkent a váladék de ma kiviszem egy kicsit olyan csábító az idő.Kép

Én nem vagyok pedagógus (sajnos) de sokat dolgoztam fiatal tinédzserekkel mert egy drogprevenciós programban vagyok segítő és valóban a bizalom az hogy meghallgassa őket valaki az szinte minden második gyerek életéből hiányzik. ez az alapprobléma...
Szóval nem szabad belefáradni a gyereknevelésbe és örülök hogy ezen a fórumon ilyen aggódó odafigyelő anyák vannakKép
De ilyenkor mindig elgondolkodom hogy miért nem lehet mindenki ilyen?
Ma palacsinta meg paradicsomleves a menü
megyek enni
Bea
20180827120929

Bea!

Az nagyon fini.
Hát,könnyű lenne,ha minden szülő odafigyelne a gyerekére.De,sajna,nem így van,tapasztalatból tudom.
Ügyes a Kata,hogy bírja az orrszívást.Remélem,hogy hamarosan meggyógyul.

Ildi
tfildiko

Karmen,
Orsikát szeretettel köszöntjük szülinapján Kép!

Hajni,
a talin nekem is feltűnt, hogy nem volt sírás. Nagyon szépen játszottak a gyerekek. Ezt le is akartam írni, csak mostanában nem nagyon ülök gép előtt.

Nóri,
majd beleolvasok az indexes fórumba.
Motort (mi bobónak hívjuk, unokatesó után szabadon Kép) láttam a Brendonban - csillagos ég áron, sztem bármelyik játékboltban kapsz. Vagy tecsó, kora.

Ma kipróbáljuk az egyszeri alvást. Úgy vettem észre, hogy nem nagyon igényli a délelőtt 9 órási alvást, ezért ma nem tettem le, hanem játszottunk. Kitoltam a babakocsit az ajtó elé (nyitott a lépcsőház), elfordultam, hogy felvegyem a kabátot, vissza, mit ad Isten? Eszter beájult a kocsiban. Negyed 1 volt. Most feljöttünk már, levetkőztettem és alszik azóta is.
Így most legközelebb az esti alvás lesz (remélem).

Eszter itthon mezítláb van (a zoknit szintén leszedi). Szerencsére padlófűtés van. Bár még nem indult el, szépen áll és oldalazva mászkál.

Képzeljétek, az a szokása, hogy megrágja a kaját (hús, répa pl.) és visszaaköpködi. Ti hallottatok már ilyet?
Mitől lehet ez?

Dancsi,
nem akarom az ördögöt a falra festeni, de Eszter is esett le és nagyon aluszékony lett utána. Kérdezték a kórházban, h hányt-e. Mondom, nem, erre azt mondták, h jó, de megfigyelésre be kellett feküdni (7 hós volt). Befeküdtünk, rá 1 órára kétszer hányt. Rögtön kapott glicerin-infúziót. Különböző vizsgálatokat is végeztek: neurolóiai, szemészeti valamint EEG vizsg. volt.
Remélem, Nálatok azóta minden oké.

Gyereknevelés:
úgy gondolom, hogy az a legfontosabb, hogy a gyerek érezze azt, hogy számíthat ránk. Ne szülők legyünk, hanem apák és anyák. Partnernek tekintsük gyerekeinket, bízzunk bennük. Hiszen ha mi úgy neveltük, akkor biztos nem fog olyan dolgokba keveredni, ami később árthat neki.
Tudatosítani kell bennük, hogy bármikor számíthat ránk. Ha bajban van, ha öröm éri. Segíteni kell és hagyni kibontakoztatni az egyéniségét (ahogy írtátok is).
Biztos az lesz a klassz, amit a haver csinál. Remélem, olyan baráti köre lesz, aki építi és nem rombolja majd.
Nagyon nehéz lesz. Csajok, mi előtt állunk?! Kép

Kriszti

Ps,
írjatok a receptes topicba, ha van ötlet!
https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/69090/149626.html?1106752673

Kép

Kép
eszteranyu

HalliKép
Bea! Ok, Én is örülnék, ha találkoznánkKép. Kriszti beírta szó pontos jelentését, Én így írnám körbe: pikírt általánosítás, túlzás, szélsőségesség, sarkítás.
Én szerettem gyerek lenni, kertvárosban laktunk, és bármikor játszhattam az utcán. A szüleinknek mégtöbb szabadsága volt a maguk idejében. Valahogy sodródunk az árral, és az Én gyerekemnek (mivel sajna nem valszínű, h telik valaha kertes házra) az lesz természetes, h később fog egyedül menni iskolába, nem mehet messzire egyedül, stb...
Sokan okolják a TVt. Sokan a kockásfülű nyulat, meg Mazsola és Tádét nézetik a gyerekkel, ami a mai fejének már nem érdekes. Nem mondom, h Shrekken nőjön fel (Nálunk konkrétan még nincs TVzés, nagyon ritkán Minimax, vagy Teletubbies), de ahogy Nekünk sem tetszik mai szemmel a Dirthy dancing, vagy az Állami áruház (de jó film is az, de csak nosztalgiábólKép , úgy Tőle sem várhatom el, h miközben a környezetében látja (majd) a mostani meséket, Ő ne nézhesse. És ki lehet kapcsolni a TVt, Nálunk nem megy egész nap, mint sok háztartásban, de a szélsőségesség (pl valahol egyáltalán nics TV és net, vagy csak régi meséket nézhet a gyerek) sem tartom jónak. Családon belül kell megszabni a 6árokat.

Írtátok a szabadon engedni, vagy szorosan tartani. Egyik sem jó sztem. Ha egy gyereket felnőttként kezelnek, túlzott demokráciában élnek Vele, és nem szabunk szabályokat, nem jelöljük ki a 6árokat, akkor folyamatosan keresni fogja azt. És mivel nem találja, ezért nem érzi biztonságban magát. Egy gyereknek kellenek pl a pontos napirendi pontok, hogy tudja, mi mi után következik, tudnia kell, mit nem szabad, és AKKOR ÉRZI magát biztonságban, ha tisztában van a korlátaival. Amiket a szülei szabnak meg, természetesen következetesen. Ha folyton ingadoznak a 6árok, az nagyon nem jó. Ha túl sok a szabály, az is visszaüt, mert ki fog törni belőle a gyerek, és annak is beláthatatlan következményei lehetnek.

Ildikó! Ködzi a híreket! Átdobnád Enikő számát mélben? anya@kissvirag.hu KösziKép

Erika! Jóóóó kis anyós leszel:DDD. Viccen kívül, persze, igazad van, mint fent ismát szófosósan leírtamKép. Sztem sem különbözik Beával annyira a véleményünk, csak más példákat ragadtunk ki.

Hajni! Ági mesélt Luciról, h mennyire édesdrága, ahogy táncol, s dumál, jó lenne már élőben is látniKép. Virág meggyógyult, jövőhéten Nekünk jó egy tali bárhol, akár Nálunk is.

Dancsi! Uhh, előfordul sajna. HAbtapi a nappaliba? És inkább csak a földön mászkáljon... Amúgy meg próbáljátok a saját kényelmetek érdekében úgy rendezni a lakást, h Jozsó saját magába, és a cuccaitokba ne tehessen kárt. TUdom, h nehéz, Mi sem tudtunk mindent elpakolni, de megvan a lakásban a játszótér fillingKép
Ági mondta, h tuti a házatok, majd nyáron megnézzük, ha bevállalsz még1talit. Jobbulást!

Gabici! Gratula az első lépésekhez!!! KépKépKép
cipő: Én nem tudok mit mondani... Hallottam már mindenféle véleményt, kell e bentre cipő, tartsa a bokát, ne tartsa, lúdtalpbetétes legyen, vagy ne...

hajni! Virág meg nem hajlandó bevenni a köptetőtKép. FIgy, kalciumot adsz Neki? Én minden légúti nyavalyánál nyomom a kalciumot, az nagyon jó! És van éjjelre a mellkasára kenhető gél is, gyógyszertárban vette a férjem (700ft volt), és az is segíti a légzését. Jobbulást!

Bea! Húú, ez nagyon szép munka, gratulálok hozzá!!!
Katának is jobbulást!

Karmen! Adj a szépszemű kedvencemnek 3 puszit a nwevünkbenKép. BOldog születésnapot Neked is;)!

Mi jól vagyunk, itt volt ma egy barátnőm, akivel személyesen most találkoztunk először, jó voltKép

Szép 7végét mindenkinek!

ps: Ildikó! május 31én tartomKép

.:Angi:.
angiszeged

Nóri, nagyon köszi! Igazából nem én fogok GYES-re menni, hanem valamelyik nagyszülő. Csak azért érdekelt a bölcsi, mert akkor délelőttre be lehetne adni. Nagyons szereti a gyerekeket, eljátszana velük délig, aztán majd a nagyanyónál alszik és mire felébred, már megyünk is érte.

Ha beüti a manó a fejét, figyelni kell, hogy nem kábul-e illetve hogy azonnal felsír-e. A gyerekklinikán mondta a doki, amikor Luci felszakította a fejbőrét.
Az aluszékonyságot figyelni önmagában szerintem nem lehet elég, mert amikor jól kibőgik magukat, el is fáradnak és ennek lehet alvás a vége.

Kriszti, nálunk kb 1 éves korában maradt abba a délelőtti alvás. Legalább jól lefárasztja magát Eszter és jobbat alszik éjszaka:-)

Karmen, Isten éltesse Orsit!

A mai cora katalógus szerint megint babahetek lesznek 2-től, ott van benne bébitaxi és tricikli is!

Nóri, teljesen igazad van, nem érdemes hazudozásra nevelni a gyereket. Csak hát elég nehéz valakinek megmagyarázni, hogy nem lehet, amikor nagyon akarja.
H
babamama

Sziasztok!

Boldog szülinapot Orsika!

Kriszti, mi is bobónak hívjuk a motort:-))). Mármint Pipi, hogy miért azt nem tudom. Kattogtam tegnap ezen a nevelés dolgon és arra jutottam, hogy menet közben is rengeteget fogunk változni és lehet, hogy a mai dolgokat pár év múlva teljesen másképp látjuk.
Köszönöm a gyes, gyed, stb. tájékoztatót Nóri:-)De kérdés, úgy látszik én vagyok a leghülyébb:-), ha nincs 180 nap és nincs lóvéilag 114000Ft, akkor a minimálbér 70%-a jár?
Csináltam ma Pipiről szánkós képeket, este majd rakok fel párat. Annyira kis édi volt ma, azzal szórakozott, hogy befedte a gatyámat, kabátomat hóval. Jah és persze elszóltam ma magam, hogy vigyázz bele ne lépj a kutyaszarba, pedig ügyelek, hogy ne így hívjam a kutya végtermékét. Erre ma minden utcán fellelhető dolog kutyaszar volt, tisztán, érthetően kimondva.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Angi, egyszerre írtunk:-))
Jövő héten vasárnap szigorlatozom mikroszámítógépekből, de utána megdumálhatunk valamit. Én is csak képeken láttalak még benneteket, szívesen megnézném a manócskákat. Mellesleg egészen közel lakunk egymáshoz, majd megbeszéljük, hogy jó legyen!
Én Lucinak most jó csomó C vitamint adok (HohesC) és Rinathiolt. Éjszaka nem krahácsol, ezért nem nagyon akarok adni neki semmit.
A klinikán mondta a doki, hogy nem gond, ha pl. a multivitaminos pezsgőtablettát issza (persze nem egészet, csak az apáéba iszik bele)
Nálunk egyébként is muszáj valahogy pótolni, mert ritkán hajlandó zöldséget enni.
Ezért gondolom, hogy "viszonylag" könyebben megúsztuk, mint Jozsó, nem volt akkor a láza, de persze egy Jozsó korú babának nem adnék multivitamint, tehát Ő jobban ki van téve a betegségeknek.
Mostmár tényleg elhúzok tanulni, mert a napi adagomtól el vagyok maradva:-)
H
babamama

Angi, már megint tök jól leírtad a dolgokat:-)))))

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Anita,
ez a kutyás-táma nagyon jó :D!

Hajni,
én is így szeretném Kép - majd látjuk.
Nem akarom elkiabálni, 2 éjjel nem volt fenn.
Írtam receptet Kép.

Még mindig alszik.

Angéla,
netes barátosnő?
Figyi, ha akartok szánkózni, szólj és adom! Most pölö lenn van a tárolóban.

Karmen,
Neked is most van a szülinapod?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Ja, még annyit a kalciumról: sajna nekem vesekövem van a kalciumtól és valahol hallottam, hogy lehet a hajlamot örökölni, tehát tisza kalciumot csak egyszer adtunk neki (antihisztamin), mert beleivott a tehéntejbe és kicsapta rendesen. De ez már régen volt. Most inkább túrórudi meg más feldolgozott tejtermékek vannak.
A tescoban lehet kapni laktózmentes tejet, tejcukorérzékenyeknek. Szerintetek azt lehet adni 2 éves gyereknek? Feles tejet még nem akarok.
H
babamama

Angi!

Köszi,megírom a telefonszámot.

Hajni!

Jó tanulást!

Ildi
tfildiko

Hajni!

A barátnőm kisfia 16 hónapos,azt issza.

Ildi
tfildiko

Kriszti! Nem, Nekem mániám a gyerekek szülinapján az Anyukájukat is köszönteni, mert az az Ő napjuk isKép.
Mi mindig felköszönjtük Anyut a szülinapunkon. Mindig meg6ódikKép

Én is írtam receptet!!!

Tyúkanyó! Nóri tényleg jól kiokosodottKép

Amúgy Nekem is Szakbarbár csinált 26ezer gyedből 60ezret. (nettó). nem mind1...

Hajni! Ok, akkor majd összefutunkKép. Erre laktok??? Nem is tudtam...

angiszeged

Angéla,
igen, ezt hallottam - és azt is, hogy a szülinap csak az Anyuka és a Gyermeke ünnepe. Csak a kettejüké Kép.
Nekem Anyukám mondja a szülinapomon mindig, hogy köszöni, hogy vagyok Neki és hogy megszültettem, mennyire örül neki Kép.

Írjátok már léci ide a Szakbarbáros linket. Köszi!

Eszter még mindig alszik Kép.

Kép

Kép
eszteranyu

HAjni! Én úgy tudom, h 2féle tejallergia van. Az egyik a laktózérzékenység, a másik pedig a tejcukorallergia. laktózmentes tejre lehet allergiás vki... (de nézz utána, Nekem em ez csak rémlik, h hallottam, olvastam vhol régebben)

Kriszti! Köszi a szánkót, majd szólokKép

angiszeged

Angi!

Nem akarja elvinni az e-mailt.Nem értem,hogy miért.Remélem,hogy sikerül elküldenem.

Ildi
tfildiko

Ildikó! Próbáld már ide: angimailja@freemail.hu
ne haragudj, lehet, h van vmi a másik címmel, du nem is kaptam rá levelet...

angiszeged

Karmen: Boldog szülinapot Orsinak!

GAbici: Gratu a lépegetéshez! Sztem szobába is érdemes venni egy olyan szandit, ami jól tartja a lábát, addig érdemes benne járatni, amíg megtanul járni rendesen. Flórának is volt, főleg azért,mert a panelban a szőyneg is hideg volt. Most nincs. A mamuszra akartuk rászoktatni, de fölösleges, úgy sem veszi le, ha bemegy a nappaliban.

Nóri: köszi az infót, megpróbálok utánajárni, csak az a baj,hogy olyan bonyolult elintézni és mindenki mást mond, máshová küld, hogy két gyerekkel elindulni.....De azért megkérdezem és utánajárok!
Az őszinteség tényleg nagyon fontos, és milyen nehéz megtartani.

Kriszti: Flóra tavaly ilyenkor is csinált ilyet, megrágat a aaját és kiköpte, még jó hogy szilveszteri vacsorán voltunk és mindenki látta. Kép

Angi:Nálunk csak játszóház van a nappaliban. Két rekesznyi játék. Most rászoktunk, hogy Flóra pakolja a játékokat lefekvés előtt. Csak az olyan ciki lesz ha megkérdezi Bátor miért nem pakol el. Remélem addigra Bátor is lelkesen fog elpakolni,nem csak szét. Kép
Mentolos krémet használtok? Mert akkor az semlegesíti a homeósgyogyót!

Hajni: Flóra sosem itta meg a feles tejet. Megkóstoltam nem túl finom. Elég sokáig Beba2+ ivott, de olyan 16 hós kora után már adtam neki tejet is. Sztem egy 2 éves gyerek nyugodtan ihat tejet,ha nincs tejallergiája.

Enikő: Jajj, de jó, hogy nemsokára hazaengednek! Muszáj indítani?!

gabi3
inecsg

Angi!

Egyenlőre arra a címre sem vitte el.Majd próbálkozom.Vagy írd meg a telcsiszámod,és megírom sms-ben.

Gabi!

Nem beszéltem az Enikővel,csak sms-t írt.Azt írta,hogy indítják,ha addig magától nem akar kibújni.

Ildi
tfildiko

Hello lányok!
Nem vagyunk ám elveszveKép
Lotti már a 2. hetet bírta betegség nélkül, szóval reménykedem.Kép
Nagyon sokat nőtt az elmúlt hetekben, olyan kiscsajos már, na és a dumája az változatlanul szenzációs. Hiába, ő az egyetlen tökéletes produktma eddigi életünknek, és nem vagyok elfogult.Kép

Enikő! Drukk, nemsoká dajkálhatod Violát!

Hajni! Lotti 16 hónaposan kapott először tejet (előbb feleset), majd nemsoká egészet. Szerintem nyugodtan adhatsz Lucifernek, persze ha nem allergiás.

Gyes,gyed, lóvé, munka: Sajnos nem sok olyan munkahely van, ahol 4 órában egyáltálán foglalkoztatnak munkavállalót. De ha valaki gyesen van, 4 órába beadhatod bölcsibe a kicsit (Hajni!). A gyes összege egyenlő a mai világban a nagy nullával, a pénz nagy úr, ezért dolgozom én is. Egyébként a gyerek pusztán a bölcsis léttől nem lesz frusztrált (azt hiszem Kriszti írta).
Személy szerint én szerencsésnek érzem magunkat (na nem azért mert dolgozom), hanem mert Lotti imádja a bölcsit, a dadusok is őt, és tudom, jó helye van.

Karmen! Boldog szülinapot a szépszemű Orsinak!

Nina! Utólag is boldog névnapot Vandusnak!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Kriszti!

Nálam a Piros Pöttyös a nyerő túró rudiból.Nekem ebből mostanában muszáj naponta ennem.

Ildi
tfildiko

Köszönjük a köszöntést! Holnap lesz tortája.

Gabici! Neked eddig a Siesta, Márko ill. a Ciciban (Nagyá. passzázs) tetszett.
Én szobába nem adok rá cipöt, mert sok helyen azt olvastam az a legjobb ha mezitláb( ill. zokniban) van.
Én motort a Tesoban vettem most akcios az enduro. Én nem akartam 3 kereküt mert az könnyen borul. A bébitaxinak meg szélesebb elöl a kereke azt nem tudja könnyen hajtani nem fér ugy oda a lába. 2700 volt az enduro motor.

tegnap kináltak eladásra Dr. Siesta cipöt, ez szerintetek valodi? Nem emlékszek valamelyiken is láttam volna dr. feliratot. Amugy meg sem birtam hajlitani a talpát olyan merev volt.

Enikö remélem hétfön tényleg kijöhet!!

Nóri! Én is igy mentek a mütöbe lehet több nem lehet. Most megusztam, de a köv. babánál is nagy a veszély erre.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Angi!

Kiírta a gép,hogy gond van a küldés-fogadásommal.

Ildi
tfildiko

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?