A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Hát akkor ma megpróbáljuk először a feles tejet, aztán meg ki tudja, mi lesz. Tegnap a tescoban elfogyott a babatej.

Gabi, abból gondolom, hogy nem lehet tejallergiája, hogy símán benyom egy doboz Danone csábítás pudingot:-))) A múltkor a nagyanyja véletlenül megitatta kicsi tejjel és nem lett baja, talán most sem. Mindenesetre megnyugtattál, kösszentyű!

Bölcsi: jó, hogy ez így megoldható, valahogy nem lenne szívem egész napra beadni. Bár biztos, hogy ez másra is hasonló hatással van, de igaza van Melindának, a pénz nagy úr.

Melinda, köszi neked is! Mondd, hogy van a másik kismama? lassacskán itt az idő, nem? 1 hónap még? Párod hogy van? Rég hallottam róla is.

Angi, mi az Ősz utca elején lakunk, ti pedig (úgy tudom) a Sík Sándorban, igaz? Ágiék is ott laknak, ugye?
Most éppen irigyellek benneteket, mert láttam, hogy a kis utcákban megmaradt a hó,lehet szánkózni.
H
babamama

Sziasztok!

Gabi3! Szerintem igaza van Nórinak gyedet illetőleg. Járj gyosan utána!

Nóri, Corában lesz akciós babytaxi, én is gondolkodom rajta.

Orsinak boldog szülinapot!

Gabici
gabici

Sziasztok!

Karmen, Orsikanak mi is nagyon sok boldogsagot kivanunk! A sisestanak szerintem eleg merev a talpa, nekem eddig a dr Batz tetszett a legjobban.

Babamama, majd mi is szivesen talalkoznank Veletek, ha levizsgaztal. Jo tanulast! (Angiek a Makkoserdon laknak.)

Karmen, Gabici, nem tudom mi lehet a baj a lejatszassal.

Megyek, mert Kristof piszkalja a gepet.

Agi
agi77

Karmen!
Aranyosan ragozol. Kép
Igen, emlékszem, hogy teljesen úgy álltál hozzá, hogy csak 1 gyereked lesz.
Köszi a motor tippet, megnézzük a hét végén. Orsi tud már vele közlekedni?

Angi!
Kiváncsivá tettél, leírnád nekem, hogy hogy lett ilyen sok pénzed. Persze tippem van, ha egyéni vállalkozó voltál, akkor aszem tudom. Illetve, ha nem volt biztosításod, hanem a TB-vel kötöttél szerződést, akkor is tudom.

Anita!
"ha nincs 180 nap és nincs lóvéilag 114000Ft, akkor a minimálbér 70%-a jár?"
Nem, akkor a tényleges béred 70%-a jár. Magyarán, ha pl. csak 100 000-ről szól a szerződésed, akkor csak 70 000Ft lesz a tgyás és a gyed is. Ebben az esetben anyagilag nincs értelme visszameni dolgozni a 2 gyerek között.

Nóri
norcee

Corában mennyibe fog kerülni a "bobó"?
norcee

Nóri!

Nekünk pedagógusoknak a 3 évre hány nap szabink lesz?Kiszámoltad már?Én szülés előtt végig táppénzen voltam.

Ildi
tfildiko

Ildi!
Jó kérdés, mondjuk én eleve nem 3 évet számolok, mert a gyest (Tudod, ami a Noémi/Léna 2 éves korától 3 éves koráig járna, és, ami huszonpárezer.), már nem akarom igénybe venni (Pontosabban, majd valamelyik nagyszülő.). Szóval úgy tervezem, hogy ha Léna betöltötte a 2-t, akkor visszamegyek dolgozni, vagyis elkezdem kivenni a szabit. Számolgatom, de egyelőre nincs pontos infóm (meg tudod a 46 nap évi szabi csak adható, perzse megszokták adni), ha minden jól alakul, akkor kb. kijön 180 napra. Utána fogok nézni, és akkor megírom, meg neked is kiszámoljuk pontosan.
Azt tudod, hogy a 13. havi 0. havi lett?

Nóri
norcee

Nóri!
Mostanság alig találozunk Kép, de akkor ezúton szeretném megköszönni a tippedet. Nélküled ez nem jöhetett volna létre Kép Szóval arról van szó, hogy sikerült megállapodást kötnünk a TB-vel úgy, hogy elég jól járjunk. Kép Még egyszer köszi az infót!

Gira
Vendég

Dancsi!
Ki a nagyapád? Anyai vagy apai? Ugye téged meg Jozsót láttalak a tv-ben a megemlékezésen? Józsó hogy viselte?

N
norcee

Nóri!

Köszi,hogy utánajársz.Én még nem tudom,hogy lesz a 3.év.Nem tudom,hogy megyek-e akkor már dolgozni.Hátha addigra felemelik a Gyes-t.
Nem tudtam,köszi.

Ildi
tfildiko

Sziasztok

Karmen, Orsinak nagyon boldog első szülinapot kívánunk. Kép

Gabici, nemsoká szaladhatsz Edi után. Kép Ha mész a Mikszáth Kálmán utcai üzletbe, megírod milyen a szandi?

Dancsi, Józsónak jobbulást. Szegényke.

Kétféle tejallergia lehet. Van tejfehérje allergia (pl. kiütés, fulladás lehet tőle), akkor semmilyen tejterméket nem lehet enni, vagy van tejcukorérzékenység (enzim hiány, hasmenés lehet a jele), akkor biztonyos tejtermékeket ehet a gyerkőc.

A lábboltozat kialakulásához sima felületre kell a cipő, ha már jár a baba, a mezítlábat egyenetlen talajra, például a homokba, a fűbe javasolják.

Gigi
gigi1

Nóri! Jé, tényleg ujitok ragozásilagKép Igen, én mindig 3at szerettem volna, de nem mertem remélni a kockázatok miatt. Sáriban becsülöm hogy felkészitett arra mi várható, akkor is ha nem ugy történt. Sokkal rosszabb lett volna ugy ébredni hogy elötte beszélt erröl is akkor szenbesülni vele ha gond volt.

Köszönjük a szülinapi köszöntést!

Vettem Siestát. Elmentem a Bartók térre, ott a nem bélelt (mert most olyat kerestem kint nem fog még járni van kocsicipö meleg, ill. kocsival járunk) veluros volt 8700-ért. Itt viszont elfogadják a bababonuszos kupont, ami 15% minusz.
Átmentem a Centrumba, választék nemigen volt, 2 féle bélelt, 2 sima, ez utóbbi csak sötétkék nubukk ill. bör. Én utobbit vettem. Mindkettö 7e helyett most 4800 Ft.

Ági! irja a férjed a weben hogy milyen lejátszó kell hozzá, nekem nem az van.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Lányok! Én úgy tudom, hogy csak az első otthoni évre jár a szabi. Nekem mielőtt visszamentem 55 nap szabim volt, de még abból az évből is maradt, amikor szültem. Mondjuk én köztisztv. vagyok,de szerintem ez nem számít.

na, megyünk fürödni

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Valaki közületek ért a homeopátiához ugye? Azt mondták 36-ik héttől lehet inni málnalevél teát vagy mit, mert puhitja a méhszájat. Tudtok róla valamit? Van valami kis könyv, vagy valami, ahol le vannak irva ezek a dolgok? Azt mondták, van valami fehér alapon, kék keretes kis könyv vagy fűzet, ami erről szól.Ha tudtok erről valamit, légyszi irjátok le. Köszi.
zita_29

Nóri,
Apai nagyapám volt, a foiskolán tanított fizikát. Jozsó születése elott pár nappal halt meg. Kép

Jozsó nem volt velünk, anyósom vigyázott rá.

Nem is tudtam, hogy volt a TV-ben is. Melyikben?

Kriszti,
nem a fejreállás miatt van a sok hányás, hanem a köhögés miatt. Most az esti szopinál is beterített mindent.

Amúgy jobban van, visszatért az étvágya is rendesen. Csak tiszta trutyi a torka és jön fel a cucc és sokat hány.
Vendég

Dancsi!
A szegedin, fizikus volt ugye? Ahogy mutatták az ottlévőket téged véltelek látni meg Jozsót.

Melinda!
Én úgy tudom, hogy a tgyás idejére jár az egész, persze időarányosan, és a gyed első évére is. Neked hány nap az éves szabid? 46, mint a tanároknak?

Nóri
norcee

Nóri,
igen, fizikus volt. De Jozsó nem volt ott. Mellettem a novérem 3,5 éves kisfia ült. Kép
Vendég

Karmen: Azért örülök,hogy jól alakult és nem kellett kivenni a méhed! Motor, sztem is jó a négykerekes, bár azzal is lehet esni. Tapasztalat! Kép Dr. Siesta? Még nem hallottam.

Zita: A Sas patikában vagy a Kígyóban lehet ingyenes homeopátiás kiadványokat kapni, van kismamáknak is külön, bár nem tudom, hogy most van-e, mert elég rég óta keresem is. A www.nandu.hu-n találsz szülés előtti, alatti ill. utáni homeós cuccokat. Illóolajokat és gyógynövényteákat.

Gabi3
inecsg

Zita! Gabi!

A Kossuth sgt.-on lévő patikában, a Vasas Sz. P.-ben én pár hete megkaptam mind a 3 füzetet.
norcee

Ági, persze, hogy találkozhatnánk:-))) Csak ezen legyek egyszer túl:-)))) (mindig ezt mondom, de talán egyszer vége is lesz:-)))))))

Melinda, nekem összesen 65 nap szabim van (ha a 2005-öt nem számítjuk). Tehát 2003, 2004 és amit 2002-ről hurcolok (meg korábbról is). A számolás alapján minden évre jár a rendes szabi, szerintem neked is. Lehet, hogy a munkaügyes elszámolta? Nem hinném, hogy ebben az esetben különbség van közalkalmazott és köztisztviselő között.
H
babamama

Hú lányok!Ez az éjszaka...Fél 12h-tól fél 2h-ig nem aludt.Nem tudtam visszaaltatni.Amint leraktam a kezemből,visított.Azt hittem éhes,de nem evett.Csináltam neki teát,szomjas sem volt.A férjem sem aludt semmit.Már a végén ő ringatta el,és végre elaludt.A párom már nem is feküdt vissza,azt mondta,hogy már nem tud visszaaludni.4h-kor ment dolgozni.

Kármen!

Milyen tortája lesz az Orsikának?

Dancsi!

Hogy van a Jozsó?Remélem,hogy a nagy napra meggyógyul teljesen.

Ildi
tfildiko

Norcee! 25 nap alap+5 pót szabi jár nekem.

Lottika a hóban:Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Ildi! Szegény Noémi! Meg te is! Remélem de. sokat alszotok! Inyenc torta lesz én mindig ezt veszek ez a kedvenc. Isteni. Amugy meg Micimackos lesz (remélem azt rendeltem, 35 szeleteset szoktak csinálni én 20t kértem, eddig nem kért még senki, gondolom nem felejtik el)

Gabi! Dr. Siesta. Megkérdeztem az üzletben ilyen sose volt, hamisitvány. Amugy is gyanus hogy a Siesta másképp irja magát a Siesta szót is.

Nóri! Orsi még nem tud menni a motorral. Én tolom.

Melinda! Lotti élvezte a havat? Hol van ilyen fa játszótér?

Zita! nekem 3 homeos füzetem is van, majd du. megnézem most indulnunk kell.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!

Most ébredt fel,aludt 2 órát.Most éppen nyugiban van.
Milyen ízű az a torta?Hol rendelted?Én még olyat nem ettem.

Melinda!

Nagyon csini a Lottika,jó az a sapi.

Ildi
tfildiko

Ildi,
borzasztóan sajnállak az éjszakáért! Kép Kép

Jozsón úgy látom, hogy esik vissza. egyre taknyosabb és egyre csúnyábban köhög. Irtó nyugös még mindig. Ma nem fogadott el semmit a mellemen kívül. De éjjel csak egyszer volt fent. Evett és aludt is tovább.

Óránként szívom az orrát. Tudom nem tesz jót a nyálkahártyájának, de nem akarom, hogy a fülére húzódjon. Meg a sok hányás is a takony miatt van sajnos.

Legszívesebben elhalasztanám a keresztelot is, de nem lehet már.
Vendég

Sziasztok!

Íme 2 kép Pipiről, egy eső váró és egy szánkós:KépKép

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Melinda ez a "bánya játszótéren " készült?

nyúlanyó

Dancsi!
Jobbulást Józsónak!

Ildi!
Próbálj mindig pihenni, amikor Noémi alszik, hogy ne dőlj ki!

Apa kivitte Lénát sétálni, mert nagyon vágyott ki a lány (megszokta, hogy délelőtt kint alszik egy fél órát), remélem nem fog megfázni!

Nóri
norcee

Nyúlanyó! Pipi gyönyörü azokkal a hatalmas szemeivel!

Ildi! Örülök hogy Noémi aludt de. Ezt Ujszentivánon készitik, amugy Szegeden az Osziban lehet kapni (Kereszttöltés u.) De ök ráteszik a hasznot, sokkal olcsobb ha közvetlen amikor jön a kocsi Szegedre a cukiba akkor elhozzák házhoz. Kényelmesebb is nekünk meg olcsobb. Ez tejszines csokitorta, dióval dusitva. Nagyon lágy, nem laktató, nem tömény. Mi az esküvönkre pont ezért rendeltük ezt mert a torták mindig kimaradnak mindenki tele van mire felszolgálják. Nálunk el is fogyottKép

Tortával nagy szerencsénk volt mert a férjem pont ment anyuékhoz kiderült a tortát nem tudták beadni mert rossz a csengö, engem állitólag hivtak a mobilon, szerintük ki volt kapcsolva. Már 2x mentek vissza oda.
Amugy nem Micimackos csak macis a férjem szerint. Majd teszek fel képet.

Dancsi! Jobbulást Jozsónak!

Nóri! Ilyen idöben Orsi is kint van annyit min. Lénának sem lesz baja, gondolom rétegesen öltöztetted.

A többi talis baba hogy van?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

A kép a Kálvária téri jáccón készült, az új gépemmel, amit a drága férjecskémtől kaptam a szülinapomra.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Hát az éjjszakánk nekünk se volt valami fényes,bezzeg most alszik a kis hamis. Éjjel 1,5-2 óránként szopizott. De háromkor már nem bírtam felvenni így visszaaludt és 6-ig durmolt. Nem tudom mi volt vele minden esetre eléggé mosott rongyra emlékeztetett az arcom reggel.

Sajnos Kata orra még nem jött rendbe, még szívni kell de nem sokat, szerencsére.

Hála az égnek a gyerekek megcsinálták a honlapjukat mostmár egy kicsit szabadabb a gép. Ha felteszik a netre majd megírom a címüket nagyon tanulságos három 12 éves gyerek munkája...Kép
nem bonyolítom a nevelési elveimmel a topicot majd ha lesz tali akkor mi is jövünk és dumcsizunk
Karmen
Én is kívánok nektek boldog szülinapot
Nyúlanyó
Pipi nekem nagyon aranyos az esőváró képen

Jó hétvégét mindenkinek

Bea
20180827120929

Dancsi,
gyógyulást a fiadnak!

Nóri,
most jöttem be az erkélyről (teregettem), brutális hideg van. A szél, minden. Eszter is igényli a friss levegőt, nem is tudom, hogy legyen.
Kicsit könnyezik a szeme, remélem, nem lesz beteg. Tegnap váladékos is volt, ma már csak sima könnyek.

Valamint nyilván jönnek a fölső szemfogak. Bal, jobb hármasok. Néha annyira rág, h ömlik a nyála. És nyűgös. Valszeg ezért köpi ki a kaját is. Joghurt ismét nem kell. Jaj, tiszta para vagyok, nehogy beteg legyen.

Anita,
Pipi nagyon szép!

Ildi,
igaza van Nórinak, pihenj Te is, amikor Noémi alszik. És a pihi ne a gépezés legyen, hanem dőlj le.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kármen!

Biztos,hogy nagyon fincsi az a torta.

Nóri és Kriszti!

Nagyon hideg van,most jöttem meg a Micimackóból.Úgy fázott az arcom.Én nem viszem ki a Noémit.Az előbb megint elaludt.Azt vettem észre,hogy elég jól bírom a strapát.Aranyosak vagytok,hogy aggódtok.Igyekszem pihizni is hétvégén.Ilyenkor a férjem uralja a gépet.(Néha azért ideenged.)

Dancsi!

Sajnálom!!!Jobbulást a Jozsónak!

Ildi
tfildiko

Nóri, köszönöm az infókat, aranyos vagy, hogy válaszoltál. Akkor nem dolgozok a két baba között, úgy se volt kedvem:-)))

Tényleg hideg van kint, Pipi is volt lent apjával délelőtt, de csak háromnegyed órát és amikor visszajöttek csupa piros volt a pofija a hidegtől. De ők mondjuk szaladgáltak, meg szánkóztak a "dombon".

Melinda azt hittem ez a szőregi játszótér, ott pont ilyen fa vonat is van.

Karmen, az újszentiváni cukrászda a legjobb ami a környéken van:-) Nem vajasak a sütemények, nem tömények és a rizses gyümiszelet tényleg rizsből, meg gyümiből van. Annó az én esküvőmön is az ő sütieik meg tortájuk volt. Jut eszembe esküvő, hol kell most intézni a házasságot? A Huszár utcába?

Kriszti remélem nem lesz eszter beteg, a szemfog az a metszőfog?:-))

nyúlanyó

Húúúh bocs a kis "e"-ért ESZTER

nyúlanyó

Angi!

Elment az e-mail.Megkaptad?

Ildi
tfildiko

Nóri, megint volna egy kérdésem:-))) Ne haragudj, hogy zaklatlak, de te az én agyamnak megfelelően írod le:-)Ha már gyesen vagyok, babát várok és veszélyeztett terhes, akkor érdemes e táppénzre menni? Mármint kivenni a szabadságot és utánna rögtön táppénz? Csak több lóvé, mintha csak símán a gyest kapom, vagy nem? Köszi és bocs, remélem ez az uccsó kérdés sorozatom volt:-)

nyúlanyó

Most olvastam a szakbarit és a szerint nem érdemes....remélem jól értelmeztem. Akkor a fizetés 56% kapnám kb, ha megszületik a kövi baber.

nyúlanyó

Anita,
a lényeg, hogy jól megbeszélted magaddal Kép.
Leírnád a linket, ahol megtalálható az ember?

Kössz!
Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Anita,
megtaláltam.
Én is elvagyok így magammal, látod? Kép

Karmen,
remélem, jól sikerült a szülinapi buli!
Torta fini volt?
Mert ahogy leírtad, én már a számban éretem az ízét Kép.

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti:-))

Dicsekvés: Pipi a szőnyeg puzzle-on az összes betűhöz hozzá mond valami szót: pl: M - Mimó, T - tata, stb. Ha lerajzolok neki egy betűt, akkor is mond hozzá szót. Ezt muszáj volt leírni, büszke anyuka vagyok:-))

nyúlanyó

Bocs de ezt is muszáj felrakni, ez most a kedvenc képem Pipiről, olyan kövér fejű rajta:-) Ígérem egy darabig nem rakok fel képet......Kép

nyúlanyó

Kriszti:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766&la=41528895

De arra nagyon vigyázzatok csajok, ha a TB-nél le akarnak rázni, nem szabad hagyni magatokat.
Személyes tapasztalat. Meg itt a fórumon is volt ilyen, nem emlékszem pontan hogy kivel történt.
Kiokoskodtuk a frankót, a tb-nél meg elküldték a sunyiba. Akkor másik ügyintéző, és már ok volt a balhé.
Nina
nina74

Nyúlanyó!
Pipi nagyon szép! Kitől örökölte ezeket a tellt ajkakat?
Remélem jól értem a kérdésed, arra gondolsz ugye, hogy ha Pipivel már a gyesen lennél (tehát Pipi elmúlt 2), és terhes vagy, akkor anyagilag érdemes-e varriálni, hogy a gyed után nem gyest igényelsz, hanem kiíratod magad táppénzre a pocak miatt. Szerintem érdemes, mert a táppénz kb. ugyanaz lesz nálad, mint a gyed, és a későbbieket meg nem befolyásolja, hogy gyes után vagy táppénz után kezded-e meg második gyerekeddel a tgyást. Azt azonban tudni kell, hogy atáppénz 1/3-t a munkahely fizeti, még a gyes-t teljes egészében az "állam".
Idézd nekem Szakbarbár válaszát, amit az esetedre találtál, nehogy hülyeséget mondjak.

Nóri
norcee

Na látom közban magadtól is megtaláltadKép
Lassú vagyok én már ideKép
nina74

Igen Nóri, ez tuti.
Nina
nina74

Lányok, a pénzes dolgokhoz a következő a lényeg: a táppénz alapja az előző évi átlagkereseted 70%a. Ha előtte gyesen, vagy gyeden voltál, akkor a minimálbér 70 %-a jár, mert nem dolgoztál.
Megéri átszámolni a dolgokat, hisz mint már mondtam, a pénz nagy úr.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Kedves Anyuka! Engedje meg, hogy először ne a feltett kérdésekre válaszoljak, mert úgy látom, hogy van itt ezeknél egy problémásabb dolog is. Hacsak nem gyermekápolási táppénzen van, akkor nagyon rossz ötlet volt betegállománnyal megszakítani a gyest. Néhány hónapig többet kap a gyesnél, de utána 2 évig jóval kevesebbje lesz emiatt. Önamgában a táppénz nem befolyásolja a tgyás és a gyed összegét,mert ezeket csak a járulékköteles jövedelemből számítják, a táppénz pedig nem az. Viszont a betegszabadságból, ami a táppénz előtt van,fizetünk egészségbiztosítási járulékot, ezért ha az irányadó időszakban van néhány bérezett nap, akkor annak alapján fogják megállapítani a tgyást és a gyedet. Miért baj ez? Mert arra a néhány bérezett napra 80%-os távolléti díjat kapott, ezért a későbbi ellátás a 80%-nak lesz a 70%-a, vagyis az alapbérének az 56%-a lesz. Ha a fizetés 80%-a több, a minimálbér kétszeresénél, akkor ezzel nincs semmi baj, de ha kevesebb, és Önnél ez a helyzet, akkor hosszú távon nagyon kedvezőtlen csak betegszabadságból, 80%-kal bérezett napot produkálni. Emiatt most 2 évig kb. havi bruttó 11.000 Ft-tal kevesebb tgyás és gyed várható (81.000*0,7)-(81.000*0,8*0,7). Ha nem ment volna táppénzre, hanem végig gyesen marad vagy visszamondja és a felhalmozódott szabadságát fogyasztja, akkor a 100%-os bérének a 70%-a lett volna a tgyás és a gyed. Én az Ön helyében igyekeznék feltornázni 100%-os szabadságokkal az átlagkeresetet. Ha akadályoztatva van abban, hogy a munkáltató kiadja a szabadságot, és a gyermeknevelés aka

Nóri , ez egy darabja a válasznak. Rosszul értelmeztem volna?

nyúlanyó

Melinda!
És a minimálbér 70%-a nem több, mint a gyes?

Nóri
norcee

Bocs Anita!
Így sajnos csak a gyes marad jó megoldásnak, pontosan ezért, amit Szakbarbár ír.

Milyen területen dolgozol, hogy ilyen "kevés" a bruttó béred?

Mentségemre legyen szolgálva, hogy azért beszéltem HÜLYESÉGET neked, mert körülöttem mindenkinek magasabb a fizuja jóval a minimálbér kétszeresénél, és elfelejtettem, hogy neked nem.
Meg tudsz bocsátani? Kép

Nóri
norcee

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?