A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

SziasztokKép

Bazsit én is szoktam levegőztetni ilyen hidegben is. Ha nem tudunk lemenni, mint pl. tegnap, mert elég erős szél fújt, jól bebugyolálva kiraktam az erkélyre, aludt másfél órátKép

Liv: nem értettünk félreKép Mi a véleményed Dáviddal kapcsolatban, a Te meglátásod biztos sokkal többet ér, minthogy itt elmondjuk, "kimittud"Kép

Edit: nem tudom, sajnos, hogy hány óránként szabad porszívózni az orrukat, szerintem nem szabad túl gyakran, mert a nyálkahártyájuk nagyon érzékeny, ha száraz a levegő, annál inkább.
Mikor Bazsi kicsit taknyos volt kb. egy hónapja, reggel és este használtuk az orrszívót.

Cat: ikerbabáknál érdekes megfigyelni a fejlődésüket, mint ahogy nem szopnak ugyanannyi mennyiséget, máshogy is fejlődnekKép

Elalvás: napközben hellyel-közzel megy Bazsinak, de este szinte mindig cicin szeret elaludniKép Ilyenkor viszont csendben kell lenni, mert ha már pl. csak elkezdek beszélgetni apával vagy Ákossal, felébred, és látszik a szemén, hogy nade anya, most csak mi ketten vagyunk, minek foglalkozol mással??KépKép Ilyenkor majd megzabálomKép

Maccs: köszi a drukkot!!Kép Nektek sem lehet könnyű, hogy meg kell válogatni, mit ehetsz...de ebben a hónapban már 6 hónapos lesz Lili, és egyre inkább könnyebb lesz neki is "elviselni", amit anya evettKépKép

Na, megyek én is kávézni, igaz, már nem a reggeli kávé, de jöhet bármikorKép

Lau
Egy kiskópé fényképeKép
Kép
lau

SziasztokKép

AndiKép
Utólag kívánok BOLDOG SZÜLCSINAPOT !!! Ne szomorkodj, nem Te vagy az egyetlen 30-on túl, én júniusban leszek 31Kép Oszt mégis élekKép

Lányok, mindenkinek köszönöm a bókokat gyerkőcökkel kapcsolatban és a jókívánságokat betegséggel kapcsolatban.

Pelenka: mi most Marcinál Pampers-t használunk folyamatosan, Hannánál próbáltuk a Liberot, azt is szerettük, aztán még a Huggies-zal próbálkoztunk 1x (1 csomaggal), de ha gyerkőc többet pisilt, egyből átázott, úgyhogy nem is veszkődtünk vele tovább.

Marci sokat nevetgél, mosolyog, oldalra tud fordulni, ill. párszor hasról hátra is tud fordulni. Az elé tett játékokat mindkét kezével megfogja, gyömi be a szájába. Most kezd unatkozni csak háton fekve, a kis beste imád ölben lenni (hát csoda???), cipeltetni magát, de ha le merészeljük tenni, jön a bömbölés. A múltkor azon vigyorogtunk, hogy a párom ölében tök jól elvolt, aztán ahogy közelítettek a kanapé felé (párom sutyi-mutyiban le akart ülni), Marci már el is kezdett nyüsszögni. Pedig a leülés odébb lett volnaKép

Az éjszakánk egy horror voltKépKép Hol egyik gyerekhez ugrottam, hol a másikhoz. Alig tettem le Marcit szopi után, elhelyezkedtem vízszintesbe, Hanna már kiabált is a másik szobából, sírt, hogy melege van. Hát persze, hogy melege volt, nem bírt aludni, mert tűzforró volt a homloka, meg tele volt az orraKép Akkor kezdődött az orrszipkázás, lázcsillapítás, megfelelő takaró kiválasztása, a végén csak egy paplanhuzattal takartuk be, mert nem bírta elviselni a vastagabbat, egyből rúgta le magáról. Reggel 6 körül sikerült nyugodtabban elaludnia, de ez sem tartott sokáig, Marci ébredt 3/4 7-korKép Azóta ismét megy a "pörgés". Ja, és a köptetőnek köszönhetően már Marci is elkezdett köhögni.

Na most ismét mennem kell....
Kata

Kép

Kép
anyamanya

LauKép
Édes a kissrác!KépKép

Én is felteszek egy fotót, amin látszik, hogy mostanság Eszti számára nincs izgalmasabb a kis kezecskéknélKép
Kép
leszámítva persze Malackát
Kép

Már én is kapucsínózomKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

LivKép
Nem megrovóan írtam a "baba kimittud" helytelenítését, ne haragudj, lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Szerintem Dávid gyönyörűen fejlődik, ha másnak nem, a szakembereknek elhiheted. De az anyai szív úgyis a mérvadó, Te meg tudod, hogy milyen kis ügyi-bügyi.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ma megkaptuk a 4 hós oltást, volt egy kis sírás, most meg alszik.
7340 g (3800 g-mal született), cm-ert nem mértek.

Andi piros szemű képéről jutott eszembe, hogy volt fényképezőgépes kérdés. Mi karácsonyra kaptunk egy HP R707-es gépet, és szuper. Van dokkolóegysége, amivel a benne lévő Li akkumulátorát lehet tölteni és még egyet pluszba is (ez nekem fontos volt, mert mindig bajom volt a ceruzaelemekkel és töltésükkel), ezzel is lehet panorámaképet csinálni, meg még sok másmilyet. És a beépített szolgáltatásai között van a piros szem korrigálás is (vakubeállítások között is van Red Eye beállítás, de ha mégis sima vakuval véletlenül piros szemesre sikerül, akkor sincs gond).
Pl. itt van egy piros szemmel készült kép és a gép által korrigált változata:

KépKép

Alvás:
Olvastam régebben, hogy ekkora korban a 15-20 perces elalvás teljesen normális. A babák alvási mintázata teljesen eltér a felnőttekétől. Amikor elalszik, akkor ún. felszínes alvás állapotába kerül 15-20 percre és csak utána mélyalvási fázisba, ekkor még minden fel tudja ébreszteni (pl. tipikus, hogy megpróbálja a szülő letenni, mert úgy tűnik, hogy elaludt, de mire leér a popsija az ágyba, rögtön kipattannak a szemei és lehet kezdeni előről az altatást). Ha ezen a 15-20 perces szakaszon túljut, akkor már mély álomba kerül, ahonnan nehezebb kizökkenteni.
Ezt én is észrevettem Hannán, ha szopival alszik el, akkor pl. teljesen megváltozik a szuszogása közben.
Ahogy nőnek, úgy az alvási mintázatuk is változik, hamarabb kerülnek mélyalvási fázisba (2,5 éves fiamnak mindössze pár perc kell).

Mit tud Hanna:Kép
Hanna az elejétől hason alszik, így neki ez nem szokatlan testhelyzet, szeret hason lenni, sokáig bírja. Hason gyönyörűen emeli magát, ha elfárad a keze, akkor ejtőernyőzik (de nem hátra teszi a kezeit). A tárgyaknak hason utánanyúl, ha eléri, akkor rögtön a szája az irány. Hasról hátra tud fordulni kb. 1 hónapja (de mivel szeret hason, nem igazán gyakorolja). Rúgdalózik, így halad. Hátán szívesen játszik a fölétett játékokkal, ha mellette van játék és kapálózás közben hozzáér, akkor megpróbálja megfogni. A mi kezünkből elveszi a játékot, ütöget vele (és megesziKépKép). Szereti az embereket, sokat mosolyog és időnként hangosan nevet (csikisKép). Oldalra is forog, de hátról hasra nem próbálkozik.
Be kell valljam, én nem szoktam olvasgatni, hogy mit kéne tudnia, mert gyönyörűen látszik, hogy fejlődik. Mozgásilag és értelmében is.
Nekem mindkét nagyobb gyerekem egy kicsit eltérően fejlődött, de ez ma már nem látszik. Beni 7,5 hónaposan felállt és 10 hónaposan járt. Nátán "csak" 13 hónaposan kezdett járni. Ennek ellenére Nátán sokkal bátrabb mozgásilag. Pl. felmászik rá és lecsúszik a magas csúszdáról is, nem fél a hintától, mindenre felmászik és bemászik. Beni mindenben sokkal megfontoltabb.
Ja és Anita hozzászólásáról jutott eszembe: mindenhol olvastam korábban, hogy a babáknak illene nézegetniük a kezüket x. hónaposan. Na hát én sem Beninél, sem Nátánnál nem tapasztaltam ilyesmit, egy cseppet sem érdekelte őket a kezük. Most Hannánál láttam én is először, hogy ő azért időnként megnézi a kezét...

Lau!

Nekünk épp az a jó, ha mellettem alszik, mert nem sír, ha felébred, csak mocorog és én ébredek fel rá (időnként teljesen mellém mászik, és odadugja a buksiját). De csak kétszer ébred (a második már nem is éjszaka, hanem reggel 6-7 k. van, de ilyenkor még ő is és időnként én is visszaalszunk szopi után).
Ezért nekem bevált a mellettünk altatás, de ha sokszor keltene, akkor már én is megpróbáltam volna költöztetni, hasonló okok miatt, mint nálatok (ugye nem alhatok napközben, itt van Nátán és du. Beni is).
Remélem meg fog oldódni a probléma teljesen és csak kevésszer ébred majd Bazsi isKép. (Egyébként az LLL nagyon ajánlja az együttalvást, akkor is ha sokszor ébred a baba (ez egy természetes érés következménye is lehet), mert akkor hamar visszaalszik. De az a baj, hogy szerintem én nagyon fölébrednék mindig és úgy pedig napközben nem lennék önmagam (az a gond, hogy megfigyeltem magamon, ha kialvatlan vagyok, akkor több önuralomra van szükségem, több türelemre és ha esetleg mégsem megy, akkor hamarabb borul a bili)).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kép

Ha az apuka vigyáz a gyerekreKép Ma kaptam ezt a képet.
fantikbaba

EditKép
Köszi a kérdést, Boti ma egyszer kel fel, igaz akkor még csak fél kettő volt, utána viszont reggel nyolcig aludt, így ezzel a variációval is kiegyezem, és az alvás is jól esett.
Az orrszívózásra azt mondta a dokinénik, hogy igény szerint kell, akárhányszor egy nap. Mert gondolj csak bele, ha limitálva lenne max 3-ra a gyerek meg tiszta takony, akkor inkább hadd szörcsögjön egész nap?? Mivel mi a Fluimare orrspray-t használjuk, ami izotóniás steril tengervíz, ezt is korlátlanul lehet használni. Az volt az egyetlen, amit az orrszíváshoz hozzátett, hogy előtte spriiceljünk a spray-vel, kicsit várjunk, aztán szívjunk. Szívás után meg azért, hogy a következő adag is tudjon leválni az arcüregből, így gyorsabban gyógyul, másrészről az esetleg szívás közben kicsit megszáradó nyálkahártyát visszanedvesíti a lötty. Én eszerint jártam el, és nem láttam, hogy Botit a 6. szívás jobban zavarná, mint az első.
Enyém apának sem fér bele még a kisujja sem a gyerköc fülébe (ami szerintem marha nagyott nőtt születése ótaKép).

CatKép
Mi Libero-val kezdtünk, és még nem próbáltasm másikat. Nálunk akkor történtek nagy balesetek, amikor már kicsi volt a pelus. nem mondom, így is néha mellémegy a szaftosabb cucc, de csak picit. Mi per pillanat a Libero Discovery Maxi (7-14kg) fajtát használjuk.

Bazsi, Eszti és Hanna is egyaránt szép kisgyerkőcKép

KataKép
Remélem Marcid is és Hannád is jobban van már, és te is tudsz valamelyest regenerálódni a zűrös éjszaka után.
És még én panaszkodom álmosságraKépKép Amikor nekem csak a szopi miatt kell kelnem...

Beszti fiaihoz hasonlóan egyébként Boti sem nézegette a kezeit soha. Egyszer csak tudta, hogy az övé, és minden nézegetés nélkül tömi a szájába. Ez a fázis kimaradt.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Lau Kép
milyen nagy fiú!!

Eszter és Hanna is nagyon édesek.

Andi Kép hirtelen azt hittem beleraktak a gyerkőcöd a mosogatóba.

Csirkesz Kép köszi, szippentom minden szopi előtt (nappal) és sterimar előtte, nasivin csecsemős utána.

Voltunk sétálni, elvégre mi bajunk lehet. Csak jobb kinn a napsütésben, mint itthon a bacis szobában.

Pelenka: nekünk sok-sok próba után a dm babylove jött be. most speciel a 7-18 kg.

A mit csinál már a baba kérdésről akartam írni, hogy nagyon vicces, hogy Bálint fordul hátról hasra és hasról hátra is, de mindkettőt csak a bal keze irányába (nálunk más a helyzet, mert a jobb kéz volt merevebb izomzatilag, ezt kezelték, így várhatóan ez is megy majd, csak kicsit lemaradt). Szóval mindkét irányt csak balra műveli, így nagyon röhejes, amikor elkezd odavissza pörögni vagy 6-7x egymásután. Csodálom, hogy nem szédül el Kép
És amit tegnap művelt. Kúszás-mászás egyveleget mutatott be. Úgy nézett ki a dolog, hogy hasonfekve felhúzta az oldalához a térdét, mint aki kúszni indul, de közben meggondolta magát és feltérdelt olyan félig-meddig, majd lökött magán, de nem előrefelé sikerült elindulnia, hanem hátra és ő volt a legjobban meglepődve, hogy lábai és a pocakja leesett a szivacsról és csak a két keze és a feje maradt fenn. Nézett és vigyorgott ezerrel Kép
Szóval nagyon jókat szórakozom.
Na megyek főzni, mert alszik (2,5 órája, ami nálunk nem jellemző). Remélem nem fog belázasodni.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Én itt szoktam nézni, hogy mit kell tudnia a babának:

http://www.csaladinet.hu/index.php?module=gyujto&type=szulok&category=20&target= cool&group_id=49

DiPerTe homeobogyókkal kapcsolatosan van valakinek tapasztalata? Jó lenne láz és sírás nélkül megúszni Kép

Gabóca!
Áron baba kemény felületen fekve, pucéron szereti kinyomni a fejét, miközben simogatom a hátát. A hason fekvés nálunk is mindig sírással végződik mostanában, pedig régebben nem így volt. Biztosan kudarc élménye van a drágámnak. Na de jobb ha megtanulja, hogy mindenért meg kell küzdeni, már ilyen kicsi korban is Kép

Maccs!
Én a kórházban nem találkoztam vele, csak hallottam ezeket az infokat. Korban illenek egymáshoz? A Budaörsi rendelő honlapján képzett homeopátiás gyerekorvosként szerepel. Én félúton vagyok a Mammut és Budaörs között, mindegy merre indulok. Kép

Vasani!

Én is általában teljes ruházatot cserélek kakkantás után. Próbáltam már pamperst, liberot, huggiest, de az eredmény ugyanaz volt Kép Jobban idegesít, hogy szopi közben jön rá a kakilás és olyankor nem eszik eleget. Ma hajnali háromkor is ezt játszottuk és utána hatkor már éhes volt, pedig 7-kor szokott ébredni.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok,
na minket is elkapott a natha. Vagyis hala Istennek csak engem, es nem is nagyon, de azert szörcsög az orrom es ejjel a torkom is fajt. Remelem Abel nem kap el belöle semmit. Mult heten apa volt beteg, azt sem kapta el.

Abel 3,5 hos, hasrol hatra forog mindket iranyban, hason szepen kinyomja magat, könyökölve is es kezfejen is, megnezegeti az eletett jatekokat de hason meg nem nyul ertük, haton minden jar allandoan, sikongat es nevetgel, imadja utanozni a mimikamat, berreg, szörcsög, öö, mmm, brrr hangokkal es a nyalaval is szorakozik, kezeit folyamatosan ragja, jatekokat megfogja, ha odaadom neki. Nagyjabol ennyi.

Andi,
utolag is boldog szülinapot!! Nagyon szepek a lanyaid!
Persze minden baba nagyon nagyon szep! Nem gyözök gyönyörködni bennük!

Liv, ne aggodj, David nagyon szepen fejlödik es tenyleg nem lehet összehasonlitani a babokat, hogy ki mit tud, hiszen minden baba mas ütemben fejlödik. Lenyeg, hogy majd kicsattan az egeszsegtöl.

Cat, gratula a fogacskahoz! En is olvastam, hogy elöször a metszöfogak jönnek ki, de ahogy elnezem Abel inyet, szerintem neki is szemfog lesz belöle. Van egy kis pukli a fölsö szemfogainal es nagyon nyaladzik mostanaban. Majd megkerdezem legközelebb a dokibacsit, hogy mit gondol.

Na megyek en is, mert Abel mar masfel oraja alszik, de erös a gyanum, hogy lassan ebredni fog a franya ehseg miatt.

Puszi mindenkinek, az ujaknak is!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

helló lányok
visszajöttünk a nagyszülőktől. visszaolvasni nincs időm, remélem jól vagytok.
A bál szupi volt, korán leraktam a gyerkőcöket, aztán irány a mulatság, tánc, koktélbár, tombola, nosztalgiafotózás, fincsi vacsi, előadások. Végre kimozdultunk és talákoztam régi ismerősökkel.
Nagygé nem ébredt fel közben, Kisgé egyszer, de szerencsére elfogadta anyutól a tejcsit és aludt tovább.
A keresztelő is jól sikerült, bár az eléjén és a végén sírt picit, de a szertartást végig figyelteKép Utána 18 fős trakta volt anyuméknálKépKép
Sajnos a 10 nap alatt a nagypapám temetésére is sor került, szegénykém elment 89 évesen. Anyósómék vigyáztak a kicsikre, ekkor nem fogadta el Gellért a tejet, inkább megvárt.
Sopronban is jó nagy hó van, sokat szánkóztunk, sétáltunk, meglátogattuk a barátnőket, szóval jó volt, bár az éjszakák nem, én a két fiúval aludtam együtt, Gellért sokszor ébredt, szerintem Gergő zavarta, én is most észleltem milyen hangosan alszik, horkol, motyog, dumál, fogat csikorgatKépKép
Na megyek, hegyekben áll a mosni-vasalni-takarítani valóKépKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csajok,
előre elnézést mindenkitől, aki szereti Rubint Rékát illetve tetszik neki a baba-mama torna kazettája, ő hagyja figyelmen kívül a hozzászólásomat, DE! nem bírom magamban tartani.

Szóval minden előítéletemet legyőzve a hétvégén megvettem a fent említett dvd-t. Ma nekiálltím Bálinttal, hogy most aztán tornázunk egy jót.
Hát mit mondjak. Nagyon rövid (tiszta reklám az egész), semmi extra (dehát mit is vártam, végülis új gyakorlatokat nem lehet kitalálni), nagyon rossz a hang (nem a mi rendszerünkben van a hiba). Szóval szerintem gáz, ha valaki gondolkozott rajta ne vegye meg azt tanácsolom. Inkább leírok pár gyakorlat típust (dehát mindenki tudja szerintem mit kell popsira, hasra, lábra, csak úgy, hogy a baba melletted vagy a kezedben). Szóval nagyot csalódtam.
Ráadásul Bálint sem maradt meg úgy a kezemben, mint a filmen Lara. B rúgdosott, menekülni akart, hanyattfeklvésből azonnal átfordult stb. Már biztos kinőtte.
Na megyek, mert kajás.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Rengeteg hó esett!Ágota most kiment.Térdig ér neki a hó de szeli.Este majd szárítani kell a kiscsizmáját.Rendetlen!Remélem jól elfárad és alszik este mint a tej!
Ma akkorát estem,hogy rengett a föld!
Megjött a család és siettem kinyitni a nagykaput.Megcsúszot a cipőm és kifeküdtem.A családom meg nem tudott bejönni annyira nevettek.Rendes familia.Most sajog a csuklóm.Nagyon fáj.
Na megyek mert a kicsi felkelt.
GnéKriszti
gnékriszti

KrisztiKép óvatosan....mondom így utólag.

BesztiKép itt voltatok HTK-n oltáson? Soha nem hozzuk már össze azt a találkát? Bár B most taknyoskodik.

Már napok óta akarok mesélni nektek valamit. Régebben írtam, hogy Bálint mindig a saját szemét nyomja szopizás közben és kérdeztem kinek mit csinál a baba. Na, most 1-2 hete az a heppje, hogy miközben szopik, a felül lévő karját kinyújtja és addig matat, amíg bele nem tud férkőzni a számba. Akkor jól érzi magát. Persze ha ez így megy huzamosabb ideig, akkor a szoptatási időszak végére nemcsak lógós mellű, hanem lógós ajkú is leszek, mert tépi ezerrel Kép
Néha, mikor nem akarom hogy gyorsan végezzen vagy hogy elaludjon szopi közben, akkor elkezdek vele hülyülni, csamcsogom a kezét meg ilyenek és az nagyon tetszik neki, cicin lógva hangosan kurjongat Kép

Na csak ennyi és ígérem ma már nem jövök pofázni (látszik alszik ma sokat a gyerek).
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Kép

Te jó ég, már ilyen hosszú gyerkőceitek vannak? Dávid még mindig 62 cm (már hetek óta), viszont 7200 gramm. Kép

Az előbb egy jó hosszú hozzászólásom szállt el. Lássuk újra.

A korrigált vagy biológiai kornak megfelelő dolgokat csinálja Dávid: azt hiszem, azok alapján, amiket írtatok, valóban korrigált kort kell számolni. Vagy valahol a kettő között.
Miket csinál?
Most már - a dévényezésnek köszönhetően - hason fekve szépen emeli és kb. 5 percig megtartja a fejét; az alkarjain támaszkodik, "fekvőtámaszt" még nem csinál, közben a kezei ökölben; a hang irányába fordul, minden mozgást követ a tekintetével; nagyon sokat mosolyog, mindig visszamosolyog, szinte mindenkire, főleg arra, akit ismer; rengeteget dumál, "énekel", szinte folyamatosan Kép; nézegeti a kezeit; az elé tartott játékot megfogja (bár néha még pontatlanul nyúl); mindent egyből gyömöszöl be a szájába; hason fekve még nem nyúl a játékaiért, oldalra sem, csak ha elé tartom, vagy fölötte lógnak - pl. a játszószőnyegen lógó játékokkal folyamatosan játszik; mosolyog a zenére, énekszóra, fütyülésre Kép; még nem forog, az oldalára sem fordul; fürdés közben nem pancsol, csak figyel nagy szemekkel Kép; hangosan csak álmában nevet Kép. (Mit álmodhat?); folyamatosan jár keze-lába, rugdalózik, "játszik".
Na, korrigált (3,5) vagy biológiai (5) kor? Nem tudom.
Tökmindegy. Egészséges, okos, ügyes, gyönyörű, tökéletes. Kép Ez a lényeg.

Köszi még egyszer. Kép

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Edit, Dávid is mostanában szopi közben mindig felfelé nyúlkál, mintha keresne valamit, sose tudom, mit akar megfogni: a szám, az orrom, a fülem...? Mindig nyújtózik, hogy elérjen valamit, aztán sose éri el. Kép Mit kereshet?

Pelus: mi Pamperst és Liberót használunk. Mindkettő jó szerintem, de ha kakil, és sokat, akkor tökmindegy. Kép

Kép

Kép
liv

Ja, még valamit csinál Dávid mostanában: kinézi a számból a zsíros kenyeret.

Kép

Kép
liv

Kép
koczkapaczi

Sziasztok lanyok!

Maccs koszonom a megertest! Kép

Nos meg nem tartunk ott hogy mindent eszunk meg iszunk. Meg csak tapszert eszik a gyerek, de nem nagyon szereti.
Viszont mar nem nagyon szereti a tejemet.
EGyre kevesebbet eszik es egyre kevesbe izlik neki.
Ma azt mondta a gyerekorvos, aki nagy szoptatos parti, hogy nagyon nagy es fejlett a gyerek igy lehet hogy mar elvalasztja magat.
Szerintetek lehet ez???
En mar nem birom.
Itt a sok tej a mellemben es nem akarja enni. Se mellbol sem uvegbol, sehogy.
Mar probaltam mast enni, meg minden, de csak nem eszi. Ma beprobalkoztam a banannal eloszor es alig birtam leallitani ugy ette.
Szerintetek mit c sinaljak???

Kuzdjek meg a tejjel???

Vagy ne???

Ugy gonoltam, hogy legyen reggel delben este szopi, kozte delelott meg delutan tejpep vagy gymolcs.
TEjpepben meg hipoalergen patikas.

Szerintetek???

Magi
Vendég

Sziasztok!
Rendszeresen olvasom a topikot es halmozom magamban a sok hasnos informaciot amit irtok.
De most megint tanacstalan vagyok. Hasonlo cipoben jarok mint Magika ha emlekezetek meg a szopis sztrajkra kb 3 hettel ezelott. Utanna nehany napig ugy nezett ki, hogy minden rendben de valojaban tovabbra is sztrajkol a lanyom, ha ebren van akkor ugy kell lefogni, hogy szopizzon vagy felalomba szoptatom. Most 4,5 honapos es nagyon szeretnem 6 honapig szoptatni de csak kuszkodunk mindketten. Szepen fejlodik a gyerek de nalam viszont nem fogad el se tapszert se semilyen gyumolcsot.
Szerintetek mit csinaljak?
Nekem kicsit fura amit Magikanak mondott a gyerekorvos. Nem tul korai meg, hogy egy 4 honapos gyerek elvalassza magat? Nalam is 4 honapossan kezdodott.
Holnap megyunk a gyerekorvoshoz igazolasert, hogy mehessunk mi is babauszasra es majd rakerdezek en is erre a szopi dologra. Valoszinuleg jovo heten mar kezdjuk is. Addig is nagy vizben pancsizunk. Nem mondhatnam, hogy nagyon szereti, igaz nem sir de nem is repes oromeben. Apa kicsit el is van keseredve mivel o uszo volt, es en is imadom a vizet. Remeljuk Elisa is megszereti.

Andi, Gratula szulinapodra. Bocs, hogy igy utolag.Kép
Gyonyoruek a babak.Kép

Jo ejt mindenkinek.Kép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Tcis!

Ez nem sztrajk!
Teljesen mas. Nalam nem uvolt a gyerek, ha szoptatni akarom.
Egyszeruen nem eszi meg. Sem uvegbol sem cicibol, marmint eszik de csak 50-60 grammokat.
Tobbet nem hajlando enni.
Igy meg nem is hizik.
Viszont ha kinalom utana teaval vagy gyumolccsel egybol el kezd falni.
Pedig eddig nem is evett ilyet.
Sot meg egy hete nem volt hajlando semmit sem enni.
Meg a teat es vizet sem fogadta el.
Most meg mindent megenne, ha hagynam.
Meg az alma cikket is szopogatja mikor a szajahoz teszem.
Par napja meg ilyen kepet vagott.

Kép

Kép

Hogy lehet ez???

Magi
Vendég

Magi
Jaj Magi fel nem foghatom, hogy mi tortenik.Nalunk is kb ilyen kepet vagott par napja azota nem is probaltam. Azelott ha orankent szoptattam akkor is evett. Most meg elkezd szopni, mar amikor olyen kedve van es amint megindul a tej ki akar fordulni a kezembol vagy uvolteni kezd. En meg nezek tanacstalanul a cicibol spriccelo tejjel. Valamelyik nap apa mellettunk olvasta az ujsagot amikor kuzdottunk a szopizassal es lespricceltem apat is es az ujsagjat isKép Neha mar nevetunk rajta pedig sokszor inkabb sirhatnekom van. Alig varom mar, hogy 6 honapos legyen es elkezdjem etetni.
Minden esetre megkerdezem holnap a gyerekorvost es majd beszamolok rolla, hogy mit mondott.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Dino
mi elég keveset vagyunk kinna levegön,vagyis sétán.

Pelusbol liberot használunk,nekem a pampers nem jött be én tul durva anyagunak találom a liberohoz képest,és pisi után van egy eröteljes furcsa szaga nekem.
Bandika mindkét irányba forog hasrol hátra hátrol hasra,nézegeti a kezét.Mosolyog ,nevet dumál folyamatosan.Játékokért nyul egyik kezéböl másikba átveszi ha körülötte van felveszi.Már probál mászni több kevesebb sikerrel.Kezét tömi a szájába.

Magi
Igazábol nincs ötletem,de max anyatejböl csináld neki a tejpépet,meg keverj a gyümikhez,igy ugyanugy megkapja a tejet

Kép
Kép
nikk0830

Magi, szopis tanácsadóval nem beszéltél, hogy vajon miért nem akar szopizni a gyerkőc?
Viszont a banánnal kapcsolatban azt olvastam, hogy csak 8 hónapos kor után ajánlott adni a babáknak, de nem akarok beleszólni! Kép

Tcis, lehet, hogy nem ugyanaz, de Dávid a napokban azt csinálta, hogy elkezdett enni, aztán kiköpte, két korty, kiköpte, és ez így ment egy darabig. Aztán rájöttem, hogy túl sok a tej, nagyon folyik a szájába valószínűleg, és amíg ez így van, addig kortyonként eszik. Régebben sokszor hányt amiatt, hogy ömlött a tejcsi a szájába, és lehet, hogy erre emlékszik, nyomott hagyott benne, így most óvatos. Úgyhogy le szoktam fejni valamennyi tejet reggel, amikor nagyon tele van a mellem, meg amikor beindul a tejleadó reflex, akkor kiveszem a szájából, hogy ne fuldokoljon, és utána már szopizik rendesen, nemcsak kortyonként. Ezt akkor csinálja, amikor nagyon sok a tej, tehát inkább reggelente, meg akkor eszik részletekben, amikor valami másra figyel, és nem tud ellenállni, hogy ne nézzen oda. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Nagyobbik fiacskám ma egész nap hányt és hasenése van, nem maradt meg benne sem inni sem ennivaló. Ha holnap is folytatódik kórházban kell mennünk. Remélem Bernát nem fogja elkapni, jó lenne legalább ő megúszná. NAgyon félek mi lesz velünk, hogy oldom meg ha mégis kórház lesz a vége.Kép Légyszi drukkoljatok ne legyen semmi baj!!!

Mi pelenkából kipróbáltuk a Liberót, Huggiest de mindkettőből volt olyan hogy kifolyt a pisi reggelre. Most vettünk Pamperst is, majd kiderül jobb lesz-e.

Liv,
Bernát is rámozdul mindig a kajánkra.Kép

Nagyon szépek a gyerkőcök! Kép

Én kérdeztem a fényképezőkről, most megint lenne egy kérdésem, mi az a panorámakép amiket írtatok?
A zoom mennyire fontos? Valami nagyon laikus leírást írjatok légyszi, mert teljesen h.. vagyok ezekhez a dolgokhoz! KösziKép

Magi, Tcis,
én csk annyit tudok írni, hogy Bernát már két hónapja teljesen elutasította a cicit, de ő legalább a lefejt tejet megissza üvegből. Egyre többször próbálkozuk újra a ciciből való evéssel, de még nagyon kis ügyetlen, de mostmár valamivel jobban megy. Kép Nem lehet, hogy ez a tejelutasítás csak egy átmeneti időszak. Szoptatási tanácsadóval nem beszéltetek?

GnéKriszti, Motiot,
Jobbulást nektek!!!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Koszonom a velemenyeket.

Tics!
Varom, hogy neked mit mond a gyerekorvos.

Nikk!
Reggel delbe meg este issza a tejet, szopik is rendesen, csak delutan es delelott nem. Kép

Liv!
A 4 honapos kortol eheto bebietelek nagyresze bananosl.
A vedono es a gyerekorvos is azt mondta, hogy azt kell adni eloszor, mert az edes. nem savanyu mint az alma.
Majd utana nezek. Kép

Dino!
Sajnalom, neked sem megy konnyen.
En mar az elejetol szenvedek. Kép

Pelenka!
Van Libero es Pampers is.
A libero tobb pisit sziv es szagtalanit is kicsit, viszont a combnal levo gumirozasa nem tul jo ott a kaka mindig kifolyik.
Pampers kevesebb pisi, nem semlegesiti annyira a szagot, viszont meg abbol soha nem jott ki a combnal a kaka. Liberonal mindig.
Nekem pampers jott be, de azert vegyesen veszem a Liberoval.
Huggis nagyon nem valt be nekunk.

Magi
Vendég

Sziasztok,
bocs most nem olvasok vissza, csak egy gyors kérdés:

Ti milyen gyorsan viszitek le a gyerekorvoshoz a babát? értem ezalatt, hogy Bálint 3 napja náthás és néha-néha köhög egyet. Láza nincs, csak estére szokott felmenni egy kis hőemelkedésre (popsiban 37,8-38 körül, tehát ez max 37,5 igazából)Kenegetem a Baby Luuf-fal reggel-este, Stérimar+orrszívás+Nasivin orrcsepp napjában többször, Mucopront szirup reggel és este 1-1 kiskanállal + C vitamin. De nem múlik és nem is javul. Szóval dilemmázom, mert szerintem a doki sem mondana más gyógymódot, ugyanakkor meg kicsit lehet hogy felelőtlenség öngyógyítani.

Várom a véleményeket. köszi Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit
milyen cucc jön az orrából? mert ha fehér, vizes, az vírus és meggyógyul a leírt gyógymóddal kb 1 hét alatt. Ha sárgászöld, az viszont baci és kéne rá antibiotikum, aakor elvinném dokihoz, nehogy szövődmény legyen.

nekem a nagy beteg, félek, hogy megint kruppKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kép akart lenni

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy Kép
köszi, vizes-fehér és hiába szívom percekig olyan nagyon komoly mennyiség nem jön, csak szörcsög a pici orra, de nagyon.
Krupp Kép jaj, jobbulást nektek.

Edit
Kép

Kép
reditke

Jaj, bocs és még egy eü kérdés.
Nekem is ugyanaz a bajom (laikusként), mert náthás vagyok, fáj a torkom és minimális hőemelkedésem van. Én a következő gyógymódot alkalmazom magamon:
inhalálás napjában többször, sok forró tea, Bioparox spray 4 óránként, 1000 mg C vitamin, 2x1 Bio-Cink, napi 1 Elevit.
Szerintetek van még valami szopizás mellett alkalmazható light-os, de biztos gyógymód?
Pl. Mucopront szirupon rajta van a felnőtt adag is. Ti szednétek?

Bocsánat, hogy ilyen idióta kérdéseket teszek fel és joggal mondhatnátok, hogy miért nem megyek el szépen a gyerekorvoshoz a picurral és a háziorvoshoz magammalKép, de az az igazság, hogy néha jobban bízom az itt leírt tapasztalatokban.
Persze, ha nem javulunk vagy romlunk, úgyis szakember lesz a vége, de addig is megköszönöm a hozzászólásokat.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Magi!
Ismerős amit írtál a nagylányom csinálta ezt.A vége teljesen táp lett.Imádta a sütőtököt és bébirépapürét.Fenőtt szépen.Sajnálom,hogy így alakult de ez volt ezt kellett szeretni.Én a barackos deszertekkel kezdtem az evészetet.De nagyon szuper kajákat lehet már kapni.
Katasztrófális éjszakánk volt.Két óránként keltünt.Cicizett egy kicsit és alutt tovább.De nagyon nyugtalan volt.Dobálta magát.Remélem vissza áll a régi rendszer és csak egyszer ébred mejd fel mint régen.
Ma mentünk volna a négyhós oltásra,de felhívtam a védőnőt és mondtam,hogy még mindig szörcsög.Ő azt mondta ne vigyem mert nem kapja meg az oltást.
Ki milyen kaját varázsol ma az asztalra?Csak az ötletlopás miatt kérdezem.
GnéKriszti
gnékriszti

JudyKép
Nehogy már megint kruppKép Drukkolok, hogy nem legyen!

DinoKép
Fosika, hányásKép
Én a következő trükköt vetném be ha ma is tartana a tegnapi hasmenés, hányás:
szobameleg, buboréktalanított nem light kóla 10 percenként egy-két korty. (de ez a max, mert a sok hányás miatt a hirtelen bevitt egy pohárnyi folyadékot a gyomor már reflexből kilöki). Ennek a kólának a savtartalma rendbeszedi a gyomrot, beleket, a cukortartalma meg kalóriát visz be. Ami fontos még emelett a sós ropi, ezt is hányósoknak szokták adni, valamint falatonként banán, mert ebben sok a K vitamin, és a hsamenéssel rengeteg K vitamin hagyja el a szervezetet.
Nem tudom mekkora a nagyobbik kisfiad így hirtelen, de felnőttnél ez tuti recept.

A zoom-ról, meg a panorámaképről kérdezd Cat-at, mert azt hiszem én csak nagyon gagyi, tök laikus magyarázatot tudnék neked adniKép

EditKép
Judynak igaza van a váladékkal kapcsolatban, de egy anyának azért kell a biztonságérzet is. Én is pár nap után vittem Botit dokihoz. Szerintem nem árt, ha doki is látja, főleg ha holnapig sem javul. Max azt mondja, hogy nagyon jól kezeled a betegségetKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

EditKép
Nekem gyerekdoki mondta, hogy szedhetem nyugodtan az ACC 200-at.
A mucoprontot nem ismeremKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

KrisztiKép
Sajnálom a lánykád szörcsögését, és drukkolok, hogy visszaálljatok a régi rendbeKép
Én ma hagymalevest és sonkástésztát csinálok. Nyami, már most éhes vagyok.
(meg azt hiszem, megcsinálom a tejcsináló sütit)

TcisKép
Jajj, nagyon drukkolok neked a szopi témában, és nagyon várom, hogy mit mond neked a doki. Szerintem nem rossz tipp, amit Liv adott, egy szoptatási tanácsadót is meg lehetne esetleg kérdezni. Liv biztosan tudja az elérhetőségüket.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Edit!

Nekem a Calcium Sandos 1000 mg C vitaminos változatát adta az orvos. Segített.

Andrea

KépKép
Áron

lányok, köszi a gyógyító ötleteket.
úgy döntöttem holnapig várok, akkor kihívom az orvost.

KrisztiKép
én gödhös vagyok, így nem konyhatündérkedtem ma, de a mirelitből egy adag tyúkhúswlevest és töltött paprikát varázsoltam elő.

Minden betegeskedő babának/nagy gyereknek és mamának gyors jobbulást kívánok. A szopi nehézségekkel küzdőknek is a helyzet mielőbbi megoldását.
ma csak ennyire telt, szerintem nem is jövök többet.
edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!!

Gabóca
nekünk egy ideig 6 naponta volt kaki, olyankor viszont rengeteg és normál anyatejes állagú.
A védőnő és a doki néni is mondta ha normál állagú akkor ne foglalkozzak vele, jól hasznosítja a tejcsit.
Szóval ha nálatok is ez az ábra akkor ne babráld a babát, a lázmérőzéshez állítólag hozzá lehet szokni és az nem jó. Ja és persze az is lényeg, hogy milyen a baba kedély állapota.
Ha viszont a széklete kemény akkor gond van, jöhet a nagyon nagyon édes erőss kamilla tea, pár korty ahogy Györesz írta, nem tudom a lázmérőre teszel-e krémet mert állítólag attól jön könnyen ki. Én hiába lázmérőztem eleinte akkor sem jött semmi, volt amikor a doki néni csinálta neki sem jött. Állítólag 10napig belefér ha a baba nem nyűgi és enm kemény utána a kaki.
Nekem amitől javult a dolog, elkezdtem vitamint szedni az Elevitet, talán most táplálóbb a tejem mint előtte, mert több a kaki és kicsit kevesebb a pisi.

Anita,
homeos bogyeszhez még valami ne tartsd sugárzó tárgy közelébe, mobil, tv, mikró, ... elektromos dolgok. Én 8-10 óránként szedek 5 szemet.

Edit
ha szopi közben a száddal ilyen vicces dolgokat csinálsz csodálkozol, hogy mindig bedugja a kezét a szádba?

Kyrandia
Áfa - kor? nincs cici?
Én megfogadtam a munka miatt nem rakom hátra a babát mi szopizunk akkor is ha nincs időm, a cumisüveg tisztántartása és a tápszer kutyulás tovább tart mint a cici, és olyankor úgyis keveset lehet velem, jó mindkettőnknek egy szopizásnyi idő együtt.

Pelenka
Libero, volt már Pampers nekem nem tetszett esetlenebb, Huggies iszonyat hamar átázik. Libero eddig a megfelelő, persze kakis balesetek azzal is vannak.

Gigi tegnap volt 3 hós 6 kiló, nagyon ügyes és értelmes. Másfél hete csak szopi van, nincs pótlás, a 6 napos kakik helyett 2-3 naposak vannak. Gügyög nevetgél, húrkásodik. Minen oké.
Tegnap nagykádas fürdés volt velem, végig röhögte, hangosan hatalmasakat nevetett, ki sem akart jönni belőle.
Lenne 1 kérdésem, a lábán van 1-2 fehér pikkelyes folt. Mi lehet az? Védő néni szerint pici ekcéma, magától észre sem vette, én mutattam meg neki. Szerintetek? Mit csináljak vele?

Sziasztok
Márti
márti05

maccs, csirkesz
küldtem mélt, megkaptátok?

judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

SziasztokKép

Látom több Babó is "elromlott", jobbulást kívánok nekik is, a mamáknak pedig türelmet és kitartást. Ezt mondjuk most mondhatnám magunknak isKép

Hanna szerencsére már nem lázas, éli világátKép, az éjszakánk azonban most is zűrösre sikeredett, mert nagylány nem tudott nyugodtan pihenni (a nátha, az a fránya még mindig tartja magát), így nem is számoltam hányszor ugrasztott minketKép + ugye Marcihoz is kelni kellett 2x szoptatni.

Marci meg annyira elkanászodott pár hete, hogy csak...! Szinte minden etetésnél azt csinálja, hogy csak az egyik ciciből eszik, a másikból nem hajlandó. Lemértem, kb. 60-80 gramm között eszik ilyenkor. Utána elnézegelődik. Viszont 1/2-1 óra múlva meg persze már ismét korog a pocakja, elkezd nyüsszögni, akkor jön a másik cici. Már nem is számolom hányszor eszik egy nap, csak egy szép emléknek tűnik az is, amikor szépen tartotta a 3 óránkénti evéseket. Mit kellene tennem? Bekeményíteni és nem adni neki csak katonás rendben, 3 óránként? Azért ennek is megpróbálom a pozitív oldalát nézniKép, mostanában nem bukizik, az a kevés, amit egy-egy szopikor kiszívogat, az hál' Istennek benne is marad.

Ruhák: én Marcira már szinte kizárólag 68-as ruhákat adok, igaz a 62-es bodykat be tudom még patentolni a pelusnál, de az tűnt fel, ha babó nyújtózkodik, már nagyon feszül rajta a rucika. Persze a 68-as rugiknál is vannak különbségek, van olyan, ami még tényleg tök hosszú, de a többségnél úgy látom, éppen kényelmes neki.

Annyit akartam még kérdezni, hogy Babó szépen fordul az oldalára (balról-jobbra), de a másik irányba egyszerűen nem hajlandó. Szerintetek ez "gáz"? Vagy majd arra is elkezd forgolászni?

Magi,LivKép
Én sem hallottam arról, hogy a banánt ennyire hanyagolni kellene ilyen hosszú ideig, az elsők között adtam anno Hannának (kb. 4-5 hónapos korától).

Koczkapaczi EsztiKép
Nagyon tetszett az az ásítós kép! Sőt nem csak nekem, páromnak isKép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!
Maccs, Márti, Györesz!
Köszi, hogy megírtátok, hogy nálatok is volt "kaki probléma". :-) Már azt hittem, hogy csak Lucával van baj. Szerencsére nagyon vidám és jókedvű, szóval a kedélyállapotával nincsen baj. Szerintem ő ellenne 10-14 napig is kakilás nélkül. A hőmérőt be szoktam krémezni, de sajna nem használ neki. 1/2 glicerin kúp a 6. napon most ez jön be nála. Akkor anyatejes színű és állagú jön ki belőle, de egy kicsit sűrűbb neki, mert gondolom nincsen annyi víz a szervezetében addigra. Próbáltam az édes kamillateát is, de attól sem sikerült neki. Az a baj, hogy se a cumisüveget, se a csőrös poharat nem fogadja el. Szóval amennyit kanállal be tudok imádkozni a szájába annyit iszik belőle. Majd 4 hónapos kortól adok neki egy kis barack levet, szilvalevet étgyomorra. Remélem hamarosan megoldódik a dolog, mert olyan rossz. Teljesen el vagyok keseredve miatta.

Maccs!
Te kinél szültél a Kútvölgyiben? Ugye jól emlékszem, hogy Ti is ott szültetek? Én Sándor dokinál és Arankánál szültem - azt hiszem Babarózsa is Sándor dokinál fog szülni.

Áron!
Köszi a tippet Tegnap elolvastam, hogy melyik baba miket csinál és rájöttem, hogy Luca elég lusta. így most én is erőltetem a hason fekvést minden kaja előtt, keményre raktam ma és simogattam a hátát közben. Ma már megemelte a fejét kb. 10 mp-ig. Szóval haladunk!!!! Talán szép lassan Luca is megszereti újra a hasonfekvést. Biztosan valami rossz emléke van ezzel kapcsolatosan, mert régen nagyon szeretett hason lenni. Volt úgy, hogy 4 órákat aludt úgy.

Az lenne a kérdésem, hogy nem tudjátok véletlenül kell útlevél a csecsemőknek külföldi utazáshoz? Milyen papír kell nekik Ausztriába és Németországba?

Köszi a tanácsokat mégegyszer!

Gabóca
gaboca2

Gyors gyogyulást mindenkinek Kép
Holnap megyünk 5 hos oltásra,remélem jol fogja viselni.A 4 hosnál kijött belöle a kup,de csak késön vettem észre és volt egy kis pityergés mert fájt a lába.Kiváncsi vagyok arra is hogy mennyit hizott,mert én veszem észre rajta a változást,és ezen parázok.

Gabóca
én ugy tudom hogy kell utlevél a bébiknek is,de elég vicces mert 5 évre adják nekik is és hát a kép már nem aktuális addigra.Az eu-ba nem tudom igazán hogy müködik.Volt akit átengedtek személyivel,de volt akitöl ugyanugy elkérték.

Kata
Bandi nálunk is szinte csak a bal oldalára fordult,aztán egyszer csak elkezdett forogni a másik irányba is,bár még mindig kevesebbet használja.

Kép
Kép
nikk0830

Márti,
volt cici, de - természetesen -nyűgösebb napja volt, el-el gondolkodott, hogy éhes-e, vagy majd csak fél óra múlva lendüljön be. Namármost, a baba természetesen fontosabb, mint a munka, de mivel 1 napról (határidő) volt szó, hát meggondolandó, hogy kifizetem-e a mulasztási bírságokat, ne adj´ isten elvesztem az ügyfeleket (aki az Állambácsiból megél, az egy varázsló, minimálbéres voltam és október óta a 4900 Ft. csp.-on kívül még nem kaptam semmit Kép),
vagy besegítek egy kis tápszerrel. Persze én sem így terveztem, de néha történik kiszámíthatatlan esemény.

Edit,
én 3 napot vártam és felhívtam a dokinénit (ugyanezek a tünetek voltak), de nem jött ki, hanem 3 nap múlva kellett levinnem, mert nem javult. Kapott antibiotikumot, pedig vizes, fehér trutyi jött a nózijából. Ma lett gyógyulttá nyilvánítva, de a védőnő (ma rendes volt) azt mondta, az ilyen piciknél sajnos akár 2-3 hétig is eltarthat. Kép

pelenka: mi a dm-es babylove-ot használjuk, csak akkor jött ki a kaki, ha utána rögtön elkezdett ˝tornázni˝ és a derekánál kipréselte. Más balesetünk még nem volt.
kyrandia

Sziasztok,

Magi,
Nem sokkal lettem okosabb. Azt mondta hogy biztossan szopik eleget mert szepen fejlodik. Amikor meg nem akar akkor nem ehes, mivel mast nem fogad el. Hat ennyi.
Ha jobban belegondolok lehet, hogy igaza van. Ma 3 orat vartunk a gyerekorvosnal es tobb mint 4 orat nem evett. A vegen mar sirt is annyira ehes es faradt volt. Amint beultunk az autoba 1000-rel szopizott, eszebe se jutott elutasitaniKép

Liv,
Lehet, hogy igazad van mert szokott fuldoklani amikor megindul a tej. Valoszinuleg nekem erosebb a tejleado reflexem, lehet ahogy spriccel es kucizza a kis torkat is.Kép

Dino, Szoptatási tanácsadórol en itt nem tudok. Itt eleg lazan mennek a dolgok. Ilyen, hogy a vedono kijojjon hazhoz nem letezik. Arrol ne is beszeljek, hogy amikor szivvizsgalaton voltunk egy egyszeru feher papirra leirta a doktorno a velemenyet es lepecsetelte stb...

Mi pamperst hasznalunk mast meg nem probaltunk. A pisi meg nem jott ki de a kaka rendszeresen.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Tcis,

Orulok, hogy nalad megoldodott a problema.
Nalam nem.
Ha nem akarok enni adni neki, akkro nem is nagyon eszik.
Lehet hogy nincs ehiseg erzete???

Talan ezert van az hogy masodik ejszakatol vegigalussza az egeszet. Legalabb van ennek is elonye. Kép

MAgi
Vendég

Magi
Hat hogy megoldodott-e azt majd meglatjuk. Nekem nincs valami sok tejem szerintem eppen hogy csak eleg. Azert is probaltam 2-3 orankent szoptatni de ha nem hat nem. Nincs idegem tobbet idegeskedni, eszik amikor ehes. Meg 1,5 honap es utanna mar ugyis enni fog mast is. Gondolom enKép De hogy okelme mit gondol azt majd meglatjuk.
Hogy fejlodik a babad? Lehet hogy kevesebbel is beeri?

Tcis

Kép

Kép
tcis

Tcis!

Ha tomom akkor a minimalisat hizta.
Ha nem akkor nem hizik.
Most hogy kapott 2* banant ket nap alatt 60 grammot hizott.
Eddig egy het alatt 100-150 gramm volt.
A tej nem nagyon kellet neki mar az elejetol fogva, de a banant meg most elsore egy felet megevett es meg kert.

Lanyok most nagyon kivagyok.
Eddig is kivoltam, de mar nem birom.
MA meghalt a csaladom egy nagyon kedves baratja.
Eddig nagyon beteg volt, kinlodas volt nagyon az utolso 2-3 honap. Telesen kikeszultem lelkileg.
Ma "vegre" meghalt. Talan igy mar O nem szenved, helyette most mi. Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Szoval most talan egy par napig nem leszek, mig osszeszedem magam.

Mindenkinek javulast, aki beteg.
Kitartast a szopihoz, azert meg mi is kuzdunk.

Magi
Vendég

SziasztokKép

Már eddig is akartam írni, de nem volt rá időmKép

Olyan kálváriát jártunk meg hétfőn, hogy azt senkinek nem kívánom.
Hétfő délután kijött hozzánk doktornő, Hannának antibiotikumot is felírt. Este mikor a férjem hazaért, egyből fordítottam is vissza a gyogyitárba, hogy még aznap este el tudjuk kezdeni a szedését. 0,5 óra múlva jön vissza a párom, hogy az az AB hiánycikk, nincs. Végigtelefonáltam 5-6 patikát, mire végre találtam egyetlen helyet, ahol lehetett kapni, mindenhol azt mondták, hogy jön az áremelkedés, a gyártók egy csomó mindent visszatartanak, szóval csak várni lehet. Erre hirtelen olyan ideges lettem, hogy mit fogok csinálni, gyerek itt van tök lázasan és nem tudok neki segíteni, mert nem lehet neki gyógyszert kapni !!! Volt olyan gyógyszertár, ahol azt mondta a nőci, hogy 5-6 oldalnyi gyógyszert várnak!
Ti gondoltátok volna, hogy ilyen létezhet?!

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Csirkesz Kép
köszi a tippet, kapott kólát meg banánt. Ma már nem hányt, helyette jött a 39,3 fokos láz. Egyébként 4 éves kicsi fiú.

Magi Kép
Kitartást kívánunk a szopi terén. Ne fojtsd magadba a bánatod, talán többet segít ha van kivel megbeszélned a dolgokat!

Minden betegeskedőnek jobbulást kívánunk!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Magi,
Sajnalom, hogy a szopis gondok melle jott meg ez a halal eset is.Kép Tudom nehez ilyenkor de remelem ossze tudod szedni magad mihamarabb es jossz vissza.
Kulonben az en lanyom se hizik sokkal tobbet kb 25 grammot naponta, ez az atlag mivel en nem merem minden nap. De azt mondta az orvos, hogy 3-4 honap utan mar kevesebbet hiznak a babak mivel tobbet mozognak. Azelott 30 grammot hizott naponta es allitolag az nagyon jo.

Kata ez tenyleg szornyu, hogy engedhetik hogy ilyesmi tortenjen legalabb a gyerekeknek ne tartanak vissza a gyogyszereket.
Jobbulast a beteg babaknak es szuloknek.

Jo ejt mindenkinek

Tcis

Kép

Kép
tcis

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?