Igazából a Wireless-hez nem kell notebook. nekünk is csak azért van, mert a párom világéletében ezzel dolgozott az előző mhelyén és a mostanin is.
sima PC-hez csak kell egy wireless hálókártya és egy wireless switch vagy router. ez a kettő kb. 50 ezer ft-ból kijön, de az akkor már közel a legszupibb eszközök. mi a cisco routert 17e ft-ért vettük (uez más helyeken 27-28e ft, tiszta vadkapitalizmus, nem?) egy hálókártya pedig 8-9000 ft körül van, ez együtt mégsem egy notebook ára, igaz? nagyon egyszerű konfigurálni, webes felülete van, tűzfal, víruskergető, stb-stb. nekünk itthon 3 gépünk van, 1 asztali PC, ami a miénk, egy szintén asztali apósomnak és a férjem notebook-ja (ez nem saját, hanem mhelyi). eddig is hálóban voltak a gépek, kicsit csaltunk a chello-val
(1 előfizetéssel 3 gépről neteztünk
), de mostanában nem működött a megosztás a gépek között, valszeg a chello sávszélesség bővítés miatt, mert azóta nem szuperált. tulképpen ennek orvoslására vettük a routert, és ha már vettünk, gondoltunk a leendő lakásunkra is, ahol vezeték nélküli hálózatot szeretnénk, így lett wireless. na meg a chello úgy látja, mintha végig 1 gépről neteznénk, bár nem tudom ezt figyelik-e, de feltételezem, hogy igen. így a router uazt a címet használja mindhárom esetben, mintha csak 1 gép lenne. Beszti
Hanna ezen a képen már egyre kislányosabb, de Nátánra nagyon hasonlít.
Ma voltunk szánkózni, szegény Danit lecsúsztattam a dombról, neki egy farönknek
persze addigra már teljesen lelassult a szánkó, nem borult fel vagy ilyesmi, nem is ütötte meg magát, meg apa lent várta a domb alján. csúsztunk hason is, nagyon élveztük mindhárman. nem is értem a törpének semmi félsz nincs a sejhajában, mert csak kapaszkodik a szánkóban és csúszik, aztán fel és kéri, hogy ismét, az sem zavarja, ha kifarol a szánkó. mondtam is apának, nem vagyunk normálisak, 11 hónaposan a legnagyobb csúszdáról csúsztunk és Dani is utánunk, most meg a domb tetejéről szánkázunk, mi lesz később... szerintem a vizicsúszda, majd valamikor. jó éjszakát, fürdöm és elteszem magam holnapra!
g