A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Nikk Kép
Igen, ugyanúgy éhezik, mint Liza (a dokinéni szerint)
Kép
kyrandia

Sziasztok Mindenki! Kép
Az előbb hirtelen felindulásból csak a képet tettem fel, eszembe jutott, nekünk mennyi sírós estét okozott a támadónéni ezzel a hízás-evés őrülettel. Nikk, nyugodj meg, de tényleg! Szól az a pici, ha valami nem stimmel.

Jövő héten megyünk 4 h. oltásra, picit félek, annyi rosszat hallottam, de amiket tőletek olvastam, megnyugtatott, hogy ez sem séma szerint működik, minden baba másképp éli meg.
Nálunk a szopi-elutasítás oka kiderült vszínűleg: tegnap megjött. Kép Jól megvoltam nélküle 13 hónapig. Remélem még sikerül a kitűzött 6 hónapig szoptatni, csak esti kicsi hozzátápival, bár a védőnéni már ajánlotta, hogy adjak almát. Még csak cicin szűrve kapott Kép

Edit,
gyógyuljatok mindannyian, remélem gyorsan átvészelitek! Kép
kyrandia

CSirkesz! Kép Képek szépek, érdekes hogy a gyermeked majdnem mindig pucér??? Kép KépDalolós történet Kép Kép Kép Én azt hiszem képtelen lennék tömegközlekedve énekelgetni.. Kép Férjuradnak modd meg, hogy én még csak hátat sem fordítottam és el sem léptem a pelenkázótól!!!

Liv!Akkor majd szólj, ha jobban ráérsz, és akkor összehozunk egy talit! Kép Fogyóra fogod?! Kép CSak nem!? Kép Jóhírek! Juhu-juhu! Kép

Minike! isteni a kép!Kép Jót nevettem, mert nagyon édes Kép

Tcis!Zöldes kaki ügyben annyit írtak neked, hogy nén már nem is írok többet! Kép

Nikk! Ez a doki nem teljesen 100-as. Biztos nem vinném a babát semmiféle kivizsgálásra, teljesen ok a képen a babód! Kép Én már egyszer felülbíráltam a dokinkat és nem bántam meg, felesleges lett volna gyógytornára járni.. Kép

Lau! igen, azt mondta, hogy előtte, ezért is írtam, hogy szomorú, egy fiatal védőnő is ilyen butaságokat mond a mamiknak.. Kép Én biztos csak 6 hó után, és a szopi UTN ajánlom fel a babának majd a kajcsit,/pláne miel azt mondják, hogy azért fontos, hogy megismerkedjen az izekkel, na ismerkeni utána is tud! Kép/ és azt is csak akkor, ha elfogadja, ha elutasítja, akkor várunk majd még egy kicsit. Kép

Kriszti! Konyhatündérkéd! Kép A mi apácskénk már ilyneket szokott mondani Lilinek: "figyelj csak anya hogy csinálja, legközelebb ez a te dolgod lesz, utána elmosogatsz, felmosod a követ és mehetsz aludni!" Kép Kép Kép

Edit! jobbulást mindenkinek! Kép Szomabaton megyünk úszni, megpróbáljuk a 10 órát, de ezen a héten Lili pont arra szokott rá, hogy déleőtt visszalaszik, úgyhogy ha túl morcos lesz akkor legközelebb meg kell próbálnunk egy kicsit későbbi, pl. 12órás időpontot.. Kép Hétről hétre változnk az alvási szokásai, nem mindig tudom követni.. Kép

Na pusszantás:

Macs
maccs

Lanyok!

Honnan szedjek most oszibarackot???

Magi
Vendég

Mindenkinek köszönöm a biztatást,de ugy meg tudják az embert ijeszteni,hiába tudja hogy nincs semmi baj mégis bebeszéli magának Kép Megprobáltam ma almát adni neki a déli szopi után,de nem igazán fogadta el,igy nem fogom eröltetni,nem hiszem hogy a napi 1 kiskanál almátol hizásnak indul .

Beszti
4070 gr és 59 cm volt születésénél most pedig 70 cm és 7070gr.30-án volt 5 honapos.

Kyrandia
Akkor ezek szerint teged is jol felhuztak.Nem értem ezeket az embereket.Föleg ugy hogy mano nálunk is boldog kiegyensulyozott soha nem siro baba.Gondolom csak sirna vagy nyugtalan lenne ha bármi baja van vayg éhezik.Még szerencse hogy nálunk a támadonö normális.Ö teljesen meg van elégedve Manoval.

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok,
Pár napig rossz volt a gép, de visszaolvastam.
Hiányoztatok!

MagiKép,
Hadd egye az a gyerkőc, amit akar! Persze tényleg használd fel neki az anyatejet!!! Én legalábbis ezt tenném.
Őszibarack: nyugodtan adhatsz mirelitet, erre emlékszem, hogy olvastam valahol.

EditKép,
Én csak akkor vittem dokihoz Pipikét, mikor a füléhez nyúlkált (legalábbis én úgy láttam, de semmi baja nem volt), és csak akkor vinném, ha lázas lenne. Véleményem szerint sokkal több betegséget összeszedhet a váróban. Persze ha olyan tüneteket produkál, amelyek furák, akkor vinném. Na, ezt jól megaszontam. Olvastam, a babáknál egy egyszerű nátha is 2-3 hétbe telhet, amíg elmúlik.
Én is náthás voltam, de a teán kívül semmi mást nem "szedtem", mert a Bioparox-nak szerintem borzasztó az íze, és amúgy is utálok gyógyszert szedni. Már egész jól vagyok.
Lámpáról pont itt, a Babanet Rendelőben olvastam, hogy nem ajánlják. Szerintem olvasgasd el a kérdéseket-válaszokat. Eléggé egyöntetű vélemények vannak a dolgokról.

KrisztiKép,
Kicsit tényleg izomlázam vanKép. Nagyon jó ez a torna, jól esik testemnek-lelkemnek.

MindenkiKép,
Egyre szebbek a babák!!! De komolyan. Olyan érdekes nézni, ahogy formálódnak, nő a hajuk (vagy kopik, kinek hogy).

Mi most fejlődés-ügyileg a visítás második felvonását élvezzük. Most összeszorított szájjal visong Pipike, és szokás szerint délután jut eme elfoglaltság az eszébe.
Ezen kívül a tornapad sarkát is szívesen rágcsálja, valamint az egész kócerájt oldalra borítja (Törperős).
És nyúlik, de nagyon! A 68-as cuccok már alig jók rá.
És mintha megszerett volna hason feküdni!
Este még mindig többször felkel, de csakúgy, mint Besztiéknél, nálunk is köztünk alszik még. Vagyis ez így nem igaz, mert apa kint alszik a nappaliban...

Na, megyek, így is elég sokat írtam. Remélem, jó marad a gép és tudok jönni gyakrabban.

Andi
Vendég

MagiKép
Hát frisset szerintem sehonnanKép
De vannak tuti kis bébiételek, tobzódhatsz a lehetőségek közöttKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Lanyok!

Koszonom a segitseget.
Nos almat nem szereti, banant mar nem merek adni neki, igy marad a tejpep vagy a tejembe rakok egy kicsi almat iznek es azt itatom meg vele.
Mint a tejital. Kép

Tejem ugy is van annyi, hogy ramrohad.
Napi 200 ml megy a fagyasztoba.

Mi most igy nezunk ki furdeskor. Kép

Kép

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok.
Mindenkinek nagyon koszonom a zold kaki hozzaszolast, igazan megnyugtattatok. Igaz nem surun fordul elo de eddig mindig fraszt kaptam amikor meglattam hogy zoldes a kaki es csak tomtem a gyereket, de ezentul tobbet nem fogok rajta parazni. Hiszen jol fejlodik 3300gr-al szuletett es 50 cm-vel es most 7000gr es 65 cm jovo vasarnap lesz 5 honapos.

En se adnek a babonak szopi elott semilyen csumolcsot se mast inkabb szopi utan vagy ket szopi kozben. Szerintem is az csak a tej elapadasat serkentene, amit senki se akarna eggyenlore.

Nikk, ha ez a baba ehezne akkor nem lennenek hurkacskak es egy ehezo baba nem mosolyog igy mint a tied. Ne aggodj bisztossan nincs semmi baja lehet hogy hoszra nolt ebben a honapban es majd bepotolja a hizast.

Andrea. Mi is 3 honapos koraban vettuk eszre, hogy nem szimetrikus a feje. A kisagyban mindig balra fordult, hogy lasson bennunket es a nagyagyban is en fekudtem balrol es ott is arra forditotta a fejet. A doki mondta hogy probaljam osztonozni, hogy a masik iranyba forduljon. Meg is forditottam a kisagyban es maskor is odafigyelek hogy jobbra forduljon. Eleibe nehez volt raszoktatni de a vegen megszokta es mar alig latszik, szepen rendbe jott. Probald te is forgatni a fejet elobb utobb megszokja.

Edit, a reklamnak itt van helye?Kép Hat te se fordithatsz hatat a babanak amikor a pelenkazon van, nagyon ediKép

Ezek szerint az en babam is ehezik? Mivel o se koverebb es hurkasabb mint Nikke vagy Kzrandiae

Tcis

Kép

Kép

Kép
tcis

Kyrandia, bocs, hogy atkeresztelteletekKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!!Kép

Nagyon édesek a babák egytől egyigKép

MosziKép rendicsek, menjünk együtt szurira, de csak fél 5 körül menjünk, mert előtte nagyon sokan szoktak lenni, nem akarok ott ácsorogni a babával.

Beszti: Ákos is kíváncsiskodik mindig, hogy ez meg az milyen betű, bár mostanában a számok érdeklik, imádja a vetélkedő műsorokat, pár napja azt kérdezgeti, hogy mennyi 2x5, meg 4x5, meg ilyeneketKép Lehet, mire ősszel iskolába megy, számolni is fog.

MaccsKép KonyhafelmosásKép

Edit: reklámKép Pelenkázón nálunk is hasonló gyakorlatok vannak soronKép

Na, megyek, jó kis film megy a tévében, csak benéztem kicsitKép

Bazsi névnapos szereléseKép
Kép

Lau
lau

SziasztokKép

Na, nyitom a napot.
Kriszti: Boldog Névnapot Ágotának. Ma tartjátok?Kép

Éjjel csak egyszer kelt Bazsi, örültem neki, hogy csak fél 3-kor ébresztett, aztán már 7-kor keltünk megint.
Azóta viszont nem tudom elaltatniKép Pedig látszik rajta, hogy tök álmos, de csak nyűglődik.
Majd a következő szopi után megpróbálom megint, mert muszáj lesz, délután vendégségbe megyünk.

Jó hétvégét mindenkinek!!Kép

Lau
lau

Lau Kép
A friss levegőn sem alszik el? Napközben a picilány összesen 1-2 órát bóbiskol, de ha leviszem, akkor bevágja a szunyát.

Jövő hét szombaton megyünk az első babaúszásra, annyira várom már!!!
kyrandia

Sziasztok
Babo még mindig alszik 2x felkelt enni de egyböl visszaaludt Kép Kép Kép

Kriszti
én is kivánok boldog ÁGota napot Kép

Magi
Vagy mirelit vagy pedig olyan barackot adhatsz neki amit házilag tettetek el és nincs benne tartosito, vagy marad a bébiétel,bár ha csak azt eszi ebédre akkor az annyira nem kifizetödö.Nekem a védönö a hipp-et nestlét ajánlotta,mondta kecskemétit ki se probáljam.De viszont ez a kettö a legdrágább.Kép

Kép
Kép
nikk0830

Szia NikkKép
Helyreállt már valamelyest a lelki egyensúlyod? Remélem igenKépKépKép
A kecskeméti bébikajákkal mi a probléma? Azokat is ugyanúgy kellene ellenőrizni, mint a többit, nem?

KrisztiKép
Boldog Ágota napot NektekKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Köszönöm Ágota nevében is de mi január 11-én tarjuk.(Ő biztosan nagyon boldog lenne ha minden hónapban kapna valami ajándékot)
Beszti!Nem értettem,hogy zajlik ez az egész.(és azt tudnotok kell,hogy mindenkinek a saját gyereke a lehtökéletesebb.Na ezeknek a rokonoknak a lány mindenki fölött áll minden szempontból)Tehát én nem hiszem,hogy teljesen magától ment neki ez a dolog.
Azzal viszon egyet értek,hogy a gyerekek érdeklődnek a számok és betűk után.Nagy a tudásvágyuk.Ágotának is van kirakója amin számok vannak és mindig kérdezgeti,hogy melyik milyen szám.Neki a kedvence az ötös.Ez már mindenhol felismeri.Nem azért kérdeztem mert tanítani akarom a gyereket.Csak egyerűen érdekelt.
A kötelező olvasmányokkak kapcsolatos dologban is igazad van.De ha nem lenne még ennyit sem olvasnának a gyererkek.
Bébiételekről!Ágota miatt van benne tapasztalatom a deszertek közül nagyon is jó a kecskeméti és árbean is elfogatható.A répapüréből csak a Nestlét szerette.De most megfogadtam,hogy majd én kotyvasztok ha itt lesz az ideje.Tegnap néztem én is 140Ft-ba kerül a kecskeméti.És a deszertek legtöbbjében van banán.
Magi!Szerintem próbáld ki!
Andi!Amit a fejlődésről írtál nálunk is így van.Adrienn velünk alszik.(vagy is velem mert apa a nappaliban)Nekem ez így tökéletes.Mert szopi közben ha elalszunk nem kell a lánykát pakolnom.És mindig arra az oldalra fekszek amelyik ciciből enni akar.Enyém az egész ágy.
Kellemes délutánt!GnéKriszti
gnékriszti

SziasztokKép

Összeszedegettem az "időmorzsáimat" és kreáltam egy albumot. Akit érdekel, az alábbi helyen tudja megkukkantani:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4682

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok,

nem nagyon volt időm olvasni sem írni, mert én is dokihoz rohangáltam, szerencsére nem Mancikával, hanem a saját fülemmel, ugyanis sikerült valahogy összehozni egy hallójárat-gyulladást. Kép
Soha eddig nem volt bajom a fülemmel, és lám, most a bal fülemmel annyit szenvedek, hogy szörnyű. Nagyon fáj szerda óta, az Algopyrint kiröhögi, az sztk-s doki kipucolta, beletett egy gyógyszeres gézt, aztán azt mondta, hogy ha nem javul, akkor hétfőn vissza. Ez volt tegnap reggel. Mára már a bal szemem is bedagadt, úgyhogy irány az ügyelet, Kép meg aztán a gyógyszertár: fülcsepp. No meg jön este fogadott anyósom, aki kineziolóus, talpmasszőr, prána-nadis ésatöbbi vaázslónéni, hogy csináljon valamit a fülemmel, mert szörnyen fáj.

Túl vagyunk a szopi-bummon,Eszter most újra 3-3,5 óránként eszik.
Viszont két hete szorulása van, és nem igazán tudok vele mit csinálni, mert látom, hogy szenved, van kaki, de nem tudja kinyomni, mert teljesen koncentrátum állagú, sűrű. Kamillateát nem fogadja el, úgyhogy a vége mindig a kúpocska (1/8 glicerines), vagy hőmérő.
Mit lehet tenni? Teljesen tanácstalan vagyok. Gyümilevet még nem akarok adni neki, mert még nincs 4 hónapos.
Amúgy kiegyensúlyozott és mosolygós, csak mikor kakilnia kellene, akkor szenved nagyon, és ilyen naponta legalább 2x van. Kép

Mit csináljak??? Segítsetek!

Tegnapelőtt hosszan és hangosan kacagott, annyira aranyos volt, én könnyesre röhögtem magam rajta, mert közben ő is rájött, hogy ezt ő csinálja, és csak kacagott, kacagott Kép

Íme egy reggeli mosolygós szemű:
Kép

meg egy délutáni nem annyira mosolygós Kép
Kép

Bori
lbori

Ja, és 14 hetesen 6900 gramm.

Csirkesz,
Boti hány kg volt 3-3,5 hónaposan?

Bori
lbori

Kata
Köszi kérdésed,már jobban vagyok.Egyik barátnöm mesélte,hogy akivel együtt szült,annak a fia is megállt sulyban,nem volt semmi baja,csak eszméletlen sokat mozgott.De ö honapokig tartotta asulyt.Na most az én örökmozgom még álmában is folyamatosan vándorol de olyan szinten hogy oránként máshol fekszik az ágyába nem lehet egyszerüen betekerni,mert már 5 perc mulva nincs ott.Ettöl félek is egy kicsit nehogy megfázzon.A kecskeméti nem tudom miert nem jo,kijelentette de olyan határozottan hogy nem is jutott eszembe megkérdezni mi a baj vele Kép
Nagyon szépek a gyerköcök Kép Marcinak olyan komoly nagyfius arca van Kép Igazi kis legény Kép

Bori
Te lánykád is édes,jo sulyban van látszik rajta Kép Gratula hozzá

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Már emberemlékezet óta csak olvasgatni van idöm, írni nem. Most is gyors leszek, csak megpróbálok a két büszkeségemröl felrakni egy képet.
Egyébként én is erösen töröm a fejemet, hogy mikor kezdjek a kicsinek anyatejen kívül mást is adni. A nagyobbiknál magától oldódott meg anno a dilemma...
A kicsi (Imi) most 3,5 hónaposan 6700 gr. és kb. 62 cm.
Imi emésztésével szerencsére semmi gond, napi egy kakiról átállt pár hete a napi háromra (reggel, délben, este). Ami viszont a tébolyba kerget, hogy pár napja nagyon nyugtalanul és felületesen alszik éjszaka és vagy 5x szopizik... Ha befejezte a szopit és éppen visszaaludt, szeretnék én is alvópozícióba fordulni, de arra rögtön felriad. Most kivételesen szerencsém van, mert mindkettö egyszerre alszik. Be is írom a naptárba! :- )

Más: rettenetesen szeretnék lassan, de tartósan lefogyni. Van valakinek ötlete ezirányba? Az étkezési szokásainkat már gyökeresen megváltoztattam (semmi zsíros, alig egy kis édes dolog, sok zöldség-gyümölcs és a kalóriákat is számoljuk), de a várva várt eredmény még nem következett be.

Puszi: Barbi

Barbi
maass

Kép

Barbi
maass

Aha, végre összejött...

Barbi
maass

sziasztok!

Én is, mint általában, olvasó üzemmódban.

Babalegurulás pelenkázóról:
Kismamik, tényleg figyeljünk oda! Rémtörténet: barátnőm kisfia 4 hónaposan vetette le magát a mosógépről, pedig anyukája előtte állt, csak egy pillanatra nem volt a gyereken a keze. Az eredmény: 3 napos kórházi megfigyelés, koponyacsont repedés. Plusz állandó aggódás.
na vége a rémsztorinak.
Egyébként szerintem ahhoz óriási szerencse kell, hogy egy gyerek úgy nőjjön fel, hogy nem történik vele kisebb-nagyobb baleset.
Pl. amit Maccs írt, hogy szép lassan legurult és tottyant, majd koppant, nem mondom, hogy mindennapos eset, de előfordul és valóban semmi baj nem származik belőle, mert azért szerencsére a babák elég stram kis vasgyúrók!

Na erről ennyit.

Hozzátáplálás: megkérdeztem a védőnőmet, hogy mikor mit, ő azt mondta, hogy 5és fél hónaposan szokás kezdeni, de 7-8 hónaposan már egyen mindent (alma, répa, cékla, krumpli, sütőtök, ezekből főzelékek plusz csirkehusi, pulykahusi) én egy kicsit gyorsnak találom ezt a tempót, alig 2 és fél hónap alatt hozzászokni ennyi mindenhez...

Dorkám most 3 és fél hónapos, egyre többet használom a kengurut, ma pl 2 órát sétáltunk így. Imádta, és úgy vettem észre a gerince is teljesen jól állt, nem csuklott össze, nem nyaklott ide oda.
Erről is megkérdeztem a védőnőmet, mármint a kenguruzásról, aki csupán saját személyes példáját tudta elmondai,hogy anno 10 évvel ezelőtt amikor ő a 8 hónapos gyerekét cipelte, nem volt kényelmes a kenguru...

hát ezzel az infóval nem sokra mentem.

Jobbulást a náthás babóknak, mamáknak!

Ha jól emlékszem, márciusra toltuk a találkozót, áll még ez a hozzávetőleges időpont?

ui: Minden baba tündéri!
koczkapaczi

Sziasztok!

Gyönyörű minden kisbabaKép

BoriKép
Boti a 3 hós oltáskor 7000 g voltKépKép

Megyek is, mert a hétvégi vendégeink most mentek el, és igen energiaszegény vagyok a sok zaba és beszélgetés és éjszakázás miatt.

Holnap leszek részletesebben is.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Lanyok!

Tegnap voltunk a Campona mellett uszni.
Hat valami fortelem volt.
Lejarjuk meg azt a 3 alkalmat, ami van, de tobbet nem megyunk oda.
Maga az oktatas az jo volt, de a korulmenyek.
Az oltozo borzalom. Par darab pelenkazo ami olyan keskeny, hogy egyet mozdul a gyerek es leesik.
Kapkodni kell az oltozesnel stb...
Semmi elvezet igy az egeszben.
En utana befizetek a Rubin hotelba.
Ott normalisak a korulmenyek, egy csomo normalis pelenkazo van egymas mellet.
Nincs tolongas stb...
De ez csak az en velemenyem volt.

Magi
Vendég

Magika, elszomorítottál Kép
Jövő héten megyünk először és én annyira vártam!!! Kép Kép
kyrandia

Sziasztok!

Jó régen nem jelentkeztem... Egy hetet a nagyszülőknél töltöttünk vidéken, mert apa Németországban volt konferencián, nagyokat babáztunk. Ott volt végig Csilla is, a 3 hónapos kis unokatestvér, napi program volt, hogy mentünk 'mozizni', azaz leskelődni Csilla szobájába. A csúcs az volt, amikor a kislány fürdött, Benedek lelkesen kommentálta az eseményeket. Hát, elég korán kezdi a kukkolást...Kép

Túlvagyunk az 5. hónapi oltáson, Benedek 7,36 kg és 67,5 cm. Az utolsó 4 hétben 60 dkg-ot hízott, a védőnő szavaival élve, itt a végén belehúzott.

Benedeknek van egy problémája, amit nem is tudom, mennyire probléma, az egyik védőnő neurológushoz akarta küldeni, a másik elbagatelizálta. Úgy néz ki, Benedek egy kicsit nehezebben kezeli az erősebb érzelmeit. Pl. előfordult, hogy ha a kezébe adtunk egy szaloncukorpapírt, annyira felizgult, hogy csak lemerevedett, és az egész kis teste remegett. Más, hasonló zörgős-csörgős dolgok esetén is elődordul, hogy olyan izgatott lesz, hogy szétesik a mozgása, darabos lesz. A védőnővel abban maradtunk, egyenlőre ne adjunk neki ilyen játékokat, s szoktassuk erősebb zajokhoz. Ha valakitől megijedt, akkor is előfordult, hogy nem sírt szegénykém, csak reszketett. Most arra lennék kiváncsi, más babáknál is van ilyen?

Bori:
SorstársKép Holnap megyek Mester utcába a fülészetre, vagy egy hete nem hallok a bal fülemre, s nem is tudok kimenni az utcára, mert a hidegtől majd elájulok. Elhasználtam már 4 fülgyertyát, nem használt, így kénytelen leszek orvoshoz menni.

Jaj, muszáj elmesélnem, miket tud a fiam! Annyira szereti a puszikat, hogy ő is elkezdett 'puszit' adni. Non-stop cuppog, olyan aranyos, csak nehogy úgy járjunk, hogy a végén csak halacska módra tud beszélni. Néha úgy jár, hogy valami nagyon nagyot akar mondani, látszik rajta, hogy gyűjti a lendületet, aztán ebből legtöbbször egy jó adag nyál lesz. Már jártam úgy, hogy a hátamon feküdtem, ő a mellkasomon ücsörgött és cuppogott. Egyszercsak elkezdett lendületet gyűjteni egy hatalmas cuppanáshoz, aminek eredményeképp végül szembeköpött...
Egy ideje már tud úgy egyedül ücsörögni, hogy maga mellett vagy a lábai előtt támaszkodik. Egyik nap így ücsörgött mellettem a másik fotelben, amikor azt vettem észre, hogy felemelte az egyik kezét, kinyújtotta oldalra, majd kihúzta magát és a másik kezét is kinyújtotta oldalra, s a kis kezeivel egyensúlyozva támaszték nélkül ült!!! kb 5 másodpercig. Rettenetesen büszke-boldog volt, ezerrel vigyorgott, s vagy 4-szer megismételte. Természetesen csak én láttam, s azóta se ismételte meg.
Abból viszont lassan kezd elegem lenni, hogy csak hátról hasra tud fordulni, aztán ha megunta a hasonfekvést, elkezd hisztizni, hogy fordítsuk vissza. Néha sikerül hason elaludnia. Régebben azt hittem, a hasról hátra fordulás az egyszerűbb a babáknak, de ő nem is próbálkozik vele, talán ha kétszer láttam tőle.

Mi is mennénk babaúszni. Tud valaki valamit mondani az Almássy tériről? Sokkal közelebb lenne hozzánk, mint a Rubin Hotel, amin még gondolkodunk, csak senkitől nem halottam róla véleményt.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Kata! Aranyos Marci, és kis vizitündér Hanna.KépKép

Bori! Jobbulást neked. Édes a Manci.KépKép
Próbáld meg, hogy te iszol öszilevet, vagy meggylevet szopi előtt nem sokkal. Nálunk bevállt, sőt egy ideje már nem kell, mert 2 napota van a pelusban trotyi.

Barbi! Szépek a gyerköcök. KépKép
Én a Norbi updatet javaslom, a férjemnek bevált, már több mint 8 kilót fogyott, tavaly nyár óta. Majd én is elkezdem, mihelyt kipihent leszek és oda tudok rá figyelni, mert egyelőre a Manóm elveszi minden energiámat.

Mi 4 hónaposak múltunk, és ennek örömére Manó már megduplázta a súlyát az itthoni mérleg szerint, de hivatalos mérés du-án szuri előtt.Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Lányok, segítsetek! Hol lyukasztanak fülecskét babáknak? Mostmár nagyon be kellene tenni a fülbevalót, mert aztán megvastagszik a fülcimpa.
S.O.S.!!!

Megyünk 4 hós oltásra megint. Még mindig taknyos Picit Pipike, nem tudom, mi lesz, meddig lehet még tologatni...

Üdv,
Andi
Vendég

Kormi,
arra gondoltam, hogy ha már úgyis ilyen közel lakunk egymáshoz, néha akár át is jöhetnétek hozzánk, vagy ha nincs ennyire rettenetesen hideg, és nem fáj a fülünk Kép, akkor mehetnénk együtt az Orczy-kertbe sétálni. Mit gondolsz? (Az emliem: lossos.borbala@freemail.hu)

Amúgy megvan a véleményem a Mester u.-i SzTK fülészetéről Kép. Kíváncsi vagyok, te hogyan boldogulsz majd velük. De ha csak belenéznek, kipucolják, és gézcsíkot tesznek bele, mint nekem is, kérdezz rá, hogy nem kell-e fülcseppel vagy vmi mással kezelni tovább!

Nagy öröm ért, sikerült a kaki Mancikának tegnap este és ma reggel is magától! Kép Nem kellett segítenem neki. Annyira örülök! Azt hiszem, attól, hogy kevesebb kenyeret, kalácsot, és több gyümit + paradicsomlevest ettem tegnap.

Bori
lbori

Andi,
nálunk a gyerekorvosnál csinálják, a védőnő nem ajánlotta, hogy kiszúrva legyen, szerinte a nagyobb (Kép) babáknak jobb, ha belövik, mert nem fáj annyira.
kyrandia

Sziasztok!

Tegnap megint gond volt a tejcsimennyiséggel. Én ezt nem értem. Kb. egy hónapja van, hogy időnként 1-1 napig jóval kevesebb a tejem. Egyik nap ömlik belőlem a tej reggeltől estig, fejek is, meg Dávid tud szopizni 1100 grammot, vagy amennyit akar, aztán másnap meg csak délelőtt van bőven. Tegnap is délután csak 140-et tudott enni, 3 óra múlva 110-et, rá 3 órára, este pedig egy óra alatt 70-et! Mitől lehet ez? Nem jövök rá. De nagyon rossz érzés, hogy olyankor éhesen fekszik le aludni a gyerkőcöm.

Ma dévényeztünk. Most először elbizonytalanodtam, hogy csináljuk-e. Persze tudom, hogy folytatni fogjuk, odáig még nem jutottam el, hogy ez komolyan felmerüljön bennem, hogy most abbahagyjuk, de ma annyira sírt, hogy azt mondtam magamban, én ezt nem fogom hónapokig csinálni. Bár látványos a javulás, képtelen vagyok nézni, ahogy kínozzák. Szörnyű érzés, hogy hagyom; megint alig bírtam ki bőgés nélkül, alig vártam, hogy beszálljunk a kocsiba, ott aztán kitört belőlem a sírás. Ne haragudjatok, de olyan rossz érzés, látom és hagyom, ahogy kínozzák a kisfiamat.

Holnapután koponyaultrahang. Remélem, minden rendben lesz.

Liv

Kép

Kép
liv

Kyarndia, én is fülbelövésre gondoltam. Valami konkrét hely kellene, ahol biztosan csinálnak kisbabáknak is.

Délelőtt megkapta Pipike az oltást. Szegénynek extra hosszú tű kellett a hájacska miatt... Nagyon sírt, de mikor felvettem, megnyugodott. Viszont amióta itthon vagyunk, nagyon nyűgös.
Vendég

A mi napunk pedig folytatódott (a fent leírtak után).

Du. nagy hányás, majd nagy sírás.

A tejcsimennyiség továbbra sem az igazi, estére csak kevés van.

Este 9-kor irány az állatorvoshoz a berni pásztorunkkal.

Megint előfordult Dávidnál az a remegés, ami egyszer már volt: szopi közben elaludt, illetve álmában, félálomban szopizott, és ahogy levettem a mellemről, elkezdett remegni a feje és a kezecskéi. A neurológusnak megemlítettem múltkor, hogy néha megremeg 1-2 mp-re a feje (amikor fáradt) meg a szája (alvás után), azt mondta, ne foglalkozzak vele, előfordul, minden rendben. De akkor is ijesztő.

Szóval nem volt túl jó napunk. Remélem, a következő napok jobbak lesznek.

Bocs a panaszért.

Liv

Kép

Kép
liv

Liv Kép
Azt írtad (látjuk), látványos a javulás. Akkor ne bizonytalanodj el, sejtem, mit élsz át, amikor sír a pici. (Nekem a csípőszűrésnél szorult össze a szívem Kép )Tarts ki, az nem baj, ha utána kibőgöd magad, én sem ˝élesben˝ szoktam.
Nem kínozzák a kisfiadat, hanem segítik, hogy pár hónap múlva már neki se legyen ez fájdalmas.
Tarts ki Liv, azért a boldogságért, amit később fogsz érezni! Kép
Tejcsimennyiségen szerintem ne aggódj, én már túl vagyok rajta, de nem akarok tanácsot adni, másik topicban már - akaratomon kívül - megbántottam valakit.
Ha nem nyugtatott meg a neurológus, kérdezz rá a dévényeseknél. Nekem sem tűnik kórosnak, de én laikus vagyok.
Szép napot, Liv!
kyrandia

Sziasztok!

Szokás szerint megint nem voltam jó ideig, totál lemaradásban vagyok. Viszont az utolsó pár hozzászólást elolvasva egy gyors hozzáfűznivalóm van füllyukasztás ügyben. Szerintem addig nem érdemes, míg a baba nem tud segíteni öltözésben, csak bonyolítja a fülbevaló a dolgot. Mikor már stabilan tud ülni és segíteni, akkor jobb megoldás. Szerintem legalábbis. Mi Dórinál bő egy évesen lövettük ki a fülét, érzéstelenítés nélkül sem viselte meg különösebben, fél percig hüppögött utána, és minden oké volt KépKépKép Fanninak is hasonló idősen fogjuk kilövetni.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok,
Nagyjából visszaolvastam, de alig győzlek követni Benneteket.. Kép

Nekünk klassz volt a hétvégénk, Sajnálom, hogy Maginak annyira rossz volt az öltözés a babaúszáson. Én tapasztaltam, hogy tömi-nyomi van, de ennyi csak a kellemetlenség, a többi része meg profi szerintem.. Ahogy láttam az anyukák 1-2 alkalom után nagyon profin kezelik ezt a tumultust is.. Kép Nálunk most apa öltöztette, de azt mondta, hogy nem is volt olyan egyszerű ott sem, múltkor nem figyelt eléggé oda, hogy ott is fullos az öltöző!Kép

Az én Macácskám az elmúlt pár napban éjjel 2-3x sírva ébred, vissza lehet altatni legtöbbször szopi nélkül is, de ugye, nekem ahhoz fel kell kelni, a többit úgyis tudjátok... Kép Itt a bünti, amiért bravúrkodtam az átaludt éjszakéinkkal. Viszont valószínű ez már a bal alsó fogacska finise, mert mintha bökizne valami a kis fogínyében.. Kép gondolom én, aztán majd meglátjuk.. Kép

Volt egy icifinci náthásságunk is szombat délutántól, de szerncsére idejében elkaptuk a frakkját és ma már csak egyszer kellett porszívózni. Kép

Babácskák igazán gyönyörűek, nem láttam egy etióp éhezőt sem köztük, nyugodjatok meg csajok mindannyian!Kép

Noémi nagyon eltűntélt, csk nincs valami gond veletek?? REmélem minden ok! Kép

Liv! Kép Már múltkor sem értettem, hogy honnan veszed, hogy nem elég a tej, és éhes marad Dávid. Azért mert súlyra nem evett annyit?? Ha éhes lenne azt hiszem nagyon csúnyán zengene a ház az üvöltéstől. Nem lehet hogy nincs akkora étvágy?? Te sem vagy ugyanolyan éhes mindig.. Hányás nem lehet hogy attól van, hogy nem is kívánja a tejet, de mégis szopizik és ilyenkor visszajön. Mert ugye szopizni jó, azt tudjuk, de nem biztos, hogy a tejre is mindig ilyen mennyiségben van szüksége. Persze ez csak egy eszmefutttás tőlem, könnyen előfordulhat, hgy baromságokat írok. Dévényezés Kép Azért én is csatlakozok Kyrandiához, szerintem se add fel. Nem lehet hogy nem mész be? én az oltást szoktam kihagyni, nem bírom nézni ahogy ketten feszegetik és szurják meg szegény kicsikét. Mégis be kell adni, hát inkább nem nézem.

Eszti! Kép Jó néha téged is látni! Kép Szépek a képek! Kép

Kormi! Kép Édes pofa lehet Benedek, és olyan szépen fejlődik! Kép Biztos sok örömet hoz neked! Kép Puszis szembeköpin jót mulattam!

Andi! Szerintem elég sok kozmetikáben belövik, de én azt halottam, hogy vagy újszülötten, vagy 1 év után lövik be. Amikor a 4 hós csípőszűrésen voltunk a szobatársnőmmel együtt mentünk és felmentünk a szülészetre, mert mi ott már belövettük mielőtt hazahoztuk Lilit. Hát nekik már nem tudták belőni a babaszettel, mert túl husis volt a fülcimpije a babának.. Kép

Kyrandia! Ez elég szomorú, hogy itt /mármint abban a másik topikban/ megsértődgetnek az emberek, hiszen ez a fórum arra való, hogy a különböző nézeteinket, elveinket, tanácsainkat összevessük, és amivel egyetértünk elfogadjuk, kipróbáljuk, amivel nem, azt meg figyelmen kivül hagyjuk. Én a magam nevében megkérlek rá, hogy mindig írd meg nyugodtan őszintén ebbe a topikba a véleményedet, hiszen azért van! Kép

Pocó! Kép Azért most sem vitted túlzásba a bejelentkezést! Fanyiról nem is írtál, mi újság vele?

Lehet hogy valamit elfelejtettem, de ez most már így marad! Kép

Pusz:
Macs
maccs

Maccs Kép
Azt tapasztaltam (másik topicban), hogy van, aki nem tud különbséget tenni, hogy a véleményemet írtam le, vagy elítélem. Kép
Mivel nem voltam hajlandó bocsánatot kérni és veszekedni sem ezért megszakadt a ˝beszélgetés˝

Irigyellek, hogy fog-finisnél jártok! Lizának 1 hónapja ömlik a nyála és rágja az öklét, a múltkor az EGÉSZ öklét bekapta Kép
De éjszaka még nem ébredt fel és ezért nagyon hálás vagyok neki! Kép
kyrandia

Andi!

Szeritem érdemes megkérdezni ismerősöket, ők hol csináltatták (ha esetleg van valakinek). Védőnő vagy kozmetikus szokta. Nekünk egy ismerős csinálta, aki most ugyan otthon van a gyerekeivel, de korábban kozmetikus volt és van belövő készüléke (ma is rendszeresen lő be az ismerőseinek). Pár perc alatt megvolt.
Aztán otthon én pár hét múlva kivettem a belőttet és beletettem a véglegeset (ez karika és nem belőhető). Nem kellett másikat vennünk, emrt amit először belőtt azt ő adta, amikor kivettem, akkor visszaadtuk (rendesen lefertőtlenítettük, ő is előtte és is utána). De ő azt javasolta, hogy ne a legkisebb bébi méretet vegyük tűs végűből, ha vesszük, mert azzal nem biztos, hogy be tudja lőni, nem bitos, hogy átmegy a fülcimpáján. (Végül én inkább karikát vettem.)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

LivKép
Na haragudj, hogy ezt írom, de teljes mértékben Maccsal értek egyet. ne mérd le minden etetés után DávidotKép Így lehet, hogy a kajcik után mindig egy elégedett gyerkőcöt látsz. Ha méred, akkor folyton számolsz... Tényleg mi felnőttek sem eszünk mindig percre pontosan ugyanakkor, és dekára pontosan ugyanannyit, a gyerekeknél meg ugyanígy van. Vagy tényleg égzengéd-földindulás van esténként, amikor úgy érzed, hogy keveset evett?
A tornát meg próbáld meg nem kínzásként felfogni. Biztosan nem könnyű, de minden egyes kellemetlen mozdulat Dávidért történik, és magadban is ezt a szemléletet erősítsd, különben tényleg nagyon könnyű elkeseredni. Én folyton drukkolok, nektek, és mindannyian itt a topikban, hidd el.
Légy erős és vidám mami, erre van szüksége DávidnakKép

AndiKép
Extra hosszú tűKépKép Ez még mindig a jobik eset, mert ha a röviddel adták volna be, akkor az egész fecskendőt nyomni kellett volna a comikájába, ami sokkal megterhelőbb, mint egykeskeny tű szúrása. Én mindig azon drukkolok, hogy Botit hosszúval szúrják, és feleslegesen nem nyomkodják össze az oltás helyét is.

Nahát, nem sok időt hagyott nekem a poronty.. Spurizok is.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Liv!

Mi az a Dévényizés? Nekem is említette a dokinéni, hogy ha nem javul Áron tartása, akkor el kell vinni Dévényi Annához. Annyit tudok az egészről, hogy mozgásfejlődéssel foglalkozik. Többet nem találtam az interneten a témáról. Áron két hete kezdte felemelni a vállát és a
fejét hason fekve. Én nagyon örültem egészen addig, amíg a dokinéni nem mondta, hogy a jobb kezét kevésbé terheli. Most hogy jobban figyelem, tényleg van benne igazság. Néha el is dől jobbra nagy erőlködések közepette.

Valakinek volt hasonló problémája?

Gnékriszti, Tcis köszönöm a hozzászólásotokat. Azt hiszem a fejecskéjének aszimmetriája és a jobb oldali tartásgyengeség között van összefüggés, sőt véleményem szerint ez a hasamban alakult ki szűk hely miatt. Most hagyom aludni és próblom megtalálni az okát az egyoldalúságnak.

Jól megijedtem Kép
Andrea

KépKép
Áron

Andrea Kép
Nézd meg: www.deveny.hu és no para! Ha nagyon aggódsz, kérj egy időpontot a központjuktól (beutalót a dokinénitől). Megvizsgálják a központjukban a babát (neurológus és maga Dévény Anna) és megmondják, hogy kell-e hordani vagy nem. Ha aggódsz inkább telefonálj nekik (Dévény Anna alapítvány 06-1-355-5392).

Liv Kép Átérzem a kezelésekkel kapcsolatos érzéseidet, mivel saját bőrömön tapasztaltam, de nekem soha nem jutott eszembe, hogy abba kellene hagyni. Az én fiam hihetetlen orgánummal rendelkezik és mivel ő nem is hipotón, hanem feszes volt, ezért nekik még fáj is nem "csak" kellemetlen. A gyógytornász csaj is mondta, hogy ritka az olyan gyerek, aki ennyire ordít és ilyen mérhetetlen erős hangja van. De amikor rossz érzésem volt a kezelés alatt, akkor mindig megjelent előttem egy testileg (és ebből kifolyólag szellemileg) is sérült fiatal férfi képe, és arra gondoltam, hogy ha ezt nem hagyom hogy csinálják vele, akkor az egész életét így kell majd leélnie az én egyébként imádnivaló, értelmes és erős kisfiamnak.
Szóval, nagyon tudom hogy nehéz, de kívánom neked, hogy ez ne legyen kérdés, hogy jársz-e vele.

Tejecske. Engem meglep, hogy még mindig ennyire pontosan méred. Én kb. 2 hónapja nem mérem egyáltalán, pedig aztán nagy mérlegelős voltam Kép
Ma pl. 3 perc alatt abbahagyta a cicizést és rámozdult a mellettem heverő ásványvizes üvegre (ávíz fetisiszta a gyerekem Kép Kép). Gondoltam még tuti nem lakott jó, hisz 3 perc!!! Visszaraktam, játszott vele, nézelődött, kicsit erőltettem evett, de nem kellett volna, mert azóta bukik. Szóval ezek a mennyiségek amiket írsz szerintem is brutálisan magasak és úgyis jelezné, ha kérne még. Bízz bebbe, Liv! Kép

Most mennem kell, sajnos.
Bálintnak semmi hangja, úgyhogy lehet hogy ma elkezdjük az antibigyót hosszú mérlegelés után.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit!
Ha jól emlékszem te írtál baba-mama tornás dvd-ről. Leírnál néhány gyakorlatot, ha lesz időd?
Jó lenne már valamit mozogni, de csak itthon tudok, mert nincs, aki vigyázzon Vikire.

Előre is köszi.
Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Csak májusra van időpont az Alapítványi orvosnál...
Viszont adtak egy kerületi gyógytornász telefonszámot. Ez is valami.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Tehát:
az elmúlt két napban tuti, hogy kevés volt estére a tejem, és ezt nemcsak a mérleg jelezte, hanem Dávid is. Ugyanis csak szopizott és szopizott, és nyűglődött, nyöszörgött, hogy enne még, de tök üresek voltak a melleim, már semmi nem jött belőlük. (Ami azért meglepő, mert mindig rengeteg tejem volt.) Szóval nem az zavar, hogy a mérleg 70-et mutatott, hanem mert Dávid tényleg éhes maradt, gyömöszölte az öklét a szájába, mindenáron szopni akart, szopott is kitartóan, de nem jött több tej, aztán elfáradt és elaludt. Tehát tényleg nem volt estére tej, már délután-estefelé is csak kevés, és láttam rajta, hogy éhes, egyértelműen jelezte.

Hányás: az az érdekes, hogy nem 250 meg 280 gramm után hány! Sose hányt még ilyen mennyiségek után. Hanem pont akkor, amikor kevés a tejem, és csak 50-60 grammot tud enni, szerintem pnot azért, mert 40-60 percig próbál szegénykém kitartóan szopizni, de mivel nincs tej, sok levegőt nyel. És ez a szörnyű, hogy ilyenkor a hányás után tök éhes, csak épp nem tudok neki enni adni!

A mérleg amúgy engem egyszerűen megnyugtat. Ne úgy képzeljétek el, hogy hú, csak 150-et evett, akkor még beletuszkolok 50-et. Annyit eszik, amennyit akar, soha nem erőltetem! Csak egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy mennyiket eszik, és nyugodtabb vagyok, hogy biztosan tudom, eleget. De a mérés semmit nem befolyásol, tehát ő dönti el, mennyit szopizik.

Dévényezés, Maccs: azért akarok mindenképpen ott lenni, mert amikor vigasztalást keres, nem tehetem meg, hogy nem vagyok ott. Nem hagyhatom ott, amikor ő a mamát keresi.

Edit: nemcsak kellemetlen a hypoton babáknál sem a dévényezés, hanem nagyon tud fájni, amikor érzékeny pontokat nyomkodnak, másrészt Dávid nem simán hypoton, hanem tónuszavaros, tehát valahol hypoton, valahol spasticus.

Andrea, a dévényezés során az idegvégződéseket stimulálják, ami a gerincen keresztül ingereket juttat el az agyba, hogy aztán ennek hatására a baba spontán kezdjen el olyan mozdulatokat csinálni, amiket enélkül nem tud. Látszólag nem durván csinálják, csak mivel érzékeny területeket masszíroznak, eléggé tud fájni.

Nem hagyom abba, csinálom, csak vannak olyan alkalmak, amikor nagyon érzéken ypontokat masszíroz a gyógytornász, és olyankor a szívem szakad meg.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Mérleg ui.: Azért is van szükségünk rá, mert mivel Dávid sokat bukik, illetve most már hány, hajlamos lenne túlenni magát. Igy jobb, ha leállunk, amikor a mérleg 280-at mutat. Kép Biztos, ami biztos.

Áron, ha akarod, megadom annak a dévényes gyógytornásznak a telefonszámát, akihez mi járunk. Ő pátyi.

Kép

Kép
liv

teszt

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok,
tegnap du. ota nem tudtam bejönni ide es levelet sem tudtam küldeni. Pedig irtam egy jo hosszut meg tegnap.
Abelt is elkaota a natha, be is lazasodott szombat estere, ugyhogy elmentünk az ügyeletre. Sajnos az enzimdefektje miatt nagyon oda kell figyelnünk ha lazas, mert egy magasabb laz is hirtelen verszegenyseghez vezethet nala, ami koros is lehet. Szoval keszenlet volt, figyeltük, hogy nem tul sapadt-e, szeme feherje nem sarga-e stb. Tök jo volt. Na meg orrszivoztunk mellette ezerrel. Laza hamar lement, vasarnap este mar nem is volt. Azota jobban van, csak neha kell orrszivozni, de azert meg mindig nem tuti. Remelem jövö csütörtökre azert rendben lesz, mert megyünk oltasra. A harmadik havit kapja igy negy hosan.

Tünderiek a babak, egyre szebb mindegyik!

Liv, szerintem is probald meg ugy nezni a devenyezest, hogy ez csak Davidot teszi meg egeszsegesebbe es erösebbe. Tudom, hogy rossz, mikor üvölt a poronty es Te nem tudsz enyhiteni rajta, nekem is rossz szurinal, de hat ez van, meg kell kapnia a kezeleseket!
Tejci pedig biztosan visszajön megint hamar, mint a multkor.

Ma megyek edzöterembe, apa mindjart jön haza, en mar felöltözve összepakolva varom es mielött szolni tudna mar el is huztam masfel-ket orara! Most mar en is rendbejöttem a nathabol ugyhogy ujra belevagok a sportba! Mar nagyon varom.

Na megyek, mert addig meg össze kene dobnom valami kajafelet is apanak, mert bizti ehes lesz.

Pusszantas mindenkinek
Motiot

Rolunk is egy fürdös kep, ha mar annyi volt mostanaban:Kép

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Macs kérésére gyorsan írok egy kicsit Fanniról KépKépKép A kisasszony nem pehelysúly, tegnapi mérésen 5 hónaposan 6950 gramm és 67 cm. Olyan húsosan a combjai, hogy nekünk is a hosszú tű kellett a tegnapi szurikhoz. Ja, tegnap kapta meg az oltásait szegény. Kissé nyűgös azóta, de valószínűleg én is az lennék a helyében KépKépKép
Tök sok mindent csinál már: folyamatosan forog, néha így közlekedik a szobában KépKépKép néha "csak" mászik ( pontosabban kúszik, nem az a 4 végtagra állós megoldás ), imád ülni, még jobban imád ácsorogni, és ha a kezét fogjuk, tök sokáig megtartja a teljes súlyát, plusz lépked is. Totál más, mint Dóri volt, mert ő semmi ilyesmit nem csinált. Valamelyik nap mondtam is a páromnak, hogy átlagolni kéne a két gyereket, akkor minden tökéletes lenne KépKépKép
Nagy bélpoklos Fanni, néha már behalok az elfogyasztott mennyiségeken. És szinte semmi sem elég neki, olyan hisztiket tud levágni, hogy alig térek magamhoz. Csak sajnos valamennyire szabályozni kéne a mennyiséget, mert így is igencsak hurkás a drága.
Küldök néhány szalonképes képet róla, amiken nem csak a toka látszik Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?