A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

NEm kifli, virsliKép

Gabi! Még nem most voltunk, sztem 2 hét múlva. Majd szólok.

Kép

Kép

Ezt a randa sapkát meg megtalálta, és egyedül vette fel. És azért örül annyira, mert mondtuik Neki 100szor, h CSINOS VAGY!!! és khm enyxhén szólva hiúKép

.:Angi:.
angiszeged

NEm kifli, virsliKép

Gabi! Még nem most voltunk, sztem 2 hét múlva. Majd szólok.

Ezt a randa sapkát meg megtalálta, és egyedül vette fel. És azért örül annyira, mert mondtuik Neki 100szor, h CSINOS VAGY!!! és khm enyxhén szólva hiúKép

angiszeged

Daancsi! NAgyon jópofa JózsólegényKép
Tyúkanyó, nagyon édes lehet a kis dumásKép))

Ja, nem tom ki kérdezte, de igen, Nálunk dög meleg van mindig. Alig fűtünkKép. Na, jó, most éjjel fűtöttünk rendesen mi isKép

angiszeged

Gabi, elég jó a játszó, még mindig, de sajnos most nem sok mindent lehet rajta játszani. Néhányan járunk csak oda ilyenkor télvíz idején:-) Ebben a hidegben sajnos csúszdázni se lehet, mert le van fagyva az egész, így ha van valaki azzal elrohangálnak, ha nincs akkor mi sem maradunk sokáig, mert unatkozik egyedül Pipi. Én is rakok fel egy képet Pipiről és 5 hóval és 7 kg nagyobb barátnőjéről.Kép

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Nálunk is van díszpinty:-))))Kép

nyúlanyó

Angi: Majd szólj, én meg azt hittem most volt. Jól félreértettem.

Anita: Köszi, akkor nem megyünk tanácsadás után jácóra. Majd tavasszal. Hátha addigra itt is csinálnak valamit a régi helyén. Fló is szokott énekelgetni.Nagyon édik ilyenkor.

Gabi3
inecsg

Pipinek mutatom a babákat, mondom Ő a Virág, erre Pipi: hapci, mondom nem az Ő neve Virág: nem hapci:-) Nála a virág az = hapci:-)

nyúlanyó

jópofák a sapkás lányok! Kép

és íme sírós Jozsó, ha már kértétek Kép

a másikon meg apával "butakaticázik". ez a nagy sláger, ha meglátja a katicát, mondja, hogy bábábábá

Kép
Vendég

a kép lemaradt.

Kép
Vendég

Sziasztok!
Bocs, hogy csak most jöttem, de vasárnap óta a relaxálás folyamata megy:-)))
Köszi a drukkot mindenkinek, 5-ös lett. Azt azért leírnám, hogy valaki tényleg varázsló a drukkolók közül (az ellendrukkereket meg nem szeretik az égiek:-))))))))))), mert vasárnap, -16 fokban reggel végig azon imádkoztam, hogy csak a tételsor elejéről húzzak. És így is lett. Egyszer mentem végig rendesen az anyagon, utána nekiálltam ismételni, de nem jutottam a végéig, mert a párom lányának névnapja, fiának meg szülinapja volt/van, ezt ültük szombaton, főzni, sütni kellett, nem volt időm.
Mindegy, szóval tutira benne volt a kezetek, Ági neked főleg:-))) Mégegyszer köszi.

Angi, tényleg bújkál valami Virágban? Beszélgess el vele, hogy ne hagyja érvényesülni a bacikat, mert akkor nem tudunk találkozni, Luci meg biztos össze-vissza símogatná, puszilgatná.
Egyébként nem kevés örömmel látom, hogy a "pólóm elöl mindig koszos" - akció nálatok is működik. Nem tudom, észrevetted-e, de ezek a kisfickók csuda rafináltak. Nem ebéd vagy reggeli közben csinálják a foltokat, amikor rajtuk van az előke (az mindig tiszta marad), hanem pl. esznek egy almát, isznak egy vizet játék közben, oda se figyelnek. Eygébként meg tündéri Virág, nagy huncut lehet.

Dancsi, ez jó kép a papával, de mit jelent a játék? Huzigálják a gumin? Mennyit megy már önállóan Jozsó? Úgy tűnik, viszonylag biztonságosan áll a lábán a képen.

Nyúlanyó, a "díszpintyedről" most leginkább egy manöken jut eszembe. Gyönyörű arcocskája van, lehet, hogy tényleg manöken lesz?

Gabi, az új Suzuki szerintem átmenet a Bogár és a Mini Morris között, de nekem nagyon tetszik. Nyáron szerintem leteszem a jogsit. Eddig nem volt értelme, a párom úgysem adná oda az Avensist. A lánya 1 hibaponttal ment át a vizsgán, neki sem adta oda.
Szóval ha egy értelmes hitelkonstrukciót ajánlanak, az jó lenne. Ti is lízingelitek?

Nem tudtok valakit, akit érdekel egy Motorola E550-es telefon?
itt a leírása:
http://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/ProductDisplay?catalogId=2001&store Id=2001&productId=26130&langId=-11
össz-vissz 1 hónapos, garanciás, T-mobilos, abszolút hibátlan, tiszta, stb.
H

Betegeknek jobbulást!
babamama

Sziasztok!

Megérkeztünk vasárnap este fél kilenckor, Anyukámmal le volt zsírozva: meleg vacsival várt.
Minden rendben volt az úton kifele, 10 óra alatt értünk oda.
Nagyon hideg van Erdélyben, napokig -15°alatt volt, vasárnap pedig -25°-ra ébredtünk.
Vissza már nem volt annyira jó, először nekem volt hányingerem, majd szegény Eszter hányt 2-szer (én végül nem). Kicsit felkavarta a sok kanyar a hegyek közt.
Én rendbejöttem, STODAL-t ittam (elég érdekes az íze, a cukorterheléses glükóz savanyúubi hozzá képest Kép).
Viszont szegénykém, mára elkezdett köhögni. Semmi más nincs, csak köhög. Szerintetek lehet adni Neki is Stodalt? Mert a használati útmutató 5 éves kor felett írja az adagolást.

Mellesleg: sógornőm 2 gyereke megint beteg volt, vonattal indultak neki az útnak (10 hós és 3,5 éves). Tuti nem normális, szegény kicsi tiszta takony, köhög, hasmenése van az antigyogyótól. És így elindulni... Szóval megint lefertőztek. Mondtam Gergőnek, hogy többet nem megyek, ha ők is jönnek.
(én 7 hete köhögtem, ha tőlem lenne a fertő Eszterre, már elkapta volna ezidő alatt)

Pakoltam tegnap egész nap, mostam, a szennyestartó még mindig tele van.

Enikőnek nagy-nagy gratula Violához, remélem, minél hamarabb hazamehetnek.

Tegnap megint nem tudtam írni a babanetre, nem tudom, mi lehetett a gond.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Megjöttünk,majd megpróbálok visszaolvasni.A Noémi jól viselte az utat,nézelődött,és aludt.

Ildi
tfildiko

Nagyon édesek ezek a babák!!

Angi! Nem a sulya aggaszt. Hanem hogy csinálok 3 féle kaját és egyik sem kell. Tegnap a szopin kivül megevett 1dl joghurtot és 50g fözeléket. Ez akaszt ki hogy nem kell neki semmi.

Kriszti! jobbulást. Igen én ugy tudom lehet neki adni. Nyugi, nem csak a sogornöd ilyen dila. Beszéltem ismerössel betegen mentek usziba. Mi nem is merünk most járni, pedig olyan jo lenne. Tegnap nem ment sokáig a babanet, nem nálad volt megint a gond.

Hajni! Gratulálok!!!

Dancsi! Jozsó sirosan is nagyon aranyos. Orsi ritkán sir, akkor se tudtam még lefotozni mert ha meglátja a gépet elneveti magát.

Itt volt a védönö nem látszik hogy nöne Orsi foga nem amiatt nem eszik.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hajni!

Gratulálok!Ügyes vagy!

Tünde!

Hatalmas a Tomika,már igazi nagyfiú.

Dancsi!

Nagyon édes a Jozsó.
Már jól vagyok,de még mindig nagyon köhögök.Főleg éjjel.

Bea!

Jobbulást a gyerekeknek!

Erika!

Nektek is jobbulást!

Kriszta!

Én is hánytam az úton 2-szer,nem bírom a kanyarokat.

Ildi
tfildiko

Szijasztok!

Jó régen nem irtam már, az igazKép

Enikönek gratulálok a babához!!!

Gabi3! Nagyon szépek a gyerekek, én is megnéztem az albumot! Milyen jól eljátszanak együtt!

Dancsi! Milyen nagy Jozsó! Hány g? Hihetetlen hogy már áll, meg lépked. Bercel még nem tud egyedül felállni, sőt mászni sem akar még. De lehet, hogy én rontom el, mert bár tudom, hogy nem jó dolog de bele szoktam tenni a kompba és lehet, hogy ezért nem mászik még. Mikor beleteszem, annyira boldog, és szalad körbe a házban, sokszor már sir, mert bele akar ülni. Le kéne szoktatnom.

Lara
lara

Sziasztok!
Hát fogyatkoznak a betegek. Andi már ment ma suliba. De a fiam itthon lesz egész héten hogy a sítáborig megerősödjön.
Katusom még mindig köhög de szerencsére hurutoldón kívül mást nem adott neki. Olyan aranyos mindig mosolyog ha köhög. De a gyogyit nagyon utálja.

Hajni!
Mennyiért adnád el a telefonod és miért adod el?

Mi egyébként nem megyünk ki ebben a rohadt hidegben. Még én se, csak reggel elszaladtam kenyérért meg a NYíl utcai kertészetbe egy kis virágért a lakásba

Bea
20180827120929

Hajni,
alattunk - melletünk zenész család lakik, van olyan, hogy este 9-kor kezdenek zongorázni.
Valaki operaénekesnek tanul, most is skélézik, olyan, mintha a nyelvét tépnék, ordít. Borzalmas, Eszter fel is ébredt rá. A családfő meg trombitálni szokott, este fél 7-kor kezdi (bár mostanában nem hallottam)
Szóval minden házban laknak nemnormálisok, de a Ti esetetek kirívó, mert a kutya-ill. állattartást szabályozza a társasházi törvény.
Elvileg.

Angéla,
mi újság Veletek? Mit mondott a dokinő?

Ildi,
nem semmi volt akkor a ti utatok sem. Milyen a hó Zalában? (megint Kriszti írtam Kép) Használd a nickemet.

Enikőről hír???

Kép

Kép
eszteranyu

HAjni! Hát, most járt itt a doktornő, síma megfázás, de inkább halasszuk a találkátKép. Sajnálom. Szólok, ha meggyógyul a lány. LEgyen már jó idő!!!

Pipi tényleg manöken;)

Dancsi! Azoka potyogó könnyekKép)). Mintha oda lenne rajzolva!

KArmen! Ahan, így már érthető, h aggódsz...

Ildi! NEked is jobbulást!!!

Lara! De jó látni TégedKép)). Igen, a komp sajnha ezért nem jóKép. Kimarad a mászás, ami nem jó dolog. NEm feltétlen probléma persze, de jobb, ha mászik egy baba. Próbáld leszoktatni, dugd el, ne is lássaKép
Csajszid hogy van? MEsélj Róluk többet!

Bea! Akkor eggyel kevesebbKép. Mi sem megyünk ki, nem tudom, mit csinálunk a lakásban egész 7en... Bár felszerelkeztem játékokkal, akkor is nehéz lekötni Virgát.
Ági! Virág is nézi a SÜsütKép. Kristóf bébi hogy vaN?

Virágnak bővül a szókincseKép. Már kb 15szót HASZNÁL. Annyira élvezzük a zemberrel, ahogy dumál a kis csimotánmk, lassan értelmes kommunikáló kisemberünk lesz, amitől el vagyok ájulva. Lassan már nem baba, hanem kisgyerek... Telik az időKép

angiszeged

Ildi!
már nem is emlékszem hogy írtam e az Andi lányom olvasási gondjait.
Érdekes hogy elsősorban szerb nyelvben nyílvánul meg. ugyan mi nem mondtunk neki semmit csak próbálunk vele észrevétlenül olvastatni ( de ez nem megy mindig) mégis észrevette vagyis tudja hogy neki nem megy az olvasás.
Tanító nénije azt mondta nem kell aggódni, de a báttyával összehasonlítva bizony sokat kell vele dolgozni.
A szerb tanárnő azt mondta ,hogy segít neki ahol tud, hát remélem sikerül a felső osztályig egy igazi ötös szintre vinni.
Ha igazán őszinte akarok lenni magamhoz akkor talán 3-as szinten olvas ismeretlen szöveget.
Hát ez van
Bea
20180827120929

Sziasztok!

Hajni, gratulalok! Nagyon ugyes vagy! Nekem tuti keves lett volna az egyszeri atnezes.

Angi, Nyulanyo, nagyon szepek a lanyok! Es huncutak. Kép Viragot mar ismerem, ot nem kell bemutatni. Kép

Karmen, nyugi, en sem ettem kiskoromban, foleg amikor jott a fogam. Anyukam 6 het nem eves utan a foldreboritotta a kajat mergeben. Kép Ja es en is csak 8 kilo voltam 1 evesen.

Dancsi, szegeny Jozso, min pityergett ennyire? Amugy nagyon aranyos.

Kriszta, jo, hogy minden rendben volt az uton. Jo hideg lehetett.

Bea, jobbulast a picurkanak!

Ildi, meselj miylen volt otthon? Gondolom szetszedtek Noemit.Kép

Enikorol tudtok valamit?

Kristof meg mindig kohog, de nem tunik nagyon betegnek. Azert kihivjuk a dokinenit, hogy nezzen ra.
Vettunk mehpempot, nemsokara kezdjuk.

Agi
agi77

Angi, de kar, hogy Virag is beteg. Kép
Hat igen, Susu meg mindig nagy kedvenc. KépTrombitalnak benne, es o is tormbital a bugocsiga vegevel. Kép Meg mindennel, ami a kezebe akad. Itt vannak az ismerosok Franciaorszagbol, de nem jonnek at. Kép Persze en mondtam nekik, ugyhogy megertem.
Miket mond Virag? A kakan kivul, mert azt hallottam. Kép Kristof legujabb szavai a hideg, meg Titi (Niki), es Tata (Kata).Kép

Agi
agi77

Sziasztok Utazók! Üdv újra itthon!

Bea, 30-ért akarom eladni, vatta új, szinte alig használt, nem szoktam lestrapálni. Azért akarom eladni, mert kaptam most egy újat a leendő szülinapomra. Egyébként nagyon szerettem, mert kicsi, kényelmes, gyors, stb. Luciról klassz képeket csináltam vele és mp3-t is lehet rajta hallgatni, olyat is csináltunk, hogy a számítógéppel megváttunk egy mp3-as zeneszámot és a refrént beletettük csengőhangnak.
Persze tudom, hogy gyagyás vagyok, de hát ez van:-))))

Angi, nincs semmi baj, bepótoljuk. Luci most gyógyult ki teljesen, remélem, egy ideig nem esünk bele semmibe.

Kriszti, péntek este megint otthon hagyták a kutyát, hajnalig ment a vonyítás. Most írtunk egy levelet a jegyzőnek, benne a rendeletekkel, aztán most várunk.
Megbeszéltük, hogy lehet, csak időt kellene hagyni, hogy valamit csináljanak szegény állattal. De ha mégegyszer lesz valami, már postázzuk is a levelet.

Köszi a gratulációkat, kezdek kiakadni magamtól. Az eddigi 5 órai kelésnek most az a folyománya, hogy már automatikusan ébredek. Ma fél 7-ig hánykolódtam, aztán lejöttem elolvasni a leveleimet:-))))

Szegény kis beteg manócskák, most meg jön az ónos eső, stb.....
H
babamama

Kriszti!

Nem kaptam meg az e-mail-t.(A múltkorit sem,pedig vártam.)Mi az a nick?

Angi!

Édes lehet a Virág,ahogy beszél.

Bea!

Beszélgettünk róla,sajnálom,hogy nem megy neki az olvasás.Pedig jó lenne,ha szeretne olvasni,mert ha most nem szeret,soha nem is fog.Érzi ő azt,hogy nehezebben megy neki,ezért nincs kedve hozzá.Mi érdekli?Abban a témában sem szeret olvasni,ami tetszik neki?Pl.állatok stb.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!!!

Ma mi is csak fél órát voltunk kint, iszonyat ez a hideg. Ma bejelentkeztünk házasság kötés céljából, ápr. 23-án asszonypajtás leszek!:-))))
Pipi legújabb szava, amitől totál olvadok: szeszesze, azaz szeretlek. Imádom mikor mondja: aja én is szeszesze, olvasztósbébi.

Kriszti és Ildi, örülök, h jól éreztétek magatokat és szerencsésen hazaértetek. Gyógyuljatok mostmár meg, azonnal:-)

Hajni, gratulálok az ötöshöz, nagyon ügyes vagy.

Dancsi, Jozsó így is nagyon aranyos, szuper szobája van:-) A kompot Pipi nagyon szerette, szerintem ha egy bébi mászni fog, akkor nem sokat befolyásol, Jozsó már kúszik úgy is, de szerintem ha már lassan járni fog önállóan nem lesz szüksége a kompra. nah ezt jó leírtam....Pipi nem mászott, nem kúszott, ezért kapta a kompot, hogy tudjon közlekedni, de akkor már elmúlt 9 hónapos. Ha mászni akart volna, amit ugye a betegség miatt nem tudott, akkor már mászott volna szerintem a komp előtt. Nem azért nem mászott, mert kompozott!!! Barátnőm kislánya is kompozott és attól függetlenül ugyanúgy mászott. Nem egy ilyenről hallottam......

nyúlanyó

Jobbulást a sok betegnek!

Most mi sem megyünk sétálni. Nekünk elmegy az ebés probálkozásra ugyis 1-másfél óta, aztán kicsit játszunk és már altatom is.

Ildi! A nick név egy azonosító amit megadsz regisztráláskor, neked pl. Tfildiko. Ez lehet valos név, lehet kitalált, a lényeg a neten igy azonositod magad.

Nyúlanyó! de jo, grat.!!

Angi! Virág aranyos lehet ahogy dumál!!
majd hamarosan megnézzükKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hajni: Gratu a vizsihez! Én bizti ott hagytam volna a fogam,ha csak másfélszer nézem át. Kápéra vettük a kocsit, elég hitelünk van most.

Kriszti:Dejó, hogy itthon vagytok újra! Nyugodtan adjál Esztinek Stodal-t. A magyarok vannak beparázva. Van benne alkohol, de annyira minimális, hogy semmi baja nem lesz Esztinek. Bátor is és Flóra is kapott már belőle. Ha legközelebb mentek, és kanyargós az út van homeós utibetegségre is.

Karmen: Ne idegeskedj Orsi nem evése miatt. Csak rontassz a helyzeten, megérzi. Ne csinálj csak egyfélét, ha nem eszi nem eszi. De szopik mellette eleget. Egyszer megjön az étvágya. Flóra sem volt evőgép.

Anita: Jó időpontot válsztottatok, Flóra 3. szülinapja lesz!

Ági: Enikőék jól vannak, Viola erős baba.

Gabi3
inecsg

Komp:Én természetellenesnek tartom. Csak azért nem tenném bele, hgoy tudjon közlekedni. Megtanul az a gyerek magától is.

Karmen: Én Flóra példálán okulva tudom, feleselegsen ültök ott órákat a kaja előtt. Úgy sem fog enni. Sőt megútáltatod vele az evést. Flóra is el tudott nyammogni egy órát,mire elfogyott a leves, meg a második. Most ha látom csak turkálja megkérdezem kell-e még. Általában az a válasz, hogy nem. Még megpróbálom én adagolni, de akkor már nem eszik semmit. Ráhagyom. Ha éhes lesz eszik. Kész. Mi lenne ha megpróbálnád evés előtt megszoptatni,nem lehet, hogy azért nem eszik,mert tudja utána úgy is szoopi jön?! Nem akarok beleszólni, csak próbálok segíteni. Érdemes lenne kipróbálni, egy pár napoig.

Ildi: Üdv újra itthon!

Nem felejtettem el csajok a meghívást. Áll még, csak ebben a hülye időben nem akarok senkit kimozdítani otthonról. Mi sem megyünk sehová gyalog.

Gabi3
inecsg

Gabi, Pipinek meg 21-én lesz a 2. szülinapja, együtt ünnepelünk:-) A kompot tudom, h sokan ellenzik, de nekünk nagyon jó volt, mivel Pipi nem mászott. Nekem is jó volt, mert nem kell hordozgatnom magammal, neki is jó volt, mert el tudott jutni vele mindenhova és ott tanult meg kapaszkodás nélkül állni és szerintem a járást is segítette. Nem biztos, hogy ez mindenkinél beválik, hangsúlyozom, nekünk volt nagyon jó. Szerintem a komp miatt indult el Pipi egyedül 11 hósan, neki sokat segített a mozgásban, legalább is én úgy vettem észre.

nyúlanyó

Karmen egyet értek Gabival kaja ügyben, ha nem kell neki, ne erőltesd, tudom, h nehéz....Én is mindig erőltettem és Pipi annál jobban nem evett, látta, h ideges vagyok és azért sem kérte. Én sem akarom már "megtömni" és van amikor azt hiszem nem is éhes és nagyon jó ízűt eszik. Néha még bohóckodok vele egy csomót, de ez is felesleges, ha nem éhes úgy se eszik. Sajnos el kell fogadni, majd lesz Orsinak is olyan időszaka, h csak nézed, még mindig nem durran ki ez a kislány ennyi kajától?:-) Különben Pipi is egy éves kora körül alig evett, nem is hízott pár hónapig csak egy pár dekát , de így érezte jól magát.

nyúlanyó

Anita!

Gratulálok!Sokan lesztek az esküvőn?

Kármen!

Köszi.
Mérted már valamikor,hogy mennyit szopik egy nap?Lehet,hogy sokat,és azért nem eszik mást.Gyümölcsök közül melyiket szereti?

Gabi!

Köszi.

Ildi
tfildiko

Köszi a gratukat! Nem leszünk sokan, csak szűk család.

nyúlanyó

Anita: Végre egyetértünk valamiben.Kép

Enikőék jól vannak! Tejcsije beindult, Viola erős és jól szopik szerencsére.

Gabi3
inecsg

Úgy örülök,hogy jól vannak az Enikőék.Remélem,hogy hamar eléri a Viola a két és fél kilót.

Ildi
tfildiko

Gabi:-))))

Mikor jöhetnek haza Enikőék? Tud valaki frisset róluk, pl. mennyi most Viola?

nyúlanyó

Hajni! Gratu a vizsidhez! Beszélhetnél a párom fejével is ez ügyben.Kép

Lottinak a "változatosság kedvéért" középfülgyulladása van. Hétfőn szóltak a bölcsiből, hogy fájlalja a fülét, és ha belenyilal, akkor ordít. Voltunk a sportorvosiban, meg anya intézett neki mára gyerek fül-orr gégészt. Csomó gyógyszert kap a drágám. Ha végre egyszer kitavaszodik, ki kell venni az orrmanduláját, mert olyan nagy, hogy iszonyú. De a műtétbe még nem akarok belegondolni, tudom, jobb lesz neki a mandulája nélkül.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Nyúlanyó ebben a komp dologban vitatkoznék Veled. 9hósan még egyáltalán nincs elkésve a mászással. Virág 1évesen kezdett mászni. Miért kellene feltétlen közlekedni egy 9hósnak? Kép
A mászás bizonyítottan szükséges, még olyan statisztika is létezik, ahol kiugróan látszik, h a nem mászó gyerekek nagyobb százalékban lesznek diszlexiásak, diszgráfiásak. A mászás fejleszti az egyensúlyérzéket, míg a komp alátámaszt, és csak a lábát kell mozgatni. Ugyanaz róla a véleményem, mint az akkumlátoros autóról gyerekeknek. Pedálozzon az a gyerekKép.
Anno a gyógytornászunk (szakgytornász)tudományosan kifejtette, miért nem jó, de nem akarok áltudányos mondandóba kezdeni, merugye nem értek hozzáKép.

angiszeged

Viola egy kicsit visszaesett, de már megállt a súlycsökkenése. Mondtam Enikőnek, hogy mondogassa a dokinak, hogy várja otthon egy gyerkőc és otthon gyorsabban meghízná, nyugodtabb körülmények között. Meg nincs semmi baja. Nem nagyon akarják hazaengedni 2500g előtt.

Melinda: Jobbulást Lottinak!

Gabi3
inecsg

Éljen Angi, le a kompokkal! Kép

Gabi3
inecsg

Nah most én is vitatkozhatnék, mint említettem anno Pipi hypotóniás volt, tehát ha akart volna se tudott mászni:-(((( Higgyétek el én is szerettem volna, ha mászik!!!! Nem azért ültettem kompba, h ne másszon, hannem, h egy kicsit érezze jól magát és jól is érezte. Hála az orvosoknak senki nem hívta fel a figyelmünket arra, h ha nem mászik a baba akkor olvasási, tanulási, magatartási problémái lehetnek. Sajnos saját magunknak kellett rájönni, utánnaolvasni, stb. Mikor mi a kompot kaptuk, még nem tudtuk, h Pipinek baj van a mozgásával és örültünk, h boldog a lány, mert fájdalom nélül el tud jutni a lakásban bárhova. Tehát éljen a komp, legalább is nálunk:-)

nyúlanyó

A lényeg meg lemaradt, szar a netünk, és nem enged hozzászólniKép

Gratu a vizsgához Hajni!!! KépKépKép

Tyúkanyó! NEked pedig az esküvőhöz! Kép

Enikőnek nagyon örülökKép

angiszeged

Ha jól tudom Angi Virágja is hipotón volt és jár, nem fáj neki! A komp nem csodaszer. Van más megoldás is.

gabi3
inecsg

Jajh ne már Gabi. nem a komp a csodaszer, hanem a dévény módszer számunkra is ugyanúgy, mint Angiéknak!!!! Nem a járás volt fájdalmas, hanem a mászás! de ebbe ne menjünk bele, ezt azt hiszem át kell élni, mert aki nem tudja, h mit áll ki a gyermek és a szülő is egy ilyen kezelés alatt, az ezt nem érti!

nyúlanyó

Tyúkanyó! Örülök, h Nálatok bevált, Virág extrahipotón volt, és nála külön mondta a gytornászunk, h ne, mert a lazaizomzatot mozgásra kell késztetni, és ebben a komp nem célravezető.
És ugyan nagyon későn,d e Virág biz megtanult mászni, szintén későn kezdett járni, de Őt ez nem zavartaKép
De nem fogunk ezen összeveszniKép

angiszeged

De Én értem NYúlanyó. Több, mint 1 évig dévényeztünk. És a hipotónoknak a bébikomp kifejezetten ellenjavallt, biztos a Ti dévényesetek sem ajánlotta. dévény.hu-n esetleg olvass utána.

(és bocs, megint Tyúkanyót írtamKép Pipi miatt Nekem mindig ez ugrik be)

angiszeged

Mi a dévényre, csak mikor Pipi 15 hós múlt, akkor találtunk rá. Addigra már réges-rég nem kompozott. De nekünk nem is mondta senki, h ne kompozzon, de az se mondta senki, h hipotón! Pipi már 11 hósan járt, ezzel nem volt gond, csak az önálló felállással és a mászással. Kompozni is csak 2 hónapig kompozott. Nah a lényeg a lényeg, van aki ad a babának kompot van aki nem:-) persze, h nem veszünk össze:-)

nyúlanyó

Ja, értem. És, ha járt, akkor mivel volt gond?

angiszeged

Jah és Pipinek kötöttek voltak az izmai, feszített, nem lazák. Az arcától kezdve a lábujjáig:-(( Azt mondta a gyt. olyan kötött csípője, mint egy több éve sportoló felnőttnek:-(

nyúlanyó

Angi azt is írtam:-)

nyúlanyó

Jaaa, akkor nem hipotón volt TeKép, hanem spasztikus. Akkor nem gáz annyira a komp. És bizony akkor extra fáj a kezelés, nem lehetett könnyű Nektek sem, főleg, h akkor már nagy volt a csaj...

ÉS akkor bizony lehet, h fájt Neki, ha mászatni akartátok (ha erre céloztál, az előbb csodálkoztam miért fájt volna a mászás, amikor a hipotón babák szétcsúsznakKép ).

angiszeged

Hmmm, nekünk hipotóniát mondott a gyt.....igen, iszonyatosan fájt a kezelés neki, annyira kimerült sokszor, h a kezelés alatt elaludt:-( Nem lehet, h két fajta van a hipotóniából? A laza és a feszes? Vagy hülye vagyok én és a gyt is?

nyúlanyó

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?