A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Mert egy hipotón, ha jár (szépen, nem pipiskedik pl), akkor gyógyultnak számít.

.:Angi:.
angiszeged

Hallod ennek most utánna nézek Angi:-)) Vagyis nem most, mert táncolni akar Pipi most éppen, de utánna nézek.....

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

nem, a hipotónia tuti lazaságot jelent, a feszeset pedig spasztikusnak mondják.
Sztem félreértetted, vagy félrebeszéltKép. Erre fejemet tenném, h úgy van, ahogy mondtamKép
Ja, és biz van olyan tipus is, aki vegyes, tehát spaszt és hipot egyszerre, de amit leíertál, az tök spasztikusnak tűnik.

angiszeged

Nézz utána itt: www.deveny.hu
Én is megyek rajzolniKép

angiszeged

Jelentem, hülyék vagyunk:-)

nyúlanyó

Melinda!

Lottikának jobbulást kívánok!

Az Enikővel az előbb beszéltem.A Viola ma már 25-35 ml-t szopizott.Pár napig még ott lesznek.

Ildi
tfildiko

Hallottam ezt a spasztikus dolgot, lehet, h én értettem félre, mivel a dévény módszert mindig a hypotóniához kötik. A spasztikus gyereket pedig 2 éves kor körül kezdik el kezelni. Nah mindegy legyen fokozott izomtónus és kész magyarul.:-)

nyúlanyó

Lara,
Jozsó 8700 gramm körül van. Már régóta kúszik, mászni továbbra sem hajlandó. De lépeget, ha tud maga elott tolni valamit: kisautóját, etetoszék. És hatalmasakat bukik, ezért gindoltam a kompra. Persze lehet nem fog bennemaradni, de akkor majd eladom. Nagyon jó pénzért vettem, ennyiért bármikor el tudom majd adni.

Bercel mekkora? Szopik még? Mert Jozsó hihetetlen pióca, szopik még reggel, délben, este.

Pár hete anyósomnál volt egész napra és hatalmas cirkusz volt, mert nem kapott délben cicit. SZóval ennyit a gyerek lepasszolásról. Inkább nem is adom oda senkinek egész napra, mert Jozsó tisztára kikészült (szegény anyósom szintén).

Végre alszik éjjel, elalszik 8 körül és 6-7 között kel fel. Általában 2-szer felsír éjjel, de olyankor hagyom és 5 perc max és elhallgat.

Délelott általában 30 percet alszik, és délután 2 órát.

Ez a szuper napirendünk nem régóta van, kb. 1 hónapja, addig teljesen kiszámíthatatlan volt az éjszaka meg a nappal is. Sehová nem tudtam elmenni, mert nem lehetett tudni Jozsó mit akar.

Látom hatalmas vita van a komp téma miatt. Ez is olyan dolog, mint ezer más gyerekkel kapcsolatos dolog. Legyen az hozzátápi, szoptatás, altatás, bármi.

Én úgy érzem Jozsó tök ügyes, és ez a komp nem lesz neki hátrány.

Ha bennemarad és úgy látom, hogy hátrányára válik, akkor lepasszolom.
Vendég

Nagyon szurkolok Enikőnek, hogy beinduljon Viola baba hízása!

Ildi, Kriszti!
Üdv újra itthon!

Evés: Csak dicsekedni tudok, Lénám bizony eszik. Nem tudom, hogy mi lehet a titka. Tény, hogy már azt eszi, amit mi, egyedül tömi be a szájába a falatokat illetve egyedül kanalaz, igyekszünk mindig együtt enni, és mi a férjemmel NAGYON jó evők vagyunk, nincs olyan étel, amit ne ennénk meg.

Karmen! Lehet, hogy Orsi a főzelékben már nem szereti az anyatejet? Egyedül nem tud még enni? Itt arra gondolok, hogy csak megpárolnád a zöldségeket, és úgy egészben a kezébe nyomnád? Léna olyan 10 hónapos környékén unta meg a főziket, utána már csak úgy volt hajlandó enni, ha egyedül tehette.

Komp: Én is ellene vagyok, családban volt olyan gyerek, aki igen csunyát esett vele. Léna is későn kezdett el mászni (8 hós múlt), de mára már profin jár. A dix-ektől meg azért olyan borzasztóan nem kell félni, pl. nekem volt kompom, soha nem másztam, és semmilyen dix-em nincs.

Angi!
Virágnak jobbulást!
Nálatok még melegebb van, mint nálunk, báris a képeket nézve!

Ági!
Megjegyzem a dátumot. Kép

Hajni!
Gratula!

Bea!
Ha ez megnyugtat, annak ellenére, hogy magyar nyelven mindig is nagyon jól és szépen olvastam magyarul, a szerbbel mindig bajom volt. Nyolcadikos koromban megtörtént, hogy feleléskor fel kellett olvasni egy olvasmányt, hát volt olyan szó, amit több nekifutásra birtam kiolvasni, majd elkellett mesélni, és az már ment folyékonyan. Csodálkozott is a szerbtanárnő. Pedig szerintem egyszerű a magyarázata. Szóval szerintem nem kell túlaggódni, és nem kell ezért extra olvasási feladatokat adni a lánynak, majd ő másban lesz jó. Szerintem az a fontos, hogy azt találjuk meg a gyerekben, amihez ért, amihez tehetsége van, és azt erősítsük, ne pedig a gyengéit keressük. Báris én tanárként is mindig ehhez tartom magam. Pozitív példaként szolgáljon az egyik nagyon jó haverunk, aki életében tankönyvön kivül még egy könyvet se olvasott el, hangosan szinte nem is tud olvasni, ennek ellenére jelenleg fizikus Phd-t csinál.

Kintlét: Mi továbbra is kb. napi 1 órát sétálunk kint.

Tünde!
Jelentkezz gyakrabban, kiváncsi vagyok milyen lesz elkezdeni dolgozni!

Szopi: Kezd nálunk beállni reggel-estére meg némi éjszakaira. Cicik is jól bírják, és Léna is, nem huzgálja a pólom meg ilyenek. Elaludni is úgy alszik el, hogy valamelyikünk lefekszik vele a szivcsra, és ahhoz hozzábujik, és hozzám is csak hozzámbújik, de nem kutat cici után.

Nóri
norcee

Nóri, "nem kutat cici után", ez tök aranyos:-) Én is kompoztam és nem másztam és nincsenek gondjaim, jah és hamar beszéltem 21 hósan mondókákat mondtam és mégse lettem zseni:-))) Különben a mai kompok már nem olyanok mint régen, ezeken van játék, meg asztal és egy csomó kerék, h ne essen el benne a baba....és ovális , nem kerek, legalább is a mienk az volt.

nyúlanyó

Melinda!
Jobbulást a lánynak!
Ti jól kifogjátok a bölcsis betegségeket!
Éppen ma mondta a férjem, hogy egyik koleganőnk lánya veszélyeztetett terhes a 2-kal, és nincs kire bízni a nagyobbat, lévén, hogy a nagymama is még dolgozik, ezért valszeg bölcsis lesz a gyerek. Hát látva a ti példátokat nem biztos, hogy jó megoldás lesz.

Olyan már nincs manapság, hogy idősebb ovónénik, tanitőnénik, stb... válallnak gyerekvigyázást? Vagy az gázos?

Nóri
norcee

Nóri! Nem vitatkozni akarok, de ha vki az óvodában kezdi meg a közösséget, akkor akkor fog átesni ezeken a betegségeken, és mi bölcsisek, már túlleszünk rajtuk. Nem közvetlenül a bölcsi az oka a betegségeknek, hanem az, hogy a kicsik ekkor találkoznak először kórokozókkal.
A bölcsinek sok előnye is van, sokat tanulnak a manók egymástól.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Örülök hogy Viola sokat szopizik, akkor remélhetöleg hamar hazamehetnek! Én is ugy tudom hogy 2500g alatt nem mehetnek haza a babák ez mindig igy volt. Sajna.

Gabi! probáltam már azt is hogy elötte szopizott, akkor meg szerintem a tele has miatt nem evett mást. Nem mértem, nincs mérlegünk visszaadtuk amikor rájöttünk függök lettünk. Fogalmam sincs mennyiket szopizhat. Nem keveset abban biztos vagyok, ezért nem szoktam kajcsi elött tejet adni neki.
Gyümölcsöket szerette most az sem kell neki. Ilyen a barack, körte,alma, mandarin

de sok a beteg, remélem gyorsan felgyógyulnak a babák!

Melinda! Lottika biztos jol viseli majd, ha muszáj akkor jobb lesz neki a mütét után.

Nóri! ez lehet. De azt sem eszi ami nem anyatejes, probáltam. Tegnap evett elöször egyedül, kekszet. Eddig is adtam nem akarta megfogni. A keksz is hamar a földön kötött ki ált. mindent imád ledobálni.

ma evett egy keveset, tényleg keveset de most ennek is örültem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Meli!
Én sem vitatkozásnak szántam, a kollagánőmék helyzetén agyalok, mert nekik, ha hetente beteg lesz a bölcsis nagygyerek nem, hogy könnyebbé vállna az életük, hanem nehezebbé, hiszen egy veszélyeztett terhes anyuka egy beteg gyereket még nehezebben tud ellátni. És csöppet se lesz vigasz, hogy majd ovis korában már nem lesz beteg.

Nóri
norcee

Dancsi!

Nagyon ügyes a Jozsóka.

Nóri!

Köszi.Örülök neki,hogy ilyen jól eszik a Léna.Mi még nagyon válogatunk.De amit szeret,az jöhet.

Ildi
tfildiko

Anyukám olvasott egy cikket, mely szerint a nagyon okos ember jegyei az alábbiak:

1/ általában magasak
2/ nagy a fülük
3/ ha az egyik fülük nagyobb, mint a másik, akkor jó eséllyel lesznek zsenik!

mind3 pont teljesen ráillik Jozsóra. Tehát o zseni lesz! Kép

amúgy ebben a fül dologban lehet valami, mert a nagybátyámnak pontosan ilyen fülei vannak, mint Jozsónak és o tényleg zseni.
Vendég

Kép
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nem tudja véletlen valaki, hogy mennyibe kerül az új PP Aria?
Vendég

Hu Lanyok, annyit irtatok, hogy alig birtam elolvasni. Kép

Nori, milyen datumot jegyzel meg? Kép

Nyulanyo, gratula az eskuvohoz! Milyen ruhad lesz?

Erika, a Tisza Lajosban tanitottam angolt, (a masik szakom francia, de azzal semmit sem erek.)

Kompunk nekunk sem volt, de ha valaki jonak latja miert ne hasznalhatna?

Gabi, tudom, hogy minden rendben van Enikoekkel, engem is csak az erdekelt, hogy mikor mehetnek haza, es hogy allnak a hizassal. Lehet, hogy irtam mar korabban, de azert 3 evet nem varunk. Kép

Melinda, Lottikanak jobbulast!

Itt volt a dokinenink, szerencsere Kristof tudeje tiszta, szep a torka, csak meg kohog egy picit. Kapja a zyrteket, amitol 8 elott beajult.

Agi
agi77

sziasztok lányok idönként eltünök de ne örüljetek visszajövök.

Olvastam a fent irottakat,és annyit tennék hozzá a bölcsis dologhoz saját példa és biztos megoszlanak a vélemények de én anak idején 4éve beadtam a fiam bölcsibe2évesen, 9töl 12ig.
Ami arra volt jó hogy az összes ügyes bajos dolgom amit kellett, mint POSTA BEVÁSÁRLÁS HIVATALOK stb takaritás elvégeztem addig Bence istenien szorakozott a hason szörü gyerekekkel rengetek uj dolgokkal gazdagodott és miután 12kor hazavittem teljesen az övé lehettem estig játszottunk sétáltunk,, stb többet voltunk együtt és hasznosabban mint ezelött mert nem volt kire hagynom igy vittem magammal mindenhova és legyyünk öszinték nem mindig dijazzák a manók hogy sorba kell állni beleköpködnek az arcukba a boltba,. Voltunk himlösek az igaz . De nagyon gyorsan beleedzödött a közegbe,és nem voltunk sürübben betegek mint a szomszéd kisfiu aki otthon volt állandóan de utazott buszon a mamával és éppugy elkaphatta a bacikat.
Röviden babanak és mamának is jó volt a bölcsi igaz napi 3ora.

J sokat összehordtam jo éjt.
krisztaszeged

Sziasztok!
Most láttam az újságban Violát, szép hosszú neve van:-)

Melinda, köszi a gratulációt, mondd meg légyszi a férjednek, hogy várhatóan április végén államvizsgázok, hátha ez előbbre hajtja. Esetleg jöhetne velem.

Ági, jó, hogy Kristóf gyógyul, kiderült, hogy tulajdonéppen mi történt?

Angi, jó hosszú volt ez a párbeszéd a dévény módszerről, most megyek és megnézem, hogy meg is értsem:-)

Nóri, köszi! irigyellek a jóevő gyerekért. Mondjuk, súlyban nálunk sem lehet panasz:-))
H
babamama

Hajni, mar hogy hogy mi tortent? Kristoffal?

Kriszta, igazad van, neha azt erzem (sot egyre gyakrabban), hogy egesz nap rohanok a lakasban, fozok, takaritok, szegeny Kristof meg csak jon utanam. Persze ennek is megvan az elonye, mert mar siman tudja hogy mukodik a porszivo, hogy kell port torolni, o kapcsolja be a szaritot, meg a mosogatot. Kép Szerencsere a ferjem minden hivatalos ugyet elintez, meg 1x sem kellett postara, bankba, gyogyszertarba gyerekkel menni. Szoval en meg kielvezem, hogy itthon van velem. Kép

En is lattam Viola nevet, jo hosszu, de szep.Kép

Agi
agi77

Nóri:Biztos van vigyázós néni, utána kell nézni. Pesten biztos találnál. Én azért félnék tőle.

Jól kidumáltátok a témát!

Dancsi:Bátornak is eláll az egyik füle. Kép Azért én nem szeretnék zseni gyereket.

Gabi3
inecsg

Ági!

Kristófnak jobbulást!

Ildi
tfildiko

Én is meg akartam nézni tegnap ez a Dévényt, meg itt semmit sem értettem, csak nem volt rá idöm. Majd ma.

Ági! Örülök hogy Kristóf már jobban van. Ez a suli Szegeden van, nem hallottam még róla.

Kriszta! Te irtad a fiad a Táltosba megy, ez magániskola? Kell érte fizetni v. támogatja az állam, esetleg van ösztöndíj? annyiszor reklámozzák de ezt sose irják.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Bocsi a tegnapi témáért, hogy úgy kielemeztük, nem is volt annyira jó felidézni.....

Ági nálunk is ez a helyzet, Pipit megpróbálom én is bevonni a háztartásba és a párom el tudja intézni a hivatalos dolgokat, sőt sokszor a nagy bevásárlást is. Biztos jó a bölcsi, Pipi lehet, h be is vállalná, csak még én nem vagyok felkészülve rá:-)

Nem lesz menyasszonyi göncöm, már elterveztem a ruhámat, a fejembe már megvan a terv és majd megvarrattatom.

Betegeknek gyógyulást kívánok!

nyúlanyó

Sziasztok!
Úgy értettem Ági, hogy akkor Kristóf megfázott, nem pedig összeszedett valamit.

Én most kezdtem Lucit arra szoktatni, hogy ne vetesse fel magát és jöjjön szépen mellettem. Néhányszor még próbálkozik, de aztán símán közlekedik. Viszont legalább 1 órával korábban el kell indulni otthonról. Arra is rájöttem, hogy kell a boltban vásárolni vele. Tegnap vettem egy kis zacskó ropit és 3-4 szállal egészen szépen elvolt.

Egyébként nem fogjátok elhinni, de én most kezdem igazán élvezni a társaságát. Mindenfélét mond, megértem, amit beszél, játszunk, sétálunk. Persze sokkal jobb lenne, ha a gyerekek már így jönnének világra:-))))
Ha az apám el tud menni GYES-re, nem adom bölcsibe. Ahogy Anita sem, én sem vagyok még felkészülve, hogy így elszakadjunk.

Anita, milyen lesz a ruhád? Ha nem vagy babonás, elmesélhetnéd.
H
babamama

Sziasztok!

Ildi, koszonjuk a jokivansagokat! Hat ugy nez ki, hogy megint folyik az orra.

Karmen, a Deakkal szemben van, konnyuipari szakkozep.

Babamama, valoszinuleg elkapta, mert a baratnoje beteg. Igaz nem talalkoztak, de en neha felmentem hoszzajuk, lehet, hogy en hoztam haza. (Vagy megfazott szankozaskor.)
Szerintem is jobban ki lehet jonni egy nagyobb gyerekkel. Kép Es a jatekai is sokkal jobbak. Kép

Gabi, en sem szeretnek zseni gyereket, nem hiszem, hogy boldogabbak. Sot! Ismerek nagyon okos embert, akinek senki sem felel meg, csodalkoznek, ha valaha is megnosulne. A szakmai siker nem minden. (Persze biztosan vannak olyan zsenik, akik nem szallnak el maguktol.)

Nyulanyo, a ruhadra en is kivancsi vagyok, majd egy eskuvoi fotoval megelekszem. Kép

Agi
agi77

A ruhámra még én is kíváncsi vagyok, csak a fejemben van meg a terv, még a varrónőnek is elő kell adnom, jah és a fejemben szép karcsú vagyok és nagyon jól áll nekem:-)))) Csak sajnos ez a képzelet, nah majd kiderül mi lesz belőle..... De lesz kép és majd felrakok egy párat az tuti:-)

nyúlanyó

Ági! Akkor ez a textilipari, én ugy ismertem mégKép Sajnálom Kristóf nem javult igazán! jobbulást!!

Én sem szeretném ha zseni lenne, pont ugy gondolom ahogy Ági leirta. Amellett kicsit sajnálom is öket, ezeknek kimarad a gyerekkorúk, folyton a könyveket bujják, elképzelhetetlen hogy lemenjenek többi gyerekekkel játszani, csavarogni, olyan korafelnöttek.

Képzeljétek ebédeltünk! Söt, még kért répafözeléket! Remélem marad igy. Azért most rendesen megnyugodtam.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ági! Akkor ez a textilipari, én ugy ismertem mégKép Sajnálom Kristóf nem javult igazán! jobbulást!!

Én sem szeretném ha zseni lenne, pont ugy gondolom ahogy Ági leirta. Amellett kicsit sajnálom is öket, ezeknek kimarad a gyerekkorúk, folyton a könyveket bujják, elképzelhetetlen hogy lemenjenek többi gyerekekkel játszani, csavarogni, olyan korafelnöttek.

Képzeljétek ebédeltünk! Söt, még kért répafözeléket! Remélem marad igy. Azért most rendesen megnyugodtam.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Cat,Orsi! ez szuper hogy igy szeretik a tejcsit! Orsi nem volt nagyon oda érte, nem is mertem remélni még most is ilyen gyakran akar majd szopizni. Ö is ehetett volna többet nem akart. Ma végre ebédelt fözeléket! Te is megkaptad varratszedéskor a golyocskákat? Tölem kérdezték és mondtam persze.

császár után nekem se volt drain és irtam vérzésem is alig volt, szoval szerintem is ez a normális. Hogy benne maradjon a lepény egy darabja egyszerüen észvesztö!

Hóvirág! pihenj sokat, jó hogy zárt a méhszáj! kitartás!!

Babóca! csodaszép, tegyetek csak fel ilyen képeket mert ilyenkor egyre jobban van kedvem a tesohoz.

Minyu! Mi lakkal festettünk, nem zomáccal nem fenyöágyat kaptál?

Szöszi! Köszönjük. most nyugodtabb lettem hogy azért evett fözeléket is. Nekem azt javasolta valaki hogy patikában lehet kapni Bifidust babának lehet adni ilyen esetre. Balázska is elbüvölt teljesen! Orsit isKép

Alena! irigyellek ilyen jo kisfiatok van! ö is csodaszép!!

Orsit már megint a porszivócsöröl szedtem leKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

bas....us. Ezt a másik topicba akartam irni, bocsi mindenkitölKépKépKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, annyira örülsz, h kétszer küldöd:-))) Végre, Orsika , gratula:-)) Ma Pipi is evett, mindent befalt ebédre, úgylátszik most evős időszak jön megint. lehet, h front, mert fáj a fejem.......

nyúlanyó

Nyúlanyó! Nem csak irtó lassu nálam a net, azt hittem nem ment el. Pont most szoltam a férjemnek nézzen már rá mert megörjit hogy percekig kell várni. Nekem még nem volt fejfájásom, de biztos megkinoz mert sokan panaszkodnak hogy vacak.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Anita: Biztos nem lehetett könnyű nektek akkor. De az a jó, hgoy minden rendben már.

Hajni: bevásárláskor a boltban,miért nem inkább bízod meg valamivel, pl. ő vegye meg a kiflit a tejet, ilyesmiket. Vagy pakolja a krumplit a zacsiba. Jobb, mint teli tömni ilyen izékkel.

Ági, Karmen: Nekem is van zseni ismerősöm, hát nincs is nője.

Karmen: Látod, egy kicsit megnyugodsz és máris megy a dolog! éN is remélem marad az evés!

Bátor 8710 g, 69 cm. Nem nyúlt, csak hízott. Ez a gyerek széle-hossza egy lesz. Kép Tök sokat hízott egy hónap óta, 400 grammot! Áprilisban Flóra szurkát kap. Már készítem elő, hátha nem lesz bömbi.

GAbi3
inecsg

Anita!

Az enyém már több napja fáj.Pedig nem voltam soha fejfájós.

Kármen!

Örülök,hogy jól evett az Orsi.

Ildi
tfildiko

képzeljétek, itt volt a szomszéd csaj a Jozsóval egyidos kisifával. Kiscsávó az anyjába kapaszkodott, úgy meg volt rémülve, Jozsó pedig vigyorgott, mint a tejbetök.

A másik mama, pedig el volt hülve Jozsó hiperaktivitásán, azt mondta nem látott még ilyen izgo mozgó gyereket. Pedig az o kisfia már frankón jár, ez nem vicc,a kiskölök magától jár. De a Bálintka leül és ülve akár fél órát is eljátszik. Jozsó pedig mint a villám le föl cikázik (kommandózik továbbra is). Kép
Vendég

Dancsi!

A Noémi sincs nyugton egy pillanatig sem,pedig még nem is mászik.Állandóan jár a keze-lába.Otthon kézről-kézre járt,nem félt senkitől.Bár mi még kisebbek vagyunk,lehet,hogy 2 hónap múlva már ő is fél.Ma 7 hónapos,7720g.

Ildi
tfildiko

NYúlanyó! Nem, nem 2éves kor körül kezdik el kezelniKép)). Minél hamarabb, és a legjobb, ha fél éves kor előtt megkezdődik a kezelés, ui az agynak küldött üzenetek akkor még jóól oda is érnek. (magyarulKép )

Dancsi! AMúgy, ha kúszik egy gyerek, az majdnem mászás.
És persze, h bukik nagyokat. Komppal nem fog bukni, de egyszer csak ki kell szállni a kompbólKép. Egyszer túl kell lenni ezeken a nagy bukásokon...

Te Nóri, azért lásd be, h egyszemélyben nem vagy statisztika;) (komp-dix téma)

Ági! Mint tegnap is leírtam, azért nem jó a komp, mert nem a saját lábára esik a súly, hanem a felfüggesztésre, amin ül, gátolja a mozgás saját ütemű fejlődését. Egyszóval beavatkozik a természetes folyamatba, amit a felegyenesedéshez lehetne hasonlítani.
Mai állás szerint ez a helyzet. Aztán többen túlélték, h kompoztak;)

Nos, Virág ramatyul vanKép((. Totál magam alatt vagyok. NEhézlégzése volt egész éjjel, és napközben is, a hörgőtágító kevés volt, szal gyors elvittem orvoshoz, hát, sípol kifelé, és randa hangja vanKép. Puffokat kaptunk, 3 félét, ill antibiotikumotKép(. Teljesen magam alatt vagyok, nagyon félek, h asztmás lesz, bár valszeg, h ez a koraszülött tüdőbetegségéből adódik, és majd kinövi. Remélem... Arra gondolni sem merek, h ezek elennére sem lesz jobban, mert akkor klinika..... De jobban leszKép

angiszeged

Pipi is örökmozgó volt, még most is nem tud a seggén maradni 5 percnél tovább:-) Ez volt a szerencséje, ezért indult el hamar.....

Noéminek sok boldogságot a hónapfordulón:-))

nyúlanyó

Angi, az egyik oldalon ez volt írva, hehe úgy látszik e témában is mindenki mást ír-mond. Nórival ketten ellen statisztika vagyunk:-)

Virágnak egyem a kis szívét gyógyulást, gyógyuljon gyorsan.

nyúlanyó

NYúlanyó, Én ebben is annyira biztos vagyok, mint a tegnapi dologbanKép). Idézd már lécci, amit olvastál! Kíváncsi vagyok!
Jó mélben is, többieket ne untassuk ezzel.
anya@kissvirag.hu

angiszeged

Voltunk a dokinéninél, szerencsére Eszternek nincs láza. Lefekvés után - és inkább délelőtt - köhög hurutosan. Szegénykém ma aludt 2-szer 15 percet ezért. Mostmár nagyon nyűgös, de az istennek nem akar aludni.
A torka picit piros, az orvos szerint vírusos eredetű. Láz esetén kiváltjuk a receptet (antigyogyó - Cefzil (hallott már róla valaki?).
Röviden ennyi.

Ildi,
milyen mélt vársz tőlem?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok

Voltam bent Enikőnél. Viola tökéletes és gyönyörű kislány Kép. Ma délelőtt már 50-et szopizott, Enikővel van egész nap. A súlycsökkenés is megállt, már hízott picit. Kép

Gigi
gigi1

Angi:-))) Megpróbálom megkeresni az oldalt, ahol olvastam és majd magánosba küldöm a részletet. Így van a többieket ne untassuk:-)

nyúlanyó

Gigi, ezek nagyon jó hírek Enikőékről:-) Nagyon ügyes csajszi Viola, most mennyi grammilag?

nyúlanyó

Anita!

Köszi.

Angi!

Virágnak jobbulást kívánok!Szegényke!!!

Ildi
tfildiko

Angi!
Virágnak jobbulást! (Ha ne adj gykórház lenne belőle, akkor tudd, hogy 2000Ft-ért lehet kérni olyan szobát, ahol van felnőtt ágy is. Sajnos volt szerencsém kipróbálni.)
Tudom, hogy Nyúlanyóval együtt se vagyunk statisztika, se semmi ilyesmi, tudnék írni fincsi szavakat (Tudod korrepétálok valószínűségszámítást.), de megkiméllek. Kép

Ági!
A Pampers-es leírásod dátumát. A zseninél egy olyan személyre gondolsz, akinek a vezetékneve egy állat? Kép
Nem is tudtam, hogy francia a másik szakod. Korrepetálni nem szoktál?

Gabi!
Mi úgy tervezünk építeni, hogy oda tudjonak költözni anyósomék és anyukám is. Számolok azzal, hogy valszeg a második gyereknél is kell majd feküdnöm. Én a magam részéről addig nem szeretném Lénát közösségbe járatni, amíg én terhes vagyok vagy, amíg a második gyerek túl kicsi. Tiszta nagycsalád, meg együttlakás párti lettem mióta megvan Léna, pedig előtte...
Amúgy nálunk, amikor én még kicsi voltam, nem volt bölcsöde csak óvoda, az is csak az 5 és 6 éveseknek (kivételes esetben 4), így akinek dolgozott az anyukája és nem volt kéznél nagymama, az mellé fogadtak nénit (persze egy kis faluban könnyű volt bárkiről informálódni), és nagyón jól beválltak ezek a nénik.

Hajni!
Teljesen egyetértek, pont akkor kell "megválnunk" gyermekünk társaságától, amikor már lehet vele "értelmesen beszélgetni", érdekeseket játszani... Nincs ez így jól. Persze, ahhoz, képest, hogy menni más országokban a szülési szabadság, cseppet se panaszkodhatunk itt Magyarországon.

Elfelejtettem írni, hogy szuper volt a szemészeten, nagyon jófej a dokinéni és nagyon érdekes játékai vannak.

Dancsi!
Nálatok a családban azért van pár zseni! Kép

Ja, zseniről meg csak annyit, hogy szerintem csöppet se kell sajnálni őket, ők szerintem ugyanúgy boldogok, mint más ember, mert őket más teszi boldoggá.

Nóri
norcee

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?