A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005. nyári babák

Mj-Moni Kép
Gratula az újabb trónörököshöz!
Az AFP eredményedről lemaradtam volna? Az enyém még nincs meg, már egy hete levették a vért. A héten remélem meglesz, s hétfőn megyek genetikai UH-ra. Izgulunk, háhta megmutatja magát, ki is Ő valójában Kép.

Minyu Kép
Mi tegnap voltunk a Götz-ben. Babakocsi választék egyáltalán nincs már, neon színűek és igazából egészen alapkocsik voltak. Van még gyerekülés melegítő autóba, járókára fodor díszek + ágyneműk. Odalent jó sok ruhácska van még, amolyan túrkálós jelleggel, hatalmas kartondobozokban. Van még pár apró játék, rengeteg cumisüveg és cumi, Götz babák, ilyesmi. Mi végülis kissapikat, kiscipőket, pár réklit, ingecskét vettünk, meg pár plüss játékot.
Tegnap a csúcs a biztonsági őr volt, teljesen készek már idegileg az eladók Kép, ami persze nem jogosítja fel őket a bunkóságra Kép.

Adri77
Hogy vagy, mi van Veletek? Olyan régen nem írtál!

Vanda
17+5

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

Vickybaba, Dorka! Üdv közöttünk!

Virga! Cuki a Bébi! Az ilyen korai UH-on az a jó, hogy még ráfér az egész baba. Jól látom, hogy nem csak az arcát takarja, Hanem mást is? Szégyenlös kislány lesz. Már ha az lesz.

Mel! Szorítok!

Pizzamama! Lehet azért jó melósokat találni! Nekünk soha egyikkel sem volt gondunk, pedig egy házépítésnél sokan megfordulnak. Remélem szerencséd lesz velük!

Mzx-Móni! Örülök, hogy jobban vagytok, de azért csak óvatosan!

Picuri! Biztos van más megoldás is, mint kiíratni Magad, de sztem ez az legbiztosabb. Persze más is hazavihet bármit, de mégis kisebb az esély. Vigyázz Magatokra!

Mircimama! Kitöl kaptál végül beutalót?

Mj-Móni! Gratulálok a Kiskukishoz! Azért gondolom elbírsz majd a "férfiuralommal"!

Gömbölyü! Ha jól értem nincs panaszod, csak túl sokat olvastál. A hüvely sosem steril. Terhesség alatt sokszor bövebb lesz a váladék, minden ok nélkül. De a fertözésveszély is nö. Sztem csak akkor aggódj, ha vmi panaszod van (színe, állaga, szaga, csíp, viszket...), kenetet vetetni elég lesz 3 hét múlva, ha amúgy is mész a dokihoz. Ártani nem árt.

30-asok! Az a lényeg, hogy jól érezzétek Magatokat a börötökben! Meg hogy a babákkal minden rendben legyen! A többi meg nem számít!

Lányok! Ajakherpeszt be lehet most kenni Zoviraxal?

Puszi!
Éva

Kép
sygnum

Sziasztok Lányok!

Pipocska:
Azért most sem eszméletlen erösök a mozgások, csak erősödtek picit Kép dehát ennek is nagyon örülök! mintha ma éjjel is éreztem volna egyetlen picike kis bökést, meg az elöbb is.. meg most is hihi Kép Imádom a Kiskrampuszt Kép

Mmónika:
Bármelyik percben rákezdhet mostmár a babócád, nyugtasson ez! Kép

Oxigen:
A talis mail meg fog születni tényleg Kép Egyelőre persze viszonylag kevés információval, de legalább írok Kép

Vickybaba:
Üdv néked és a babádnak is! Én úgy örülök ,hogy még most is jönnek újak.. Kép Az az izgi, ha még a végén is jönnek!

Erről jut eszembe:
Kedves újak!
Akit érdekel még esetleg a kismama tali (vagy a régiek közül mégvalakit): hannak.judit@mailbox.hu címre írjon nekem egy mail-t és felveszem a listába! Eddig tizenpáran vagyunk.. Kép

Gemini:
Engem kérdőjelesre írtál a kendős dologhoz: Én megyek mindenképpen, ezt veheted készpénznek (csak haláleset tántoríthat el tőle).

Hihetetlen aktív így délutánra a Kiskrampuszom: megint mocorog, pedig negyed órája is mocorgott Kép

Mel:
Szorítok neked!
Azt azért információképp elmondom, hogy még egyetlen fórumossal, élővel és ismerőssel sem találkoztam (sőt ismerős ismerősével sem), akinek down kóros lett volna a magzata, úgyhogy ez feltehetőleg épp olyan ritka dolog, mint az egyéb genetikai betegségek (pl. vízfejűség). Ráadásul minél fiatalabb vagy, annál inkább esélytelen, hogy beteg legyen a babád.. Szóval fel a fejjel! És várjuk az eredményt kiváncsian!

Picuri:
A legjobban úgy tudod elkerülni a lebetegedést, ha elmész betegszabira, amikor körülötted mindenki dögrovásosan jár be dolgozni (én is ezt tettem múlt héten). Volt egy kis hőemelkedésem, de lehet hogy csak a fáradtság okozta, mert nem voltam különösebben rosszul, csak egy napig.. de inkább otthon maradtam, úgy voltam vele, hogy "legalább meggyógyulnak a munkatársaim addigra". Elkerülni nem tudod, mert melegben nagyon terjed minden. Viszont! Ellenállóbb a szervezeted, ha sok gyümölcsöt eszel, vagy szedsz vitamint (én pl. - bár vitamin ellenes vagyok - amikor mindenki beteg lett, vettem Plus multivitamin pezsitabit.. az nem túl brutális adag, de mégis valami.. és mellé eszem a gyümölcsöt is).
Ha belázasodsz, azonnal orvos! Amíg 38 fölé nem megy a lázad addig nem lehet gond a babával, de jobb ha óvatos vagy még egy kis hőemelkedéssel is és ágyban maradsz pár napig ha megnyikkan a szervezeted.
Szerintem inkább irasd ki magad hetekre, minthogy a gyerekednek legyen baja, semmilyen munkahely és munka nem ér annyit.. én ezt gondolom.

Mj__Móni:
Nagyon nagy gratula a kisfiadhoz! Meg az UH eredményhez Kép Már én is várom.. Kép

Ahogy igy kiderülnek a korok, egyre inkább szemtelennek érzem magamat, már ami a koromat illeti.. a kis 23 évemmel csitri vagyok köztetek Kép

Gömbölyü:
Hadd nyugtassalak meg!
A fehéres átlátszós folyás (a tejfölszerü is) teljesen normális és a hormonváltozás okozza a terhesség alatt. Ez még fokozódhat is, tehát előfordulhat, hogy az elején egyáltalá nem volt, később jelentkezik és a terhesség végére egészen erőssé válik. Kellemetlen tünet, de ártalmatlan, ráadásul természetesen "ürít" a hüvely vele, így nehezebben kapsz fertőzést is. Ettől függetlenül a fertőzés veszélye jobban fennáll a terhesség alatt, főleg ahogy közeledik a szülés ideje.
A fertőzés jele lehet a viszketés, égés, sárgás, vagy zöldes folyás, ami sokszor túrós állagú is (bocsi a gyenge gyomrúaktól, de valahol ki kell ezt is beszélni). Mindenképpen érdemes egy kenetet vetetni, mert az kiszűri az esetlegesen ott bújkáló és egyelőre ártalmatlannak tűnő bacikat és egyéb kórokozókat is, de aggodalomra semmi ok, az enyhe fertőzések a babára nem jelentenek veszélyt megszületésük előtt, a magzatburok védi őket. DE! Ki kell kezeltetni ha mégis van valami, mert a szülés alatt kaphatnak fertőzést. Épp ezért végeznek a szülés előtt pár héttel kötelezően ilyen irányú szűrővizsgálatot.
Szóval nyugodj meg, nincs semmi gond, de természetesen kérd a kenetvételt, mert az mondja meg a frankót. Kép Kép

Na most megyek dolgozom is egy picit.. Kép

hanee (aki ma 19 hetes pont) Kép
hanee

Sziasztok!

Sygnum Kép
Én ajakherpeszre a Richtofit herpesz elleni krémjét ajánlom, főleg gyógynövényekből áll (azt biztos lehet terhesség alatt is és jóval hatékonyabb mint a Zovirax). Kb. 500 Ft körül van a gyógyszertárban és nagyon jó!! (sajnos ez tapasztalat).

Adrienn (23+2)
adrienn74

Szia Sygnum,

A beutalót végül a Háziorvosom adja, de vinnem kell neki a Dokimtól egy javallatot erre a vizsgálatra. Többektől olvastam, hogy ez kötelező vizsgálat, de a Háziorvosom nem tud róla, ezért kéri a papírt. Mindegy, ezt már csak utólag tudom pótolni, mert hétfőn megyek a Dokimhoz.

A cukros-lötyis vizsgálatnak mikor lesz meg az eredménye? Úgy mint a sima labornak másnap délután, vagy esetleg később???

Én herpeszre Aloe Vera "rúzst" használok (FLP termék).

Mirci
mircimama

Adrienn! Köszi, de sajnos az nálam nem vált be, régebben már próbáltam. De lehet hogy nem lesz más választásom. Csak azt nem értem, hogy hogy úsztam meg 24 hétig herpesz nélkül.

Éva

Kép
sygnum

Sygnum,
Szerintem tök egyértelmű a képről, hogy Virgának fia lesz KépKépKép Ott lóg a herezacsi a két láb között! Bár ez csak az én diagnózisom!

Lányok köszi a gratulátKép

Vanda Kép
igen lemaradtál.
Az AFP-m már múlt héten megvolt 1,1 lettKép
Már én is várom, hogy mi van a pocidban, hátha megmutatja magát. Drukk, drukk....

MJ-Móni
17+5
mj__móni

Mircimama! Azt hol lehet venni? Mi az az FLP?
A vizsgálatnak másnap, de akár még aznap meg lehet az eredménye.

Éva

Kép
sygnum

MJ-Móni! A dokija mondta Virgának, hogy kislány. Ami ott látszik, akár a popsijának a redöje is lehet, nem?

Éva

Kép
sygnum

Vanda Kép
Én is tegnap voltam a Götzben. Te mikor voltál? Én fél4 körül. Lehet, hogy összefutottunk?

Én is zacsit láttam Virgaképen Kép Kép

MInyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Pipocska Kép
Most nézem csak, hogy visszaolvastam, hogy elkészítetted a frissített táblázatot. Nagyon szépen köszönjük, biztos sok munkád lehetett benne, hatalmas puszi neked érte Kép Kép Kép

Gömbölyű Kép
Ha nincs semmi egyéb tüneted, csak a folyás több, akkor az nem baj. Akkor van baj, ha változik az állaga, szaga, színe, csípni kezd, vagy viszket.
Én így jártam 2 hete, hogy sárga lett és kellemetlenül csípett-viszketett egyszerre. Elmentem a védőnőhöz és a vizeletből megállapította, hogy van gomba benne. A Canesten krémet használtam 5 napig reggel-este úgy, hogy a hüvelybe is kentem belőle. Teljesen elmúltak a panaszok.
A védőnő javaslatára azóta használom a Lactacyd intim folyékonyszappant, ami nagyon jó (és még az illata is szuper) ezt is reggel-este és semmi gondom nincs. Szóval ne aggódj, elég, ha 3 hét múlva vetetsz kenetet.

Adrienn (23+2)
adrienn74

Lányok!

Virga kisbabájának a lába között a belógó köldökzsinor van Kép Kép szerintem...

Akiren
akiren

SygnumKép
Hát most akkor meglepődtem, úgy látszik teljesen félrenéztem KépKépKépKép

A popsiredő nemigen lehet, mert ilyenkor még olyan vékonykák, hogy alig van rajtuk valami háj. Akkor inkább a köldökzsinór egy darabja lehet. A dokinak biztos jobb szeme van a diagnózishoz, úgyhogy azt hiszem Minyuval elfogadjuk a Virga doki diagnózisátKépKépKép

Sygnum,
Különben utánanéztem a Patika.hu-n a Zovirax-ot lehet alkalmazni terhesség alatt, de csak orvosi felügyelettel. Szerintem hivd fel a Glaxo-Wellcome infós szolgáltatát vagy valami ilyesmit és kérdezz rá, hogy mit gondolnak róla ők maguk!

Üdv,
MJ-MÓni
mj__móni

Minyu Kép
Mi akkor már végeztünk. A párom már nagyon unta Kép (én is fáradt voltam Kép). Jó lett volna előre tudni, hogy Te is mész, s akkor együtt "elnyomtuk" volna a személyzet egoját Kép.
Csak ülést vettél?
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sygnum Kép

Sajnálom, hogy neked a Richtofit herpeszgél nem vált be...
Kérdezz rá a gyógyszertárban, hogy a Zovirax használható-e most?
Az FLP az egy hálózat, aloe vera termékeket forgalmaz. Én is használtam már több terméküket, azok is jók!

Adrienn (23+2)
adrienn74

Anikó,
tényleg egyidősek vagyunk. Bár az az 1 nap eltérés lehet, hogy nincs is ott. Nekünk lombik babánk van, így pontosan lehet tudni a megtermékenyülés időpontját, mégis minden doki mást mond a szülés várható idejére. Végül az utolsó "hozzászólást" vettem alapul és most már következetesen aszerint számolok. Te melyik kórházba tervezed a nagy eseményt?

Gemini,
februárban voltam az étrend előadáson. Sok olyat is mondtak amivel már előtte is tisztában voltam, de elég sok újdonságot is. Összességében én nem bántam meg, hogy elmentem. Az már egy más kérdés, hogy a mindennapi életben mennyire lehet ezeket a tanácsokat szigorúan betartaniKép

Falina,
én a 12. hétig használtam az utrot (hüvelykúp formájában). Az adag végig 3*2 volt, leszokáskor pedig 2 napig 3*1, köv. 2 napon 2*1, utolsó 2 napon 1*1. Így viszonylag hamar, 1 hét alatt fejeztem be. A 12. hét után már igazán nincs jelentősége az utronak, mert ekkor már a méhlepény veszi át a sárgatestek szerepét, így már nem kell a hormontámogatás.

Jógás lányok!
Érdeklődnék, hogy hová és mikor jártok jógázni. Én is szeretnék menni, kb. 2 hét múlva a 16. héttől. Persze csak ha a doki enged.

Lara

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok!

Mel!
A kép 12+2-nél készült, egyébként ma vagyok pont 13 hetes.

Mj_Móni!
Igen, én is látom azt a valamit a lába között, de szerintem ilyen korán még nem lehet a herezacsi. A golyók majd csak később szállnak le, tehát azok sem lehetnek. Bár ilyen korai stádiumban még egy herét sem láttam Kép.
A Győrfi dr. szerint egyelőre lánynak tűnik, én elhiszem neki, de persze egy fiú sincs ellenünkre Kép. Majd a 18. heti UH-nál talán okosabbak leszünk.

Falina!
Mi lenne ha elkezdenéd felezni a gyógyszereket. Tehát lenne mondjuk most 3x1, aztán 2x1, aztán 2xfél stb. És számolgatnád, hogy mondjuk a kétszer fél meddig elég úgy, hogy még pár napig legyen napi fél is. De én nem értek hozzá, csak tipp Kép. Én Duphastont szedtem, azt valahogy így oldottam meg.

Gömbölyű!
Azt hiszem már mindent leírtak, amit én írnék a kérdéseddel kapcsolatban. Szóval ha nem csíp, viszket, színes stb. akkor teljesen normális a bővebb folyás ilyenkor.

Betegségek: sajnos én hiába vagyok itthon betegácsin, nem tudom kiszűrni a bacikat, mert a férjem, de főleg a kétéves gyerkőcöm mindent hazahozhat Kép. Így aztán homeobogyózok a legapróbb jelre, kamillateázom, szellőztetek. Azt hiszem ennél sokkal többet nem tehetek.

Üdv, Virág 13+0 még mindig
U.i.: ma még nem véreztem, barnáztam, juhéjj!!!
virga

Lányok! Kép

Ti éjszaka jól tudtok aludni? Én sajnos nem... Fájnak a lábaim, a csípőm (mindkét oldalon) attól függ jobb vagy bal oldalamra fordulok. Azon gondolkodom, lehet, hogy azért,mert kiskoromban csípőficamos voltam és kengyelben voltam? Lehet ez az oka a csípőfájdalomnak?? Mindenesetre nagyon rosszak az éjszakáim, teljesen elgémberedve, fájdalommal ébredek. A másik a lábikragörcs. Ha jobban kinyújtom a lábaimat rögtön görcsbe rándulna, na ezért alszom felhúzott lábakkal és nem tudok kinyújtózkodni. Pedig szedek magnéziumot is és kalcium pezsgőtablettát is szoktam hébe-hóba inni. Nálatok nincs ilyen? Van valami jó ötletetek a gondjaimra? Dokihoz csak 2 hét múlva megyek, addig is hátha tudtok valamit tanácsolni.

Puszi mindenkinek
Adrienn (23+2)
adrienn74

VirgaKép
Hát jól kidumáltuk a pocilakódat Kép Különben szerintem herezacsi mindig ott van, csak a herék vannak fenn a hasban.

Örülök, hogy nem volt ma vérzés meg semmi, csak igy tovább! És szerintem a 13+0 már nagyon jó szám!!! KépKépKép
MJ-Móni
mj__móni

Még mindig én Kép.

Húú, az a láb közé lógó valami micsoda talány Kép. Már csak pár hét és minden kiderül.

Ja, nekem is ajánlotta a védőnőm a Lactacydot, meg azt is, hogy használjak külön törölközőt az intim részekre, amit néha enyhén ecetes vízben kiöblítek (az ecet megöli a gombákat). Azt is tanácsolta, hogy a bugyijaimat is öblögessem, de én azt már túlzásnak találom...

Eldugulok, megyek vissza a Babaszobára vadászni.
Üdv, Virág
virga

Hannee!
A leirtak alapján nálam minden rendben hüvelyilegKép,de azért majd legközelebb kérek egy kenet vizsgálatot,az a tuti,meghát már a rákszűrés is esedékes lenne,egy éve februarban voltam.Bár nem értem én ugy tudtam,hogy kenetvizsgálatot mindenképp kellene csinélni a legelső alkalommal a dokinak.Vagy ez is mindenhol változó?Mindegy,köszönöm!

Sygnum!
Neked is köszi a választ.Képzeld most én is herpesszel küzdöm,de én már egy ideje észrevettem hamarabb elmulik,ha nem kenem be semmivel.Nekem minden krémtől csak nagyobb lett és hosszú ideig maradt.Utálom!!!Pedig pont valamelyik nap jutott eszembe,hogy jééééé ,már hónapok óta nem volt herpeszem.Na persze!!!!!!!Most van!

Adrienn 74!
Van otthon Canestenem,szóval akkor,ha gond lenne szabad használni,ezt jó tudni.Olyan mélyen kell a hüvelybe kenni,mint mondjuk egy tampont felhelyezni?Különben már én is vettem mosakodógélt Nivea Intimo-t,bár nem tudom higyjek-e benne,mindenesetre folyamatosan használni fogom.Szerinted tényleg biztosít valamiféle kis védelmet.Köszönöm!

Most már én is megvizsgálom Virga képét!Mindjárt leirom én mit látokKép
gömbölyû

Mj-Moni Kép
Az nagyon jó Kép mármint az AFP-d.
Képzelhet, hogy nálunk mennyire várjuk, hogy ki is az első unoka...? Kép

Adrienn74 Kép Gömbölyű Kép
Nekem egy korábbi nő-nődokim azt mondta, hogy ezek az illatosított intim gélek sem túl jók, pont azért mert illatosítottak és ez az anyag szintén irritál. A patikában lehet kapni illatmentes intim tusfürdőt, azt hiszem Sába a neve, teljesen jó és ráadásul olcsó, régebben ezt használtam.
(Ettől függetlenül most pont a Níveás intim tusfürdőt használom, -kaptam Kép- ami meg tele van nyomva kamillás illatadalékkal.)

Mel Kép
Most olvastam, mi aggaszt. Emlékszem Rád korábbi terhességedről. Ne aggódj, valóban a felső határ hol 2,5, hol pedig 3,0. Egy ismételt UH felvétel többet mond! Azóta már meg is jártad, mi lett az eredmény?

Sygnum Kép
Megerősítem Mj-Monit, a Zovirax terhesség és szoptatás alatti használatát nem tiltják konkrétan. (Ahhoz képest, hogy most augmentin-en élek Kép).

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Adrienn Kép

Szívemből szóltál!Minden reggel fájdalommal ébredek a csípőmnél.Ne ijedj meg,nekem is van ez és lesz is jó darabig.Nincs köze a csípőficamodhoz,az izületeid fájnak!Kérdezd csak meg a védőnőt.Sajnos nem lehet ellene szerintem tenni.Érdekes,hogy egyébként napközben nem érzem,na de éjjel,illetve hajnalban+ébredésnél!AJJAJJJJ!Lábikragörcs témában nem vagyok érintett,abban nem tudok segíteni.Nincs okod aggódni.Érezd jól magad!
gömbölyû

Gömbölyű Kép Vanda Kép

Nem tudom lányok, én hiszek az intim lemosóban. Persze ez biztos egyéni érzékenység kérdése is, de mióta én a Lactacydot használom abszolút semmi csúnya folyásom nem volt. Aztán az is lehet, hogy egyébként se lenne, mindenesetre nekem nagyon egybevág az időpont mióta használom azóta jól vagyok, szóval nekem beválni látszik.

Igen, a Canesten használható a terhesség alatt. A krém is, meg a hüvelytabletta is. Én a krémből a hüvelybe nem tettem olyan mélyen mint egy tampont, úgy 2-3 cm mélyre, inkább csak a bemeneti részre.

Adrienn (23+2)
adrienn74

Hát Vigra!

Mindenkinek feladta a babád a leckét.Szerintem az csak a popsi része...Vagy nem?Rejtély...KépRettenetesen édes!!!!!
gömbölyû

Gömbölyű Kép

Hát nem mondom, hogy örülök, hogy te is csípőfájdalommal küzdesz, de látom legalább nem vagyok egyedül...
Nekem se fáj napközben, sőt ha éjjel felkelek járkálni egy kicsit akkor is elmúlik, csak éjszaka és ébredéskor nagyon rossz!
Nincs rá valami hatékony megoldás??

Adrienn (23+2)
adrienn74

Adrienn
Szerintem ott valamit a matraccal kellene variálni, ha csak fekvésnél fáj. Vagy keményebbre, vagy puhábbra kellene feküdni. Ki kell tapasztalni melyik jobb. Gondolom tökéletes egyiktől sem lesz, de talán jobb, igen.

Talán kérdezz rá egy Cardo szaküzletben (neten) mit gondolnak erről. Nem mondom hogy vedd meg a méregdrága terméküket de ötletet lehet belőlük meríteni.
MJ-Móni
mj__móni

AdriennKép

Én is nyűglődtem éjszakánként, és reggelre mindig iszonyú csípőfájdalmam volt. Egy hétig kipárnáztam a "lábamközét", de tegnapelőtt megérkezett a kismamapárnám, azóta azzal hempergek, és sokkal jobban alszom.

Henci
henci

Sygnum,
Adri jól mondta, az FLP egy hálózat (Forever Living Products). Ezek (kb 90%)aloe vera tartalmú termékek. Én ezt a "rúzst" használom herpeszre(nekem is most van Kép), ezt használom berepedezett bőrre, vagy a Bence sérüléseire (horzsolás).
Hüvely problémák: van ebben a termékcsaládban egy "zöld" krém, ami átlátszó zselészerű krém. Amikor kólim volt, én ebből csináltam kúpot (alufóliába nyomtam egy csíkot és nagyon óvatosan "cigarettát" formáltam belőle és betettem a fagyasztóba). Most is ezt a kúrát használom, ha megváltozik a folyás színe, vagy viszket. Ezt 4-5 este felteszem, egyrészt jól esik a hűs érzés (főleg egy viszkető, égető érzésnél), másrészt ez reggelig elrendezi a dolgokat. Ez nem gyógyszer, ezért én szívesebben használom. A császármetszésre is ezt fogom kenegetni. Vitamint is ebből a termékcsaládból szedünk (Bence is), szóval részemről teljesen bevált és nagyon szeretjük. Ráadásul, amikor még nem ismertem és épp eért nem is tudtam beszerezni, a Gyerekorvosunk ezt javasolta Bencével való szoptatási problémáimra (mindig vérzett a mellem, mert a szövetek nem bírták Bence szívóerejét). Így most tutira felvértezem magam ezekkel... KépEz nem a reklám helye Kép

Virág,
tényleg nagyon édes a Babád!!! Kép

Mircimama
mircimama

Lányok, gáz van: megint bealudtam a munkahelyemen. Amint a főnököm kiteszi a lábát egy napra, én fogom magam, és kidőlök. Ez tűrhetetlen! Kép

Lara!
Jóga: www.szurja.hu (Paulay Ede u. a Deáktól 5 percre gyalog), egyébként néhányan szombat délelőttönként járunk 10-re, de van kismama jógájuk hétközben is. Én nagyon szeretem. Kép

Virga!
Nem semmi parázs vitát váltott ki a képed! Kép Egyébként nem értem, hogy miért mindenki a kukija helyét nézegeti. Szerintem sokkal többet elárul a testtartása: ennek megfelelően Rodin Gondolkodója jutott róla eszembe, aki egyértelműen hímnemű.

Hanee!
Bocs a kérdőjelért, de mint említettem, a neveket csak emlékezetből írtam. Kitöröltem a kérdőjelet és aláhúztam a nevedet, mint biztos résztvevő! Kép

Vanda!
Örülök, hogy néha te is megjelensz, mostanában egyre ritkábban! Hogy vannak az ájulásaid, amiről még a kezdetek kezdetén meséltél? Remélem, már csak távoli emlékek!
Én holnap megyek genetikai UH-ra, már nagyon várom! Kép

Gem
18+4
gemini

Vanda Kép
Igen, csak ülcsiket vettem. Bár nagyjából körülnéztem lenn is, de addigra már én is vesztettema türelmemböl, meg 4-re az Örsön kellett volna lennem babaruci ügyben, és igy is késtem. Egyébként a hordozóknál is voltak elég vad szinek, még jó, hogy volt ilyen egyszerübb, sötétkék, amin halacskák, meg világitótorony, stb van.

Virga Kép
Hehehe, ez tényleg vicces, mert pl én meg a mi kukisunkra mondom azt utolag, hogy szerintem az a köldökzsinor, amit a doki kukinak nézett. Persze, ez már csak az én okoskodásom! A dokiknak ehhez jobb szeme van.

Lactacydot én is használok, mert én is ugy érzem, hogy jo.

Lábikragörcsre pedig magnéziumot kell szedni. Asszem. Egyébként kinyujtott lábbal nekem sem ényelmes, de nekem nem a lábam huzodik, hanem a pocim. És már csak oldalt jo aludni, hason nem Kép De kispapival mindig "kipárnázom" magam Kép

Na, eldugulok. Megyek Bkrisztáékhoz vendégségbe Kép Juhééé.
Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Adri,
nekem is vannak görcseim (vádliban), de rájöttem, hogy ha pipálva (visszafeszítve) tartom a lábfejem nyújtózkodás közben, akkor nincs görcs!!!
Eygébként én is nagyon rosszul alszom, mert nekem meg a derekam fájdul meg...
Azonkívül este olyan vagyok, mint egy álomkóros, hajnal 3-kor (hozzám lehetne igazítani a kakasokat) viszont kipattannak a szemeim, és 4-1/2 5-ig fent vagyok. Persze ezek után a reggeli felkelés (6 -kor)nem megy. Ha másért nem, ezért már nagyon várom az április közepét, hogy táppénzre menjek.

Mirci
mircimama

Mircimama Kép

A zöld krém nem a Gelly? Mert olyanom van itthon, ez is átlátszó. Vagy másra gondoltál?

Köszönöm a párnás ötletet csípőfájdalomra, ki fogom próbálni!

Adrienn (23+2)
adrienn74

AdriennKép

Biztos segithet amit Henci és Móni tanácsol,vagy még szerintem egy kis izomlazító krém masszirozása este lefekvés előtt.Leht ám,hogy ez hülyeség,de ártani talán nem árt,persze előbb meg kell kérdezni a dokit vagy a gyogyszertárban az eladót.Akkor ugye ha bekenném magam Canestennel(belsőleg) tuti nem ártaok a bébinek?Csak mégegy megerősítést szeretnék!KépKépKép

MircimamaKép
Érdekelne ez a kúpos dolog,hol lehet ilyen "anyagot" beszerezni?Te akkor alkalmazod most is?

Puszi
22+5
gömbölyû

Gömbölyű Kép

Nem, biztos nem lesz a babának semmi baja a Canestentől (a dokimtól és a védőnőtől is tudom, szóval dupla forrás!) használhatod nyugodtan ha úgy érzed változik a folyásod, vagy csíp, viszket.

Esetleg próbáld ki Mircimama által javasolt aloe vera készítményt, az is biztos nagyon hatékony!

Adrienn (23+2)
adrienn74

Lányok!

Most beszéltem a védőnőmmel és azt mondta, hogy terheléses vércuki elött és a második vérvétel közben nem szabad vizet inni. ez igaz?

Hajni
Vendég

Adrienn,tényleg köszönömKép,már kérdeztem Mircimamát az ő módszerével kapcsolatban,csak nem nagyon világos,hol lehet ehez hozzájutni.De már várom a választ.

Komolyan mondom eddig csigaléptekkel ment az idő,de most mintha a 20. héttől felgyorsulnának a hetek!Vagy nem?Annyira ugy érzem,de nem baj,hisz már nagyon várom a kis Csengét.Kép
gömbölyû

Még egy dolog!
Egyszer már szóba került, de emlékszem, többféle vélemény keringett róla: hasi UH előtt kell, vagy nem kell pisilni?????

Gem
18+4
gemini

Nem tud valaki egy olyan internetcímet,ahol irnak a haránt fekvésű babákról?Én eddig csak a faros babákrol találtam infot,de az nem jó nekem.Illetve van olyan,hogy ha nem jol helyezkedik a baba az orvosok beavatkozással át tudják fordítani.Ennek kellene utananéznem,ha valaki tud ilyen címet irja meg legyen szives.Ötig gép közelben vagyok.
gömbölyû

Gemini Kép
Köszi Kép Igen sajnos elég sok a melóm, ma meg amolyan csesztetős hangulata van a főnöknek Kép, de már csak két hét..... és többet nem jövök Kép
Otthonról viszont mehet a net, beköttetjük az ADSL-t Kép. Ájulás érzeteim szerencsére elmúltak, vagy nem jelentkezett azóta. Valószínű ez is a koraterhesség velejárója volt.

Tegnap voltunk négymarkeres vérvételen a Bolgárkerék utcában, amit itt a babaneten ajánlanak. Telefonon kellett előre időpontot kérni, rendesek voltak. De most negatív reklám következik, mert személyesen másképp éltem meg Kép. Bárki aki ilyet szeretne csináltatni (ugyanis nem mindegy, hova megy el az a 25ezerFt), ha jól tudom az Istenhegyi Klinikán is csinálnak ilyet, - hát oda menjen!! Ha valakit érdekel, majd elmesélem milyen volt.

Most jön értem a párom Kép, megyünk továbbra is a "Mi Babakocsinkat" felkutatni KépKép(még nem találtunk egymásra).

Puszi

Vanda
17+5

Vanda

Kép
vanda

GeminiKép
Drukk az UH-Hoz. Érdemes kipisilni magadat, hacsak az orvos másképpen nem rendelkezett.

Ezt ma kérdeztem meg a csajtól az UH előtt Kép
Üdv,
Móni
mj__móni

Vanda, Engem érdekel.

Gömbölyű
Miért gondolod, hogy a babád haránt fekvésben marad? Hidd el el fog fordulni. Minél kevesebb lesz a helye annál inkább elforog. De azért utánanézek majd hátha találok valamit a neten.

Különben a lámpás megoldásomat megpróbálhatodKép
Móni
mj__móni

MóniKép

Mi az alámpás megoldás?Nem tudom miert gondolom hogy ugy marad,mert már három hete ugy fekszik.De már megkezdte Vele az Apukája a béketárgyalásokat.Kép
gömbölyû

Henci Kép

Mi ez a kismamapárna? Még nem hallottam róla. Hol lehet beszerezni, mennyiért és főleg mi az, amit tud? Köszi!

Adrienn (23+2)
adrienn74

Gömbölyű.
A lényege az az, hogy a fényt érzékeli a magzat a méhben és azt követi is, vagyis lámpás megoldással elforgatható a gyerek.

Fogsz egy zseblámpát és ahol a gyerek feje van odatartod bekapcsolt állapotban. Persze bugyit vedd le. Aztán szépen lassan húzd lefelé a lámpát a szeméremcsont irányába, tartsd ott egy keveset, majd kapcsold ki a lámpát. Ismételd meg párszor, majd hagyd pihizni a kismanót. Közben beszélj hozzá persze, hogy a hangodat is hallja és nyugodt legyen.

Aztán minden nap ismételgesd, érdemes akkor csinálni amikor érzed, hogy mocorog, mert akkor biztos nem alszik. Nem igérem, hogy lesz foganatja, de sokaknak bejött a régi csajok közül.

A másik megoldás a béketárgyalások folytatása kispaival is nagyon jó Kép, de a relaxált tudatállapotban való társalgás a gyerekkel is hatékony lehet. Ezt attól kérdezd aki jár ilyenre. Azt hiszem van 1-2 lány aki kipróbálta már.

Üdv,
MJ-Móni
17+5
mj__móni

MóniKép

Hát ez kész!Ki fogom probálni,annyit nevettem ezen,de kiprobálom.Csapdába csalom a kis makacs lányt.Köszi édes vagyKép
gömbölyû

sziasztok lányok!

Jajj, annyira boldog vagyok! Először is köszönöm mindenkinek a segítségét és a megnyugtató szavakat!Kép

Képzeljétek, annyira megnyugodtam. A Praxisba voltunk, és először csak a szűrővizsgálat érdekelt, hogy mérjük meg Angyalka redőjét, de aztán mégis kértem a 4D-t isKép SZóval a nyaki redője 1mmKép)) Úgy örülök. Mondta a doki bácsi, hogy egy tökéletes kisbaba, semmi baja nincs...és hát amit láttunk, azt szinte szavakba önteni nem lehet...képzeljétek először punnyadt, aztán mondta a doki, hogy köhögjek egyet, és elkezdett ficánkolni. Láttuk a kezeit, ujjait, talpát, agyacskáját, mindenét...és már 5 deka, és kinyújtózva 10cm, CRL kb. a fele. Olyan szép volt, és olyan megnyugtató. Ez egy csodaKép Van egy képem is, megpróbálom feltenni, bár fekete fehérKép

Még egyszer köszönök mindentKépKép
mel

Mel!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Gem
18+4
gemini

Mel!
Szivből örülök,hogy egészséges a picur!
gömbölyû

Mel

Nagy-nagy gratula! Na latod minden rendben