Új privát üzeneted érkezett!

Segítsünk egymásnak a névválasztásban.
matiti
 


Én magyar név párti vagyok! Szerintem a magyar nevek a legszebbek. Pl Koppány, Vajk, Attila, Csanád, Bulcsú, Botond, Csilla, Csenge, Tünde, Lilla, Kinga....stb

Nektek melyek a kedvenc neveitek??
Én
 


minek ez az új topic, amikor a másik is tökéletesen betölti a szerepét?
névtelen
 

 
 

ÉN!

Itt egy link, és nézd meg, hogy az általad magyarnak vélt nevek többsége korántsem teljesen magyar... Rengeteg nevünk van amit más népektől vettünk át és kicsit magyarosítottunk rajta, mármint a hangzását illetően. Meg fogsz lepődni, hogy a legtöbb magyar név milyen hülyén hangzik. Kép Ennek fényében én inkább bármi mást adnék (adtam) a gyerekemnek, mert azt a kevéske tényleg szép magyar nevet a közeljövőben minden 100. gyerek viselni fogja.

Topiknyitónak:
A jánlom figyelmedbe az ANYASÁG/NEVEK topikot.

Itt a link:
http://www.extra.hu/pompom/neveink.htm

sasha

Kép
 
 


hatha idevetodik vki: szerintem az igazi magyar nevekre nem mondhato, h hulyen hangzik, inkabb furcsan. Es miert? Mert nem hasznaljuk tulsagosan ezeket a neveket. Attol, h vmi furcsa, meg lehet szep.
 
 


Biobaba!

Peldaul milyen nevekre gondolsz?
 
 


Apród, Bán, Bánk Kép, Bars, Szellőke, Evetke, Acsád, Napsugár, Lél, Keve - ilyesmik, amiket nem túl sűrűn adnak manapság. Pedig szerintem nem hangzik rosszul, csak nagyon szokatlan, és persze valszeg az is benne van, h az ember nem akarja, h csúfolják a gyereket a neve miatt. (Bár szerintem, ha nagyon akarják csúfolni, mindenképpen találnak vmi gúnynevet.) És persze a vezetéknévtől is függ, h milyen legyen az utónév. Szép, dallamos lehet - és az nem hangzik hülyén.
 
 


Biobaba,
Te itt? Kép Megnéztem a fenti linket. Aszerint a Ciklámen magyar név. Nehezen tudom elhinni. A virág neve angolul cyclamen, németül Zyklamen. Biztos tölünk vették át!
Egy másik forrás szerint magyar a Lili, de a Liliom már nem. Pedig a liliom is egy virág, ilyen alapon...
 
 


Szia Kati!

Abban a fenti linkben azert sztem. nem minden korrekt. Eppen atvehettek a Ciklament, de ahogy izlelgetem a szot, hat nem tudom, mintha inkabb latinos beutese lenne (Cyclamen purpurascens). Igaz, a latinok is atvehettek a magyarbol, ha Varga Csabanak igaza vanKép Ha lesz kedvem, kideritem.

Biobaba
 
 Vannak szép nevek itt is :)


Kép
 


http://szentkoronaradio.com/node/23993

Kár, hogy nálunk nem népszerűek az ősmagyar nevek.... :cry:

Andi
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó