Caroline, elég sokfélét összeolvastam olasz cikkeket is. De próbálom visszakeresni a legjobbakat.
Ez egy nagyon részletes jó cikk. Itt mondjuk arról ir, tabletta formájában nem minden szivódik sajnos fel és valami krém jobb .. hmm
Én ugy gondolom, jó ha beviszünk plusszban és törekszünk napon lenni ha nem is minden nap mert ugye ez sokszor nem rajtunk múlik de amikor lehetőségünk van mindenképp.
És amugy vannak azért olyan ételek is amik forrásai..
http://www.hormonharmonia.hu/termeszete ... y-vitamin/Ez azért durva "a meddő nők 93%-ának van nyilvánvaló, félreérthetetlenül komoly D-vitamin hiánya'.
Meg a vetélések kapcsán irta egy olasz cikk hogy megvizsgáltak 133 esetet és a felének D vitamin hiánya volt.
Én magnéziumból a DMben vettem ilyen 1x1 vitaday márkájut abban 100 mg van illetve DM saját márkás cukorkáját miben Magnézium C és B vitaminok vannak. Abban olyan 180 mg van 1 cukorkában. (napi szükséglet 375 mg)
Ja és megnéztem újra a dió több magnézium mint nemrég irtam, szerencsére, 130 mg kb 10 deka..
A baba-mama vitamin is ez a DM, 'Das gesund PLUS' márkáju 'A-Z mama' a neve. Nevetségesen olcsó, 1000 ft 60 db ezért is kezdtem el gyanakodni hogy vajon olcsó husnak .. De egyelőre nem cseréltem le csak kicsit belemélyedtem a témába és igy hozzáadogattam a magnéziumot, plusz folsavat és jók vagyunk.
Amugy szerintem sokszor ezek a vitaminok - ahogy fentebb a D vitaminról is irták nem szivódnak fel mind. Igy hiába ván ráirva hogy a napi szükséglet 100%-a lehet nem elég. Nem beszélve arról ha valamiből hiány volt/van, akkor nem elég csak azt a napi x mennyiséget adni hanem eleinte kura szerüen több kell.
Huh soha nem gondoltam volna hogy a Vitaminok lesz a fő témám valaha is - mindig úgy gondoltam, hogy hülyeség ilyen multivitaminokkal tömni magunkat mert aztán felborul a természetes védekező képesség meg egyensúly. De már most látom, ez nem így van és hogy tényleg nem könnyű mindent bevinni még ha valaki jól étkezik akkor sem.
Mimkosz,
Hát nem fogjuk vissza magunkat

Persze, lehet nem lenne rossz ha ebben a hónapban még nem jönne a gólya. Az életmódváltozásunk, párom cigi csökkentése, minden dec vége/január elejétől volt. Annak hogy ez már érezhető legyen a testünkben, a kiskatonákon minimum két hónap kell..
Persze aztán, ha progeszteron probléma, akkor meg mindegy mindez a ciklus második felében meglesz a labor és rögtön tudni fogjuk hogyha kell a progeszteron pótlás.
Hát majd kiderül..
8 cn