Új privát üzeneted érkezett!

ez egy jegyesfotó :)

Kispinci

Lilypie Pregnancy tickers
kispinci
Budapest
 
 


Ohh, elszállt amit írtam... Na még egyszer:

Kispinci, fantasztikus ez a fotó!! Nagyon örülök, hogy jól sikerült az esküvő! És a Kislányodhoz pedig hatalmas gratula. Nevetek van már? Most már lehet élesben gondolkodni rajta!


Sűrűsödik már a picikéd mozgása? Ha jól emlékszem kb a 24-27 hét között férnek el a legjobban, na akkor kirúgják majd az oldalatokat. :D Utána már kisebb a hely, viszont az utolsó hónapban meg folyamatosan mozognak ha nem alszanak, van hogy egész nap nem telik el 15 perc mozgás nélkül. - Szerintem ez az egy jó része van a terhességnek :D


Rekii, köszönöm rendben vagyok, azóta voltam még egyszer a Dokinál ellenőrzésen, mert volt egy kis hasfájás+pecsétlő vérzés, de azt mondta minden rendben ne aggódjak. Persze minden apró kis hasfájásra azonnal ráparázok, de próbálom lenyugtatni magam. Végülis épp most egy éve, hogy nem jött meg :) ez gondolom eléggé betesz az endo-nak


Jó hogy elmúltak a tünetek, most jön a legjobb időszak, kb 1-2 hónap, aztán már olyan nagy lesz a pocakotok, hogy semmit nem lesz kényelmes csinálni. Nektek kiderült már a neme? Érzed már mozogni azóta?


A mostani profilképem a kislányom 5 napos korában készült. :) Persze már jó nagy ahhoz képest, csak ez egy nyitott topik, így nem szívesen rakok képet (facebookra sem teszek nyilvánosat, mert hallottam erről egy rémsztorit, remélem nem igaz, de így biztos, ami biztos...), de priviben majd küldök nagyon szívesen!


Vásárolgattok már a bébiknek? 1-es méretű pelusból ne vegyetek túl sokat, max 3 hétig jó! :D - nálunk az 56-os rugikkal is pontosan ez volt a helyzet, de persze nem minden baba ilyen nagy.


Mik most a paramétereitek az uh szerint? Hány grammosak a babák? Uh képetek van?


Sok puszi, kitartás nektek!


Lilypie First Birthday tickers
waeni
Budapest
 
 
 


Szia,

Akkor rólam:
Voltunk a 20.heti uh-n és minden rendben volt hála :)
Nevünk még nincs....:)A Gréta eléggé bejön

Úgy volt,hogy esküvő után,"márcsak" a lakáskeresés marad,meg a baba dolgok...de most megint közbejön valami, lehet júniustól költözünk ki Bécsbe 1 évre,párom kap valszeg kint munkát,aminek az anyagi vonzata elég jó,és kár lenne kihagyni....úgyh várjuk a híreket,hogy akkor tuti,hogy ővé lesz-e,és kint rendezkednénk be,már néztünk kint magyar gyerekdokit,és anyukám is vállalná hogy akár 3 honapon át segít,ha kell..
Úgyh a lakáskeresés itthon most leállt,tényleg remélem hamar kiderül,hogy mivan....addig elkezdtük beszerezni a baba cuccost,de még csak az apróbb dolgokat...

Szóval ezen az éven,annyi változás van,hogy nem győzöm ezeket emésztgetni,de tényleg!Kapkodom a fejem....

Waeni,nagyon ari a profilképed,bár elég kicsiben látható csak....
De akkor neked még nem jött meg rendesen a mensid,ugye?
Endot nem nézte azota a dokid?

És remélem nem köveztek meg azért,amit írok,de nekem egy picit furának tűnik ez a szoptatás téma....mármint,ahogy nézem az oktató filmeket stb. Nekem kicsit mindig is ez volt fura az egészben,nyilván remélem menni fog meg minden,de én azt hiszem az az anyuka leszek,aki időben elkezdi majd a hozzátáplálást,na persze csak akkor,ha a baba is úgy akarja  mert hallottam,hogy ez soxor nem úgy van,ahogy a szülő elképzeli.
Meg tudom,hogy az anyatej fontos,mert immunerősítő,és minél tovább kapja,annál jobb...
Waeni,nálatok mi az elképzelés erről?
Van tejed rendesen?Sőt fejni is kell plusszban?
MIt mond a védőnő erről,vagy mi az elképzelés...bár gondolom még neked is 100%-osan anyatej van,hiszen még kicsi....inni sem adsz neki mellette?

Köszi és puszi

Többiek jelentkezzetek!!!!





Kispinci

Lilypie Pregnancy tickers
kispinci
Budapest
 
 

 
 

jah és meg egy....pólyát te használtál az elején Waeni?

Kispinci

Lilypie Pregnancy tickers
kispinci
Budapest
 
 


Sziasztok!

Annyira örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, nagyon jó volt benneteket olvasni, rengeteg erőt merítek belőletek.
29 éves vagyok, 4 éve szeretnénk babát. Egészen tavaly nyárig nem találtak semmi problémát, mígnem eljutottunk a kaáli intézetbe, ahol az orvosomnak a tünetek alapján rögtön az endometriózis jutott eszébe. Lapar műtétettel megálapították, hogy valóban az van, a hasüregben szétszórva, de nem okoz összenövéseket, petevezeték átjárható, így mivel ők nem is értettek hozzá, ezért egyetlen csomót sem távolította el.(ezt nem a kaáliban csinálták).Kaptam 4 hónapig gnrh szurit, melyre aztán felépítették a lombikot, ami sajnos sikertelen lett.
Padlóra kerültünk, de csak egy rövid ideig. Az orvosom azt mondta, megpróbál egy más eljárást alkalmazni a következő lombiknál, ennek még adjuk meg az esélyt. ez volt nem is olyan régen.
S láss csodát, hétfőn POZITÍV vérvételi eredménnyel vártak a kaáliban. Tudom, még nagyon korai, 4 hetes, s nagyon izgulok is. 2 hét múva kell menni ultrahangra, hogy lássák mennyi (1-2) babó van e, s jó helyen tapadtak e meg. Nagyon félek tőle, de bizakodó vagyok, mert soha nem jutottunk még el eddig sem.
Néha görcsölget a hasam, ami tudom, hogy természetes, de ezen felül semmi tünetem nincs.
Véleményetek szerint csinálgassak itthon tesztet addig, hogy pozitív marad e?
Bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam, deúgy örültem, mikor megtaláltalak benneteket.
Boldog vagyok, de nem merem még beleélni magam.
Van valami tanácsotok esetleg?
Köszönöm, hogy végigolvastatok.
 
 


Gratulálok Eddyna!Ha pozitívat teszteltél,akkor biztos minden rendben lesz!
Ne is gondolj arra,hogy nem,csak vigyázz magadra,és pihenj sokat....
Az elején nekem is görcsölgetett,a legelején....az majd pár hét múlva elmúlik...
Tünet nekem sem volt sok,csak olyan fura érzésem soxor,ami néha akkor elmúlt kis időre,ha ettem,de nem kimondottam émelygésnek mondanám,mert étvágyam az óriási volt.
Szerintem ne csinálgass tesztet,én két egymás követő nap csináltam,de fölösleges többet....tényleg.
Nekem amúgy semmi más tanácsom nincs,relax,ne agyalj rossz dolgokon,egyél igyál rendesen,szedjél vitamint szerintem (én femibion 800at szedtem az elején)ha görcsölgetsz akkor néha 1-1 magnézium tabit....
Meg nekem a a doki az elején írt fel utrogestan kúpont....de ez szerintem doki függő.

Nah,majd drukkolok nagyon  és jelentkezz.
Látod itt a fórumban mindenkinek endoja van/volt,és úgy jött össze a baba...tudom milyen para ez,de most már hidd el lassan,hogy nálatok is minden jól alakul!

Kispinci

Lilypie Pregnancy tickers
kispinci
Budapest
 
 


Köszönöm Kispinci! Próbálok nem agyalni, de olyan nehéz. Mikor nem görcsöl a hasam az a bajom, ha görcsöl, azért izgulok, hogy vajon miért. Persze annyira friss a dolog még.
Vérvételből állapították meg a kaáliban, mindenféle vitamint szedek, (C,D,E,Magne b6), az orvos javaslatára, inofolicot iszom az inzulin rezisztenciám miatt, s kapok szuriban progeszteron pótlást, ezt a lombikosoknál mindig szokták.
Néha érzem, hogy az endonál is fáj, végbél környékén tompán szurkál. Remélem nem gond ez.

Nagyon gratulálok mindenkinek, jó hogy itt vagytok, s csak pozitív példát hoztok :-)
 
 


nincs összefüggés,de én is figyeltem hogy ha görcsölt,akkor éreztem magam terhesnek,ha meg semmi nem volt,akkor meg hiány érzetem volt....de majd kezd nőni a pocid,és akkor nem lesz hiányérzeted,minden rendben lesz 
jahh igen,akkor nálatok alapból jár progeszteron.....
az endo meg majd szépen vissza fog húzódni,mert ugye nem lesz mensid....

erről tudtok?
várandós csomagok ingyen kiválthatóak

http://www.promobox.hu/hu/varandosoknak ... somag.html


 


http://babakunyho.hu/csomagkupon







Kispinci

Lilypie Pregnancy tickers
kispinci
Budapest
 
 


Április 19-én meg Pesten babaexpó
most hétvégén vasárnap meg várandós nap,a babakunyhó rendezi,nah csak mondom ha bárkit is érdekelne....

Többiek hogy vagytok????

Kispinci

Lilypie Pregnancy tickers
kispinci
Budapest
 
 


Eddyna Te pesti vagy?

Kispinci

Lilypie Pregnancy tickers
kispinci
Budapest
 
 


@kispinci:


Nem, én győri vagyok.
 
 


jahh értem,akkor nem írogatom a pesti eseményeket :)

mi tegnap voltunk itt pesten a várandós napon egész napos rendezvényen,és nyertünk egy kis etető csomagot :),meg ajándékba promoba kaptunk ilyen cumit,cumisüveget,tejzacsit,bimbókrémet stb.
jópofa ajándékok ezek még akkor is,ha apróságok...

Hogy vagytok CSajok?

ÉN ma megyek UH-ra,szokásos havira....Remélem minden okés :)

TEgnap tök mérges voltam magamra,mert úgy ébredtem reggel,hogy a hasamon fexem,nem értem ,hogy lehet ez,ennyire elfelejtettem volna 

Kispinci

Lilypie Pregnancy tickers
kispinci
Budapest
 
 


Ediyna, nagyon gratulálok! Szerintem felesleges tesztelgetéssel idegesítened magadat. Azóta már voltál UH-n? Mi volt? Olyan izgi, hogy simán lehetnek ikrek is! Bár le a kalappal minden ikres, meg több kis gyerekes előtt... Egy is húzós :D De persze nagyon jó ugyanakkor!

Kispinci, a szoptatásról: Én csak anyatejet adok a lányomnak, DE totál kiakadok azon, amikor mindenki (gyerekorvosok, védőnők, stb.) ilyen óriásira fújják fel ezt a dolgot, hogy úristen szoptatni kell, mert ezzel szerintem hatalmas terhet tesznek mindenki vállára. Ugyanúgy felnőnek a tápszeres babák is, és szerintem ugyanolyan jó anya az is, aki cumiból eteti a gyerekét, stb. Nem értem mire ez a nagy felhajtás, meg paráztatás. Nekünk is a Pici születése óta bent van egy doboz tápszer a szekrényben, megnyugatásképpen. A szoptatás pedig, lehet hogy sokaknak gyönyörű élmény, de nagyon nehéz is tud lenni - mi legalábbis nem azok voltunk akik az ilyen szoptatási prospektusok elején vannak, hogy meghitten néztünk egymásra - hanem fájdalmas volt, bonyolult, és volt hogy az atyaúristen is tejes volt.... :D
A szoptatás kemény, főleg ha van valami anatóimai gond (nálam a túl kicsi cicik, befelé forduó bimbó, stb.), de ezen kívül is folyamatos stratégiai játék. Mikor egyen, hányszor, igény szerint vagy ne, stb. Az én védőnőm arca megnyúlt a döbbenettől, hogy a lányomnak lefejt tejet cumiból adom (merthogy pohárból, meg kanálból kéne, hogy nehogy cumizavaros legyen...ha majd egyszer lesz alkalmatok újszülöttet pohárból etetni, megértitek mire gondolok... :D:D) a lényeg, hogy nem lett cumizavaros, a mai napig kap lefejt tejet üvegből, ha kevésnek érzem a sajátomat, vagy ha publikus helyen vagyunk.
Nekem ez volt a másik gondom, nem ítélem el egyátalán aki publikusan szoptat, de nekem valahogy nem megy. Még a családtagok előtt is nehezen.
Szóval szerintem összességében az a lényeg, hogy akár tápszeres, akár anyatejes, akár szoptatod, akár cumiból, teljesen mindegy. Fel fog nőni (mi meg higított tehéntejet kaptunk, mégis itt vagyunk :D), és az egyetlen fontos hogy nagyon szeressük őket!
Óh, még egy dolog: viszont ha szoptatni szeretnétek, a tej beindulásához tök fontos, hogy sokat legyen mellen a pici a második naptól + fejjetek is, 10-10 perceket etetés után, akkor is ha egy csepp sem jön. Én az Istvánban szültem, ott nagyon sokat segítenek ebben, de vannak kórházak, ahol nem igazán.

A kérdésedre pedig: Van tejem, de néha kevés, akkor kipótolom lefejttel. Már csak este szoktam fejni, mikor lefeküdt már a  bébi, hogy másnapra legyen pótlás ha kell. Ha nem kell, akkor megy a fagyasztóba, és bármikor ki lehet olvasztani. A védőnőm bolond ("éjjel ne adjunk a gyereknek enni, ne adjunk cumiból, minden etetést mérjek le mérleggel és írjak, stb.") Igény szerint szoptatok az elejétől, mert a kórházban is ezt tanították, így sokkal kevesebbet sír a bébi, mint egy napirendes baba. Innenfogva kap enni mikor éhes, és annyit eszik amennyit szeretne. Tehát a mérleg nekem csak stresszforrás volt már az elejétől, hiszen úgysem eszik többet, ha nem kér... Ha igény szerint szeretnétek szoptatni én azt javaslom, hogy csak hetente mérjétek a babát, vagy ha nagyon sírós, hogy hízik -e eleget. Nem érdemes stresszelni a kajáláson.
/bocsánat a kisregényért /

Kispinci, mi volt az UH-n? Nekem nagyon tetszik a Gréta név! :)


Vigyázzatok magatokra, írjatok, hogy hogy vagytok!


Lilypie First Birthday tickers
waeni
Budapest
 
 
 


@eddyna:


Gratulálok! Próbálj nyugodt maradni és pozitívan gondolkodni. Nekem ez sokat segített az elején.

Mi ma voltunk a 20. heti UH-n. Bendegúzunk lesz. Vele minden rendben van, korának megfelelően fejlett.
Sajnos a lepénykém teljesen fedi a méhszájat, úgyhogy most izgulhatunk emiatt. A doki szerint már nem fog feljebb menni. Szomorú vagyok, de remélem kihúzzuk a 36. hétig pronléma nélkül! Sok pihenés, lightos nemi élet, könnyű torna még belefér. Ja és a pozitív gondolkodás.

A szoptatás  miatt én is izgulok, de bízom benne, hogy majd jön ösztönösen!

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Sziasztok,

csak gyorsan kivanok kellemes husveti unnepeket;)
Waeni koszi a tanacsokat nem baj h hosszan irtal...soot!!!
Minden velemeny hasznos es fontos lehet.En is szeretnek szoptatni de jo lenne ha vegyesen cumisuvegbol is elfogadna...ez majd akkor derul ki ugy is,ahogy latom:)))
Amugy en mar nem tervezek sokat melozni...mult heten rosszul mozdultam jott nemi ver:'(nagyon paraztunk,azt hittem itt a veg:((( rogton be a korhazba...hala mondtak h nem latnak semmi bajt de melyen fexik a lepeny 1,5cm re a szajtol...valszeg ez a baj??!!
azota jobban figyelek a mozdulataimra is....:((((

meg irok...pusz-pusz
ami a lanyneveket illeti:Greta tetszik :)

Kispinci

Lilypie Pregnancy tickers
kispinci
Budapest
 
 


@kispinci:
Gréta szép név! Én is pihenö üzemmódban vagyok, mert fedi a lepényke a méhszájat. Lehet, hogy butaság, de naponta többször elmondom neki, hogy menjen már feljebb, mert úgy neki is, a babának is meg nekem is jobb lesz! ☺ Szép napot mindenkinek!

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Sziasztok!

Megvolt az első uh! Egy pici babónknak dobog odabent a szívecskéje :-)
A másik is megtapadt, de abban nem látni semmit, s rossz helyen is van, ezért azt folyton nézni kell, hogy felszívódott e. Remélem a természet szépen elvégzi a dolgát, s a mi picikénk szépen tud fjlődni majd :-)
 
 


Gratulálok Eddyna,minden rendben lesz 

Kispinci

Lilypie Pregnancy tickers
kispinci
Budapest
 
 


@eddyna:
Gratulálok! Vigyázz magatokra! :-)

Kispinci:hogy vagytok? Dolgozol még?

Lilypie Pregnancy tickers
 
 


Sziasztok,

nem dolgozom,azóta sem :),inkább lassan megcsinálom amit kell,lassan elmozgok itthon....
április végén bemegyek egy hétre,és annyi....mondjuk nekem olyan melom van,hogy részben itthonrol is végezhetem,be tudok lépni a rendszerekbe,de egyébként pedig kezdem felélni "" a szabikat,aztan majd táppénz.
Hétfőn lesz UH,azóta nem tudok semmit,mocorog a Kicsikre,remélem minden okés nála is.
Szedem a magnéziumot,a hasam séták után feszülget,úgyhogy csak mértékkel lehet...
Egyik reggel volt ilyen szédülésem,hát majd nemsoká szerintem laborba is mennem kell....
Jah,és fáj a medencecsontom stb. szreintem tágulok,és azért,ez most új tünet,kb 2 hete van....


És többiek?Rekiii?Miújság van?

Kispinci

Lilypie Pregnancy tickers
kispinci
Budapest
 
 


Sziasztok!
Ma tartok a 8.hétnél,eddig szerencsére minden rendben. Tegnaptòl elkezdett fájni a gyomrom,leginkább a gyomorszájnál.nem érzem,hogy sok lenne a savam,csak ezt a feszítő érzéstérzem.Tudtok erre vmit tanácsolni,egyáltalán normális dolog ez? Köszi
 
 


minden normálisnak mondható :)
nekem mondjuk nem volt ilyen tünetem,de lehet,hogy a savad nem jó...keksz,és bubi mentes cukormentes üdítők,próbáld ki a citromos vizet,sokan gondolják,hogy savasít,pedig lúgosít....

szeritnem lehet átmeneti tünet,és majd elmúlik....nekem a 12 hét után kezdtett elmúlni az a fura szájíz/érzés ami volt......meg a migrén is...

Kitartás :)

mi nemsokára nézelődünk majd,hogy hova menjünk 4D UH-ra,doki javasolta,hogy a  28-ik hétig érdemes megcsináltatni....
ma pont bejöttem meloba,de inkább otthon dolgozgatok,feszülget a hasam,eléggé beindult a növekedés...
múlt héten voltam cukorterhelésen,hálistennek minden rendben van!

Szép napot!

Kispinci

Lilypie Pregnancy tickers
kispinci
Budapest
 
 


Sziasztok!

Sajnos endometriózis csomót találtak nálam a hüvelyben, ill. a hüvely és a végbél között, aminek 1/3-a a hüvelyben, 2/3-a pedig a végbélben található,(3,5cm-es) műtétre lenne nagy valószínűséggel szükség, voltam a Bokor doktor Úrnál, de sajnos  min. 1, 5 év a várólista, addig (műtétig) pedig megállás nélkül fogamzásgátlót kellene szednem, hogy ne is menstruáljak addig, de nem tudom, hogy ez mennyire tenne jót a későbbiekben babavárásnál. Szeretnénk babát minél előbb! Volt olyan nőgyógyász (helyi, Zalaegerszegi nőgyógyászom), aki azt javasolta, hogy legyek minél előbb terhes, és attól a csomó felszívódhat, valaki pedig a műtétet javasolta. Nem tudom mi tévő legyek, tudnátok esetleg javasolni orvost, aki műt ilyeneket és nem kell 1, 5 évet várni és 1, 9mft -ot fizetni? Kik azok, akik bél érintettségű endot műtenek és jók? Ill. hogy valóban működhet-e, ha sikerülne nagyon rövid idő alatt a baba? Annak örülnék a legjobban, ha a terhesség ezt tényleg megoldaná, de nem tudom, hogy nem okozna-e problémát a terhesség alatt az endometriózis.Nem szeretném, hogy a terhességem alatt bármi gond legyen emiatt, mert akkor inkább a műtétet választanám először, de ha nem okozna gondot a terhesség alatt, akkor boldogan vállalnám a babát. Tudnátok esetleg tanácsot, javaslatot adni nekem.Előre is köszönöm!

tucsokb
Zalaegerszeg
 
 


Itt mindenki endo mellett lett terhes,az endo,ha már terhes vagy nem okoz gondot.Szeirntem próbálkozzatok!

Az én orvosom Zsolnai Csaba van magánrendelése de a Jánosban rendel,jó endos műtős doki,lén hozzá mentem volna,szerintem megbízható,de bélérintettségűt nem műt...

Ha bélérintettségű,akkor menj el a sote2-re a Szabó Istvánhoz,de inkább a Robetkároly klinikára fülöp istvánhoz,ő elvileg ha jól tudom bélérintettségűt a kútvölgyiben műt tb alapon,de a róbert károlyban hozzá pénzért tudsz időpontot a magánrendelésre....pár honapos a várólistája azt hiszem.
remélem tudtam segíteni,de lehet,hogy tényleg próbáljátok meg műtét nélkül....nekem is a műtét előtt jött össze spontán...elsőre endoval!!!!
írj ha tudok segíteni még infoval,vagy hogy mire jártál!
A hoxa-n van egy topic,endometriózis a neve,ott sok műtött lány van jelen,kérdezd meg,hogy kit mikor ki mutött és mennyiért....


Kispinci

Lilypie Pregnancy tickers
kispinci
Budapest
 
 


@tucsokb:


Szia,

Most láttam,h írtál a topicban,válaszoltam oda,írj ha tudok még segíteni bármi más infoban,vagy hogy mire jártál....én anno sokat olvastam a témában orvosokkal stb kapcsolatban!


Kispinci

Lilypie Pregnancy tickers
kispinci
Budapest
 
 


Szia!

Neked hol volt az endód? Terhességed alatt változott vele valami? Nincs semmi amivel probléma lenne? Szabó István kivel műt a sotén?
Próbálkozunk, itt a helyi nőgyógyászom segít is minket abban, hogy sikerüljön, UH-on figyel, Clostilbegyt-el turbózzuk a peteérést, és most lehet majd inszem lesz, ha netán most nem sikerül.
Nagyon bízom benne, hogy sikerül a baba. Nagyon örülnék neki
tucsokb
Zalaegerszeg
 
 


Sziasztok! Elnézést a zavarásért. Marikó és egyben Tapsi Mama vagyok. Szeretném felajánlani Nektek tudásomat és termékeimet, amit a mellékelt linken nézhettek át: http://www.meska.hu/Shop/index/4997 Egyedi igény szerint is készítek baba szobába textilből ágyneműt, fejvédőt, játék tárolót, zsebes- és pelenka tárolót, szalagos-matatós fejlesztő textil játékot, egyedi baba takarót -pihe-puha wellsoftból, babád nevével is. Patchwork rátéttel is. Baba kocsiba 100% pamut betétet - nedv szívó, nyáron izzadás ellen, ovis méretű szettekeket és takarókat is készítek. Pelenkázó táskát, Szépséges, választható gyerekmintás design textilekból, a Te elképzelésed, ötleteid alapján is. Kérlek tegyétek ki ezt a pár sort. Elérhetőségem: t.mariko@freemail.hu. Jó egészséget és vidám baba várást kívánok Nektek! :) Köszönöm szépen! Marikó

Jardina
 
 


Tucsökb miujs azota????
többiek???

Kispinci

Lilypie Pregnancy tickers
kispinci
Budapest
 
 


Sziasztok!
Bocsánat az eltűnésért, csak az itteni decemberi babás topic átkerült a facebookra, így nem jártam erre. Épp eszembe jutott a nagy melegről, hogy többeteknek lassan már jön a bébi!!
Kispicni?! Hogy vagy?? Már csak nagyon kicsi van hátra! Kitartás!! Többiek?
Mi nagyon jól vagyunk, Lányom azóta is szopizik, nem is jött meg még, szóval az endo-nak tuti befellegzett :D legalábbis nagyon remélem!
Szép napot mindenkinek!!

Lilypie First Birthday tickers
waeni
Budapest
 
 
 


sziasztok, ma derult ki 3 ev meddosegi utan j. valszeg endom van.. mar juniusban kezdtuk bolba az ivfet de nem volt rendben egy lelet, majd jott egy ciszta ami endos volt.. doki szt mobdta semmi gond kicsu volt mar nncs ott, nem foglalkozunk vele. dde en most aggodom, nezessem meg magam? az min 3 hinap varakozas, ugye? laparral, mas modszer a csekkolasra van? hogy leget h exdig ez fel sem merult?


valaki?


Szia! Szívesen segítek ha tudok! Nem kell szerintem laparoszkópiával kezdeni... Hormonjaid hogy vannak? Mennyi a TSH-d? Ha a Dokid azt mondja, hogy rendben vagy, van okod, hogy ne higgy neki? Szerintem fontos, hogy olyan dokit találj, akiben 100%ig megbízol. Az endo rendbehozásában szerintem nagy szerepet játszanak a lelki tényezők, itt a topicban ezt többen is így láttuk. Azt mondják ez a túlterhelt, megfelelési kényszeres nők betegsége. Nyitiott vagy esetleg a lelki gubancok rendberakására is? Írj nyugodtan privit is ha úgy érzed! Szép napot!

Lilypie First Birthday tickers
waeni
Budapest
 
 
 


Hali,

A hormonjaim, hat a fene tudja gondolom igen. TSH rendben volt, meg aprilisban es a tobbi is jo volt. Idokozben volt egy IVF ami nem sikerult :( A doki ( meddosegis) megint latja a petefeszken az endo gyanut, es nem szeretnek tobb IVF et ha van ilyen problema. A helyezetem nem egyszeru mivel van Leiden es MTHFR problema is, szerencsere csak heterozigota vagyok. Tovabba Spermium elleni antitest pozitivitasom is van.. Igy ezekkel egyutt nem hiszem hogy spontan sikerulhet.

Ami azt illeti mar egy eve jarok a lelkemet rendberakatni mivel akkor meg ugy tudtam hogy nincs semmi problemank ami miatt ne lehetne. Erdekes amit irtal hogy a tulterhelt megfelelesi kenyszeres nok betegsege... Sztem igaz is ram. Epp ezert most egy darabig betegszabin vagyok, tavol a munkatol, mivel nagyon magamra vettem a dolgokat, komolyabban kezeltem mint kellett volna.

A doki amugy nem javasolta eddig a lapart merthogy a petefeszken levo ciszta eleg kicsi, es szerinte tobbet artana egy beavatkozas mint hasznalna, bar hozzatette h. ha ez tenyleg endo akkor "megfojtja" a petefeszket: lehet nem termel annyit, es jo minosegu peteket, mint anelkul.

Ha van vmi otlet szivesen veszem,
Koszi


Sziasztok!

én is endo mellett lettem terhes. Most 6 hónapos a babám, és tegnapelőtt jött meg először.
Doki anno azt mondta, h szedjék Visannet ha megjön... Hát... nem tudom... Még nem kezdtem el. Félek h csak ártok vele.

Veletek mi újság?
dianneagi
Komárom
 
 


Szia, engem epp most mutottek endoval tobbek kozott. 3 stadiumot allapotottak meg.


Tovabba kivettek a miomakat is, ezert most 3 honap piheno a lombikkal, de spontanra csak 4 het..
igaz a bal oldalamat nem sikerult megnyitni, a jobb pedig szep, mind a feszek mind a vezetek.

Sajnos maradt egy kis endo a vastagbelemen, azt mondta a doki azt csak ugy lehet eltavolitani hogy kivagnak egy darabot, es most nem volt sebesz a muteten, igy ezt nem csinaltak meg Majd vmikor 2 ev mulva, ilyen hosszu a varolista..

Neked hol volt endo es milyen sulyos? Gorcseid voltak? Ja, amugy levettek a CA125 markert, meg megegyet, es mindegyik negativ volt.. Nekem enyhe gorcseim vannak, erzem ha megjon, de nem szedek semmifele fajdalomcsillapotot. Melegvizes palack vagy gyogynoveny ha kicsit rosszabb, vagy pihenek, nekem ez is segit.

Csinalsz vmilyen dietat? Nekem a doki javasolta a No voroshus, no cukor, dietat, ami annyira talan nem rossz, de emelett olvastam h. semmi tejtermek , szoja stb..

En nem szednek, bar nem tudom hogy milyen fajdalmaid vannak ill. szeretnetek e kistesot.

Irj!
Koszi
R



Sziasztok! Jár még erre valaki? Nekem is van egy jó kis sztorim... 2 éve próbálkozunk babával,1,5éve összejött,de 10hetesen missed ab :( 1,5 év után pozitiv teszt,nagy öröm,de nem sokáig,kb 4-5 hetes terhes vagyok,de benn fogtak kórházban,ugyanis nem találják a babát,fenn áll a méhen kívüliség.. 4éve fáj iszonyatosan a hasam mikor megjön. A dokimat nem érdekelte.. Új doki: tünetek alapján azonnal endo vérteszt,erre már nem jutottam el a pozi teszt miatt. Most ott tartok h pajzsmirigy alulműködés,PCOS,inzulin rezisztencia és az endo gyanú. Pontosan éreztem mikor ágyazódott be,iszonyat hasfájás közepette,pont 3 hete. Az orvosok nem hiszik el,hogy a menstruációm előtti együttlétből lett a baba(adott időintervallumon belül csak akkor voltunk együtt),most barnázok és nagyon erős endós fájásom van.. Szerintetek még van esély hogy megmarad?? Nagyon odavagyok már,főleg h itt hallom egész nap a csecsemőket sírni... Már örökbefogadáson gondolkodom :(
 
 


Sziasztok :)
Most kezdtem el olvasgatni ezt az oldalt...
22 hetes terhes múltam,29 éves vagyok. 2009-ben diagnosztizálták nálam az endometriosist (Uh-n is látható volt),akkor mèg nem is igazán foglalkoztatott a gyermekvállalás.Fogamzásgátlót kellett szednem folyamatosan,valamint hormon kezeléseket kaptam.A folyamatos vizsgálatok miatt besokalltam és ùgy döntöttem,nem is vagyok beteg,nincs semmi bajom...évekig tünetmentes lettem.
Majd találkoztam mostani Párommal,akivel jòl alakultak a dolgaink,szóba jött a baba is.Több mint fèl ève lehettünk együtt mikor felerősödtek a panaszaim,de olyannyira hogy a földön kúsztam a wc-ben,mensi elötti napokban szinte alig ettem,csak hogy kevesebb gondom legyen,ez kicsit be is vált,gondoltam ez ìgy kezdetnek nem is rossz.
Közben elkezdtem újra járni a dokikat,vizsgálatok tömkelege,heti szinten.
Aztán kitűztük a laparoscopia időpontját: 2016.01.22.
Tele voltam vér plakkokkal,a szerveimen, a hasüregbe, a beleim össze voltak nőve...
Az őrzőbe azzal a hírrel fogadott a doki hogy nem lehet természetes úton babánk.Nagyon el voltam keseredve.Közben az osztályon csak váltogatták egymást a fiatal abortuszra váró lányok...nagyon rosszul viseltem!
De lépjünk tovább: 3 hónap Visanne tabletta szedése,majd doki javaslatára fèl évig próbálkozzunk természetes úton,aztàn lombik.
Műtét utáni első menzeszem nagyon fájdalmas volt,valami tuti nem ùgy sikerült ahogy kellett volna,nagyon mérges voltam.Aztán a második is,ami másfél hetet csúszott,de gondoltam az endo melett,valamint a műtét miatt ez nem furcsa.
Ekkor nagyon vártam a babát,de nem jött :( el voltam keseredve,hisz a legnagyobb esélyem hogy természetesen jöjjön össze,a gyògyszer szedése utáni első időszak.
Mivel eléggé megviselt,megbeszéltük a Párommal,hogy kicsit megnyugszom,aztàn újra ráállunk a babaprojekre.
Mondhatni teljes mértékben elzárkóztam tőle.Utolsó menzeszem utàn voltunk együtt rögtön ahogy elmúltak a panaszaim,a barnás folyásom; köztes időszakban még véletlenül sem; valamint kb következő menzeszem előtt.
Aztán ismét csúszott egy hetet,de hàt ez teljesen normális,hiszen sosem volt fix,valamint a menzeszem 1,5-2 napos szokott lenni,nagyon kevés mennyiségű, szòval nem gondoltam hogy baba lehet,főleg az együttlétek miatt sem.Aztán egy vasárnapi nap elmentünk a Balcsira fürdeni.Azèrt felkészültem mert ùgy gondoltam hogy na tuti leérünk és beteg leszek.Hát nem...másfél òra fürcsi utàn iszonyat rosszul lettem,fent volt a savam,hasmenésem lett.Egész dèlutàn feküdtem az árnyékban,kicsit aludtam is.Jobb lett a helyzet.Gondoltam a kaja,mert nem igazàn esett jòl.Másnapra már nem voltam rosszul.Mivel pàr nap elteltével se lettem beteg,csináltam egy tesztet.
2 csík!!!
Első reakcióm hogy kidobtam a tesztet,jòl van nem vagyok terhes,majd csak megjön...
Aztàn hoppá,valami nem stimmel, a kèt csík az pozitív :) nem akartam elhinni...órákig potyogtak a könnyeim.Sőt aznap egèsz nap sokszor ràmjött.
Vártam pàr napot és újra teszteltem az is pozitív lett :)
Bejelentkeztem dokihoz.
Minden jòl ment a 12. hetes Uh-on rendben voltunk!
Rá két napra, első vizelettel véreztem, rögtön kórház.Egy hetet voltam bent mèg tünetmentes nem lettem 5 napon keresztül.
Kiderült hogy a placenta alsó széle a belső méhszájon van és ez okozza a vérzést.Két hét pihi itthon,persze minden rendben,szerencsére.Aztàn elmentem dolgozni,alkalmi munkavállalóként egy-egy napot.
újabb vérzés,ekkor a maszek nőgyógyászomhoz mentem,mondta hogy egèsz terhessèg alatt fenn maradhat a helyzet.Hagyjam abba a munkát,otthon feküdjek,szedjem a gyògyszert.Ha folyás jellegű rózsaszínes vérzésem van nem kell futnom a kórházba.
Azòta is heti egy-két alkalommal jelentkezik,de sokat pihenek.
Kb két hete kezdtem el jobban görcsölni,kicsit felbátorodtam dolgozgattam itthon,de ha èreztem hogy fáradok akkor lefeküdtem aznapra.
Most éjjelre erősödtek a görcseim,véreztem is :(
A napokban tuti nem kell felkelnem,csak mosdóba.
Röviden...ennyi az én endós történetem!!!
Várom hogy teljenek a napok és erősödjön a pici fiúcska a pocakban :) ami emelett a görcsök és vérzés mellett megnyugtat,hogy itt rugdos most is,míg én kisregényt írtam.
Kitartást mindenkinek!!! Szilvi :)
 


szia! nagyon szoritok Nektek! és örülök, hogy sikersztorik is vannak itt :) nekem 3 órás nagyműtét lett a vége, méhen kívüli terhesség, de mire megtalálták addigra már 7 cm összenövésem volt. a jobb petevezetőm, a beleimmel, hasfalammal, stb. bal oldalon meg egy 9 cm ciszta növögetett... nagyon megviselt, de már kezdek kilábalni, bár még mindig elfog a bőgés ha rágondolok. 2 baba elvesztése 2 év alatt... most inkább hanyagolom a témát... majd irj, hogy növöget a picur :) szia :)
 
 


Sziasztok!

Én is szeretném leírni a történetünket.
Mi a párommal már 2015 tavaszától szeretnénk babát. Akkor hagytam abba a gyógyszert, ezért nem is aggódtam, hogy 4-5 hónap múlva még nem voltam terhes, gondoltam még ki kell ürülni a szervezetemből a fogamzásgátlónak (rájöttem, hogy ez nem befolyásoló tényező).
Azután 2016 év  elejétől elég sűrűn fájdogált a hasam, azt hittem fel vagyok fázva. Mikor 6 hónap múlva is így voltam, elmentünk nőgyógyászhoz. Nincs semmi bajom. Utána hasi UHra, ahol találtak valamit a húgyhólyagom és a méhem között. Menjek vissza nőgyógyászhoz. Mire végre kiderült mi bajom van, eltelt 4 hónap is. Diagnózis: endometriózis. Utána olvastam. Hát nem örültem neki, de van még remény. Nem műtenek meg mert nagyon rossz helyen van, ha nem sikerül a műtét, lehet, hogy ki kell venni mindenemet és mivel még nem szültem nem vállalják be.
Hormon kezelés az esély. Egyenlőre nem vállaltam, mivel nagyon fel borítaná a szervezetemet. Anyósom szülésznő és ő sem javasolta.
Most ott tartunk, hogy természetgyógyászhoz járok. Nagyon szinpatikus ember. Mesélte, hogy a 20 év praktizálása alatt 396 babát sikerült össze hoznia, olyan nőknél is, akiknél meddőség volt a diagnózis.
Nagyon bizakodó vagyok. Remélem ez lesz a MI évünk!!! :)
Kata
 


Sziasztok!
25 éves vagyok és félve Írok, nem tudom, hol kezdjem az egészet. Nálam lassan egy éve diagnosztizálták az endometriózist. Előtte másfél évig félrekezeltek. Folyamatos alhasi panaszaim voltak, nem várt vérzések, sokszor a menszesz időszakában leájultam a wc-ről annyira fájt. Ezeket a tüneteket a dokim petefészek gyulladásnak, kismedencei, és húgy hólyag gyulladásnak titulálta, majd folyamatosan antibiotikumos kezelést kaptam és gyulladás csökkentőket. A tüneteim nem multak, már minden hónapban jelentkeztem a dokinál, ahova megjegyzem félve mentem már, mert olyan ferde szemmel nézett rám, gondoltam én azthiszi,biztos hipohonder vagyok. MEgunatm a sokadik összeesésem után, majd elmentem az ambuanciára, ahol egy kezdő doktornőhöz kerültem. elmondtam a panaszaimat, majd a vizsgálat végén elmondta, hogy valószín ednometriózisom van. Kitűztük a laporoscopya időpontját, amin túl is estem nyáron. A biopsia kimutatta valóban endometriózisról van szó, méghozzá egy elég ritka fajtája a mélyen infrentált endometriózis, ami a végbél és a méhfal között helyezkedik el. Mint kiderült, ez okozta a fájdalmas székeléseket. Szintén próbálkoztam, hogy keveset eszek anno, hogy kerüljem a wc-re járást. 

A doktornő nagyon körülményes volt, kedves, odafigylet, le a kalappal előtte. Elküldött pestre egy specialistához, aki megvizsgált. beutalt UH-ra és Colonoscopiára. Mondta, hogy még egy műtétre feltétlenül szükség lesz, hiszen nem tudni mennyire mélyen helyezkedik el az endomeztriózis a végbél falában, ezért van szükség a vizsgálatokra, az, hgyo laporoscopia vagy vágni kell az a műtétnél dőlne el. Az Uh-on túlestem az utóbbira októberben kaptam időpontot (2016 októberében) vizsgálat előtt felhivtak, hogy a műszer elromlott. Furcsáltam, hogy a esti I. es klinikán ilyen műszer csak egy van, de megnyugtattak, hogy amint megjavul hivnak egy újabb időponttal. Ez a mai napig nem történt, meg és akárhányszor hivtam őket vagy nem vették fel, vagy ki se csöngött. A sokadik után úgy döntöttem a párommal, vagyis az ő javaslatára, hogy felejtsük el a műtétet, nem tudni mennyi esély lesz arra, hogy műtét után lehessen babánk. 4. stádiumú endometriózisom van, ami a meddőséget is magába foglalja, de teljesen pozitiv vagyok. 1-2 éven belül szeretnénk babát, és próbálkozom diétával, makrobiotikus táplálkozással, de főként azt mondogatom magamban, hogy nekem biztosan lesz babám. nekem babára van szükségem. 

Nem mentem vissza a Pesti specialistához, viszont a szegedi nőgyógyászomhoz jövőhétre kaptm időpontot. 
Most folyamatosan szedek Mystral nevű fogamzásgátlót, a tünetek enyhítsére, de egy ideje halványan, de jelentkeztek a hasfájások, székelési ingernél. Illetve háát a hormonsokk, hogyan is mondjam nem tesz túl jót a szervezetemnek.  

Láttam, hogy mindenki bátran írt, megkönnyebültem, hgoy ezt leírhattam nektek, olvashattam a sok pozitiv gondolatot, történetet, és szívesen fogadok bármilyen ötletet, tanácsot. 

Szép napot Nektek!! 
borsorso
Szeged
 
 


Kedves Kismamák!
Szeretném megkérni Önöket, hogy a kérdőív kitöltésével járuljanak hozzá a szakdolgozatom elkészüléséhez.
Témám a terhesség alatti depresszió és szorongás, anya-magzat kapcsolat.
Kb 10-15 percbe telik, de nagyon nagy segítség lenne minden egyes kitöltés. Előre is köszönöm a segítségeteket  További csodaszép napot kívánok!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... w/viewform
tundermamoca
Szombathely
 
 


@kispinci:


Szia! Nagyon örülök, hogí rátaláltam erre a cikkre. Nálam 2,5 éve diagnosztizáltak endometriózist laporoscopia műtét során, a bélfal, és a méhfal között.Műtét után a fogamzásgátló folyamatos szedését javasolták, a menszesz alatti tünetek megszüntetésére, mivel még nem volt aktuális a baba téma. A fgolyamatos gyógyszer szedés alatt nem volt peteérésem természetesen, és nem tudom, hogy ez mennyiben károsítja a szervezetemet. erről tudnátok esetleg tapasztalatokat megosztani?  Beszéltem specialistával is aki a diétát javasolta a krónikus sejtek visszaszorítására. későbbiekre viszont a teherbeesést, mivel az csökkentette, és voltak esetek is amikor, megszüntette az endometrikus sejteket a szervezetben. 
 Nálunk is eljött az idő a babatervezésre, és szeretném a szervezetemet felkészíteni, hogy egy tiszta relative egészséges környezet segítse a teherbeesést. 
 Szeretnék segítséget kérni, hgoy milyen lehetősgekről tudtok hallottatok ezzel kapcsolatban. természetesen gyógyszereket, injekciókat semmiféleképpen nem szertetnék alkamazni, inkább a természetgyógyászat, keleti gyógymódok érdekelnének. Olvastam a cickafark fű,-palástfű,-málnalevél teáról, a méhpempőről is. 
 Tudnátok esetleg még valamit ajánlani, ami még tudná segíteni, vagy saját tapasztalatot mondani? 
Tudom nem mai cikk, próbálkozom, hátha kapok választ rá.

Köszönettel: ORsi :)
borsorso
Szeged
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: