Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Dr. Horváth-Tanka Enikő jógaoktató vagyok.
Azzal a céllal járom a kismama fórumokat, hogy népszerűsítsem a jóga rendszerét a babát tervezők, babát várók, illetve a már kisgyerekes édesanyák (és természetesen édesapák) körében.

I. A teherbe esés nehézségei 
A mai rohanó világban már maga a teherbe esés is gyakran kihívást jelent a multik világában, stresszes környezetben robotoló leendő édesanyák számára. Több hónapos, éves próbálkozás után a meddőségi vizsgálatok gyakran zárulnak azzal az eredménnyel, hogy a pár mindkét tagjával minden rendben van. ezekben az esetekben a leggyakoribb tanács, hogy lassítsunk, engedjükk el a stresszt, dolgozzunk kevesebbet. A tanácsokon kívül azonban valódi eszközt ritkán adnak a kismamák kezébe.
Dolgozni kell. Különösen igaz ez akkor, amikor leendő családként igyekszünk megalapozni leendő gyermekeink életét.
A jóga segít abban, hogy megtanuljunk a kevés rendelkezésünkre álló időben lazítani, oldani a feszültséget. Ahelyett, hogy álmodozol arról, hogy milyen jó lenne stresszmentesen élni, tanítsd meg a szervezeted arra, hogy kezelje azt!

II. A várandósság során
A várandósság után a leendő édesanyáknak rengeteg válozáson kell keresztülmenniük. Ez gyakran megterhelő lehet számukra mind testileg, mind lelkileg. A kismamajóga foglalkozások egyrészt kondícióban tartják a fizikai testet, másrészt felkészítik a testet és a lelket a szülés megélésére. Megtanulunk befelé figyelni, észrevenni a testünk jelzéseit, és később gyermekünk jelzéseire is sokkal érzékenyebben leszünk képesek reagálni. Az a tapasztalatunk, hogy ezeken a foglalkozásokon nem ritkán mély barátságok is köttetnek, ami pozitívan hat a kismamák későbbi társasági életére és a babák szocializációjára is.

III. A szülést követően.
Nem könnyű olyan mozgásformát találni, ami összeegyeztethető a szoptatással. A minket megkereső édesanyáknak akár a szoptatási időszakban, akár azt követően a gerincjóga órákat szoktuk ajánlani. Ez egy egészen könnyed mozgásforma, amely a megfelelő módon végezve nem befolyásolja negatívan a tejtermelődést a szoptató kismamák esetén. Pozitív hatása továbbá, hogy a pocakos létből és az állandó baba-cipelésből fakadó derék- és hátfáájást páratlanul hatékonyan szünteti meg. Hatalmas előnye továbbá, hogy néhány órát követően, kis rutin megszerzése után otthon akár babával is szórakoztatóan gyakorolható.

Ha kérdésed lenne jógával, kismamajógával kapcsolatban keress Bátran!

Dr. Horváth-Tanka Enikő
Colibri Jógastúdió
www.jogaoktatas.com

Dr. Horváth-Tanka Enikő
vezető jógaoktató
Colibri Jógastúdió
tankaeniko
Budapest V. kerület
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó