A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok! Én is ikreket várok, 13 hetesek vagyunk. A Kaáliban "hozták őket össze" inszeminációval. Ők persze a 8.héten gratuláltak és további sok sikert kívánva másik orvoshoz irányítottak. Találtam is egy dokinőt, akinél a barátnőm szült és most hozzá járok. Ő abszolút lazán kezeli a dolgokat, csináljak ami jól esik, tornázhatok, mehetek nyaralni is repülővel, ha úgy tetszik. Arról a parámról hallani se akar, hogy esetleg kinyílik a méhszájam.
Amúgy én egy 8. heti vérzést kivéve tényleg jól vagyok, mostanra szerencsére a hányingerem is elmúlt.

Légyszi mondjátok el a véleményeteket, tapasztalataitokat: Tényleg lehet egy ikerterhességet ennyire lazán kezelni? Mire vigyázzak, mire számíthatok az elkövetkező időkben?

Előre is köszönöm!

puszi: Lilla 13+4

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Éva!
Elképesztő ez az ismerős...!
Akár egy tipikus unatkozó vénasszony! Kép Tényleg ne foglalkozz vele - persze tudom nehéz, jól beléd beszélte - és állj hozzá pozitívan. Kép
Szerintem is Erinek igaza lehet, talán az idő, stb. Valami teljesen egyszerű dolog, majd meglátod. Kép

Judyt!
Szép. Kép

Márti!
Kép Délután 2-kor zártatok, vagy hajnalban? Kép
GRATULÁLOK Annának, nagyon ügyes, igazi nagylány! Kép
Eszter is aranyos lehet... Kép

Cicamica!
GRATULÁLOK a babákhoz!

Én pl. szerencsére ugyanolyan könnyen, simán, probléma mentesen és boldogan csináltam végig az ikerterhességet is, mint az azt megelőző egyes terhességeket. Kép

(Természetesen az alap követelményekre
odafigyeltem, mint pl. vitamin, stb. megfelelő mennyiségű bevitele, egészséges táplálkozás, elegendő pihenés, durva sportok kerülése, nagyobb súly emelésének mellőzése, stb.)

Talán csupán annyi különbség volt, hogy egy 4 kg-os baba helyett két 3 kg-ost hordtam a pocakban és duplán örültem minden mozdulatuknak, minden UH-n, babaholmi vásárláskor, stb.... Kép

Ugyanúgy jártunk kirándulni, nyáron pl. a Velencei-tóhoz, stb. Kép

Vadvirág
Vendég

Szia Lilla! Kép

Üdv köztünk!!
Csak lazán lehet kezelni Kép Kép
De hát mitől is kéne félni!!? KépNe legyenek benned rossz érzések-és akkor nem is lehet semmi baj!!Élvezd ezt a csodás dolgot KépPersze nem azt mondom,hogy majd a 8.hónapban lovagolj...

Az én dokim nagyon ajánlotta a reggeli úszást (akkor még nem annyira "használt" a víz Kép),és télleg nagyon klassz.

Sokakat befektet az orvosuk a 28. héten a kórházba is ,mert hogy ez így működik az ikreknél...az enyém azt mondta ,csak akkor fektet be ha nagyon muszáj,pihenni otthon is tudok Kép
Pedig,otthon várt még két gyerkőc,akiket el kellett látni Kép

Ha úgy érzed pihenned kell,pihenj,ha máshoz van kedved tedd azt ,és ne gondolj semmi rosszra!! Kép
Hűvös nyári napokat kívánok a végére Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

Vadvirág Kép

Szerinted??? Kép Kép Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

Gabi! Gratula a vizsgákhoz! Mostmáraztán ha jó idő lesz, tényleg talizhatnánk. Sokszor járok felétek amikor megyek Sofkához.

Éva! Neked is gratula. Én is nagyon fejfájós voltam, és mégsincs agydaganatom. Ne is gondolj ilyenre, eleget iszik? Mert attól is fájhat, ha keveset.

Vadvirág! Én nem láttam az ikeás hírt. Biztos pont fürdettem.

Szilvi! Már 26+5? De jó.Kép

Lorena és Ruben egyre ügyesebb. Ma mondjuk extra hisztisek, de biztos a hó miatt.
2 nap és 5 hónaposak. Hétfőn oltás. Akkor majd okosabb leszek centi és kiló ügyileg.
linato

Sziasztok!

Martisa, Vadvirág!
Köszi az etetős válaszokat, remélem majd belejönnek a fiúk, és nem lesznek olyan rossz evők mint a lányom...
Vadvirág: Jázmin akkor inkább cumisüvegből eszi a pépeset?
Martisa:Annának gratula az első lépésekhez! Kép

Judyt!
Klassz lesz a babák szobája!

Krisztina!
Én is bekukkantottam már az ikresek oldalra, már alakul!

Ildikó
ildikó

Éva!

Csak nyugalom!Az ilyen ismerőst meg jól el kell küldeni!
A mi történetünk:
a fiamnak 3 évesen egyik nap elkezdett fájni a feje.2nap múlva újra,majd 3 nap múlva is.Elkezdtem figyelni.Egyre rosszabb lett.Minden nap jelentkezett és már olyan komolyan,hogy a vége rángógörcs lett.A gyerek kezei,lábai egy görcsben voltak,mindent kihányt,nem viselte el a zajt,a fényt.Csak épp nem habzott a szája.Totál beparáztam.Rohanás orvoshoz,kivzsgálás Pesten a Beteshdában.Persze semmit nem találtak - hála istennek!De a probléma nem múlt el.Pesten egy nagyszerű orvossal találkoztunk,akivel sokat beszélgettünk.Ő azt tanácsolta,hogy kombináljunk valami fájdalomcsillapítót vízhajtóval (a hányás csökkentésére).Ezt kezdtük el alkalmazni,de gyógyszerek nélkül sehova se indultunk el.
A fejfájásra nem tudtak magyarázatot adni.Azt gondolták migrén.Írtuk sokáig,hogy mit eszik-iszik.Hátha rájövünk,mi váltja ki.Nem sikerült.
Úgy tűnik a frontokra érzékeny.
Egy alkalommal beszélgettem egy migrénes barátnőmmel,aki mondta,hogy ha ő nem szedi a vasat,akkor sokkal többször jön elő nála.Erre én kértem a háziorvost,csináljunk vérvételt.Kiderült,hogy vérszegény ( de elég komolyan) a fiam.
Attól kezdve szedi a vasat!Csökkentette a migrén gyakoriságát,de nem szüntette meg.

Szóval kedden minden kiderül,de addig se izgulj!Biztos lesz valami egyszerű magyarázata és nincs semmi komoly!

Edit

Kép

Kép
edit73

Judy!
Szuper lesz az a szoba!Mutattam a páromnak is,majd elájult tőle,milyen ügyes vagy!

Lilla!
Gratulálok!No para!Csak ami jólesik!Azt meg neked kell eldönteni bízol-e az orvosodban.ha neked nem felel meg,akkor szerintem keress egy másikat!Azért mert a barátnődnek megfelelt, a te temperamentumodnak nem biztos,hogy a legmegfelelőbb!

Edit

Kép

Kép
edit73

Lányok!
Köszönöm szépen a dícsérő szavakat.Igyekeztem.Kép

Márti!
Gratulálok Anna lépegetéseihez.Kép
Biztos nagyon jó érzés lehet.Kép

Sziszus!
Sajnálom, hogy besokaltál.Kép
Amúgy minden redben veled a cukrot leszámítva?

Lilla!
Üdv köztünk.Kép
Gratulálok a babákhoz.Kép
Tényleg az a lényeg amit már leírtak a a lányok, hogy azt kell csinálni ami jól esik, de azért csak módjával.Kép

Judyt+2 manó
18+5

Judyt
KépKép
judyt

Linato!
Röviden: 6000 ember tolongott a megnyitón. Bőrkanapéhoz pl. nem egészen 16 ezer forintnak megfelelo fontért lehetett hozzá jutni. Szóval teljesen megőrültek, senki sem akart lemaradni... Kitört a tömegverekedés, a pánik, stb. Végül gyorsan bezártak.

Ildikó!
Igen, számára még az az igazi. Kép
Ha kiskanállal próbálkozunk, akkor a hamiból mindenhova jut, csak a szájába nem és előbb-utóbb dühös lesz... Kép

Most kb. ilyenek a kedvencei: őszibarack pulykahússal, körte teljes örlésű gabonával, alma-banán-narancs, alma sütötőkkel, őszibarack rizzsel, alma kétszersülttel, Hipp trópusi gyümölcsös tejpép, Nestlé kekszes tejpép, stb. Kép

HAJRÁ nektek is! KépKép Ők biztos jobban tudják minek mikor jön el a megfelelő ideje... Kép

Márti!
Kép

Vadvirág
Vendég

Lányok!

Mindenkinek köszönöm a bíztató szavakat, egy kicsit megnyugodtam, hogy leírtátok a tapasztalataitokat!!! Az orvos is egyből azt kérdezte, hogy nem vérszegény -e, hogy korábban szedett- e vasat. Remélem, hogy ennél komolyabb baja nem lesz.

Judyt
Gyönyörű lett a szoba , megnéztem a többi munkádat is szuper jók!!!

Márti
Gratulálok az első lépésekhez! Nálunk is volt nagy öröm, mikor Zolika elindult, ÁDám is nagyon örült neki,de ő csak egy hónappal később követte a példáját.

Lilla

Üdvözöllek! Én is egy nagyon laza dr.nőnél szültem, egy percre sem fektetett be a kórházba, még amikor már 10nappal túlhordtam a fiúkat, akkor is elég volt kétnaponta bejárnom vizsgálatra. Te kinél fogsz szűlni?

Linato

Lorena valóban elég keveset iszik, ahogy én is és nekem is gyakran van fejfájásom, mondja is a férjem , hogy igyunk sokkal többet.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Köszi, hogy ennyien válaszoltatok az aggályaimra.

Éva:
Eddig úgy néz ki, hogy a MÁV kórházban fogok szülni, Koós-Hutás Piroskánál. Ismeri valaki?

Azt olvastam többeteknél is, hogy ennyi meg annyi a méhszáj és valakinél már a 14.héten kinyílt. Nem tudjátok, hogy ezt hogy állapítják meg? A dokinő azt mondta, hogy ő megnézheti, de attól előbb-utóbb bizti kinyílik. És egyébként is akkor fájnia kéna a hasamnak, ha nyílna. Hát, néha fáj, de soha nem túl erősen és mindig elmúlik reggelre (ált este szokott, ha egész nap mászkáltam). Szerintetek ez tényleg így van? Akiknek kinyílt éreztek valamit ami eere utalt? És valahol olvastam, hogy hüvelyi Uh-val is meg lehet állapítani a méhszáj állapotát. Ez igaz? Vagy csak a kézi módszerrel?

Egyébként azért félek attól annyira, mert anyukámnak mind az 5 terhességénél kinyílt és csak engem tudott kihordani, a többiek mind meghaltak. Félek, hogy ez örökölhető hajlam. Mit gondoltok?

Egyébként az előző hozzászólásom óta olvasgattam a régebbi leveleiteket és kicsit megnyugtatott a tudat, hogy ennyien vagyunk nagyjából hasonló korú terhesek és egyikünkkel se történt semmi szörnyűség. Olyan jó, hogy itt lehet beszélni hasonló cipőben járó emberekkel!

Mindenkit puszilok! Jó 7végét nektek!

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla Kép
CSak röviden írom, mert nagyszülőzünk, és rohanok...

A méhszáj ha kinyílik azt nem lehet érezni. Nekem a 32. hétig totál zárt volt, majd egy fertőzés miatt 2 nap alatt kinyílt, teljesen, de én semmit sem éreztem.
Az igaz, hogy nem kell folyamatosan piszkálni, mert azzal el lehet indítani egy kinyílást, de úgy gondolom, hogy havonta érdemes megnézni, mert ha elkezd megrövidülni, vagy kinyílni, akkor sürgős fekvés javallt a babák érdekében.

Sima pocis UHval is lehet látni a méhszájat, a terhesség első időszakában (nekem talán a 25. hét környékéig tudta a doki azzal megnézni), utána a manuális vizsgálat marad.

Szerintem a méhszáj egyengesége alkati dolog, és nem hinném, hogy nálad probléma lenne. De pont ilyen háttérrel én ragasztkodnék a folyamatos kontrollhoz méhszáj ügyben.

Orsi

Mamik Kép
ma vagy holnap megyünk haza, akkor beszámolok a vévételekről és mindenről... a lényeg mind a hárman vérszegények vagyunk Kép
Táblicskut a dobok.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

LillaKép
Én kinyíltam a 14. héten kúphegynyire. Semmit az égvilágon nem lehet érezni belőle. Ezért kell nagyon vigyázzni ezzel. Én ragaszkodnék hozzá, hogy nézze meg a dokim. Az enyém rettentő óvatosan megnézte minden alkalommal, amikor vizsgált. utánna meg összevarrt. Ha akkor kinyílik, akkor úgyis észreveszed, mert a cérna belevág a méhszájba, és van barnázás, és vérzés jele.
Jobb az óvatosság! Egyébként ez szerintem is alkati dolog, valószínűleg a gyenge izomzat lehetett a ludas. Az sem biztos, hogy tovább nyíltam volna, de az orvosom biztonsági játékos.KépKép

Boldog és problémamentes babavárást kívánok.

OrsiKép
Gyere minél előbb!!!!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Lilla,

szia, üdv.
A méhszájvizsgálathoz nyugodtan ragaszkodj, nekem havonta nézik, és ez nagyon megnyugtató!!! Ha Te aggódsz emiatt, lehet, hogy tényleg át kellene gondolnod az orvosválasztásodat, mert ugy tunik nem egy hullamhosszon vagytok. De ezt egyedul Te tudod eldönteni:-)
Nekem a havi vizsgálattol nem nyilt ki, az biztos. En mondjuk sokat is fekszem (mondhatni állandóan), hogy vigyazzak rá, szóval ha izgulsz emiatt, akkor pihenj.

Szia,
Nettke

Kép
nettke

Szia Cicamica!
Gratulálok a picikhez! Nekem a 20. heti vizsgálaton állapította meg az orvos, hogy egyujjnyira kinyílt a méhszájam, nagyon megijedtem. Onnantól kezdve végig feküdtem, csak a fürdöbe mentem ki. Végül koraszülöttek lettek a fiúk, de azért mert levált a méhlepény. Nem tudom a kettö összefügg-e. Gyanítom, hogy a leválást a vészes vérszegénységem okozta, a prof kifejezetten mutogatott az orvostanhallgatóknak emiatt. Amúgy hála Istennek totál egészségesek a kisfiaim és talán az elsö három hónapos kórházban töltött "túlélötábornak" köszönhetöen rettentö ügyesek és találékonyak! Kép
Amúgy én éreztem, amikor kinyílt, egyik este szabályos méhösszehúzódásaim (görcseim) voltak 5 percenként kb. 10 mp-ig tartottak. 4-5 követte egymást és pár napra rá mondta a doki, hogy mi a helyzet. Nem varrt össze, mert a SOTE II-n ez már nem korszerü. (Máshol még igen, vicces ez a nagy egyetértés! KépKép )
Bátorításul azért azt is leírom, hogy még egy embernél is különbözöek lehetnek a terhességek, nemhogy családon belül, egyáltalán nem biztos, hogy a mamádra hasonlítasz ebben! Nekem pl. a kislányomat a betöltött 41. hét után indította az orvos és akkor még egyáltalán nem kezdett el kinyílni a méhszájam. Kép
Ne aggódj, de azért szerintem havonta nem árt egy hüvelyi vizsgálat!

Mimóza
mimóza

Mimóza Kép
Ti is SOTE II-esek vagytok? eddig ez nem tűnt fel. A mi fiaink is ott születtek.
(A profos vizit nekem is tetszett Kép)

Voltunk nagyszülőzni. A fiúk már meg sem érezték. A mamim elintézte a vérvételeket is... mindhárman vérszegények vagyunk, de egyébként a vérkép rendben. Levinél az ottani drnő észrevette a naplemente tünetet (ez amikor lefele néz, akkor kilátszik a szeme fehérje - aminek nem kellene így lennie),í gy tegnap még voltunk egy koponya UHn is... minden OK,
Szóval szedjük a vasat, de egyébként semmi teendő.

A fiúk kis zabagépek lettek. Máté alkalmanként 160-200 grammokat szopizik, Levi visszafogottabb, ő 130-160 grammot eszik egyszerre.
A heti hízásra kíváncsi leszek.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Orsi Kép
Ugye Te mondtad a bőrgyógyászt??Hol van rendelője,mi a Xl.kerületben lakunk.Tőlünk messze van?

Márti

Kép[/url]
martisa

Márti Kép
bőrgyógyászt is tudok igen. holnapra megkérdem a mamim, hogy hol van a pontos rendelője, és a telefonszámát is meírom.

Ne haragudj, de kiment a fejemből, hogy megírjam.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Én is csak olvasó üzemmódban - ma hajnalban az ügyeleten felszúrták a Ricsi fülét...Kép

Mindenkinek köszönöm a szülinapi jókívánságokat - a "férfiak" nevében is!KépKép

Szebb napot!
Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Márti Kép gratula a pici lánynak Kép nagyon aranyosak lehetnek KépKép
Kórház: ... úgy néz ki ezután is sűrűn kell bemennem Kép de inkább mint, hogy befeküdjek. Kezdek beletörődni, hogy ezek az eredmények tényleg csak max. egy hétig jók aztán újra, mindent ellenőriznek.

Linato Kép ma 27!! KépKép

Lilla Kép üdv itt, és gratual Kép nekem manuálisan 25. héten néztek először méhszájat, méhnyakat, minden rendben is volt, addig csak UHk voltak. JaKép és szintén MÁV kórház Kép Kép

Judyt Kép ha a hangulat ingadozásaimat leszámítjuk, tényleg minden rendben Kép

Orsi Kép de jó hogy minden renben a fiúkkal KépKép

Erika, szegény Ricsi Kép gyógyuljatok gyorsan Kép

Szilvi
27 Kép Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Lilla

Én is a MÁV-ban szültem, de én Mészáros Mártánál, de ő már nem dolgozik ott.
Látásból ismerem az orvosodat, elég nagyhangú, ha jól emlékszem. Hallottam róla jót is és rosszat is, de szerintem ez minden orvosnál így van.
Volt, aki nagyon meg volt elégedve vele, de volt aki nem.
Ha neked szimpatikus, akkor nem lesz semmi gond. Szerintem nagyon sokat számit a szimpátia.

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Orsi Kép
Semmi gond,gondolom volt elég dolgod.... Kép és nem olyan egetverően fontos.
Előre is köszi.

Erika Kép
Úúúúúúúúú,veletek mindig történik valami!!!!
Gyógyuljtok gyorsan,de most már,hogy felszúrták jobb lesz Kép

Köszönöm Mindenki gratulációját a lányka nevében is-hiszen az Ő érdeme Kép
Mondanom se kell,produkáltatni akartam a nagyszülők és a szomszédok előtt,de tojt a fejemre Kép Kép-simán oda mászott hozzám Kép

A csajok tegnap voltak 14 hónaposak Kép Ennek örömére ki kellett számoni,hogy a fiúk hány hónaposak : Kép O
Tamás 105,Balázs 91 hónapos.

Egy pár aktuális kép
Kép
Drága Eszter
Kép
Anna nadrág rágás közben kacsint Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

Sziasztok!

Márti! Édesek!
Ezt nem bírom kihagyni!!!! Kacsint?! Kép Tudod, hogy megnyugodtam, hogy más gyerek is szokott így grimaszolni!!!! Kép

Krisztina

Krisztina
k78

sziasztok!
nálunk is "vészhelyzet" van. Kép Kép
ádámkám szája tele aftával. makacs magas láz 2 napja, és ennyi még sose volt.. nagyon szenved szegénykém.

erika! jobbulást!!!!!!!!!!
mi is ügylettel (heim pál kórház) kezdtünk ma, ugyanis tegnap is alig ivott, alig evett valamit.

plíz help! ha valakinél volt hasonló afta had, mit adtatok enni a kis betegnek?

köszi előre is, marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!

Pár honapja mind a 4 lányom tele volt aftával.
Napokig csak az innivalót erőltettem.Mindent megprobáltam,míg végül a 2dl-es dobozos kakaó jött be.
Ekkor jöttem rá,hogy szívószállal könnyebb nekik az ivás!Kép Próbáld ki.
Ja,meg állandóan ecseteltem lilára a szájukat.
Ha tudnak öblögetni,akkor a gyerekorvos tud felírni olyan keveréket,ami elzsibbasztja a szájukat.Ezt ugy keverik ki a gyogyszertárba.A nevét sajnos nem tudom.Kép

Bea

Kép
beatrix2

U.I.:lehet vele ecsetelni is,hogy zsibbadjon.Pár perces a hatása,de arra jo,hogy legalább addig egyenek-igyanak!

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az infókat, nagyon sokat segítettetek! Azt hiszem, a következő vizsgálatnál nem hagyom magam lerázni, bár az még csak márc 21-én lesz. Addig majdcsak elleszünk valahogy.

További jó 7végét mindenkinek!

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Erika

Jobbulást kívánok Ricsinek! Nálunk is sokszor felszúrták a fiúk fülét és szinte megkönnyebbülés volt, hogy kijött a sok genny belőle. Most már legalább nem szenved annyira!

Marcsi

Nálunk is volt már ilyen, valami vírus kicsapta a szájukat. Én ilyenkor mindig húslevest adtam nekik, a levét meg tudták inni és joghurtot , mert az pépes.
Mi ilyenkor Phlogosol-al öblögettünk és ecseteltünk, a patikában recept nélkül lehet kapni, fertőtlenít és elzsibasztja egy kicsit a szájukat.

Éva

Kép

Kép
éva75

Marcsi Kép
Sajnos nekem elég sok tapasztalatom van afta ügyben... mert engem nagyon gyakran megtalálnak, és azt hiszem mindent kipróbáltam, amit csak lehet.
Nekem legjobban a homeopátás szer vált be. Borax ch9-es. Ha babónak adod, akkor 2 golyócskát oldj fel kb. 10 ml vízben és sze,cseppentővel kb. 30 perc alatt add be neki. Ezt kb. 3 óra múlva megismételheted.
A felnőtt adagja 3*5 golyócska.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Akkor egy táblicsku
Kép

Kép

Kép

Nettke Kép
Emlékszem, hogy Te is megírtad az adataid, de nem találom, ezért nem tudtalak betenni. Kérlek, írd meg még egyszer.
Elnézést

Orsi
KépKépKép
icsilya

lányok!
köszi a sok jó tanácsot!
amit lehetett megtettük.
az ecsetelős dolog bejött, már kezdi kérni is a kis drágám.
újra turmixoltam a kaját neki, mint 1,5 éve a hőskorban KépKép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi Kép
Még egy ötlet... nekem a tejfölös főtt tört krumpli nagyon be szokott jönni mint kaja. A tejföl hűt egy kicsit és nem kell rágni. Kiskoromban is sokszor csak ezt tudtam megenni, amikor aftám volt.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

sziasztok!
Marha jó, nem ment át, amit tegnap írtam. Most pedig képet keresek, meg aludni is kéne, így majd holnap!
Látom szépen alakul a táblázat, annyi kiegészítést még tennék, hogy:
TESÓK: Bärnkopf Ábel 1999.01.02. és Bärnkopf Dávid 2000.12.28. Köszi, holnap megpróbálok hosszabban jönni Kép, jó éjt: Claire
claire

Orsi!
Nagyon szupi a táblázat.Kép
Ügyes vagy!!!Kép

Gyöngyinek a kislányai: Emese és Réka.Kép

Doris!
Már régen hallotunk rólad.
Még nem értetek volna vissza Svájcba?

Judyt+2 manó

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok lányok!

Jó rég írtam, de mindig olvastam...
Lilla:
én 26 hetes vagyok ,havonta járok vizsgálatra,de akkor mindig megnézi a doki a méhszájam..szerintem az nagyon fontos mert aszerint kell"élni".Ha nyílik akkor is más életed van meg ha nem akkor is.
Nettke:
Te mennyi idős vagy?
Sziszkó:
Te is sokáig nem voltál már kezdtem aggódni nincs-e valami nagy baj nálatok.Neked a kórház csak a vércukrod miatt kellett? hogy vagy?
Én nagyon jól viselem azóta is,bár a pocak nagyon nől én nem érzem a terhességet terhesnek...még...

Vancsa!
Veled mi van?Rólad is rég nem hallottam...babakocsi ügyben hogy állsz?
Mi túl vagyunk rajta.Egymás melletti78cm széles,elég könnyű,Hauck a márkája.Használtan vettük 30eft volt.Igaz nincs hozzá esővédő és lábzsák.

Orsi!
jó lett nagyon a táblázat,jó sokan vagyunk rajta.Jó olvasgatni a sok "sorstárst".

Más!Most hogy lement a babakocsi mizéria átnéztem hogy mi kellhet még,mert szinte minden megvan már.Amit nem tudok az a cumisüveg kérdés.
Persze más ha van tejem ées más ha nincs.Ami megvan az 2 kicsi,2 nagy,2 csőrös üveg.Ez elég vagy kevés,és milyet vegyek?kicsit?nagyot?Vegyek rá cumit is hisz az méret szerint van nem akarok fölöslegesen bevásárolni,Várjam meg hogy hogy lesz tejem,vagy az üveget azért érdemes megvenni?És milyen üveget?mindegy,vagy aventet .....SEGÍTSETEK ...teljes homály ezen a téren!!!!!!!!!!

kristin
kristin75

Elfelejtettem:
Orsi:terminus:május 22.
kristin75

Kristin75Kép
Indulj ki abból, hogy szoptatni fogsz, így a már meglévő üvegek, tartalékba elegek lesznek! Nekem is 2 pici Avent üvegem volt, 1 luku és az tökéletesen elég volt 3 hónapos korukig, mert többnyire szopiztak. Utánna ajánlom ami nekünk nagyon bevált, az Avent variábilis cumisüvegét. (2.190 Ft)Kép Ez 260 ml-es, és nem lukak vannak rajta, hanem vágások, így nem mindegy, hogy melyik rovátka áll a baba orra felé, mert aszerint változik az áteresztő képessége. A 3 rovátkával már híg főzeléket is kaphat a baba, de az 1 rovátka nálunk az 1 luku cumisüveget váltotta fel. Ez azért is jó ez az üveg, mer adnak hozzá kapaszkodót, és csőrt is, így később csőrös üveggé alakítható, amit a baba már meg tud fogni. De addig van még időd, és ezt később is meg lehet majd venni.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

simones

Sziasztok!

Eri!
Nagyon édik a fiúk!!!! Kép

Krisztin!
Szerintem se vegyél előre sok cumisüveget! Mi Nukosat használunk /4-4 nagy és kicsi van, de már csak a nagyok kellenek/, az Avent nem vált be, a fiúk nagyon lustik voltak, és nem jött belőle nekik semmi...

Marcsi!
Ádámnak javulástKép!

Ildikó
ildikó

Kristin Kép
Nekünk 4 cumisüvegünk van, de én csak a lefejt tej tárolására használom őket, amíg be nem kerülnek a fagyasztóba.
Azért jó ha van otthon, mert néha előfordul, hogy más kell, hogy megetesse a babókat, akkor is, ha csak szopiznak (pl. amikor én fodrásznál voltam egyszer). Igaz nagyon bénuskán ettek, mert kb. 1 óra volt, mire beléjük ment a szokásos adagjuk fele... de legalább nem visítottak a éhhaláltól.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ja még valami:
Levi negatív rekordokat döntöget evés terén. Tiszta jókedvű, nem aluszékony, állandóan mosolyog.... szopizik 70-80 grammot, majd rámsandít "ugye tudod, hogy nem fogok többet enni??? Kép Kép" és közben vigyorog, tekreg a kezemben...
mit tegyek vele???

Máté kis zabagép Kép 150-200 grammokat szopizik.

A fiúk egyébként már nagyon éberek. délelőtt alszanak kb. 30-50 percet, délután is kb. ugyanennyit. Közben elég jól elvannak. Most a babatornásztató a sláger, mindkettőt leköti.

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Szerintem ne erőltesd Levit az evéssel. Hidd el Ő tudja, hogy mennyi kell neki. Ha vidám és kiegyensúlyozott baba, akkor mindne rendben vele. Ti sem vagytok hurka gyurkák, akkor mit vártok tőle?Kép

Az enyémeknek is másodlagos dolog lett az evés mostanában. Minden érdekli őket, így több részletben kell etetni, mert el tudnak egy villanykapcsolón is röhögcsélni evés helyett. Szerencsére nagyon jól híznak, mert egyszerre azért megesznek 160-200 grammot. Oli 280 grammot, Samu 330-at hízott 1 hét alatt. Szerintem ez még túl sok is, így próbálom ritkítani az evéseket.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Szia Orsi!
Levi esetében nincs ötletem, se tapasztalatom. A lányaim akár mennyit becuppantanak...( persze rengeteget buknak)
A nappalok nálunk is hasonlóak, sajnos mostanában az éjszakák is!!! Nehogy javult volna, rosszabb lett 2-3 óránként ébrednek, ráadásul egyszerre:-((
Teljesen kimerültem, vajon a front miatt van??
Ma voltunk egy dévényes gyógytornásznál, Hanna ok., de Eszter szerinte kicsit feszes , amolyan határeset . Azt mondta, még jó lenne ha a Dévény Anna is megnézné...
most nagyon izgulok.
Mi is babatornázzunk, egyfolytában ütögetik:-)))
Erika
eriska

Sziasztok!
Cat és Orsi
Köszi a segítséget,akkor a cumisüveg-kérdés félretéve,Jó ötletnek tűnik a vágásos amit Cat írt.Majd eldől kell-e venni....ha már itt vannak a kicsikéim.
Olyan jó olvasni benneteket pár hónapos babykkel...de gondolom nagyon fárasztó lehet.
Eriska már pár hete is panaszkodott hogy az ereje végén jár...
En nagyon várom hogy itt legyenek már velem,dse sokat gondolok arra hogy majd visszasírom ezt az időt amikor még kedvemre lustizhatok és "szabad"vagyok.
Olyan gyorsan repülnek a hetek....
Nekiálltam kimosni a ruháikat,meg vasalok is már.Lehet kicsit még korai de úgy gondolom a szekrényben nem lesz velük gond viszont most még nem okoz fáradságot,de lehet pár hét múlva már igen.Na meg be vagyok sózva..........
kristin75

Sziasztok,
Orsi,
az én adataim: utsó mensi 2004.09.01., terminus 2005.06.07. DE legkésőbb a 36. héten progr. császár (2005. 05.10 körül)
3 baba: 2 kislány, 1 kisfiú, a neveken még rágódunk:-))

Kristin,
én 30 éves vagyok:-)))) de gondolom nem ez érdekel:-)ma 23 hetes és 5 napos vagyok, 3 babával. Te kimélő életmódban vagy (fekszel), vagy azért tudsz egy kicsit nyüzsögni?
Mi nagyon sok üveget vettünk már, tuti ami biztos: egy Avent starter kit-et és egy NUK starter kit-et, mindegyikben 4-4 üveg van. Én arra gondolok, hogy szopiztatok majd, de lefejek tejet is, hogy párhuzamosan lehessen etetni a gyerekeket. Akkor már nem lesz időm üveg után szaladgálni:-)

Kép
nettke

Márti Kép Cat Kép
Dobtam mailt a bőrgyógyász nevével és elérhetőségével.

Levi totál kiegyensúlyozott, vidám, jókedvű, állandóan nevet, és jól el van a játékokkal. Csak enni nem akar.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Márti Kép
dobtam volna... de nem volt e-mailcím a profilodban. Ha dobsz egy mailt, akkor válaszolok.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Eri! Ildi!
köszi! Ránk fér Kép

ERi!
mennyit nőttek a fiúk Kép és gyönyörűek!!!

sajnos rosszabbodott szerintem ádám állapota, vagy csak már tudja, hogy milyen a rossz és a jó állapot közötti különbség. minden ételt, folyadékot elutasít. reggel és este ivott egyedül. este úgy, hogy vettem dentinoxot, azzal jól lekezeltem és egyedül tejeskávét volt hajlandó meginni.
aggódom, hogy kiszárad. nem tudjátok, hogy hol lehet utánanézni a napi folyadékszükségletnek? biztos egy csomó tényező befolyásolja, de gondolom 0,5 liter édeskevés egy 2,5 évesnek. enni sem evett semmit, csak reggel némi puha pépes müzlit a kávéval.

ami még aggaszt, hogy az egész felső ínye olyan duzzadt és vöröses. ehhez társul egy igen kelemetlen szájszag. holnap újra elviszem dokihoz, remélem nem kapott szájfertőzést Kép

bocs a kellemetlen részletek miatt.
olyan édes egyébként, mondja, hogy az afták bele estek a kávéba, és majd elmennek. meg hasonló történetek... már költöttünk dalt is az aftákról, hogy menjenek haza aftaországba és ne vendégeskedjenek az ádám szájában.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Orsi Kép
Már van mail címem Kép
Ment a mail
Márti

Kép[/url]
martisa

Vissza: Gyermeknevelés