A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Ági!

Áll a Noémi .Csak nem úgy áll fel,hogy valamibe megkapaszkodik.(A mi kezünkbe kapaszkodik csak,nem a bútorokba.)
Remélem,megtalálják a hűtő hibáját.

Anita!

Neked is köszi a nyugtatást.Aranyosak vagytok.

Ildi
tfildiko

Angi, örülök, hogy egyetértünkKép. Bogibabát nagyon sajnálom, nem lehet, hogy nagyon párás esetleg otthon a levegő? (nálunk az) Kitartást nektek!

Ildi, szerintem se nyugtalankodj, Noémi szépen fejlődik.

Anita, Pipikének jobbulást, reméljük mielőbb túl lesz rajta.

Ági, hát tényleg nem lenne jó napokig hűtő nélkül, bár még mindig inkább most, mint nyáron. Van erkélyetek?

Kriszti, Esztike hogy van?

Melinda, kész nagylányod van!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok,
látom, tele vagyunk rossz hírekkel: beteg kis Angyalkákkal Kép.

Anita,
jobbulást Pipinek. Ha holnap is lázas, sztem vidd el. Nem akarok vészmadár lenni. így kezdődött Eszternek anno a tüszős mandulagyula. De Neked legyen igazad és csak a fog legyen Kép!

Angéla,
uh, nagyon sajnálom, jobbulást Boginak, Neked pedig megy az erő lentről!
Majd írdd meg, mit mondott a szakorvos.
Meg az adószámokat is, ha gép közelébe tudsz kerülni.
Ha szükséged van valamire, szólj, Gergő táppénzen van, el tudok menni boltba.

Ildi,
megint ez a baromság, hogy a könyv szerint... Felejtsd el. Nem éri meg, hogy idegeskedj!
Tudnánk mesélni Karmennel Kép.
Viszont nehogy átess a ló túloldalára és erőltess bármit is Noéminek.
Járóka,
nemrég erről volt szó itt a topicban, olvass vissza. Sztem is fölösleges - lsd Angéla hozzászólását. Nekünk is van - kaptuk Kép.
Azon szárítom a ruhát. Akkor teszem csak bele Esztert, ha teregetni megyek az erkélyre.

Ági,
fog fel úgy, hogy most tudsz hidegre tenni kinn (bár földszint...), de ha nyáron történik, az kellemetlenebb.
Van hűtőtáskánk+jégakku, ha tényleg elviszik, odaadom addig, szólj!

Karmen,
ez remek, Orsival minden rendben. Pisigyűjtés sikerült? Vérvételen is voltatok?

Erika,
köszönöm kérdésed Kép!
Javul, hála a köptetőnek és a gyógyszernek. Megfigyeltem, hogy akkor köhög inkább, ha iszik. Ill. utána.
Ma csak egyszer kellett nózit szívni, a köhögés is csillapodott sokat. Éjjel viszont 3-szor volt fenn.

Apánk annyira bengás, hogy ma reggel elment a dokihoz - zörög beül. Ki írta azonnal. Most itt vagyok a beteg "gyerekeimmel" Kép.Annyira köhögött az éjjel, hogy átköltözött a nappaliba (nem tudtam én sem aludni Tőle).

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Boginak, Pipnek jobbulást! a fene hogy mindig valaki beteg!

Angi! azzal nyaggatott hogy túl vékony vagyok meg nagyok a szemeim és biztos rendben van-e a pajzsmirigyem. Mondtam szoktam ellenöriztetni világ életemben ezzel piszkáltak, sose volt gond. Akkor birok-e éjjel aludni. MOndtam 2-3x szoptatok amugy igen. Szoval egyfolytában faggatott hogy minden biztos jó-e. Tudom persze jót akart csak ezt mindig eljátsza mindenki aki egészségügyis és nem szeretem. AMugy meg ugyis megyek nemsokára a haematologiára, majd ott is megemlitem hogy kell-e megint kontroll erre. Nem tudtam hogy ilyenkor még nem jó a szemük, mikorra kell kinöni? 3 évesen, azért nem kell hamarabb menni?

Apu nemrég hivott elhoztuk-e a kutyát mert nem találja. MOndtam nem még nem értünk rá. Hát akkor nincs meg. Tiszta ideg lettem, mert beagle csak hazatalál, de inkább hogy ne fogják be. Meg a Petöfi elég forgalams azon át kell jönnie. Leszaladtam itt volt a ház elött. Lépcsöházban kérdeztem a szomszédot mondja igen itt látta most (persze az nem jutott eszébe miért van egyedül és felszoljon v. beengedje?) A lényeg nem veszett el, de jó ideges lettem egy kis idöre.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ildi!
Tudod, nekünk közös a védőnőnk, és nekem soha nem mondott ilyeneket, pedig Léna is jó későn kezdett el "mozogni". Hozzánk mindig jött rendesen, de a beszélgetéseket általában én írányítottam (csomószor inkább olyan témákról beszélgettünk, amiben én tudtam neki segíteni Kép).

Nóri
norcee

Sziasztok lányok!
Régen jelentkeztem már be, az oka nyomós: megszületett Csillánk, 3340g és 51 cm. holnap lesz egy hónapja.
Hihetetlen, hogy eltelt ez a 4 hét. Mondjuk voltunk kórházban is,mert a klinikáról hazaadták ugyan, de láthatóan sárga volt, a zárójelentésén meg azt is láttuk (sajnos már csak itthon),hogy a bilirubin szintje folyamatosan emelkedő volt. Fénykezelést meg csak idézem a dokinőt "biztonságból egy éjszakát" kapott. Lényeg a lényeg, volt egy 6 napos kórházi időszakunk is, tiszta rémálom, ami ott folyik. Cumisüveg, cumi, tápszer édeskével, teáztatás, anyatej mikrózva, folyosón dohányzó és egyébként is marha okos nővérek...

Most már itthon vagyunk, tegnap léptük át súlyban a 4kilót. Viszont lenne egy kérdésem is: Csilla éjszaka alszik, de nappal alig lehet lenyomni. Cici alatt bekómázik, de a kiságyba letéve kipattannak a szemei és nem alszik. +Bömbizik, ha nem veszzük fel.
Szerintetek mennyit kell aludnia egy ekkora babának? Nem lesz teljesen elkényeztetve, ha mindig kézben hurcipáljuk, illetve altatjuk?
(Bezavar a képbe, hogy val.szeg hasfájós is: durrog a pelusba, de kaki produktum elég ritkán, 3-4 naponta van csak).

Eri
seri

Sziasztok!

Már azt hittem elolvada hó és kitavaszodik! Már kezdtem reménykedni, hgoy gyalog,. babakocsival kijutok az utcából. Reménytelen.

Enikő: Gyönyörű Viola!!! Szép kis formás,nem is gizda.
Írj,ha tudsz!

Nóri:Amint lesz időm és energiám írom a pénzeket! Köszi előre is a segítséget!

Melinda: Lotti nagoyn szép csaj! Flóra emlegette valamelyik nap. Mondtam neki,hogy beteg és lehet meg kell műteni.

Ildi: Felejtsd el a védőnőt, minek járóka. Akkor akinek nincs járókája az nem tanul meg járni?! Az én gyerekeim akkor még mindig kúszómászók lennének. Bátor pl. Amit elér abba belekapaszkodik és feláll. Nadrágszár, polc, Flóra copfja. Ilyenek! Még csak 7 hónapos! Bátor 8 volt, hgo elindult a mászókája, Flóra 9. És akkor mi van, ha később áll fel. VAlószínű mást is máskor fog csinálni, lehet hogy hamarabb, lehet később.

Hajni: A CO érzékelőnk lehet túl érzékeny. A kazánnak és a bojlernek is van érzékelője, az nemjelzett, le kellett volna állniuk.

Angi: Kijut nektek! Jobbulást a csajsziknak, neked meg energiát!!!!

Azt hiszem megint mehetek havat lapátolni. Meg van a fílingje a családiháznak is. Kép

Karmen: Nem lehet, azért piszkáltak,mert úgy nézel ki, mintha cukorbeteg lennél?!

Kriszti: Mi délután megyünk szánkózni, de Flóra tuti nem ül rá. Majd inkább hóaembert építünk. Jó,hogy Eszti javul.

Ági: Azért tényleg jobb most hűtő nélkül, mint nyáron. Remélem azért nem kell elvinni.

Bea:Azért nem hiszem, hogy az almától vagy bármi más kajától jobban hízna Kata. A táptól biztos, de kisdisznót akarsz nevelni?! Ha van elég tejed, minek mást adni!?

Ja, meg nekiálltam varrni, csinálok egy faávédőt a hálónkba.

Gabi3
inecsg

Egy pár fotó a kisasszonyról:
KépKépKép
seri

Seri:Gratula a lánykádhoz! A kórház tényleg nagyon gáz! A cigizés elég durva, én is vettem észre annó. Az édeske meg nagyon durva, ráadásul aszpartam van benne, ami rákot okoz.
Nyugodtan vedd fel és "kényeztesd" Szoptasd meg. Hiszen még csak 4 hetes! Ringasd, dúdolj neki. Az a pár nap biztos megviselte. Ha csak anyatejet kap, akkor teljesen normális, ha hetente van kaka, akkor is. Az jobban felszívódik, jobban tudja hasznosítani a szervezete.
Hasfájósságra jó a meleg sőpárna, vagy magospárna. Mi azt használtuk, mellékhatása nincs. Mit iszol? Ugye szopizik? Mert lehet, hogy a tejsrekentő teától fáj a hasa. Vagy narancslé. Ilyesmi.

Falvédő akart lenni!
Gabi3
inecsg

Seri:nagyon szép Csillátok van! Még az is eszembe jutott, hogy hasfájósságra jó a hason alvás. Tudom nem nagyon ajánlják, de Bátornál ez jött be. Utána aludt mint a bunda. Persze én nem tudtam nyugodtan alduni, de nappal simán véghez vihető. Rá tudsz nézni.

Gabi3
inecsg

Seri, csodaszép Csillátok van!:-)))))) Gabival megint csak egyet kell értenem babagondozás ügyben:-)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Seri,
gratula Csilládhoz, nagyn szép Kép!
Csatlakozom Gabihoz, pocifájásra a hasonalvás remek.
Mi így csináltuk: Gergő a karjára fektette hason, az állát megtámasztotta a kézélével és masszírozta a pocit. Volt ám produktum Kép!
Vagy: én a combomra és szintén hátát masszíroztam.
Ha kell tipp még, szólj!

Gabi,
nagyon szeretek havat lapátolni! Most irigyellek.
A www.szazszorszepszinhaz.hu oldalon vannak programok.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Gabi3,
próbálok vigyázni arra, hogy mit eszem és iszom, de a tejserkentő teát (laktoherb) még nem tiltotta senki - mert persze azt iszom, napi 1,5-2 litert. Nem merem abbahagyni, nehogy leálljon a tejtermelés. Nincs túl sok, főleg az egyik cicim az aktív, a másik csak kibicel.. :o) Idáig elég volt, de egy hete valahogy megcsappant, most még pont elég. Remélem Csilla igénye szerint nő a mennyisége is.
De rostosokat nem iszom, csak az őszilét, azt állítólag lehet. Szinte alig tudunk mit főzni,annyi mindentől eltiltott a gyerekorvos.
Nincs valakinek heti ajánlott étrendje?

Erről a sópárnáról vagy magospárnáról még nem hallottam. Mi is ez? Hol lehet beszerezni?

A hason alvást is próbáljuk,olyankor talán jobb neki, de nem mindig.
Egy jó hete kapja az infacol-t is. A védőnő a Gripewater-t javasolta 1 hós kortól, ismeritek?

Eri
seri

Seri!

Gratulálok!Gyönyörű a lányod!

Erika!

Köszi a nyugtatást.

Kriszti!

Nem erőltetek neki semmit.A beszédet meg hiába is akarom,nem tudom.

Gabi!

A férjem elment járókáért a Corába,nem tudom,hogy kap-e.(Ma még akciós.)Veszünk,lehet hogy nem kellene.Egy kicsit én is túlzásnak találom,hogy már a bútorba kapaszkodva fel kellene állnia.Hisz még csak 7 hónapos.

Ildi
tfildiko

Seri!
Csak az első 3 hónapban kell vigyázni az anyukának, hogy miket eszik, aztán fokozatosan bármit ehet.
A többiben teljesen egyetértek az előttem szólókkal, egy 4 hetes babát nem lehet elkényeztetni.
Az nagyon gáz, hogy így hazaengedtek benneteket a klinkáról. A gyerekkórházban végig vele lehettél?

Nóri
norcee

Seri! Gratulálok Csilla csodaszép baba!! Orsi folyton aludt, alig lehetett felébreszteni, de ez sem jó.

Gabi! a dokinö pajzmirigyet mondott, mindig azzal piszkálnak. Cukorbeteg nem vagyok, amugy aug. voltam vérvételen most megint megyek. Pajzsmirigy gyanus voltam egész életemben, igy pár évente ellenöriztetni kell. Mondjuk akiket én ismerek és betegek azoknak van panasza. Ezt szoktam én mondani ha valami bajom van ugyis elmondom az orvosnak és majd ö tudja hogy mi az.
Nem azzal megyek oda hogy hoppá most lettem pajzsmirigyes.

Seri! album lesz Csilláról?

Észrevettem kibujt az 5. fog! Lehet azért nem evett Orsi. Most már alakulunk.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Megvette a férjem a járókát.Kíváncsi vagyok,hogy eljátszik-e benne.Lehet,hogy megbánjuk,de mindegy.(Most szereli össze ezt a ketrecet.)

Kármen!

Gratulálok a foghoz.És ahhoz is,hogy jobban eszik az Orsi.

Ildi
tfildiko

Kriszti! jo hogy irod, el is felejtettem.Kép Most tettel fel a zacsit, hosszan kinlodás után, de igy már lehet hogy nem ragad ugy, majd meglátjuk fürcsire leesett-e. Vérvétel szerencsére nem kell.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
ha mégsem jön össze, még mindig ott a bili Kép.
Nekünk kellett volna vérvétel, de a betegség miatt elhalasztom (tudod, a vas miatt).

Apánk elég rosszul van, én hulla vagyok, megyek fürdetni, aztán aludni.
Sok volt a mai nap.

Angéla,
mi volt az orvosnál?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Seri! Nagy gratula NektekKép. Gyönyörű a kisbabád! Korházat meg felejtsd el gyorsan!!!

LAktoherb helyett igyál fitolacot. Attól biztos nem fog fájni a hasa.

Tejtermékből max 3-6dl/nap, és vigyázz a k és b betűsökkel. De tényleg csak akkor, ha biztosan hasfájós, Én Bogi 2 hós korától_mindent_eszem, káposzta, borsó, bármi és nem fáj a hasa.

Lányaim jobban vannak, reggel 8ra megyünk a pulmonológiára. Kíváncsi vagyok a pulmos doktornő véleményére.

Szép estét!

.:Angi:.
angiszeged

"Szakácskönyv kismamáknak:

Távolítsuk el a plüssmacit a sütobol, és melegítsük a sütot 160 C-ra.
Goz felett olvasszunk meg 10 dkg margarint. Ismét távolítsuk el a plüssmacit a sütobol, és erélyesen szóljunk rá Öcsire: Nem szabad, Öcsi! A margarint keverjük össze 20 dkg cukorral. A tťi margarint szedjük ki Öcsi kezébol, és mossuk le a falat. Merjünk ki 3 evokanál kakaót. Ismét vegyük el a margarint Öcsitol. Fürdessük meg a macskát. Tegyünk hintoport és ragtapaszt karmolásokra. Keverjünk a margarinhoz 4 egész tojást, 2 vaníliáscukrot és 30 dkg lisztet. Vegyük ki a füstölgo plüssmacit a sütobol, és nyissunk ki minden ajtót és ablakot, szelloztetés végett. Vegyük el a mobiltelefont Andikától, és biztosítsuk a férjünk fonökét, hogy nem, nem a férjünkkel beszélt az elobb. Hívjuk fel a férjünket, és készítsük fel a legrosszabbra. Adjunk a tésztához 1 teáskanál sót és 10 dkg durvára vágott diót (miközben álljunk ellen a kísértésnek, hogy mind Andikát, mind Öcsit durvára vágjuk). Engedjük ki a macskát a sütobol. A tésztát öntsük alaposan kivajazott tepsibe. 25 percig közepes lángon süssük. Vegyük el a borotvát és a macskát Öcsitol. Magyarázzuk el a gyerekeknek, hogy fogalmunk sincs, hogy a borotvált macska lebarnul-e a napon. Dobjuk ki a macskát az udvarra, amíg még képes elfutni. Bevonó máz: Keverjük össze a következo hozzávalókat: 10 dkg cukor, 5 dkg olvasztott csokoládé, 5 dkg olvasztott margarin Vegyük ki azt a k*rva plüssmacit a grillsütobol, és dobjuk el jó messzire.
Magyarázzuk el kedvesen a rendornek, hogy fogalmunk sem volt róla, hogy ot fogjuk fejbe találni, miközben éppen Öcsit próbálja megmenteni a szomszéd ház tetejérol. Tegyük Öcsit a járókş. Adjunk a mázhoz 2 dl tejet, egy kevés sót, és lassú tuzön
forraljuk 2 percig. Nyissunk ajtót a csengetésre, és magyarázzuk el szomszédnak, mennyire sajnáljuk, hogy Andika bedugta a kerti slagot a spájzablakán. Ajánljuk fel, hogy megtérítjük a befottek és a takarítószemélyzet költségét. Kössük ki Andikát az asztallábhoz. Távolítsuk el a szénné égett sütiket a sütobol. Dobjuk ki.
"

angiszeged

Lányok!Felállt a Noémi a járókában.Pár percig ült benne,aztán megfogta a rácsot,és egy pillanat múlva felállt.

Kriszti!

Jobbulást a párodnak és az Eszternek!

Jó éjszakát!

Ildi
tfildiko

Angi, ez nagyon jo! Kép

Seri, gyonyoru Csilla, es nagyon okosan tud nezni!

Koszi mindenkinek az egyutterzest a hutovel kapcsolatban. Kép Kicsit megbutykoltek, most jo. A kajat el tudjuk pakolni a szomszedokhoz (azert koszi Kriszta a felajanlast), inkabb az idegesitett eddig, hogy marcius elejen lejar a garancia.

Erika, nincs erkelyunk, de a kertbe tudunk pakolni. Kép

Kriszta, tovabbra is gyors gyogyulast a gyerekeidnek. Kép Jo, hogy Eszter jobban van.

Karmen, gratula az 5.foghoz.

Hat en olyan egy barom allat vagyok, cebion csepp helyett zyrtecet adtam a gyereknek (ez allergiara van, ha valaki nem ismerne). 10 cseppet kapott, amugy 5 csepp lenne az adagja, es 2 eves kortol lehet adni 10 cseppet.Felhivtuk az ugyeletet, csak annyit mondtak, hogy ma nem lesz allergias rohama a gyereknek. Kép Azert volt egy jo negyedoras idegbajunk miatta. Kép Na ezt csak azert irtam le, hogy vigyazzatok a gyogyszerekkel.

Es egy havas kep:

Kép

Agi
agi77

Sziasztok!

Enikőnek és Serinek HATALMAS GRATULA! CSODASZÉPEK ezek a leányzók!!!!

Ildi, tojd le a védőnődet. Hülyeségeket beszél. Noémi pont úgy fejlődik, ahogy kell! Remélem használjátok majd a járókát. Mondjuk mi is -játékokat tartunk benne. :-)

Seri, nekem szűrt almalevet ajánlottak annak idején barack helyett. De ez a dolog nagyon emberfüggő. Kinél így, kinél úgy.

Edinek ma kibújt a 6. fogacskája. Ez kicsit könnyebben ment mint az 5., csak egy "sokszor felsír" éjszaka volt. És a héten végre megtanult tapsolni! Már régóta tanítom, de ez nem akart menni. Azóta rengeteget tapsol.

Gyógyulást a beteg nyusziknak!

Gabici
gabici

Sziasztok!

Köszi a gratulákat és a dícséreteketKép Sztem a páromra hasonlít Viola, de mi is hasonlítunk a párommal egymásra (általában az öcsémnek nézikKépKépKép) úgyhogy a vonásaink eléggé egyformák....

Seri: Óriási gratula CsilláhozKép. Nagyon szép baba és hatalmasKép
A klinikán is vannak érdekes dolgok, nem kell a kórházig elmenni sajna (dohányzás a növérszobában, dohányfüst a folyosón, kijelölt dohányzó hely a csecsemöosztálynál....stb) A "dohánykommandó" ilyen helyekre nem megy? Csak kocsmákba?

Gabi3: Nem tünik gizdának Viola, mert a hossza is picike. 46 centis mindössze ezért az a 2300 gramm (mostmár több egy picivelKép) úgy arányosan eloszlik rajtaKép De ha látnád a pipaszár lábaitKép

TFIldikó: Ügyes a Noémi nagyon!Kép Sztem sem kell foglalkoznod a védönövel, lehet rossz napja volt....

Nagyon jó szülésem volt. Reggel elkezdett belölem kijövögetni a nyágdugó. Voltak fájásaim is egész nap, de nem volt vészes. Este kb 9-10 fele indult be egy kicsit jobban, de szinte végig rendszertelen fájásaim voltak. Össze vissza fájtam. 2-7-5-3-1-5 percenként szinte egészen a végéig. Egy kicsit nehezményeztem, hogy amikor szóltam az éjszakás növérnek a patológián, hogy fájásaim vannak, visszaküldött aludni!!! és mondta, hogy majd akkor szóljak ha rendszeresek lesznek.....addig aludjak egyet.....
Nem tudom ezt hogy képzelteKép Ja és a vérnyomásomat sem mérte meg, pedig hipertonia miatt feküdtem bent a patológián és a magasvérnyomás a vajudáskor veszélyes. Folyamatosan mérni kell, mert ha felugrik hirtelen akkor leállhat a baba keringése és meghalhat a baba...Kép Szóval le se tojta a fejemet az éjszakás növér.Ja és amikor megkértem, hogy legyen szives mérje már meg, azt mondta, hogy éjszaka nem mérünk vérnyomást!! Az volt a szerencsém, hogy pont a Barbara volt akkor éjjel az ügyeletes szülésznö és lementem hozzá a szülöszobára. Ö megvizsgált (mert az összes ügyeletes orvos a mütöben volt 2 sürgös császár miatt), és megnyugtatott, hogy baba jól van(szívhag ok, vérnyomi ok) és a méhszájam is alakul (5 centi volt akkor) Hívtam is mindjárt a páromat, hogy induljon, mert szülünk. Ez 4 után volt pár percel. Még mondtam is a páromnak, hogy nem kell sietnie, jöhet villamossal isKép Hát a 4:35kor induló vilivel jött, 4:50re bent volt a klinikán és 5:05re meglett a baba Kép
Hát igen az elsö szülésem egy kicsivel hosszadalmasabb volt. Nem is gondoltam, hogy Violát ilyen könnyen és gyorsan meg fogom szülni!
2. nyomásra kint volt, csak a buksiját kellett kinyomnom utána jött magátólKép Mondjuk picike volt meg aztán nagyon meg akart már születni....
El volt öregedve a lepény, 3x a nyakán volt a zsinór és 1x a törzsén. A szülésznö azt mondta minden tekintetben óriási szerencsénk volt, babónak is meg nekem is, hogy senkinek nem lett baja, mert lehetett volna. Ha ezt látják az uhán akkor tuti császár, így is esélyes volt a vérnyomásom miatt! A terhesség utolsó napjaiban már a vérkémiám sem volt jó az áramlás sem... Aznap amikor szültem indították volnaKép Csak ezt Viola nem várta meg!Kép

Szóval a legkeményebb része kb 2 órán át tartott és érdekes, hogy teljesen másmilyenek voltak a fájásaim mint Bogival. Az elsö szüléskor az egész hasamban éreztem a fájásokat, most meg szinte csak alul (mint mensikor) a hasamban meg hátul a derekamban, viszont sokkal erösebbek voltak a fájások, mint Bogival. Iszonyatosan erösek voltak és rendszertelenek.A kitolás szakban sem olyan érzés volt mint Boginál. Akkor úgy éreztem kakilni kell, most meg azt éreztem nyomnom kell csak úgy simán. Nem tudom másképp elmagyarázni nyomnom kellett és kész!Kép

Amikor kibújt a baba,a párom elvágta a zsinórt és rögtön el is vitték az inkubátorba a pici súlya miatt! Nem is nagyon láttam csak egy pillanatra Kép Utána összestoppoltak (nem vészes a gátsebem, csak a múltkori után nagyon heges maradt és szegény Emöke vért izzadt mire összevartKép)
Utána átmentünk a megfigyelöbe oda se hozták be a babát és le se fényképezhettük, mert tilos fényképezni az inkubátoroknálKép! Aztán csak délután tudtam titokban pár képet csinálni, amikor bementem megnézni a babámat!Kép
A szülöszobáknál vannnak az inkubátorok, oda jártam át szoptatni szombat reggeltöl, minden 3 órában! Éjjel nem lehetett menni csak este fél 9ig. 5-6 nap múlva hozták át Violát a gyermekágyra a csecsemöosztályra. Ott vártuk, hogy elérje a súlyt amivel már hazajöhetünk.

És most itthon vagyunk és csodás nyugis babám vanKép. Tegnap egész éjjel szopott, nappal viszont alszik Kép Fordítva müködik, de majd csak alakulunk Kép Sírni nem sokat hallottam eddig, nagyon remélem nem is fogom Kép
Apa oda meg vissza van érte, állandóan körülötte nyüzsög és nehezményezi, hogy nappal ennyit alszik a jánya....Kép Bezzeg éjszaka akkor észre sem vette, hogy szinte végig ébren volt és a cicin lógottKép De a fürösztés az övé. Az apuci dolga Kép
Bogi tiszta extázisban van amióta tesó itthon van. Álandóan megy nézni mocor-e és ha valamit csinál (megmozdul, ásít, nyög) akkor azonnal rohan hozzám és közli velem Kép Olyan édesKép Remélem nem lesz rá féltékeny és irigy, bár próbálok a Bogival is nagyon sokat foglalkozni. Ma már 2x voltunk lent a hóban sétálni szánkózni (el is kezdett ömleni belölem a vér, úgyhogy a szánkózást kihagyjuk egy darabig), addig Viola apázott.Avagy apa Violázott, azaz bámulta ahogy alszikKép

Most mennem kell Viola ébredezik. Bocsika a hosszért Kép

SziasztokKép

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!
Enikő, egy kicsit nagyon elérzékenyültem, és nagyon irigyellek!! Csupa szépet és jót kívánok nektek!

Seri, Csilla is gyönyörű.
Összességében minden baba formás és szép és okos és aranyos és.... :-)))

Ildi, hajrá! Ne hagyd magad kibillenteni az egyensúlyodból! Arra mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy Noémi meddig tolerálja a járókát. gyanús nekem az a lyány!!!:-))))

Angi, hát műkedvelő...:-))) + mindenbe beleszól, mert mindenhez ért:-))))) csak nem tanulta:-)))
Szakácskönyv: hehe:-))) Ha tudnád, hogy egy része nem is olyan vicces, ha megesik az emberrel:-)))))))))

Ági, ne aggódj Kristóf miatt. Biztosan jobban van, nagy általánosságban ha negyed órán belül nem veszel rajta észre semmit, nem aluszékony, stb, akkor nagy gond nem lehet. De jól tetted, hogy felhívtad az ügyeletet.
A párom egyik barátjáéknál történt nemrég, hogy a 2 éves Luca baba (azt hiszem 2 hét differenciával születtek) feltételezhetően bevett egy szem gyógyszert az apáéból. Persze ők (az ügyelet is!!!!!) vitték volna gyomormosásra a gyereket. Pedig csak fel kellett volna hívni egy rendes orvost, aki megnézi a gyógyszer hatóanyagát. Még jó, hogy lebeszéltük őket, csak bőrallergia elleni bogyó volt, ráadásul kiderült, hogy nem is ette meg:-))) Azért jó, nem?:-))
Egy szó, mint száz: először azonosítani a gyógyszert, érdeklődni a hatóanyag iránt és csak utána gyomormosás, ha kell. Én egy életre megtanultam.

Melinda, hogy van Lotticsek?

Mi ma építettünk egy hóembert, de ahogy elnéztem, én jobban élveztem, mint Lucy baby.
Viszont nem volt gond a lefekvéssel. Ja, és kipróbáltuk a tejbegrízt rendes tejből fahéjjal. Semmi reakció. Lehet, hogy áttérhetünk végre a tejre? A múltkoriban ellopta apa tányérjáról a főtt tojást, fehérjéstól-sárgájástól betömte. A gyerekdoki szerint elvileg már nem lehetne baja tőle 2 éves korban.

Na eldugulok:-))
Jó éjt a most fekvőknek és a hamarosan kelőknek:-)))
H
babamama

Hajni, nektek miért kellett ilyen sokáig várni a tejjel/tojással?

Nóri
norcee

Jó reggelt!

Ági!

Gyönyörű a Kristóf.

Gabici!

Ma reggel 15 percig volt a járókában,addig játszott.Kíváncsi vagyok,hogy naponta mennyit fog benne eltölteni.
Gratula a foghoz és a tapshoz!Én is mutogatom a lánynak,de még csak nevet rajta.

Enikő!

Nagyon örülök,hogy ilyen nyugis baba a Viola.És annak is,hogy az apuci így szereti.Nagyon édes lehet a Bogi,ahogy figyeli.
Jó volt olvasni a szülésed,ügyes voltál.

Hajni!

Hát,én is kíváncsi vagyok,hogy mennyire fogjuk kihasználni a járókát.Arra jó volt,hogy megmutatta,hogy ő fel tud állni.

Ildi
tfildiko

Sziasztok lányok!

Enikő!
Érdekes hogy azt írtad a szülés alatti érzések(fájdalom stb..)mások voltak mint az előzőnél. Én is így éreztem. De később megállapítottam valszeg azért mert vár az ember egyfajta emlékeiben élő fájdalmat és amikor megéli sokkal fájdalmasabb mint az emlék. Vagy első alkalommal nem voltam teljesen tisztába a történésekkel csak sodróttam az árral de így többedjére már tudom mi jön és van időm figyelni rá így másként élem meg.
Nagyon jó már ennyi hercehurca után otthon lenni Kép és Bogi is biztosan ügyesen fog segítkezni a pici körül

Seri, sajnálom a történteket és nem is értem.
De mostanában egyre több mindent nem értek az egészségüggyel kapcsolatban.
Velünk példa tegnap az történt hogy kontrollcsípőszűrésen voltunk már 3szor és elküldtek végül is röntgenre. Nos a leletről a röntgenes doki egyfélét írt a sebész egész mást mondott. Modta ő hogy írogat itt ez a doktornő itt sok mindent de a felvételen látszik hogy minden ok. Jó mi egy felvétel kétféle vélemény. Most hogy nyugodjak meg?
Biztonság kedvéért még tornázunk egy darabig.

Karmen
van egy nagyon jó szakember Dr. Csajbók Éva aki belgyógyász de a pajzsmirigy a szakterülete az I belen az endokrinológián van. Mailbe elküldöm az elérhetőségét ha gondolod keresd meg. Lehet hogy csak be kell a pajzsmirigyed állítani.

ma megyünk a mázsára majd írom hogy mekkorák vagyunk
Bea
20180827120929

Enikő,
jó volt olvasni a soraidat, meghatódtam és meg is könnyeztem. Vigyázz magadra, ne erőltess semmit!
Bogid pedig nagyon drága Kép.

Seri,
nekem is mondta a drnő a k betűsöket - vigyázzak velük, valamint a citrusfélékkel, a tojással, a tejtermékkel (nekem 3 dl-t mondott max), és az olajos magvakkal.
A kórházban a szülésznő pedig azt mondta, hogy csak szűrt leveket igyak. Semmi rostos és narancs.
eGY IDŐ után megkívántam a banánt és Eszternél ezt tett csodát. Minden nap megettem egy banánt és elmúlt a pocifájás.
Még valami: tejgyilkosok: minden szénsavas ital, a hideg (sok energiát használ fel a test ahhoz, hogy felmelegítse), és a savanyú (pl. uborka).
Szerintem egy idő után azért érdemes kísérletezni, mi válik be és mit mellőzzünk.
Azért nem szabad éhenhalni Kép.
Hogy telnek a napjaitok?

Karmen,
annyiszor eszembe jutsz! Amikor mondtad, hogy Orsi amióta felállt, mindenütt csak állni akar.
Eszter is az etetőszékben, sőt már szopizni is sokszor állva akar Kép.

Ági,
kivel szánkózik Kristóf? Először azt hittem, hogy valami lejtőről csúsztak le.
A sógornőm Fenistil helyett meg Vigantol adott be a skacoknak - 15 és 10 csppet Kép.

Angéla,
ez aranyos volt!
Jó hír, hogy jobban van Bogi. Annyira szép Kislány, rakhatnál fel képet Róla!

Melinda,
Lottika hogy van?

Erika,
ott a Fujinál készítették a képet?

Bea,
Csajbók Éva tényleg nagyon jó, Anyukám is be szokott feküdni cukorbeállításra. Az ő orvosa Valkusz Zsuzsanna adj.nő. Csak nála nagyon sokan vannak.
Szóval, ha ő nincs ott, akkor dr Cs. szokott vele foglalkozni.
De Karmennek nincs pajzsmirigy-problámája, ha jól tudom Kép.

Eszter elég jól van, nem is tudom, hogy vigyem vissza a dokihoz - nem szeretném, ha betegek közé menne. Pénzem meg nincs arra, hogy kihívjam Kép. A köhögés még tart kicsit, a taknyosság is. Miért? 1 hete tart már, ez őrület!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!

Örülök,hogy jól van az Eszter.És a férjed?
Mennyiért megy ki hozzátok a doki?

Ildi
tfildiko

Ildi,
háromezerért.
Tudom nem sok, nekünk sajna igen Kép. És azt is, hogy a gyerek egészsége...
A férjem is megmarad, nem kellett szobát váltani, kevesebbet köhög. Tegnapelőtt egy cs. százas pzs-t használt el. Tegnap már csak 50-et Kép.
Ügyes a Noémi, hogy felállt, de szerintem ez nem a járókának köszönhető Kép.
De Ti tudjátok.
Ha betartottam volna mindent, amit az "írástudók" mondtak, már rég tápszerezném a lányt.

Lányok, mik a jelek, ha a tejcsi elapadóban van? (néha Eszter rácuppan, majd kiköpi és ordít. Aztán újra, de akkor már eszik)

Dancsi,
hol vagy elveszve?

Meli, Gira!
Jelentkezzetek Ti is be lécc!

Ildi10, Gigi, Mucskaandi, Nina,
Ti is nagyon eltűntetek!
Minden rendben van Veletek?

Gabi,
milyen hóembert építettetek? Képet lécci!

Szép napot Mindenkinek!

Kriszti

Ps,
ha nem wordPadon írom a hozzászólást, ez is elszáll, mit az előző.
Nem tudom, mi van megint a nettel, de hetek óta borzalmas.
Vagy a Babanetre írni ilyen gázos csak?
Nektek milyen netetek van? Nekünk TvNetwork, de nagyon gondolkozunk máson.
Minden nap van kimaradás.

Kép

Kép
eszteranyu

1. Zacsi leesett semmi nem volt benne
2. zacsit visszatettem feküdt 10 percet nem pisilt, lyuk mindig volt
3. felállitottam, legalább a lyuk ne vizszintesben legyen, egyszer csak
érzem meleg a kezem meg a combja, szerencsére a zacsiba is jutott, na nem olyan sok de elég.

Ildi! nagyon ügyes Noémi, látod nincs vele semmi gond!Kép

Ági! örülök hogy megint jó a hütö, nekünk a DVD-nk romlott most el, persze éppen lejárt volna a gari, de nem volt rajta dátum is ma beadtuk javításra. Azért érdekes hogy a legtöbb cucc mindig akkor romlik el amikor már nem garis.
Kristóf nagyon helyes ahogy élvezi a szánkózást. Tegnap egész nap esett én nem vittem ki Orsit de ma megyünk.

Kriszti! ügyes Eszti is, mi szopizni azért a félig fekvést választjukKép Mármint Orsi, én ülökKép

Bea! köszi, eddig sose volt gond a pajzsmiriggyel, azért járok néha kontrollra. 1 éve voltam, most megint megyek majd ugyis vérvételre ha rossz lesz akkor megkeresem a nöt. Azért légyszi ird meg a többit.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszti!

A mi dokink 2000Ft-ért jön ki.
A Noémi már régóta feláll,ha a kezünket megfogja.(1 hónapja biztos.)De ez a védőnőnek nem volt elég.Na,mindegy,megvettük a járókát.12000Ft volt.Legyen a védőnő boldog!
Nálunk is van a babanetben kimaradás sokszor.Van,amikor nagyon lassú.

Ildi
tfildiko

Ildi,
akkor most jól kitoltatok a védőnővel Kép!

Kép

Kép
eszteranyu

Kármen!

Örülök,hogy sikerült a pisigyűjtés.Mennyivel egyszerűbb a fiúknál!

Kriszti!

Felhívom,és elmondom neki.Kép
Ildi
tfildiko

Kriszti! barátnöm mondta ö tud dokinénit aki 1e ft-ért megy ki. Majd megkérem irja meg ki az.
Babaneten az elöbb nekem is eltünt a hozzászólásom, de küldés elött mindig lementem igy csak vissza kellett másolni nem veszett el.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszti,
itt vagyok, de vendégeim vannak vasárnap óta a novérem + kislánya.

majd jövök és visszaolvasok (ha tudok, rengeteget írtatok) ha elmentek. De így legalább repül az ido, apa ugye síelni van vasárnapig
Vendég

Sziasztok!
Most csak egy picit jöttem, de nem bírom már, hogy ne gratuláljak a gyönyörű babócákhoz!
Én is nagyon meghatódtam, hogy nézem a kis pirinyók fotóit.

Seri!
Nagyon gyönyörű Csilla baba! Nyugodtan vedd fel, nem fogod elkényeztetni. Sajnálom, hogy kórházban is voltatok, de a lényeg, hogy már minden oké.
(Nálunk is volt sárgaság, csa kb. 8 hetes korára múlott el, igaz én nem vittem be a kórházba, ja, és Tomika is mindig csak kézben szeretett.)
Eleinte a hasfájós időzakban én is Fitolacot ittam, de aztán nálunk inkább a laktoherb vált be. Meg az Urtica Urens 5 CH-s homeobogyó. Pocifájásra nálunk semmit nem használt az Infacol, nekünk a homeos Colocynthis 9 vált be, ha meg nagyon szenvedett a bébi, a papaverines csepp, amit doki írhat föl. További jó egészséget és jó babázást kivánunk!

Enikő!
Nekedi is hatalmas gratula még egyszer!!! Nagyon örülök, hogy könnyű és kellemes szülésed volt. A terhespatológián tényleg vannak furcsa dolgok (engem 3-4 perces fájásokkal átküldtek a belklinikára EKG-re. Ráadsául rossz helyre és rossz irányba.)De a lényeg, hoyg minden rendben volt/van veletek.
Nagyon aranyos szép kis babuci Viola baba! Nem baj, hogy picike, majd megnő! Jó, hogy jól szopik! Az éjszakák-nappalok meg majd beállnak nálatok is. Aranyos lehet Bogi, ahogy csodálja a hugicát!
Próbálj sokat pihenni, ne erőltesd magad semmivel!!! Sok tejcsikét és jó babázást kivánunk neked is (és persze apának és Boginak is)!

Most mentem, majd még jövök!
Puszi mindenkinek!
Tünde+Tomika (aki már nagy majdnem egy éves öreglegény)
ptünde

Sziasztok!
Nóri, nekem van egy rakat allergiám, féltem, hogy örökli a nagylány. Nem kimondottan ételallergiák, de házipor, néhány kozmetikum, virágpor, stb. Szóval kicsit féltünk. Néha néha véletlenül belekajált Luci bizonyos dolgokba, erről jöttünk rá, hogy nincs gond. Legalább is eddig. De apa másik két gyereke is masszívan allergiás nyáron.

Bea, a Csajbók Évi anno az endokrinológián volt, aztán még annyit tudtam, hogy elment az egyetemről, De kiváló orvos. Visszament?

Karmen, kitartóbb voltál a pisigyűjtésben, mint mi:-))) Nagy gratula!

Ági, írtam mailt.
H
babamama

Kármen!

Hogy kell elmenteni,amit írok?Segíts,légy szí!Lassan fizetek neked egy-két órát,mert mindig korrepetálsz számtechből.

Hajni!

Én a parlagra,nyírfára,a háziporra vagyok allergiás.

Angi!

Hogy vannak a lánykák?

Ildi
tfildiko

Ildi! egérrel kijelölöd aztán nyomsz Ctrl+C-t. Amikor vissza akarod másolni v. átmásolni máshova akkor meg Ctrl+V. Probáld ki wordben egy szövegen hogy sikerül-e. Én már szinte mindig lementem amit irok,mert amikor elszáll a guta üt meg.

Hajni! Már pont fel akartam adni mondtam nem lesz pisi. Hát nagyon boldog voltam. Du. visszük, akkor adatom be a bárányhimlö szurit is.

Remélem nem kell endokrinilogushoz mennem, 10 éve mindig nyaggatnak de mindig jok az eredmények. Érdekes hogy elötte nem is küldtek, szoval ez csak ovatosság, bár most a tulzott fogyás nekem sem tetszik.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!

Köszi.
Mennyit fogytál?Milyen magas vagy és hány kiló?
Nekem,sajna,nagyon kell vigyáznom.Ha elengedném magam,jönnének fel a kilók rendesen.Úgy tudok vékony lenni,hogy mértéket tartok.

Ildi
tfildiko

ENikő Ez nagyon szép beszámoló voltKép. Süt belőle, h milyen boldogok vagytok, nagyon örülök NektekKép.

Ági! kristóf előtt Niki ül? NAgyon édesekKép))

GAbici! Fogacskához gratKép

Ildi! Noéminek grat a felálláshozKép

VOltunk pulmonológián. Úgy néz ki, h mindkét lányomnak kezdődő asztmája vanKép((. Mondjuk Én gondoltam. És Bogi van rosszabbul. Igen, a 4kilós, túlhordott dagi gyerekem. Hihetetlen túlélő ez a Virág. Mindig megrökönyödöm rajta.
Boginak állandóan kell puffolni, Virágnak egyelőre nem. Reméljük nem lesz beteg egy darabig Virág, és akkor Nála elfelejthetjük a dolgot.
Bogi sajna nehezebb eset.
Jajjj, nem is tudom mit gondoljak...
Drnő szerint a gyermekkori asztmát 70% ban kinövik. NA, mi bele fogunk tartozniKép punktum. Oké Kriszti, teszek majd fel képet Boglicsekről is.

angiszeged

Sziasztok!

Eniko, en is orulok, hogy ilyen pozitiv elmenyed maradt a szulesrol! Hamar belerazodtok, majd meglatod. Tok jo, hogy Bogi miatt legalabb kimozdulsz otthonrol, nem is art egy kis seta.

Kriszta, nekunk azt mondta a dokineni, hogy ha rosszabbul van a gyerek vigyuk vissza, ha jobban van akkor csak csorogjunk ra, hogy tudja mi van vele. Mar mi is jartunk ugy, hogy visszavittuk egeszsegesen, aztan megfertoztek a beteg gyerekek.

Karmen, gondolok Ratok delutan! Szerencsere ez nem veszes oltas.

Angi, voltatok dokinal?

Agi
agi77

Angi!

Köszi.Sajnálom...KépBiztos,hogy kinövik.Jobbulást nekik!

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Dokinak fizetni, hogyha kijön? Törvényszerint nem kötelessége reggel 8-tól este 8-ig kimenni és semmit se kérni? Vagy rosszul tudom? Én ha kihívtam, legalább is a régi dokinkat, akkor nem kért semmit, volt olyan, h meg se kérdeztem, de volt olyan, h megkérdeztem és azt mondta nem tartozunk semmivel. Pedig akkor este 9-kor jött ki .

Angi, sajnálom a két picurt, de így van, ti abba a bizonyos pozitív %-ba estek.

Ildi, gratula Noéminek a felálláshoz, ügyes a lyány:-)

nyúlanyó

Sziasztok!
A héten sulis vagyok, kicsit nagyon hulla is vagyok. Tegnap este voltam dokinál, és bíztatott!!!! 2.1.1.1-re ki vagyok nyílva, azt mondta, hogy jövő hétre (vagy ha jön még 1-2 front, akkor hamarabb) lesz baba!!! Tökre örülök neki, már látom az út végét!!!! HURRÁ!!! Ma délelőtt voltam CTG-n, aztán vérvétel volt az EDA miatt, aztán hazajöttem, pedig lett volna órám ma is..., mert fáradt vagyok, ja és már megint tiszta takony is. . . szépen megfáztam. Jövő héten szerdán megyek megint CTG-re, ma amikor a mai eredményt felvittem a dokimnak csak mosolygott egyet és mondta, hogy "ha hamarabb nem, szerdán találkozunk CTG után". Olyan megnyugtató, hogy mostmár úton van a kicsikém!!!
Ma este összecsomagolok, legyen minden rendben, habár holnap még muszáj lenne órára mennem, mert a félévben csak ez az egy van belőle és máskülönben nem szeretném, ha szarakodnának az indexem aláírásával.
Megyek ledőlök egy kicsit,
PUSZi,
Ja, egy kérdés: lehet vajúdás alatt inni a klinikán? (Lehet, hogy hülye kérdés, de kíváncsi vagyok rá!)
Meli
38+0
meli27

Meli ki is a dokid?

nyúlanyó

Molnár-G. Béla.
meli27

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?