A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

unokaöcsi lett! Kép
Vendég

Dancsi!
én is egyenes úton haladok afelé hogy csak Én tudjam elaltatni. A cici nagy varázsló pillanatok alatt elalszik. Majd később meglátjuk mivel lehet kiváltani
Bea
20180827120929

Bea,
gyanítom, hogy semmivel. Én kezdek komolyan aggódni emiatt. A következo gyerekemet, ha beledöglök is, rászoktatom a cumira. Inkább azt tuszkolom a szájába, ha kell, ezerszer is éjjel.

A tesóm kislánya nagy cumás. Ha meglátja a hálózsákját, meg megkapja a cumiját, 1 perc alatt bealszik, magától. Cumit kizárólag alváshoz adnak neki.
Vendég

Dancsi:
Akkor sok sikert továbbra is a perhez!
Még mindíg szorítok.
Nekem nem sikerült Vandát leszoktatni a cicin alvásról. Sehogy. Pontosabban, mikor már nagyobbacska volt, megértett dolgokat, akkor megbeszéltük, hogy van egy kis cici, aztán alszik a cici is. De akkor is ott kellett vele maradni míg el nem aludt. Ja! és akkor meg kitalálta, hogy símogassam. Volt, hogy bealudtam-kezem megállt- ő rámordított-SÍMOGATNI!-felriadtam-simiztem tovább-megint bealudtam.....
Na szóval ez sem jobb...
Most hogy már egy két mesével ki lehet válltani ezeket a dolgokat...Hihetetlen kényelmesKép
Na szóval én tuti nem tudok tanácsot adni. Nekem az összes erre irányuló próbálkozásom sorban csődöt mondott.
Nina
nina74

Dancsi! Grat. a babához!! Orsi napközben cicin alszik el, este viszont semmi cirkusz (most már) hogy leteszem szopi után az ágyba. Én letettem ment az orditás, meséltem akkor 1 órán át ez volt, majd minden nap kevesebb sirás lett. Most meg már nem sir.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nóri! Boldog névnapot!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nóri!

Boldog névnapot kívánok én is.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

A párom volt ma dokinál, szerencsére nincs semmilyen plussz gyulája, csak taknyosak vagyunk, szerencsére Pipi nem az.

Dancsi, szegény apát úgy megsajnáltam én is, elképzeltem, betyár szarul eshetett neki. De majdcsak megbékélnek Jozsóval. Gratulálok az unokaöccshöz, szép termetes legény:-)
Ma nem kapott éjjel Pipi cicit....csak hajnal 4-kor. 10 másodpercig! bőgött és vissza is aludt. Utánna nem kelt fel csak 4-kor, az eset 1 fele volt. Ngayon örültem, mert ebből ki is derült, h cicinyugtatózott csak.
Nina, pont ma próbáltam a mesélést és csak macis mesét volt hajlandó hallgatni:-) Ahogy elkezdtem a Piroska és a farkas horror mesét, rögtön rámszólt, hogy macisat:-)

Karmen, Orsibébi hogy áll az evéssel?

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Ohh tényleg a szép nevű Eleonórának boldog névnapot!

nyúlanyó

Sziasztok!
Az elöbb írtam egy hosszút de elszállt, tiszta ideg vagyok, mert Girának megszerkesztettem egy tök jó kis listát a klinikai cuccosokkal. (tapasztalatból, mivel frissek az ez irányú élményeim Kép)

Nóri boldog névnapot.

Voltam gyest meg izékéket intézni. Képzeljétek egy óra alatt letudtam mindent. Azt hittem egy fél napra beköltözök majd a MÁK-hoz, de tévedtem. Igaz a hölgy nem értette, hogy lehet nekem 2 gyerekem ha hajadon vagyok, de hát Istenem, elmagyaráztam neki.Kép Nem kell ahhoz férj, hogy valakinek gyereke legyen. Lehet élettársi kapcsolat is, söt, még az sem muszáj, hanem csak úgy....KépKép Na a szájába rágtamKép
Mákom volt, mert amikor odaértem nem volt szinte senki,de mire végeztem kígyózott a sor, pedig én gyorsan végeztem,mert sikerült hibátlanul kitölteni azt a rengeteg papírt! Mindenki másnak javítgatták, mondjuk nem csodálom, amilyen bénán van megfogalmazva, meg nem lehet tudni, hogy akkor most melyik gyerekre értendö.....
Holnap megyek útlevelet intézni a picilányomnak. Nemsokára mennénk mamáékhozKép

Azt mondták hogy jön a hó. Hol van???? Kép Havat akajok, most!
Puszka mindenkinek Kép
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Meli! A jóleső hosszú alvás a szülés előjele szokott lenni;).

Hajni! Luci édesen dumálKép. A hét második felében már találkozhatunk gyerekekkel, esetleg;)?

Nóri! Én hálás lennék, ha megadnád az üi számát! Semmi konkrét még, nagyobb társasházi lakást szeretnénk, ahol van udvar, lehetőleg földszinti.
Kis matekos csajod vanKép))

HAjni! EZ mesésen szép! ODA AKAROK MENNIKép. MostKép. De jó lesz holnap isKép.
Erről jut eszembe, Korfunk voltunk nászúton, béreltünk egy robogót, és bejűrtuk az egész szigetet. KErestünk egy kietlen partot, és meztelenre vetkőztünkKép. A part összesen volt 2méter széles, de mi elfértünk. Ahan, csak épp arra járt egy halászhajó, és akkora hullámokat vert, h muszáj volt felpattani, és szedtük össze a cuccunkat, h ne legyen minden csurom víz. Erre a hajós előkapta a kukkert, és minket bámultKép)).

KArmen! Az uccsó 2közül a zsűri választ. PAlcsó Tomitól Én lemegyek hídba. Olyan szinten érdekes az a srác, h őrület. Hatalmas egyéniség, és még csak 18... Lennék fiatalabb...;)

Gabici! Edi nagyon ügyes!!! Hihetetlen, h most állt fel, és közbgen meg már jár... Kép

Dancsi! Szegény férjedKép.
Szép súlya lett a babának, gratula NekikKép

Voltunk pulmonológián, jól vannak a csajokKép)). Virág teljesen gyógyult, Bogi is abszolút a végét járja, lehet csökkenteni a gyógyszereket, Virágnak pedig el lehet hagyni!
És bizony lányok Bogicám nem kapott antibiotikumot. Kibekkeltük, nagyon örülök, h így döntöttem.
Annyira örülök, lesz saját gépem, és átrendezzük a lakást. A nappaliból száműzzük ezt a nagy ágyat, és más megoldást keresünk. VAlszeg veszünk egy matracot, és azon fogunk aludni, nappal felállítjuk a gyerexobában a fal mellé. Így lesz helye egy saját íróasztalnakKép. Van pár alkatrésze a zuramnak, alig kell venni valamit, Nekem levelezni, fórumozni elég egy béna gép is.

Pussz Rátok, szép napot.

.:Angi:.
angiszeged

Így pihen apuci karján a menetrend szerinti délutáni hasfájáskorKép a Róna baba!
Kép

ceniko
Szeged

Enikő!

Nagyon drága a lányod.
Örülök,hogy sikerült elintézned mindent.

Angi!

Klassz lehetett a nászút.

Ildi
tfildiko

TFIldikó: Van otthon babamérlegetek? Nekünk nincsen. Kérdezte a védönö, hogy kell-e, de mondtam, hogy nem szeretném sokkolni magam, mennyiket szopik, és ha itt lenne a mérleg tuti nem bírnám ki, hogy ne mérjem le naponta 60x. Viszont kiváncsi vagyok mennyit nött egy hét alatt, mivel ma van 1 hete, hogy hazajöttünk a klinikáról. Asszem szerdán elviszem tanácsadásra leméretni, de ebben az influenzás idöben kicsit félek eü intézménybe vinni kismanót.....
Pussssz
Enikö

ceniko
Szeged

Enikö! Tényleg annyira édes ez a csöppség!! Bogi kicsit sem féltékeny?

Angi! Angi ez nagyon jo hir!!! Megasztar, nem tudom melyik az a srác, csak belelesni szoktam, nem nézem. Majd megnézzük milyen lett átrendezve, csak legyen vége ennek a virusos idöszaknak.Kép

Nyúlanyó! Ma evett pár kanál tejpépet, fél deci öszi-almát, meg 1 dl joghurtot. A többi szopi volt. Szoval nem kell attól félni hogy valaha is kövér lesz.

Enikö! Én akkor szoktam menni amikor a terhes kismamáknak van tanácsadás (hála Erikának) olyankor csak ritkán van gyerek, de még felnött is.

Ági,Ágci! Ti hogy vagytok?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő! Az jutott még eszembe Veled kapcsolatban, h esetleg próbálj meg gyakrabban szoptatni. Nekem a mai napig csak így elég a tej. Én biz 2óránként szoptatok, és éjjel is. MEg lehet szokni ezt isKép
És tényleg csak arra figyelj, h ennél ne legyen kevesebb. És, h nem szokjon rá nagyon az üvegre, pici lukas cumit használtok?

angiszeged

Sziasztok!
Enikő, nagy édes a babátok!!! Még egyszer gratula!
Angi, én ma is 1 óta aludtam, most ébredtem fel du. 4-kor, előtte reggel meg 9.30-ig csicsiskáltam. Ez így megy már vagy 1 hónapja mióta sikerült a félévem!!!
Tegnap este -éjjel- összeraktam minden cuccot, úgyhogy mostmár jöhet Beni baba!!! :-)
PUSZI
Meli
38+5
meli27

Enikő!

Gyertek el,nálunk lemérhetitek!!!Én sem mértem már egy hete a Noémit.Nem nagyon akar enni,és csak felidegesítem magam.

Ildi
tfildiko

Sziasztok! Nem siekrkült a végére érni annyit írtatok!

Dancsi: Szegény Jozsóka jól megszenvedte hogy apukája nem volt otthon, remélem férjed már rendbejött lelkileg, hogy a fiacskája nem ismerte meg. Az unokaöcsihez gratula!

Angi:Megint nem voltatok a babaházban!

Enikő:Azért remélem sokáig tudod még szoptatni Violát!

Anita: Az egyszervolt.hu is nagyon jó, Flóra imádja. Lassan ő is internet függő mint én.

GAbici: Gratu a menéshez! ügyi Edi nagyon! Én egy kicsit feladtam a darabos kaját, alig evett belőle és olyan lassan, hogy nem győztem kivárni.

Nóri: Ügyes Léna nagyon! Integettünk nektek hazafelé a Corából. Persze csak plátóian. Olyan érdekes, Flóra most kezdi el a versikéket. Eddig is mondogatta, de nem nagyon tanulta meg. Most meg olyan sorokat fúj, amiket vagy 2 hónapja nem is mondtam neki.

Bátor már egész merészen próbál megállni kapaszkodás nélkül.

Próbálok visszaolvasni!

Gabi3
inecsg

Angi.De jó, hogy meggyógyultak a csajok!

Dancsi: Ne aggódj a cicin alvás miatt. Esetleg próbáld az aludj jól gyermekemet. Flóra is sokáig cicin aludt el. Bátor már a pocakban volt!
A cumi nem túl jó megoldás, sztem. Bár én cumi ellenes vagyok.

Meli: Tesód csak izgul miattad, de tényleg idegesítő lehet.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Angi, ne tartson vissza semmi az utazástól!!:-)) Tanulj tőlem, engem is csak a pénz:-))) De kis dolgokra nem adunk, igaz?:-))
Elvileg a hétvége ok, vasárnap biztos nem, az a vidéki nagymamis nap, de vagy pénteken vagy szombaton összehozhatjuk. Addig még jövök, holnapra megcsinálom Luci tesójának a szakdoliját is és fogom látni, milyen a hétvége.

Enikő, annyira aranyos ez a lány, hogy kész csuda! Mákod volt a MÁK-nál:-)))

Meli, most hogy olvastam a soraidat, nagyon kívánkozom az ágyba.
Tiszta hülyeség egyébként, de csak megkérdezem: ti még nem éreztétek magatok kicsit gyagyásnak attól, hogy keveset pihentek, de amikor tényleg pihenhetnétek (pl. manó alszik), akkor nem fekszetek mellé, hanem pl. neteztek????? Hát én most így vagyok ezzel....

Mit mondogatott ma Luci sokszor és hangosan?
BASSZUS KUTUS...
apától hallotta
na ennyit az elvekről..
H
babamama

Sziasztok!
Nem tudom, emlékeztek-e ránk. Kép
A szokásos kezdés: sajnos nem volt időm visszaolvasni, de hamarosan pótolom...
De tényleg.
De muszáj már jelentkeznem. Mi jól vagyunk, de a múlt héten volt valami betegség nálunk is. Két napig lázas volt Tomika. A csúcs 39,1 volt. A drnéni nem látott semmit nála. Két nap után elmúlt a láz, de az étvágya még nem az igazi.
Lehet, hogy valami vírus volt.
Szókincsünk tovább bővült, a "hütyű" mellett "ettyű", "etyütyű", és tátá (ennek a nagyapja örül nagyon, bár nem csak rá vonatkozik). És "cici". Ez viszont már tudatos. Sőt ha valaki mondja,hogy cici, odajön, és kéri.
Ja, és 1-2 önálló lépése is van már.
És vasárnap már egy éves lesz. El sem hiszem. Annyira aranyos, amikor adja a fogas-nyálas puszikat, meg hozzámbújik.Kép
Meg mindig.Kép

Meg persze tudnám folytatni tetteinek felsorolását, de inkább lefekszem.
És tényleg gyorsan visszaolvasok.
Azért teszek föl friss képet:

pörgeti a csörgőt:

Kép

A kis tokás
Kép

Jó éjszakát!
ptünde

Bocs,
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

TFIldikó:Köszi a felajánlást édes vagy, de azt hiszem elviszem a védönöhöz ide a Rókusi krt-ra lemérni!Ott talán nincsenek beteg gyerekek. De csak ha nem fog esni az esö, havasesö.És ha visszaérünk az okmányirodából délig. Délbe lesz ott a védönöm!

Gabi3: Én is nagyon remélem,hogy menni fog.

Angi: Éjjel fél 2-töl reggel fél 7-ig a cicin lógott egyfolytában. Folyamatosan szopott. Kb 10-15 perces megszakításokkal. Aztán apuci felkelt és csinált neki tápszert (75grammot),azt benyomta és azóta alszik. Nem tehetek róla, hogy nem lakik jól a tejemtöl, mondom én, hogy nem elég tápláló. Csinálhatok én akármit.Szegénykém egész éjjel éhes voltKép Próbáltam gyakrabban szoptatni,ahogy még anno tanácsoltad -felébresztettem kb 1,5-2 óránként-, de akkor is éhes maradt!És ráadásul a védönöm rám is szólt, hogy nem szabad olyan gyakran etetni.Pici lyukú cumit használunk, a legkisebbet.Biztos, hogy még abból is könnyebb kiszopni a tápit, mint a ciciböl a tejet.

Karmen: Nem féltékeny, vagyis, lehet, hogy legbelül igen, de nem mutatja. Egyelöre. De tuti, hogy az lesz, mert nagyon kis önzö, irigy kiscsajKép A bölcsibe is, az összes játék az övé. Söt ha elmegyünk valahova vendégségbe ott is az összes játék az övéKép!Na majd leszokik róla....remélem!

Ezt az cuki rugdalózót a barátnöm küldte Londonból, nekem nagyon tetszik olyan édes benne:

Kép

Ma megyünk útlevelet csináltatni Rónának.Remélem nem kell sokat várni!
Puszka
Enikö

ceniko
Szeged

Tündi: Nagyon édes Tomika! Hihetetlen, hogy már ekkora. Nemrég született!
Pusz
E

ceniko
Szeged

Enikő!

Gyönyörű a lány,és a rugi is nagyon szép.Remélem,hogy hízott a Róna.(Így hívjátok?A Violát nem használjátok?)

Tünde!

Gyönyörű a Tomika.Boldog szülinapot kívánok neki!Gratulálok az első lépésekhez!

Hajni!

Én is érzem néha,hogy miért nem fekszem inkább.De olyan jó veletek beszélgetni.Ennyi kikapcsolódás kell.Meg nem is lenne értelme,hogy lefeküdjek.Most alszik a Noémi.De fő az ebéd.(Apának enni kell,ha hazajön.)A ruhák figyelnek a szárítón,hogy mikor rakom már el őket.Ilyenkor tolom ki a babakocsit,és takarítok.Be van kapcsolva a gépem egész nap.Ha erre járok,megnézem,hogy írt-e valaki.Ha igen,válaszolok,reagálok.Ha nem,megyek a dolgomra.Nekem ez nagyon jó,hogy veletek megbeszélhetem a gondjaimat,örömömet.Képzeld!Lehet,hogy a Noémi elkezdte a gügyögést.Tegnap este 5 percen át ezeket mondta:bű,brű,ab,eb.De nem akarom elkiabálni,mert hátha ez még nem az.

Ildi
tfildiko

TFIldikó: De igen használjuk a Violát is, felválltva Kép Apája Violának hívja föleg, én meg mindkét nevét használom!
Sztem nem kiabáltad el, ez már gügyögés Kép ha már ilyeneket produkál, hogy bü, meg brü....Kép Gratula a gügyögéshez! Kép
Pusz
E

ceniko
Szeged

figy, Eniko, az hogy nem elég tápláló a tejed, az butaság. Ilyen nincs. Lehet, hogy mennyiségileg nem elég még neki. Emlékezhetsz, nekem 2 hét után indult be a tejtermelés, nem vagyunk egyformák. És Jozsó nagy baba volt. Ne add fel!!!!! Én is azt tanácsolom, mint ANgi, hogy tedd gyakrabban cicire. Tudom, nehéz, de hidd el, minden okés lesz.

Ha nyomatod a tápit, az a szoptatás rovására fog menni. Én is azt tettem és majdnem elszúrtam a dolgot.
Vendég

Enikő!

Ma még nem sokat beszélt.De remélem,hogy már elkezdi.
Lehetséges szerinted,hogy a Noéminek alul a hármas fogai jönnek?Valamit látok ott.De nem engedi,hogy megnézzem.A kettes még sehol,és felül sincs.Ma még alig evett,és tegnap sem vitte túlzásba.

Ildi
tfildiko

Enikő!

Ma még nem sokat beszélt.De remélem,hogy már elkezdi.
Lehetséges szerinted,hogy a Noéminek alul a hármas fogai jönnek?Valamit látok ott.De nem engedi,hogy megnézzem.A kettes még sehol,és felül sincs.Ma még alig evett,és tegnap sem vitte túlzásba.

Ildi
tfildiko

Bocs!Az előbb kétszer vitte el.

Ildi
tfildiko

Gira!
Én is most szültem januárban, császárral, ha valamiben tudok segíteni, szólj! simcsike@freemail.hu
Nekem Eszteranyu tanácsolta, és továbbadom Neked: szülés után rendelj húslevest magadnak! Nekem nagyon jól esett, és lehet, hogy a tejtermelést is serkenti. A kórházban is mindig az volt a leves, de az csak lötty..
Meg tejserkentőnek a férjem főzött nekem tejserkentő teát (Laktoherb, Fitolac), azt ittam napi 1,5-2 litert. A klinikai védőnő persze tiltotta, azt jósolta, hogy a tejbelövelléskor nagyon fogok szenvedni, de nekem nem volt se szenvedés, se tejbelövellés.. igaz, elég lassan indult be, de most már napi 600 g-ot szopik a csemete..

Enikő!
csatlakozom, szvsz sincs olyan, hogy gyenge minőségű tej. Nem tudtok venni valahonnan ideiglenesen anyatejet kiegészítésként?
Nekünk a védőnő kerített plusz 1 liter tejcsit, nagyon jó volt. Nem is használtuk fel mindet, de engem teljesen megnyugtatott, van a hűtőben lefagyasztva, ha kell. Azóta is kifejem a maradékot (ami nem sok, de sok kicsi sokra megy), és lefagyasztjuk vésztartaléknak.
+ Amikor hozzátápláltunk, akkor nem cumisüvegből tettük. Igaz, sokat szenvedtünk vele, meg kétemberes volt, de szerintem megérte. Mi attól tartottunk, hogy babóci leszokik a ciciről, mivel más a szopási technikája a cumisüvegnek és a cickónak. Próbáltuk pohárból adni neki (a klinikán így csinálták), de több ment mellé, mint a gyerekbe. Kanalaztuk is neki, de az marha lassú volt. Ami nekünk bejött: a fecskendő, azt nyomtuk be a cici mellé szopizás közben. Ez volt a legjobb módszer (bár ez sem működött mindig, ha Csilla baba sztrájkolt..)

Lenne nekem is egy körkérdésem, altatással kapcsolatosan, de azt majd csak a szopi után írom le, csemete felébredt és sír :o)

Seri
seri

Tündi! milyen tortája lesz Tomikának? Örülök hogy gyorsan meggyógyult! miket kapott majd ird meg!! Milyen nagyfiú lett már, hihetelen hogy szalad az idö! Mikor kezdesz dolgozni?

Enikö! Viola mindenben nagyon szép, de ez a rugi valoban gyönyörü!

Orsi megint nem eszik, de most legalább tudom a foga miatt. Már nem is idegesitem ezen magam.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen, egyem a szíveteket, olyan aranyos vagy "nem idegesítem ezen magam". Tudom, már sokszor írtam/tuk, hogy nehéz elfogadni, de ilyen Orsi és kész. Gondolkodtam a tajpépes dolgotokon is. Szerintem, ha azt kéri, akkor add azt neki. Egyszer úgyis ráun. Pipi is szerette és kétpofára tömte, majd egyszercsak egyik napról a másikra nem fogadta el, hanem ráállt jobban a gyümikre, meg a főzikre. Próbáld meg(biztos már próbáltad mondjuk) az almás-krumplis-pipihusist. Jó nagy almával, kisebb krumplival, nálunk az volt a tejpép utánni menő kaja. Csak tippet adtam, nekünk ez vált be.

Enikő, én tudom miért állsz így ehhez a cicis kérdéshez, erről már beszéltünk. De szerintem is próbálkozz a szoptatással, barátnőm teje is úgy igazából a baba 4hós! korában állt be. Különben meg nagyon gyönyörű Róna, hihetetlenül aranyos:-)

Tündi, Tomika nagyon aranyos, jó róla képeket nézegetni:-)

Ildi, ezek bizony szerintem is gagyogások:-) Édes lehet Noémi:-)

nyúlanyó

Sziasztok!

Bezzeg,mikor van időm nem írtok olyan sokat! Kép

Tünde: Én még emlékszem Rátok előttem szültél tavaly!KépTök ügyi Tomika! Már én is várom, Bátor mikor indul el egyedül. Próbálkozik, de anővére tesz róla, hogy ne tudja sokat gyakorolni. A dömpert orozza el tőle.
Boldog szülinapot Tomikának!

Enikő: Nálunk sem az elején kezdődött a féltékenység, most, mikor már Bátor is tud mozogni és ő is játszani akar. Van ám vita és visítás! nemis tudnád elképzelni, hogy Flóra rákoppant Bátor fejére, meg ellöki, néha kibírhatatalnok.
De mikor együtt rötyögnek, hát azt nem hagynám ki sosem!

Dancsi: Hajrá! Igazad van! Jozsó megbékélt már apával?

Ildi: Gratu a gagyogáshoz! Nem lesz bőbeszédű a csajszi! Kép

A mi utcánk téboly, nem latyakos, hanem sáros az egész, de bokáig. Flóra hazafelé belegázolt egy jó nagy sáros pocsolyába. Mikor fog ez felszáradni...

És itt van Zoli hóembere.Az enyém volt az alapanyag. Jóból csak jót lehet csinálni. Kép

Ági: Már tudom, mi volt a baj. Nem mentettem el! Jó béna vagyok...

Kép

Gabi3
inecsg

Nyúlanyo! almát szerette most az sem kell neki. AMugy probálok mindenfélét, krumpli is kedvenc volt most fujjjjj. Marad a leves meg joghurt. Már tejpép sem kell.Kép

ja. Tesomnak adtam most tejet a picinek, azt mondja nagyon sürü, mint a tejszin az övé sosem volt ilyen, szoval lehet tényleg ez éget annyi kaloriát? Na mindegy azért elmegyek az orvoshoz akit Bea ajánlott majd.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Dancsi: ezzel kapcsolatban nem nyitok vitát. Már megtettem amikor Bogival ugyanez volt a probléma a tejemmel. Akinek ment a szoptatás és elég laktató teje volt, az szerint ilyen nincs, hogy nem elég tápláló tej, akinek meg gondjai voltak, az megértett. Én tudom, hogy Bogi 5 hétig (amíg kizárólag szopizott) nem gyarapodott semmit sem és állandóan ordított, mint utóbb kiderült az éhségtöl. Máig nem tudom megbocsájtani magamnak, hogy halgattam másokra és nem pótoltam, és szegénykém állanódan éhes volt, hiába szopott 60-80-100 grammokat! Most is ugyanez a helyzet Violánál, már a klinikán kiderült, hogy ha csak szopott (és nem kapott tápszert pótlásnak), akkor visszaesett a súlya. (2260 grammról 2200-ra, tisztára kétségbe is estem, mert amúgy is nagyon kicsi a súlya, hát ha még abból is veszít...Kép) Én itthon is megpróbáltam csak szoptatni, de láthatóan éhes maradt, hiába szopott 1,5-2 óránként. Úgyhogy most konkrétan nem izgat senki véleménye ezzel kapcsolatban, mert nekem az a fontos, hogy nöljön, és ha csak úgy nöl, hogy pótoljuk, akkor úgy nöl és kész!

Ja és a barátnöm nemsokára szülni fog, itt lakik a szomszédban. Neki az elsö babájával is rengeteg és jó zsíros (2-3 ujjnyi zsír volt a tején amit kifejt, hütve látszott) teje volt. Na szóval megbeszéltük, hogy mivel most is fejni fog (muszáj lesz neki,hogy ne legyen mellgyuszija) akkor minden nap hoznak majd át a Violának. Akkor inkább azt adom majd neki.
De most nem esek ugyanabba a hibába,mint Boginál és nem fogok lelkiismereti kérdést csinálni belöle, hogy nem "jó" a tejemKép. Ha kell adok én neki akármit, csak gyarapodjon.

Seri: Szvsz, meg van! Saját tapasztalatból tudom.
Pohárból próbálták etetni a klinikán is, de szegény fuldoklott és öklendezett töle, ezért már ott cumiból adtak neki tápszert, mert máshogy nem tudtak!! Nagyon kicsi ez a lány, de állati erös és akaratos, és ha nem akarta lenyelni akkor nem akarta és kész! Egyébként nagyon brutális volt, ahogy a csecsemös növérek szétfeszítették a száját és próbálták beönteni a tápit.Úgy sajnáltam.Kép A cumi kiméletesebb és gyorsabb is. Nem hiszem, hogy 2 gyereknél ha egyedül vagy velük otthon, akkor a háromnegyed órás szopi után még lesz eröd vacakolni a poharazással, meg utána a mosás,takarítás...mert fele mellé, a gyerek nyakába...stb közben a nagyobb gyerek meg nyúz, hogy rajzolni akar, meg gyurmázni, meg kakilnia kell de még éhes is..... Én az egyszerübb megoldást választom. Nem csinálok magunknak felesleges problémát.Marad a cumi. Egyszerübb.

TFIldikó: A fogak, sem mindig a "törvény szerinti" sorrendben törnek elö. Mi sem vagyunk egyformák a babák sem. Lehetséges, hogy elöbb kint lesznek azok a fogacskák.Kép Ha nem lesz esö holnap délelött elsétálhatunk felétek? Mégis csak megmérném Nálatok ezt a lányt, mert a védönönél rossz a mérleg, a dokihoz, meg nem szivesen viszem, levegöznie meg úgy is kellKép
Megcsináltattuk az útlevelét.Nem kellett várni semmit.
Tök jó, hogy mostmár kivihetem és nem vagyunk a 4 fal közé zárvaKép

Nyúlanyó:Kép Nekem nincs idöm kivárni, azt a 4 hónapot. Illetve Violának nincs. Addig éhenhal ha nem pótolom. Sztem is aranyos, és olyan jó fejKép. Nagyon bele vagyok szerelmesedveKép

Szép napotKép
Enikö

ceniko
Szeged

Enikő!

Gyertek!Majd akkor holnap beszélünk.Várlak!!!Kép

Gabi!

Hát,ma még alig gagyogott.Egész nap sír,a hátam leszakad.(A Noémi cipelésétől.)Most éppen sikerült elaltatnom.Csak aludjon 1 órát!

Anita!

Remélem,hogy ma még hallgathatom.De nagyon duzzadt az ínye,egész nap megy a hiszti.

Kármen!

Most a Noémi sem eszik.Összeszorítja a száját,nem jó neki semmi.

Ildi
tfildiko

Gabi,
jaja újra nagy a szerelem köztük.

Eniko,
sajnálom, hogy ez van, de ha úgy látod a tápszer segít, akkor igazad van és ne hallgass senkire.

Amúgy a lefejt tejen lévo zsír mennyisége mindig más. Reggel pl. sokkal hígabb a tej, este pedig sokkal több zsír van rajta. És az sem mindegy, az anyuka szopi elott fej (mondjuk a feszíto mellébol lefej egy picit), vagy szopi után. Mert a szopi elotti tejben sokkal több a kevésbé zsíros elotej, míg a szopi után lefejtben a zsírosabb tej jön.

Mindegy, nem akarok okoskodni, én totál megértelek, anno nekem is a tököm kivolt a sok károgóval (persze igazuk volt), és az a legfontosabb, hogy Te megnyugodjál, a babád pedig szépen gyarapodjon.

Próbáld ki a szilvásgombócot, nekem tuti tejszaporító.

Krisztaszeged,
merre vagy?
Vendég

Dancsi: A szilvásgombócban mi a tejszaporító a szilva? Kép Attól meg fájni fog a baba pocakjaKép, nem? Én Laktoherb teát iszom. Minden nap 1 literrel. Meg sört, attól be szokott duranni a cicim (kökemény lesz), de ha akkor szopik a kökemény ciciböl akkor is éhes marad... Szerintem a sör a legjobb tejszaporító, de azért ez a gombóc megér egy próbát Kép Már azért is mert imádom Kép

Jah egyébként a tejszaporítás, nem megy a minöség rovására? Csak kérdezem, lehet hülye kérdés.Kép

TFIldikó: Akkor ha nem fog esni, rádcsörgök és elmegyünk Violával, okés?Kép

Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Kicsit el vagyok keveredve, de azért gondolok ám rátokKép
Ma vérvételen voltunk Benedekkel meg Petivel, aztán meg Petit vittem kardiológiára, mert a hétvégén időnként légszomja volt, de szerencsére a szíve teljesen rendben van. Remélem nem allergia lesz a dolog mögött, bár köhögni egyáltalán nem köhög. Talán csak vérszegény( bár külső jele nincs) vagy pszichésen? Na majd csak kiderül.

Dancsi, Montenegróba én is szívesen elmennék, ez a vonatos utazás jól hangzik. De hogy értetted azt, hogy horror az út? Nagyon rossz az út minősége?

A járóka nálatok biztos, hogy indokolt időnként, ne legyen lelkiismeretfurdalásod miatta. Inkább, mint hogy baja essen.
Az unokaöcsihez gratula, szép méretesKép
Szerintem meg inkább cumi, mint cici, de majd te eldöntöd. Persze legjobb lenne , ha egyik sem kellene önmagában az altatáshoz. Nálunk a cici jött be, mert a cumi nem kellett, az állandó ringatáshoz meg sajna fáradt voltam. De ha nem, akkor elringattam.

Angi, jó, hogy megúsztátok az antibiót.
Nászút jó lehetett. Én is szerettem az ilyen kalandokatKép
Szóval kidobjátok a franciaágyatokat? Már írni akartam többször is, hogy nekünk is pont ilyen van. Nálunk is vannak szivacsok, az egy külön játék a gyerekeknekKép

Ági, Párizsba én is szívesen mennék, gondolom, akkor tudnád élesben gyakorolni a nyelvet. Kristóf nagyon helyes azon a sapis képen (is) Kép Amúgy hol vagy?

Enikő, Viola apával kép nagyon édes. Bogi beszéde nem semmi.
Ügyes vagy, hogy ilyen gyorsan elintéztél minden hivatalos ügyet. Egyedül mentél?
Féltékenység terén nekem az a tapasztalatom, hogy az sajnos később is jelentkezhet, sőt! Bár ha elég sok időt tudsz rá is fordítani, talán mérsékelt lesz.
A kórházi tápi tömést nekem is rossz volt nézni. A babák alig győzték nyelni a kajcsit, szabályosan tömték őket, ráadásul gyorsan. KépKép Irtó mérges voltam rájuk, nem elég, hogy még beleszólásom se igen volt, még kialakult egy könnyen félrenyelős dolog is Benedeknél, ami néha még most is előjön. A két nagyobb nem kapott ilyen hozzátápit( legalábbis nem ennyit és így) velük ilyen gond nem volt.
Szoptatással kapcsolatba annyit mondanék, hagyha nem bírja ki a másfél- 2 órát, és mellette nem hízik eleget, indokolt lehet a hozzátápi. Sírni persze a hasfájástól is sírhat, vagy büfitől, de gondolom ezt te már meg tudod különböztetni, hogy melyik az épp aktuális probléma. Sajna lehet, hogy nem elég zsíros a tej, és ilyenkor kevésbé lakik jól a baba. Ajánlatos meleg, kissé zsírosabb ételeket fogyasztani(mint a húsleves), az kicsit segíthet. Amúgy örülök, hogy Viola ilyen jó baba.

Karmen, amikor barackot írsz, azt hogy érted? Fagyasztottál le a nyáron?
Csak nem tőlem láttad a keddi napos méricskélést?Kép
Grat az önálló járáshoz!
Evés , mit mondjak, Benedek is válogat. Ebben a tekintetben az az észrevételem, hogy ahogy bejön az édes, vagy méginkább az édesített ételféleség a gyerek étrendjébe, rövid idő után elkezdenek válogatósabbak lenni. Kell egy idő, amíg újra ráállnak a kevésbé édes, vagy nem édes kajákra. De ez is biztos gyerekfüggő.

Gabi, milyen volt a 100xszépben?
A hóember nagyon jól sikerült!

Nóri, boldog névnapot! Nagyon ügyes a lánykád, hogy már így beszél, meg számol!
Próbáld nyugodtan a biliztetést, ha nem erőltetik, akkor semmi problémát nem okozhat. Bár szerintem is praktikus dolog nyárra időzíteni.
Az építkezésbe több dolog miatt sem fogtunk (még) bele. Persze a pénz is benne van, plusz még a távolság, meg az, hogy a férjem semmi esetre sem akarna felvenni hiteltKép Anélkül meg nem egyszerű.

Hajni, én is a nyarat várom a biliztetéssel, megértelek. Jó a lánykád beszélőkéjeKép Az a tengerparti kép nem semmi volt, nagyon kedvet kaptam ráKép A másik tenger sokkal hidegebb volt, mint az Égei?
A netes és alvás dilemma ismerős, nálunk néha ez, néha az győzedelmeskedik. De sajna már észrevettem magamon a netfüggés jeleit, ez pedig egy ekkora családban nagy problémaKép Szóval vissza kell(ene) magamat fognom kicsit, de már most is egy regényt írtam. Kép

Gabici, gratu Edinek az önálló járáshoz!

Anita, jobbulást nektek! Jó, hogy a férjednek (párodnak) nincs komolyabb baja.

Bea, örülök, hogy mindenki rendben van nálatok.

Gira, Védőnőnek az az egyik(pozitív) dolga, hogy a szoptatásra bátorítson, ezért megérdemli a dicséretet. Remélem, az új védőnőd jobban bejön neked.
A Tena bugyi biztos jó, de szerintem ha kihagytad volna, akkor se jártál volna olyan rosszul, legalább is én nem emlékszem, hogy a hiánya óriási problémát okozott volna.
A szopi alatti méhösszehúzódás viszont tényleg kellemetlen, de első után "csak" kellemetlen. A harmadik után már eléri a szülési fájdalmakat is. KépKép
Ildi, gratu a gügyögéshez, ez már bizti az! Nálunk se mindig sorban jöttek a fogak.

Tünde, Tomika nagyot nőtt! Nagyon szép babóca.

Kriszti, igen a Fujinál voltunk. Ritkán írsz te is úgy látom.

Meli, várjuk Beni babát! Ő is Benedek lesz?

Na ritkán jövök, akkor aztán győzzétek olvasniKépKép
Pussz.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Erika!

Köszi.
Remélem,hogy nem lesz gond a Petivel.

Enikő!

Rendben.Remélem,hogy el tudtok jönni.

Ildi
tfildiko

Eniko,
hát nemtom mi a jó benne, de az tutkó, hogy a fott tészták nekem bedurrantják a mellemet. És Krisztinek is, meg másoktól is hallottam már. Esetleg a sima nudli is jó. Kép
Mondkuk Jozsó nem volt hasfájós, én bármit ehettem.

Erika,
Montenegróban az utak borzalmasak. Sehol egy tábla, könnyu eltévesni, kátyús utak, ráadásul a hegyekben, szörnyu volt. kisgyerekkel nagyon nem ajánlom. Minket is ku...a megviselt.

Gabi,
nálunk is térdig ér a víz az utcában. AMikor meg olvadt a hó, a babakocsit nem tudtam kitolni. Egy 10 perces utat a Fo fasorig, szitkozódások közepette tudtam megtenni 40 perc alatt.
Vendég

Sziasztok!
Dancsi: Ne haragudj a kérdésért, de Jozsónak mikortól állnak el picikét a fülecskéi? Csak mert Viola apájának is elálltak, de megmütette, és most nagyon gyanús a Viola fülecskéje is Kép Szóval, hogy ha klepa (elálló fülü) lesz a gyerek, akkor az hány hetes/hónapos korban látszik? Mondjuk egy kisfiúnál nem gáz, de egy kislánynál....Kép Na mindegy, ha eláll eláll, ez legyen a legnagyobb bajunk! Legalább ebben is apájára fog hasonlítani Kép Olyan lesz mint DumbóKépKép
A tésztás tejszaporítást ma ki fogom próbálni! KösziKép

Erika: Jobbulást Petinek. Borzasztó dolog az a légszomj. Nekem a 2 terhesség alatt soxor volt. Nagyon kellemetlen. Nem is tudtam, hogy az allergia egyik jele a légszomj. Ez azért érdekes, mert én allergiás vagyok, de a terhességek alatt egyáltalán nem volt tünetem, nem is szedtem gyógyszert. Viszont légszomjam csak a terhességeim alatt volt, egyébként soha! Na mindegy nagyon remélem nem allergiás Peti. Miért kellett a fiúkat vérvételre vinni?

Képzeljétek Viola hason alszik! Most elöször. Mondjuk eddig nem is nagyon próbáltam hason altatni, de a jóelöbb fájt a pocakja és hasra tettem. El is aludt! Kép

TFIldikó: Most megmosom a hajam, megszáradok, megreggelizünk, összeszedelözködünk (órák kérdéseKép) és megindunk jó? Elötte azért rádcsörgök! Alkalmas az idöpont? PuszkaKép

Enikö

ceniko
Szeged

Enikö! Unokahugomnak alig pár hetesen már nagyon elálltak a fülei. MI azzal vigasztaltuk tesomat hogy majd nagy haja lesz a kislánynak, az eltakarja. Amugy meg tényleg ott a mütét lehetösége is.

Erika! én is remélem nem lesz Petike allergiás, és hogy nem lesz többet légszomja.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

SZiasztok! Egész nap nem tudtam hozzászólniKép

Erika! Pulmonológiára nem viszed el? Most ilyen fránya fulladós vírus is van, nem veszélytelen, inkább járjatok utána. Bár a stressz is okozhatja, nem árt kizárni. NEki sztem már légzésfunkciót is tudnak csinálni, nagyfiúKép

Persze így már semmi nem jut eszembeKép.
Ja, Tomika nagyon szépKép
Enikő meg csináld, ahogy jónak látod, de amennyi tejed most van (több, mint tápszer), ARRA vigyázz nagyon, és az úgy remek lesz sztemKép!

Puszi mindenkinek, szép napot!

angiszeged

Enikő!

Fél 11h-kor tízóraizunk,utána jó.Neked így megfelel?A Noéminek van egy-két hülye szokása.Nem eszik,ha valaki itt van.Otthon is mindig úgy ettünk,hogy anyuéknak ki kellett menni a szobából.De ha előbb jöttök,akkor majd megetetem a hálóban.Megoldjuk...Gyertek!Már nagyon várom,hogy lássam a Rónát.

Ildi
tfildiko

Karmen: Hja Violának is úgy látom, kezd elállni. De olyan édes így is.Kép Na majd látjuk, csak érdekelt, hogy az ilyen hamar látszik már?!?

Angi: Hol van helyileg a Pulmonológia? Kell idöpontot kérni? Ti kihez jártok? Fizetös vagy tb támogatott? És mit csinálnak a gyerekekkel? Konkrétan milyen vizsgálatok vannak? Bogit vinném el.
Azért megpróbálom a lehetö legtovább tartani ezt az állapotot tejcsi ügyben.Kép
Köszi és puszi nektekKép

Enikö

ceniko
Szeged

TFIldikÓ: Nem nem, nekünk is jobb olyan 11 körül Kép Most éppen száradok (nem használok hajszárítót). Meg mire elkészülünk..Kép Úgyhogy egyetek csak.Kép A babakocsit hol lehet hagyni? A lépcsöfeljárónál?
Pusz
E

ceniko
Szeged

Enikő!

Nyugodtan hagyd lenn.Senki sem fogja elvinni.Én is mindig ott hagyom.Egy kicsit told el az udvari ajtó fele.Kép

Ildi
tfildiko

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?