A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Erika: Bogival rendszeresen szedtem a Maternát és 9 kilót híztam, Violával hébe hóba szedtem az Elevitet (összesen 2 dobozzal a terhesség alatt) és 8 kilót híztam!

Angi: Hízás témában egyetértek! Bogi is 3 éves lesz és 13 kilós. De már egy ideje ennyi. Nem hízik csak nöl Kép Sztem pont jó a súlya, sokak szerint ez a súly kevés, de nem izgat mások véleménye. Ö jól érzi így magát, megtömni meg úgy sem tudom! És nem is akarom! Pedig sokat eszik, csak gyors az anyagcseréje Kép
Ja és én sem szeretem a dagadt gyerekeket, sztem nem egészségesek....és késöbb nehéz lefogyniukKép Én sosem viszem Bogit Mekibe, vagy ilyen helyekre avagy nagyon ritkán.Eddig összesen 2x voltunk, akkor is szülinapi zsúron. És csokit sem adok neki túl gyakran.
Abszolút igazad van kaja ügybenKép!

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!(Ez meg a delutani hoszzaszolasom lett volna. Kép)

Erika, eddig 2x voltunk. Hat remelem Korfura is eljutunk. Persze sajna sokminden tortenhet addig. Vitamint en is szedtem terhesseg alatt, es rengeteget ettem, allitolag a vitminoktol jobb az etvagy, ezert mondjak, hogy nagy lesz baba. Mindenesetre en csak kb 10 kilot hiztam. Hogy hova lett az a sok kaja? Kép Orulok, hogy sikerult a muffin!

Seri, az almat en sem javaslom. Amugy maximalisan megertem mit erezhetsz most, kb Kristof is ugy aludt, mint Csilla. Viszont idovel javulni fog a nappali alvas is. A kisagy nala sem jott be, szerintem is fazott, es ha belegondolok azert kilenc honapig osszegombolyodve voltak, lehet, hogy ez a 'kiterult' allapot sem jon be nekik. Nalunk a hordozo valt be, de ezt csak akkor javaslom, ha nem tul meredek a hattamla, es csak keves idore naponta.

Kriszta, jo, hogy emlitetted a vitamint, en az elevitet szedtem sokaig, de mostanaban hanyagoltam. Most eloszedtem a szekrenybol, es folytatom.

Agi
agi77

Eniko,
nekem a Fitolac jobb, ízre legalábbis. Ki kell próbálni. A HIPP instant teája rohadt drága.

Gratula a hízáshoz! Mennyi tápit kap naponta? Basszus, én meg a héten dobtam ki a lefejt tejeket, odaadhattam volna nektek. Ezek viszonylag frissek voltak, már itt az új lakásban fagyasztottam le.

Jozsó 1 perc alatt elaludt. Cici szájba, morgás egy picit, 2-ot szív, elalszik. Gonosz mama felkelti pici csimotáját, hogy egyél drágám. Csimota cseszik felkelni. Lógatom fejen állva, lámpa fel, csimota alszik. Csikizés, csipkedés, csimota alszik.

Még szerencse, hogy megtömtem tejpéppel, Nagy hiszti, meg bohóckodás árán, de sikerült.
Vendég

Gira, nekunk is avent van, kezdettol fogva hasznaltuk, mert az ejjel lefejt tejet odaadtam neki neha este (tudom nem helyes, de en igy csinaltamKép), es nem lett cumizavaros, ami nem jelenti azt, hogy a Te babad sem lenne az.
Tena bugyim sem volt, pedig hallottam rola, szuperul megvoltam nelkule. Ha siman szulsz a libresse-t nem ajanlom, mert nyom. A sor szerintem a szensav miatt nem olyan jo.

Angi, Te grizt ettel gyomoregesre ugye? 1 evokanalnyi, aztan vizet ittal ra? Szerintem mindenki egyet ert Veled, hogy nem jo elhizni, es egeszsegesen kell taplalkozni. Figyelj, ma volt Nalatok a vedono? Csak nem o mondta, hogy vekony Virag? Egyszer azzal kezdte, hogy felsorolta, hogy miket adjak Kristofnak, hogy ne legyen ilyen vekony. Az egeszben csak az a vacak, hogy azt feltetelezik, hogy nem etetjuk oket rendesen. (Most beszeltuk Tonival ezt a vekonysag temat, annakidejen az o Anyukajatol is megkerdeztek, hogy falun laknak, hat nincs csirke? Gondolhatjatok milyen sz*rul esett neki. Mintha nem tett volna meg mindent azert, hogy egyen a gyereke. De ha rossz evo valaki mit lehet tenni?)

Eniko, na latod milyen szepen hizik Viola! Szerintem probald ki mind a 2 teat, ugyis valtogatni kell oket. A milusanra gondoltal? Allitolag az nem tejszaporito, csak a sok vitamin miatt jo.

Kriszta, boldog szulinapot Gergonek, es gratula a tortahoz!

Agi
agi77

Jozsót pont ma néztem o is tök vékony. A dokinéni is mondta. A maga 9 kilójával. Tényleg vékony, pedig a nem hisztis napokon Jozsó eszik rendesen. Egy adag gyümi/pép/fozelék neki minimunm 200 ml.

Az, hogy melyik gyerek milyen dumdi, szerintem alapesetben alkati dolog.

TENA: nekem tök jó volt, nem nyomta a csaszi sebemet. Tena betétet használtam az elso napokon,majd az Allways Nightot (???). Már nem is tudom milyenek léteznek, mert még mindig nem jött meg a mensim. Kép Nesze neked kistesó projekt.

Sot a tena bugyit használtam még itthon is pár napig.
Vendég

Sziasztok!

Már tegnap este is ítram volna, de nem ment el,mint ma délután sem.

Erika: Énis szedtem mindkét gyereknél Maternát, Flóval 16 kilót híztam, Bátorral 13-at. És egyik sem lett 4 kilós. Nem mondhatnám, hogy keveset ettem, a pirosmogyis is fogyott rendesen.

Angi: Én is egyetértek veled. Flóra sem lesz díjbirkózó. Kétévesen volt 10 kiló. Most meg talán 11. De ő is inkább nyúlik, mint hízik. Olyan érdekes,hogy míg csak szopott megnégyszerezte a szülisullyát, a hozzátápi után meg alig hízott. Mondjuk nem is tettem lisztet a kajájába, ahogy ajánlották.
Kaptál tőlem mélt? Hová küldjem,hogy el tudd olvasni?

Mi bizony elszoktunk menni a mekibe. De nem szendvicset eszünk, hanem salikat. Flóra is halrudacskákat eszik. és nem szénsavas lötyiket iszunk, hanem séket vagy narancsdzsószt. Azért szeretem, mert tuti azt a minőséget kapod amit egy héttel előtte. Mert néhány kifőzde borzalom.

Gira: Gyömbér is jó a gyomorégésre, sör esetleg alkohol mentes, ahogy Kritsi írta.
Homeopáétiás szert keresek neked gyomorégésre. Holnap megírom!
Cumisüveget én is az Aventet ajánlom. Flórával sokat használtuk, de csak míg a kórházban volt, meg a vitaminok beadására. Bátor sem isemri a cumisüveget, mint Eszti. Ha kell majd pótolnod jobb a pohár, vagy kanál. Cumizavar miatt.
Ha véletlenül csaszira kerül a sor, ne szomorkodj rajta (bár sztem nem fog rákerülni a sor) csak arra kell gondolnod, hogy mind ketten megúsztátok épségben, mert ok nélkül nem műtenek. Érdemes azért utánaérdeklődni,mi fog veled történni. És tényleg kérhetsz fájdalom csillapítást!

Kriszti: Gratu Gergőnek! Nekem megérkezett a Kismama! Még Zoli is beleolvsott, pedig nem szokása. Kár!

Enikő:Én nem innám az instant teát. Biztos sok olyan anyagot tartalmaz, amit nem kéne bevinni a szervezetedbe. A fitolac-ot mondják jobbnak, attól nem lesz hasfájós Viola. De próbáld ki mindkettőt.
A babahordozókendőt újszülött kortól lehet használni (nemmindegy hogy kötöd meg)és nagyon jól jö, ha nem tudsz babakocsival menni valahová. Flórával sokszor használtam, mert Fló sokáig könnyű volt, de Bátort kevésszer kötöttem bele. A babakocsiba annyi mindent lehet rakni és nem kell cipelni. Viola nem olyan nehéz még, vele sokat tudod használni, bár ha így veszi a tempót...Mondtam én, hgoy gyorsan összeszedi magát!

Seri: Én ajánlanám nektek a hordozókendőt, abban hozzád tud simulni Csilla hátha nyugodtabb lesz.

Hordozókendőt lehet olcsón varrni. Az enyém flanelből van. Nem nyúlik, csak amennyit kell. A megkötési módok fenn vannak a www.nandu.hu-n.

Bátor egyre többször, több időre áll egyedül.

Gabi3
inecsg

ja,énis Tena bugyit használtam Bátor után, Flórával még sima bugyival szenvedtem. De nekem jó volt a klinikai betét. Annyit kaptam, amennyit kértem.

gabi3
inecsg

Kedves fórumozók!

Nagy segítség lenne számomra, ha kitöltenétek az alábbi oldalon található kérdőívet:
www.sammm.fw.hu
Családon belüli megszólításokról készítek felmérést, magyar és norvég viszonylatban.
Segítségeteket előre is köszönöm!

- Adrien
ui: Remélem, senki nem veszi zokon, hogy beírtam ide, de az aktív témáknál nagyobb eséllyel találok válaszadókat.
sadrien

Alkoholmentes sör:
valamelyikőtök írta a buborékot benne.
Ez erjedési buborék, ami természetes, tehát nem árt. Az üdítőkben pedig CO2 van, amit mesterségesen állítanak elő, tehát ártó hatású.

Nyugodtan lehet inni a sört, teljesen természetes.

Tena bugyi: én is csaszi után használtam sokáig és nagyon jó volt, mert szellőzött a seb is és nem nyomta. Viszont én nem kaptam kórházi betétet, ezért Tena-t használtam a vastagból.
Sztem sem vészes a csaszi - osztom Karmen véleményét - viszont amit Dancsi is mondott: én sem tudtam, mivel jár, mert semmit nem tudtam róla. De nem félek tőle, ha a második is csaszis lesz Kép.

Fél 9-kor indulunk Gergővel, tiszta lázban vagyok Kép.
Én nem kaptam meg a Kismamát Kép.

Szép napot!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Lányok,
szólt a topic, hogy hanyagolva van Kép.Szeretné, ha írnátok Kép.

https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/69090/149626.html?1106752673

Nóri,
minden rendben Veletek?

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi!

Sajnálom,hogy rossz volt a napotok.Nekünk is,egész nap ment a hiszti.Az éjszaka is durva volt.Éjjel 2 h-tól nagyon sűrűn keltem hozzá.
Remélem,hogy újra lesz tejcsid.

Kriszti!

Nekem sem jött meg a Kismama.

Ildi
tfildiko

Jozsó megint balhézott az éjjel. 8-kor elaludt, majd 3-kor felsírt, kapott cicit, de amint letettem visítás. Na, mondom magamban, ma szemétyany@ leszek. Egy teljes órán át hagytam ordítani. 4-kor már nem bírtam tovább, áthoztam magam mellé, ahol cici be, szív 2-ot és alszik reggel fél 7-ig. Jozsó alszik én nem. Mert féltem, hogy leesik az ágyról, meg megint horkolt, nyögött, rugdosott, pukizitt. Apa átcuccolt a vendégszobába, nem bírja már az icccakákat. Persze ma megint hisztérika lesz az éjszakai hiányzó alvás miatt. és a legjobb úton haladok affelé, hogy beszoktassam kismakimat az ágyamba.

Ja, totál be van rekedve, gondolom a tegnapi maratoni bogés miatt. Nem is tudom, hogy a fenében tud ennyit bogni. És ez hiszti volt, mert amint kivettem és a karomba került, egybol elaludt.

Viszont jó hír: a tegnapi szopis tea vedelés (ittam vagy 6 litert) hatására reggelre megint teli cicikkel ébredtem. És ez nem a pihenésnek köszönheto. Azért kopp kopp kopp.
Vendég

Dancsi!

Örülök,hogy van tejcid.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Nekem is volt tegnap egy szép hozzászólásom, de elszállt.
Ildi, egyvalamit azért szerintem érdemes észben tartani. Azzal teljesen egyetértek, hogy a gyerek megeszi, ami neki kell, tehát tömni nem szabad. Azt viszont nem szabad túlzásba vinni, hogy "vigyázzunk, el ne hízzon".
Kell a szénhidrát, a fehérje és a cukor,mert ezek mind a szervezet energiáját gyarapítják. Tehát inkább csak módjával.
Ezt persze most nem rád értettem, csak van a környezetemben olyan, aki mintha már most fogyókúrára nevelné a gyerekét.
Felesleges visszafogni dolgoktól, mert akkor később majd bepótolja. Szerintem a helyes arányt kell megtalálni és arra rászoktatni a gyerkőcöt.
A doki meg azt mondta az újszülött osztályon, hogy a zsírsejtek száma már a születésnél adott, csak nem mindegy, mi lesz velük később.

Láttátok a tv-ben az orosházi kisbabát? Esküszöm, majdnem elsírtam magam. Szegény kicsi angyal.

Dancsi, részvétem. Ilyen esetek nálunk is voltak. Én a végén már nem tudtam megnyugtatni a nagylányt, így apa sétálgatott vele, megnézték a csillagokat, stb. És végül elmúlt. De ne tekintsd életkori sajátosságnak, mert Luci Jozsó korában is és később is megcsinálta.

Császár: szerintem nem vészes, mondjuk engem nem altattak és mindent éreztem kivéve a fájdalmat. De nekem is csak az első felkelés volt gáz, meg amikor a kis tanulók rá akartak venni, hogy tornázzak:-))) Körberöhögtem őket:-))

Gabi, mióta Luci megszületett, talán egyszer kentem a körmömet, mondjuk előtte sem nagyon, mert számítógépes munkához nem lehet körmöket növeszteni, rövid körmön meg hogy néz ki???
Tesóé volt a lakk, Isten nyugosztalja szegény üveget. Remélem, nem a kedvence volt.

Gira, nem teljesen értem, hogy miért félsz, hiszen ennek nem így kell nekiindulni. Császárt csak végszükség esetén csinálnak, főleg mióta volt ez a cirkusz gondolom. De amikor odajutsz, már nem fog érdekelni, hogy mi történik, csak a manó kint legyen végre:-)) Persze hiába dumálok itt, mert ezt csak utána fogod megérteni, ha már átestél a szülésen. Van egy olyan stádium, amikor már minden mindegy. Addig pedig minden "első" kismama ugyanúgy parázik, mint te:-
))

Erika, hogy is volt azzal a 2003 tavaszi gyerekek horoszkópjával? mindig elültetsz valami bogarat a fülembe:-)))))

Na megyek, teli pelus akció van::-))
H
babamama

Dancsi, huh éjszakaKép Hát kitartó gyerek az biztosKép

Angi, ha újra előjönne Petinél, akkor majd lehet elviszem pulmonológiára. De remélem nem lesz már. Én sem értem, miért kellene tömni a gyereket.

Látom, nem jött be az elméletem, nem bajKép Én azért maradok a természetes vitaminoknál lehetőleg.

Kriszti, igen, én értek egy kissé a keleti asztrológiához. Csak hát nemigen érek rá vele foglalkozni mostanság.
Gratula a tortához!Kép

Angi, zabtejet nem szoktam venni, mert reggelire sokszor zabkását eszik reszelt almával, inkább szója vagy rizstejet veszek. Ezek ízesítettek és finomak is.
Legutóbb a Vidra u-ban vettem mandulás rizstejet, nagyon finom, én is meginnám. Szójából a Provamel italokat szoktam venni, jó drágák ezek, de nem érdekel, valamit innia kell az esti tej helyett. Sütibe szójatejporból rakok, ha kell, ez lényegesen olcsóbb, mint a kész ital. Van növényi ( szójás) tejszín, a tejfölt azzal próbálom helyettesíteni. Ha van ötletetek, szívesen veszem, még én is csak kezdő vagyok ebben.

Gabi, gratula Bátornak az önálló álláshoz!

Enikő, örülök. hogy jól hízott Viola!

Ma nagyon ügyes voltam, már kisült a kókuszos muffin, nagyon fincsi lett. Persze nem egyedül csináltam, Petikém segített. Ma lesz a matek versenye, és csak délután kell suliba mennie. Ő mérte ki a cukrot, vajat(pálmavaj). Legalább gyakorolta kicsit a gramm- dekagramm átváltástKép

Na megyek takarítani.

Szép napot mindenkinek!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Hajni, 2003 tavaszán, elsősorban április 15-máj 15 között, nagyon sok bolygó kiváló(exaltált) minőségű volt, a csúcs nap máj 4. volt, na meg a 8-9. Ilyen időszak csak több ezer évente van egyszer. Az ebben az időszakban született gyerekek szinte biztos, hogy kiemelkednek az átlagból. Valószínű nagyon jó emberek lesznek. Számít persze az egyéni horoszkóp is. A március kevésbé kiemelkedő, de igazából 2002 augtól 2003 aug elejéig a Jupiter exaltált volt, már önmagában csak ettől is kedvező ez az időszak.
De ettől még mindenki gyereke sokra viheti, ne értsetek félre. KépKép

gerika

Hajni!
Nem fogom fogyókúrára nevelni,az biztos.Csak odafigyelek a táplálkozására.Meg fogja kapni a szükséges vitaminokat,fehérjét,zsírt,szénhidrátot,ha nagyobb lesz.Tudod,a táplálkozás elméletét nagyon értem.(Így fogytam le.)A terhesség alatt is odafigyeltem,hogy megegyem a fehérjét,zsírt stb.Tudtam,hogy kb.mennyit kell ennem ezekből.A fejem kész tápanyagtáblázat.A nagy fogyókúrámban megtanultam mindent.Van ennek előnye,de hátránya is.De inkább hagyom a témát.(Már nem fogyózom,a régi súlyomnál vagyok.)

Erika!
Sok sikert a fiadnak a versenyhez!

Ildi
tfildiko

Tegnapi hozzászólásom, csak nem ment el:
Sziasztok!

Erika, én is szedtem vitaminokat, 15 csusszant fel rám a terhesség alatt. Edi drágám tápszert kap reggel-éjjel-este, de emellett mind a főzi, mind a gyümi megy befelé rendesen (200-300 ml evésenként). Úgyhogy a mi részünkről nem áll az elmélet. :-)

Edi tegnap volt méreckedni, (11 hós). 10350 g és 78 cm a szentem, de egyáltalán nem látszik ducinak. Csak jó keményhúsú. Majd teszek róla képet fel.

Üdv. Mindenkinek!

Gabici
gabici

Tena nekem is a csaszi miatt jött be, még itthon is egy darabig azt hortam, nem nyomta a sebet. Meg a hólyaggyulladást miatt is érzékeny volt a hasam.

Kriszti! korházben nem osztogatják a betétet, akinek kell ki van téve a növérszobában elviheti amikor csak akarja. Én csak azt használtam. Eleinte kértem akkor mondták el is vehetem.

na este Orsi elég nyügis volt, sirt egyfolytában meg höemelkedése volt. Tuti a foga miatt. Kapott 1 kupot, éjjel csak egyszer ébredt 5kor, majd visszaaludt fél 7ig. Akkor már nem volt höemelkedése. Csak szopi kellett neki, majd 9kor elaludt és délben kelt(ünkKép)

Gabici! azért mert egy babának nagyobb a sulya még nem jelenti kövér is. Sokat számit hogy Edi hosszu is, Orsi csak 74cm!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

És ma:

Sziasztok!

Edi reggelre belázasodott. Ébredéskor (7 óra) 38.7 volt popsiban. Kúp gyorsan be, de nem nagyonhat. Egy óra múlva is ugyanannyi volt.

Most egy kicsit lejjebb ment (kúpbedugás után 3 óra), 38,3 popsiban. Nektek milyen gyorsan hat a lázkúp (Amido...)?

Dokinénit hívtam (DANCSI, KÖSZ a számot), azt mondta, hogy mivel nincs más tünet, csak láz, még nem lehet tudni mitől van. Várjunk rá egy-két napot, akkor megvizsgálja újra (2 napja vizsgálta meg, akkor sima tanácsadáson voltunk, minden rendben volt).

Látom más gyerek is betegeskedik. Hát, ez van sajna. Jobbulást a betegeknek!

Enikő, nagyon szépen hízott akkor Viola! Minden ok lesz vele is.

Gira, cumisüvegből mi Nukot használunk.

Üdv.Gabici
gabici

Angi!
igen, erre próbáltuk rászoktatni, amit mondasz, de a negyedórai alvás után, ha felébredt, nem bírtuk megnyugtatni. Apája pedig ezt az irányt képviseli, mint Te, jó fél órákat küzdött a kisasszonnyal (ott volt mellette, beszélt hozzá, simogatta, zenélt neki felhúzóval, vagy én énekeltem, csak épp nem vettük ki az ágyából) eredmény nélkül - és iszonyatos ordítás sorozatok közepette. Aztán én feladtam, most már ő is. Nappal ezt már meg sem próbálom, éjjel viszont igyekszem ragaszkodni hozzá, van hogy több, van, hogy kevesebb sikerrel. Hátha rögzülne, hogy éjjel aludni kell, és így. A nappali alvások meg idővel úgyis csökkenni fognak. Csak félő, hogy éjjel is átszokik a napközbeni módira.

Ági,
Kristófnál mi hozott változást? most már alszik az ágyában? mit értesz az alatt, hogy „idővel javulni fog a nappali alvás is”?

Gira!
- én is császárral szültem, jó egy hónapja a klinikán. Nem olyan vészes, ki lehet bírni. Lelkileg kell nagyon felkészülni rá, és akkor nem lesz gond.
Nekünk kétesélyes volt a szülés farfekvés miatt, én készültem hüvelyire is meg a szekcióra is. Akinek altatásban csinálták, az többet szenvedett, mert kapart a torka a ledugott cső miatt, és köhögnie kellett még a 4. napon is, a sebe meg nem nézte jó szemmel a dolgot.. De ha nincs sürgős eset, spinális vagy epidurális érzéstelenítést kapsz, és ébren vagy, amíg tart a műtét. Az első felkelés valóban nem egy leányálom, de ha erős maradsz lélekben, kibírható, és tényleg napról napra könnyebb. Nekem a legrosszabb az volt, hogy a párom nem lehetett benn a műtőben, egyedül voltam nagyon, pedig a dokimat jól ismerem, és bíztam benne maximálisan.
Lényeg, hogy ne ess pánikba, ha esetleg mégsem normál úton fejeződik be a szülés (de miért ne úgy fejeződne be?) – lényeg a babó és a te egészséged. A pánikot pedig csak felkészülten lehet elkerülni szerintem.
- Tena bugyi seb miatt jó volt, itthon is használtam még egy darabig.
- Cumisüveghez nem értek. Kis lyukú legyen, az biztos.
(A gyerekkórházban Csilla olyan vákummal szívta a cumisüveget, hogy az 1-es lyukú cumi teljesen összelaposodott, utána meg pláne nehezen ment át rajta a tejcsi, szegénykém teljesen lestrapálta magát, mire kiszívta az adagját belőle.. Anyája meg jót mulatott rajta, és magában megjegyezte, hogy ez nagyon jól van így, legalább nem szokik rá a gyermek. Ez így min. olyan munkás volt neki, mintha ciciből szívta volna ki.)

Angi, Ildi, Kriszti!
két keresztlányunk van, egyikük sem dagi-fajta, de teljesen egészségesek, életvidámak, kit érdekel, hogy a védőnők által elvárt súlygyarapodást nem produkálják? mondjuk nekem alapból nem tetszenek a kövér emberek, meg a dagi kisgyerekek. Ráadásul tuti, hogy a szervezetük is nehezebben viseli a plusz kilókat. Inkább legyenek karcsúbbak az átlagnál, mint ducibbak!

Eri
seri

Gabici!

Szép méretei vannak az Edinek.
Jobbulást neki!

Kármen!

Remélem,hogy nem lesz az Orsi beteg.A Noémit is a fog kínozza.Extra hisztis napok óta.Most alszik.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Erika, köszi az ismertetőt, én ezeket mind nem tudtam. Matekversenyhez nagy kalappal! Majd mesélj!

Angi, Ági, nagyon jól éreztük magunkat. Luci még az árva utcáig kiabált, hogy "babázunk", aztán mondtam neki, hogy nemsokára ti jöttök, így megnyugodott valamennyire. Most húzza a lóbőrt, de nem is nagyon kellett unszolni:-))
Nagyon aranyosak voltak a gyerekek, Virágtól meg még most is elájulok, ha belegondolok, hogy micsoda mutatványokat tud csinálni!!! Minden elismerésem, hogy ép ésszel kibírjátok. :-)
Ági, szerintem Kristóf nagy lépést tett az önállóan ivás felé, a konyhában gyakoroljatok, én is így csináltam, kis pohár víz+nyakba előke. 2-3 alkalom után már nem lesz gond, láttam, hogy tartja a poharat, nagyon ügyes.

Gabici, Edinek jobbulást! Most minden benne van a levegőben, sok C vitamin és rendbejön, ha meg nem beteg, akkor a feleslegeset kipisili.
Egyébként erről jutott eszembe, hogy lehet venni a gyógyszertárban C vitamint por alakban. Késhegynyi kell az italba. Ezt azoknak mondom, akiknél valamiért nem elég a gyümölcsökben lévő vagy a manó nem akarja enni.

Ildi, lehet valami a levegőben, mert Luci is hisztis, ezek a frontok.....
A véleményedről az evéssel kapcsolatban abszolút egyetértek.
Adhatnál tanácsokat a fogyással kapcsolatban. Most 1 kg-mal vagyok több, mint amikor teherbe estem, de valahogy átformálódott rajtam, mert jóval kövérebbnek látszom. Szeretnék 5 kg-t lefogyni.
Valaki írta korábban itt a Norbi étrendet. Arról is hallhatnék?
H
babamama

Sziasztok!

Seri, kezdetben nalunk is csak cicin alvas volt, amint letettem felebredt es sirt. Aztan nehany hetes-honapos korara kialakult, hogy megszoptattam, betettem a kisagyba, es aludt. Eloszor napi 3x, kesobb 2x, most meg 1x alszik. Hidd el idovel minden kialakul.

Gabici, nagyon szep meretei vannak Edinek! Jobbulast a nagyfiunak.

Erika, sok sikert Petinek a versenyhez! A kepkeretezonk is ert az asztrologiahoz, de o azt mondta, hogy a 2003 augusztus eleje nagyon nem jo. Esetleg tudsz errol valamit? Allitolag akaratos es eroszakos lesz a gyerek.

Agi
agi77

Sziasztok!

Én nem szedtem vitamint terhesség alatt, csak vasat a végén és szüléskor 15kg voltam nehezebb, majd szülés után pár nappal 12kg lejött.

Seri, Pipi is úgy aludt nappal. 15-20 perceket aludt és már fent is volt. Kb 4-5 hós korában állt be a hosszabb alvásokra. Kivéve babber kocsi, ott akár 3-4 órát is aludt egy huzamban.

Milyen érdekes a kaja felmérésetek. Úgy tűnik elég sok gyerek pehelysúlyú, én sem értem a kövér gyerek a szép gyerek beidegződést. Ortopédia, ér rendszeri megbetegedések, személyiség zavarok, ez szerintem nem egy sovány gyerek kórképe.......

Betegeknek gyógyulást!

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok!

Gira: Itt vannak a homeós gyogyók gyomorégésre:

Asa foetida 9 CH:1x5 A kismamát büfögés kínozza, gombócot érez a nyelőcsövében, mely a gyomorszájtól a torok felé okoz idegentestérzést.

Iris versicolor 9 CH: 1x5 A gyomorégés ineg erős, a gyakran fellépő háyningereket migrénes fejfájás kíséri, megly szinte rendszeres időközökbaen, főleg hétégén, pihenéskor jelentkezik.

Kalium carbonicum 9 CH: 1x5 evés előtt, kis mennyiségű étel fogyasztására is erős laci feszülés lép fel fáradtsággal, hátfájással. A hasi görcs előrehajlásra javul.

Lycopodium clavatum 9 CH: 1x5, kevés étel evésekor hamar puffad, gyakran az algas, a köldök alatti rész. Többször keeset eszik, gyakeran nassol édességet. Az alhai puffadás sokszor délután erősödik evéstől függetlenül is. Éhségérzetnél ég a gyomra.

Nux vomica 9 CH:1x5 Bőséges étkezés után álmosság lép fel. majd 1-2 óra múlva a gyomorégés, a puffadás és a szelek távozása okoz kellemelten tüneteket.

Robinia pseudoacacia 9 CH: napi 3x5 Gyomorégés a sok gyomorsav termelődés miatt. Éjszaka is éghet a gyomor, savas hányás léphet fel fejfájással.

Ha valamelyik a panaszadira illik, azt vedd meg.

Hajni: Mi van az orosházi kisbabával?

Erika: ügyi vagy muffin ügyileg! Megy a drukk Petinek!

Gabici: Mekkor már Edi! Jobbulást neki, hátha csak egy vírus és nem kell gyógyszer4

Gabi3
inecsg

Hajni!

Az 5 kiló nem vészes.Hamar lemegy.Én kb.1300Kcal-t ettem naponta.Sok csirkemellet kajáltam párolva,főzve.Rengeteg almát ettem,joghurtot,rozskenyeret.Csökkentett zsírtartalmú margarint,pulykamellsonkát.Sok paradicsomot,uborkát.Nassoltam is:ropit.Nassolás nélkül én nem bírtam ki.Néha ettem csokit is,sütit is.Voltak napok,amikor azért én is bűnöztem.De hatalmas az akaratom,ezért sikerült.Neked is fog.
A Norbi diétáját még nem próbáltam.De bizti,hogy jó.(Ha felszedek pár kilót,azt fogom követni.De igyekszem nem hízni.)

Ildi
tfildiko

Hajni!

Az 5 kiló nem vészes.Hamar lemegy.Én kb.1300Kcal-t ettem naponta.Sok csirkemellet kajáltam párolva,főzve.Rengeteg almát ettem,joghurtot,rozskenyeret.Csökkentett zsírtartalmú margarint,pulykamellsonkát.Sok paradicsomot,uborkát.Nassoltam is:ropit.Nassolás nélkül én nem bírtam ki.Néha ettem csokit is,sütit is.Voltak napok,amikor azért én is bűnöztem.De hatalmas az akaratom,ezért sikerült.Neked is fog.
A Norbi diétáját még nem próbáltam.De bizti,hogy jó.(Ha felszedek pár kilót,azt fogom követni.De igyekszem nem hízni.)

Ildi
tfildiko

Sziasztok!
Az éjjel én is majd megdöglöttem. . . vártam a fájásokat, néztem az órát, de nem jöttek. Csak az iszonyatos nyilallások a combomba, úgy hogy addig a néhány mp-ig nem tudtam megmozdulni, teljesen lemerevedtem. . . . Közben a derekam majd leszakadt. A savam nekem is a számban volt, köpködtem egy ideig, aztán bevettem savlekötőt, utána el is tudtam aludni! Gira, te nem szedsz semmit a gyomrodra? Én a Maalox nevű szopogató tablettát szedem már nov. óta és nagyon-nagyon jó, épp a múlt kedden kérdeztem a dokimat, hogy még szedhetem-e és mondta, hogy nyugodtan. Szóval én ajánlom nagyon mindenkinek!
Egyelőre ennyit a kettős frontról és a teliholdról! Csak kínoz még a picikém, már az éjjel "beszéltem" vele, hogy ne nagyon kínozza így előzetesen anyut, de nem nagyon hallgatott rám. . . Látszik, fiú! :-)))
Puszi
Meli
39+2
meli27

Sziasztoook!
Kriszti! Nagyon irigy vagyok a mai napod miattKép, jó munkát!

Melinda! Örülök, hlátlak, megy a drukk a korházhoz!

Ildi! Ha Te is ilyen voltál, és túlélted, akkor végképp nincs okod pánikolni sztem.
Virág nem tudom milyen súlyú, mert mindig elfelejtem megmérni, de most úgy is meg kell a szülinapja előtt, úgyhogy majd megmondom. Sztem 10kiló sincsKép.

Gira! Krisztinek igaza van! Hitegetni nem akarlak, mert nem kellemes, de változó, hogy ki hogyan viseli a csmetszést. Mint ahogy a szülést is mindenki másképp éli meg. Maga a műtét_az_semmi, utána fáj, változó, kinek mennyire.
Cumisüveget meg ne vegyél, ameddig nincs rá szükség. És semmit, ne készülj arra az esetre, ha nem lenne tejed. A tesco 24órában nyitva van, ha gáz van (nem leszKép ) percek alatt beszerezhető bármi, az ügyeletes patikában van tápszer, Én azt se vennék, nem váltanám ki a receptet. Ha otthon van, könnyebben hozzányúl az ember. Ja, Én pl mellszívót sem vennék alapban, valakinek egyáltalán nincs rá szüksége. Manapság minden nyitva van sokáig, sokminden éjjel is.
És kérdezz nyugodtanKép

Dancsi! NEm tudom milyen rúd, amit kérdezelKép, ez egy olcsó műanyag karnisféleség, ami alul és felül is tart, és erre lett szabva egy függöny ilyenmód. Ha nem látszik, szívesen lefényképezem rendesen. A karnist a TNT-ben vettük.

Enikő! Az szép gyarapodási ütemKép. Csak halkan kérdezem, nem lehet, h tudnád csak szoptatni? Próba szerencse, pár nap múlva szívesen kölcsönadom a mérleget pár napra, és mérhetnéd minden nap este, h hízik e. És tényleg nagyon szívesen!!

Kendő: bármeddig lehet használni, és akár most is. Én szeretem, bár nem használom gyakran.

Ági! Igen, grízt ettem!
NEm, nem a védőnő mondta, Ő ma volt, és nagyon rendes volt, megerősített mindenben.

Gabi! MEgjött a méled, rajta vagyok a dolgon, válaszolok majd!!!
Mekitéma: Feltétlen nézzétek meg a SUper size me című dokfilmet! Szívesen kölcsönadom. Arról szól, h egy férfi egy hónapig csak mecdoba kajál. Előtte makk egészséges volt, majd egy hónap alatt hízott 15kilót, a koleszterinszintje az egekbe ugrott, a mája egy masszív alkoholistájéhoz hasonlított, és gyakice nem működött a kísérleg végére. KApaszkodj! A salátákban IS van cukor!
Na és ezt nem azért mondom, mi is eszünk néha ott, mert basszus finom, de szerencsére jó drága is, így max 2havonta 1szerKép

Erika! Multikban a tejszíneknél van a polcon a hullala nevezetű borzalom, ami növényi eredetű műanyag "tejszín", ezt fel is lehet verni habként. SZóval helyettesítésre tökéletes, nővéremék használjék,m van ennek sós változata is, azzal lehet főzni, habarni.
Köszi az infókatKép

A mézes kókuszost csináltátok? PEti édes lehetKép. Milyen ez a pálmavaj, és hol vetted?

Gabici! AZ igen szép súlyKép. Ide a képet, rég láttuk a krapekot!

Uhh, jobbulást Edinek!!! Jó, ha tudjátok, a gyorsan felszökő láz általában vírusos eredetre utal! Illetve, ha a baba nincs annyira letörve, viszonylag jókedélyű, az is ezt támasztja alá.
És most ugye tele a TV a vírúsokkal, influenzával_Én_nem_adnám be az antibiotikumot!

Seri! Hát, akkor nem tudom, majd idővel változni fog a csajszi... KitartásKép

Hajni! Jó volt, h itt voltatok, eszméletlen csajszi LuciKép. Édesek voltak a gyerkők, majd teszek fel képet róluk egyszercsak.

DÉlelőtt volt itt a védőnőnk, és nagyon rendes volt, rendkívül jól áll hozzá a dolgokhoz, sokat segített. Most az van, h Bogim 3hete gyakice semmit sem hízott, ami azért már nem jó, tejet nem tudom, hogy tudnám még szaporítani, szal elkezd mást is kapni kis mennyiségben, szopások után. És könnyen lehet, h megindul a súlya, akkor ismét visszafogom a hozzátplált ételt.
Krumplit fog kapni csak, főzővizével összetörve. Remélem megindul a dologKép. De meggíőzött arról, h nincs vész, nincs beesve a kutacsa, összesve a bőre, szép kerek, tarjta a formáját, csak épp megállt picit a fejlődésben. De abszolút megnyugtatott.
Ja, és csak akkor kap mást is, ha érzem, h szopi után enne még, amúgy nem. Ez pedig este necces, utolsó etetésnél. Majd beszámolok.

Szép napot!

.:Angi:.
angiszeged

Melinda!

Most már tényleg nincs sok vissza.Drukkolok!

Angi!

A Noémi nem ette meg az üres krumplit.Remélem,hogy a Boginak ízleni fog.

Ildi
tfildiko

Hétfőn reggel lesz a műtét, a garatmanduláit is muszáj kivenni a lánynak, mivel olyan nagyok, hogy összeérnek. Ha nem vennék ki most, fél év múlva max mehetnénk újra.
Voltunk ma vérvételen, EKG -n, az előbbi iszonyú volt.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Angi: Nem akartalak sürgetni, csak tudni akartam megkaptad-e. Köszi előre is! Nálunk sem ették a sima krumplit. Remélem Bogi hízni fog tőle. De jobb lenne még kihúzni a szopival egy hónapois!

Ildi: nekem is öt kiló pluszt kéne leadnom, de nem megy, mondjuk sokat nem is teszek érte. Néha hasizmozok, meg Bátort és Flórát emelgetem. Kép

Gabi3
inecsg

Melinda:Szorítok hétfőn Lottinak, őgy is rendben lesz minden! Rutin műtét, gyorsan helyre jön a csajszi! Utána legalább nem lesztek betegek!

Gabi3
inecsg

Sziasztok lányok!
először is károrvendő módon örülök hogy nem csak Én szenvedtem a napokban a babanettel.Már napok óta nem is próbálok írni mert úgy sem sikerül.

ja meg a nyűgös babákhoz hozzátenném főleg a lányos anyukáknak hogy tegnap volt telihold és ez nagyon befolyásolja ám főleg a lányokat.
Arról ne is beszéljek hogy előtte két éjjszakát én sem aludtam valami jót. pedig nem is tudtam hogy telihold van csakcsütörtökön láttam meg.Amúgy gyönyörű csak ne csinálna ekkora galibát.
figyeljétek meg hogy igazam van.
Nyugis lesz a hétvégém majd próbálok irogatni
üdv
Bea
20180827120929

Sziasztok!
Na előkerültem, hogy szaporítsam a jól evő babák táborát. Léna a 8kg úgy érte el, hogy csak szopizott. Igaz, és SOHA nem mértem. Nekem a PIC-en azt mondták, hogy ne mérjem, dokinő azt mondta, hogy szoptassam egy hétig, és vigyem át, hogy megnézzük mennyit hízott. Hát jó sokat, majdnem fél kilót. Utána minden oltásnál mérték, mindig kiló körüli volt a gyarapodás. Aztán az ötödik hónap után már csak 2-3 havonta mérték meg a súlyát, én össz-vissz egyszer mértem meg, hogy mennyit szopizik, kiváncsiságból Gabiciéknál (béreltek akkoriban mérleget). Azóta is úgy gondolom, hogy teljesen fölösleges naponta, hetente mérni. 6 hósan 3 napot a fertőzön töltött (teljesen feleslegesen), na ott kellett mérni minden szopit. Hát érdekesen alakult reggel 250-300g, délben 200 körüli, délután 50-60, este 150 körüli. Volt olyan nővér, aki csak nézett, hogy én otthon nem mérem a szopikat. 10 hósan sajnos megint voltunk kórházban (szintén feleslegesen), és ott is követelték, hogy mérjem, mennyit szopizik. Na, akkor már megmertem csinálni, hogy legyintettem egyet, és soha nem mértem meg (szopival altattam el, majd felébre
sztem, meg különben is már evett rendesen), hanem beírtam az elvárt mennyiséget.
Jelenleg tuti 12kg körül mozoghat, de január eleje óta nem mértük, és jóval több, mint 80cm, csak nem akar megállni a falnál. Kép
Amúgy én voltam ilyen, 13 éves koromra kinőttem magam, megálltam 170cm-nél, és 55-60kg között, és azóta is stagnálok. Az áltsulis osztályképeken mindenkitől 1 fejjel magasabb voltam, sokan engem néztek a tanító néninek. Csúfolni persze nem mertek, mert verekedős voltam, meg kellett a többieknek a matekházi. Kép

Nóri
norcee

Gabi!

Most még én sem tornázom annyit,mint régen.A Noémi mellett nincs időm többre.(35 perc videókazetta és 10perc hasizom.)Bár a vállamra gyúrok.(Noémit cipelek.)

Melinda!

Drukkolok hétfőn.

Jó éjszakát Mindenkinek!Kép

Ildi
tfildiko

Milyen volt a műsor, amiben Angiék szerepeltek?
Lemaradtam róla, mert Zoli akkor betegedett meg. Léna szerencsére 1 nap alatt átvészelte, kicsit köhög még, de csak ritkán, Zoli azonban jól megszenvedi.

Angi!
Boginak már 2 foga van? Hiszen csak most született. Legközelebb kihagyok egy hetet, és férjhezmegy. Kép
A matracok szvsz tuti jó ötlet. Nálunk éjjel kb. az egész szoba szivacsborítású. Nagyon kényelmesen és nyugodtan tudunk azóta aludni, mert nem kell félni, hogy Léna leesik, és helyünk is van elférni. Amíg kicsik lesznek a gyerekeink a leendő házunkba is csak szivacshálókat tervezünk.

Ági!
Mikor mentek Korfura?

Hajni!
Köszi a képet. Ide fogunk menni, ha legközelebb hűtlenek leszünk az Adriához, mondjuk kistesót csinálni. Kép

Enikő!
Gyönyörűek a lányaid! Te jól vagy?

Melinda!
Gyerekkórházban lesz a műtét?

Tünde!
Mikor kezdesz dolgozni? Kiváncsi vagyok, milyen lesz!

Bea!
Régen írtál már!

Kriszti!
Na, milyen volt dolgozni?

Ildi!
Gratulálok Noémi gügyögéséhez! Léna 3 hónaposan kezdett, de ez is egyéni. A legújabb szava a "tabu". Onnét jött, hogy mondtam neki, hogy neked anya szekrénye tabu, ő meg lelkesen megismételte.
Amúgy van a szintén egy kislány, aki Kristóf korú, és egész mondatokban beszél, teljesen el lehet vele társalogni, mellette Léna pár szava nem nagy szám.

Gabi!
Mi soha nem járunk Mekibe, mert nekünk (főleg a férjemnek) nevetségesen kicsik az adagjaik. Kb. 6-7 adaggal laknánk jól, és az már megfizethetetlen. Kép

Seri!
Léna 3 hónapos koráig rajtunk aludt. Éjjel Zolin, nappal rajtam. (Nem volt különösebben ellenemre, tv-ztem, olvastam), ő meg 3-4 órákat durmult egyhuzamban. 3-tól 6 hós koráig 10-12 órákat aludt az ágyában egyhuzamban. Majd beállt a következőre 10-től 10-ig alszik, szopizik közben 2-kor, 6-kor, 8-kor. Kisebb kilengésekkel ez ment mostanáig. Mostanság egyre gyakrabban hagyja ki vagy a 2 órást, vagy a 6 órást. Babakocsiban a mai napik imád aludni. Kb. mindig cicin aludt el, vagy mostanában az jön be, hogy valamelyikünk odafekszik mellé, ő ráteszi a fejét a pocakunkra, helyezkedik kicsit, elmondja az összes szót, amit tud, majd hirtelen csönd és durmolás. Engem ez se zavar, mert úgy látom, hogy ez egy jó alap lesz a későbbi bizalmas beszélgetésekhez. Én imádok hajnalba nyúlóan dumálni. Kép
Tanácsot meg csak annyit szeretnék adni, hogy felesleges bárkire-bármire hallgatni, a dolgok úgy is alakulnak maguktól, érdemes olyan szokásokat kialakítani, amiket akár hosszú távon is el tudsz képzelni, de felesleges attól félni, hogy elkényezteted.
Én ma se csinálnám másként, hiszem, hogy amíg rajtunk aludt arra volt szüksége. (Sima ctg vizsgálat során, rossz szívhang miatt indították a szülésem, majd még meg se indultak a fájások császár lett. Léna még nem akart megszületni, szüksége volt pár hónapig az állandó testi közelségre.)

Nóri
norcee

Igérem abbahagyom a kisregényt, csak még a szoptatós teákról akartam írni, hogy nyakló nélkül se szabad inni, mert pl. én úgy jártam, hogy annyi tejem volt, hogy folyton begyulladt a mellem. Kb. 2 hónapomba tellt, hogy sikerült elapasztani annyira, hogy ne kelljen minden szopi után fejni. Aszem én legközelebb nem iszom. Persze a sok tejhez lehet, hogy hozzájárult, hogy én 6 hétig tényleg feküdtem, és semmit se csináltam, csak Lénáztam. (Tudjátok lusta természetemmel nem volt nehéz. Később is, ha úgy éreztem, hogy kevesebb a tej, egész nap ki se keltünk Lénával az ágyból.)

Nóri
norcee

Sziasztok!
Délelött csavarogtunk Violával. Olyan jó volt. Voltunk a városban vásárolni, meg minden fele Kép
Kinéztem egy állat csizmát,tiszta bör, nagyon szép, apával meg szeretném vetetni magamnak, amiért szültem neki egy gyönyörü kisbabátKép Megérdemlem nem?Kép

Képzeljétek ma kellett volna születnie Violának! Ma van 25.-ke. Ez a módosított idöpont amire kiírtak.

Rendeltem egy babahordozó kendöt. 2 gyerekkel nem fogok tudni tömegközlekedni másképpen. A villamos vagy buszvezetö,nem fogja megvárni, amíg felcuccolom mindkét gyereket babakocsistul, jegyet lyukasztok, és még le is ültetem a Bogit (ha van ülöhely)...addig tuti nem fog a megállóban állni és ránk várni... Szóval muszáj volt egy hordozókendöt venni,mert kenguruval meg nagyon fáj a hátamKép

Egész délután fájt a fejem, tényleg front lehet. Méghozzá erös, mert nekem csak nagyon erös frontkor szokott fájni.

Én napi 1-1,5 liter szoptatós teát iszom, mivel többet nem szabad. De nekem igazából nincs több tejem töle.Nem is tudom miért iszom, talán a lelkiismeretem miatt! Ami hatni szokott az a sör. Na attól érezhetöen több tejem lesz.De sörböl meg nem birok sokat inni. Valahogy nem csúszik.

Nóri: Köszi jól vagyok a fejfájástól eltekintve. Csak szeretnék többet aludni, de most sem fekszem le, mert várom, hogy Róna felébredjen, hogy szopizzon. Ha most elaludnék és 20 perc múlva felébredne, akkor rosszabb lenne, mint ha nem is alszom! Legkésöbb 22-kor keltem ha magától nem ébred addig.

Jajj csajok nagyon rá vagyok indulva az édességekre. Sose voltam édesszájú, de most a terhesség alatt rettenetesen sok édességet ettem és most is nagyon kívánom!Kép
Megyek is szétnézek a kamrába!Kép

Szép estét!
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő,
ezt írtad: "De sörböl meg nem birok sokat inni. Valahogy nem csúszik."
válaszom: igyál Arany Ászokot, az jobban csúszik Kép!
Azért egy jó kacsasült után nem eshet rosszul, nem Kép?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Nem igaz!! Viszzaolvastam. És most nagyon hosszú leszek, mert mindenre igyekeztem reagálni. Bocsi.
Magunkról csak annyit, hogy jól vagyunk, egyre többször lépegetünk 3-4et egyedül. És mutogat magára (ma pl. terítettem ki a pulcsiját, meglátta, és mutogatott magára, hogy az övé). Ja, és mutatja az orrunkat.
Beszéd: minden ettyű és etyütyű továbbra is, kivéve a cicit, mert arra rámutat és kópés mosollyal mondja, hogy "cici".
Nagyon szeret bennünket megnevettetni: ha nem éhes, kéri a kaját, és kiköpi. És nagyon jókat nevet. Nem zavarja, hogy mi nem (Bár nehé kibírni).
Magunkról most ennyit, készülünk a vasárnapi szülinapra, holnap sütjök a tortát.Igaz, csak a nagyiék jönnek, de azért szép nagy bulit csapunk. Sajnos a többiek messzi vannak.

Pisigyűjtés: amikor nem kellett gyűjteni, Tomika mindig pisilt fürdés előtt. Most bezzeg... Pedig készenlétben állok a kistállal. Persze ma este gyönyörűt pisilt, de minek. Remélem, vasárnap végre szerencsével járunk.
Bili!
Én nem értem, hogy hogyan lehet egy éves korban bilire szoktatni. Még nem is jelez semmit - legalábbis Tomika - , akkor mikor ráültetni. Én kivárom, amikor már elég nagy lesz hozzá. A húgom kislánya is pl. sokáig csak utána szólt : "kaka ban"

Melinda!
De szép nagy lány Lotti! Sajnálom, hogy műtét lesz!

Ildi!
Igaz, a többiek is írták, de ne foglalkozz a védőnővel. A járóka meg majd jó lesz valamire. Én arra teszem Tomika törülközőjét száradni.Kép
És tényleg minden baba más. Noémi társasági gyerek.
Ja, Tomika sem a járókában állt fel először (nekünk is csak azért van, mert kaptuk).Sőt nem is a kiságyban.
Nagyon ügyi Noémi, hogy áll. Most jut szembe, Tomika is mindig állni akart, és a kezünkbe kapaszkodott ő is.
Nagyon szép Noémi!
Londonba én is szeretnék már menni megint, talán ebben az évben összejön. De az Adria is csudaszép. A kettő teljesen más.
Ez már a gügyögés! Nagyon aranyos lehet! Jöhet a hármas foga, mert Tomikának is alul kijött az egyes, aztán fölül átlósan a másik egyes, utána meg alul a hármas.

Ági!
Nagyon aranyos Kristóf a szánkón! Nem csodálom, hogy megijedtél a gyógyszercsere miatt.
Én már elég sokszor voltam Görögországban és sokfelé. Igaz, legutóbb 2000-ben. Ha kiváncsi vagy valamire, kérdezz! Ja, és én is imádom Londont! Nagyon jól áll Kristófnak a sapka!
Én is voltam Korfun még az egyik előző életemben kb 7-8 éve. Tényleg szép, bár nekem legjobban az odavezető szerpentin út tetszett.

Kriszti!
Nekünk is tvnetwork van, de nem nagyon szokott gond lenni a nettel. Kivéve, ha Gábor leblokkoltatja a tűzfallal, mint a múltkor...Kép
Én is próbáltam Elevitet szedni, de nem bírom (székrekedés) a vas miatt. Még Tomikának is fájt a hasa tőle. Én csokivitamint szedek Kép
Ja, kalciumot én is szoktam inni.
Nagyon ügyes Eszter!

Angi!
Igazán sajnálom, hogy asztmagyanúsak vagytok. De gyorsan ki fogják nőni. Örülök, hogy jobban vagytok! Gratula Boginak a fogakhoz!
Engem is kiakaszt, hogy táblázatok alapján akarják eldönteni, hogy mennyit "kell" ennie egy bizonyos korú gyereknek. Mondjuk nekünk nincs gondunk, Tomika nem sovány, nem is kövér. Az is kiakaszt, hogy egy igény szerint szoptatott baba hozzátáplálásánál el kellene várnunk tőle, hogy most már reggel, délben stb. éhezzen meg. El kellene fogadni (a szakembereknek is), hogy vannak vékonyabb és vastagabb alkatú babák, mint ahogy felnőttek is. Én azt mondom, hogy amennyit kér, annyit egyen. Ha nem kéri, majd később próbáljuk. De nálunk bizony van olyan, hogy kínálom az egészséges ebédet, ő meg meglátja a kenyeret vagy a házi csemege uborkát, és csak azt hajlandó megenni. Ilyenkor azt kap. Hiszek abban is, hogy a gyerekek ösztönösen tudják, mi és mennyi kell nekik. Persze ha nem lettek korábban "elrontva" (édes kaja, stb).

Enikő!
Nagyon szépek a lányok! És a londoni rugiban tényleg nagyon csinos Viola! Gratula a hízáshoz! Nekem a fitolacot ajánlották, de utána laktoherbet is ittam. Én nem vettem észre, hogy a fitolactól nem fájt volna a hasa Tomikának.

Zsófi!
Sajnálom, hogy nem jól mennek nálatok a dolgok! De majdcsak jobbra fordul a helyzet. Nektek nagy-nagy gratula a leendő esküvőhöz.
Nagyon aranyosak a gyerekek! Milyen nagyok már!

Nóri!
Kissé megkésve kivánok boldog névnapot! Nagyon okos, Léna, hogy már számol! Nekem szerencsém volt, mert Tomika nem volt hajlandó büfizni, én meg nem fejtem. Én az egész napos szoptatástól purcantam ki, mert nálunk sokszor szinte szünet nélkül cici volt. Tomika is velünk alszik már kb.2 hónapja, ő néha fölébred, kap cicit, és alszunk (néha átteszem a másik oldalamra félálomban). Azóta mi is jól alszunk.
Jobbulást a családnak! Én is lelkibeteg vagyok, ha Tomika nincs jól!
Április 24-én kezdek, de febr.1-től már szabin vagyok. Rengeteg szabim van, még így is marad.

Gabi!
Nagyon jól sikerült a hóember! A tescóban vettem tojásmentes tésztát. Van egy csomó fajta. És jó is az íze.
Köszönjük a szülinapi jókivánságot! Mi boldog névnapot kívánunk Bátornak!

Anita!
Pipi nagyon szép lány! Olyan jók a képek róla! Nem semmi ízlése van a lányodnak a férfiak terén Kép

Hajni!
Nagyon jópofa Luci, ahogy beszél. Mi is minden este elhatározzuk, hogy időben le fogunk feküdni, persze aztán kukorékolunk. De most nagy igéretet tettünk, hogy jövő héttől legkésőbb fél 11-kor lefekszünk. Mi lesz velem, ha dolgozni megyek… Meg fogok halni. Kép
Tényleg nagyon okosak a gyerekek, én sokat találkoztam a húgom kislányával is, és sokszor elcsodálkoztam, mennyire okos. Pl. 2 évesen tátott szájjal nézte végig a könyvtárban tartott Hókirálynő előadást, meg sem moccant. Persze díszlet nem nagyon volt, ezért a hintót is csak imitálták. Mikor vége lett, azt mondta: ment a kislány kocsival". Én majd eldobtam magam. Meg van persze még egy jópár sztori. Lassan már Tomika okosságait jegyezhetem föl.
Nekem kb. 25 kilót kéne leadnom, hogy igazán meg legyek elégedve. Majd egyszer nekikezdek. A bevált módszerem megvan, csak az akarat hiányzik. Kép

Gabici!
Biztos, hogy adóköteles a táppénz. Én 2003-ban fél évet voltam tp-en, és beszámolták az adóba. De az is igaz, hogy jár adójóváírás is.
Nagyon ügyes Edi!
Jobbulást Edinek! A kúp kb. fél óra múlva már kezdi nálunk lehúzni a lázat.

Karmen!
Nagyon ügyes Orsi, hogy egyedül jár! Zacher tortát csinálunk, lesz rajta gyertya, tűzijáték, marcipánmaci stb. Tőlünk fürdőjátékot kap , anyuéktól könyveket, műanyag vonatot és némi anyagi segítséget a leendő szekrényéhez. Ja, Tomika sem eszik mindig sokat. De emgem nem izgat. Igaz, ő nem sovány. De szerintem is kár idegeskedni miatta, mert csak nehezebb. Orsi ilyen típus, ezt kellene elfogadni. Ja, és én nem szoktam neki többfélét főzni. Ha eszik, jó, ha nem, majd később. Én is csináltam a múltkor tejpépet. Meg sem kóstolta. Megnézte, és mondta, hogy "nemnemnemnem". Kiöntöttem.

Bea!
Mi is azt a lidlis pelust használjuk, és nekünk is nagyon bevált. És ha nincs akció, akkor is csak 33,-/db.

Dancsi!
Nagyon aranyos Jozsó! A merengő, a jókedvű és a nagyon happy is! Kép
Nem tudom, hogy lehet leszokni a babát a cicin elalvásról. Tomika is legtöbbször így alszik el, de szerencsére egy ideje elalszik apával vagy a mamával is, ha nem vagyok ott. Sőt mamával néha gyorsabban, mint velem. Pedig nálunk is volt olyan időszak, amikor csak a cicin tudott elaludni. Szóval nincs ötletem. Szerintem fő az optimizmus, hátha Jozsóka is elalszik mással hamarosan. Én örülök, hogy nem adtam cumit Tomikának.
Szerintem is csudaranyos Jozsó a füleivel együtt.

Seri!
Nagyon szépek vagytok! Remélem, megtaláljátok azt a módszert, ami használ Csilla pocijának! Ja, és nálunk is elmúlt a hasfájás 3 hónapos korában.
Tomika is nehezen aludt el pici korában, és nehéz volt letenni is. Volt, hogy a kezünkben aludt 1-2 órát, mert nem mertük letenni. Mindent kipróbáltunk vele ( kenguruban keringőztem vele a szobában, fölöltöztettük, és sétáltunk a mózeskosárral, ringattuk). Kb. 2 hónapos korától csak séta közben volt hajlandó elaludni, ezért szélben, esőben vinni kellett. (Ha följöttünk, ált. fölébredt.) Az a véleményem, hogy van egy csomó módszer, de mindenkinek magának kell kitapasztalni, hogy mi válik be. Tomika még most is csak cicin vagy kézben alszik el, de már sokkal könnyebben. Szóval kitartás és türelem.És azt is tudomásul kell venni, hogy nem minden baba nagy alvó. Tudnék mesélni...De pl. mostanában egy csomót alszik napközben Tomika, és este is elég hamar elszunyál, mert elfárad. Bocs, hogy ennyit írtam, de nagyon emlékszem még, milyen, amikor sehogy nem akar aludni a gyerkőc. Ja, és nem kényezteted el. Nagyon pici még, nem lehet elvárni tőle, hogy magától aludjon el. Csak az anyai ösztönödre hallgass! Ja, nekünk volt pihenőszékünk, 6 hetes kora után abba tettük, valameddig el volt benne. Onnan jobban kilátott.

Angi! Ági!
Nagyon jók a képek a csemetékről! Látszik, hogy jól érzik magukat együtt!

Gira!
Én alkoholmentes sört iszom. Így a kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad. Kép Nekünk az Avent cumisüveget ajánlották, bár szerencsére nem kellett (én nem is vettem, csak kaptam egyet)

Még egyszer bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de végre bepótoltam a lemaradásomat. Igérem, hogy a szülinap után jelentkezem.

Ezt a képet muszáj feltennem: Tomika telefonál:

Kép

Jó hétvégét!
Tünde+Tomika
ptünde

Nóri!

Én felvettem videóra a múlt szombati műsort.Odaadom,ha meg szeretnéd nézni.
A férjem is megenne legalább 6 adag kaját a Mekiben.Ezért ő nem szokott bemenni,csak én.Nem ülök le,csak kérek 2 sajtburgert,és már indulok is.(Kb.2 havonta )Nagyon szeretem.

Tünde!

Nagyon édes a Tomika.
Sajna,nincs el a lány a járókában.2 napig tetszett neki.Beleteszem azonnal feláll,és elkezdi a nyűglődést.Velem szeret csak állni,és ugrálni.Tele van energiával.
Most már elkezdett jobban gügyögni.Nagyon szeretem hallgatni.
Próbál már lépéseket is tenni,ha fogom a két kezét.De azért az még nem megy.
Még egyszer Boldog szülinapot kívánok a Tomikának!

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Na megvolt a verseny, sajna nem sikerült úgy, ahogy vártuk(tam), ennél írt már itthon jobbat is . Kicsit szomorúak is voltunk, de sebaj, majd jövőre hamarabb kezdjük a felkészülést. Jellemző egyébként, hogy nem a legnehezebbet rontotta el, hanem a viszonylag könnyű feladatot. Ez van. Talán 15 jó a húszból.

Ági, én nem látom annyira rossznak az aug elejét, tény, hogy lehet, hogy akaratos lesz kicsit, de van ami mérsékli ezt. Majd szóban többet.

Lányok, a kókuszos muffint ajánlom mindenkinek, nekünk nagyon ízlett, legközelebb dupla adagot kell sütnömKép Ez nem a mézes változat.

Tünde, boldog szülinapot Tomikának! Jó bulizást holnapra!

Szép hétvégét!

Erika

gerika

Erika!

Én úgy szoktam versenyre vinni a gyerekeket,hogy hónapokkal előtte elkezdjük a felkészülést.Pl. a májusi versenyre már januárban elkezdünk készülni.De így sem sikerül mindig.Én magyarból szeretem inkább felkészíteni őket,abban jobb vagyok.De matekból is kell.Meg az az igazság,hogy igazán jó logikájú tanítványom még nem volt.De remélem,egyszer majd lesz.Sajnálom,hogy nem jött össze neki.A matek nem könnyű.Majd jövőre.
És mi a véleményed 2004.júliusáról?Nagyon érdekelne.Köszi.

Ildi
tfildiko

Szép jó reggelt, már akinek az! Mert a törpe terroristám megint akcióba lendült az éjjel. Nemtom mi lehet Jozsóval, de ez kriminális. Este elalszik simán, majd éjfél felé (ma 11-kor) felsír és onnantól kezdve csak akkor alszik ha valamelyikünkkel tesközelben van. Mindegy neki, hogy karban, szopis pózban, ágyban. Csak érezze, hogy ott vagyunk, oda bújhasson hozzánk. De ha már egy picit eltávolodok tole az ágyban, akkor felébred, felül, feláll és elkezd bogni.

Mondtam apának, hogy ma éjjel bekeményítünk és ha éjféltol reggelig bog, akkor addig bog. Én ki nem veszem, magam mellé nem teszem az tuti. Nincs már szinte semmi hangja a sok sírástól.
Vendég

Dancsi,
Eszter is ezt teszi napok óta. Nem izgatom magam rajta, kihozom, megszoptatom és alszunk a mi ágyunkban (feladva az elveimet). Annyit nem ér az egész, hogy idegeskedjem miatta.
Azt vettem észre, hogy elkezdett félni a Lányom.
Viszont úgy néztem, hogy jön a foga is felül a hármasok.
Szóval saját ágyban fekszik, nálunk ébred. Nagyon nyugtalanul alszik, többször ébredtem hátát simizni, mert fel-felsírt szegénykém.
Miért vagy ennyire az ellen, hogy közétek vegyétek?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi!

Nálunk most elég jó volt az éjszaka.A férjem 2-szer kelt reggel fél 5h-ig.De utána már szörnyű volt.Fél 6h-kor már nem próbálkoztunk az altatással.Az előbb aludt egy órát,és már fenn is van.A reggeli 45 ml tápi volt.Nem éhes,nem álmos,de hisztis.Most kivételesen 5 perce játszik.De már egy kicsit morog.Ebből nemsoká hiszti lesz.

Ildi
tfildiko

Kriszti,
mert nem akarom, hogy óvódás korában még mindig velem aludjon. Ismerek ilyeneket.

Arról nem beszélve, hogy napközben is csak így hajlandó aludni. Akkor meg ott kell mellette lennem, nem tudok itthon semmit csinálni. Otthagyni ugye nem lehet, mert leesik az ágyról.
Vendég

nem tudom elaltatni a Jozsót, ki akartunk menni sétálni, de mindjárt esni fog. Reggel óta egyfolytában bog, irtó álmos, apa meg dolgozik egész nap.

mi a fenét csináljak? velem sem alszik el. Kép
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?