Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Segítsetek nekem, 2 hónapos kisfiam nem nagyon akar szopizni! Elkezd rendesen szopizni, de 4-5 perc után nyafizik, megint szopi kicsit, megint nyafi, végül dühödten eltolja magát és nem eszik többet. Csak játék cumink volt, pár napja azt is elvettem, de nem javult a helyzet, sőt még rosszabb lett, alig bírtam megnyugatni, csak sírt szinte egész nap! Szegénykém éhes is és fáradt is (hiszen a cicin alszik el általában)nagyon nyűgös, szinte egész nap csak járkálok vele. Én úgy érzem mintha a hasa fájna,tekereg az ölemben,de hiába büfiztetem meg, utána már elutasítja a cicit!
Segítsetek, akinek volt hasonló tapasztalata mit csináltátok, hogyan etettétek meg a picit és hogyan altattátok, ti mit csináltatok? Segítsetek!

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


Evikismama,
keresd meg az Anyaságról főtémában a Szoptatás topikot, vagy jó a Szoptatás - Tények és tévhitek is, ott járnak az igazán hozzáértők. Addig is nyugi, ez nagyon fontos!!!
Ha tudtok, pucérkodjatok minél többet a bébivel, és amikor szopiztok, csináld C-fogást a ciciden, mintha bele akarnád fejni a szájába a tejet. Ez egyik sem árthat. Ha nagyon kétségbe vagy esve, írj az Indexen Schneiderné Diószegi Eszternek, biztos egy csomó mindent fog kérdezni rólatok, a szopási szokásokról stb., de mivel ő tényleg képzett, papírral rendelkező laktációs tanácsadó, biztosan fog tudni segíteni. Addig is amit mindenképpen tehetsz, hogy nem pánikolsz, és amikro csak kéri, megszoptatod, ameddig hajlnadó rá, de semmiképpen nem erőlteted!
Kitartás,üdv
Kriszi
 
 


http://www.noklapja.hu/index.php?id=192&szakerto_id=326621&func=kf

ezen a lapon is kérhetsz segítséget, sőt, a kismama újságban hátul vannak telefonszámok is, amelyeket hívhatsz! (nincs most nálam újság, de valaki biztosn be tudja másolni!)

Márti
 
 

 
 

Eszter nem az indexen van, hanem a Márti által belinkelt lapon. Kép

Zsóka
 
 


Kedves Evikismama.

Sajnos nekem szülés után közvetlenül komoly családi problémáim voltak. Borzalmas lelki állapotban voltam, de egyet tudtam, hogy a fiam a legelső és az ő egészsége, ezért nekem kötelességem szoptatni.
Nem könnyű, volt hogy dühöngtem, hogy miért nem eszik a gyerek? Van tejem, éhes... és mégsem. Türelem, gyugalom, sok folyadék (víz vagy tea). Én hosszú hetekig (3 hónapos koráig) kínoztam magam, volt úgy hogy cicire raktam és elkeztek folyni a könnyeim, de összeszorítottam a fogam, és arra gondoltam, hogy ő érte érdemes..
Nem állítom, hogy ez jó módszer, nekem bevált, majdnem két éves volt a fiam, mikor leszoktattak a szopizásról. A gyerek, minden rezdülésedet megérzi, ha te tisztában vagy magaddal, ö ezt tudja és úgy fog reagálni.

Remélem túljutsz ezen az időszakon sikeresen

Údv.
 
 


Evikismama,
a Szoptatás Tények és tévhitek topikban most éppen nagyon jó tanácsokat adtak egy kismamának, némiképp más esetben, mint a tiéd, de szerintem jó részük neked is használható, pl. hogy akkor (is) kínálj mindig cicit neki, amikor éppen cumit adnál. Nézd meg, érdemes!
Üdv
Kriszi
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó