A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2018 Szeptemberi babàk

A gyomrom ma is ég... Lefekszem, és egyből szinte...
Azt hittem kislányom jobban van, de sajnos nem.
2 pelenkàt használt 5 perc alatt, legalább fél liter víz jött ki másodjára, sírt nagyon, aztán megnyugodott. Utánna egyik pillanatról a másikra sugàrba hányt. Tegnap éjjel csak hányt... A fenekén foltok lettek, mintha szétmarta volna, pedig azonnal cseréltem! Megfürdettük 2am kor, belepukizott a vizbe...nem részletezem... Fürdettük megint. Mire kijött kiütések lettek rajta...
Szerintem ez vmi vírus lesz. :( Hétfőn viszem a dokihoz. Ha napközben is szarul lesz akkor beviszem a kórházba.
:(
annacska15

Annacska!
Gyógyulást, jobbulást mindkettőtöknek!
nyuszmusz82
Eger

Még mindig megy a hasa, de még nem hányt...
Köszönjük. Remélem már tényleg jobban lesz... :(
annacska15

Sziasztok! Túl vagyok a műtéten..életem legrosszabb műtétje volt. Gerincbe érzéstelenítettek, még sosem volt ilyenben részem. Pánikrohamot kaptam amikor mell alattól semmit sem éreztem. Kaptam egy nyugtató injekciót, az meg rendesen elkábított, onnantól kezdve csak a falat bámultam. Na de mindegy, a lényeg, h ez is megvan. Amúgy utána kérdeztem, van olyan, h a méhszájat varrják össze, nekem mivel még nem volt nyitva a méhszájam ezért a méhnyakat kötötték be. Utána 1 napig kaptam infúziót, h ne legyenek fájásaim, és tegnap hazajöhettem. A kórházban azt mondták, h a haskeményedés is már fájásnak számít, mondom szuper, mert nekem abból elég sok van már kb 4-6 hete. Innentől kezdve pihenésre vagyok ítélve. Rengeteg savam van, szinte mindegy, h mit eszek. Remélem ti jól vagytok :-)
mibri

@mibri:
Szia! Sajnálom, hogy keresztül kellett ezen menned, nagyon ügyes vagy, túl vagy rajta! Megcsináltad, már csak pihenned kell. Reméljük nem tér vissza a gyakori kéményedés, én puffadni szoktam, keményedni szerintem nem, bár nem vagyok benne biztos. Nagyon feszes, kemény érzés szokott lenni, de olyankor a kislányunk kuckózik oda, érzem is hogy ott van és be is jelentkezik. A savra sajnos semmi tanácsot nem tudok adni, az első trimeszterben a hányás miatt iszonyatosan sok volt, felmarta az egész nyelőcsövem, sőt még a torkom is mert ki is hánytam természetesen. Nekem semmi nem vált be, a renniet nem próbáltam.

Annácska, hogy vagytok? Te? Babi? Kislány?
knegm

Mibri!
Vigyázz magadra és pihenj sokat!
Remélem most már minden rendben lesz.
A lényeg hogy túl vagy rajta.
nyuszmusz82
Eger

Knegm,
Én tegnap elég fejfájós voltam, úgyh pihentem én is egész nap.

Már babó egész ügyes, egyre többet mocorog elöl is.
Próbálom megnézni a hasam mikor mocorog, de mikor felhúzom a felsőm mindig abbahagyja, ha visszatakarom akkor kezdi :lol:
Nem tudom mi nem tetszik neki a fény vagy hogy ki van a hasam és fázik? :-D
nyuszmusz82
Eger

Én az elmúlt napokban végig nyomott voltam, folyton csak aludtam volna. Nekem hátsó fali a lepény, nem tudom, hogy emiatt-e de már óriásiakat rúg, hullámzik és mocorog. Nekem erősen és látványosan csinálja. Takaró alatt, vagy felsőben kezdi, ha felhuzom a felsőmet nekem is csillapodik sikerült már videót is készítenem és az apukája is érzi határozottan őt!
knegm

Knegm!
Ügyes vagy! :-)

Apuka nekem is érzi ha sikerül elkapnia :-D
Nekem is hátsó fali a lepény, de akkor kisfiam nem annyira aktív mint a te kislányod :-)
nyuszmusz82
Eger

Babi - tegnap előtt állandóan keményedett a hasam. Néztem a szivhangjat... 120... Amikor keményedett 170... Szegéény. :/
Kislány - Reggel csodás ébresztő volt... Össze fosta a szoba szőnyeget... Pelenka és nadrág se fogta meg. Ezt így kora reggel anyunak :( Szegény ö is.

Mibri : Sajnálom, biztos nagyon megvoltàl ijedve szegény. De mostmár tényleg vigyázz magadra.

Én tegnap este szereztem egy kanapét, hát azt látni kellett volna, mikor bevittük... Hát ez kész poén volt. Nem volt ugyan nehéz, de olyan alakja volt, h az istenért se akart át menni az ajtón. Sírtam a röhögéstől... De végül sikerült.
annacska15

Annacska!
A kanapés mutatvány nagy lehetett :-D
nyuszmusz82
Eger

Itt mindennapra jut valami. Ma jött a ház tulaj, kidöntötte a fát a kerítésből. Ilyen magról nőtt bozótos bokor féle volt, de már szerintem 5 éve a kutyát nem érdekelte h ott van. Tettünk rá már 2 éve télen madár etetőt, de most kivàgtàk. A kerítés fele leomlott. Ujra rakták... Jó lett, csak szegény madarakat sajnàlom... De majd télre veszek vagy intézek egy rendes madár etetőt.
annacska15

Annacska!
Hát nem unatkozol...
Mire végre nyugalom lenne akkor meg megszületik a baba?

Picuri elég aktív volt ma a pociban, végre láttuk jobban ahogy mozog, dudorodott a hasam rendesen :-D
Vagy a köldökömnél mutatta meg magát :-D
nyuszmusz82
Eger

Kb... És még 3 szobát szeretnék festeni, de 2 biztos...

Nekem is sokat mozog... Néha túl sokat... :-)

Az előbb elkezdett fájni a hasam, meg ott lent, azt hittem kiszakad a khm a helyéről. Remélem nem a méhszàj... Mindegy, szerintem mostmár pihenek, pedig még annyi mindent szeretnék csinálni. Kajak olyan érzés mint amikor szültem a nagyot, csak annyira nem fáj. 10 es lista 2 es...
annacska15

Én teljesen laikus vagyok hiszen első baba, és bár nem törvényszerű de ezáltal sokkal aggódósabb vagyok én is, és a párom is velem szemben. Annacska, nekem úgy tűnik mintha kicsit túlterhelnéd/túlvállalnád magad. Nem megbántani, főleg nem okoskodni akarok de nálunk is festés van és nem segíthetek be a férjemnek, mert ne hajolgassak, vagy például ha a lépcsőn jobban felpakolom magam a bevásárlószatyrokkal, akkor kapok a fejemre, hogy nem kellene meg felelőtlen vagyok. Nyilván ő is félt minket nagyon, viszont igaza van mert volt már egy egy ilyen eset után, hogy valóban megfájdult a hasam vagy a derekam. Nem vagyok egyébként nyámnyila, falun nőttem állatok között, és mindig is az a fajta voltam, aki megemeli a neki nehéz dolgokat is, de lehet én a helyedben picit óvatosabban csinálnám a dolgokat. Nyilván te tudod, hogy neked mi fér bele, ezt csak kívülállóként mondom. Remélem nem tér vissza ez a kellemetlen fájdalom. A leányzó hogy van?
knegm

Hát, jobb lenne egész terhesség alatt a Kanapén üldögélni, és nem csinálni semmit a napi rutinon kívül. Nem én vágtam a fát ki, meg nem én betonoztam, én csak magyaráztam a srácnak. Emelés meg olyan hogy muszáj, mert muszáj, gyereket is cipelni kell, emelgetni stb. Ha meg tényleg nem emelnék meg egy bevàsàrló szatyrot se, mert attól félnék h hú biztos fájni fog, akkor azthiszem szépen néznénk ki. Sajnos nekem reggel kelés, és estig nincs meg állás. Jó, nem cipelek kanapét minden nap, de tegnap semmi bajom se volt, meg egész nap.
Takaritottam, porszivoztam, foztem, és boltba mentem. Kislány reggel szőnyegre sikerült a hasmenés, csak kikellett takarítani. Párom haza jött és át vett mindent. Ruhát kéne hajtogatni, meg elpakolni, felmosni a konyhában, és egyéb. Az udvaron én semmit se csináltam, csak a gyerekre vigyàztam... Tehát kb nem csináltam semmit amire így kéne reagálni a szervezetemnek. Gyereket eddig is emeltem, takarítani takaritottam. Dehát muszáj egy 2.5 éves 10 perc alatt olyan kupit tud csinálni h 1 óra rendet tenni utánna... De majd rá jössz, h nem egyszerű... :D Ez a hasfajas meg akkor kezdődött mikor leültem, h pihizzek.
A festés az lóalkatrész...mindent egyszerre egyben csinálni az ami megerőltető. Mennem kell fürdeni a lányt.
annacska15

Lányok!
Nálunk is megy az előkészület majd festés, szobarendezés egyebek...
Próbálom én is az arany középutat megtalálni, vagy hogy pihenek negyed órát a házimunkák közben.
Persze ahol van egy tesó ott más a helyzet...
Anyukám és anyósom a két véglet, anya mondja h mozogjak minnél többet, ne tunyuljak, anyós meg h pihenjek sokat ne erőltessem meg magam semmivel...
Én meg úgy vagyok vele hogy csinálom a dolgom, közben pihenek, napközben sétálok, de ha az esik jól hogy pihenjek aludjak akkor azt teszem.
nyuszmusz82
Eger

Én is tudok néha még aludni is napközben, a kiscsajjal. Már mikor alszik. De mi szeretünk pörögni. Amúgy elmentem fürdeni és elmúlt a hasfajas... De szerintem ahogy a fejével mocorog, azt érzem így.
annacska15

Nem gondoltam, hogy egyszerű, és azt sem hogy feküdni kell egész álló nap. Én is főzök, mosok takarítok, de az emelgetéssel óvatosan bánok. Ugyanúgy a felmosó vödröt is emelem, a porszívót is mert 2 szintes lakásban lakunk, a lépcsőn pedig végig úgy nyomom, de egyes dolgokat hanyagolok. Tudom hogy nem betegség, de én így vagyok nyugodt, ha bármi bajom lenne ilyen okból kifolyólag sosem bocsátanám meg magamnak. Tudom, hogy van, amit meg kell csinálni, mert ha te nem más nem fogja, én nem okoskodni vagy észt osztani akartam, csak a leirtak alapján úgy gondoltam, hogy megemlítem, mint kívülálló, hogy lehet ezek a dolgok miatt vannak. :-) de kicsit sem rosszindulatú volt a megjegyzés!
knegm

Megértem. A párom 9 napbol 8 at 12 orazik, egy nap pihenőn pihenni kell neki. Úgyhogy a kutya se segít, semmiben. Két gyerek mellett ennyi pihi se fog jutni...
annacska15

Sziasztok!

Annácska, hogy vagytok? Kislányod jobban van? Voltatok orvosnál?
Sajnálom a kerítéses madáretetős dolgot. Én is így vagyok, hogy közben pihenek ahogy tudok de a nagylány lefoglal. Csinál takarítani valót és ugye emelem is ha úgy van. Pl.ráteszem a wc-re, de minden más emelgetésben segít a férjem ha itthon van. Óvatos vagyok én is persze és szerencsére megérti a lányom hogy nem tudom mindig felvenni.(de nem is akar rajtam lógni)

Mibri, örülök, hogy túl vagy a műtéten. Ügyes voltál! Most már minden rendben lesz, pihenj sokat! Vigyázz magadra!

Nyuszmusz, szuper, hogy sokat mocorog a baba! Nemsokára már biztosan láthatod felsőn keresztül is. Nekem most is csak úgy hullámzik a felsőm. Pláne meg este.
Nyuszmusz a középutat találd meg. Mozogj is ha jól vagy meg pihenj is. Könnyebb lesz a szülés (azt mondják adottság kérdése is, de én pl.160 cm, 50 kg vagyok, keskeny csípővel), ha az ember lánya nem hagyja el magát. 34.hétig dolgoztam és 38.héten jött a kislányom 4 óra hossza alatt megszületett.

Knegm, de jó hogy nálatok is sokat mozgolódik babó. Apuka is örül mikor érzi, vagy mikor látja, gondolom. Érezni meg még csodálatosabb, mármint nekünk anyukáknak. Nekem mellsőfali lepényem van és a 15 hét körül éreztem először Őt. Most meg már feljebb rugdos és nem ott egészen lent.

Lesznek mostanában vizsgálataitok? Kinek mi?
napsugar22

Szia Napsugár! :-)

Én holnap megyek a cukorterhelésre, meg majd lesz még vérvétel és vizeletet is néznek.
Júni elején lesz a védőnői státusz.
Egyenlőre ennyi :-)
nyuszmusz82
Eger

Már nem merem azt mondani h jobban van...
Nem voltunk orvosnàl, mert nem tud vele mit csinálni. Múltkor rosszabbul volt akkor se csinált semmit, csak figyelni kellett h igyon. De ma már nem volt se hányás se hasmenés... Egyenlőre. Én nem kaptam el, úgyhogy lehet h koszos kezét a szájába vette az udvaron vagy vmi.
Június 2.-án cukorterhelés
Június 19.-UH
Június 20.-védőnő.
annacska15

Hű, nekem majd 3 hét múlva vérvétel, terheléses stb. Aztán UH legközelebb csak babamozi 6 hét múlva... Nekem addig nem írtak vizsgálatot pedig magánra járok. Kötelező UH a 32. héten esedékes. Védőnőhöz pedig 4 hetente folyamatosan járunk. :-)
knegm

Nyuszmusz, kitartást holnapra, ügyi légy! Majd meséld el hogy ment. 

Annácska, az jó ha már nincs hányás és hasmenés a kislányodnál. Gyorsan gyógyuljon meg!!!

Knegm, én is magánba járok, oda 4 hetenként hív az orvos. Később persze majd sűrűbben kell menni. 
Nemrég voltam nála úgyhogy 4 hét múlva megyek ismét. A védőnőt is letudtam utána. 
Jún. 6-án 4D babamozira megyünk és alig várooooom! 
napsugar22

Úgy látom a programok megvannak mindenkinél :-D

Nekünk meg ma szóltak hogy a héten (elvileg holnap) hozzák a kiságyat és a pelenkázót.
Úgyh ismerősök összerántva pakolják át a szobát.
Meg még jön két nagy csomag babaholmi hogy nézzük át ami tetszik meg kell belőle.

Úgyh csinálom a fiúknak a kaját.

Persze nálunk mindig vagy öt dolog történik egyszerre, vagy semmi :lol:
nyuszmusz82
Eger

Nekünk megerkezett már a kombi kiságy és ma szóltak, hogy érkezik a babakocsi is :-) az elején kértem tőletek segítséget, hogy jó állapotú használt vagy újonnan vegyünk - e, végülis újat vettünk :-). Ha nem mennénk babamozira, akkor nekem 20. heti genetikai után csak 32 hetesen kellene... Vagyis eddig se a védőnő se a doki nem mondta, hogy a 2 időpont között menjek. Pedig veszélyeztetett is vagyok, bár hányás miatt ami a jobbik eset. Majd kiderül időközben, hogy lesz-e.:-) egyre izgatottabb vagyok
knegm

Knegm!
Elhiszem hogy izgatott vagy ;-)

Napsugár!
Biztos szuper lesz a babamozi :-D
nyuszmusz82
Eger

Sziasztok!
Kicsit eltűntem, de elèg sok program összejött a múlt hèten.
Elèg sokat dolgoztam, mert kèszültünk a hètvègi fesztiválra, de hálistennek akkor már nem kellett beállnom, nem mintha bírtam volna reggel 7-től este 9-ig talpon...Úgyhogy vègre 3 èv után èlvezhettem a fesztivált, gondolhatjátok mit összeettem.. :)
Egy-kèt hete egyèbkènt elèg sűrűn háborgat a savam, pláne èjszaka. Most egyelőre a Rennie bevált.
Tegnap pedig horgászattal egybeķötött bográcsozás volt.
Ma volt az utolsó munkanapom, dèlután 1ig dolgoztam, majd nekiálltam itthon hagymalevest főzni mert napok óta kívàntam. Elsőnek kèszítettem, de nagyln finom lett, most vertem be egy nagy tányèrral sok-sok sajttal. :)
Babócánk nagyon jól van, nagyon mozgèkony, nagyon sokat rúgdos. Apa èrzi is, látja is kívűlről. Imádjuk :)
Èn 31.-èn megyek cukorterhelèsre, aztán júni 4. a vèdőnő, 11. az ortopèdia, ahol eldől hogy simàn szülünk-e vagy császárral, majd 12. az ultrahang.
Mi is a babakocsit várjuk, 2 hete megrendeltük, de nem volt kèszleten, most beszerzès alatt áll. Nagyon várom, hogy az is itt legyen. :)

Puszi mindenkinek!
cherrybomb

Cherrybomb,
Jó hogy jelentkeztél már :-D
A hagyma leves fini én is imádom!
Örülök hogy pindurka is jól van :-)
nyuszmusz82
Eger

Oh, hát itt is mennek a történések elég rendesen. Most hívott a ház tulaja h holnap jön 10 re az önkormányzat megnézni mit csinált a házzal. Ugye a fát kivagtak mert dőlt le a kerítés, meg vissza is falaztak, meg a konyha plafont kifestettek, de csak ott ahol ázott... Pff meg egy két dolgot a listáról mi is csináltunk a felújítás alatt... Amit neki kellett volna. De nagyon sok változást fognak látni mivel már a fél ház ki van festve. Kíváncsi leszek még mit varrnak a nyakába a haztulajnak... :D csinálja is meg :-) ma egész nap takaritottunk meg raktuk rendbe az udvart. Tán már kész lesz... :-)

Látom itt is mindenkinek megvan a maga dolga, amit lehet csinálni. Hónap végén mi is kezdünk babànak vásárolni azt a pár dolgot ami hiányzik.
annacska15

Sziasztok!
Túl vagyok a lötyin.
Szó se róla jó édes volt, de elolvadt rendesen úgyh meg lehetett inni.
Kicsi citromlevet lehetett bele nyomni.
Háromdecis pohárban kaptam az adagot, én viszonylag igyekeztem gyorsan meginni, de lehet lassabban is, kinek hogy sikerül...
Most várom hogy a két óra hossza leteljen, addig csak mentes vizet ihatok, enni nem szabad.
Vizeletet is kell leadni.

Szép napot mindenkinek!
nyuszmusz82
Eger

Nyuszmusz, nagyon ügyes vagy hogy ilyen jól viseled. Kitartást! Nekem nem engedték a citromlevet és a mentes vizet.Igen, vizelet is kell, azt elfelejtettem mondani. Tényleg jobb gyorsan lehúzni mert finoman kortyolgatva még szörnyűbb.
Ma érkezik a kiságy és a pelenkázó?

Annácska, volt az önkormányzat? Hogy vagytok? Kislányod?

Cherrybomb, milyen az otthonlét? Úgy eltelik az idő úgy is ha otthon vagy hogy csak na. Később az orvos és védőnőlátogatásból "fog kiállni a nap" Nekem legalábbis úgy szaladt az idő. Plá. áne meg ha meglesz a baba. Savad elmúlt?

Knegm, megjött a babakocsi?
napsugar22

Olyan izgalmas és jó érzés rendezgetni a baba dolgait, berendezni a szobáját, ruhácskákat venni.... Jó készülődést mindenkinek csajok!
napsugar22

Lányok ennyit hogy minden jól ment.
Épp hogy hazaértem kihánytam azt a szerencsétlen fél pogit amit megettem, annyira rám jött az émelygés...
De most érzem hogy megkönnyebbültem.

Nagyon nagy löket ez egyszerre....
nyuszmusz82
Eger

Igen alig várom hogy még több cuki babaruha legyen itthon :-D
nyuszmusz82
Eger

Nyuszmusz, elhiszem de legalább már jobb.
Ahogy eltelt a 2 óra és levették a vért én még ott a wc-ben meghánytattam magam. Hú, milyen jó lett utána. De ha bennem marad tuti egész nap szarul lettem volna.

Pihenj kicsit, mert sok ez így egyszerre. Egyél igyál most már.
napsugar22

Napsugár!
Tegnap csináltam kukorica salátát, már jól lehűlt a hűtőben, azt eszegettem.

Meg kortyolgatom a vizet.
Jobban vagyok már :-)
nyuszmusz82
Eger

Sziasztok! Megérkezett a babakocsi, de az sem volt olyan egyszerű :-D weboldalrol rendeltünk, előtte kipróbáltuk személyesen, hogy megéri-e az árát. Tavalyi színből választottunk 169 e. Ft-ért. Felhivtak, hogy nincs náluk készleten, a raktár meg nem jelzett meg vissza, de ha nem lesz akkor már csak a 2018-as tudom választani, amin egy pár dolgot változtattak és így az amúgy is szuper, meg jobb lett, díjat is nyert. Annak az ára 190-210 ezer között mozog :-D gondoltam magamba, hogy kössssz, ez így is drága. 1 óra múlva hívott, hogy nem tudom náluk megvenni... Választok-e az idei szériából!? Kérdeztem, hogy akkor miért van fent az oldalon!? És hogy akkor előtte még szétnézek és informálódoo az új fajtáról is. Kért egy kis türelmet a hölgy és közölte, hogy ha nem megyek el máshova akkor a régi árán mrgkapom a kocsit :-) szóval ma kaptunk egy brutal jó babakocsit és óriási öröm, hogy gyűlnek a kis cuccok a babának :-D. Itt is megy a mocorgas és a rugdosas
knegm

Knegm!
Szupi hogy mégis sikerült a kocsi :-D
nyuszmusz82
Eger

Sziasztok! Előfordul veletek is hogy mintha feszulne a pocak? Nem az a kemenyedes amitől félni kell hanem csak egyszerűen feszül... Ez a méh nagyobbodása lehet csak? Szedek magnéziumot is és nem fáj soha.. csak feszül.
kispuszedli

@kispuszedli:
Nekem szokott és én sem tudom, hogy ez teljesen normális-e. Sokszor úgy érzem, mintha a baba lenne lent és azt a "súlyt", feszítést érzem még így. Főleg hosszabb séták esetében, de mindig alul. Nem keményedek én sem és én is szedek magnéziumot. A védőnőt kérdeztem erről, azt mondta a baba kuckózik le oda. :-)
knegm

@knegm:
Olyan nekem is előfordul de most nem erre gondolok. Ezt az egész pocakban érzem.. olyasmi mint a puffadás.
kispuszedli

@kispuszedli, igen. Mármint ha arra gondolsz, hogy úgy feszül mintha nem férnél a bőrödben, és mintha szét akarna szakadni. Nálam ilyesmi érzés van, főleg ha teleeszem magam. Lefekvés előtt bekenem olajjal (Eucerin) és attól jobb lesz.
Erre gondoltál?
napsugar22

Knegm, gratulálok a kocsihoz! Jó üzletet csináltál.
napsugar22

Ja, és abszolút igazad volt. Az ilyesmik engem úgy ki tudnak akasztani....
napsugar22

Napsugar22!
Az első napom egyelőre nem telt valami fènyesen, a sav ma extrán kínzott, nagyon melegem is van,a lábam bedagadt, úgyhogy ma igazából dögrováson vagyok, de nem baj, megèri. A hűtőt azèrt sikerült kipucolnom. :) Most egyelőre az lebeg a szemem előtt, hogy utolèrjem magam itthon, úgyhogy nem unatkozom. :)

Knegm!
Gratulálok a kocsihoz! Biztosan nagyon szèp! Èn is alig várom a miènket, de sajnos mèg mindig beszerzès alatt van. :(

Hogy bírjátok ezt a meleget?
cherrybomb

Cherrybomb!
Itt nem volt vmi meleg, de amúgy nehezen.
Pedig a terhesség előtt fázós voltam.
Plusz még ha rámjön a hőhullám akkor "nagyon jól" érzem magam.

A pelenkázó kész, a kisággyal meg nem haladtak a fiúk, egy alkatrész lemaradt, de hozzák még ma be.
Nem tudom lesz e energiájuk még ma összeállítani, de úgyis piszkálja párom csőrét hogy nincs kész :lol:

Holnap meg megyünk babaruhát nézni :-D
nyuszmusz82
Eger

Kész vagyunk a kiságy is összerakva ;-)
Istenem de furi hogy itt van, még most sem hiszem el hogy családunk lesz :-D
Nem tudom ti hogy vagytok vele :-D
nyuszmusz82
Eger

Nyuszmusz!
Nekünk körülbelül kèt hónapja áll, mert nem bírtuk megállni, hogy ne rakjuk össze. Nekem is nagyon furcsa, de közben meg annyira jó èrzès... :)
Tegnap emlegetted a kukoricasalátát, úgy megkívántam, hogy ma azt csinálok èn is. :D
cherrybomb

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?