A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Beszti, Szonja, Orsoly, Viki26,
Köszi a válaszotokat. Most már megnyugodtam. Igazatok lehet.
Azért valószinü nem fog ártani egy beszélgetés. Viki, Együtt határoztuk el a babát, nem külön!

Viki26
Biztos vagyok benne, hogy pszichikai okok is közrejátszanak.
ÉN MÁR ELKEZDTEM A FOGYÓT!!!!!!!! De nem újévi fogadalom miatt. Söt, elfelejtettem fogadalmakat tenni! Kép Szerencsémre.

Kamilla,
A hödhöz én sem tudok hozzászólni Kép

A PG53-as mikroszkóp relative olcsó, a MaybeBaby mikroszkóp az ami kb. 10E Ft. körül van.

Tud valaki valamit Caldeáról? Hiányolom!!!!!!
Moni
mj

Szonja!

Köszi! Aranyos vagy! KépKép Megint végigtelefonáltam a patikákat és ha igaz az egyikben megrendelik nekem, mert sehol nem lehet kapni. Ha nem sikerül beszerezni, szólok, jó?

Ja, már sikerült is a lista alján landolnom. Kép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Én is elkezdtem a fogyót!
edelweiss

Szonja!
Annyira jo!!! Te vagy az idei 2. akinek sikerult! Ez akkor mar biztos, vagy meg csinalsz egy tesztet is?
Ha ilyen utemben haladunk, 2 het, es mindenki babas lesz Kép

Viki, Moni!
A fogyokuraban en is veletek tartok, de megbeszeltem magammal, hogy csak nagyon modjaval! Kép

Beszti!
Egeszen biztos, hogy a 28. napon volt az ovulaciom, mert elegge fajt is a hasam, ilyent meg nem is tapasztaltam, es ereztem azt a bizonyos kavicsos erzest is amit mar nehanyan emlitettek(biztos a Maca miatt).Erdekes, a Moninak is 2* ment le hoje. Na itt az ideje, hogy feltegyem a mai napi nagyon buta kerdesem: olyan nincs, hogy vki 2* ovulal? Azert kerdem,mert mintha mar hallottam volna ilyesmit. Ez esetben nem lehet,hogy a Moninal es nalam is ez a helyzet? Vagy nagyon el vagyok tajolva...

kamilla
kamilla

Szonja!

A goblein-es kézimunkát én is szívesen megtanulnám. Igaz most a tiffany-s korszakomat élem, már túl vagyok az kisiskolás kori horgoláson, tinédszerkori kötõsön, az ifjúkori varráson, de elkélne egy pár terítõ itthon. Legközelebbi talin megmutathatnád.

Kedves Orsoly!

Jaj én is olyan esetlen voltam tegnap, gondoltam rá hogy hazaviszlek, vagy talán meg kellett volna várnom veled a férjed, jót dumcsiztunk volna és elrepül az idõ.

Lányok!

Én elolvastam Ágota történetét, tök szomorú, gyötrelmes és nehéz évek állnak mögötte. Remélem én rám nem ez vár, már elnézést az egocentrikus hozzáállásért. Ma nagy örömmel újságolta egy szomszéd, hogy megszületett a harmadik unokája, és az a baba volt amit a Harrach Péter szoc. miniszter köszöntött újév alkalmából.

Marcsi
Marcsi

Moni!

Szerintem a férjed jobb pillanatában üljetek le megbeszéni a dolgokat. Elõször nekem is voltak ilyen gombnyomásos v. tenyészcsõdör problémáim, de aztán megértette a férjem, hogy én se ilyen programozásra vágytam, nekem se jó, de ez van. Sok szörnyû vizsgálaton és gyógyszeren kell átesnem, és legalább õ ne nehezítse a dolgokat, ha már a természet igy elbánt velünk. Amúgy meg most hallottam, hogy valaki már inszmre járt, túl volt az átfúváson, férjének is voltak sperma problémái és mégis természetes úton fogant a bab. Meg azért a jó közérzethez is hozzátartozik a szex.

Marcsi
Marcsi

Kamilla,
a többszöri ovulálásról már én is hallottam, bár nem olvastam utána. Látod, más még az egynek is örülne :-))

Én jövõ héttõl kezdem el a fogyókúrát, mert elösször el kell pusztítani a hatalmas kaja tömeget a hûtõnkbõl. Szilveszterkor elutaztunk és voltunk uszodában a barátokkal. Nagyon szégyeltem magam a sonkáim miatt...
Már tudom, hogy a férjem is észrevette, hogy híztam, de Õ nem szól, nem akar megbántani. Na de össze kell szednem magam, mert egy mangalica nem tudja elcsábítani a férjét minden félidõben, nem igaz?

Mamacs és a többiek: ugy irigyellek titeket a türelmetekért. Én a kis vacak 3 hónapommal már duzzogok...

Off: töltöttkáposztát hoztam ebédre .... :o))))
Viki26

Edelweiss!
Megjött??? Kép Sajnálom, de majd most! Ebben az évben mindenkinek sikerülnie kell! Kép Akkor majd szólj ha még sem sikerül a PG/53!

Kamilla! Kép
Félreolvastál valamit, én még csak a "páfrányaimnak " örvendeztem ami a peteérést jelzi!

Marcsi!
Éppen most tanitottam meg az egyik kolleganõmet! Kép Egyébként most az üvegfestésen gondolkozom erõsen. Ez azért is furi mert én olyan "fiús" vagyok eddig nem érdekelt a kézimunka, inkább a mûszaki dolgok...

Szonja
Szonja

Csajok! Merre van ez a "Te torteneted"? Nem talalom....Kép Valaki help!!!

orsoly

Ps: Marcsi, na majd legkozelebbKépKépKépKépMajd szolok ha legkozelebb megyek a TescobaKépKépKép
orsoly

Kamilla!

A páfrányok nem a babát jelölik, csak a termékeny idöszakot. De csak akkor jó, ha göbök nélkül van, vegyesen nem.
Nem lehetetlen, hogy valaki kétszer ovuláljon.
De az önmagában, hogy két minimum van, még nem jelenti azt.
A többszörös peteérés elég ritka, és ha mégis, akkor is egyszerre szabadulnak ki általában. Nekem is azt mondta E. a hömre, hogy akár lehetett két ovulációm is, de:
1. Serophene-t szedtem, ami egyébként is rásegít a dolgokra
2. UH-n a doki is két közel egyforma méretü tüszöt látott.
Sok görbét láttam (egy részükröl E. is mondott véleményt), és azt kell mondjam, hogy egy korábbi alacsony hömérséklet nem jelent ov. feltétlenül, mert az ov. után egyértelmü és jelentös hömérsékletemelkedésnek kell lennie, ami után nem eshet vissza. Ha elkezd emelkedni látszólag, de visszaesik, aztán ujra felmegy most már rendesen, akkor a második a ov. idöpontja. Valószínü okozhatja a korábbi minimumot, hogy az ember akárhogy is igyekszik, nem tudja mindig tökéletesen azonos körülmények között mérni a höjét. Ezt egyébként jelölni is kell, pl. ha 2 órával elöbb méred.

A te görbéddel azért vagyok bajban, mert a 28. nap után (ha tényleg akkor volt ov.) jobban fel kellett volna emelkednie, nem szabadna ekkorát esni, és egészében véve a ciklus második felében nem szabadna ekkorákat ingadoznia. (Jellemzö a jó görbére, hogy a ciklus második felében max. 0,1-0,2 tizedes visszaesések vannak, és az is úgy, hogy aztán visszamegy, vagy még följebb. És szinte ellapul a görbe a ciklus elsö feléhez képest.)

Beszti
Beszti

Orsoly!

A föoldalról tudsz eljutni!

Szonja!

OFF:
Az üvegfestés nagyon jó játék, most az ünnepek alatt festettünk pici pohárral mindenfélét, gyertyatartónak.
Jó volt, a férjem teljesen beindult, ki akart minden keze ügyébe kerülö üveget festeni. Kép
(Pedig tavaly hiába mondtam neki, hogy fessük ki a hálószobaablakunkat, mert a reggeli napsütésben olyan szép lenne (nem utcaoldali, nincs hátsó szomszédunk, ugyhogy csak mi látnánk...))
De most már biztos folytatjuk (tükör, ablak, stb.).

Beszti
Beszti

Szijasztok:0

MJ
Tudod!ezen mindenki atment,emlexem akkor te vigasztaltal minket es nem is hitted volna,hogy ez veletek is megtortenhet.Hat megtortent!Talan ezzel egyutt kell jarnia.De mindenki tul jutott rajta es kiheverte.Veletek is igy lesz.Most siratod de hamar elfelejtitek es nem lesz semmi gondKépKép

Nalunk semmi kulonos!

Gabo otthon fexik a postaladaja megtelt az sms visszajon ugyhogy talan gyakorolnakKépKép

Orsoly,Pucur,Lotti,Mj,regiek irtam nektek emilt!Nem kaptatok meg???Kép

puszi Krisztinka
kriszti

Lányok!

A gobelin nem képek hímezgetését jelenti valami speciális öltéssel? Lehet vele terítõt is csinálni?
Egyébként én is az üvegfestésen töröm a fejemet, de nem tudom hogy lehet elkezdeni.

Hu, ez nagyon OFF-ra sikeredett. Bocsi.

Pussz,
Edelweiss
edelweiss

Kedves Edelweiss!

1977.07.28án születtem, Budapesten élek! Köszi, hogy feltettél a listára!Kép

Viki26:

nem vagyok ám én sem olyan nyugodt! Ugyérzem az idén összejön, de mindig eszembejut valami hülyeség és elbizonytalanodom. Egyébként az elején jobban paráztam én is. Most már nyugodtabb vagyok. Már nem gondolok annyit rá, de ha meglátok egy babakocsit ............Kép

na pusza! mamacs
mamacs

Edelweiss!
Én csak képeket szoktam csinálni, még soha nem láttam goblein teritõt; de attól még létezhet!

Az üvegfestésrõl a legtöbb hasznos infot a fórumokból tudtam meg: Index-Fórumok-Üvegfestés, Nõklapja c@fé-fórumok-Üvegfestés!

Pusz, Szonja
Szonja

Kedves Lányok,

Sok kérdésre tudtatok eddig válaszolni, remélem nekem is segítetek. Az én problémám a következõ:
Szeptemberben abbahagytam a fogamzásgátló szedését, ami után természetesen a mensim nem jött meg. Gyógyszerrel sikerült produkálni egy elég enyhe menstruációt, ami november 7-én volt. Úgy gondoltam (mert ugye ki kell tisztulnia a szervezetemnek) várok, hogy hátha magától megjön. Közben elkezdtem szedni a Maca-t, hogy kicsit segítsek magamnak.
Aztán a férjemmel kb. 3x, 4x úgy voltunk együtt, hogy nem védekeztünk (múlt hétfõ óta). Hét elejétõl viszont egyszerûen nem tudom mi van velem. A mellbimbóm a legkisebb érintésre is fáj, néha a hasam is.
Nem merek arra gondolni, hogy babám lesz.
Segítsetek! Szerintetek mit csináljak?

Köszi
Panna
Panna

Szia Panna!

Hát ez érdekes! Mikor voltál utoljára dokinál? Miért félsz hogy babás vagy? Vagy menj el dokihoz, vagy vegyél egy tesztet! De gyorsan!
Egyébként Anna vagy eredetileg? Én is Pankának fogom hivni a kicsit ha lány lesz, bár még nem vagyok babásKép De szerintem nemsokára leszek!

Mamacs
mamacs

Mamacs,

Dokinál november legelején voltam, amikoris hiába vártam hogy megjöjjön. Azért félek a babától, mert (tudom hogy az orvosok azt mondják elég az 1-2 hónap a kiürüléshez) szerettünk volna legalább márciusig - egy fél évet - várni, mielõtt nekivágunk a babának. Biztos ami biztos. Amúgy örülnénk neki, csak ott lebeg elõttem, hogy mi van ha nem lesz egészséges??? Életem végéig magamat okolnám!

Igen, Annának hívnak (meg Pannának). Én is gondolkoztam a teszten, de ha negatív lenne, akkor az lenne a baj!!
Köszi a tanácsot, valószínû hazafelé beugrom a patikába...

Panna
Panna

Sziasztok lányok!

Barbi! Nagyon gratulálok a babádhoz. Vigyázz rá, õ most a legnagyobb kincsed.KépKép Úgy örülök, hogy ilyen jól indult ez az év. Remélem mindannyian a nyomdokaidba lépünk hamarosan.

Szonja!
Nálam is úgy látszik, hogy bevált a PG/53 mikroszkóp. A múlt ciklusban volt olyan, hogy teljesen páfrányos volt köröcskék nélkül, de a mostani ciklusban a páfrányok mellett volt 1-2 kör is. Nem tudom, hogy most akkor ez mi volt. Mindenesetre én tovább alkalmazom majd.

Panna! Szerintem menj el orovshoz, vagy/és csinálj egy tesztet.

Éva
Éva

Panna!

Inkább legyen negativ amig minden okés nem lesz!!!! Szerintem feltétlen vegyél tesztet, méghozzá azt amelyiknek az a neve,hogy: CLEARBLUE!!! Komolyan mondom ez nagyon jo!!! Asszem 1.500 körül van!!! És dokihoz is menjél el nagyon sürgõsen!!!! De komolyan!!!! a saját és a babád érekében!!! Van állando dokid??? Ha e-mailozni akarsz: mamacs2000@yahoo.com

irj nyuogodtan, ha tudok segitek.
mamacs
mamacs

Alig lehet követni, a tegnapi már archiválva van.!
Lora!
Mond, hogy én mondtam. Csákány M.Gy. - szerintem ismer.
csmgy

Mamacs,

Van állandó orvosom és mielõtt felírta volna a gyogyit ami meghozta azt mondta (a vizsgálat után), hogy valószínû igen kis esélyeim vannak a spontán -segítség nélküli- teherbeesésre.
Tulajdonképpen a gyógyszeres segítség ellen ódzkodom, nem akarom tömni magam semmilyen gyógyszerrel!

Köszi a segítséget, majd megírom hogy mi történt (vagy mi nem).
Panna
Panna

Panna,

Okay,várom a mailt!

Mamacs
mamacs

Moni!

Reggel írtam nem olvastad? Keresd meg mert van egy filmajánlóm.

Parkolóállásban vagyok. Az ünnepi nagy jövés- menésben nem tudtam a férjemmel beszélni. Jövõ héten szeretnék dokihoz menni mielõtt megjön, hátha 3. napi vérvételre küld (vagy mit tudom én, csak már történjen valami).Most olyan bizonytalannak érzek mindent, mert nem tudom mi fog történni és mikor. Egyébként olyan 0 alatt -1-en érzem magam.

Engem is érdekelne, hogy hol van a Te történeted.
Nincs idõm keresgélni, mert sok a meló.

Caldea
caldea

Caldea!

Itt van a Te történeted:

[url=https://www.babanet.hu/teto/agota.htm" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/teto/agota.htm[/url]

Panna!

Én ugy tudom, hogy a fog. gátló szedésének abbahagyása utáni elsö hónap a legveszélyesebb a baba szempontjából. (Állítólag még annál is nagyobb a kockázat, mintha valaki a tabletta mellett lesz terhes.) De szerintem neked ezért kár aggódni, persze jobb lett volna még várni.
Teszt, aztán ha pozitív, akkor doki. Ha igy van, akkor nála kérdezzetek rá, hogy mi a véleménye.

Edelweiss!

Küldtem mélt!

Beszti
Beszti

Éva!
Mikor mész a BMC-be???

Szonja
Szonja

Csajok! De akkor miert van, hogy a lombik elotti ciklusban fogamzasgatlot szedetnek a paciensekkel? Szerintem semmi baja nem lenne egy babanak ha akkor jonne ossze, csak jobb a bekesseg. Sot hallottam mar olyat is, hogy olyankor nagyobb az esely teherbe esni, valaki kifejezetten ajanlja. Persze ki tudja hol az igazsag....

orsoly
orsoly

Szonja!

Azt hiszem kicsit összemosódik bennem a gobleint a keresztöltsées hímzéssel.

Marcsi
Marcsi

Na, a töltöttkáposzta nem fogyott el. Valahogy nem kivántam. Legalább valami jó is történt ma...

Én próbálom az esti étkezéseket kihagyni, vagy legalábbis zabpehellyel helyettesíteni. Remélhetõleg ez segít, mivel csk 3-4 kilót kell leadnom. Sajna a rendszeres tesmozgásra a meló és a suli miatt nem sok esélyem van.

Képzeljétek, elszúrtam valami fontos dolgot is most valószínüleg nagy lecseszés lesz belõle. Ez annyira elkeserít. Nagyon sok a meló és egy dologról elfelejdkeztem, ami pedig lényeges lett volna. :o((

Mamacs: én sokszor ugy gondolom, hogy túl sokat foglalkozom a témával. És ez kicsit aggaszt, ennyire az elején.

De már érzem, hogy nem kell sokat várni...

pusszancs
Viki26

Orsoly!
Azért adnak fogamzásgátlót a lombik elõtt mert ha abbahagyás után közvetlenül ún. gereblye-nyele efektus van: nagyobb az esély a teherbe esésre mert több pete érlelõdik.
De ott csak a lombik elõtt 1 cikluson keresztül kell szedni... Gondolom ha több hónapig szedi valaki akkor több idõ kell a kiürüléshez...Nem tom! Kép

Szonja
Szonja

Sziasztok lányok!
Nagyon köszönöm mindenkinek a gratulációt, igazán aranyosak vagytok! Persze még mindig 2 cm-rel a föld fölött lebegek, de azt hiszem természetes.KépKépKép
Tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok,hogy egy havi Serophen segitségével sikerült, de higyjétek el, nagyon biztunk benne. Ov. tesztet vettünk, és minden létezö dologra figyeltem, hogy elkapjuk a p. érést.
Az a legérdekesebb a dologban, hogy decemberben egy csomo dolog (apro, egyébként jelentéktelen) is egyre a babára utalt. A végén pedig a szilveszteri gratuláciok voltak a legjobbak, mert többen is gyermekáldásos uj évet kivántak nekünk. Erre jan. 2-n ott a két csik...
Na puszi, és még egyszer köszi.
Barbi
Barbi

Sziasztok Lanyok!

Mindenkinek szeretnek Boldog Zebras Uj Evet kivanni!

Barbi, gratulalok!

Hazajottunk, ujra itt vagyok. Holnaptol visoznt elkezdek rendesen dolgozni, remelem jot tesz majd nekem es nem gondolok annyit a babora.
Az osszes letezo ujsag horoszkopja szerint nekem mint kosnak (kinaiban lonak) marcius kornyeken baba lesz a dologban hat nagyon remelem. Bizom benne.

Remelem szepen telt mindenkinek a karacsonya,es jot bulizott szilveszterkor!

edina
edina

Sziasztok lányok!

Barbi, nagyon gratulálok, tök jó érzés lehet. Sárgulok is ezerrel. Nagyon-nagyon vigyázz magatokra!

Ágota!
Elolvastam, és majdnem bõgtem. Nagyon csodálom a kitartásodat, én nem biztos, hogy kibírtam volna ennyi szörnyûséget. Egy vetélés mindíg óriási trauma, de talán az a legrosszabb, ha közben végig tudsz mindenrõl. Engem altattak, de a mûtét elõtt végig attól rettegtem, hogy a sokktól beindul magától a vetélés, és én látok mindent. Tudom, hogy állati gyáva vagyok, de így utólag úgy érzem, könnyebb így feldolgozni. Jó, hogy leírtad a történetedet, mert szerintem sok elkeseredett lánynak segítesz vele, mert ez is bizonyítja, hogy nincs reménytelen eset, és a legszörnyûbb történetnek is lehet boldogság a vége. És ezt a boldogságot Te nagyon megérdemelted.
juci
juci

Sziasztok!

De nagy itt ma a csend...
Remélem senkinek nincsen semmi gondja, csak a munka sok.

Íme a mai tabella:

<pre>
Tücsi 13c 91 cn Debrecen 32 év
Monchy 5c 49 cn Budakeszi 32 év
Kamilla 3c 44 cn Budapest 26 év
Klari 7c 42 cn Budapest 31 év
Sien 15c 40 cn Budapest 28 év
Edi 9c 39 cn Maglód 33 év
Melinda 5c 38 cn N-o. 26 év
Sugár 3c 37 cn Salgótarján 23 év
Kisvuk 4c 35 cn Svájc 27 év
Edus 3c 33 cn Svajc 25 év
Cipomama 3c 28 cn Los Angeles 35 év
Indigo 2c 25 cn Budapest 25 év
Orsoly 1c 24 cn Nagytarcsa 27 év
Doris 10c 24 cn Budapest 29 év
Gyöngyöske 3c 22 cn Miskolc 30 év
Ancsi 4c 21 cn Adács 27 év
Gabó 31c 19 cn Miskolc 27 év
Marcsi 3c 16 cn Budapest 27 év
Edina 11c 16 cn Coimbra 23 év
Éva 32c 15 cn Nyíregyháza 26 év
Szami 11c 13 cn Budapest 30 év
Moni 9c 13 cn Törökbálint 28 év
Lora 15c 12 cn Várpalota 25 év
Mamacs 13c 3 cn Budapest 24 év
Edelweiss 9c 1 cn Szeged 32 év
</pre>

Jut eszembe, kinek a legrövdebb itt a ciklusa? Lehet hogy nekem?

Beszti
Nem gond, hogy ilyen rövidek a ciklusaim? 22-23 nap nem túl kevés?

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Edelweiss,
Nekem 21-28 napig változnak a ciklusaim. Rendszerint 23-24 naposak. A 22-23 nappal semmi gond sincs. A mostani ciklusom kb 22 napos lesz.

Ki tudnál javítani, nem a 13 cn hanem 11.
Köszi,
Moni
mj

Panna,
A Macától az én mellbimbóim is nagyon érzékenyek lettek, és a lányok korábbi tapasztalata alapján akkor már tudtam, hogy ez nem feltétlenül jelent babát. Ha jól emlékszem Lora is így járt decemberben, érzékeny mellbimbók és utána mensi Kép.

Bár azért várom a teszted eredményét!!!!!!!! és drukkolok, hogy most ne legyen pozitív. KépKépKépKép
Moni
mj

Edelweiss!
Nekem a régi orvosom azt mondta, hogy a 25 és 35 napok közötti ciklusok számitanak normálisnak, és ugyanezt olvastam az egyik egészségügyi könyvemben is...Én a helyedben kérnék egy hormon kivizsgálást, csak hogy megnyugodjak! A mai eszemmel már nem várnék a csodára csak úgy minden kivizsgálás nélkül(3 évig az orvosok nem voltak hajlandók kivizsgálni, mondván fiatal vagyok ráérek még).

Pusz, Szonja
Szonja

Beszti!
Nagyon koszi a homerseklet analizist! Kép Ma du. megyek a nogyogyaszomhoz, hogy megkerjem csinaljon nekem hormonvizsgalatokat, mert szerintem sem stimmel vmi nalam. Ma 37.0 es meg mindig semmi.Reggel egy tesztet is csinaltam, termeszetesen neg. Kép

Azt hiszem tenyleg felreertettem, mar tudom, hogy a PG53 az ov. idopontjat segit pontositani. Mar ma reggel be is mentem egy gyogyszertarba, ahol azt mondtak, hogy mar nincs forgalomban Kép Kép Nem tudjatok lehet-e meg valahol kapni?

kamilla
kamilla

Szonja, Edelweiss,
Szonja, szerintem nincs feltétlenül igaza a könyvednek a minimum 25 napos ciklusokkal kapcsolatban.
Ha jól emlékszem ezt a témát itt már tárgyaltuk jóval korábban és most nincs idöm visszakeresni de azt hiszem Erazmusz is a 21-33-35 napig tartotta normálisnak. Mindezeken felül úgy emlékszem, hogy a "szerencsehozó könyvben" is amit a lányok megvettek ott is 21 nap a minimum.

Viszont az általános és elfogadott, hogy a peteérést követöen 12-14 napnak el kell telnie a mensi megjöveteléig. Ha ez megvan, ha a höd rendben van és a ciklusaid nincsenek 21 nap alatt, akkor nincs gond.

Üdv,
Moni
mj

Kamilla!
Én tegnapelõtt a Kõbánya-Kispesti Metro Patikában vettem, de olvastam itt a neten, hogy valaki a Móricz Zs. körtéren vette (pont a 6-os villamos végállomásával szemben).

Egyébként tegnap este megismételtem a vizsgálatot miután hazamentem, hogy megmutassam a férjemnek a páfrányaimat: EGY DARAB NEM VOLT! Ma reggel 2 kóbor páfrányom volt. Remélem a hétvégére sikerül egy hibátlan páfrányos képet produkálnom!

Szonja
Szonja

Móni!
Lehet, hogy a 21-22 napos ciklus normális, én csak azért irtam a kivizsgálást mert már te is és Edelweiss is több mint fél éve próbálkoztok. Ezért merült fel bennem, hogy talán mégis rövid a ciklusotok. Azt kivánom, hogy ne legyen igazam! De szerintem egy hormon vizsgálat nem kellemetlen, viszont nagyon hasznos, és megnyugtató ha minden rendben van! Kép
Pusz, Szonja
Szonja

Szonja,
Igen, ezzel teljes mértékig egyetértek veled. Hormonvizsgálat kell mindenféleképpen KépKépKép
Éppen ma délután kell felhívnom a dokimat ezzel kapcsolatban, elkezdjük a hormonvizsgálatok sorozatát KépKépKép

Valaki tudja, hogy melyik napokon csinálnak vizsgálatokat? Pl. progihiánynál a ciklus 2. felében kell vérvizsgálatot csinálni? Jól tudom? Én magamnál progihiányra gyanakszom. És mit gondoltok arról, hogy feltétlenül szeretnék egy HSG (átjárhatósági) vizsgálatot kérni? Úgy tudom sokatoknak volt már ilyen. Ezt a ciklus elsö felében végzik?
Üdv,
Moni
mj

Aranyosak vagytok. Ha igaz február körül kerülök sorra én. A dokim nagyon rendes és lelkiismeretes. Meg fogom majd kérni egy ilyen vizsgálatra, mert azt hiszem e nélkül nem túl sok értelme van semmi gyógyszernek vagy kezelésnek.

A javított lista:

<pre>
Tücsi 13c 91 cn Debrecen 32 év
Monchy 5c 49 cn Budakeszi 32 év
Kamilla 3c 44 cn Budapest 26 év
Klari 7c 42 cn Budapest 31 év
Sien 15c 40 cn Budapest 28 év
Edi 9c 39 cn Maglód 33 év
Melinda 5c 38 cn N-o. 26 év
Sugár 3c 37 cn Salgótarján 23 év
Kisvuk 4c 35 cn Svájc 27 év
Edus 3c 33 cn Svajc 25 év
Cipomama 3c 28 cn Los Angeles 35 év
Indigo 2c 25 cn Budapest 25 év
Orsoly 1c 24 cn Nagytarcsa 27 év
Doris 10c 24 cn Budapest 29 év
Gyöngyöske 3c 22 cn Miskolc 30 év
Ancsi 4c 21 cn Adács 27 év
Gabó 31c 19 cn Miskolc 27 év
Marcsi 3c 16 cn Budapest 27 év
Edina 11c 16 cn Coimbra 23 év
Éva 32c 15 cn Nyíregyháza 26 év
Szami 11c 13 cn Budapest 30 év
Lora 15c 12 cn Várpalota 25 év
Moni 9c 11 cn Törökbálint 28 év
Mamacs 13c 3 cn Budapest 24 év
Edelweiss 9c 1 cn Szeged 32 év
</pre>

Edelweiss
edelweiss

Móni! Kép
Akkor okci! Kép Örülök, hogy kivizsgáltatod magad! Nekem a pajzsmirigyhormontól kezdve a mellékvesekéreg hormonig mindent megnéztek a 3. és a 21-ik napon vettek vért. A 21-ik napon csak a progesteront nézik úgy tudom. És szerintem teljesen igazad van, hogy akarsz egy HSG-t is. Jól tudod: csak és kizárólag a ciklus elsõfelében végzik, hogy teljesen kizárható legyen egy esetleges terhesség! Nekem 2000 augusztusában volt, nem kellemes de túl lehet élni fõleg ha a cél lebeg elõtted! Egyébként úgy tudom van akinek adnak fájdalom csillapitót elõtte, én nem kaptam semmit...

Szonja
Szonja

Szonja,
És mennyi ideig tart egy ilyen HSG vizsgálat? Elöre le kell fixálni az idöpontját, vagy mehetsz az elsö fázis alatt a kórházba amikor tetszik? Mivel ez azért nem mütét, mint pl. a lapar. Bár ez azért nagyon kórházfüggö lehet. Neked hol csinálták?
Azt mondják csak akkor fáj, ha van elzáródás. Ez igaz?
Üdv, Moni
mj

Móni!
Nálam úgy volt, hogy közvetlenül mikor elmúlt a mensim felhivtam a dokimat (persze elõtte már megbeszéltük a HSG tényét és, hogy majd hivom a mensi után)kb 2 nap múlva mehettem vérvételre és kenet vizsgálatra, másnap telefonáltam az eredmények miatt. Mivel mindent rendben találtak (nem volt erõs gyulladás)másnap reggel mehettem a kórházba. Reggel 10-re jött értem az orvosom és az egész eljárás nem tarott tovább 15 percnél. Ebben a 15 percben az is benne van amig a katéterrel a pocimban átsétáltam a radiológiai klinikára. Én is úgy hallottam, hogy annak fáj jobban akinek nem átjárhatók a vezetékei. Nekem a II. Nõi Klinikán csinálták. Délután már haza is engedtek volna, de belázasodtam, igy nem voltam olyan állapotban, hogy hazazötykölõdjek a metrón és buszon, igy másnap reggel mentem haza. Egyébként a láz is teljesen normális reakció volt: a kontrasztanyagot a szervezetem idegen anyagnak észlelte és ez volt a reakciója!

Szonja
Szonja

Sziasztok Lanyok!

Moni: a baratnom, akirol mar meseltem nektek ( tobb mint egy eve probalkoznak, nem jon ossze, a lanynak oramupontossagu 28 napos a ciklusa, pasi rendben), most hazajott az USA-bol es ennek oromere megjart egy par orvost. Javasoltam neki a regi dokimat, de figyelmeztettem, hogy kisse modortalan, ami be is igazolodott, mikor megtudta hogy januar elejen visszautaznak, elkuldte a francba ( na nem igy, de ez volt a lenyeg). Erre elment Erazmuszhoz, o elkuldte hormonvizsgalatra, aminek persze meg nincs meg az eredmenye, mint megszokhattuk. Plusz tegnap csinalt neki HSG-t. Baratosnem azt mondja, hogy borzalmas volt. De o is egyetert, hogy mivel neki igen fajdalmas es gorcsos a mensije, osszefugghet ezzel, mert a fajdalom ehhez hasonlo volt. Egyebkent mindket petevezetoje atjarhato, szal ha a hormonjai is rendben vannak, akkor itt a nagy kerdojel!

Pusssz: orsoly
orsoly

Szonja Kép
Nagyon kösziKép A véren ilyenkor mit néztek? Azt, hogy volt e már peteérésed?
Moni
mj

Móni!
Nem ilyenkor nem a hormonokat nézik a vérben hanem a gyulladást meg hasonló "belgyógyászatis" dolgokat! Egyébként nekem régebben olyan mensis görcseim voltak, hogy elájultam + hánytam a fájdalomtól és orvost kellett hivni, még sem mondom, hogy olyan BORZALMAS volt a HSG (persze nem egy kéj utazás, de ez várható volt)! Mindenkinek más a fájdalom küszöbe, de szerintem itt inkább az a lényeg hogy te magadban elhatározd, hogy "igen ezt végig akarom csinálni és nem fogom elhagyni magam"!

Szonja
Szonja

Orsoly,
Szerintem, ha minden rendben van a barátnödnél, akkor már csak idö kérdése a dolog.

De azért lehet, hogy lelki okai vannak. Lehet, hogy érdemes lenne egy pszichológust felkeresnie. Kép
Azt hiszem rám is rámférne, a jelenlegi helyzetben. De a vizsgálatok után, amennyiben vizsonylag jók lesznek az eredmények, biztos, hogy pozitív "lökést" fog adni számomra.
Pusssz,
Moni
mj

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?