Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Érdekes helyzettel kerültem szembe nemrég.
A párommal jövőre fogunk összeházasodni és utána babát is szeretnénk. Nemrég kiderült, hogy 43 éves édesanyám már nem képes teherbe esni (elfogytak a petesejtjei), ezért elvitt egy AMH tesztre. Aminek eredménye 1,3 lett, ami elvileg nem túl fényes, ezért mielőtt következtetéseket vontam volna le, elmentem nőgyógyászhoz. Első körben közölte, hogy ennek így semmi értelme nincs ennek a tesztnek, csak arra jó, hogy a magán laborok lehúzzák a tudatlanokat. Eddig oké. Ezután elmondtam neki, hogy anyukámmal mi a helyzet, illetve, hogy az utóbbi 2-3 hónapban mindössze 1,5-2 napig tart a menzeszem, illetve, hogy 16 éves korom óta (immáron 6 éve) szedek fogamzásgátlót. Erre rendesen kiosztott, hogy ne nagyon várjam, hogy valaha is lesz gyerekem és ez általános probléma a "mai" fiataloknál. Meglehetősen arrogáns volt, azért egy 22 éves nőnek mindenféle érzelem nélkül a szemébe vágni, hogy talán sosem lehet gyereke (mindenféle vizsgálat nélkül) kicsit erős szerintem. Meg sem akart vizsgálni, majd amikor mondtam, hogy rákszűrésem is másfél éve volt, akkor nagynehezen megengedte, hogy felfeküdjek. Ezután közölte, hogy nagyon el van vékonyodva a méhnyálkahártyám és ő maximum 5 %-ot mondana a teherbeesésre és az se biztos, hogy megmarad. Javasolta, hogy azonnal hagyjam abba a fogamzásgátlót és akkor talán van némi esélyem.
Közben egy barátnőm is ugyanezt megkapta egy orvostól hasonló stílusban, ő azóta is próbálkozik sikertelenül, bár a párja külfödön dolgozik és kb. 2 hetente tudnak együtt lenni. Van egy másik ismerősöm, aki viszont most esett teherbe. Ő azt mondta, hogy ő is 16 évesen kezdte a tabit és 10 évig szedte, majd mikor abbahagyta, szinte azonnal teherbe esett.
Sajnos eddig arra vártam, hogy kapok-e időpontot a kerületi SZTK-ban, de nem jártam sikerrel, így most jelentkeztem be egy másik kerületbe, péntekre kaptam időpontot. Magán ellátásra egyelőre nem szeretnék költeni, amíg nem komoly a helyzet.
Azt szeretném kérdezni, hogy volt-e valaki hasonló helyzetben és mi lett a végeredménye a próbálkozásnak? 
Más orvos még nem látott és ő is nagyon felületes volt, egyáltalán nem bízom meg benne, ráadásul ezelőtt sosem voltam nála, mivel az előző orvosom nyugdíjba ment és ő vette át a betegeit, de többet nem is szeretnék hozzá menni. 
Jövőre lesz az esküvőnk, utána fogjuk elkezdeni a baba projektet, addig még az esküvőre is pénzt kell gyűjteni, most anyagilag nem fér bele, ezért nem szeretném abbahagyni a tablettát, mert ha meg teherbe esek, akkor gondban leszünk. Sajnos más fogamzásgátló módszer nem nagyon játszik, az okokba most nem mennék bele. De persze, ha egyértelmáen azt mondja majd több orvos is, hogy hagyjam abba, akkor kénytelen leszek (egyelőre úgy gondolom, hogy ez az egy év már nem oszt nem szoroz a tablettaszedésből).
Igazából csak valami megnyugtatásért jöttem ide, illetve meghallgatni a ti valós történeteiteket, ahelyett, hogy egy nemtörődöm orvos fél perces vizsgálatának diagnózisára bízom magam.
Köszönöm a válaszokat és szép napot mindenkinek.
zsaniality
Budapest
 
 


Ui: bocsássatok meg a kisregényért, köszönöm, ha elolvassátok és időt szántok a válaszra.
zsaniality
Budapest
 
 


Szia!
Szerintem vizsgálatok nélkül nem kéne ilyeneket az ember fejéhez vágni, mert alaptalan az egész így. Ha abba hagyod a bogyók szedését szerintem helyre áll majd minden, és nem lesz semmi gond. :) De ha menni szeretnél dokihoz, semmiképp se ehhez menj, nem beszélhet így veled ok nélkül. Én is 6 évig szedtem fogamzásgátlót, augusztusban hagytam abba, 22 hetes kismama vagyok. :)
 

 
 

Sziasztok!
Tapasztalatokat szeretnék kérni az OGYEI Családtervezési Tanácsadásáról, ha van itt olyan aki részt vett rajta. A férjemmel most tervezzük, hogy nekiállunk a próbálkozásnak, de nem tudjuk, hogy van e "értelme" részt venni egy ilyen tanácsadáson. Nyilván már most is arra törekszünk, hogy egészséges babánk szülessen, már elkezdtem szedni a femibiont, méregtelenítő teát is iszunk (Gyuri bácsi féle babaváró tearendszer) és egészségesen étkezem. Akik már túl vannak a babázáson, mi a véleményetek, hasznos lehet, vagy "elég" a teljes nőgyógyászati kivizsgálás is? Köszönöm, ha megosztjátok velem a tapasztalataitokat!
Szép estét,
Saci
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó