Új privát üzeneted érkezett!

Ha már ki hol lakik. Én arra lennék kiváncsi hány évesek vagytok. Kiváncsi vagyok korban mekkorák a különbségek hiszen a célunk közös. Én 23 éves vagyok. Sokak szerint fiatal még 1 gyerekhez hiszen rá érek. De én már évek óta vágyakozom.
 
 


Sziasztok! Az en dokim azt ajanlotta, hogy 6 sikertelen honap utan menjek vissza hozza, ha nem jön össze a baba es akkor elkezdjük a kivizsgalast. Nalam volt egy hormonvizsgalat a 3. ciklusnapon, ultrahangos vizsgalat a ciklus 12. napjan, es a a petevezetök atjarhatosagi vizsgalata van meg hatra. Ferjem kiskatonait pedig urulogusnal nezettük meg. Egy vizsgalat nem vizsgalat (mondta az urulogus mar az elejen), nala minimum 3 spermaminta a szükseges, hogy iteletet mondjon. Ugyhogy a vizsgalatok eleg sok idöt vesznek igenybe... 
Azert nem csinaljak meg altalaban az orvosok ezeket a vizsgalatokat csak ugy, mert a parok 85%-a 1 even belül sikeres, igy csak a maradek 15%-nal kell a fizetös vizsgalatokat elrendelni/megcsinalni. Ez azert valahol erthetö, különben kismillio nö ott toporogna az elsö sikertelen honap utan a dokinal :) Pedig igy se egyszerü a dokinal idöpontot kapni (legalabbis az en nögyogyaszomnal es a ferjem urulogusanal nehez idöpontot kapni)
 
 


@csipke5: akkor azért neked már van egy kis tapasztalatod :) én eddig csak az unokatesóimon gyakorlolhattam, sajnos nincs kisgyerek a családban úghogy már mindenki tűkön ül :D
Én 32 éves vagyok, de már kb 10 éve késznek érzem magam az anyaságra, csak nem úgy alakult sajnos az életem. Szóval a 23 nem korai szerintem, én tökre örülnék ha már lenne egy 9 éves gyerekem és nem csak most kezdenék bele!


 
 

@shiva:


Tényleg háromszor kér mintát? az durva... Gondoltam rá hogy nekünk sem ártana egy ilyen vizsgálat, de elég nagy macerának tűnik ezek szerint.


@chilipepper:


Én 34 vagyok, bár azt hiszem már írtam. Eddig azt hittem, hogy óó bőven ráérek, hova siessek, aztán kb nyáron valami átkapcsolt benne, hogy én babázni szeretnék. Tényleg semmi aggódás nem volt bennem, lehet ez a túlzott magabiztosság lett a vesztem :) Na mindegy, azért ha mást nem is, egy hormon vizsgálatot fogok kérni, az csak vérvétel, plusz a páromat is igazán megvizsgálhatják, az se egy bonyolult művelet.
 


Sziasztok. Ma van a nemvárt napja.Mensi sehol,cicim iszonyatosan fáj,méhem feszül,émelygek,hányingerem van,ma is hidegrázásom volt...a reggeli teszt viszont negatív.
Lehet a túlzott idegeskedés,nincs valami jó helyzetem most...lehet emiatt "késik",vagy az idegtől van hányingerem...hát nem tudom már tényleg. Ha nem jön meg szerdán újra tesztelek.
Ja....én 31 éves vagyok és nekem 2. lenne,páromnak az első.
 
 


Köszi a válaszotokat! Érdekes mennyire mások vagyunk. És ugyan az a cél. Hónapra a tervek nekem. Veszek ovulációs tesztet. Meg szeretném ismerni a ciklusom. Orvost amennyire lehet szeretném kihagyni. Túl sokat voltam kórházba az utóbbi években. Emiatt bennem megfordult az otthonszülés gondolata is.
 
 


@csipke5:


Meg tudlak érteni, én sem vagyok egy orvos párti, sajnos sok a rossz tapasztalatom. Persze ettől függetlenül mindig hozzájuk fordulok, ha gond van, csak félek. A legnagyobb félelmeim közé a szülés tartozik, és nem is a fájdalom, hanem a kórház miatt. Rengeteget hallottam már az itteni szülészetről (szhelyiről) és elvétve akad pozitív. Nem valami bíztató...
 


@denisa84:
Otthon szülésen nem gondolkoztál?
Nekem kórház undorom van lehet nehezítené a szülést. Ha nagyon stresszelsz valamin az beszüntetheti a fájásoka lassítva ezzel a folyamatot.
Nekem ami kiveri a biztosítékot, hogy feleslegesen adnak sok embernek oxitocint ami aztán megzavarja a baba szívritmusát ami miatt sürgőségi császàroznak. Sajna nem elég türelmesek a dokik, tisztelet a kivételnek.
 
 


@csipke5:


Megfordult már a fejemben, csak fogalmam sincs milyen lehetőségeim vannak, ennek még utána kell néznem. Viszont komplikáció esetén tuti még "rendesebbek" lennének, ha akkor kellene kórházba menni :D A legriasztóbb az a negyed órás biztonsági rendszerük, a pár évvel ezelőtti állítólagos csecsemő lopás miatt jelenleg csak az üvegajtón keresztül láthatja apuka a babát, és negyed óránként lehet kimenni, ha nyílik az ajtó.
 


@krijan:


lehet, hogy még kicsit korán teszteltél, ha később volt az ovuláció akkor lehet hogy még nincs elég hcg a teszthez, de van ott valaki :) várj még pár napot és ha ddig sem jön akkor újra teszt! 


Nyáron volt pár hónapom amikor konkrétan terhességi tüneteim voltak, de sajnos csak a hormonok szórakoztak velem, szóval tudom milyen ez :(

@csipke5: szerintem senki nem szereti a kórházakat. Viszont ott van helyben minden olyan eszköz és személyzet ami baj esetén életet menthet, sajnos otthon ez nem adott. Én biztos nem mernék otthon nekiindulni egy szülésnek. Mondjuk esetemben szóba sem jöhet mert nálam biztosan császár lesz a műtétem miatt. 

@denisa84 : nem lehet csak úgy elmenni megnézni a kórházat? Illetve én a dokimat hosszas keresgélés után találtam meg, érdemes a neten nyomozni vélemények után, általában valósak. És akkor ha van saját dokid akkor talán megnyugtatóbb a dolog. 


Amúgy ami a kort illeti, van egy barátnőm, most 38 éves. Mindig akart gyereket de valahogy halogatta mert építkeztek, esküvő stb és csak ment az idő. Na most nyáron elment dokihoz hogy akkor kivizsgálás, minden rendben és az első próblkozós hónapban terhes is lett :D Nem hitte el kb. Júniusra várják a babát, minden rendben van vele csak a barátnőm szenved nagyon a rosszulléttől, extrán megviseli. 
Szóval csak arra akartam kilyukadni, hogy a kor is mindenkinél egyedi, hogy mennyire befolyásolja a dolgokat. 




 






 





Sziasztok! Második hozzászóló vagyok a csoportban, csak kicsit eltűntem, mert akkor meg nem volt aktív a fórum. Úgy látom azóta már sokan lettünk
Kicsit én is bemutatkoznék. 32 éves vagyok, van egy 19 hónapos fiam és most tervezzük a kistesót.
marcipancica: a kérdésedre a válasz: meg nem lendültünk bele a projektbe, én eredetileg februártól szeretnek próbálkozni, de már ebben a hónapban sem vedekezünk és meg peteeres előtt állok. Hat majd meglátjuk mi lesz.
 


@chilipepper:


Jártam már ott, több barátnőm is ott szült. Egyiknek sem volt róla jó véleménye, gyakorlatilag 1-2 kivétellel a nővérek flegmák, nem segítőkészek. Gondolom belefásultak már a mindennapokba, és emellé még jön ez a látogatási rend is. Ennek ellenére szinte biztos, hogy nem merném megkockáztatni az otthon szülést, de a VIP szobára jelentkezek, aztán talán lesz is, amikor én szülök :)
 


@krijan:

Szerintem még próbálkozz. Nekem novemberben csak a nem várt napja utáni 4. napon lett halványan pozi a teszt előtte negatívak. Aztán a következő napokban egyre erősebb. De sajnos a 6,4 hét után nem maradt meg a terhesség... úgyhogy én is 2019-es próbálkozónak számítok és bízom benne hogy ez az én évem lesz!! Mindenkinek azt  kívánom,hogy sikerrel járjon!!
 


Sziasztok vivicske és magnes, sok sikert nektek is!! :)

 


Sziasztok.
Borzasztó stressz van rajtam,családi meg munkahelyi gondok egyszerre terhelnek. Lehet már a túlzott idegtől késik...nem tudom. Azon is aggódok ha baba van ne hogy rossz hatással legyen rá ez a sok stressz.
A hőmet ma meg tegnap hüvelyben mértem és szépen fent van. 36,9 mind a két napon szóval még reményledem hogy tényleg van bent valaki. hétvégén tesztelek ha addig sem jön meg.
Drukkolok mindenkinek.
 
 


@krijan:


próbálj kicsit megnyugodni, tudatosan figyelmeztesd magad, hogy le kell higgadnod. Tudom mennyire nehéz, én mindenen felrántom magam egy pillanat alatt :) Most fogok utána nézni meditációnak, vagy valamilyen stressz oldó gyakorlatnak, valamit csak segítenek.
 


@krijan hajrá, nagyon drukkolok! 

Ami a stresszt illeti sajnos egy hajóban evezünk... én már alig várom hogy elmehessek a munkából, nagyon elegem van mások hülyeségéből :D 
Nekem ami bevált stresszoldásnak az a forró jóga volt, de sajnos olyan rossz volt az időbeosztása az óráknak , hogy abbahagytam. Másfél órás órák vannak, 40 fokos teremben, nekem nagyon bejött. A sima jóga is jó, csak jó oktatót kell találni.


@krijan:
Stressz itt is van. Én munkahelyet is váltottam. Jobb így. Tegnap kezdtem egy új helyen. Persze a babás terveimet nem mondtam. Valjuk be itthon ha valaki munkàt akar sajna nem jó indítás.
Nekem az olvasás szokott sokat segíteni.
 
 


Sziasztok. 
Jelenleg 31 éves vagyok, már van egy 1 éves kislányom, most próbálkozunk a második csöppség összehozásában. Az első nagyon könnyen ment, el sem hittem, hogy elsőre máris sikerült, viszont úgy látszik két gyerekért már meg kell harcolni. Mindig vannak jelek, utána pedig jön a csalódás, amit igazán sajnálok. 
De nem adom fel, akkor is szeretnék 2 gyereket. 
Szurkolok mindenkinek, aki szintén próbálkozik. 

@csipke5:


23 évesen szerintem már bátran lehet bevállalni azt a babát, főleg hogyha tényleg szeretnéd. Mindig szerettem volna fiatal anyuka lenni, sajnálom, hogy nem hoztam meg ezt a döntést akkor. 

@denisa84:


Nemrég láttam egy magyar hölgy instagram posztját, a neve Rimóczi Zsófi. Ő otthon szült, igyekezett mindent leírni az oldalán erről, hogy hogy ment, hol lehet erről tájékozódni stb. Nagyon nyitott és természetbarát nő, szerintem megéri elolvasni amit írt, hátha több fogalmad lesz erről az egészről. https://www.instagram.com/rimoczizsofi/?hl=hu Itt az oldala, a képeknél el tudod olvasni az otthonszülés történetét. Azt hiszem 4 képen keresztül ír róla. 




@anitavarjas:


Szia, sok sikert kívánok neked is! Köszönöm a linket, meg is néztem, csodálatosan írja le a szülést. Azt még nem találtam meg, hogy hol lehet utána nézni bővebben, mindenesetre a kedvem meghozta, de azért még mindig tartok a komplikációktól. Mindenesetre utánajárok, mert jobb minden lehetőségről előre felkészülni :)
 


@csipke5:
Már én is elgondolkoztam váltáson mert itt már elérték hogy hányingerem legyen bemenni.

@chilipepper Nekem anno a kineziológus volt nagyon jó az idegbajomra de lehet a jógát is ki kéne probálnom...sose csináltam még.

Szurkolok én is mindenkinek.
Én még nem panaszkodom,mi még csak november óta próbálkozunk.
Most még hire sincs a mensinek,ma fájt a derekam meg szurkált a hasam de fizikai munkát végzek,lehet azért.A hőm ma reggel is 37,0 volt 3. Napja késik
 
 


@krijan:
Nekem is nehéz döntés volt. Pont a baba miatt húztam nyúztam. Így, hogy nem jött össze előző hónapban jelnek éreztem.
Valamiért volt egy olyan sugallatom, hogy február lesz az én hónapom.
Tényleg ti neveken esetleg gondolkodtatok már? Persze tudom sokak szerint ilyenkor még korai. Nekünk ha lány lesz akkor már meg van. A fiú nincs...
 
 


Sziasztok! Én is csatlakoznék hozzátok:-)  4. gyerek lesz, 41 éves vagyok. Egyik nap optimista vagyok, másik nap meg bizonytalan, hogy mégis mennyi az esélye már így, ennyi idősen, összejön-e, mit akarok én itt.   Dokinál, már a korom miatt is, voltam full kivizsgáláson, illetve szeptembertől elkezdtem célzottan nagyobb dóziusban vitamint szedni (E, D, Q10, Myo-inozitol), ezeknek a hatása 3 hónap múlva érezhető a petesejteknél, szóval rákészültem a 2019. évre, minden irányba állítva most januártól:DDD Úgy tervezzük, hogy ezt az évet rászánjuk, 12 hónap esély, ha jönni akar, jöhet,  ha nem, akkor ennyi volt, élünk tovább. A tesói nagyon-nagyon várják, sokat beszélnek róla, hogy jönni fog közénk, hát úgy legyen...!  Örülök, hogy indult ez a csoport, nagyon drukkolok mindenkinek!:-)
 
 


@pelle:


Szia, sok sikert a babához :) mennyi idősek a tesók?


@csipke5:
lány név eddig nálam Lea, fiú pedig Zsombor. De egyik sincs kőbe vésve. Szeretném, ha küllönleges lenne, de azért nem annyira, hogy ki se lehessen mondani :)

 


@denisa84:
Èn is küllönlegeset szeretnék. A lány nálunk Asztrid.
 
 


Sziasztok! :-)
Ma ùgy gondoltam csatlakozom hozzàtok!
Règòta csak kìvülröl szemlèlem a beszèlgetèseiteket!
Màtòl szeretnèk rèszt is venni benne
Szeretnèm avval kezdeni,hogy van egy gyönyörű 3,5 èves kisfiam, aki nagyon hamar minden gond nèlkül fogant meg, ès 2 èves koràig szoptattam. Viszont szeretnènk tesòt, ès mivel ìgy màsfèl ève, hogy nem cicizik, nekem mèg mindig van tejem, nem folyik, de ha megnyomom spriccel, ezèrt elmentem kivizsgàlàsra, rengeteg kis tüszőt talàltak a mèhemben, ès a prolaktinom nagyon magas, 1800 . Bromot ìrt fel az orvos. Az a kèrdèsem volt valaki hasonlò cipőben? Tudtok valami bìztatòt mondani? Hogyan alakulhatott ki, ha az előző terhessègemnèl nem volt gond? Esetleg a bromo mellè igyak baràtcserjèt? Köszi a vàlaszokat előre is.

Legyen szèp napotok
 


Sziasztok! Mai napon megjött. 5. napja késett,a hőm reggel fent volt de mégis.
Hát nem adjuk fel,hétfőn megyek cickafark és palástfű teáért.
Amúgy beteg is lettem,ma dolgoztam és nap felénél éreztem hogy mindenem fáj,lázas lettem.
Hiszek abban hogy mindennek oka van,és most túl sok stressz ért,nem lett volna jó dolga a babának. Reméljük hamarosan benne lesz a pociban.
Ti hogy vagytok? Ki hogy áll?
 
 


@krijan:
Bakker sajnálom. Én is betegeskedek. De bízom ebben a hónapban. Csak sajna nem ismerem a ciklusom így marad a minnél több együtlét mondjuk ezzel szerencsére nálunk sosem volt gond. Teák vajon tényleg sokat segítenek?
 
 


@klauanyu5:


Szia! Sajnos nem értek ahhoz amit leírtál, de remélem segít, amit a doki felírt. Viszont barátcserjét is egyeztesd a dokival, az a biztos :) És sok sikert!

@csipke:
Szép név! És nem hétköznapi, sőt, a becézése sem könnyű, ami nálam pozitív :D nem vagyok becézés ellenes, de némelyiktől falnak megyek. Ja és a sok szex sosem árt :D

@krijan:
nagyon sajnálom! de igazad van, mindennek oka van. Gyógyulgass!

Nekem még 5 napom van hogy megjöjjön, a hőm még stabilan fenn. Izgulok, de amúgy semmi egyebet nem érzek, szóval még mindig türelem kell. Bár lehetne kapni a boltban :D






 


Sziasztok!

Csipke: A tea tényleg jó. Sok nőtől hallottam róla,és nekem is segitett szóval saját tapasztalat is csak jó róla. Meg inkább az,mint ilyen olyan gyógyszer meg hormon ez-az...
Azt mondják a túl sok szex hígítja a katonákat,kisebb az esélye a megtermékenyítésnek.
Érdekes mikor az ember babát szeretne mennyi buktató van,amire figyelni kell. Aki meg nem akar gyereket csak ránéznek teherbe esik. még jó hogy van igazság igaz?
 
 


@krijan:
Mi számíts sokanak? jaja. Teát amint tudok veszek. De vagy vizsgázok vagy dolgozom jelenleg. A szexre azért szorítunk időt
@denisa84 nagyon drukkolok neked!
 
 


@csipke5:


Gondolom a napi 2 már soknak számít :D Mi a másfél-2 naponta szexet alkalmazzuk. Aztán ez vagy sok, vagy nem, de így legalább tuti eltaláljuk az ovut. Mondjuk amúgy is, mert tesztelek is, és hőmérőzök :D
Ma lezuhant a hőm, bár nem sokat. Még nem aggódom, vissza is mászhat, van rá ideje :)
 


Sziasztok! Én 6 éve olvasgattam sokat mikor próbálkoztunk a babaprojekttel. 2 naponta az ideális az együttlét. A napi kettő sok már babaszempontból

Denisa hányadik napon vagy?
 
 


Nálunk is 2 naponta van kb bár van hogy napomta. Ma vettem teákat. Hátha segít. Bár elösszőr ki kéne gyógyulni a torokfájásból.
 
 


@krijan:
DPO 9 vagy 10. Két helyen is vezetem, 1 nap a különbség. Fertility Friend-ben jobban megbízok, szóval szerintem 10 nappal vagyok ovu után. Elvileg 13 nap szokott lenni a luteális, már nincs sok hátra ebből a ciklusból :)

 


Sziasztok! Csatlakoznék hozzátok, ha lehet.  Mi már lassan egy éve próbálkozunk, sajnos eddig sikertelenül. IR-em és pajzsmirigy alulműködésem is van, így számítottam rá, hogy nem fog rögtön összejönni. Cisztám is volt korábban.
Aki hőmérőzik, milyen típusú hőmérőt használtok, és hol vettétek?
 
 


@rea33:
Üdv köztünk, sok sikert :)
Én digitálisat használok, gyógyszertárban vettem. Sokan arra esküsznek, hogy csak a régi higanyos fajta jó, de nekem ezzel se volt gondom, teljesen jól látszik a görbén az ovu és utána az emelkedés. Csak 1 tizedesig mér, de van olyan is, ami kettőt is tud, az biztos pontosabb. A lényeg hogy nyelv alatt, esetleg hüvelyben mérj, legalább 5 óra alvás után, pisilni se kelj fel. Nekem az 5 óra nem mindig jön össze, viszont mindig ugyanabban az időben mérek (ébresztőt állítok hétvégén is)

 


Csipke! Én is ma vettem teát. Jó az a betegségre is,petefészek gyulladásra is...na torok vagy petefészek,nem mindegy? én holnap reggeltől iszom.
Denisa szurkolok nagyon. Én ciklus.hu-n görbézek
Üdv a csatlakozóknak!
 
 


@krijan:
Napoonta mennyit iszol belöle? Én ma kezdtem.
 
 


@csipke5:
Egy bögre reggelente,édesítés nélkül.
 
 


@denisa84:
Köszi az infókat! Elkezdem a mérést, bár nem pont ciklus elején vagyok, de sebaj. :)
Cickafark + palástfű kombót isztok, ugye? A cickafarkról olvastam valahol, hogy ciszták / endometriózis esetén ellenjavallt, így az nekem sajnos kiesik. Szerintetek van értelme a palástfű teát önmagában inni?
 
 


@rea33:


én ebben a hónapban csak a palástfű teát ittam, ovu után, a cickafarkot nem mertem, mert alapvetően rendezettek a ciklusaim. Hogy hatása van-e, lesz-e, nem tudom. Épp most kesergek, mert elkezdett csökkenni a hőm, és a hasam is görcsöl. Még 2-3 napom lenne, nem értem hova ez a sietség, de szerintem meg fog jönni :(
@marcipancica:
Ha jól emlékszem holnap mész dokihoz igaz? Mesélsz majd, hogy mi volt? Fel akarok készülni én is a hónap végi doki látogatásra :)
 


@rea33:
Utána olvastam elvileg van! Plusz néztem sokféle nőknel való tea kombókat abban is mindegyikben van.
Ízesítés nélkül nekem sajna nem csúszik....
 
 


@denisa84:
Rutinvizsgálatra mész, vagy valamilyen speciális vizsgálatra? És te, marcipancica?
Szerintem legalább női hormonsort érdemes minél előbb nézetni + uh. Ha valami gond van neadjisten, hamarabb kiderül, hamarabb lehet kezelni. Nem is értem, miért ragaszkodnak sok helyen az egy évhez. Fél év próbálkozás után már nem emelkedik jelentősen a sikerességi ráta.
 
 


@rea33:


Hormonsort szeretnék, illetve bármit, ami előbbre visz a sikerhez. Eltelt több mint fél év, 34 vagyok, úgy érzem kifutok az időből.
Szeptemberben voltam általános vizsgálatokon, (UH, rákszűrés - minden rendben) és a doki azt mondta várjunk, akár 1 évet is, de én nem szeretnék. Ha most nem haladunk, akkor magán orvost fogok keresni. Ezen felül még a férjem kis katonáit is szeretnénk vizsgáltatni, de azt szinte biztos, hogy magán úton.

 


csipke5: Köszi a megerősítést a palástfű teáról, elkezdem inni.
Annyira bíztam az előző ciklusban egyébként, erre hat nappal korábban korábban megjött. Ilyen még sosem volt. 

denisa84, hogy alakul a görbéd?

Hormonsort én is csináltattam kb. fél év után. Az első körben magas lett az FSH-m, aztán a következő ciklusban már határtértéken belül volt szerencsére. A doki elküldött AMH-t is nézetni, nem-e korai petefészek kimerülés okozza az emelkedett FSH-t, de szerencsére nem. Nekem még petefészek átjárhatósági vizsgálatot csináltak, az is rendben volt.
A páromnak volt spermavizsgálata, a Honvédban volt az andrológián, nem is kellett hónapokat várni az időpontra. Nála minden rendben van szerencsére.
Mi is úgy voltunk vele, hogy nem akarjuk húzni az időt.

 
 


@rea33:
Szerintem itt mindenki nagyon bizakodik hogy a mostani ciklusa lesz az. Látom régóta próbálkoztok. Szerintem ne keseredj el. Persze könnyen beszélek 1 hónap próbálkozás után. Persze ém is csalódtam kicsit mikor megjött. De majd most elvileg a vonzás is sokat segít. Ha úgy gondolsz magadra, hogy terhes vagy és nem a hiányt éled meg, én ezzel is próbálkozom most plusz vitamin és tea
 
 


@rea33:


nagyon kíváncsi vagyok, hogy minden rendben van-e velünk, mindenképpen szeretném a vizsgálatot. Biztos vagyok benne, hogy sokkal nyugodtabban tudnék várni, ha nem azon stresszelek, hogy lehet nincs is meg minden esélyünk, mert valamivel probléma van. Amúgy mára felment 2 tizedet a hőm, szóval nem tudom mi van, de még bizakodok kicsit, és a görcsölés is elmúlt :)
 


Sziasztok!
Úgy alakult, hogy végül még sem kellett a következő, eddig hűtőben tárolt lombikprogramhoz szükséges gyógyszerek:
1 doboz GONAL-F 900NE peteérést serkentő gyógyszer (blokkos ára44.563 Ft/doboz)
1doboz MERIOFERT 75 NE (blokkos ára 23.179 Ft/doboz)
5 doboz ESTROFEM 2 mg (blokkos ára 1.165 Ft/doboz)
3 doboz CLEXÁN 0,6-os (blokkos ára 3.242 Ft/doboz)
1 doboz PREDNISOLON 5 mg-os (blokkos ára 189 Ft/doboz)

Ha szükséged van rá hívj és az árban megegyezünk! Hozzon sikert! 20/6628403 Budapesten átvehető!

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: