2002.01.11 21:51
Szerző: Anonymous
Sziasztok!
Persze, hogy nem általánosítani akartam a személyes példámmal. Csak azt akartam mondani vele, hogy akkoriban nemígazán vizsgálódtak ilyen irányban. Az allergia nem divatbetegség ahogy néha cikizik, hanem életforma-betegség. Olyan a világ, amilyennek ismerjük,kpufogógázok, kémények, mûanyagok, károsanyagok, olyan anyagok amiket most találnak ki, és csak húsz év múlva derítik ki hogy károsak. Mû kaják, mû házak, mû víz, baktérium ölõ csodaszappanok, steril helyiségek, rengeteg gyógyszer, oltás, kevés fizikai terhelés, sok fölösleges kalória. Az immunrendszer egyre satnyább a környezet pedig egyre mutánsabb.
Az allergia kialakulásának esélyét akarják csökkenteni, ez megelõzés. Nemrég egy gyorsétteremben megfulladt a sültkrumplitól egy hat hónapos baba... Nem kommentálom, mindenkinek ezer kérdése lenne. egyébként az étterem mellett volt egy szupermarket, ahol bébiételt is lehetett volna kapni a krumpli árán.
Én inkább attól pipulok be, hogy a XXI században, amikor dõl az információ mindenhonnan, azt mondja a két hetes gyerek anyja: Tápszert is kap pótlásként a gyerk, mert HÍG a teje!!!! Azért gondolja, hogy híg, mert néha átlátszó!!!!
Pont szoptatáskor voltam ott. A gyerek egyik cicbõl jóízûen szopott, majd levették róla, ekkor felháborodottan keresett tovább, ekkor kapta a tápszert. Meg sem próbálták megetetni a másik mellbõl, amikor kérdeztem mi az oka, úgy néztek rám mintha én lennék az elsõ MArslakó.Pedig lenne kitõl kérdezni, egy védõnõnk van, és profi, háromgyerekes szaki. Szóval a sötétség veszélyes dolog, a bababarát ország legnagyobb veszélye. A közöny a társa.
Máltaiak vannak Gyõrben is, szép kertes házban, de játszótér sajna nincs. Oda viszem a kinõtt holmit, majd megkérdezem õket.
Itt egy normális játszótér sincs.Az állatkertünk szépen alakul, de pl. pelenkázó, gyerekWC nincs. Egy hinta sincs az állatkertben, pedig lehet, hogy több idõt töltenénk ott, költenénk a pénzünket, esetleg jóléreznénk magunkat stb. De ez nem a fontos szempontokat támasztja alá. egyébként a konkrét véleményem az, hogynézzünk körül a világban, meg kell vizsgálni az EU-s jogszabályokat a játszóterekere vonatkozóan(vannak), és ha másképp nem akkor szabályokkal, és azok betartatásával kell elindítani a folyamatot.
A gyerek üléseket tényleg nehéz bepréselni, nekünk egy kerekhátú asztránk van, két 3 pontos övvel, középen egy kétpontossal. A pici ülése az egyik szélén hárompontossal rögzízve, mert õt én kötöm be, a két nagy ülésmagasítót használ. Az a jó, amelyik nem egy db hungarocell, anyaggal behúzva, mert az kicsúszhat a gyerek alól. A nagyok bekötik saját magukat(7, 8.5). Valamelyik topicban írtam már, mi törtünk totálkárosra autót vétlenül. A lányom 8 hetes volt. Az életét a gyerekülésnek köszönhetem. A mikor a kocsi borult, azt sem tudtam én hol vagyok, ha fogom a babát én nyomtam volna agyon, vagy szabadon repült volna az ötkilós baba. Azóta sincs kockáztatás, csak bekötve utaznak.Attól rosszul vagyok, ha azt látom, hogy anyuka hátul táncoltatja a babát az ülében. Olyat is láttam, amikor e tevékenység mellett dohányoztak a kocsiban mindketten, felhúzott ablakoknál. Ez legalább olyan beleavatkozás a gyerek egészségez, élethez való jogába, mint az otthonszülés, vagya az abortusz. Ha nem hívsz orvost a gyerehez és abból kifolyólag pl. meghal, akkor büntetnek, ekkor nem.
Nem "füstölgök2 tovább
Zsomimama