Új privát üzeneted érkezett!

Biztstast, nagyon jol jon es jol esok, es a szoritast is! <3
Sry, de telorol benaskodok
 


Vivi93:

Egy kisbabas oldalon olvastam, hogy vakamelyik penzbeli szolgaltatasnak a feltetele, hogya 12. het elott latogast tegyen a kismami a vedononel. Mondjuk lehet, hogy csak az en dokim ilyen, hogy utolso v azutani pillre hagyja papiros kiadast
Hogy miert, arra az a tippem, hogy ha vmi olyn bajt fedez fel a genetikain, ami miatt ndkisten a megvalasrol kell donteni, ne jarjunk oda folosen. Vagy ntom.

 


ewuss28:
Hat, jo kerdes. A gep irta ki ezt gondolom vmi referenciaertek alapjan, amugy az elozo latogataskor 4-5 hetet mondott, ugyhogy 5-6 kozott kellett volna lennunk.

Szoval fene se tudja. :S
Akkor jo picik vagyunk hozzatok kepest
 

 
 

@doryca007:


Most megnéztem kormányrendeletben ahol ilyen vonatkozást nem találtam és a védőnő is azt mondta, hogy ő nem tud ilyenről  Az anyasági támogatásra annyi igaz, hogy a terhességed során legalább 4x meg kell jelenned a védőnőnél, hogy jogosult legyél rá, de általában a kismamák ezt túlteljesítik, mivel eleinte havonta kell menni hozzá, én is már a másodiknál tartok, szeptember 7.-én pedig már meglesz a harmadik és január vége még messze van. Úgyhogy ebből a szempontból nem kell aggódnod. 
Más támogatásnál pedig nem nézik a védőnői dolgokat.
Igazából mire megkaptam a dokimtól a papírokat én is voltam 11 hetes, 12-ik héten mentem vérvételre stb...
 
 


@doryca007:
Védönő adja a terhességi kiskönyvet, amibe majd minden nagyobb vizsgálat adatát be is jegyzik. 12 hetes genetikaira nekem már azzel kellett menni. Sőt már az első terhesgondozásra is. Mert azt is vetetik benne, hogy megjelensz. Uh-n pár nap eltérés simán szokat lenni. Mikor én 6 hetesen mentem 5 hetesnek felelt csak meg. Most meg utoljára 1 nappal mondta csak kisebbnek a gép szóval ezen ne aggódj. Mindig mást mond nekem legalabb is :)
 
 


@vivi93:
Uu, nagyon koszi, hogy negnezted, megkerdezted! <3 most megnyugodtam

Vervetelt kenet kontrollal es uh-val egyutt megcsinaltak, de meg egyszer az Rh miatt kulon szurni kell.
Mar nagyon varom, hogy en is mehessek vedonohoz, mar meg is leltem, hogy helyileg kihez tartozom.
 


@csipke5:
Akkor nalam kivsit megkavarta a dolgokat a magandoki.
Csak a genetikai utan akar beutalot adni a vedonohoz. Bar agyaltam azon, hogy paralel elmegyek a ceges dokihoz, mert egy vagyon a rendszeres szuressel egyutt a magandoki, es inkabb koltenem azt a penzt masra

Ugye, hogy a gep szamol? Akkor nem mondtam nagy boszmeseget ewuss babajahoz kepest az enyem tok pinduri, bar lehet, hogy hozzatesz az, hogy en sem vagyok tul nagy a 156 cm-emmel

U, akkor Ti nagyon folporogtetek a fejlodesben, dejooo!
Es mar nemsoka egyutt is lesztek! Termeszetes uton indultok neki, mikor a babica ugy erzi, ugye?
 


@doryca007:
Kell beutaló a védönöhöz? Nekem nem kellett. Csak simán felhívtam és mondtam, hogy mi a szitu. Megbeszèltünk egy időpontot és mentem a meglévő leletekkel :)
Uhnál a gèpen is múlik, hogy hogy van kalibrálva. Volt hogy egymás után 2 nap tök más mondott a gèp. 2 külön gép volt az egyik a babamozi a másik a terhesgondozáson. Az volt a legvicesebb hogy 1 nap alatt elvileg 4 nappal kisebb lett mondtam is a dokinak. Aki mondta, hogy van ilyen. Minden gép más és nem is tudnak egyformán mérni. Főleg majd mikor már nagyobb lesz és mocorog. Előzőhéten alig tudta lemérni a doki a kiscsajt annyira be volt indulva. Plusz le akarta rúgni az uhfejet a hasamról
Termeszetesen próbáljuk igen. Aztán meg látjuk, hogy alakul. Nekem a császár is benne van a pakliba a rossz izületeim miatt. De a dokim és a szülésznőm is természetes szülés párti, és ha nem kell nem avatkoznak be. Hagynak mindent a maga menetében folyni amíg csak lehet :)
 
 


@csipke5:
Nekem valami papirt akar adni, amivel mehetek majd
Olvastam olyat vmi weblapon, hogy kell adniuk vmit, amin rajza van, hogy van szivveres vagy ilyesmi, de erre mar nem emlekszem pontosan.
Gondoltam lehet legalabb telon jelzem, hogy lehet rank majd szamitani, de kehet meg kne varnom a genetikai vizsgalatokat.

Nna, az akkor szep kis baleset es melyiket tekintettek vegul valosnak?
Nem szereti a kismano, ha be akarnak kukkantani. Mindjuk neki mar igen szukos lehet bent, es biztosan nem kenyelnesek neki az ilyen behatasok

Az tok klassz! Szulesznot is kulon fogadtal? Mikor kezdtetwk a "randikat"?
En dulan agyalgok nagyon, bar amelle is gyanusan kell szulesznot fognom
 


Én a nőgyógyásztól egy sima papírt kaptam, amin rajta volt hogy hány hetes terhes vagyok, valamint hogy a magzat mekkora és ennyi. Szerintem ezt orvosa válogatja, hogy mit ad. De semmi extra papír nincs ezzel kapcsolatosan. Meg még egy rizikófaktoros két oldalas papírt töltött ki, de azt meg szerintem a védőnő is kitölti, úgyhogy megint egyén függő. 
Ha van papírod amin rajta vannak a magzat méretei stb akkor nyugodtan elmehetsz védőnőhöz, vagy csak hívd fel és kérj időpontot...

 
 


Plusz megjegyzem, ha a genetikai vizsgálaton bármi van -ne legyen- akkor is védőnőhöz kell menned, tehát ez nem kerülhető ki. Szóval ezért nem értem :)
 
 


Elég egy méhen belüli élő (tehát van szívverés) terhességet megállapító orvosi igazolás a védőnőhöz, nem számít, hogy hány hetes, nyugodtan menjél, @doryca007! :-)   
képzeljétek, én vagyok az a kilógó anyuka, aki ki nem állhatta a körzeti védőnőt (Lompikának hívtuk a játszón), úgyhogy kiboltoltam, telefonáltam, leveleztem, kérelmeztem, hogyha elvállal más, akkor hadd járjak ahhoz, így kerültem egy tündér védőnénihez!  nagyon nagy különbség van terhesgondozás között, saját bőrömön tapasztalhattam.  Most megint új lesz, mert a tündér védőnéni már más munkakörben dolgozik, de az a legjobb, hogy nagyon jó barátnőm lett az évek alatt:-) 

 
 


@vivi93:
Szuper, kosziii! Akkor a heten lehet be is tudok jelentkezni bar elegge nem munkaidobarat a fogadooraja ugyhogy lehet lesz par szep csusztatasom meloban. Majd par het mulva szolok csak bent a foninek, aztan adtem mar
 


Waa szal aztan aszem mar nem kell ledolgozni a dokihoz, vedonohoz jarkalast
 


@vivi93:
Oo, akkor meg azert, hogy 2-3* is meggondolhassuk a dontest gondolom.
De csak rendben lesz minden remelem
 


@vivi93: hú, ez nagyon kemény!  de az a jó, hogy ilyen korán elcsípték és így tudnak rá figyelni, gyógyszerrel vigyázni rád!  Ez az, ami a cicák simogatásától jön? vagy az nem az?  :O  
Császár nem számít, szülessen meg úgy, ahogy a legjobb nektek! 


 
 


@pelle:
Szuper! Olyat kaptam kegutobb elo embryo,3,8mm, jo szivmukodes, megfelelo tourgerusban,v mi XD
Csak tudnam, akkor miert mondta, hogy meg ne, majd o ad papirt genetikai utan. Tiszta dili

Jol tetted, hogy atigazoltal! Remelem ezzel a leannyal minden ok lesz, ha nem, necces lesz ujat felhajtani
 


@doryca007: fogadtam igen. Már 1x találkoztunk, megnéztük simpik vagyunk e egymásnak. 36.től lesz ami már kötelezően vele a ctgk. :) Én a dokimat kérdeztem meg kivel dolgozik szivesen, kit javasol így kerültem hozzá. Ő adta meg a számát is. Ugye a szülésznő az aki végig támogat, a doki csak a folyamat végén van ott ha nincs baj. De én az izületi gondjaim miatt inkább fogatam mindkettőt.
 
 


@doryca007: Az enyém se beosztásbarát, hetente egyszer szerdán reggel 8tól 10 óráig.. na hát köszi. Bár nekem már mindegy... nem dolgozhatok és bevallom, baromira halálraunom magam kategóriánál tartoooook. 


@pelle: Én tartottam a védőnőtől kicsit, mert nem volt szimpi eleinte, de végül kiderült hogy aranyos, úgyhogy ilyen gondom nincs.
Nem a cicaürülékes dolog az a toxoplazmózis dolog, én azon tuti átestem már mivel gyerekkorom óta macskák vesznek körbe, de egyébként ezzel kapcsolatban rettentően sok tévhit kering, amitől a hajam égnek áll. 

Ez terhességi toxémiának az okát még nem találták meg a mai napig, sok elmélet van róla, de az orvosom is azt mondta, hogy pontos diferenciál még nincs..  Ezért is nehéz, főleg úgy, hogyhát.. leírom feketén fehéren.. "A terhességi toxémia a leggyakoribb anyai halálokok közé tartozik." 
Három alap tünete van, amiből kettő fennáll jelenleg is nálam: magas vérnyomás, fehérjevizelés.. a harmadik tünet pedig a vizenyő.
Súlyos esetben görcsroham (HELLP szindróma), vérzés, kóma is lehet.
Plusz ami utólag derült ki, hogy a hirtelen fellépő hosszantartó fejfájás és a jobb oldalon jelentkező has felső részén érezhető fájdalom is lehet tünet, ami nekem 2 hete volt, de én nem tulajdonítottam neki nagy jelentősséget, előbbinél azért nem, mert migrénes fejfájós vagyok, illetve a terhesség során amúgy is jelentkezhet, szóval ez nekem már ilyen megszokott... a hasfájdalomnál pedig megint arra gondoltam, hogy növekszik, nyúlik az izom/izület.. stb...
Tehát eléggé összetett. 
A toxémia egy toxin nevezetű méreganyag elméletben, bár erre bizonyított eredmény nincs, tehát csak erre gyanakodnak, amely a terhesség során keletkezik és szabadul fel az anyai szervezetben, a fehérje pedig a méhlepényből válik ki, ez jelenik meg a vizeletemben. 


Ezt mondta nekem az orvos és valahogy így fogalmazta meg, illetve hozzátette, hogy kb úgy kell elképzelni, hogy összeférhetetlenség lép fel köztem és a baba között. Ami bevallom a frászt hozta rám. Ezzel kellett megküzdenem elsőkörben, mert azt éreztem, hogy valamit rosszul csinálok, hogy rossz anya vagyok, hogy rossz a gyereknek bennem... 

Aztán olvastam már mindenfélét, lassan betéve tudom az egészet, mint valami tankönyv, főleg hogy tőlem nem áll távol a tudomány és a sejbiológia ezen ága, de még így sem egyszerű értelmezni. 

Most várunk, és ez öl meg leginkább, meg az hogy halálra unom magam itthon. 
1 éve lakom itt, ráadásul vidék (falu), szóval nem tudok csak úgy elmenni valahova kikapcsolódni, míg a párom dolgozik, és barátnőkben sem bővelkedem emiatt, szóval csak a baba és én vagyunk minden napközben... 
Gyógyszer, fokozott kontrolok, és majd meglátjuk hogy mi lesz később. 

Kicsit hosszú lett, bocsi, de így teljes a sztori. 

 
 


@csipke5:
U, de szuper! Orulok, hogy minden ilyen szuperul osszejott!
En most kezdek aghodni a doki valtason.
De akkor a szulsznovel meg raerek yee
 


@vivi93:
Soseseha eszedbe se jusson, hogy rosszul csinalsz valamit! A termeszet probal kekeckedni veled, de o huzza a rovidebbet, es minden rendben lesz!

U, en orakat birok a termeszetfilmek elott ulni meg hobbyni.
Nagyon varom mar, hogy vegre legyen idom gyakorolni a horgolast, mar ha voltam par tanfolyamon. Csodaszep es sokfele dolgot lehet alkotni. H van kedved, gugglizz ra, hatha kedvet
 


Kapsz