Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! :)

Gondoltam nyitok egy új topikot, mert áprilisi babásat még nem láttam. Én 7(+3) hetes vagyok, ma reggel láttam meg az UH-n a 12 mm-es babámat, szívverése is van. :) Ki az aki itt tart, vagy ezen már túl van? Nekem semmit nem mondtak a szonográfusok a kórházban, csak, hogy keressem fel a dokimat és majd ő tájékoztat; de ki tudja, hozzá mikor sikerül eljutnom.. Mi a következő lépés ilyenkor? Máris megkereshetem a körzetes védőnőt az UH leletemmel? Ki fogja adni a beutalókat a különböző vizsgálatokra, a doki vagy a védőnő? A háziorvoshoz mikor kellene elmenni?
Sok kérdés van a fejemben, de egyelőre ennyi is épp elég azt hiszem :)

Kakas Bea
 
 


@lujza84:


Szia! Én 8 hét 6 napos vagyok. Netes kalkulátorok szerint elvileg április elsején szülök.  Ma megyek első terhesgondozásra. Nagyon izgulok.  A legutóbb azt mondta a dokim, hogy most ad majd terhes kiskönyvet és azzal kereshetem majd fel a védőnőt. A háziorvosomnál voltam, de ő csak vérnyomást nézett és azt mondta neki csak a 18-20. hét között kell majd egy-két vizsgálatot végezni, de lehet ezt orvosa válogatja. Ha úgy érzed kérdésed van, nyugodtan keresd fel a tiédet! Nekem első baba, úgyhogy minden új és izgalmas, de a kérdéseidből úgy sejtem neked is. Ha gondolod szívesen megírom majd mi volt! Boldog és probléma mentes babavárást!
 
 


Szia Arhe!

Igen, első nekem is :) Nekem április 11-et számoltak. Magándokihoz jársz? Ő dja a kiskönyvet? Én hallottam olyat is, hogy a védőnő... A házoidokohoz ezek szerint még nem a kiskönyvvel mentél? Neki nem kell beleírnia valamit? Tiszta káosznak tűnik nekem ez az egész :S Sajnos a magándokimat nagyon nehéz elérni, cska az asszisztens veszi fel a telefont, de ő is csak heti két napon, mikor magánrendelési idő van, a dokinak lehet írni emailt, de lassan reagál rá... Ezért vagyok kicsit bajban.
De köszi a válaszod! Minden infot szívesen várok :)

Kakas Bea
 
 

 
 

@lujza84:


Szia! Hát a kiskönyvet félreértettem  A doki csak azt a papírt/leletet adta, amivel megyek a védőnőhöz. Már kértem időpontot. Nekem is magán dokim van. Nagyon rendes, de őt is nehéz elérni. Általában sms-t írok és arra reagál.
Nagyon izgi volt a kedd, mert most hallottam először a szívverését a picinek. Legutóbb még csak petezsák volt és a korát is csak saccolta a doki, most pontosított rajta, picit kisebb, mint ahogy eredetileg gondolta, úgyhogy csak ma vagyok 8+3 hetes. Szóval a mostani tapasztalatokkal azt mondom, a leleteddel nyugodtan felkeresheted a védőnőt. Hamarosan okosabbak leszünk a többi kérdésben is. 
 
 


Köszi Arhe!

Ha a héten nem reagál a dokim, akkor szerintem kezembe veszem az ügyet és tényleg felveszem a kapcsolatot a védőnővel. Neten már kinéztem ki lehet az enyém. Hátha ő is mond majd okosságokat és ingyen van remélem (?) Milyen jó, h hallottad is a szívverését, nekem csak bemondták, hogy van szívverése és ennyi :)

Kakas Bea
 
 


Sziasztok!
Én ma vagyok 8+1 hetes. Én 6 hetesen voltam orvosnál, akkor még 1,5 mm volt, de már volt szívcső pulzálás, aztán  7 hetesen mentem el a védőnőhöz. Ő azt mondta nagyon korán kezdtem a dolgokat, de a magándoki irányított a védőnőhöz. :D Illetve azt mondta hogy mivel még nincs választott orvosom, válasszunk és 9-10 hetesen menjek hozzá aztán ő pedig majd megmondja mi kell a 12.hétre (szeptember 9 -én megyek). Védőnő adja a kiskönyvet, amivel el kell menni a háziorvoshoz aki kitölti a részét és utána lehet használni beutalóként laborba, illetve vinni kell mindenhova magaddal. Én is az első babánkat várom :) Eddig durva tüneteim se voltak a fáradtságon kívül, sajnos tegnappal megjelent az erős hányinger aminek nagyon nem örülök. Ja és kb április 10-re vagyok kiírva, de ez még biztos változni fog.


@lujza84:


Szia!

A mi védőnénink egy tündér! Tegnap reggel voltam nála, rengeteg hasznos infót mondott és kaptam egy csomó tájékoztatót vizsgálatokról, szoptatásról, támogatásokról...szóval mindenfélékről. Nem kell neki fizetni! Nekem nagyon jó élmény volt az egész. Kár, hogy nem hallhattad a pici szívverését, de még lesz rá alkalmad! Ha mész a védő nénidhez, először hívd fel, mert lehet ott is kell időpontot egyeztetni és mondani fogja, hogy mit vigyél magaddal (pl. vizelet nekem kellett)!
 
 


@szatmariildiko94:


Szia!

Üdv. a csoportban! Eddig én is megúsztam durva tünetek nélkül és remélem így is marad, mert a munkahelyemen még várnék picit a bejelentéssel. Zenetanár vagyok és a sulinkban most amúgyis rengeteg ember cserélődött év elején (még az igazgató is), így nem akarom sokkolni a kollégákat.  Meg persze szeretném megvárni a 12. heti genetikai ultrahangot és vérvételt, hogy tudjam minden rendben a picivel. Te/Ti szóltatok már a munkahelyeteken?
 
 


Sziasztok!

Nekem holnap lesz egy hete hogy nem reagál a dokim, ma reggel írtam neki mégegy levelet, remélem fog... Kicsit megnyugtatott, hogy valszeg elég csak a 10. hét után a vizsgálatokat csinálni. A gondom annyi, hogy a dokim biztonságból (mert pár éve már volt vetélésem) írt fel nekem progeszteront, ami már csak 5 napra elegendő, emiatt kicsit aggódom.
Tüneteim nekem elég jól vannak, szagérzékenység, fáradékonyság, cicifeszülés, hányinger, szédülés... Én a főnökömnek már elmondtam, mert egyszer megszédültem előtte is és viccből rá is kérdezettt, h nem terhes vagyok-e :) Aztán késtem kórházi UH miatt, szóval nem akartam tovább titkolózni, viszont kértem, h senkinek ne mondja még. Majd október végefelé tervezem, amikor már sokkal biztosabb lesz minden, ill. vélhetőleg akkor már a pocakom is kevésbé lesz letagadható. Most még simán le tudom tagadni ha akarom :)

Kakas Bea
 
 


Sziasztok! Csatlakoznék a csoporthoz :) 8+4 hetes vagyok, április 11-re számolták ki az érkezést, de persze pontosabbat majd a 12 hetes ultrahangnál mondanak. 6 éve volt tüdő embóliám, ezért veszélyeztetett lettem, minden nap szuriznom kell magam, de eddig minden okénak néz ki, már 2x is láttam a babust :) Ja és Angliaban lakom
 


Szia Melinda!

Üdv! :)
És te hogy állsz? Voltál már vérvételen vagy egyéb vizsgálaton? Az, hogy veszélyeztetett lettél milyen következményekkel jár? Már most sem dolgozhatsz?

Kakas Bea
 
 


4 hetesen elmentem a haziorvoshoz, mert pozitiv lett a tesztem(a szulinapom csinaltam a tesztet, volt orom rendesen :) ) 6 hetesen bejelentkeztem magan dokihoz egy ultrahangra, mert itt kint az elso ultrahang csak 10 es 14 hetes kozott van valamikor es en nem akartam addig varni, akkor mar volt szivhang es 4mm-es volt. de kozben kiderult, h a haziorvosom is beutalt, ugyanis akkor mar emlitettem h volt tudo emboliam. Arra az ultrahangra 7hetesen kerult sor, akkor mar 8.5 mm volt, minden rendben. es akkor irtak ki nekem verhigitot is, amit minden este be kell szuriznom magamnak. Igazabol ez a dolog akkor lesz veszelyesebb ha mar nagyon nagy lesz a hasam vagy szulesnel, vagy szules utana, akkor alakulhat ki verrog ujra a szervezetemben. szerencsere a munkam nem tul megerolteto, egy irodahaz recepciosa vagyok, igaz 10orat vagyok itt, de semmi megeroltetes. nem hiszem h fogok terhes szabadsagot kivenni, majd csak a rendes szabimat ami jar :) es most vasarnap voltam az elso megbeszelesen, felvettek az osszes adatomat, betegsegekrol kerdezgettek. vizeletmintat kellett adnom es vettek 4 ampulla vert is, erre azt mondtak ha nem keresnek akkor nincs semmi gond, ha esetleg valami gond van akkor 3napon belul jelentkeznek. es megkaptam a kiskonyvemet is.   bocsi, kicsit hosszu lett... 
 


Sziasztok!

Melinda, de izgi, hogy te Angliában laksz! Így majd össze tudjuk hasonlítani az ellátások közötti különbségeket.  Drukkolok, hogy minden rendben menjen! 
Lujza, addig hívogasd a dokid, amíg el nem éred! Ha volt már egy vetélésed és elfogyott a progeszteronod, az nem játék! Mindenképp írj neki sms-t is, hogy szükséged lenne a receptre! Amúgy én is azt kaptam, mert picit vérezgettem az elején. Amióta szedem, azóta minden ok.
Mindenkinek jó babavárást és írjatok a fejleményekről!
 
 


Melinda! Szuper! Biztos minden rendben lesz, úgy tűnik jó kezekben vagy! :) (Én sem bírtam volna ki, hogy a 10. hétig várjak :D) Négy ampulla vér? OMG! Az jó sok! Vajon idehaza is ennyit vesznek?

Képzeljétek hála égnek írt egy kurta mailt a dokim, hogy ma délelőtt ugrjak be a kórházba és kapjam el ott, elvileg azt ígérte elmond mindent, amit most tudnom kell - remélem. Pontosan a progitabim fogyására hivatkoztam neki! Én nagyon kíváncsi vagyok a vizygálatok eredményére, mert olyan komolyak a szédüléseim, hogy szerintem vagy a vérnyomásom túl alacsony vagy vérszegény lehetek... Majd beszámolok!  ...tegyétek azt Ti is! :)

Kakas Bea
 
 


Koszi Csajok! :) 4 ampulla nem olyan sok, nekem gyorsan megvolt, bar ez a verhigitonak is koszonheto :D azt hiszem otthon is annyit vesznek le. 


Jajj de jo Lujza! akkor kicsit megnyugodhattal. vegre!


Ti hogy alltok a rosszulletekkel? eddig en szerencsesen megusztam hanyas nelkul (kopkopkop) :D de hanyingerem eleg surun van, oklendezek is akkor, de semmi komoly, es persze faradt vagyok egesz nap es etvagyam sincs mert mindentol hanyingerem van... A kave nagyon hianyzik (csak egy nagyon minimalis mennyiseget szoktam inni) de igazabol nem is nagyon kivanom. 


Am teljesen megnyugtat hogy veletek beszelek! Elvegre mi mind ugyanazon megyunk keresztul, raadasul egy idoben is jarunk! ugyhogy mindenkepp tartsuk a kapcsolatot! kivancsi vagyok mi lesz velunk :):)

 


sziasztok! Csatlakoznék hozzátok. Most vagyok 9+2 hetes. Elvileg április 4 de majd a 12 hetesen pontosítanak. Én 5 hetesen voltam előszőr akkor még nem látszott semmi. Aztán két hétre rá ott már volt pulzálás. Az ultrahangon 1 héttel kisebbnek mérték úgyhogy akkor voltam 6+1. Nekem olyan 5ik héten kezdődtek a reggeli rosszullétek. Hányni hálisten nem hánytam de sokat öklendeztem a hányingertől és a hűtő közelébe se tudtam menni. :D Hálisten lassan elmúlik, már nagyon jók a reggelek. Múlt héten voltam védőnőnél. Hát én annyira nem estem hanyatt tőle. Kedves volt de túl sokat beszélt, ott ültem 2 órát.  Legközelebb két hét múlva megyek dokihoz. Már alig várom h lássam a kis picurkát. 
 
 


Szia! udv a csopiban! :) kicsit most megnyugtattal, hogy neked mar mulnak a rosszulletek. nekem az ebed szuneteim a legdurvabbak, ehes vagyok de mindentol hanyingerem van, sosem tudom mit egyek. 
mondott esetleg olyan dolgot a vedono amit eddig nem tudtal? akkor meg nem lattad a babad? en legkozelebb a 12. heti ultrahangon fogom latni, az meg 3 het. de azt hiszem az a legizgibb es legfelelmetesebb is egyben (legalabbis nekem)
 


Szia Ewuss! Üdv a csoportban! :) Háááát ne utáljatok, de némi émelygésen kívül és persze nonstop tudnék aludni, nekem nincs szerencsére panaszom. Ja, de a folyton alvást folyton evéssel tudnám csak felváltani. De erős vagyok, mert az inzulin rezisztencia miatt szigorú a diéta. Ti méreckedtetek már? Én súlyra még nem gyarapodtam, de a nacikon már érzem, hogy kezdenek picit szorosak lenni. Én is örülnék, ha tartanánk a kapcsolatot! Jó köztetek lenni!  Remélem nektek is hamar véget érnek a rosszullétek! 
 
 


@melinda93:
Uhh ismerős szitu. Nekem a reggelik voltak ilyenek. Baromi èhes voltam de mindentől öklendeztem mèg kinyitni sem tudtam a hűtőt mert tuti megláttam valamit amitől rosszul lettem. Egyedül a tictac volt jó. Állandóan volt a számban egy szem. Láttuk már uhn a 6ik hèten. Azóta nem kellett menjek. Nem mondott a vèdőnő semmi újat. Talán ezèrt is volt nekem csalódás. Tudtam mindent de mondjuk èn sokat olvastam a tèmában, sokan voltak terhesek körülöttem az elmúlt pár èvben még sokat fórumozok. :lol:
 
 


Helló! gyűlünk-gyűlünk! Ez jó! :)
Egy nagyon picit mintha nekem is kezdenének enyhülni a tüneteim. Még mindig szédülgetek, de ritkábban. Most vagyok a 9. hétben. Még el is gondolkoztam, h minden rendben lehet-e. Legközelebb csak egy hónap múlva láthatom újra a picim, addigra már 12+3 hetes leszek. Ez lesz a genetikai UH. Remélem jól kértem az időpontot, ugyanis nem világos teljesen, hogy a 12. hétben kell lenni a vizsgálatkor, vagy már be kell tölteni azt? Nálam most ugye az utóbbi lesz... Ti csináltattok genetikai szűrést? Ki hol fogja? Én úgy döntöttem, hogy a Rózsahegyi Medical Centerbe megyek. Jókat hallottam róla.
A védőnőmmel is sikerült közben időpontot egyeztetnem, jövő hét hétfőn megyek hozzá. Telefonon jófejnek tűnt. :)

Kakas Bea
 
 


Na maris egy erdekesseg! Nektek kell sajat magatoknak idopontot foglalni? Nekem postan kikuldik levelben h mikor hol jelenjek meg (adnak szamot/emailt ha valtoztatni akarok) legkozelebbi idopontom oktober 3ra van, de elotte kell meg legyen a 12. hetes UH, arrol meg nem kaptam levelet.
Enis sokat olvasgatok :) olvastam a trombozis veszelyeirol is, ami nalam elegge lehetseges mert ugye mar volt, be is rottyantottam rendesen, de mikor megkaptam a szurikat kicsit megnyugodtam :) nem tul kellemes a dolog, de muszaj.
Mindenkepp szeretnek enis genetikai szurest. batyameknal kiderult hogy valami baj van es sajnos el kellett vetetniuk :( akkor volt 12 hetes. 
remelem nalunk minden rendben lesz.

 


@melinda93:


Ú, nagyon sajnálom bátyádékat! Borzasztó lehetett! Én is ettől parázok és mindenképp csináltatunk szűrést. Én Pécsen vagyok és nálunk a szülészeten a genetikai UH-kor lehet kérni a vérvételt, fizetős, 15-25.000ft-os verziók vannak, de ennyi pénzt úgy gondolom megér. Annyi hülyeségre szórja az ember a pénzét, miért akarnék pont a kisbabámon spórolni? Nagyon izgulok és a szüleimnek is csak az UH után fogjuk elmondani az öröm hírt. Már mindent elterveztem. Hazamenni ugyen nem fogok tudni, de beszerveztem a mit sem sejtő nővéremet, hogy október elsejére, a szüleim házassági évfordulójára küldök egy kis ajándékot az ő nevére és akkor adja oda, amikor telefonon beszélünk. Két kis könyvecske lesz a csomagban, a Mindent tudó nagymama és a Mindent tudó nagypapa. Ti hogy mondtátok, vagy hogy tervezitek elmondani a nagyszülőknek az unokát?
 
 


@arhe:


Én is pécsi vagyok. Én a Molnár Gáborhoz járok magánba. Nála szült a barátnőm kétszer is. Nagyon rossz tapasztalatom van sajnos a tbs nőgyógyászati rendeléssel. Engem most a 11ik hétre hívtak vissza. Azt mondta a doki h 4 hetente csinál uht előbb nem mert nem tesz jót a sok uh és h a legközelebbi alkalommal megbeszéljük a 12 hetest. Hát most 11+1 hetes leszek mikor megyek. Nem tudom akkor nem csinál uh csak a következő héten v mind2 héten? Kíváncsi leszek. Szeptember 16ra kaptam időpontot.
 
 


Melinda!

Én úgy tudom, hogy itthon 12 hetes UH mindenképp van, de az nem ér fel a fizetős kombinált teszttel, amibe vérvétel is tartozik. A kombinált teszt pár éve lehet fizetős sajnos (fórumokon láttam, h nem volt mindig az)A kombiáltat bizonyos esetekben erőteljesebben javasolják. Ilyen pl ha van genetikai probléma a családotokban, vagy már volt vetélésed, vagy ha elmúltál 35. Nálam az utóbbi kettő áll fenn, ezért gondoltam, hogy mindenképp megcsináltatom. Annyi, hogy én győri vagyok, itt 38 ezer lenne, de azért döntöttünk a pesti mellett (ami csak pár ezerrel több), mert sajnos elég rosszakat hallottunk az itteni intézetről. A főorvos ijesztgeti feleslegesen a kismamákat és pénzlehúzás végett tovább küldi őket a mégdrágább, de pontosabb vizsgálatokra, ahol persze kiderül, h semmi baj... Ezt a kört inkább kihagynám. Én is nagyon remélem, hogy minden rendben lesz, nagyon nehéz lehet feldolgozni, ha ott derül ki valami rossz hír.
Én már elmondtam pár barátnőmnek (akik ugyancsak babát szeretnének), ill. az anyukámnak is. Nem bírtam ki:) Munkahelyen még természetesen nem. Azt majd a 12. hét után.. Párom családját is csak később értesítjük. Anyuméknál majd a baba nemét illetően akarok egy kis játékot. :) Amint megtudjuk, a következő találkozóra viszek kék v rózsaszín lufikat egy dobozban, amit majd ők bonthanak ki :)
Arhe! Szüleidnek ez lesz a legszebb ajándék amit adhatsz házassági évfordulójukra! :)

Kakas Bea
 
 


@ewuss28:


Hát ezt én se értem. A 12. hetit sokkal később nem csinálhatja. Kaptam egy papírt, azon az van, hogy 12. héttől legkésöbb 13+5- ig kell megcsinálni a genetikai uh-t, mert akkor látszódik leginkább, hogy van-e rendellenesség. Én itt már a meddőségi központot is megjártam amúgy, mindenhol szarnak az emberre. Sehol nem vozsgáltak ki rendesen. 2,5 éve próbálkoztunk sikertelenül. Végül már olyan tüneteim voltak, hogy gyanús volt, hogy gond van a cukrommal, hát elmentem az Anironba saját kontóra csináltattam egy inzulin rezisztencia vizsgálatot és beigazolódott, hogy az a bajom. A meddőségiben a Várnagy Ákoshoz jártam, ő csak emailben annyit reagált, hogy mehet az a gyógyszer, amit a házi orvosom javasolt. Ki se vizsgáltak csak minden áron inszeminációra akartak küldeni, ami pl. ezzel az IR-val csak sorozatos vetéléssel járt volna. Nagyon berágtam és otthagytam őket a francba. Most a Labossa Gusztávhoz járok magánba, aki egy angyal, nem pénzéhes, volt olyan vizsgálat, amikor nem fogadott el pénzt, azt mondta, csak beszélgettünk. Alapos és kedves, bárkinek jó szívvel ajánlom!
Ja, a baba végül tök spontán jött. :) Spártai szigorral csinálom a diétát és heti 4x sportoltam. Tők sokat fogytam és egyszercsak csoda történt. :)
 
 


@lujza84:


Köszi, szerintem is! Idén viszem a díjat a legszebb ajándék katekóriában. Legalábbis nagyon remélem, hogy nem lesz semmi baj! Én már tiszta dilis vagyok, ha egyedül vagyok itthon, beszélgetek a pocakommal, meg énekelek neki.Annyira beleéltem magam, hogy fogalmam sincs, hogy tudnám feldolgozni, ha valami rossz hírt kapnék.
 
 


Sziasztok!

Mindenki jól van? :)
Én tegnap voltam védőnőnél, nagyon rendi volt, sokmindent elmondott. Ami érdekes volt számomra, és nem tudtam, hogy a munkahelyed köteles elengedni a kötelező vizsgálatokra (már ha munkaidőben történik), a kimaradt órákat nem pótoltathatja be veled, nem túlóráztathat és nem kötelezhet arra, h emiatt szabadságot vegyél ki! Ez engem nagyon megnyugtatott, mert eddig bűntudatom volt, ha késtem, vagy napközben le kellet lépjek.. :)
Ami most aggaszt, hogy elég jól megcsappantak a tüneteim. Nincs durva cicifeszülés, mint az elején, szédülések is elmúltak és hasszúrkálás sincs. Most kezdtem a 10. hetem, de aggódok nagyon, hogy él-e még a magzat..:( A genetikai UH-m okt. 2-án lesz csak, addig szétizgulom magam. Dokimra ráírtam, hogy nemlehetne-e egy menetközben kontroll UH, de persze erre sem reagál... A fizetős UH-kra is csak hetek múlvára  van időpont, nem tudom mit csináljak..

Kakas Bea
 
 


@lujza84:


Sztem ne izgulj. Ha az megnugtat menj el egy UH-ra mert jobb félni....De amúgy nekem is elmúltak a tünetek. Nem vagyok olyan éhes, nem émelygek, a szagokat is nagyon bírom már és a fáradtságom is múlik már nem vagyok álomkóros. A cicfájás is majdnem teljesen elmúlt de nagyon eres a mellem. A szúrkálás is ritka. Most volt egy napig fájt aztán nőtt egy nagyot a pocim is látszik már. Kellett vennem kismamanacikat mert nem tudom begombolni a farmerjeimet. Én jövő hét hétfőn megyek dokihoz. Már nagyon kíváncsi vagyok a picurra. 
 
 


@lujza84:


Nekem ugyan ez van. Tegnap egyszerűen semmit nem éreztem, tük fitt voltam egész nap, semmi tünet. Én is elkezdtem parázni, aztán estére kidöglöttem, mert a tegnapi nagyon rohangálós napra sikeredett. Nekem az elején azt mondta a doki, hogy ha baj van, az erős görcsökkel és bő vérzéssel jár, úgyhogy amíg ilyet nem tapasztalsz szerintem ne stresszeld magad! Nem minden nap egyforma. Azért ha ír a dokid és tud fogadni, akkor persze menj el, az legalább megnyugtat!  De bízzunk benne, hogy semmi baj! Én is igyekszem így felfogni, bár ha fáj a hasam,akkor azon tépem magam, hogy ez így normális-e, ha nem fáj akkor meg, hogy vajon miért nem fáj.  Első babánál az ember semmiről se tudja eldönteni, hogy normális-e, meg mi csajok amúgy is mindenen tudunk stresszelni.  Én tegnap egyeztettem a védő nénivel, 30-án jön ki hozzánk. Kíváncsi vagyok, hogy mit néz, vagy milyen tanácsokat fog adni.
 
 


Hát csajok!

A dokim írt és ő is csak annyit, h nyugi.. a tünetek múlása nem jelent semmi kórosat és nem indokol sűrűbb kivizsgálást. Ma reggel a házidokimhoz is bejelentkeztem, ő is hasonlókat mondott, úgyhogy tényleg kénytelen leszek lenyugodni! :D De az is sokat segít, hogy írjátok, h nálatok is enyhültek a tünetek! Az én hasam még nem olyan látványos, még beleférek a nacijaimba. Máskor is nőtt már ekkorára, ha fel voltam puffadva :D  Azt mondják első babánál még nem is olyan hirtelen a hasnövekedés. Érdekes, hogy kolléganőm is terhes, de nála már a 12. hét körül akkora volt, hogy mindenki számára egyértelművé vált, hogy baba van a pocakban. Neki a második lesz...

Kakas Bea
 
 


@lujza84:


Érdekes ez a pocaknövés. Az én kolleganőm is babát vár. Első baba és neki már a 8ik héten látszott a pocakja, kellett is vennie nacikat. 20 hetes lesz de most teljesen átlagos méretű pocakja van. Nekem inkább ilyen jóllakott napközis pocim van. 
 
 


@ewuss28:


 Ez jó megfogalmazás! A párom állítja, hogy nem észrevehető a pocimon és olyan szempontból igaza van, hogy a tanév végén nagyjából ilyen is voltam, a gyerekek és a kollégák nem tudják, hogy a nyáron még mennyit fogytam, csak én tudom, hogy már sokkal vékonyabb voltam.  Mértem centivel a pocimat, a nyári állapothoz képest már 8 cm-el nagyobb.  Meg egyre szorítanak a rucik, úgyhogy szedem elő azokat, amikből kifogytam, bár egy kicsit furcsán állnak. Pocaknál pont kényelmesek, de a fenekemen és a combomon lötyög az összes.  Ha így haladok örülhetek, ha sikerül a 12. hétig titkolni.  A párom kis naívan azt mondta az elején, hogy félidőig úgyse látszik.  Hááát.... Én nagyon élvezem. Már hosszú évek óta vártam erre az élményre, annyira hihetetlen, hogy most tényleg átélhetem.
Nektek nincsenek furcsa álmaitok? Ma volt egy nagyon valóságos álmom, a nagyszüleimnél volt az egész család, akik pár éve meghaltak és nagyon közel álltak hozzám. Épp a nagy bejelentésre készültünk, csak azon járt az eszem, hogy milyen boldogok lesznek, hogy dédunokájuk lesz és akkor felébredtem. Nagyon hiányoznak.
 
 


Sziasztok! Bocsi, kicsit eltűntem, csak volt 1-2 változás melóhelyen és kicsit stresszeltem emiatt de kezd most már minden egyenesbe jönni.
Én még nem nagyon merem beleélni magam a dologba pont bátyámék esete miatt is, meg Sztem még nagyon fel se fogtam a dolgot :D csak Májusban volt az esküvőnk, és épphogy elkezdtünk próbálkozni...szval lehet kicsit megijedtem a gyorsaságtól.
Én holnap megyek kórházba, mert kaptam egy levelet h lehetséges h ttaláltak valami bacit a vizeletemben es h ki akarják vizsgálni, mert ha tényleg baj van akkor kezelni kell. Utánam néztem, elméletileg nem lesz gáz még ha van is és kezelik. De azért persze parázok egy kicsit..
Most h említettétek a cici feszülést...már nekem se olyan brutál mint volt. A hasam nagy mert még mindig fel vagyok puffadva. Hányingerem szerencsére már nincs olyan sűrűn, de azért még előfordul...
Énis álmodtam valamit a babával kapcsolatban de már nem emlékszem :(
 


Ja a munkahelyes dolog szerencsére itt is így van, még az utazási idő is beleszámít. És itt max 6órát fizetnek rendesen. Persze annyi h bizonyítani kell időpontos papírral.
 


@melinda93:


Drukkolok, hogy ne legyen semmi baj a kórházban! Néha én is attól tartok, hogy csak álmodtam az egészet és nem is vagyok kismama, vagy attól rettegek, nehogy a genetikai vizsgálatoknál találjanak valamit. Mi 2,5 éve próbálkoztunk. Mimómám van és hátrahajló méhem, amik megnehezítik a teherbeesést. Júniusban amikor felkerestem a dokimat úgy váltunk el, hogy az egy miómából már kettőt látott az ultrahangon és műtétet javasolt, mert okozhat gondokat a terhesség alatt. Szóval megbeszéltük, hogy szeptemberben műtét és addig próbálkozási stop. Csak a párom július 9-én erről teljesen elfelejtkezett és mire észbe kaptam már késő volt. Persze úgy voltam vele, ha 2,5 évig nem sikerült, mégis mekkora az esélye?
 Aztán egyre inkább éreztem, hogy itt valami van és attól rettegtem, hogy ha mégis sikerült, a doki majd azt mondja a miómák miatt nem fogom tudni kihordani. De nem így lett. Nem állítom magam vallásosnak, de július 9-e óta egy gondolat befészkelt a fejembe. Ha ennyi megpróbáltatás után mégis részesülhettem ebben az ajándékban, az nem lehet, hogy tragédia legyen a vége. Azóta ez az én mantrám és ez segít át minden nehéz pillanaton. Bízom benne, hogy ez rátok is igaz és ezt a pici csodát egyikünktől se veheti el senki és semmi! Mindenkinek nagyon szorítok!
 
 


@arhe:
Köszi:)
Neked pedig ez tényleg nem lehet akkor véletlen. :)
Drukkolok h mindenki rendben legyen!
 


Sziasztok!

Én is mendenkinek drukkolok! :) :) Arhe szerintem is ajéndék babát kaptál az égiektől :D
Egyébként nagyon nehéz ez a pár hét, míg nem láthatjuk újra a babánkat egy UH-n, nem? Én is nagyon várom a 12. heti genetikait, félek is, izgulok is. Egyébként képzeljétek, nekem így a 10. hétre visszajöttek kicsit a tünetek, elsősorban a fáradtság (elég extrém) ill. a szédülés. Ma reggel is kótyagos voltam, de el kellett menjek a terhesgondozóba, hogy levegyék az első trimeszterben szokásos vért (tényleg 4 ampulla volt :) ) és majd beájultam. A nővérke is láthatta rajtam és úgy kezdett beszélni hosszám, mint egy kis ovishoz: "Jól van, ügyes vagy, ez az, feszít, jó!" :D Elég vicces volt...
Én még nem álmodtam a babámmal (vagy nem emllkszem rá) Lehet még nem tudatosult bennem igazán. Nem annyira merem beleélni magam a 12. heti vizsgálatig. Még két hét...jesszus.. :)

Kakas Bea
 
 


Énis őrületesen várom már, de azért félek is. A férjem már világgá kürtölné, de én még nem szeretném, meg akarom várni h mondja a doki h minden rendben.
Nekem csak napi 1-2x szokott hanyingerem lenni, es szoktam szédülni is, sztem nekem el se múltak am :D
Épp a múltkor álmodtam megint a babucival, akkor derült ki h kislány :D Férjem 'tudja' h fiú lesz :D kíváncsi vagyok kinek az álma válik valóra :D persze elsosorban az szamit h egészséges legyen :)
 


Sziasztok! Hát ez a pár hét tényleg idegörlő, mire láthatjuk. Minden reggel úgy kelek, mint egy ovis és elmondom magamnak, hogy még mennyit kell aludni. Most már csak 5-öt.  Hétfőn megyek és nekem a vért is akkor veszik le. Kíváncsi leszek hány ampulla lesz, mert kérni fogjuk a fizetős genetikai vérvételt is. Előtte hétvégén 3 napos fejtágításra utazok. Hát...nem tudom mennyire tudok majd a tananyagra koncentrálni. Nálunk nekem nehezebb kibírni, hogy ne mondjam fűnek, fának, mert annyira boldog vagyok. Most azon drukkolok, hogy hétfőn kapjak uh fotót, mert abból szeretnék másolatot tenni anyuék könyvecskéi mellé. Az első fotó a babuciról.  Amúgy minden héten megnézem a neten, hogy most mit mutatna egy uh. Annyira cuki, ahogy fejlődik. Nekünk is mindegy, hogy fiú, vagy lány, már így is boldogok vagyunk, hogy lesz, nincsenek extra kívánságaink. csak ahogy mondani szokták: "Csak egészséges legyen!" 
 
 


Jajj de jó! Mindjárt itt van a hétfő!!
Nekem még 2 hét... tegnap kaptam meg a beutalót október 3ra, akkor leszek kértekén 13 hetes a menzeszem szerint. Jön velem a férjem is és mi is szeretnénk képet:)
Nagyon várjuk már! Csak brutál lassan fog telni ez a 2 hét:(

Arhe majd mesélj mi volt!!!!
 


@melinda93:


Mindenképp mesélek! Most addig el is tűnök pár napra. Holnap kora reggel indulok a továbbképzésre és csak vasárnap estefelé érek haza. Szép hétvégét mindenkinek! 
 
 


Kellemes hétvégét! :)
 


sziasztok!  Voltam hétfőn dokinál. Hát sajnos nem csinált UHt pedig nagyon számítottam rá. Csak megnyomkodta a méhem meg megcsinálta a cytológiát. Jövő hét kedden megyek 12 hetes genetikaira. 6 hetesen volt az utolsó Uh már nagyon kíváncsi vagyok milyen és mekkorát nőtt.
 
 


Jajj de jó h te is mész! Énis úgy várom már:) drukkolok h minden rendben legyen. Majd írj h mi volt az Uhn :)
 


Sziasztok! Most láttam meg ezt a topikot, ezért gondoltam csatlakoznék. Ahogy olvastalak titeket én egy kicsit kitűnök a sorból, mert csak április 21-ére vagyok kiírva, úgyhogy most vagyok 9+4 hetes. Nekünk ez a kisbaba lesz a harmadik. :) Már van kettő kisfiam, 4 és 6 évesek. Eddig erős hányingerem, gyengeség és álmosság volt rajtam, de a héten már javul. Tegnap voltam dokinál. crl:23 mm. A heamatomám, amit a 7. héten talált a petezsák és a méhszáj között, szerencsére felszívódóban, így már kicsit én is nyugodtabb lettem.
 
 


Szia Miyori! Üdv a klubban! :)
Mondanám, hogy így legalább mindig előtted fogunk kicsit járni pár héttel és mondhatjuk neked az infókat, de két gyerkőc után úgy gondolom, hogy te vagy az egyik legtapasztaltabb köztünk :D

Én most pl arra próbálok rájönni, hogy ha progeszteron tabit kell szedjek (napi 2) és a doki csak annyit mondott, h a 13. hétig kell, azt pontosan hogyan értelmezzem? A 13. hét megkezdéséig vagy betöltéséig? Nem kellene fokozatosan leállni vele, vagyis mondjuk az utolsó héten csak napi 1, vagy kétnaponta 1,  vagy ilyesmi? Progeszteronozik még itt valaki?
Amugy alig várom, h vége legyen ennek a hormondömpingnek, mert folyton szédülök tőle...

Kakas Bea
 
 


Sziasztok! Üdv Miyori! :) mi is 3 babát szeretnénk majd a férjemmel, vagy ti terveztek még? :D kicsit te így már tapasztaltabb vagy nálunk, de persze minden terhesség más.
Lujza, sztem kérdezz rá a dokidnál, biztos ami biztos! :) így csak az lenne h izgulsz h akkor jól csinálod e és még véletlen túlstresszelnéd magad.
 


Sziasztok! Még utoljára írok nektek. Senkinek nem kívánom, amit a napokban átéltem. A genetikai ultrahangon hétfőn  kiderült, hogy a pici egész hasfala, sőt a mellkas egy része is nyitott volt. Minden belső szerve kívül volt, ami az élettel összeegyeztethetetlen rendellenesség. Valószínűleg a 40.hétig se maradt volna életben, nem véletlen, hogy minden uh-n az előzőhöz kisebb kort mértek. Bent is fogtak a szülészeten és tegnap reggel elvették. Leírhatatlan a fájdalom. Remélem se nektek se másnak ezt soha nem kell átélnie! Nagyon szorítok mindenkinek! Gond mentes, boldog babavárást!
 
 


Jaj Arhe! :(
Hát, ez annyira hihetetlen.... Nagyon sajnálom! :( Csodáltam a pozitivizmust, ami eddig sugárzott belőled és azt kívánom, hogy ez a benned lévő erő segítsen hamar túllendülni ezen az egészen.
Komolyan ez az egyik legrosszabb, ami történhet, hogy bizakodsz, aztán kiderül hiába volt..
Mi pont egy hét múlva megyünk a genetikaira. Beszámolok mindenképp!
Sajnos a dokim azt mondta, a progeszteront szedjem a találkozónkig, vagyis okt.10-ig. Annyira reméltem, h addigra már elhagyhatom, mert nagyon szédelgek tőle, meghát addigra már 13 (+4) hetes leszek. Olvastam olyat, h a progeszteron túladagolása kárt okozhat a magzatban. Bízom benne, h a dokim tudja mit csinál, és nem csak azért írta ezt, mert elege van a levélben leírt ingyen tanácsokból :P

Kakas Bea
 
 


Úristen Arhe! Annyira sajnálom :cry:
Pedig már vártalak is az élménybeszámolóddal. Ezt nagyon nehéz felfogni, de az a lényeg h most ne tarts semmit magadban. Ha elfolytod az érzelmeidet, a gondolataidat
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: