Új privát üzeneted érkezett!

@deiss: Várjál még! Lehet, csak véletlenül van pont ma jobb napom!!
 
 


Én ma elkezdtem kismamaruhákat nézegetni unalmamban. Találtam téli kabátot nagyon nagyon leárazva, de nem merem megvenni!! Viszont most vannak a jó akciók..
 
 


Szanimanika: Dejó! Tényleg jó korán meg tudták mondani!
 
 

 
 

@nokli:
Hol láttál jó áron kismama cuccokat?
 
 


De joo,hogy 2 kisfiú,nagyon örülök
Na csajok holnap szorítsatok nekem,azt hiszrm egy hosszú éjszaka vár rám
Délutanra előjött a hasszurka is úgyhogy picit nyugodtabb vagyok
 


Hat lanyok hamar kilógott a lóláb:p


@szanimanika:
Már látszódtak a fütyik???
 
 


@deiss: Itt Angliában webshopokban. Találtam tökjó kabátot 19 fontért a GAP oldalán 60 font helyett, a H&M oldalán vannak még jók. Meg egy itteni áruház lánc ruhamárkájának az oldalán. Itt nincsenek nyitva egyáltalán ruhaboltok. Otthon? Van valami nyitva?
 
 


@deiss:
Aham:) de csináltatok nagy genetikai és ott vérből is lesz majd eremeny


@nokli:
Jaa.Hát itt már nyitva van minden és nem nagyon láttam jó akciókat,ezért kérdeztem.
 
 


@deiss: Hát elég eltérő a kínálat. Viszont nekem az otthoni ruhák jobban tetszenek. Az itteniek nagyon hülye divatot követnek. A színeket, anyagokat inkább hagyjuk. Borzalmas..
 
 


@lispa1217:
Írj majd, mi volt! Szorítok nagyon!!
 
 


Sziasztok
Most vegeztem,Azt mondta a doki hogy minden rendben, stabil terhesseg
A kis manókánk 24mm és erős szívverés hallható.Nagyon boldog vagyok.
8+6 hetet állapítottak meg
 


@lispa1217:
Na ugye!! Szuper hír! Nagyon örülök neki!!!
 
 


@lispa1217:
Na akkor boldogság van!
 
 


@lispa1217:
De jooo!


Igen,mostmár kicsit megnyugodtam
A 12.heti ultrahang már hasi lesz,vagy még az is hüvelyi? Ti csináltattok majd genetikai tesztet?
 


Itt a 10. Hétig csinálnak hüvelyit csak. Szerintem Magyarországon is hasonlóan lehet. Genetikai tesztet itt csinálnak (kombinált teszt:Down, Edwards, Patau), ha annak nem jó az eredménye (nagyobb az esély, mint 1/150) akkor felajánlanak amniocentézist, vagy egy másikat, aminek nem tudom, mi a neve. Van privát harmony teszt itt is, de baromi drága. Mondjuk most nézem, hogy Magyarországon drágább..
 
 


@lispa1217:
Szerintem hasi lesz.Nekem vicces volt tegnap,mert mondták előtte egy órával menjek el pisilni és utána 1 liter víz,hogy tutti tele legyen a hólyag.Aztan fel fektettek az asztalra és elkezdte keresni hasi Uh val a babákat,aztán percenként ne feszítsem a hasam mert így nem lesz jó, csak engedjem el magam.Hogy ha az amúgy is pisis kismama hólyagjavtele és nyomkodjak folyamatosan?!,?


Nekem annyival lesz nehezebb hogy egypetéjűek, ami egy magas rizikóju terhességnek számít.A doki azt mondta havonta mindenképp Uh de nyomtatott ki nekem egy angol nylvű cikket ami 2hetentei vizsgálatot javasol. Hétfőn megyek panoráma tesztre,hogy megnyugodjak hogy minden ok,bár a doki mondta szerinte felesleges mert a babak a méreteik alapján nincsenek rizikós tartomanyban

Ti hogy vagytok ma? Ki a következő a sorban a vizsgálatokkal?


Én a vizsgálat után kidőltem,annyira fáradt voltam..Debrecenbe jarunk dokihoz, kb 60 kmre vn tőlünk..kifarasztott,pedig vitt a kocsi
1 órát aludtam,bár birtam volna még tpvabbis,csak az a fránya pisilés felkeltett..
Az a panoráma uh az mit takar? En a Prena tesztről hallottam,ill a kombinalt tesztről..mi szerintem a kombináltat fogjuk választani
 


A panoráma olyan mint a nifty meg a prena(NIPT) teszt,egy kiterjesztett kombinált.Én a lombik miatt szeretnek a kombinálton felül meg valamit.


@lispa1217:
Az már hasi uh lesz a 12heti.Nekem kötelező genetikai vizsgálatot csináltatni.Azt hiszem 35 felett kell,de javítsatok ki ha rosszul tudom.
 
 


@szanimanika:
Én reggel émelyegtem,aztán reggeli után elmentünk biciklizni kb.10km-t és olyan jólesett...onnantól egész nap jól voltam.Napok óta először nem vajas pirítóst ebédeltem,hanem halat és rizst.Fagyiztam is!Aztán most egész napos vívódás,keresgélés után rendeltem egy rövid és egy hosszú kismama nadrágot.Úgy néz ki,hogy júni 2-től újra be kell járni dolgozni és a jelenlegi nadrágjaimban egészen biztos nem tudnék 8-10órát kibírni.Viszont addig meg is kell érkezzen,így megrendeltem.Nagyon félve...most nagyon babonás lettem.Remélem jó lesz rám,mert ha nem,még jó mérges is leszek.
Azt vettem még észre,hogy most nem vagyok különösebben hisztis,érzékeny.A melleim sem lettek 2x akkorák.Ez utóbbit sajnálom picit,de a többit nem.A harmadiknál még én magam is aig bírtam magamat elviselni.
Hétfőn megyek 3 órára a védőnőhöz,aztán a háziorvoshoz kell valahogy bejutnom valamikor,mert ő fogja adni a beutalókat az ilyenkor szükséges vizsgálatokhoz.Ez a forgatókönyv a következő időszakra.Elvileg a 12hetes vizsgálatig nem fogom látni a babuckónkat.
 
 


Nekem a következő időpontom június 1 a midwife-fal(szülésznő) aki végig kíséri a terhességem. Itt ő kikérdez, besorol, beírja az időpontjaim. Valamint valamikorra kapok időpontot vérvételre, vizelet tesztre. (a vérvételen kiakadtam, nem néznek teljes vérképet, csak betegségeket. Azért egy vérkép szerintem nem ártana) Levélben kérnem kellett időpontot a 12.heti vizsgálatokra. Kíváncsi vagyok, mikor válaszolnak, a postán azt mondták egy hét is lehet, míg odaér a levél... (5kmre van a kórház). Mire megkapom a választ, lehet megszülök.. Ez lesz az első hivatalos vizsgálat. Lesz ultrahang, meg kombinált genetikai teszt, ami magában foglalja a tarkóredő vizsgálatot és vérvételt.
 
 


Sziasztok!

Az elmúlt 2 napban ritka fosul éreztem magam. Alig volt erőm még az ágyból is kimászni.
A vérnyomásom nagyon ugrál, néha naaagyon alacsonyra leszalad - önmagamhoz képest-
Folyamat émelygek.
Reggel húst pácoltam. Ma egész nap nem bírtam enni, késő délután meggrillezte a húst férjem, csináltam krumplisalátát. Férjem megjegyezte látszik,hogy nem ettem egész nap mert megettem egy lovat
Ma egyébként eléggé éreztem a császárhegem.

Lilypie First Birthday tickers
gina9
Pécsvárad
 
 


@gina9: Gyere te is a fb csoportba is, amibe beléptünk legtöbben még korábban, ha van kedved/fb-od. 2020 decemberi babák a neve,(egy fehér pólós nő tart egy tesztet a képen) :)
 
 


Köszönöm de nincs már fb-m és nincs az az isten, hogy legyen újra

Lilypie First Birthday tickers
gina9
Pécsvárad
 
 


@gina9: Okés!
 
 


Igazából el se hiszed mennyivel jobban érzem magam az fb nélkül. Kb a megalakulása óta fent voltam és 9 hónapja nincs fb-m.
Sokkal felszabadultabb vagyok. Sokkal. Kevesebb időt töltök neten. Aki fontos viberen tartom a kapcsolatot. Nincs posztmánia stb stb stb.

Lilypie First Birthday tickers
gina9
Pécsvárad
 
 


@gina9:
Szia Gina, ezzel én is így vagyok:p

Hogy vagytok ma lanyok?


@gina9:
Persze, ezt mindenki maga tudja. Megértelek titeket, nincs ezzel semmi gond. Engem igazából semmiben nem zavar a napi életemben, mivel szinte soha nem posztolok semmit és mindenki le van tiltva (nem látom, mit osztanak meg) Egy idő után idegesített a sok hülyeség, megoldottam. Viszont én többezer kilométerre élek a szeretteimtől és sokakkal ez ez egyetlen kapcsolódási pont, így ki van zárva hogy ne legyen. Néha jól esik egyébként rájuk nézni,főleg, hogy nagyon ritkán járunk haza. Legutóbb 2 éve voltunk. Meg sokuk nem is Magyarországon él. (És persze néhány csoport is hasznos lehet) De persze ezt mindenki maga tudja,semmi gond nincs ezzel.
Na de.
szanimanika: nekem a hányingerem javult, viszont előjött most a tompa de erősebb görcs meg derékfájás. Kicsit ijesztő, de nem parázok be, mert pont én mondtam másoknak, hogy nem jelent semmit. Szarul aludtam emiatt nagyon mondjuk.
 
 


@nokli:
Ez tényleg nem jelent semmit.Kell a babának a hely.Meg ha jól emlexem nektek is első baba lesz, tehát logikám szerint,nagyobb mértékben kell meg alakulnia mindennek.
Nekem ezek a para görcsök-húzódasok a 9.heten kezdődtek.Neha úgy fáj derekam medence tájékán,hogy úgy kelek ki az ágyból mint egy öreg néni jajgatva és odanyulva


@szanimanika: igen első baba, meg már öreg is vagyok.
 
 


@szanimanika: elküldtem valahogy szóval első baba, 8+4-nél járok, gondolom akkor most indult be a növekedése a méhemnek, mert eddig ez elkerült. Igen úgy érzem magam, mint egy nyanya..
 
 


Lányok!Tapasztalt esetleg más is erős hajhullást? Ez vajon mennyire normális? Mindenhol azt olvasom, hogy ilyenkor több haja lesz az embernek és erősebb. Hát nekem rettenetesen hullik. Ha így halad, nem marad hajam a végére..
 
 


Sziasztok!Nekem egész tűrhető volt az elmúlt két nap.Ha kezdett hányingerem,ettem egy kicsit és jobb lett.Kb.3 óránként.Ma viszont valahogy másképp vagyok.Reggeli utántól fzrcsán fáj ott a hasam,ahol a babóm van és el is aludtam.Aludtam vagy két órát.Gyengének is érzem magam.Mondjuk
 
 


Ennyiből utálom ezt a fórumot,hogy állandóan össze-vissza ugrál a felület meg önálló életet él.
Itt reggel esett az eső,most meg nagyon fúj a szél.
Ma van a házassági évfordulónk
 
 


@nokli:
Én 7+6 napnál járok,de minden hajnalban érzem a puklit a hasamban és nőtt is.Pár napja még tojás méretű volt,most már nagyobbnak érzem,pedig van rajtam 15kg plusz,de lehet hogy azért,mert már sokadik terhességem.Ma nekem is fáj a hasam,a derekam.
 
 


@nokli:
Most még nem tapasztaltam hajhullást,de előző babámnál nekem is nagyon hullott.D vitamin esetleg?Védőnő lehet tud okisat mondani,vagy az orvos.
 
 


@deiss: Rajtam is 15 kg van. Én nem érzek puklit még, de lehet, másképp helyezkedik a méhem. Rajtam is segít, ha pár falatot eszek mindig. Gyakorlatilag egész nap falatozok. Olyan jó lenne, ha már túl lennék ezen az időszakon.
3000 NE D vitamin van a vitaminomban. Nem tudom, az jó e. Megkérdem mindenképp a midwifeot, 1-én lesz a találkozó.. Már van egy rakat kérdésem hozzá..
 
 


@nokli:
Nekem 34 évesen már azt írtak rá a papiromra,hogy későn első terhesség:p

Hajhullás szerencsére nem kínoz,csak a szokásos idény-hajváltás,viszont én úgy olvastam,hogy ez a hormonok változásához köthető.
Minden esetre plusz vitaminnal nem arthatsz neki


Jelentem én ma degeszre zabálom magam kocsonyából és fokhagymás bagettből

Lilypie First Birthday tickers
gina9
Pécsvárad
 
 


@gina9:
Jól teszed!!


Sziasztok,jelentkezem en is...Hát nekem.nincsenek.jó napjaim..Ideges vagyok,nem tudom mikor es hogyan fogom elmondani a fonoknek a terhesseget...Gondoltam szólok az első munkanapon,aztan vagy elkuld vagy nem..az elso napon még ugy sem kapunk szerződést,szóval senkit nem verek át..bar akkor mar 16 hetes leszek..
Ma delutan bevagtam 2 szelet sutemenyt,na azota hanyingerem van..Tegnap fejgorcsom volt..Ugyhogy ezek nem.az én napjaim
 


@lispa1217: Jajj, én is nagyon ideges voltam, mielőtt elmondtam. Ez nem egyszerű sehogysem. De aztán nagyon nagyon megkönnyebbültem, hogy túl vagyok rajta. Mikor kell menj?
 
 


@nokli: Elvileg juni kozepen megyunk ki,miutan itthon megcsinaltattam ugye a kombi tesztet meg az ultrahangot,utana ott elmegyek majd dokihoz,es.juli 10en kezdunk úgy nez ki..Hát ha kerdezik h miert nem.szoltam eddig,akkor.azt mondom h nemreg tudtam meg h terhes vagyok,mert vegig menstrualtam,es tunetem meg nem volt,nem.tudtam hogy az vagyok..most tudtam meg 1 hete Ő azt úgysem tudja,hogy én Magyarorszagon már voltam dokinál..Bár lehet azt sem kerdezik meg ,h miert nem szoltam hamarabb...
 


@lispa1217:
Magértelek.A bejelentés még nekem is hátra van.Bár nekünk a csalwd se tudja még.Várni szerettünk volna 12hétig,de esélytelen.Rajtam már egyre jobban látszik,pedig csak most lépek a 8.hétbe.Ha nincs rosszullét,talán még két hétig tudom rejtegetni.Én kicsit attól is tartok,hogy megszólnak mert negyedik gyerek...Túl leszünk ezen is és akkor megkönnyebbülünk.
 
 


@lispa1217: Szerintem nem fogják kérdezni. Ez a te magánügyed igazából. Én is kitaláltam mindenfélét, hogyan magyarázzam meg, miért utolsó pillanatban szóltam, de az az igazság, hogy a főnököm, gratulált, azt mondta, ennek örülni kell és el ne kezdjek itt szabadkozni meg rosszul érezni magam. Annyit tudtam mondani, hogy nagyon korainak éreztem korábban szólni és hogy volt korábban problémám(ami igaz is) így nem igazán szerettem volna szólni előbb, viszont így éreztem korrektnek, hogy szólok, mielőtt visszamegyek. Végülis annyit mondott, hogy az itteni kormány utasítását követve így nem mehetek még vissza, és hogy nem akarja, hogy baja legyen a babának sem, meg nekem sem. Persze én mondtam, hogy amint lehet, szeretnék visszamenni(ha végre vége lesz ennek a hülye vírus helyzetnek), de hát valószínűleg az utolsók közt fogok majd visszamenni.
Ha a főnököd nem úgy áll hozzá, akkor úgysem tudsz mit tenni, addig meg még van egy csomó időd, ne rágódj most még ezen. Szerintem amúgy nem fog haragudni, max nem kell aláírd majd a szerződést, de gondolom erre meg fel vagy készülve. Ne stresszeld magad, majd kialakul minden.
 
 


@deiss: Egy percig se érezd magad rosszul és ne aggódj ezen. Mindenkinek annyi gyereke van, amennyi van és kész. Nem a többiek gondja. A ti életetek, ti döntésetek. Aki megszólna, azt biztos elküldeném...oda..Egyáltalán milyen alapon szólnak bele emberek mások magánügyeibe?? Hú ez engem nagyon fel tud bosszantani amúgy.. Legyél büszke, hogy négygyerekes anyuka leszel! Én megemelem a kalapom komolyan, én még egytől is félek!!
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: