A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Elvesztettem a kisbabámat

Szia Zsura!

Most komolyan megleptél. Sorozatos tragédiáimat az Uzsoki kórházban éltem meg. Három terhesség, három abortusz, és mind a háromnál feltették azt a nyamvadt pálcikát. Iszonyú kellemetlen. Mintha egy tűt keresztben helyeznének el a méhszájban. Valójában ez is történik. Szerencsére csak a feltétel kellemetlen, utána viselhetős.
Nem hallottam olyanról, hogy nem tágítanak. Talán ha még nagyon kicsi a terhesség. Bár egy lány nemkívánt terhességét vetette el a mellettem lévő ágyon, ő csak 6 hetes volt akkor, és neki is feltették. Ennyire más lenne a rutin minden kórházban?
Azóta a II. Női Klinikára járok, mert az előző dokim nem volt hajlandó kivizsgálni még 3 sikertelen terhesség után sem. Ács doktor az orvosom. Eddig meg vagyok vele elégedve. Remélem ez nem is változik, mert nagyon nem szeretnék váltani. Ő legalább ismeri az előzményeket.
A honlapra hamarosan felteszem a javasolt vizsgálatokat (saját tapasztalat). Lehet, hogy lenne még más is, de ezek az alap vizsgálatok, melyeket 2-3 sikertelen terhesség után jobb helyen elvégeznek.

Örülök, hogy tetszik a honlap. Remélhetőleg hasznos is, nem csak esztétikus. Ha bármilyen témába vágó cikket találtok, küldjétek el, mert szívesen felteszem.
kriszfla

Kriszfla,

Megnéztem az említett web oldalt, érintettségem folytán végigsírtam a "Sára történetét" annál is inkább mert ha az a lány az akire gondolok akkor én személyesen is ismerem őt. A nlc fórum említett topicját is ismerem.
Tetszik az oldal márha egy ilyen oldalra lehet egyáltalán ilyen jelzőt használni.
Ha tudok vmiben segíteni szívesen.
b_krysz@hotmail.com
Kika
kika

Sziasztok!

Sajnos lettek új tagjai a topiknak Kép
Kriszfla, belenéztem én is az oldalba, de nem volt erőm az egészet végigolvasni ...
"D. Réka kislányának a története" - ő indította ezt a topikot, de sajnos tavaly óta nem írt ide, remélem már csak jók történtek velük.
Mikor itt olvasgattalak benneteket, ahogy próbáltok magyarázatot keresni, magamra ismertem, bár mi két vetélés és egy halvaszülés után is csak azt tudtuk a leletekből, hogy egészségesek vagyunk. Bár peteérést nem mutatott az UH az utolsó ciklus középidejében, valahogy mégiscsak megfogant két baba ... mert az élet így döntött. És most két babával a pocakomban és a reménnyel ülök itt, hogy talán párhét múlva a kezemben lesznek az egészséges gyermekeink.
Én is csak azt tudom írni amit Kika, ha tudok szívesen segítek.

Brigi, nagyon sokat gondolok rád, megértem ha nincs erőd írni, de ne add fel!!

Szilvi
29+2

Sz.

KépKép
sziszus

Szia Zsura!

Nekem is pálcikás történetem lesz, mondta az orvos. Én úgy tudom, hogy aki még nem szült, annak teszik fel ezt a pálcikát. Holnapután megyek, de ha most rágondolok rosszul vagyok az egésztől. Annyira, de annyira fáj a lelkem. Nehéz lesz feldolgozni.

Köszönöm Kriszfla a hozzászólást, sokat segítettél nekem, és köszönöm, hogy gondolsz rám csütörtökön.

Addig is vigyázzatok magatokra lányok

Üdv Zsuzska

Kép
pgsuska

Sziasztok!

Nem értem ezt a pálcikás dolgot, hogy első terhesség esetén is mitől függhet. Egyik ismerősöm is rákérdezett. Mikor visszamentem kontollra az eljárás módját meg akartam kérdezni, de a többi kérdés mellett ezt elfelejtettem. Ezek szerint vagy én, vagy a kórház kivételes.

Zsuzska,

Vigyázz magadra, jó gyógyulást. Ha úgy érzed majd, hogy a sírás segít sírj nyugodtan. A műtét előtti estét én végigsírtam, és tiszta antiszociális voltam, nem igazán beszéltem a szobatársaimmal.

Kriszfla,

Remélem ezzel a kórházzal szerencsésebb leszel. Én mikor orvost kerestem, akkor szándékosan olyat akartam, aki itt a II-es klinikán dolgozik. Én is remélem, hogy jó ez a kórház.
zsura

SZiasztok

egy kérdésem lenne, az egyik hogy mi alapján néztek nálatok pajzsmirigy hormon szintet???? ti azt mondtátok hogy nézzenek?

Sajnos nekem is elhalt a terhességem a 9ik héten csütörtökön lesz 3 hete, hogy küretem volt.

Nekem a Szt. Imrében volt és ott tablettát helyeznek a méhszájhoz. Abszolút kibírható a tágulás, mondjuk nekem elég erős menzeszeim voltak hozzászoktam a fájdalomhoz..

Lélekben szerintem soha sem lehet feldolgozni. Nekem volt már, hogy azt hittem jobban vagyok majd rámtört vmi, egy teljesn váratlan időpontban. Sokan, a táborlakók közül is azt mondják csak egy következő terhesség enyhíti a fájdalmakat majd.

Nekem amúgy parciális mola terhességem volt Kép nem tudom "örüljek-e" hogy legalább tudom mi volt a baj, vagy ijedjek nagyon meg..ELVILEG 9-12hónapot kellene várni, de ez még a jövő zenéje.. még nagyon friss a dolog Kép
chris791119

Chris
Nekem a 2. elhalt terhesség után néztek pm hormont, a pajzsmirigy probléma ugyanis jobbik esetben terhesség elhalást okoz, rosszabbik esetben kretén gyerek születhet, ha nincs rendesen beállítva. Ez egyébként egy könnyen kezelhető betegség, de ha nem kezelik akkor mindenféle gondot okoz. Nálam kiderült, hogy ez van. Semmi tünetem nem volt az elhalt terhességeken kívül (mert ez is egy tünete). Egyéb tünetek: Hirtelen sok hízás az alulműködésnél és fogyás a túlműködésnél. Fáradtság, bőrszárazság és egyéb olyan tünet, ami bármi másra fogható. Szóval elég nehéz felfedezni a betegséget. Egy vérvételből azonban megállapítható, de neked kell kérni, mert spóról az egészségügy és semmilyen apró költségű vizsgálatot nem ajánlanak fel, csak mikor már nagy a baj Kép Nekem szerencsére a nőgyógyászom magátol csináltatta egyéb más vérvétellel együtt. Egy alapos kivizsgálást kért(10 fiola vérből), amiben a pm is benne volt. A pajzsmirigy probléma egyeneságon öröklődhet, tehát ha a családban már van valakinek, érdemes megnézetni.

Mi az a parciális mola? Még sose hallottam.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Zsura!

Ha arra vagy kíváncsi, hogy hogyan működik a pálcika, akkor úgy, hogy felhelyezik a méhszájba, akkor még vékonyka. Amíg fent van, megszívja magát, és mechanikusan tágít. Amikor kiveszik, kb. akkorának láttam, mint egy ceruzaelem. Nekem szülés előtt tettek föl 3-at vagy 4-et méhszájpuhító zselével együtt, mert szinte egyáltalán nem nyílt a méhszájam, és már a 42. hét végén voltam. Inkább kellemetlennek mondanám, amikor a helyén van, akkor már nem érzi az ember.

És szorítok mindannyiótoknak!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szia Zsura és Kriszfla!

Holnap megyek a kórházba, kérlek szorítsatok értem. Hétvégén amikor hazajöttem, majd írok nektek.

Addig is vigyázzatok magatokra

Üdv
Zsuzska

Kép
pgsuska

Sziasztok

Kedves Pgsuska drukkolok neked, tényleg kibírható a dolog, én sokkal jobban viseltem mint hittem, hogy fogom, mondjuk a férjem velem volt. Utána a lelki oldala nem könnyű, ha szeretnél bővebben erről beszélni írj nekem mailt szívesen segítek. És adok egy fórumcímet privátban, ahol több hozzánk hasonló lány már a kisbabáját nevelgeti vagy épp várandós egészséges terhességgel. Van remény ... ha most azt hisszük nincs is van ...

Mola terhesség: daganatos sejtburjánzás indul el, ez megszünteti a lepényműködést, tehát, amint a lepénynek kellene táplálnia a magzatot elhal szegény. Megáll a szíve... nekem "szerencsém" volt, mert 16-18ik hét körül is kiderülhetett volna, ha nincs előjel de barnáztam és véreztem is egyszer. Egyébként amiatt is szerencsém volt a szerencsétlenségben, hogy nekem nem kellett várnom, megcsinálták a vákumot másnap, hogy kiderült, mert 2 nappal a műtét után már esküvőm volt Kép Képzelhetitek

mindennek 3hete lesz csütörtökön.. nem könnyű az élet Kép de csak bízni tudok benne, hogy egy kivizsgálás után egészséges terhességnek vághatunk neki! Akkor ha kérem a pm vizsgálatot elvégzik?
chris791119

Sziasztok!

Zsuzska! Kívánom, hogy elviselhető legyen a következő pár (és azutáni) napod. Sajnos tapasztalt vagyok: ha megteheted kérj egyágyas szobát, sokkal elviselhetőbb, mint pl olyanokkal összezárva, akik elvetetik éppen a gyereküket! Engem 1x tágítottak, 1 x pedig nem. Nekem a tágítás nagyon fájt, majdnem hánytam is, de azt mondják egyedi (nekem minden szokott fájni!)
És mindenkinek egy jó terepiás javaslat: ha tudtok utazzatok el valahova. Nekem Karácsonykor halt el a 3. terhességem, febr. elején, már nagyon nem tudtam magam elviselni. Elutaztunk külföldre 9 napra, ott egy percre se jutott eszembe a bánatom és mióta hazajöttem visszazökkentem (amennyire lehet)a normális életbe. Ha tehetitek próbáljátok ki!
Chris!
sajnos a sors nem válogat. Nekem 2003-ban is és 2004-ben is (napra pontosan) a születésnapom után egy nappal, Karácsony elötthalt el a terhességem. Míg más ajándékokat keresett az üzletekben, én hálóinget és papucsot. Kép
Gondolom, nem mulattatok túl nagyot.
Én a héten voltam pm vizsgálaton, a háziorvostól kértm beutalót.
Tina
vtina

Istenem Vtina Kép nagyon sajnálom, majdnem elsírtam magam, ahogy olvastalak Kép ahogy írtad, hogy hálóinget és papucsot Kép RETTENETES érzés volt a műtétet megelőzü este, a tudat, hogy az utolsó este a kicsivel Kép nem akarok rá gondolni.

Azt hiszem én a hárítást választottam, az nem jó tudom, később ki fog jönni, nem tudom mit tehetnék, most nem tehetem meg, hogy ezzel foglalkozzak és összetörjek.
Engem most azonnal a betegállomány után kirúgtak, most a perrel foglalatoskodom... ami jó, mert eltereli a gondolataim, de fel kell dolgoznom, tehát idővel elő kell vennem magamból a mélyről, ahová most temettem.

Háziorvos és annyit mondtál, hogy mittomén javasolták, hogy nézess, a vetélés miatt? vagy milyen alapon? simán ad?
chris791119

Szia Chris és Vtina!

Köszönöm,hogy írtatok nekem. Vegyes dolgokat hallottam erről.
Megmondom őszintén, hogy félek a pálcikás dolog miatt. Nagyon érzékeny vagyok a méhemre és úgy érzem előre,hogy ezt nagyon nehezen fogom elviselni. Amúgy nagy a fájdalom küszöböm. Mint lelki, mint testi. Próbára tett már sajnos az élet.

Chris! Örülnék, ha megadnád az email címed, én is megadom az enyém: suska@axelero.hu.

Mégegyszer köszi, hogy megosztottátok velem az "élményeiteket".

Irok ha megérkeztem a kórházból.

Üdv nektek
Zsuzska

Kép
pgsuska

Chris!

Nekem a mai estém az utolsó a kicsivel. Szörnyű egy érzés. Legszivesebben mély álomba esnék és csak akkor ébrednék fel, amikor már az élet szép.

Várom,hogy írj!

Jó éjt!
Zsuszka

Kép
pgsuska

Chris!
Szerintem igen elvégzik, de kérheted a nőgyógyásztól is és a háziorvostól is a laborvizsgálatot. Mindkettő csak nem utasít el, de ha mégis akkor érdemes váltani. Azért remélem neked negatív lesz a leleted.

üdv.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Kedves Pgsuska!

Tegnap nem ment az internet a munkahelyemen, és így nem tudtalak bátorítani. Ma nagyon szorítok neked, hogy a lehető legkevesebb fájdalommal úszd meg, testileg-lelkileg egyaránt.
Írd ki, és sírd ki magadból, véletlenül se maradjon bent a fájdalom. Sajnos ez egy hosszú folyamat, de idővel kicsit könnyebb.
Írjál majd ha hazaérsz!
Kriszfla
kriszfla

Zsuzska! én is sokat gondolok rád ma.

Ti rákérdeztetek arra, hogy egy elhalt terhesség miért nem ürül ki "természetes" úton a szervezetből, engem azóta is foglalkoztat ez a dolog, hisz a hormonszint mindenképpen leesik, akkor pedig meg kellene kezdődnie vetélésnek, vagy rosszul tudom?
(Nálam nem volt műszeres befejezés, 8 hetes vizsgálaton derült ki, hogy valószínüleg pár napja nem él a baba, kaptam méhösszehuzót és négy nap haladékot ... a harmadik napon elvetéltem.)

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Kriszfla,

Nézegetve a diagrammokat, a statisztikát (amiből a kevés adat miatt nyilván nem szabad levonni következtetéseket, de) feltünt, hogy míg az orvosok ált.3 hónap várakozást javasolnak az újbóli baba előtt, addig a sikertelen új terhesség pont a 3hónapot várók között volt a legtöbb. Miért? Van esetleg infód arról, hogy mondjuk azok esetében fordult ez elő akiknek már többször volt vetélése vagy bármilyen más okról tudsz?

Én szeretnék 3 hónapot várni, de most a diagrammot nézve... Segíts lszi! Köszi előre is.

Bocs Pgsuska, hogy elnéztem a műtéted napját, valahogy automatikusan arra gondoltam másnap megcsinálják neked is, ahogy nálam volt. Úgy látszika dokid esetleg ahogy Szilvinél némileg bízott a spontaneitásban. Remélem komplikációmentesen zajlik majd, nem kell sokat várnod és hamar rendbe jössz legalább fizikálisan. Szorítok.

Nyanya67/Kriszta,
Mi a varázsszó, amit a dokinak kell mondani, hogy egyszerre minden vizsgálatot megcsináljon? És mikorra kell időzíteni a vizsgálatot, számít az, hogy a műtét, mikor volt, új ciklust kell várni hozzá?

Chris791119,
El tudnád küldeni nekem is azt a címet ahol hasonló problémán átesettek már boldog új mamák? Nagyon szeretném tudni ők hogy csinálták, mennyit vártak, csináltattak e genetikai vizsgálatot, stb. Előre is köszönöm a segítséget, címem: lepke2003@freemail.hu

Üdv,
lepke2003

Lepke!
Szerintem műtét időpontja nem számít, új ciklust nem kell várni. Ezek csak laborvizsgálatok. Nekem szerencsére varázsszó nélkül csináltak mindent (Hematológiai és immunológiai vérvétel) a műtét után 1-2 héttel. Kevés olyan doki van, aki nemet mond, ha arra hivatkozol, hogy addig nem vagy nyugodt, amíg ezeket el nem végzik. Hisz az is a gyógyulásodhoz tartozik, hogy a lelked megnyugodjon, hogy minden lehetséges okot kizártál egy köv. terhesség elött. Ha nem végezteti el a vérvételt, nálam ez már orvosváltásra is okot ad.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Szilvi,
néha benézek és olyan jó látni, hogy 26+3, 29+2...
Minden jót nektek és a fiúknak!

Zsuzsó
zsuzso

Sziasztok!

Chris!
Nem akartam senkit sem megríkatni. De ez sajna így volt. Most már nem fáj, de ez az emlék asszem mélyen megmaradt.
Én azért kértem a háziorvostól, mert a nődokim, azt mondta, hogy nem tud jószívvel senkit sem ajánlani, mert meghalt az illető, aki náluk csinálta. Elmentem szépen a háziorvoshoz, elmeondtam mi a helyzet és írt egy beutalót. Szerintem ezt mindenhol megteszik.
Csináltass meg mindent, amit csak lehet, ha úgy érzed ez megnyugtat. De ne gondolj arra, hogy ez még 1x megesik. Sokan átesnek egy vetélésen, és soha nem kell utána ezt újra átélnük. Sok barátnőmnek volt egy vetélése, és utána mind szült simám. Optimistán készülj a következő terhességre! Kép

Kriszfla!
Freestart? Nekünk sem volt tegnap net. Amit ma küldtem mailt, valójában már tegnap megírtam.

Kriszta!
Asszem már kérdeztem, de mit néztek a hematológiai és az immunológiai vérvételen? Ezeket állandóan kutyulom.

Tina
vtina

Lepke, mi két ciklust vártunk az újabb probálkozással, de vetélés után csak kilenc hónappal estem újra teherbe.

Zsuzso Kép köszi, minden ránk gondolás nagyon jól esik Kép az ikres topikban több részlet van rólunk Kép

Szilvi
29+4 !!

Sz.

KépKép
sziszus

Kedves Lepke!

A táborlakók oldalán lévő táblázatról van szó? Azt csak javasoltam, de nincs hozzá közöm. Nem tudok statisztikákat. Mi ilyen adatokat nem kutattunk fel. Mivel nálam a dokik véleménye nem esett egybe, volt aki 6 hónapot, volt aki csak 3-at javasolt, úgy döntöttem, hogy inkább többet várok. De biztos nem véletlenül ajánlják a 3 hónapot. Biztos az is elég a legtöbb esetben.

Chris!
Nem. Céges bérelt vonal.
kriszfla

Sziasztok Lányok!

Sok szomorú történetet olvastam itt,most én is tanácstalan vagyok.Ha tudtok ,segítsetek!
Két egészséges gyerekem,terhességeim nem minden komplikáció nélkül zajlottak,az első hamarabb akart születni,de sikerült feltartóztatni,így a 37-ik héten született meg,a szűlés után kétszer kellett kaparjanak,mert bentmaradt a méhlepény egy darabkája és nem akart kijönni,hát három hónapi vérzés után már a gyereket is alig bírtam fogni,olyan gyenge lettem. A második terhesség tképpen rendben volt,eltekintve a 13-ik héten egy erős vérzésről,korház,szívhang rendben,haza.Szűlés után 10 nappal a szokásos kaparás. Ez eddig nem is lenne olyan nagy probléma,hiszen ,fő,hogy a gyerekeknek nem lett bajuk. Azóta eltelt 4 év,szerettük volna folytatni a sort, 2004 nyarán rögtön teherbe estem,de sajnos már az első perctől folyamatosan vérezgettem,nem volt jó érzésem, a 9-ik héten aztán begörcsöltem és erősen véreztem,korház,UH,kaparás. Az UH nem látszott magzat,a diagnózis szerint el sem kezdett fejlődni,van ilyen,Pech. Szépen hazamentünk,három ciklus után újra terhes lettem,semmi vérzés,jött az ismerős hányinger is,teljesen jó érzésem volt,eszembe sem jutott,hogy vmi gond lenne. A 9-ik heti UH megint csak egy üres zsákot mutatott .Vártunk egy hetet (hátha elszámoltam magam és mégis korábbi a terhesség,pedig tudtam,hogy nem),aztán a 10-ik héten, február 25-én megvolt az ötödik kaparásom is. Mondanom sem kell az orvosok szerint ez csak Pech,nem függ egymással össze.
Mit csináljak?megint fogjunk neki,hogy harmadszorra bíztosan sikerűl? a történeteket olvasva én már nem bízom ebben?
Itt,Bécsben sajnos kicsit másképp működik az egészségügy. 100-an megvizsgálnak ,mindenki mást mond,a nőgyógyászom is elég passzív,szedjem csak a vitaminokat,az általános kimondatlan vélemény,mit akarok vizsgálgatni,ha szültem már két gyereket nem lehet velem probléma,de én már lassan ezt sem hiszem.
Azt sem tudom ,hogy van-e jogom ezeket a vizsgálatokat kérni,itt a harmadik vetélésig senkit nem érdekel a dolog.
Mit tanácsoltok?
Itt körülöttem mindenki olyan okos,anyósommal az élen,hogy már hallgatni sem bírom.

Még vmi,nekem nem tettek fel semmiféle pálcikát műtét előtt,egy hüvelytablettát kaptam,az puhított. És tényleg ki kell feküdni azt a pár napot, én is ugráltam,aztán tegnap jól begörcsöltem.

Hát előre is köszönöm mindenkinek ,aki ír, és mindenkinek sok szerencsét a babaváráshoz.
Üdv,Zsuzsa

Maci
maci

Zsuzsa/Maci!
Nekem is van egy egészséges gyerekem, bár nekem szerencsére nem volt gond a terhességgel, hacsak a terhességi cukor és az 5. hónapban egy kis vakbélműtét nem annak számít, de ez utóbbi legalább nem ismétlődhet. Ezután volt a két elhalt terhesség. Azt mondták pech sorozat, de mégsem az volt. 2 egészséges gyerek még nem garancia egy harmadik terhességre. Nekem valószínü a terhességtől alakult ki a pajzsmirigy alulműködés (ami ráadásul nálam autoimmun) és ettől volt minden. Szerintem vizsgáltasd ki magad.

Tágítás nálam sem volt. Úgy tudom csak annál van, aki még nem szült.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Vtina!

Fogalmam nincs mi a különbség, de szerintem csak annyi hogy más dolgokat néznek a vérből.
Azt tudom, hogy nálam a pajzsmirigy alulműködés a hematológiaiból derült ki.

hematológia:
http://www.tiszanet.hu/qualicont/hem.htm
http://xenia.sote.hu/hu/biosci/docs/pathophys/hematology/hu/notes/

immunológia:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Immunol%C3%B3gia

Olvasgasd el a linkeket, hátha rájössz belőle valamire. Nekem most nincs időm elolvasni, de én is el fogom.

Kép

KépKép
nyanya67

Kedves Maci!

Lehet, hogy csak egy újabb jótanács, aminek nincs túl sok alapja, de a tapasztalataim alapján javasolt lenne nálad egy méhtükrözés. Altatásban végzik, 6 órával később már haza is mehetsz, de abban meg tudják nézni, hogy a kaparások következtében nem sérültek-e a szerveid, ami miatt nem tud fejlődni a baba. Ezen kívül kérjél hormon (progeszteron) és pajzsmirigy vizsgálatot.
A hormonok az élet során változhatnak. Nem írtad a korodat, de szerintem minden előfordulhat.
Ilyen kérdést pedig fel se tegyél: Van-e jogom ilyen vizsgálatokat kérni? Manapság, amikor folyton a megelőzést szajkózzák a médiában. A fizunkból folyamatosan vonják a TB hozzájárulást, átéltél már x vetélést. Ki a fenére költsék, ha nem rád! Legyél önző, mert rajtad kívül senki sem fog kiállni melletted. Sok idős ember programként jár injekciózásra, gyógyszert feliratni és egyben társadalmi életet élni az orvosnál. Tisztelet a kivételnek, aki tényleg rászorult és beteg. De hidd el, hogy a TB rengeteg felesleges pénzt költ a feleslegesen felírt gyógyszerekre. NEKED VISZONT JOGOD VAN SOHA TÖBBET NEM MEGÉLNI A VETÉLÉST. A lelked, és a szervezeted is kikészül benne.
Mondok egy felháborító példát. Egy kolléganőm januárban szült egy súlyosan szívbeteg kisfiút. Két hetesen megműtötték, és mivel zsíros váladék kezdett rakódni a tüdeje körül, leállították az anyatej adagolását, és tápszerezni kezdték egy spéci tápszerrel. Ez a tápszer hetente 10 000 Ft. Felírták a kórházban, és azt várták, hogy a szülő elmegy abba az egy gyógyszertárba ahol ezt kapni lehet, és kifizeti. A lány meg azt mondta, hogy ő már fizetett annyit az évek során a TB-nek, hogy úgy gondolja ez bőven belefér. Erre mit csinált a kórház: bevállalta.
Lehet, hogy sokan nem értetek egyet ezzel a hozzáállással, mert a műtét is biztos sokba került stb. De számomra az a döbbenet, hogy ha nem vagy erőszakos, akkor hátrányba kerülsz. Ha viszont kiállsz az igazadért, akkor egy csomó dolgot elérsz az egészségügyben.
kriszfla

Kriszta!
Nem is a kéát szó izgat igazán, hanem Neked ezen címszavak alatt mit néztek a vérből(nem akarom, hogy vmi kimaradjon nekem)
Eddig, ami megvolt: Leiden, Hormonkép, pajzsmirigy, toxoplazma, genetikai vérvétel mindkettőnknél. Nálatok néztek mást is?

Kriszfla! (de nehéz ennyi Krisztával Kép)
Beszéltél a háziorvossal?

Tina
vtina

Vtina!

Kaptam beutalót, de közben a nőgyogyit is felhívtam, és megbeszéltük, hogy vasárnap bemegyek hozzá a kórházba (épp ügyel). Említettem neki a telefonban, hogy szeretném, ha hetente vérből nyomonkövetné a progeszteronomat, nehogy ilyenkor lecsökkenjen, és mégis csak ez legyen a probléma. Készségesnek tűnt. Meglátjuk mit mond vasárnap. Ha le akar rázni, akkor orvosváltás lesz.
kriszfla

Kriszfla!

Valahogy veled sokkal készségesebb ez az orvos. Nekem ilyet sosem ajánlott fel. Vasárnap mit néz?
A korábbi hozzászólásoddal (Macinak írt)pedig teljes mértékben egyetértek.
Mindenki álljon a sarkára, és követelje a vizsgálatokat. Amúgy tényleg röhej, hogy mindenhol azon panaszkodnak, kevés gyerek születik. Hát tessék egy kicsit lehetne jobban segíteni azokat, akik szeretnének, de nem jön össze könnyen, és nem pár ezer ft-s vizsgálatokon spórolni!

Tina
vtina

Tina!
Már tegnap is böngésztgettem a papírjaimat, hogy leírjam, de olyan nehéz eligazodni rajtuk. Na azért megpróbálom. Van egy olyan papírom, amin a vizsgálat:
AT III. akt. (hematológia) na ne kérdezd mi ez.
Van a pajzsmirigy, amin a vizsgálatok
<font color="ff0000">TSH SENS
FT4
ANTI-TPO
TRAK
</font>
Aztán van egy hosszú listám, ez talán nem hematológiai, de nem tudom mi (Klinikai Kémiára küldték)
<font color="ff0000">Nátrium
Kálium
Klorid
Kálcium
Foszfor
Magnézium
Vas
Transzferrin
Trf telítés
Fehérje
Albumin
Karbamid
Kreatinin
Húgysav
Bilirubin-ö
Koleszterin
Triglicerid
HDL-koleszterin
LDL-koleszterin
Glukóz
Amiláz
ALP
SGOT
SGPT
g-GT
LDH
</font>
Van még egy ilyen hosszú listám, de sajnos perforációra nyomtatták, azt meg letépték, így nem látom. Ezen nekem minden érték ref. tartományon belül van ezért nem is izgatott. Van benne 2 olyan aminek utrofil 2 aminek zinofil 2 aminek zofil 2 mfocita 2 nocita végű a többi az még kínaibb ilyen mint pl ..W-sd vagy ..W-CV vagy ..-LCR

Ezeken kívül nekem még bakterológiai vizsgálatokat csináltak kenetből. Ezt abszolút nem javasolta a dokim, mert felesleges, de én akkor is ragaszkodtam hozzá és tényleg felesleges volt Kép Vagy mégsem, mert megnyugodtam, hogy e téren minden ok. Bár találtak streptococcust, de állítólak ez majdnem mindenkinél van és nem is kell kezelni, csak a szülés előtt, mert úgyis visszajön. Azért én mégis kértem rá egy kis antibiotikumot. Ha csak 50 %, hogy nem jön vissza már megérte, hogy nem terhesen szedtem be, ha meg visszajön legfeljebb befalok mégegy adagot.

Ja és a genetika. Itt először egy fél órás beszélgetés során kikérdeztek a családi betegségekről engem is és a férjemet is, majd ez alapján volt egy genetikai vérvétel.

Kép

KépKép
nyanya67

Tina te is Arnoldos páciens vagy ha jól tudom.
Mi a véleményed a dokiról neked?

Kép

Kép
pkagi

Kedves Kriszfla és a Többiek!

Köszönöm a bíztatást,én is vhogy így éreztem,csak nem mertem kinyitni a számat pedig nem vagyok ijedős.Minden utamba kerülő orvost kikérdeztem (legalább 15-t ) és ha hiszitek ,ha nem, egy sem javasolt vizsgálatokat.Igaz ,én az okokat kérdeztem,de hát az lényegében ugyanaz.Mintha semmi teendő nem lenne,csak a várakozás és az újabb félelem. Szegény gyerekeknek már legközelebb meg sem mondom,most is úgy beleélték magukat.
Szóval legközelebb a nőgyógyinál elmondom kéréseimet,ha nem hajlandó,akkor máshoz megyek,igaz már egyszer váltottam és ezzel egyébként a másadik terhességem gondozása alatt meg voltam elégedve.De neki egyszerű,ő csak addig kompetens,amig fel nem merűl a probléma,aztán már úgyis korházba kell menni,ahol ismeretlenek kezelnek.Itt a privát orvost nem tudod megfizetni,egy vizit 100-200 Euro ,szűlésről meg egyebekről nem is szólva.
Egyébként mindjárt 30 éves leszek,ez már rizikófaktor?
A hormonszintem azt hiszem rendben van,a hőmérsékleti görbém mindig nagyon szép,egyértelmű,ennek jeleznie kellene ,nem,hogyha nincs elég hormon? Vagy van olyan is ,ami itt nem látszik?
Köszi mégegyszer a bíztatásokat,beszámolok,ha sikerült vmit kiharcolni.

Üdv, Maci

Maci
maci

Maci!
Azért a hormonszintet szerintem nem olyan egyszerű megállapítani. 35 éves kortól moindják a rizikófaktort. Én pont 35 éves voltam, amikor szültem.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Szia Maci!

Szerintem a hőmérséklet emelkedése nem egyenlő a hcg hormonnal, mert akkor egyszerűbb és olcsóbb lenne a hőm. mérni. Kérjél ilyet. Ezt a ciklus megadott napjain nézik. Részedről sima vérvétel. Fontos!
Én az idén már 32 leszek. Szerintem ezen semmi rizikófaktor nincs. 40 körül már nem mondanám ugyanezt, de hidd el, a nők többsége az első gyerekét szüli 30-on túl. 35 éves kor fölött ajánlott a magzatvíz vétel, ez alatt a kor alatt ilyet sem ajánlanak. Légy szíves ne írd le a korosztályunkat :-)) Az öregség még nem ez.
Sok sikert! Itthon nem vagy jogosult vizsgálatokra? De ha fizetned is kell mondjuk a kórházakban a kül. beavatkozásokért, itthon olcsóbban megúszod. Pénzért meg szívesen vizsgálnak a kórházak is.
kriszfla

Szia Nyanya! Elég hasonló a válaszunk :-)

Tina!
Lehet, hogy nagyon erőszakos vagyok, ezért próbál készséges lenni. Nehéz engem levakarni. De ha mégis meglépi vasárnap, akkor arrivederci! Ez az én életem, és nem engedhetek meg magamnak még egy babaelvesztést! Sokat segítettél a javaslataiddal. Megbeszélem vele, hogy már a kezdetektől nézzük a progi szintemet, és ha kell, rögtön pótoljunk. A fekvés, vitamin, stresszmentes élet nem volt elég. Ezeket már kipróbáltam. Ilyenekkel engem már senki nem fog lerázni, az biztos.
kriszfla

Sziasztok!
Kriszta!
Köszi a részletes leírást, nekem csak az elsőt nem csinálták.Majd rákérdzek az mi a fene lehet.
Pkagi!
Igen, de honnan tudod? Én meg vagyok vele elégedve. Az előzőek csapnivalók voltak, ehhez képest ez most maga a paradicsom. Elmond részletesen mindent, türelmesen válaszol a kérdéseimre, a legelső alkalommal 10x több dolgot vizsgált meg, mint 1 év alatt összesen a 2 doki. Te is oda jársz? Akkor írd, hogy mikor mész, A clostilbegyt-es topikban 4-en 5-en is oda járunk, és próbálunk találkozni, hs épp egyx napra hív be.
Maci!
Én egy tükrözést harcolnék ki valahogy a helyedben.
Kriszfla!
Én akkor még nem voltam erőszakos, na de mostanra felnyílt a szemem. Igazán a gondom nem is ez volt, hogy nem kezd el mindenfélét megnézetni, hátha kiderül vmi. Hanem a kezelésének a hiánya, és felelőtlensége.

Tina
vtina

Sziasztok!

Sajnos én is túlvagyok egy elvesztett 6 hetes terhességen. Minden szempontból nagy meglepetés volt. Meglepődtem, mert az első próbálkozás után terhes lettem, és az UH eredményen is, hiszen a környezetemből senkivel nem fordult elő ez a dolog, és nekem eszembe sem jutott, hogy velem megtörténhet.

Olvasgattam az írásaitokat, és ti különböző vizsgálatokról írtok. Benneteket rögtön elküldött az orvos vizsgálatra az első sikertelenség után? Mert nekem azt mondta az orvosom, hogy az okokat a második sikertelen terhesség után szokták kutatni, az én esetem a természetes kategóriába tartozik még. Ezért nem is jutott eszembe bármilyen vizsgálatot kérni.

Üdv:Méhi
méhi

Méhi!
Az első után mindenkinek ezt mondják, aztán van akinél tényleg igaz, de van aki további terhességeket veszít el. Nekem a másodiknál kezdték el a vizsgálatokat. Ha mást nem legalább egy kenet vizsgálatot kérjél, hogy nincs e fertőzés, ami vetélést okozhat.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszfla!
Akkor én már öreg vagyok? Mert beleesek a rizikófaktorba. Kép KépKépKép

Kép

KépKép
nyanya67

Vtina Kép

Akkor átmegyek abba a topikba Kép

Kép

Kép
pkagi

Kriszta!

Köszi a válaszod. Neked van olyan ismerősöd akinél az első terhesség nem sikerült, azonban a második problémamentes volt? Már most van egy kis aggódás bennem a második miatt, mert az mitől lenne sikeresebb, ha az első sem volt az.
A terhességem kiderülésekor voltam az orvosomnál és egyúttal mivel letelt az egy év csinált rákszűrést, arra azt mondta, hogy nagyon jó lett az eredmény, bár nem tudom, hogy ezzel valamilyen fertőzést ki tudnak-e mutatni.

Olvastam, hogy ha az elhalás a 8. hétig következik be az genetikai rendellenésség miatt van, ha a 8. hét után, az hormonális. Ez valóban így van? Valaki tud róla valamit?

Méhi
méhi

SZiasztok lányok

engem csak az érdekelne miért nem lehet akár pénzért megcsinálni néhány vizsgálatot az első terhesség után. MIért kell kitenni minket több vetélésnek?

Egyébként nekem ugye mola terhességem volt, ezzel minthegy lezártnak tekintik a témát, azt senki sem kutatja mi okozta ezt a mola terhességet? néztem statisztikát 100ezer terhességből - 20 ezer vetélésből 68 ilyen terhesség van. Ez igen kis arány, talán érdekes lenne megtudni mi okozta, nem?

Előre félek, de persze nagyon várom a terhességet. Imádtam terhes lenni...

Ti mennyit vártok a következővel?
chris791119

Chris!

Én nem tudom, hogy mikor jön a következő. Félek egy másik csalódástól, viszont ha az ember sokáig húzza az sem jó, hiszen közeledek 30 felé.
Az orvosom azt mondta, hogy a következő ciklus után már akár teherbe is eshetek, de szerinte érdemes fél évet várni a lelki gyógyulás miatt. Viszont most, hogy így olvastam különböző vizsgálatokról, számomra könnyebb lenne, ha ezek alapján kiderülne, hogy van-e esetlegesen valami bajom, vagy nincs. Ez szerintem sok gyógyulást elősegítene, vagy másik csalódást kiküszöbölne.
méhi

Méhi!
Jaj öreglány én már a 40 felé közeledek és 35 évesen szültem először.
Nincs ismerősöm, de csak azért, mert az a két barátnőm, akiknél elhelt a baba még várakoznak ill még csak most próbálják újra. Remélem sikeresen. Ne aggódj annyit, tényleg a legtöbb esetben az első a véletlen műve, de a biztonság kedvéért harcold ki a vizsgálatokat. Ezek eredménye tuti elhozza a lelki gyógyulást is. Nekem egyébként van egy egészséges kisfiam egy problémamentes terhességből és ez után volt a két elhalt terhesség. Nincs két egyforma eset. Ezt a mondatot meg felejtsd el "mitől lenne sikeresebb, ha az első sem volt az." Miért fordulna elő mégegyszer, ha nincs semmi bajod?
Én már 1 hónap múlva próbálkoztam újra, de csak 3 hónap múlva jött össze.
Szerintem a rákszűrés nem mutatja ki a fertőzést, mivel gondolom mást néznek a szövetből. Azt külön kérni kell. Gondolom más anyaggal nézik.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!

Köszönöm, hogy ilyen sokan gondoltatok rám. Lepke, köszönöm az emailed. Meglesem majd azt a fórumot. Leírom nektek dióhéjban én hogyan éltem át ezt a szörnyűséget.

Csütörtökön este érkeztem a kórházban fél 5 körül. Elvittek vérvételre majd EKG-ra. Aztán a csomó lapot kitöltettek velem (adatlap, kórlap) majd elhelyeztek minket a szobánkban. Hansúlyozom a párom végig velem volt.Egy négyágyas szobában feküdtem, ahol hárman voltunk. Egy 16 éves kislány és egy 22 éves csaj aki egyértelműen terhesség megszakításra várt.
Az elején kevesebbet a végén többet beszélgettem velük. Este 7 óra előtt hívtak be, hogy felhelyezzék a tágító pálcikát. Egy idegen orvos helyezte fel akit akkor láttam életemben először.
Hallottam (általatok is) sokféle dolgot, de azt nem gondoltam volna, hogy ez ennyire fog fájni. Én azt hittem az asztalon, hogy ott maradok. Úgy fájt, majd beszartam. Szószerint.
Visszasétáltam a szobába ahol a párom várt és lefeküdtem. Két óráig nem szabadott felkelni.
Utána iszonyatos görcseim voltak amelyek sajnos nem akartak megszünni reggelre sem. Két óra után alig vártam,hogy újra kimehessek pisilni. Aztán jött legrosszabb érzés jobban kellett wécéznem mint pisilnem. És ez a végbél ingerlési görcs nem múlt el. A fél éjszakát a wc-én töltöttem el azzal a rémülettel, hogy ki ne jöjjön a pálcika. Szörnyű volt. Közben mellettem a kislányból éjszaka elkezdett ömleni a vér, úgyhogy még elkellett sétálnom a növérszobába, hogy lássák el. Mindez éjjel 2-kor. Semmit nem aludtam azon az éjszakán. Vártam a reggelt.Hatkor ébresztettek lázat mértek, nekem 36,4 volt tehát mehettem műtétre. Az orvosom nyolckor megérkezett. Közölte, hogy várunk a vérképemre, majd szólít. Kilenckor kaptunk egy gyógyszert (XanaX) úgy hívták felkészítő gyógyszert, amit 9-kor kellett bevenni egy korty vizzel. Éjféltől nem ehettünk és ihattunk semmit.
Negyed tizenegykor szólítottak, lábon mentem be a műtőbe. Elhelyezkedtem a műtőasztalon és kikérdeztek a gyógyszerérzékenységemről, illetve arról, hogy szedek-e állandóan gyógyszert. Kicsit megvoltak ilyedve mert szivritmus zavarom volt mindig és féltek az altató hatásától, ahogyan én is. Aztán elkezdődött. Jobb kezembe ment az altató, véralvadásgátló, stb. a bal kezemben pedig a vérnyomásmérő. Közvetlen közelemben ott volt az ultrahangos gép. Az arcomra lélegeztetőt helyeztek, melegséget éreztem alulról felfelé majd jött a várva várt álom.Arra ébredtem, hogy a műtős fiú tesz be az ágyba és a párom elhelyez egy betétet, hogy ne vérezzem össze az ágyat.
Aztán folyamatosan álmodtam mindent össze, hol magamnál voltam,hol nem. Beszéltem a páromhoz, aki folyamatosan fogta a kezem , de már nem nagyon emlékszem, hogy miket mondtam neki, csak ő mesélte vissza.
Aztán egy órakkor magamhoz tértem, hogy kimentem wc-re, majd pihentem még egy kicsit. Az orvosom sokszor bejött hozzám kérdezte, hogy hogy vagyok majd mondta, hogyha 3-kor hazamehetünk.

Ötre megérkeztünk Tatabányára. Nagyon jó volt hazajönni. Nem csüggedtem, örültem, hogy magam mötött tudom ezt a szörnyűséget, és bizakodva várom a jövőt. Bizom benne, hogy többször nem fog velem ez előfordulni. Vigyázok magamra nagyon. Jobban mint eddig valaha, mert még egy ilyen szörnyűséget nem szeretnék átélni, bár tudom ez nem kívánság műsor.

Köszönöm, hogy tartottátok bennem a lelket és sokat gondoltatok rám.

Sokszor ölel Benneteket

Zsuzska

Kép
pgsuska

Méhi,
az én legjobb barátnőmnek egy korai elhalt terhessége után egy teljesen egészséges kislánya született. Nem volt teljesen zavartalan a terhessége, sokat kellett pihennie, de az eredmény kiváló. Most várja a második babáját, ezzel is pihennie kell, de egyelőre minden rendben.

Egy másik lányt is ismerek, akinek az első sikertelen terhessége óta most már öt! gyereke van.

Olyat is ismerek, akinek két teljesen zavartalan terhesség és egészséges gyerek után volt két elhalt terhessége. Vele is történhetett volna fordítva, először két sikertelen terhesség, utána két gyönyörű gyerek.
Tényleg egyelőre nincs okod nagyon aggódni!

Minden jót és sok sikert kívánok neked!
Zsuzsó
zsuzso

Szia Zsuzska,

örülök, hogy túl vagy ezen a borzalmon és sajnálom, hogy neked sokkal megrázóbb volt, mint néhányunknak. Számomra nem volt ekkora kín fizikailag. (mi reggel fél 10re mentünk és 5körül már jöttünk haza. pálcika helyett egy 4be tört tablettát kaptam), de természetesen soha ebben az életben nem akarom átélni!!!!!!

Remélem egyikőnknek sem kell többé.

Lelkileg most erősnek tűntél, ahogy írtál... ne ijedj meg valószínűleg a legkülönbözőbb szituációkban fogsz összetörni, de ez a gyógyulás része... nekem már majdnem 4 hét telt el, tudatosan hárítok de sokszor átélem az eseményeket újra Kép

Mit mondtak mennyit kell várnotok a következővel? És mikor lesz szövettani eredmény?

Csináltak előtte UH-t?

Várom, hogy írj
pusz
Chris
chris791119

Méhi!
Nekem két barátnőm van elhalt terhességgel, majd egészséges gyerekkel. És itt a neten is ismerek pár lányt. Tényleg ne nagyon hatalmasodjon el rajtad, a nekem soha nem fog sikerülni érzés. Valószínűleg azon nagy táborba tartozol, akivel 1x, véletlenül fordul elő ilyesmi. Tényleg. Optimistán várd és készülj a követekezőre!!!
Ha megnyugtat, kérj bakterológiai vizsgálatot és hormon képet. Ennyit biztos megtesz az orvosod. Ha nem, menj el máshova!

Zsuzska!
Jó, hogy túl vagy rajta. A fizikai nehézséget már leküzdötted. Nemsokára jobb lesz, és készülhetsz a következő babásodásra!
Akkor nem vagyok egyedül a pálcikával. Soha nem éreztem ilyen fájdalmat, nekem is egy idegen orvos csinálta. Azóta is összeugrik a gyomrom, ha látom a kórházban.

Tina
vtina

Szia Chris és Vtina!

Csináltak előtte uh-t, sajna semmi változás nem volt rajta. Már szabálytalan volt a petezsák. Azt mondta a doktor, hogy 3 menstruációs ciklust kell megvárni, utána lehet próbálkozni. De jeleznünk kell, hogy mikor tervezzük mert akkor már előtte kapok gyógyszereket, hogy rásegítsenek a terhességre.

Nekem az orvos egyáltalán nem beszélt a szövettanról, nem is tudtam, hogy ilyenkor néznek ilyet.Ez pontosan mit jelent?? Akkor is van szövettani vizsgálat, ha üres volt a petezsák???

Amúgy jól vagyok, nem vérezgetek már. Nem fáj a hasam sem, elég sokat fekszem. Minden rendben van.Várom, hogy teljesen fitt legyek és hogy elkezdődjön a normális régi életem. Köszönöm, hogy szorítottatok, és gondoltatok rám.

Jah, még valami két hét múlva kell visszamennem, akkor kapom meg a zárójelentésemet. Mert azt a kórházban nem vártam meg, hamarabb eljöttem, és mondta az orvos, hogy majd lehozza Tatabányára, és odaadja amikor megyek hozzá a magánrendelőjébe.

Üdv Nektek
Zsuzska

Kép
pgsuska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?