A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Szilvi!
Szerintem nyugodtan, nyíltan beszéld meg a dokival, hogy mikor, illetve milyen esetekben fektet be! Nekem tök jó volt, hogy tudtam, ha 34. hét leőtt akarnak megszületni, irány a klininka, ha komolyan nyílni kezd, vagy felmegy a vérnyomásom, srb, irány a kórház. De ha minden ok, és nem lakunk a világ végén, akkor nem fektet be, főként 2 gerek mellől. Persze a végén 1-2 naponta jártam be ctg-re. Viszont rendezd el azt is, hogy semmi fölösleges kockázat, ha menni kell, hát menni kell! És fel a fejjel! Ha be kell feküdni, az is megéri, ha ott lesznek egészségesen a picik!
Ikeranya! Tényleg tök jók a képek. Engem is érdekelnek a "részletek", jövőre mi is tervezzük a sízést, persze nem a kicsiknek, hozzájuk elvinnénk anyukámat bébicsősznek!
Nettke! A bordámat nekem határozottan rugták, meg feszítették, annyira, hogy kicsit az íve más is lett, mostanában kezd talán visszamenni eredeti fazonjára Kép!
Claire
claire

Sziasztok!

Köszönöm a dicséreteket a hölgyek nevében is. Szóval mi a párommal már régóta járunk síelni és elhatároztuk, hogy a manókat is hamar megtanítjuk, hogy együtt mehessen az egész család síelni. Nálunk ez úgy nézett ki már tavaly is és idén is, hogy vittünk papát-mamát is. Nélkülük nem lett volna élvezetes. 2 autóval és tengernyi cuccal meg lehetett oldani, hogy mi is élvezhessük a síelést. Egy barátunk kint van egész télen, ő síoktató egyébként. Délelőttönként a gyermekekkel foglalkoztunk a bébipályán, délben nagyszülők elvitték vissza a 3 bébit ebédelni, aludni stb. Mi pedig síelhettünk a barátainkkal "felnőttek" módjára. Délután pedig már ismét együtt volt a család. Már itthon a kertben "gyakoroltunk", amikor leesett a hó. Rengeteget jelent egy 2-3-4 éves gyerkőcnek, ha akár sík talajon is, de van cípő és léc a lábán, mielőtt nekiszalad bármilyen lejtőnek is. Ez szerintem ugyanígy vonatkozik egy felnőttre is, aki még életében nem síelt. Doris használd ki, hogy ott van a hegy! De nem akarok nagyon off lenni, szívesen mesélek még, ha érdekel mail-ben.
ikeranya

Ikeranya Kép
Mi eddig is szülőkkel együtt jártunk síelni, sőt még az öcsémék is szoktak jönni, így mi tényleg cókmókkal szoktunk indulni.
Idén sajna elmaradt a síelés, mert nálunk nem jött ki úgy a lépés, hogy a párom is ráért volna jönni, de jövőre megyünk.
Bár a fiúk akkor valószínűleg nem fognak még lécre állni, hiszen még 1,5 évesek sem lesznek... de utána télen már őket is rá szeretném állítani a lécre.
Ti hova jártok síelni?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

IkeranyaKép
Mivel hárman is érdeklődtünk a részletek iránt szerintem nem OFF a témaKépHová jártok sielni? És milyen szálláshelyet választotok? Úgy értem magánháznál, apartmanban, szállodában laktok ilyenkor? Te főzöl vagy az megoldott mert három gyerkőccel azért az is időigényes. Mikor kezdték a gyerkőcök elsőként a sizést? A Párom most tervezi, hogy jövő hétvégén bérel felszerelést és kipróbálja a Rigi hegy kezdő pályájátKép Ő valamikor gyermekkorában sielt utoljára én még akkor sem. Mindenképp szeretnénk elkezdeni mi itt vagyunkKép Nekem is van egy ismerősöm otthon aki sioktató és az egész szezont többnyire Ausztriában töltik. Ha a családja teheti mennek utánaKép
OrsiKép
Akkor Nektek tényleg ideális lesz akár már jövőre is a dolog ha igy nagycsaláddal tudtok menniKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok! Szerintem sem off! Én gyerekként próbálgattam Mo. buckáit, aztán egyetemistaként, meg amikor dolgozni kezdtem, akkor 1-1 hétre elmentünk sítáborokba, az jó volt, mert volt oktató. Aztán kül. okok miatt sok év kimaradt megint, de mostmár nagyon szeretném!! amúgy is elég mozgós vagyok, hozzá a hó mező, állati jól kikapcsol. Bár nem síelek jól, de nagyon szeretek(nék).
Tényleg, kb mibe kerül most egy hét, ha olyan helyre mész, ami gyerekkel is élvezhető? Mi lehet, hogy a munkahelyemmel fogunk akkor is sítáborozni, úgy legalább nem nekem kell szervezni!
Jó hétvégét! Claire
claire

Sziasztok!

Krisztina, Boldog 1. születésnapot kívánok a Lányoknak!KépKép

Zsuzsi

ps: gyakran olvasom a topicot, csak időm nincs írni.KépKép
zsuzsi

SziasztokKép
IkeranyaKép
Igazán édesek a lányok!!!Kép Nagyon nagy élmény lehet velük. Sajnos én sem síelek, de a következő 5 éves tervben benne van, hogy megyünk, és szívesen megtanítanám én is a fiúkat. Hátha kivenne egy kis energiát belőlükKépKép

SziszusKép
Ez a süti nagyon jól hangzik. Na jó, jó lesz édesítőszerrel is.KépKép Rám férne öt kiló fogyás, mert nagyon felkapkodtam itt a szoptatás alatt.KépKép Fogyózni kellene....

KrisztinaKép
Én is boldog szülinapot kívánok !! Mi ma vagyunk 5 hónaposak.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Doris Kép
Benne van a tervben jövőre s ítúra. A mamim amúgy sem szokott sokat síelni, így neki nem is gond, ha a fiúkra vigyáz. Nem beszélve a páromról, aki nem síel. Mi meg az öcséimmel és Apuval szoktuk meghódítani a hegyet.

A szüleim most Donovalyt fedezték fel, ahol szuper oktatók vannak. Pályaszállás. Jövőre mi oda megyünk.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Krisztina! KépKép
Mi is boldog szülinapot kívánunk a Lányoknak! KépKépKépKép

Cat!
Nektek az 5 hónaposhoz! KépKép

Szia Zsuzsi!
Még hacsak olvasol is. Kép

Síelés:
Engem is érdekelnek a részletek. Kép
Bár, ha mi el is megyünk egyszer, akkor a párom végig a jó meleg szobában lesz. Kép Sajnos ő nem szereti a hideget. Kép Így legfeljebb a fiúk majd csak pár év múlva mehetnek a sulijukkal. Ráadásul a nagyikra sem számíthatunk. Dehát ki tudja még mit hoz a jövő. Kép

Eri + Viki és Zoli
simones

sziasztok
abban kernem a segitsegeteket, hogy van e itt olyan, aki harmas ikreket var, nekem eddig ugy nez harom babam lesz, az elejen negynek indult
tapasztalatokat szeretnek szerezni hogy kb mikor kell befekudni meg minden, meg hogy lehet birni
koszonom
bernie

Sziasztok!

Mi Olaszországba járunk síelni, a Dolomitokba. Bellamonte-ban van egy nagy ház, amit bérel egy magyar utazási iroda egész télre. Ez egy nagyon szuper diákszállónak felel meg (szerintem), minden szobához külön fürdő, Wc. Mi 7-en (3 bébi, 2 nagyi + mi) kettő szobában elfértünk. Az ikrek a nagyszülőkkel aludtak, velünk a pici. Kaptunk reggelit, vacsorát, de napközben van mindig meleg tea, kenyér, de azért általában napközben mindenki síel. Az egy hét került 320 Euróba. Plusz síbérlet+ utazási ktg. De a gyerekeknek pl. ingyenes a síbérlet.
Az ikrek lábán tavaly 3 évesen volt először léc, akkor még fél- 1 óra után megunták, le kellett venni a lábukról. Idén már alig akarták abbahagyni, nagyon élvezték. Felvittük őket már felvonóval magasabb helyekre is és nagyon édesen lecsorogtak velünk. A kicsi most 2 éves, most próbálta először és ő már most alig akarta abbahagyni, persze csak az enyhe lejtésű bébipályán lökdöstük, én fent egy kicsit meglöktem, lent a párom elkapta, közben a gyermek ujjongva vísított, persze cumi a szájában végig.
KépKép
Nézegettem a képeket a babákról, annyira édes mindegyik!
Doris! Gergő már jól viseli a szemüveget? Bocs, ha írtál már róla, átfutottam az archívokat, de lehet, hogy ez kimaradt.
ikeranya

Doris Kép Claire Kép én is tudom, és ha bármi fikarcnyi indok felmerül, azonnal szónélkül megyek ... persze félek, hisz pontosan tudom azt is, hogy van amikor a baj nem is vehető észre Kép
A lényeg, minden nappal közelebb vannak hozzánk Kép és reméljük azért még pár hétig bent lesznek Kép

Cat Kép már 5 hónaposak? Kép

Szilvi
30 !!!!! Kép Kép

Sz.

KépKép
sziszus

SziasztokKép
Szilvi, nem kell félni, minden rendben lesz és ne is olvasgasd a rémtörténeteinketKép Lényeg, hogy hizzál, kerekedjél és "repedjen" a pocakod a babáktólKép Bocsi, ezt nem rosszindulatúan irtam, csak én a 27. héttől mikor már tudtuk, hogy korábban fognak sajnos születni mindig azt reméltem kireped majd a pocakom mert ez azt jelentette volna, hogy jó nagyra tudtak növögetni odabent..."sajna" megúsztam a repedéseket de reméljük Te nem fogodKépKép
IkeranyaKép
Jól teszitek, hogy családosan jártok sielni és klassz lehet igy nyugiban együtt lenniKép Nagyon jók a képekKép Köszi kérdésed Gergő tényleg egy kis HŐS a szemüveg terén isKép Zokszó nélkül viseliKép A ragasztásos órák számát sajna megemelték de ezt is nagyon-nagyon hősiesen viseliKép
BernieKép
Üdvözöllek és gratulálokKép Vannak köztünk hármasikres mamik, csak valószinüleg nincs idejük irni, de reméljük mielöbb bejelentkeznekKép Vigyázz Magatokra és próbálj nem idegeskedniKép Mesélj Magatokról néhány szótKép
ZsuzsiKép
Olyan rég irtál már magatokról...Mi újság van?
OrsiKép
Reméljük jövőre ki tudjátok élvezni a sizéstKép

OrsiKépCatKép
Éjszakai ébredések megoldódtak?

Én is gratulálok minden kis ünnepeltnek akár hófordulós akár évfordulósKép

doris

Kedves Doris,
koszi szepen, remelem valaki majd jelentkezik, mert annyi kerdesem van
a bmcbe jarok, es harombol harom baba maradt meg lombikkal, es most lett volna a redukciom csak ikrekere, de kiderult, hogy a mehszajhoz legkozelebb eso petezsakban ketten is vannak, igy nagyon veszelyes lett volna a redukcio
igy igazabol vallalnom kell a harmas ikreket, meg tudom sok midnen valtozhat, csak a nagy riziko miatt nem mertem volna vallani oket, meg a aprom kulfoldi, es a negyediken lakom, lift nincs igy nem tudom mi lesz Kép
de hat majd megoldom valahogyKép
bernie

Doris Kép
Nálunk egész jó most a helyzet, csak Máté kel 1szer. Ez már elviselhető.

VISZONT. mamik ezt megosztom mindenkivel. Csak nálunk gond, hogy ilyen korán világosodik??? A fiaim régebben 6kor még simán visszaludtak, most, hogy világos van, mindkettő kukorékol reggel. Ha 5kor fog kivilágosodni, akkor akkor fognak kelni???

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

DorisKép
Én is köszi a kérdést. Sajnos nálunk nemr endeződött, de azért jobb a helyzet. Általában 3* kelek fel éjjel, és a 3. már etetés 1/2 4-4 fele. Utánna még visszaalszanak gond délkül,de sajnos 6-kor ahogy OrsiKép is írja kipattan a szemük, és sikítoznak.Kép Korábban 7-ig, 1/2 8-ig húzták a lóbőrt, de mostmár sajnos nemKép

Na de tudom, hogy Nálatok mégtöb kelés van, így ebbe a helyzetbe már belenyugodtamKép Minde reggel botorkálok a konyha felé, azzal a gondolattal, hogy na ezt már nem lehet túlélni, de a kávé után már minden helyrekerül.Kép

BernieKép
Gratulálok!Kép Biztos nem lesz könnyű, de ha mind a 3 baba Titeket választott megváltoztathatalanul, akkor biztos oka vanKépKépHányadik lombik volt ? Mi is BMC-sek voltunk. A párod milyen nemzetiségű ? Merre laktok ? Segítséged lesz ? (szülő, nagyszülő)

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Kép

próbállak olvasni benneteket, de sajna írni nem nagyon van időm Kép

először is: Ikeranya irtó helyesek a lányaid Kép
nagyon irigyellek a jó kis családi síelésért!!!

Olyan távolinak tűnik, hogy mi bárhová is menjünkegyütt nyugodtan ... eddig még pár órára lehetett velük jönni menni mert a hordozóban aludtak, de sajna ennek is vége Kép mert kipattan a szemük, ahogy megáll az autó, aztán megy az ereszd el a hajamat ... így meg ugye elég cikis lenne pl. egy étteremben Kép

Nálunk amúgy a pocak probléma javulni látszik amióta nem fejek és hátradőlve szoptatok ... mert így nem ömlik nekik annyira a tejcsi és nem nyelnek annyi levegőt ... a sírás sajna maradt, de úgy vélem inkább nyüglődnek, mert még nem tudják elfoglalni magukat és én is csak rövid ideig vagyok szórakoztató Kép

Egyébként mindkét poronty taknyos és köhög - a nagylányok hozták haza Kép Bencusnak a szeme is gyulladt ...

Amúgy jól vagyunk - bár most számoltam össze, hogy 8-9szer kelek ált. egy éjszaka Kép
ebből csak egyszer esznek - bár lehet hogy ennének többször, de én úgy ítéltem, hogy napi 1000 grammos adagok mellett elég nekik egyszer enni éjszaka ...

Szerintetek javulnak majd az éjszakák?
Úgy alunék már Kép

Eriska Kép
köszi az érdeklődést hát nagyjából ennyi van nálunk ...
Ti hogy vagytok?
Teszel fel majd újabb képet a lányokról - olyan kíváncsi lennék?

Szerintetek mikortól lesznek el egy kicsit magukban?
És még egy - anyósom szerint minden "rendes" gyerek kaja után kidől és alszik ...
Hááát az enyémek nem ... sőt játékot igényelnek kaja után, aztán meg egy röpke félórás alvásért is közelharcot kell vívni ...
Mi erről a véleményetek?

A férjem is eléggé ki van a sírás-rívás-nyüglőpdés miatt ... szerintetek mivel biztassam mikor lesz jobb? úgy 10-15 év múlvaKép?

Rita
trus

Rita Kép
Akkor szerintem nincs "rendes" gyerek. Az enyémek már nagyon régóta nem dőlnek ki kaja után. Szerintem olyan 2 hós koruk óta biztos nem. Most meg már rendszeresen nem dőlnek ki Kép hanem megy a játék meg a foglalkozás.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Rita nem lehet egyszerű. De ahogy visszaemlékszem, nálunk is elég kilátástalannak tűnt anno a helyzet, az én lányaim is rengeteget ordítottak, főleg szopik után, mert állandóan degeszre ették magukat. Aztán mire lenyugodtak, már megint jött egy etetés és kezdődött a cirkusz. Úgy rémlik, hogy amikor már önállóan elkezdtek ücsörögni, kb. 6 hónaposan, akkor már nem kellett őket büfiztetni, talán onnantól kezdve könnyebb volt. Kitartás! Az biztos, hogy ahogy nőnek, azért egyre kevesebbet alszanak napközben. Nem akarlak elkeseríteni, de én másfél éves korukig egyetlen éjszakát sem tudtam átaludni, mindig keltek. De valahogy mindenhez hozzá lehet szokni és így imádjuk őket! Most pedig itt irigykedek a kisbabák után, az enyémek már olyan "nagyok".
ikeranya

RitaKép
Az enyémek sem dőlnek ki kaja után. Akkor jön a játék. Kb 10 percet vannak el magukban, utánna foglalkoztatni kell őket. Amikor úgy ítélem, meg, hogy már aludna, akkor hasra vágom. Ha 10 percig nyűglődik és nem alszik el, akkor vissza fordítom, mert nem akar aludni. Akkor még fárasztani kell. Oli már megoldja, mert ha nem tetszik neki hason már vágja is át magát hátra, hogy nem akar aludni.
Sajnos ilyenkor is szokott nyűglődni mindkettő, amikor álmos, de még nem tud elaludni.

A sírás azért alább fog hagyni, de nyüglődés az még mindig van nálunk, és máshol is. Van nap, hogy kevesebb, van, hogy több. Én alig várom már, hogy üljenek, és magukba eljátszanak!Kép Mindig vár valamit az ember.KépKépKép

Jobbulást a fiúknak!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

SziasztokKép
Húúú BernieKép Ez fantasztikus de tényleg hihetetlenül nehéz időszak áll elötted. Ne érts félre, nem ijesztegetésnek szánom, tényleg én mindent a pozitiv oldaláról közelitek meg, de a párod nélkül nagyon nehéz lesz. Ő merre lakik, hol éltek? Hazajár esténként vagy hétvégenként? Tárolótok esetleg a házban van ahová a babakocsit beteheted? Én az első fél évet töltöttem a Párom nélkül mert mi meg a lombik elött elvállaltunk egy kiküldetést de a fürdetésre mindig igyekeztem segitséget szervezni magamnak mert azt azért nagyon húzós végigcsinálni. Hétvégenként meg a Párom hazarepült igy azokon az éjszkákon legalább nem kellett egyedül etetnem ha egyszerre sirtak.Kép Nem mondom, hogy lehetetlen, de három baba az azért "sok" egy emberre. FigyuKép Szerintem mindenképp szerevezzétek meg már jóelőre a segitséget, ki miben mikor tud majd a rendelkezésedre állni és nem szégyeld ezt mert sokunk még két gyerkőccel is szenvedKép
OrsiKép
Örülök, hogy jobbak az éjszakák, irigykedem is egy picitKép A világosodás nálunk is probléma...bár nálunk reggel 6-kor még elég sötét van meg redőnyt használunk és sötétitő függönyt is de ennek ellenére 6-negyed 7-től már zajlik az élet...Kép
CatKép
Ismerős ez a KV-ért kitántorgás...Én is felöltöztetem Őket, kijövünk a nappaliba és azonnal szaladok a "drogomért" különben kezelhetetlen vagyokKép Remélem azért rendeződnek majd az éjszakáitok...az enyémek rossz alvók, főként Geri, de ezzel nincs mit tenni. Tegnap csak egyszer aludtak fél órát, ezen kivül voltunk délután uszodában is és du.6-tól már visitottak a fáradtságtól 7-kor meg már aludtak. Azt hittem jó nyugis éjszakánk lesz, de nem igy történt mint a legtöbb esetbenKép
RitaKép
Sajnálom az éjszakáidat, nagyon együtt érzek Veled de hidd el lesz ez még jobb is. Nálunk annyit javult a helyzet, hogy bár kelek 8-9-10 alkalommal egy éjjel, de ezekre a Párom már fel sem riad én meg le tudom Őket rendezni. Csak akkor szólok Neki, ha egyszerre visitanak a kajciért mert azért jobb együtt etetni Őket mint nekem egyedül kinlódnom a "culika" kölkeimmel. Kép A nyugis kávézóba vagy étterembe való beülésre már nagyon vágyódom, de az én gyerkőceimet elnézve erre még nincs esélyünk... Talán ha már szaladnak, motoroznak és játszó közelében találunk valami alkalmas helyet...Kép Nektek viszont biztatásképpen irom, hogy a nyár már jó lesz ilyen szempontból mert a babakocsiban már ücsörögve nézelődnek, esetleg kifli-csücsköt majdszolgatnak majd és érdekes lesz a világ egy nyitott kávézó teraszán isKép Fel a fejjelKép

doris

Sziasztok!
Lányok!
Én legfeljebb akkor ülhetnék be nyugodtan egy kávézóba, étterembe, ha nincsenk velem a fiaim. Ha ott vannak egy rövid ideig elvannak, aztán felforgatják az egészet. Kép Még jó, hogy az Ikea gyerekbarát. Máshova még nem mertünk menni velük. Kép
Éjszakai alvás idővel biztos jobb lesz. KépBár ők még mindig felkelnek éjszaka. Most, hogy taknyosok persze még többször. De biztos eljön az az idő, mikor majd nem is vesszük észre hogy itthon vannak. Kép Iker unokaöcsikéim már nem sokat vannak otthon. Néha randi, haverok... Na jó, ők már 17 évesek. Kép

Bernie!
Üdv köztünk és gratulálok én is. KépKép
Doris már sok mindent írt.Kép Hamarosan biztos jelentkeznek a hármasikresek is. Kép

Eri
simones

Ikeranya!
De jóóó, síelés.Kép
Nagyon jók a képekKép

Berni!
Üdv itt.Kép
Gratulálok a babákhoz.Kép
Vigyázz magadra és a babákra!!!Kép

Rita!
Bele tudom képzelni magam a helyzetedbe, mert ezen majd nekünk is át kell esnünk.Kitartás!!!

Lányok!
Voltunk szombaton 4D UH-n.Kép
Olyan fantasztikus élmény volt.Kép
Már teljesen oda vagyok a kis skacokért.Kép
Már látszik, hogy melyikük lesz a zsiványabb.Rendesen produkálta magát.Kép
Ő a "B" baba, és már 434 grammos.Kép
Az "A" baba kicsit szégyenlősebb volt, hason feküdt és nem akarta a mozizást, de ő a nagyobb, mert már 497 grammos.Szegénykémnek az álla alatt, a mellkhasánál van a "B" baba feje.
A talpacskájuk már 4 cm.Kép
Megvan az oka a borda fájásomnak.Az egyik kis pasinak a kis lábacskája nyomja.

Itt vannak a képek:
https://www.babanet.hu/album/main.php?1&album=4265&page=2

Judyt
22+1

Judyt
KépKép
judyt

JudytKép
Megnéztem a képeket és tündériekKép Olyan megható igy együtt látni ŐketKép Ne sajnáld, nekik nem okoz problémát, hogy mikor hol van egyikük-másikuk buksija, jól arrébblöködik egymást ha útban vannakKép
EriKép
Most már mi is csak bababarát helyre mehetünk ha valaha eljutunk mert kettesben biztos, hogy soha...legalábbis most úgy tűnikKép Ez a felforgatás ismerős...tegnap elmerészkedtünke egy uszodába...mindenhol izomlázam van mert a babakocsit csak az előtérig vihettükKép

Gyöngyiékről nem tudtok valamit? Rég nem irt már, remélem jól vannakKép

doris

Elújságolom, hogy LEVI is megfordult a hátáról a hasára Kép
Nem tudom, miért a nehezebbel kezdték a fiaim. Kép Hasról hátra még nem megy a visszaforgás! így manuális forgató lettem Kép

Judyt Kép
gyönyörűek!!!!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Doris!
Mi még usziban nem is voltunk. De majd pár év múlva már nemcsak bababarát helyre mehetünk. Kép
Nemrég kettesben voltunk vásárolni a Corában, míg anyukámmal voltak. A bizalomkártyánál már hiányolták is a fiainkat. Kép Pedig eddig minden alkalommal felforgatták előttük az autókat. Kép Egyiküknek szintén ikrei vannak, de ők már középiskolások.

Judyt!
Nagyon jók a képek. KépBiztos nem zavarja őket, mert még most is néha olyan helyzetekben vannak,
hogy csodálkozom hogy bírják. Kép

Következő Kismama börze 2005. május 14., szombat 8-15 óra között BV A pavilon. Kép

Megy valaki árulni? Marcsi?

Eri
simones

SziasztokKép
JudytKép
Nagyon helyesek a kölkök. Ilyen fütykösös képünk nekünk is van!KépKép Úgy látom, hogy mindenhol a B baba a huncutabbKépKép Már nagyon szép súlyuk van!

DorisKép,EriKép
Csak álmodni merünk éttermezgetésről velük.Kép Tegnap és tegnapelőtt is vendégségbe voltunk velük, de ez sem volt egyszerű. Mindkét gyerkőcöt kézben ringatva kellett ott elaltatni, olyan nyűgösek voltak. Itthon sosem altatok pedig így! Majd leszakad a hátam és a derekam ugye 2 közel 7,5 kilós gyerkőcöt így altatni. Hatszor meggondolom a vendégeskedést legközelebbKép

OrsiKép
Gratula a forgáshoz. Nagyon ügyes LeviKép Akkor minek jártok Dévényezni? KépKép Maholnap elindul.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
képzeld el, hogy felhúzza magát ülésbe. A gyógyotnász meg tépi a haját, hogy neki még nem lenne szabad ülnie. De ha nem teljesen vízszintesbe van, akkor megkapaszkodik és húzza magát pl. ha a mellkasomon háttal fekszik.
Jógyerek!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

sZiasztok!

Ma kaptuk a 4. hós oltást eléggé zürős volt... most sikerült megynugtatnaom és letenni őket...

Orsi!
Gratula a fiúkhoz!!! Nagyon ügyesek! a lányaim hasról hátra fordultak meg a tegnapelőtt. Úgy megijedtek,nagyon aranyosak voltak. Eszter meg átfordult az oldalára a hátátról, de hasra még egyelőre nem. A fiúknak milyen a fogásuk. Pl. ha nyújtasz feléjük egy játékot?? Nálunk Hanna nem igazán ragadja meg, csak a takaróját, az Eszter pedig mindent elkap és dugja be a szájába!
Különben úgytudom, hogy a dévényes torna kicsit felpörgetheti a mozgás fejlődést, azokál a gyerekeknél, akiknél nincs semmilyen probléma...
Lehet, hogy nálatok is ez történt?!!?:-))))

Claire!
Hogy van Eszterkéd? Jártok végül is a gyógytornászhoz?

Doris!
Kiváncsi vagyok, hogy milyen feladatokat kaptatok a Petőben, ja és hogy csinálgatjátok-e??

Rita!

Örvendek, hogy már nincs olyan hasfájás mint volt! Ezek már jó előjelek!!! Meglásd lassan elmúlik a sok sírás. A férjednek, mond , hogy tartson ki és aranyos mosolygós fiai lesznek pár hét múlva!!
Gondolok rátok!!!
Valahol olvastam, hogy hozzám " közel" laktok. mi Békásmegyer Ófaluban, Csillaghegy mellett lakunk.
Lehet, hogy egyszer összefutunk a Duna parton?!

Erika
eriska

Orsi!
Gratula Levinek,nagyon ügyes!
Nem akarlak elkeseríteni,de a 8éves fiam is a világos-sötét változásai szerint fekszik,kel.Mióta 6-kor világos van,fel is ébred akkor.De csaki kizárólag,ha nem kell.Ha suli van,úgy kell kirobbantani.Hétvégén bezzeg!!!
De ez így volt mindig is.Talán alkat kérdése is ez.Vele már annyiban könnyebb,hogy elvan egyedül reggelente,így nem feltétlenül kell hozzá felkelni.

Judy!
Tündériek a fiúk.Majd 15 év múlva mutogathatod a csajok,hogy már anno milyük volt!

Bernie!
Gratulálok a babákhoz!És kitartás!
Nekünk is hármasikreink lesznek,úgy néz ki,hogy három kisfiú és ma 26 hetesek.Úgyhogy kérdezz bátran akár itt, akár e-mail-en( nyedit@freemail.hu)!

Edit

Kép

Kép
edit73

Erika Kép
Máté szimmetrikusan forog hátról hasra, Levi egyelőre csak balra (Máté is így kezdte).
A tárgyakért mindketten célzottan nyúlnak, de csak azért, ami magasabban van. A földönlévőkért még nem, így a gyömöszkölés sincs még, mert amiért nyúlnak az rendszerint ki van kötve Kép

Edit Kép
Köszi az infót Kép Lehet, hogy nálunk is ez lesz. Szerencsére a fiúk reggel még nagyon jól elvannak a babatornásztató alatt, így én is tudok egy picit még aludni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lányok!
Köszönöm a fiúk nevében is a dicsérő szavakat.Kép

Orsi!
Gratula nektek!!!Kép
Ügyesek vagytok.Kép

Doris!
Gyöngyiék jól vannak.Most sokat dolgozik.Remélem majd írni fog minél hamarabb.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

OrsiKép
Azt olvastam, hogy 4 hónapos kor után már ne kössük ki a játékokat, mert nem tudják megragadni és szájba tömniKép Nálunk hasonfekve már mindkettő nyúl a játékért, és megy be a szájukba minden. Viszont érdekes, ha én nyújtok nekik valamit, azt nem veszik el tőlem.Kép

Oltást mikor kaptok? A 4 hós lesz?

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
de a földön nem nem érdekli őket Kép Vagy majd ott is észreveszik?
De a babatornásztató azért maradhat?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Persze a babatornáztató az kell, és még maradhatnak lógósak, de el kell körülöttük helyezni pár színes megragadható dolgot is.Kép Majd észreveszik idővel. Az enyémeket is csak akkor érdekli, ha az orruk elé teszem. Ami már 10cm-el arrébb van, az nem kell.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Judyt Kép

Koszi az uzenetet, mar itt is vagyok... Megneztem a fiuk kepeit, irto aranyosak... Kép

Rogton utana mentem is a korhazba, mert nalunk is ma volt esedekes az UH. Csak 2 orat kellett varnom a soromra - annak ellenere hogy idore mentem (12.30-ra, szoval a vegen mar majd ehenhaltam...). Kép

A lenyeg, hogy minden rendben, mar kb. 650 es 630 g-ak, meg mindig kislanyok. Nem hazudtoltak meg magukat aktivsag teren, az UH-t meg keresztfekvekvesben kezdtek, de mar felig befordulva fejeztek be... Kép Mindez persze allati sok mozgas kozepette...

Doris Kép

Aranyos vagy hogy hianyolsz, itt vagyok csak nem nagyon volt idom irni. Rengeteg a munka, plussz mult heten kellett egy eloadast is tartanom.

Orsi Kép

Gratula a ket kis forgo-gephez! Kép

Ikeranya Kép

Irigykedve neztem a sielos kepeket... Nalunk iden kimaradt, egyebkent nagy sielni jarok vagyunk.
Irto aranyosak a lanykak. Kép Remelem par ev mulva en is felrakhatom majd a mieinkrol keszult sielos kepeket! Kép

Gyongyi

bgy

Sziasztok!

Zsuzsi! Kép Nagyon aranyos vagy!!!!!!!!!! Köszönjük szépen!

Cat, Eri! Kép Köszi!!!

Ja, Doris is mellékesen megemlítette: (köszi...)

Többiek! Nektek is köszi! Kép

Őszintén? Elég rosszul esett, hogy már itt a táblázat is és Zsuzsi "fel is hívta" rá a figyelmeteket és le se sz..., már csak illemből, azért nem ártott volna, de ehelyett olvashattam egyesek egetverő problémáit, "csodáit", pedig azt hiszem, hogy azoknál sokkal nagyobb "esemény", hogy vkik 1 évesek lettek! Kép
DE persze mindekinek a maga gondja, baja, szenzációja a fontos..., lehet én fogom fel túl nem is tudom hogyan, ez van!

Orsi! Szeretnélek megkérni, hogy vegyél ki minket a babanetes táblázatból, mert azt hiszem, ide nem jövök többet! Kép

Krisztina

Krisztina
k78

OrsiKép
Ez olyan nagy élmény, mikor már forgolódni tudnak, emlékszem én is milyen boldog voltamKépKépGratulálok, nagyon kis ügyesekKép
Én a tornáztató lógattyús játékot akkor vontam ki a forgalomból, mikor Gergő abba csimpaszkodva próbálkozott felállni...KépSzerintem használjátok nyugodtan és nem kell megijedned, fognak Ők nyúlni a tárgyak utánKép Csinálj olyan programot is Nekik mikor elteszed ezt a tornáztatót és csak csörgő, zenélő játékok lesznek a talajon mellettük, biztos élvezni fogjákKép
EriKép
Szerintem mostanában mi sem próbálkozunk uszodázással annyira kimeritő voltKépKép A gondot az jelentette, hogy nem volt elég meleg a viz, igy kétszer 10 perc után ki kellett Őket hozni mert fáztak. Azért ha találnék 34-36 C-os vizű medencét belevágnék az biztosKép
CatKép
Megmondom Őszintén mi sem éttermezgettünk velük, utoljára a múlt évi nyaralásnál de az nyitott teraszos hely volt és elaludtak a babakocsiban. Mostanra viszont már óriási lurkók, rendetlenkednek, marakodnak, veszekednek, sikitoznak meg egyébként is nagy huncut kópék és kiabálva beszélgetnek igy egyetlen étteremben sem tűrnének meg minket, maradnak a nyári nyitott helységekKépKép Én szivesebben hivok inkább magunkhoz vendégeket mert tudom a mi lakásunkat miként amortizálják le és ezt már nem merném más otthonában megkockáztatniKépKép
ErikaKép
Remélem jól vagytok az oltás után...Kép A feladatok hétköznapiak. A játékok során ügyelnem kell arra, hogy a bal kezét használja inkább, a tárgyakat a bal kezébe kell adogatnom, sétáltatnom kell, "talicskázást" játszani bár még nem rakja a kezét de jót nevet mikor megemelem a csipőjétKép Tükör elött maszatolgatni borotvahabbal, járatás közben könyvre felléptetni...stb.Kép Májusban kontrol.
GyöngyiKép
Sajnálom, hogy ennyit kellett várakoznod de megérte, tündériek lehetnekKép Gratula a súlyukhozKép

doris

SziasztokKép

bocsánat, megint csak belepillantani volt időm és megmondom őszíntén nagyon megdöbbentem Kép
sajnálom ha véletlenül figyelmetlenségből nem vettem észre a nagy eseményt Krisztina,
és bárki mástól is előre és utólag is elnézést kérek ha valemely fontos eseményre nem reagálnék,- nem taplóságból - de rettenetes nagy itt a forgalom és nem mindíg követhető ....
Ennek ellenére nagyon rosszul esik hogy lehúzod más problémáit és "csodáit" ....
Krisztina!
Ha nem érdekelnek más problémái és csodái egyszerűen megjegyzés nélkül át lehet ugorni rajta.
De véleményem szerint annak akinek néhány hónapos babái vannak minden nap történése egy-eg y apró csoda vagy sikertelenség ... vagy épp nehézség - mint pl. nálunk.
Valószínüleg neked is igen fontosak voltak ezek a csodák annak idején és jólesett megosztani másokkal, vagy éppen elkeseredésedben tanácsot kérni..
( Bár ezek után meggondolom, hogy tényleg van e ennek itt helye)

Doris,
elképzeltem az életképet amit írtál!!!
Nagyon tetszett Kép
remélem így lesz és hamarosan egy teraszon henyél békésen a család KépKép
Bár ahogy így írjátok korántsem biztos hogy béke lesz valaha Kép

Eri(s)ka Kép
igen, akkor jó közel lakunk ... mert mi római vagyunk egész békás magasságában a parton a nagy töltésnél egy lakóparkban ...
Remélem egyszer tényleg talizunk a parton!!!
Mi minden nap ott sétálunk ... Ti le szoktatok járni? - a képet még mindíg hiányolom Kép -

Judyt Kép
tündériek a képek!!
Gratulálok!

Pocakosok kitartás Kép

Rita
trus

KrisztiKép
Ne haragudj, tényleg sajnálom és el is szégyeltem ahogy visszaolvastam, hogy miként reagáltam a hirre...tényleg név nélkül gratuáltam NektekKép BocsánatKép Mentségemre szóljon tényleg nem az érdektelenség miatt történt... Igazad van, sokkal nagyobb hir ez mint egy névtelen beirás. De kérlek, ne vedd ennyire a szivedreKép Én sosem tudom észben tartani, hogy ki gratulált, vagy szólt hozzánk kedves sorokkal...egyszerűen reagálok rá, ha névszerint szólnak, de nem veszem zokon, ha valaki nem ir a hozzászólásomra mert lehet, hogy átsiklott felette, esetleg elvesztette a fonalat olvasás közben mert kizökkentették, vagy épp nincs már arra ideje, hogy mindenre reagáljon... Kérlek ne haragudj ezért, nem vagyunk egyformákKép Pont a napokban irtam valakinek (már nem emlékszem kinek...)aki mentegetőzött, hogy nem igazán veszi észre a mi apró kis fejlődési hullámainkat, hogy ez igazán annak nagy "CSODA" aki átéli, aki megéli mindezt. Ezt Gergő felállásával kapcsolatban irtam le pár napja és igy is gondolom, sajnálom, hogy nem reagáltunk méltóképp de ne légy ilyen szigorú velünk mert ezzel azt érezteted, hogy mi mihaszna, nem törődöm, önző csak önmagunkal foglalkozó emberek vagyunk...pedig én nem igy érzemKépEz a fórum eddig nagyon segitőkész volt, nyoma sincs az önzésnek vagy a marakodásnak. Ha mégis igy érzed ezt sajnálom és azt is, ha kilépsz a fórumról...Kép

RitaKép
Igy legyenKépMármint a henyélés...

doris

Cateye
koszi, a parom angol, vagy Spanyolorszagba vagy vissza Angliaba megyunk, sajna anyukam messze lakik, igy javareszt magamra szamithatok, mert anyu csak neha tud majd feljonni
Simones, Judyt, koszonomKép
Doris
hat nem lehetett konnyu neked sem akkor, meg tudom senkinek ikrekkel
a parom kint fog elni, en megyek utana ahogy lehet, o majd repul haza mindig ahogy tud hetvegente
ha picit nagyobbak a babak, par honaposak, kikoltozunk vegleg
nem tudom mi hogy lesz eleg remiszto jovokepKép
van lent tarolo, igy le tudom majd rakni a kocsit, de meg mas gondjaim lesznek elobbKép itthagyni a lakast, van ket cicank, halak, horcsog, stb, ha minden igaz ide tud kolzoni egy baratnom egy idore
ha esetleg nekem korhazba kell menni
es mar mekkorak a babak?
Edit
koszonom a valaszod, irok mailt hogy ne a tobbieket farasszam ezer kerdesemmelKép)
bernie

BernieKép
A profilodban nem találtam e-mail cimet pedig oda irnék inkább, mert a storynkat már szerintem mindenki únja, viszont nagyon egyforma cipőben járunk ezek szerintKép Ha irsz egy mail-t a cimemre (a profilomban vanKép) akkor irok szivesenKép 17 hónaposak a babák és 6 hónaposak voltak mikor kijöttem a Párom után SvájcbaKépSegitségem nekem sincs de azért bele lehet ám rázódniKép

doris

Sziasztok! Kép

Doris Kép Jelentem repedések lassan megérkeznek Kép főleg a köldököm körül.
(((Nem olvasok rémtörténeteket, de tudod még nincs két éve, hogy meghalt a kislányunk ... )))
De nagyon próbálok pozitívan gondolkodni Kép csak sajnos nem mindig sikerül.

Rita Kép írtam mailt, nem tudom megkaptad e. De látom a fiúk mellett nem sok időd van, és csak drukkolni tudok, hogy könnyebb lesz Kép Kép
Bár nem tudom, hogyan lehet bírni 8-9 felkelést egy éjjel Kép Kép

Judyt Kép nagyon szépek a srácok Kép Kép

Gyöngyi Kép szuper, hogy minden rendben Kép Kép

Krisztina Kép szerintem az itt leírt események mind valakinek csodák és nincs mérce, hogy kisebbek vagy nagyobbak.
Egy biztos nem akartunk a figyelmetlenségünkkel megbántani, de ahogy látom sajnos sikerült ... Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok! Kép

Doris Kép Jelentem repedések lassan megérkeznek Kép főleg a köldököm körül.
(((Nem olvasok rémtörténeteket, de tudod még nincs két éve, hogy meghalt a kislányunk ... )))
De nagyon próbálok pozitívan gondolkodni Kép csak sajnos nem mindig sikerül.

Rita Kép írtam mailt, nem tudom megkaptad e. De látom a fiúk mellett nem sok időd van, és csak drukkolni tudok, hogy könnyebb lesz Kép Kép
Bár nem tudom, hogyan lehet bírni 8-9 felkelést egy éjjel

Judyt Kép nagyon szépek a srácok Kép Kép

Gyöngyi Kép szuper, hogy minden rendben Kép Kép

Krisztina Kép szerintem az itt leírt események mind valakinek csodák és nincs mérce, hogy kisebbek vagy nagyobbak.
Egy biztos nem akartunk a figyelmetlenségünkkel megbántani, de ahogy látom sajnos sikerült ... Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Kép

Bocs, hogy kétszer ment el.
Sz.

Sz.

KépKép
sziszus

Doris

okKép
bernie

SziszuskámKép
Persze, tudom én, hogy nagyon nehéz...ill.nem is tudom mennyire, de akkor is ez most teljesen más és csak a jó dolgokra szabad gondolni hogy ezt érezzék a Babácskák isKép
Drukkolok nagyon-nagyon-nagyonKépKépKép
BernieKép
Várom a leveledKép

doris

KrisztinaKép
Kérlek ne sértődj meg!Kép Biztos nekem is rosszul esett volna, ha elsiklanak egy ilyen nagy nap fölött a többiek, de mostanában annyira pörög a topik, hogy szinte alig lehet 2 gyerkőc mellett követni. Mindenkinek a saját "problémája" a legnagyobb ez igaz, de azért nem jellemző erre a topikra, hogy nem figyelünk egymásra, nem segítünk.Engem igazán érdekel, hogy ünnepeltetek, mit kaptak a lányok, és pár fényképet is szívesen megnéznék róluk!KépKép Kérlek gondold át mégyegyszer ezt a topikelhagyási szándékot, én nagyon sajnálnám...Kép Remélem csak az első felháborodás mondatta veled ezt.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziszus Kép
nem jött mail!!!Kép
mégegyszer a címem: rita.zsolt@axelero.hu
R
trus

Krisztina

Ne haragudj rám, de ha már az önzésnél tartunk, nem gondolod, hogy inkább te vagy egy kicsit önző?! Mások dolgait, csodáit, lenézed és a tis születésnapotokat mindenki más öröme és gondja fölé helyezed. Biztosan nem szándékosan nem gratuláltak neked a többiek és én sem! Nekem eszembe nem jutna egy ilyen dolog miatt megsértődni.
És még most bennünk keltesz bűntudatot? Mindenki mentegetőzik miattad.
A múltkor én is megemlítettem, hogy Lorena kislányomnak névnapja volt és valahogy mindenki elfelejtett gratulálni, de tudom,hogy nem szándékosan és eszembe sem jutott megsértődni. Szerintem te se tedd!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?