A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Noémi,
azt mondták, hogy a higanymérgezés okoz autizmust, ill. annak jellemző tüneteit. Mindenesetre félelmetes, hogy Angliában az anyukák tiltakozására már betiltották, nálunk a kötelező védőoltások meg higanytartalmúak. Kép
kyrandia

Sziasztok!

Benedek az etetőszékében:
Kép

ProBaby márkájú, a neten rendeltük meg, 25 eft volt házhozszállítással együtt.

Részvétem a beteg babáknak. Mi is szenvedünk, fogilag (felfedezte a szájában a fogacskáját, ma egész nap azt láttam, hogy a nyelvével vizsgálgatja az ínyét). Volt egy katasztrofális szorulásunk is, kétszer kellett neki kúpot adnom szerda este, hogy a betomkeményre összeállt kakitól meg tudjon szabadulni. Utána reggelre már volt rendes babás kaki, de nagyon szenvedett.

Egy csomó minden az eszembe volt, amiről írni akartam, de most nem jön elő... Agyilag amúgy is zokni vagyok, a mostanában nemalvással töltött éjszakák, meg az alapdepim is sokat kivesz belőlem. Az elmúlt 8 évben (te jó ég, olyan régóta...) az elmúlt egy év, a babavárás és a babázás volt nekem az az időszak, amikor gyógyszer nélkül is nagyon jól éreztem magamat. Tényleg sokat segít ez a társaság itt, meg persze legjobb a baba...

Jó utat az utazóknak, gyors gyógyulást a betegeskedőknek!

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok! Kép
Ma kiakadtam a Metrora de rendesen.. Kép Ti tudtátok, hogy hétköznap nem lehet kisgyereket bevinni korhatár nélkül??? Nem engedtek be minket... (Pedig az akciós újságból annyi mindent kinéztem, hogy majdnem 100.000 Ft-ot hagytunk volna ott.) Berágtam, és csak azért sem mentünk be, inkább útközben megálltuk hazafelé a Média Marktban, és ott vettünk egy "okosabb" TV-t, és még olcsóbb is volt, pedig nem is volt akciós.. Kép A többi kacatot meg majd megveszem valamelyik nagyáruházban.. Kép

Tegnap kimaradt a gyors reagálásból :
Andi+Pipike, gratula az fogacskához. Kép
Viola! Kösz a leírást! Kép
Kata! Nekem is volt egy dobim, gyönyörű, hatalmas, barna, és rettentő okos, de el kellett altatni, mert epilepsziás volt.. Kép Azóta sem volt kutyám, nekem az az kutyus igazi társ volt, nem csak háziállatka... Kép

Mára:
Pocó! Kép Köszi, elmondom az "okosságot" a csajszinak!Kép

Papzso! Én nem várok a beadatással, minél kisebb a babó annál veszélyeztetettebb, és jön az évszakváltás, ami állítólag "szezonja" ennek a betegségnek. Kép Meg különben is már úgy meg szoktuk a havi szurit, hogy szinte hiányozna, ha nem döfnének le minket!Kép Hétfőn megyünk, majd mesélek, mennyire viselte meg!

Noémi! Kép Jól rágyúrtál erre a bébikajás-rákos-témára! Kép Ha a dogádhoz is ilyen alaposan szeded össze a forrásokat, biztos jó jegyet kapsz majd rá! Kép Én ezeket a dolgokat pánikkeltésnek tartom. Ha már semmit sem ennék, amiről valaha azt mondták, hogy káros, már rég száraz kövön élnék! Kép

Andi és Pipike! Jó utat, vigyázzatok a szembe jövő hülyékre! Kép

Reditke! Kép Jó síelést, aztán a pálya széli fák nem fék gyanánt lettek ám odaültetve.. Kép

Pusz:
Macs
maccs

Sziasztok!

Úgy tűnik, minket is elkapott az influenza. A férjem kezdte, aztán jöttem én, most Dávid. Éjjel arra ébredtünk, hogy már köhög, alig kap levegőt, úgy szörcsög, el volt dugulva teljesen az orra. Na, így a feledik szülinapján megtörtént élete első porszívós orrszívása. Nagyon félt a hangtól, sírt is rendesen, de legalább hatékony volt. A közérzete elég jó, csak kicsit taknyos, de nem tudom, mit csináljak, ha leszívom az orrát, mégis hanyatt fekve, ha nem is nagyon, de azért szörcsög még. És persze mindez hétvégén.
Megyek, veszek a Brendonban elemes orrszívót, ami halkabb, hátha az is ugyanilyen hatékony, meg megpróbálom felhívni az orvost, hogy mit csináljak, ha szörcsög orrszívás után is, és hogy adhatok-e neki ampullás C vitamint.
Nektek mi a véleményetek?

Puszi, Liv

Liv

Kép

Kép
liv

MacsKép
Tényleg Neked is dobid volt? Nahát ! A mi kutyusunk 4 évesen pusztult el, álvemhes volt. Egyre kerekebb lett, vártuk a kisdobikat, aztán a végére teljesen legyengült, már felkelni sem tudott, akkor elvittük állatorvoshoz. Ott derült ki, hogy mi baja van, de akkor már késő volt. Másnapra elpusztultKépKépKép

LivKép
Marcinak detto ugyanez a baja, valamelyik orvos azt mondta, hogy ez asztmás hörghurut (ha ennyire hörög). Állítólag ezt kinövik 1 éves korukra. Hát nagyon remélem, bízom benne, hogy Marci nem lesz asztmás.

Oltás (higanymérgezés): erről inkább ne is írjatok, mert csak felidegesítem magam rajta.

Bébikaja: erről már korábban leírtam a véleményem, ez nem is változott, szerintem ez csak egy jó nagy adag "műbalhé".

Lenne egy kérdésem: Marci mióta beteg, szinte semmit nem hajlandó enni. Van valami ötletetek, létezik valamilyen étvágygerjesztő, amit ilyen kicsinek is lehetne adni?

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Egy nagyfiús képet közzéteszek MarcirólKép
Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Liv,Kép
nekünk írt fel a doktornéni ampullás C vitamint napi 1-et. Kapott is belőle Bernát, úgyhogy biztosan lehet nekik adni. Lehet kapni Cebion cseppeket, az is C vitamin, mi mostmár olyat adunk neki. Jobbulást a családnak!

Kata,Kép
Bernát amíg beteg volt napi 4-500ml-t volt hajlandó csak enni semmivel se többet, már én is nagyon aggódtam, de megnyugtattak, hogy ilyenkor nem gond ha kevesebbet esznek. Aztán meggyógyult és kb. rá 3 napra beindult az evőkéje, olyannyira, hogy napi 1000-1200ml között evett legalább. Bernát még fogyott is. Ne aggódj ez természetes, mi sem kívánjuk annyira a kaját ha betegek vagyunk.

Macs,Kép
jól tettétek, hogy otthagytátok őket, bár én úgy tudtam, hogy a Metróba egyáltalán nem lehet bevinni gyerekeket. Az olcsóbb Tv-vel pedig még jobban is jártatok!Kép

AndiKép, ReditkeKép
Jó utat, és jó szórakozást!

Noémi, Kép
Köszönjük az infókat a bébikajákról!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

DinoKép
Köszi a megnyugtatást, az eszemmel persze én is tudom, hogy nem kellene aggódnom, de hát az az anyai szív... Kép
Most, hogy írtad, hogy Bernát kb. mennyit evett amikor beteg volt, hát ahogy számolgatok (csak úgy abszolut "hasra csapva"), nekem is ennyik jöttek kiKép vagy Kép ? De egyszerűen nem lehet többet beleszuszakolni. Most nosztalgiával gondolok azokra az időkre, amikor normálisan evett.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Mielőtt visszaolvasnék, írok gyorsan, aztán rohanok Dávidhoz.
Vettem délelőtt a Brendonban elemes, halk orrszívót hétezerért – semmit nem ér. Marad a porszívós, de attól nagyon fél Dávid, másrészt hiába szívom le az orrát, utána is szörcsög, nehezen kap levegőt, nem tudom teljesen leszívni. Nem tudom, mit csináljak. Előtte nyomjak az orrába Sterimart? Vagy mit csináljak?
Annyira sajnálom őt! Még sose volt megfázva.
Beszéltem reggel a gyerekorvossal, most kap reggel és este is ½ ampulla C vitamint és kalciumot.
Délutánra hőemelkedése is volt, 37,4, adtam neki egy kúpot. Amikor benyomtam a fenekébe, hangosan felnevetett! Kép Viszont tíz perc múlva akkorát kakilt, mint még soha: a bokájáig folyt a kaki! A lázcsillapító fele is kijött, de szerintem egy része felszívódott, mert azóta visszament a „láz” 37 alá.
Csak úgy sajnálom, nem tudom rendesen leszívni a váladékot, hogyan fog így aludni???
Meg attól is félek, nehogy valami szövődményt okozzon.

Liv

Kép

Kép
liv

mik ezek a szövegben?
középtájt az 1/2 ampulla akart lenni, a végén pedig egy idézőjel: "láz"

Kép

Kép
liv

Nem hinném, hogy az asztmához ennek van köze nálunk, még csak az kéne, szerintem sima influenza.

Kép

Kép
liv

Szia Liv!
Olvaslak, hogy Dávid beteg lett! Norbinál kb. egy hónapja azt vettem észre, hogy egyre jobban szörcsög, tisztára mintha náthás lenne! Azóta sem sokat javult, de a doki szerint ez elég gyakori a babáknál! Ja, és én sem tudom teljesen leszívni az orrát! Orrszívás után sokszor még jobban szörcsög! Azt is mondta a doki, hogy valószinűleg meg van nagyobbodva az orrmandulája és ettől is szörcsöghet folyamatasan! Azóta minden nap kb. háromszor szívom az orrát! Én jobban szeretek anyatejet cseppenteni az orrába, nekem az jobban feloldja,mint a Stérimar! Mi kaptunk még Calcimuscot amiből fél ampullát kell neki adnom, mert az is összehuzza a nyálkahártyát és tényleg utána nem szörcsög olyan nagyon!
Remélem nálatok is csak egy enyhébb fajta náthája van Dávidnak és nem fajul tovább! Jobbulást Dávidnak!!!!!!
Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia Liv!
Én Sterimart fújtam a pici orrába, vártam egy kicsit, és utána szívtam le az orrát. Szörcsögött még ez után is, de érdekes módon teljesen jól aludt, ugyanúgy, mint máskor. Próbálj ne aggódni! A szövődmény esélye nagyon pici, egy kis megfázásnak nem is szokott lenni.
Hogy használtad az elemes orrszívót? Nekem úgy működött, hogy jól befogtam az épp nem szívás alatt álló orrlukat.
Jobbulást:
Cedit
cedit

LivKép
Ezt az "asztmás hörghurut" dolgot nem ijesztegetésképpen írtam, de ilyenkor a nehézlégzés tipikus. Mi ezért kaptunk Marcinak Spiropent hörgőtágítót + légzéskönnyítő kúpot. Erről a köv. cikket találtam:

Görcsös hörghurut (bronchitis spastica)
A legtöbb csecsemőkori hörghurut ebbe a csoportba tartozik. A panaszok és tünetek oka, hogy a légcsövek (hörgők) nyálkahártyájának gyulladása nyúlós, tapadós váladék termelésével jár, ami beszűkíti a légcsövet, kevesebb levegő jut a tüdőbe. Ezt a hatást súlyosbítja még a légcsöveket körbevevő simaizmok összehúzódása, amely fokozza a szűkületet. A betegség lázas felsőlégúti fertőzéssel kezdődik; csakhamar megjelenik a köhögés és a többé-kevésbé nehezített légzés. A nehéz légzés főleg a kilégzésnél jelentkezik, a görcsös összehúzódás miatt a passzív kilégzés lesz elnyújtottabb, nehezítettebb. A kilégzés hangos és nyögő, mint az asztmásoké, ezért ezt a fajta hörghurutot gyakran "asztmás hörghurutnak" is nevezik. A hörghurutnak ez a formája sokszor elhúzódik, 2-3 hétig is eltarthat.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

SziasztokKép

Nem akarom elkiabálni de talán túl vagyunk ezen a csúnya betegségen(3 napos láz)tegnap reggelre eltüntek a pöttyeink Míra újra a régiKépKépKép.Egész nap szövegel és megtanult önállóan ülni(azóta aztán nem jó ám visszintesen,csak ha alukál).Tegnap újra átaludta az éjszakát isKép!

Kormi
Szuper az etetőszéket!!!

Liv
GYÓGYULJATOK hamar!

Jó hétvégét

Viola
h_viola

Sziasztok lanyok!

Sajnos most nincs idom visszaolvasni, irok es kepeket is rakok nektek.

Nos vissza is ertunk a sielesbol.
Nagyon jol sikerult.
Zolcsi szo nelkul birta az egesz napos autokazast.
Nezelodott evett es aludt. Kép

Jol birta a hideget is.
Nem faztunk meg, pedig volt -25-30 fok is a hegy tetejen.
Ezt felnott halozsakkal orvosoltuk.

De ilyen volt az ut, igaz mar a kezevel jelzi, hogy mennyire unalmas Kép Kép Kép

Kép

A kocsiban:

Kép

A szankon:

Kép
Kép

Miota sielni voltunk megint szinte csak szopizik.
Rengeteg a tej es ujra 5* szopizik 200 grammot.
A heten 260-at hizott. Kép

Ja es megtanult negykezlabazni. Negykezlab menni.
Olyan kis huncut. Mar nem lehet egyedul hagyni sehol, mert nagyon maszik.

Kép

Nos voltunk a Toysrus-ban is.
100 E-ert vettunk Peg-Perego PrimaPappa Rocker etetoszeket.
Jatek asztalt es egy Fischer Price Pihenoszeket.
Akartunk meg jarokat is venni. De mar annyi penz nem volt nalunk.
Igy az kimaradt.
Ha kifogja az ember tenyleg felaron lehet kint megvenni a dolgokat.
Az etetoszeket ma hazafele megneztuk a Brendonban a Madrian helyen es ott kerek 49 900 Ft volt.
Na meg a jatek is amit ott lattam 35 E-ert az itt 19 900 Ft. volt.
Teljesen felhaboritott.
Nem is ertem hogy miert van ez.
Hiszen mar EU tagok vagyunk nincs vam.
De ha meg lenne is, akkor sem a duplaja. Kép
Komolyan megeri kimenni Becsbe megint, mert nekunk az egy tank benzin 10 000 Ft.
Nos az etetoszeken mar tobbet sporoltunk volna.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Liv! Kép
Jobbulást kívánok Dávidnak!

Magi! Kép
Nagyon édes Zoli fiú a "síelős" szerelésben! Napszemüveges fotó is szuper! Mászás Kép Kép Kép
Most aztán egy pillanatra sem lehet majd egyedülhagyni Zoli fiút. A képeket elnézve teljesen az apukájára hasonlít!
Tényleg bosszantó, hogy itthon minden sokkal drágább, és ez sajnos nemcsak a ruhák, hanem minden egyéb más dolog tekintetében is elmondható. Bécsben pontosan hol vásároltatok?

Viola! Kép
Örülök neki, hogy túl vagytok már ezen a fránya betegségen.
Ülés Kép Kép Kép

Kormi! Kép
Köszi az infót az etetőszékről. Látom Benedek már teljesen birtokba vette.

Maccs! Kép
Hát akkor fogügyileg egy nagy adag kitartás kell, hogy ezt a nyűgös időszakot átvészeljük.

Kata!
Marci nagyon helyes a szerelésében! Kép
Sajnos betegség idején a Babák étvágya is megcsappan, hasonló problémája volt a házunkban lakó 8 hónapos kisfiúnak is. Kb. 1 hétig alig akart enni, kb. 300 ml kaját tudott egy nap az anyukája belepréselni. Már nagyon meg votak ilyedve, mert Tomi napról napra szemlátomást fogyott. De aztán idővel javult (a köhögés, nátha egyre jobban múlott), és szépen visszatért az étvágya is.

Dino! Kép
Lehet, hogy nem jól emlékszem, de mintha a szoptatás topicban olvastam, hogy tanácsot kértél arról, hogy hogyan lehetne a mellre visszacsalogatni Bernát babát. Sikerrel jártatok aztán? (Ha nem jól emlékeztem akkor, tekintsd a kérdést tárgytalannak Kép)

Nálunk Balázs legújabb produkciója, hogy kúszik hátrafele. Kép Ezt tegnap csinálta először. Egyszercsak arra lettünk figyelmesek, hogy a két lába szépen kikandikál a járóka rácsai közül.

Két étkezés között nyomjuk a gyümölcsöt, eddig körtét és banánt "ettünk", olyan édes, etetéskor ha mondom neki, hogy ÁÁÁÁ, már nyitja a száját .... Pohárból is ügyesen iszik, meg is lepődtem azon, hogy milyen erővel szorítja magához a poharat. És akkorákat kortyol hozzá ...

Üdv MINDENKINEK! Kép Kép Kép

Edit
pedit

Edit, én is befogtam közben a másik orrlukat, de ettől tiszta könny lett a szeme, elkezdett öklendezni, úgyhogy abbahagytam.

Éjjel óránként keltünk, sírva ébredt mindig, akkor is, amikor magunk közé vettem. Ez így ment kb. négyig. Kapott Nasivin orrcseppet, egyszer leszívtuk az orrát, de nem ez volt a gond, alig jött valami, nem azért sírt és ébredt fel, mert nem kapott rendesen levegőt, mert már este óta nincs eldugulva az orra. Úgyhogy nem tudom, mi lehet.

Reggel hőemelkedése volt: 37,7, kapott egy kúpot, most lement 37-re. A kedve jó, mosolyog, csak kicsit köhög, meg aggódom, nehogy estére felmenjen a láza.

A holnapi dévényezést lemondjuk. Legalább valami jó a rosszban.

Liv

Kép

Kép
liv

Kata, nálunk nem az van, amit leírtál. Nem olyan a kilégzés, ahogy a cikk írja. Egyszerűen tele volt váladékkal az orra tegnap.

Kép

Kép
liv

Rájöttem, hogy babanetfüggő vagyok. A Töpikém elaludt, egyből jövök híreket mondani rólunk.

A láza visszament 38-ra, felhívtam a gyerekorvost, mondta, hogy 38,5 fölött hűtőfürdő (csinált ilyet már itt valaki?), addig Panadol szirup. Megkapta a szirupot, utálta, azonnal ki is hányta. Nem volt elég a láz, a köhögés, most még hányt is szegény, és újra eldugult az orra.

A gyerekorvos mondta, hogy a Germicid C kúp 6 óránként adható, az, ugye, napi 4-et jelent, viszont a dobozára az van írva, hogy naponta max. 3. Ti mit tudtok erről?

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Liv!

Nem tudom mi van veletek, de javulast.
Remelem hamar rendbe jottok.

Magi
Vendég

Magi
Gratula Zolinak,nagyon ügyes baba.nagyon jó a sielős szerkótok,meg az a napszemüveg Kép

Liv
Gyógyulást nektek,A hütőfürdőnél a babát kb 37 fokos vízbe kell tenni majd fokozatosan hűteni a vizet

Viola
hurrá gyógyulás Kép Kép Kép Ülés Kép

Kép
Kép
nikk0830

Tudnátok segíteni? Van itthon négy lázmérőnk: két digitális, egy régi higanyos és egy fülhőmérő. Megmértem a lázam (mindegyikkel ugyanabban a hónaljban): a két digitális 36,2-t mutatott, a higanyos 36,8-at, a fülhőmérő 37,5-37,8-at. Miből mennyit kell levonni, illetve most akkor ez mennyi? Mert Dávidnál nem mindegy, hogy most 37 vagy 38,5.

Kép

Kép
liv

Még vmi: miben és hogyan fertőtlenítsem a lázmérőt a popsiban való mérés előtt, és mivel krémezzem be a végét, mielőtt megmérem Dávid lázát?

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

MagikaKép
Tünemény Zoli a napszemüvegben és nagyon ügyes, hogy már tud mászniKépKép Bazsi egyelőre még kutyázik, de azt ügyesenKép
Holnap megyünk az 5 hós oltásra, aztán kb. 10 hónapig nyugi vanKép Az agyhártyagyulladás ellenit is szeretném majd beadatni neki 1 éves kora körül.

LivKép
A higanyos hőmérő nálunk is mindig többet szokott mutatni, mint a digitális, fülhőmérőt nem ismerem. Szerintem csak az egyiket használd mindig, az legyen a mérvadó.
Balázsnak eddig egyszer volt láza, akkor 1 Germicid kúp levitte neki, de ha vírus, akkor 1 nem fog hatni. Napi 3-nál többet ne adj neki, mert ha mesterségesen mindig leviszed a lázát, az nem mindig jó, jobb, ha kicsit lázas a gyerkőc, az öli meg a bacikat.
Nem szoktam fertőtleníteni a lázmérőt, szappanos vízben lemosom, és popsikenőccsel kenem be a végét.

KormiKép
Nagyon nagylegényesen ül már Benedek, jó az etetőszék!Kép

Bocs, nem volt időm teljesen átolvasni, csak a végét, kicsit fáradt vagyok mostanában, lehet, hogy már a tavaszi fáradtság?Kép Jöhetne már a tavasz.

Viszont úgy tűnik, Ákosnak sikerült jó iskolát választani, neki legalábbis tetszik és találkoztunk a leendő tanítónénijével is. Fiatal, szimpatikus tanítónő. Remélem, lelkes lesz szeptemberben is a nagyfiamKép

Pussz, megyek, mert felébredt Bazsi
Lau
lau

Sziasztok!

Orulok, hogy tetszenek nektek a kepek.

Ime egy kozos kep Zolikaval:

Kép

Kép

Es ilyen szep helyen sieltunk.

Ketten:

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Nálunk tegnap kibújt a második fog is! Kép Mondtam is Lilinek, hogy most egy kicsit pihenjünk, aztán egy 2-3 hét múlva jöhet még 2 Kép, stb..Azért a nagyon nyügis napok eléggé lefárasztottak. Kép

Kata! Kép Nagyfiú! Kép Azért nem fog elfogyni Marci, ha pár napig nem eszik túl jól! Kép Majd bepótolja! Kép Gondolj bele, neked milyen az étvágyad, amikor ki vagy az influenza miatt? Ne adj isten még a torkod is fáj, sajnos ő még nem tudja mondani, hogy pontosan mi fáj neki.. Kép

Editke! Kép grat a hátrakúszáshoz. Kép Lili amióta négykézláb áll azóta önveszélyes, mert ő meg elől kinéz egy játékot /ami akár egy madzag is lehet/, egy nagy lendülettel elrugaszkodik és "rávetődik" /kistigris vadászot rendez címszóval/. A probláma csak az, hogy néha szembejön a fal, a föld, a kiságyrács Kép Az ágy szélének átugrásának a lehetőségétől meg a hideg is kiráz Kép Most aztán árgus szemekkel kell figyelnem minden másodpercet! Kép

Magi! Kép Szépek a képek, Zolika édes ebben a bebugyolált állapotban. Kép Gratula a szopizáshoz!!! Kép Kép Kép

Lau! Kép Bazsiról nem is írtál! Kép

Liv! Kép Kép Kép Dávidkának jobbulást. Nem hívlak, mert már késő van. Kép Csirkesz most kifejtené, hogyne adj azonnal kúpot a babusnak, hadd dolgozzon a szervezete, és ezennel én is egyetértek vele, mert ez így természetes. /Az oltás más, mert az egy mesterséges dolog./ Azért a 38 foknál már segíteni kell, de én akkor is először a hűtőfürdőt, illetve a priznicet (így kell írni?) próbálnám meg először és csak éjszakára adnék neki kúpot. Ami nagyon fontos, hogy lázas babát soha ne bugyollálj be nagyon azzal csak a lázát emeled!!! Fontos, mert hőemelkedést ezzel is lehet a babánál okozni, még ha egészséges is, nekik még nem olyan jó a hőháztartásuk, mint a felnőtteknek!
Hőmérő. Nem mindegy, hogy mit hová "dúgsz", soha nem fog egy fülhőmérő ugyan olyan értéket mérni a füledben, mint a hónod alatt, ez érvényes a másik digimérőre is. Lau szerintem jól mondta, hogy egyet válassz ki amiben úgy érzed megbízol. Én a higanyost csak a kakikipiszkálásra használtam, mert ha súrlódik a popiban (esetleg tekereg az én örökmozgóm, ami elgé gyakra előfordul) könnyen téves eredményt mutatahat. Mindenképen érdemes szerintem kicsi babánál popóban mérni, mert a belső hő "megbízhatóbb" szerintem.. Szóval én digi popós megoldást szoktam választani. De ez az én véleményem. Krém: popsikrém, jó vastagon (és tegyél valamit a popó alá, mert könnyen előfordulhat, hogy kicsi kakkancs is kibuggyan.. Kép). Fertőtleníteni én sem szoktam.

Most el, holnap oltás, kíváncsi leszek, hogy bírja majd szegény..
Pusz:
Macs
maccs

Maccs! Kép

Újabb fogacska Kép Kép Mi még nyűglödünk rendesen ... Kép eredmény nélkül.
Oltáshoz kitartást kívánok! Nálunk múlt héten kedden esett meg a dolog.

Tigrisvetődés Kép Kép - hát most már tényleg nem lehet egy pillanatra sem szem elől téveszteni a null-kilóméteres csemetéket. (Nagyon bírom a humorodat Kép Kép Kép, mindig jókedvre derülök ha a hozzászólásaidat olvasom.)

Magi! Kép
Nagyon szép helyen jártatok!

Lau! Kép
Kutyázás Kép Nem sok kell és már mászni fog Bazsi. Oltás Kép, legyetek gyorsan túl rajta.

No elszambázok hajat szárítani, sajnos még mindig potyog mint a veszett fene ... Kép

Edit
pedit

Pedit,Kép
jól emlékeztél. Sajnos nem sikerült az akció, maradtunk a fejésnél és a cumisüvegnél. Kép

Magi,Kép
Jók a képek! Szép helyen lehettetek. Gratula a mászáshoz! Kép

Lau,Kép
milyen sulit találtatok Ákosnak?

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!
NAlunk a fertotlenites abbol all, hogy alkoholos vattaval megtorlom a homerot.
Nekem a fulhomero bejott, nagyon pontosan jelezte, hogy lazas-e. Azert azzal mertem, mert egy pillanat alatt meg tudtam merni, hogy lazas-e, nem kell vetkoztetni, vagy felebreszteni a babat. Honaljban a kisbabaknak nem szoktak lazat merni, de nem tudom miert. Ja es en, ha a fulhomero 38 felett volt, mar adtam kupot a babanak. Hutofudot meg nem probaltam, picit feltem, hogy ha magasabb a vizhomerseklet akkor nagyobb bajt csinalok, ha kevesebb feltem hogy megfazatom. Persze nalunk a kup azonnal hatott.

Sajnos meg mindig 3 orankent szopizik, ami szerintem mar koros igy fel eves kor fele. Szerintetek? Nem tudom hogyan birjam ra hogy ejszaka aludjonKép

Mar nagyon varom a jo idot es hogy kimozdulhassunk, mert itt a szobaban mar depis leszek.

csengo
Vendég

Mielőtt visszaolvasnék, híreket mondok: Kép
Jól vagyunk! Se láz, se orrdugulás, újra átaludt éjszaka, csak egy icipici köhögés van, de az is alig. Kép
Viszont emiatt csúszik az oltás, amit csütörtökön kapott volna meg. Igy is csúszott már egy hetet, így még minimum egy hét sajna.

Liv

Kép

Kép
liv

Lázmérők: a fülhőmérővel az a bajom, hogy mindig mást mér, egy egész fok különbségekkel, ami nagyon sok, így azt félretettem. A higanyost bedugtam a fenekébe, akkorát kakilt, hogy öröm volt nézni. Szóval tegnap kikísérleteztem, hogy melyik mellett maradjunk, melyik tűnik a legmegbízhatóbbnak, és bár tudom, hogy mindenhol az van, hogy babáknak ne mérjünk hónaljban lázat, nekünk az jött be a legjobban, úgy tűnik, az mutatott a legpontosabb eredményt. És kaki se volt közben. Kép Szóval Dávid, amilyen türelmes, simán kibírja azt a 10-20 mp-et, amíg a digitálissal a hónaljában megmérem.
Viszont azt továbbra se értem, hogy miért mutat a higanyos 0,8-cal többet, mint a digitális, és hogy ha a digitálissal 36 a "láza", akkor az igazából 36,8, de mindegy, nem lázas, és ez a lényeg.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Édesek a síelős képek!!

Lázmérés: Maszatnál a fenék vált be, mi is szappanos vízzel mossuk csak le, szinte csak ő használja amúgy is. A fenekét a szokásos popsikrémmel kentem be. Oltás után elég gyakran hőmérőztem mindig, hogy épp hol tart a hőemelkedés, kell-e adni a kúpot, vagy fürdessük inkább.
papzso

Sziasztok!

Csak gyorsan, amíg alszik a manó.

Lázmérés: Liv, én is hónaljban mérem, tök nyugisan végig tűri, a popós nem jött be.

Csengo! Nem vagy egyedül. Márk hétvégén lesz féléves és szintén 3 óránként eszik, éjszaka is, de most éjszaka pl. 2 óránként kelt!!! Azt hittem megőrülök! A dokit kérdeztem a múltkori oltásnál, hogy lehet-e valamit tenni, felírt Milupa tejpépet, hogy azzal etessem meg este, azt nem emészti meg olyan hamar és így hátha többet alszik. PErsze, hogy az én kis drágám nem eszi meg! Tehetetlen vagyok...

Magi, jók a képek!

Maccs! Nem semmi lehet Lilli az ugrásaival! Kép Márk produkciója: hanyatfekvésben leszorítja a talpait a földre, felemeli a csípőjét, break-kelő mozdulatokat tesz, majd elrugja magát és így halad. Persze forogni esze ágában sincs.

Megyek is, mert felébredt.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

SziasztokKép

Jó sokat írtatok, mire a végére értem el is felejtettem, hogy miket akartam reagálniKép

Úgyhogy összességében:
Nagyon ügyesek a babók (forgások, mászások, kutyázás, break-elés, stb.)KépKép
És persze a babák továbbra is gyönyörűek, sőt egyre szebbekKép És hogy nőnek...
A beteg babóknak mielőbbi gyógyulást!
A fogacskákhoz gratula, a majdnem fogacskákhoz kitartásKép

MagikaKép
A fotók szuperjókKépKép

LivKép
örülök a gyors gyógyulásnakKép

Rólunk annyit, hogy a pénteki két szurinak semmi nyoma nem volt Esztin, még borogatni sem kellett (kis ügyeskémKép már kb. ezerszer lekopogtamKép) Germicidet adtam neki már amikor hazajöttünk és éjszakára is, úgyhogy még hőemelkedése sem igen volt.Kép Ezen is túl vagyunk.
Tegnap este a hátáról a hasára fordultKép. Szerintem ez már majdnem igazi volt, mert egy kicsit ugyan nekem támasztotta a lábikóját és ellökte magát, de végülis tök egyedül csinálta és a hasa alá beszorult kezét is gyorsan kiszabadította.KépKép Nagyon büszke volt magáraKép. Én isKépKép

Felteszek két fotót:
Kép
Kép

Ja, az első fotón Forma-1-et néznek apával (anya legnagyobb öröméreKépKép)

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Magi,
csúcs az apróság ebben a szemüvegben Kép. A hely pedig káprázatosan szép. Kicsit irigykedtem is, én még nem mertem elindulni a babával síelni. Majd jövőre. Csak azt nem tudom ki vigyáz majd rá addig, amíg mi apájával síelünk.

Csengő, Macsek,
nem tudom Ti, hogy bírjátok, hogy ennyiszer fel kel kelni éjjel. Én ha 8 óra helyett csak 6-7-et alszom már minden bajom van. Minden elismerésem!

Tejpép,
Andris megette a múltkor, de aztán nem adtam neki, pedig a dokinéni mondta, hogy adjunk, mert kevesebbet gyarapszik, mint eddig, lehet, hogy kevés neki a kajca. De elolvastam, hogy mi van benne (rizsdara, cukor, sovány tejpor) és nem értem, hogy miért ne inkább főzeléket kapjon? Kell neki cukor, meg sovány tejpor? A tejportól nem lesz baja? Ti hogy vagytok ezzel? /Biztos már megdumáltátok amíg nem voltam, bocsi! Kép/

Liv,
örülök, hogy jobban van Dávid Kép, olyan kétségbeesés sugárzott a soraidból, hogy összeszorult a szívem Kép.

Anita,
Forma 1 nézés nálunk is megvolt. Kép

Cedit
cedit

Sziasztok, régen nem írtam, mert elég nyugisan teltek a napjaink, de most lett egy kis izgalom.
Eszternek uis jön a foga, de nem ám a metszőfoga, ahogyan minden más babának, hanem a szemfoga! A bal alsó már kibújt, a jobb most töri át az ínyét.
Hallottatok már ilyenről? Szerencsére nincs nagy dráma emiatt, csak kicsit nyűgibb és gyakrabban szopizik.
Amúgy 7850 gramm és 65 cm 4 hónaposan és 1 hetesen. Kép Azt mondják, hogy akkora, mint egy 6 hónapos.

Így segít nekem kötni:

Kép

Bori
lbori

Sziasztok!

Tunderiek a babak. Kép

Orulok, hogy tetszettek a kepek.

Liv!
Jo hogy mar jobban vagyok.

Mindenkinek gratula a fogacskakhoz.
Nalunk meg semmi. Kép

Nos en ma szetszereltem a gyerekagyat es lentebb tettem, mert a racsokon mar kapaszkodik fel a gyerkoc. Igy kicsit feltem.
Mostmar nyugodt vagyok. Kép

Magi
Vendég

Hali!

Bori, jó húsban van a kislányod! Kép

Anita, nálunk is Forma1 nézés volt, szintén anya legnagyobb örömére! Kép Jók a fotók!

Cedit, hát nehezen bírom, hogy lassan fél éve már, hogy nem aludtam egyfolytában 3 óránál többet. Ezért is van, hogy még mindig sokszor magam mellé veszem az ágyba a kicsit, hogy szolgálja ki magát, mert olyan hulla vagyok, hogy ülni se bírok. Reménykedem, hogy ha minél többféle kaját fog enni és napközben jobban kifárasztja magát, akkor javulnak az éjszakák.
A tejpép alkotóitól én sem voltam elájulva, de kipróbáltam, hátha segít. Szeretnénk rászokni lassan a főzelékekre, a gyümölcsök közül csak a banánt szereti és azt is csak akkor hajlandó megenni, ha kipihent és jókedvű. Még nincs annyira oda az új ízekért.

A hidegről jut eszembe: nyár! Kép Terveztek valahova nyaralást a babákkal? Mi valószínűleg Horvátországot célozzuk meg.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Most jöttünk haza a kórházból. Áronnak görcsös léghurutja van. Szegény alig kapott levegőt péntek délután, pedig olyan ártalmatlan köhögéssel indult. Most már jobban van és a hörgtágító sprayt is fokozatosan elhagyhatjuk.
Teljes teltház volt a kórházban (Budai GyK). Szerencsére mamás szobát kaptunk és fizetni sem kellett érte, mivel Áron 6 hónapnál fiatalabb anyatejes baba. Ez a kórház elég kulturált, a dokik is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Remélem nektek és nekünk sem lesz kórházi ellátásra szükségetek a jövőben, de ha igen, akkor ajánlom. Szegényem fogyott is, de szerencsére van miből. Most már eszik rendesen és a lemaradást is beszeretné hozni, így reggel 1/2 5-kor már éhes. Sebaj, utána alszunk tovább.

Babák aranyosak mint mindig, gratulálok a tornabajnokoknak.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

MagiKép Nagyon jók a képek, tuti harapni lehetett a levegőt a képek alapján, látom a kisfickó is élvezte, nagyon komoly abban a szemüvegben.
AnitaKép
Tiszta apjaKép a szeme tuti legalább is, látom nagy forma1 rajongó lesz.
BoriKép
Te sem éhezteted a babótKépSzépen segít a kötésben.

KörkérdésKép

Ti lecserélitek a babakocsit könnyebb típusra?
Az én babakocsim dögnehéz, és mikor jön a tavasz könnyebbet szeretnék tolni (cipelni).Fogalmam sincs milyet vegyek, az biztos hogy egyenlőre vizszintig dönthetőt (amíg nem tud magától ülni).
Kinéztem egy cam-ot az is 8.5 kiló, mondjuk a mostani 15 kilóhoz képest könnyűKép

Noémi
fantikbaba

SziasztokKép!

Visszajöttünk! Megint rengeteget írtatok, nem győzöm olvasniKép.

Jelentem, Pipikénel már 2 foga kibújt, és még csak nem is nyűglődött!!! Lehet irígykedniKép. Amiért viszont nem lehet irígykedni, az az, hogy 3 nap szünet után szombaton megint adtam neki óvatosan bébiételt, amit megint kihánytKép. Úghogy most vizeletvizsgálat és uh lesz. Lehet, hogy refluxos (én az vagyok sajnos).

A beteg babuciknak jobbulást!

Andi
Vendég

SziasztokKép

Magika:
Szuperek a fotók ez igazi napszemüveg a monókán?

Edit:
Balázs aranyos lehet a hátrafele kúszás közben. Fog még nálunk sincsen, pohárból itatást hogy tanulta meg?

Maccs:
Gratula Lili második fogához Kép

Macsek:
Márk break-el ,Míra meg forog megyünk a 15 perc hírnévbe Kép (A Hajós-t amúgy utálom)

Anita,Cedit:
Mi is apával néztük a F1-t és pürrögtünk is. Kép

Szép napot mindenkinek !
Viola
h_viola

Macsek!

Mózi este szopizik, utána 1 egész banán, majd anyám nyugtázza, hogy ennyi kajával reggelig meg se mukkan, de Mózi 3 óra múlva üvölt éjjel, és olyan mohón szopik és nyel, mintha egy napja nem kapott volna kaját. Kezdek gyanakodni, hogy bélpoklos, mint az anyja Kép

Babakocsi
Én akkor akarok venni esernyőre csukhatót, ha tud ülni. Akkor tényleg csak azért, hogy tudjam cipelni, és feltenni pl. egy buszra, ami egyelőre elképzelhetetlen a mostanival.

Lili fogaira nagyon irigy vagyok, Mózi egyelőre csak nyűglődik, pedig se duzzanat se semmi.
Két hét múlva megyünk a párommal fogdokihoz, aki egyébként jóbarát, majd megkérem, hogy szakértse meg a kis egyeduralkodó száját Kép

Pusz mindenkinek

ui kérdés
Maszat 5 és fél hónapos
Mennyi banánt lehet nekii adni vagy bébikaját szerintetek? A banánt imádja, azóta az almára rá se néz, úgy látszik nem akarja támogatni a magyar gazdákat Kép

Lehet, hogy önző anyuka vagyok, de legszívesebben legalább egy este jól megtömném, hogy végre alhassunk is, elvégre fél éve lassan nem aludtam egyszerre 4 óránál többet
papzso

Sziasztok'
Ugy latom, hogy mas is aludna mar egy jot. Tenyleg ugy gondolom, hogy lassan eljott az ideje az ejszakai alvasnak, de nem akarom, hogy a kaja rovasara menjen. Miki napkozben es ejjel is 3 orankent szopizik es mar nem nagyon birom. Raadasul olyan uresnek erzem mindig a cicim, de ezen nem aggodom, mert nem sir kaja utan. Az uj izeket probalgattuk, de a komeny tean kivul semmit sem eszik. Azert mindig adok neki egy ket kanal almat, babant, vagy oszilevet. Ezeket egy fintorral ki is kopi, viszont a kanal es a talka tetszik neki, azzal eljatszik egy darabig.

22-en megynuk tanacsadasra, ott megkerdezem a dokibacsit, hogy valamit tehetek e azert hogy legalabb egy szopi kimaradjon az ejjel, foleg hogy a december honapunk mar ugy telt, hogy este 10-tol reggel 6-ig aludt.

csengo
Vendég

Lányok
aki főz a babájának,miből főz? Ugy értem vesztek bio zöldséget,vagy simán amit a piacon lehet kapni ?Nekem azt mondta a védőnő hogy bio zöldséget vegyek

Kép
Kép
nikk0830

Bandó elmult 6 hónapos,de még alig akar 50-60 gr főzeléknél többet enni ez normális ? Kép

Kép
Kép
nikk0830

Cedit, néha kétségbeesettnek tűnök, pedig nem vagyok az Kép, csak gyorsan akarok megkérdezni ezer dolgot, mielőtt bármit csinálok, és lehet, hogy az ezer kérdés hatására, meg azért, mert mindent részletesen leírok, úgy tűnhet, hogy be vagyok tojva. Kép (Na jó, néha be vagyok. Kép)

Bori, itt a topikban is van valaki (már nem emlékszem, ki, de néhány hete olvastam), akinél a baba metszőfoga jött ki először.

Magi, nem semmi a gyerkőcöd, hogy már mi mindent tud. Kép

Dávid éjjel alszik, viszont napközben 2-2,5 óránként szopizik, van, hogy 1,5 óránként, pedig régen 3-4-5 óránként evett. Nagyon hamar megéhezik, viszont almából és anyatejcsis párolt krumpliból is csak 3-4 kanállal hajlandó enni.

Liv

Kép

Kép
liv

Viola, én bírom Hajóst. Kép

Nikk, 50-60 gramm, persze, hogy normális. Dávidnál 5-6 kanál a max., néha még a kanállal se tud mit kezdeni, nemhogy a kajával. Kép
Én nem biocuccokat veszek, hanem ami van a boltban.

Kép

Kép
liv

Bori, bocs, szemfogat akartam írni. Na, mára befejezem. Kép

Kép

Kép
liv

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?