A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Kirri!
Az anyatejes babáknál elég 6 hónapos koruk után elkezdeni a gyümölcsöt. Kép Mi mikor elkezdtük utána kaptak egy kis náthát, és akkor nem fogadtak el semmit, csak a szopit. Kép Azóta is ha picit betegek nem nagyon esznek mást.

Eri
simones

Kirri Kép
Mi sem gyümizünk még. Amikor Levi nagyon nem hízott megfordult a fejemben, hogy elkezdem egy kicsit korábban a hozzátápit, de most eszik rendesen, így valószínűleg halasztjuk.
nagyon kényelmes ez a szopi Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Edit!
Azért nem akarok Győrben szülni, mert rossz tapasztalataim vannak. De lehet csak azért, mert nem volt szülésznőm. Ha nem lennének ikrek talán bevállalnám. Így azt olvastam jobb PIC I-el rendelkező kórházat keresni.
A SOTE I, amit emlegettek a Szabolcs utcai HIETE klinika? Vagy rosszul tudom? Lehet onnan szeretnék orvost választani. Azt hiszem egy ismerősömnek a nőgyógyásza ottani, de még nem küldte el a számát.

Éva, Lilla, Szilvi, Judyt, Doris, Cat!
Akkor megvárjuk a 18. hetet és megyünk a Praxisba. Győrben is annyiba kerül a 4D, az útiköltségen meg nem hiszem, hogy múlna. Remélem a kötelező genetikai uh-ra meg akkor itt beutalnak.

Olyan aranyosak a képek, amiket felraktok!!! Mindenkinek édesek a picijei, pocin kívül és belül.
Mivel még dolgozom, ritkán írok, de jólesik, hogy nem felejtettetek el. Majd, ha lesz otthon gépünk!
Puszi: Enikő
enic

Sziasztok!

Eri, Doris!
Köszönöm szépen! Kép Kép Kép

Gyümi: Nálunk már a fiúk elmúltak fél évesek, és a tápszeren kívül semmit sem hajlandóak megenni. Most nem is próbálkozom, meguntam már ezt az állandó elutasítást. Szerintem ők még egy évesen is tápszeren fognak élni...

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a gratulációkat!
Akik túl vannak a genetikai UH-n, azok okosítsanak már ki, hogy mit fognak nézni! Meg, hogy ezek szerint nem egyszer kell menni? És a szívultrahang is rutin, vagy csak akinél felmerül valami gyanú?

Meg egy kicsit cikisebb témában is a segítségetekt kérném. Éjjel arra ébredtem, hogy szakaszos, görcserű fájdalmat érzek. Elmúlt, majd kicsit később újra, de nem rendszeresen. És mintha inkább a bal oldalról jött volna, nem pedig középről, a méhem felől. Addig gondolkoztam, hogy most mi is ez, míg kb másfél óra után elmúlt teljesen. Reggel a dokinő azt mondta, hogy szerinte valamelyikük nyomott valamit és az fájt. Legyen igaza!
Viszont eszembe jutott, hogy milyen érzés lehet pontosan, amikor viszont baj van? Elvileg ha beindul a szülés, le tudják állítani gyógyszerekkel, ha időben észreveszi az ember, ugye? Ebben a topicban már annyi minden előfordult, van valakinek ilyenben tapasztalata?

Judyt és Kirri!
Tegnap elfelejtettem írni, de persze láttam én is a Ti képeiteket, mindenki nagyon édes. Jocika egy tündér lehet!

Eriska!

A csajszik tüneményesek!

Ildik!
Boldog névnapot minden Ildinek!!!

puszi, Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!
nagy gratula minden kismaminak,
a babásoknak is, minden kisbaba gyönyörű.

Lilla!
nálam a Baj, görcsökkel indult, olyasmi volt mintha hasmenésem lenne, nem az volt.
mensi szerű görcsök voltak 20-25 percenként, 9óra felé 2percenként.
hajnali 5kor kezdődött, azt hittem gyomorrontás, visszafeküdtem 10kor már 6centire nyitva volt a méhszáj.
most már tudom h. menni kellett volna azonnal.
a 17.héten történt.

Zozo
Vendég

Elszállt, amit írtam.... Kép

Enikő Kép
PIC a SOTE I-en, és a SOTE II-n van a legjobb az országban. a SOTE I. a Baros utcában van, a II az üllői úton.
A szabolcs utcai intézet az fő profiljában nőgyógyászat, és meddőségi kp. - ha jól tudom.

Lilla Kép
Nekem 1 ponton fájt a derekam, amikor állítólag szabályos fájásaim voltak... én nem éreztem annak, és máig is áldom a sorsot, hogy akkor bementünk. Ha nem tettük volna, akkor valószínűleg kibújnak a fiúk a 32. héten... de így a 36.ig kibírták.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

LillaKép

Irány a korház szerintem is!!!!!!! Ez komoly is lehet persze nem ijesztgetni akarlak, de ne várjatok, menjetek be és ha tudsz jelentkezz, hogy mi vanKép

Puszi:Doris
doris

Lilla

Szerintem is inkább menjetek be a kórházba! Lehet, hogy csak jósló fájások voltak, de mi van , ha nem? Nekem is volt a 34. hét körül egy hasonló esetem, nagyon görcsölt a hasam, de nem tudtam eldönteni, hogy ezek most szülési fájások vagy csak bélgörcsök, de már szinte összeestem, annyira fájt. Anyukám nagyon megijedt és azonnal mentőt hívott, be is vittek a kórházba, de mire odaértünk el is múlt, kiderült, hogy csak bélgörcseim voltak, de nyugodt voltam, hogy ezt az orvos szájából hallottam és hazamentünk. Kívánom, hogy neked is csak hasonló görcseid legyenek-voltak, de azért jobb félni, mint megijedni.

Eri

Akkor most nektek is Zolitok és Ádámotok lenne?

Doris

Én is örülök, hogy visszamentem, mert egész délelőtt csak idegeskedtem volna és semmit se tudtam volna tanulni, pedig nagyon kell, mert szombaton vizsgázom.
Amúgy amikor értük mentem délben már kutya bajuk sem volt, nagyon vidámak voltak és állítólag csak 5 percet sírtak miután otthagytam őket.

Éva

Kép

Kép
éva75

KirriKép
Meggyőztél...marad Geri itthon és igy Lilcsinek is jobb leszKépVagy!!!!! Viszitek mindkettőt én meg kapok helyettük egy tündéri jó alvó babustKépKép
ÉvaKép
Akkor mennek a drukkok ám szombatraKépKép Ügyes légyKép

doris

Eriksa Kép csodagyönyörűek a lányok!!!! Kép

Éva, ovisüvltés Kép de legalább tudod, hogy amúgy jólérzik ott magukat Kép

Enikő, nekünk azt mondta a dokink, ha előbb jönnek a babók, akkor a SOTE I-re menjünk.

Lilla, görcsökkel én mindenképp a kórházba mennék.
Genetikai UH csak egyszer van, csak akkor küldenek további vizsgálatokra ha valami nem stimmel, vagy valamiért veszélyeztetettebb vagy.

Mi is megjártuk a kórházat. Vérképpel, cukorral minden renben Kép A babóknak is jó a flowmetriájuk Kép
Az éjjel én is brutálisan keményedtem, és görcsölt a vádlim, a magnézium után jobb lett, de mondta a doki, hogy a következőnél induljak a kórházba.
Viszont nekem nincsenek görcsim. Csak azt nem értjük miért mindig akkor keményedek ha fekszem?!?

Doris Kép nekem ma a sima flow is 15 percig tartott, szóval tényleg nem értem.
Amúgy mostmár hetente megyek, jövőhétel méreckedés is lesz Kép

Na, megyek feküdni, mint a kisangyal Kép

Szilvi
30+4

Sz.

KépKép
sziszus

ÉvaKép
Szegény fiúk az oviban!Kép Ilyen az anyai szív. Viszzahúzott.Kép

KirriKép
Mi még nem gyümölcsözünk. A drnő azt mondta, hogy 1-2 hét múlva kezdjük el az alma lecsöpögtetett levét adni. Utánna jöhet a baracklé, cseresznye-meggylé, áfonyalé, feketeribizlilé stb. 6 hónapos korukra jussak el a gyümölcs pépekhez. Utánna indulhatnak a zöldségpépek, krumplival, gyümivel. Inkább kivárom azt a kis időt.

LillaKép
Remélem már kiderült, hogy mi volt a gond, de ilyenkor mindig orvoshoz kell menni, a saját megnyugtatásod végett. A barátnőmnek volt ilyen görcse, neki azért mert a baba elnyomta az egyik húgyvezetőjét. Remélem semmi komoly, de kérlek majd jelentkezz!!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Éva!
Nem, a Zoli lettt volna Ádám. Kép
Egy jó nagy kalappal szombatra! Kép

Eri
simones

Nettke
koszonom hogy irtal
en nem dolgozom, mert korabban kileptem, kar hogy nem lehet tornazni, elotte heti negyszer jartam, most meg nem lehet, de hat a baba a fontosabb most mindennel
sajnos a negyediken lakom es lift nincs igy eleg gaz lesz, szerintem nem nagyon johetek majd le
te miert nem kertel mehszaj osszevarrast?
36.het az nagyon szuper!!! akkor mar jo nagyok lesznekKép)
koszi hogy ennyi mident leirtal, biztos lesz meg kerdesem
ma voltam uh on harom babat latnak, a negyedik eltunt, pedig nagy volt es eros, remelem nem utana bukkan felKépde mar most kene latni akkor szerintem
felkeszultetek mar? pontosan mikor jonnek?

gratulalok minden gyonyoru kisbabas anyukanak, meg a varakozoknak isKép
bernie

Lányok!

Köszönöm a drukkot szombatra, megpróbálok ügyes lenni, ma egésznap puskákat gyártottam, de azért olvasgattam is egy kicsit, már amennyit a gyerkek mellett lehetett.
Az ovit már kihevertem, azért volt ez a nagy sírás, mert több, mint egy hetet itthon voltak és már elszoktak tőle. Holnap ünneplőben(fehér ing, fekete nadrág, kokárda!)kell vinnem a fiúkat, március 15-i ünnepség lesz, zárt körű, el sem tudom képzelni mit fognak ott művelni a 3 éves fiaim!!

Berni

Nem semmi, hogy négy babára készültetek!! De azért a három is szép teljesítmény!!Problémamentes, boldog terhességet kívánok neked!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Sziasztok!

Köszönjük a gratulákat!!
Igaz, Catnek köszönhetően sikerült. még egyszer köszi, Cat!!!
Képzeljétek ma próbáltam, nekik Sinlac nevű pépet adni... hát ne tudjátok meg mi volt...Az arcom és a hajam is tele volt ... Nagyon viccesek voltunk..
Így én is maradok a szopiplussz néha egy kis kiegészítő tápszernél!!! Már a tápszerezéses macerát is unom...de ők meg éhesek:-))))

Doris!
A dr.-nő most volt, ő is nézt az ínyüket, de nem jön szerinte még a foguk...Így nem tudom, mi baj...Remélem elmúlik.

Puszi
Erika
eriska

Sziasztok lányok!!!!!!!

mostanáig csak olvastam vissza a hét eseményeit!
Gratula mindenkinek!A babóknak gyönyörűek a képek a már meglévőkről is meg a pocaklakókról is....
annyi mindent írtatok hogy nem is tudok mindenre reagálni(nem figyelmetlenségből) bár wezt kár kihangsúlyozni hisz mindenki tudja csak egy valaki nem tudta.Nagyon meglepett a Krisztina reakciója!!!!!!!!Volt hogy nem reagáltatok nekem se valamire de fel sem merült akkor bennem hogy ez esetleg ellenem szólna...sajnálom hogy nincs köztünk azóta de ebben az esetben ezt neki kell átgondolnia!!!!!!!!

Kristin 29+6
kristin75

Megint ittvagyok ,az előző üzi csak teszt volt nehogy elszálljon az irományom mint múlthéten egy párszor...

KÓRHÁZ!!!!!!!!!pfúj-pfúj
Borzasztó volt!!!!!!
3-Án csütörtök reggel bementem.Megcsinátuk délelőtt az összes labort meg volt uh is ezzel nem volt semmi gond.Az ágyam az újszülött baba-mama szobába lett mert csak ott volt hely.MOndta a doki hogy mnjek haza mert ott nem tudnék pihenni.Ennek nagyon örültem és már jött is apa értünk!!!!!!!!!
Péntek,szombat,vasárnap itthon voltam, jó volt nagyon...varrtam egy zsebest a kiságyra(ebbe minden apróság majd berakható,nagyon szép lett),meg elkezdtem varrni egy pelustartót xcsak az nem lett kész merteljött a hétfö amikor indultam vissza a kórhiba a kis cuccommal megint befekvésre.
Reggel megbeszéltük A laboreredményeimet(addigra már megjött)minden rendben volt és elfoglaltam egy ágyat ami nem volt még végleges mert csak a pocakosok között csak du. üresedett meg egy hely.Itt voltam du 4-ig a kisműtétesek között(abortusz stb.)
Du beköltöztem a pocakosok közé.Ott sokat beszélgettünk aránylag ment a nap,ja és volt egy ekg-s "dolgom".Azaz semmi értelme nem volt a hétfői bentlétemnek.Kezdtem magam tuningolni....
Kedden a nap vizsgálata egy belgyógyászat lett volna ha nem későn küldenek.Csakhogy mivel későn mentem már nem volt bent a belgyógyász aki a pocakosokat nézi...így ennek a napnak semmi értelme nem volt.Csak szenvedtem az unalomtól meg túráztattam magam hogy semmi bajom akkor minek vagyok itt.....
Szerda: ma már volt a dokim megint,mondtam neki nem túl jó nekem itt a kórházban szeretnék menni haza.Nem nagyon tettszett neki de végül mégis elengedett csak mondta menjek le a belgyógyászatra előtte.Lementem ott kitalálták kell majd nyaki uh nem-e strúmám van végül is hazajöttam 2-kor.

Szerintem kell a kórházba a "beteg",mert bent voltam 3 napot és 2 vizsgálat volt ,EKG ezt már rég megcsináltattam még az elején,meg a belgyógyászat amit szintén.Csak növeltem a létszámot és marha ideges voltam mert unatkoztam meg nem tudtam rendesen wc-re menni.Átmentem az újszülöttekhez de ott meg csak lehengoltak a sok panasszal meg a szenvedéssel....szóval ...ez volt a nagy kórházasdi

Ami pozitív:az uh-n kiderült hogy a babák jól vannak,a kislány is csak neki nem annyira agressziv a mozgása mint a fiúnak igy azt azért nem éreztewm annyira.Mikor az uh volt én 28+6 voltam a babák súlya:Petra:1,3 Norbi:1,4
állitólag jó nagy babák.....
Aranyosak voltak bent sokat mozogtak hogy szórakoztassák az anyukájukat...

Viszont úgy vettem ki mindenki szavából hogy készüljek arrsa hogy a 32 vagy a 34 héten valószinü be fognak fektetni szülésig.
A méhszályam zárt a méhnyak picit rövidült.Mondta a doki hogy ha nyilik a méhszáj akkor be kell feküdnöm...előre félek
Ja!a babók fejjel lefelé vannak és a norbi az a magzat

Ti mikortól feküdtetek be ?egyáltalán be kellett feküdni vagy otthonról mentetekszülni? Ki mikor szült? nem találom a táblázatot!!!!!!!!!!!!
Kicsit zagyva lett remélem azért értitek...

KRistin
kristin75

Megint én...
a frissen szült anyukák nagyon aranyosak voltak csak így szülés előtt nagyonfélelmetes volt őket látni -hallani.
Itt csak baba-mama szobák vannak ami jónak tűnik de állítólag a csecsemősök nem túl segítőkészek...
Képzeljétek 6-an voltunk egy szobában.Az egyik lány 38 éves elég csöndes volt .szerda reggel megindultak a fájások elfojt a mgzatvíz ment a szülőszobára .Hallottuk hogy hogy kislánya lett 3 kg.Örültünk majd kiderült hogy nem magának szülte.Ott voltak az örökbefogadók is a szülésnél...én úgy ledöbbentem hogy hogy bírta ezt végigcsinálni.Mikor hallottam ilyen esetet mindig volt előttem egy arc(zülött,kissebség,ápolatlan vmi ilyesmi),és utána szembesülni hogy egy átlagos ember akiból ki sem néznéd....sokkolt ez is

Annyi mesélnivalóm lenne csak leirni nem olyan könnyű mint szóban...

Kristin
kristin75

Sziasztok!

Már megint panaszkodni jöttem, de most hogy végigolvastam a termést, visszafogom magam. Úgy látom valami vana a levegőben, mindenki keményedik, görcsöl stb. Én most már két éjszakát vergődtem végig (5-ig nem aludtam egy szemhunyásnyit sem), de a tegnapi az borzalmas volt. Lehet, hogy csak a gyerekek csinálnak helyet maguknak, de kegyetlenül fájt, ahogy gombócot csináltak magukból majd mekifeszültek a méh falának. Arra gondoltam, hogy az A magzat meg akart fordulni vagy valami hasonló, mert ő kezdte, a másik csak reagált a rúgdosásokra. Tegnap voltunk szülésfelkészítőn, és utánna megnéztem a szülőszobát is, de gondolom, nem az a 3 óra távollét ártott meg nekik. Szerdán kell mennünk újra a dokihoz, ha semmi nem történik ma éjszaka, akkor nem pánikolok be, marad a szerda.

Kirri!
Olyan szép a babó!
Meg Eriska babái is!

Lilla!
Hát, tényleg olyan mint egy kis ufó!

Már nagyon várom, hogy mi is babázzunk. A hármasikreseket viszont nem irigylem. Gondolom, hogy több öröm, de nyilván sokszoros aggodalom.
Most már kezd egész sok kismami lenni. Az újakat én is üdvözlöm. Nem is tudom mindig követni, hogy kinek mekkora pocaklakói vannak és milyen neműek stb.
Azt hiszem, ezután mindig reagálok, mert mire odaérnék, mindent elfelejtek.

Na most puszi mindenkinek!

Annamari
27+5

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Eva

koszi szepenKép neked mar 3 evesek a babaid?

tenyleg ki mikor ment szulni? es aki harmas ikres?
tud valaki valamit hogy akkor hany hetesen mentek szulni?milyen a Schropf Merei?
bernie

SzilviKép
Örülök, hogy rendben volt a flow-tokKép A flow tényleg legalább 10-15 perc volt nálunk is mindig, csak az volt a gond, hogy a 27. hétig nem csináltak flow-t amig el nem kezdtem szajkózni, hogy miért küldtött újra a nőgyógyászom...Kép
LillaKép
Remélem már otthon vagytok és minden rendben van...Kép
ÉvaKép
Biztos helyesek szép ruhába öltöztetve de jó ötlet ez egy oviban? Úgy értem hogy lehet úgy rendesen játszani vagy "rendetlenkedni"?Kép
ErikaKép
Sajna akkor nincs más ötletem az álmatlanságukra...Kép
KristinKép
Sajnos nem tudjuk mi vitte rá azt a szegény Lányt erre a döntésre de biztosan nem volt egyszerű a helyzete...Kép Szegény, legalább volt annyi kitartás benne, hogy végigcsinálja ezt az egészet... Én tisztelem érteKép Az a baba nagyon szerető családba kerülhetett, talán más úton nem is lehet gyermeke az új "szüleinek" most viszont boldogokKép
Sajnálom, hogy a korház ennyire megviselt de az a lényeg, hogy minden rendben van veletekKép
AnnamariKép
A keményedést meg a görcsölést nagyon komolyan kell venni...ha ismétlődik szerintme ne kockáztassatok, irány a korház! Vigyázz nagyonKép

doris

Cat Kép szólhatnál ha van új kép az albumotokban (bár lehet csak én nem figyeltem) KépKép nagyon édesek a fiúk Kép

Kristin Kép de jó hogy itt vagy Kép jajj-jajj Kép úgy látom az összes kórházban ez megy Kép
Nagyon szép súlyúak a babóid Kép Kép vigyázz magatokra. Nekünk is a 32-34. héten kell valószínüleg befeküdni, de még nincs semmi konkrét.

Annamari Kép remélem holnapra kitisztul a levegő Kép én is pánikolok, de remélem szépen bent maradnak még Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

BernieKép
Én a Schöpfben szültem. Nagyon meg voltam elégedve velük. Igaz fizetős szobában voltam (2 ágyasban) a 3. emeleten. A csecsemősök nagyon segítőkészek voltak, már a császár után 1 órával hozták fel a fiaimat szopizni, tették cicire, az ágyamon megmutatták a pelenkázást, köldökápolást stb. Ott hagyták a mütyűröket nekünk, hogy szokjuk egymást. De ahogy kértem mindig jöttek értük, elvitték, ha fáradt voltam stb. Megkérdezték, hogy adjanak-e enni nekik, mindig közölték, hogy melyik mennyit evett, hogy viselkedtek az újszülött osztályon.Kép
Van PIC is, de szerencsére mi azt nem ismertük meg. A szobatársnőmnek az ikrei oda kerültek, de Ő azt mondta, hogy nagyon profik. Ami még meghatott, hogy az orvosa, a mobiljával csinált képeket a picijeiről, és felhozta neki megmutatni, majd átküldte az Ő telefonjára MMS-ben, hogy amíg nem tud lemenni a csaszi után, vele legyenek a kislányai.Kép

Anyatejgyüjtő állomás is van a kórházban, ez azért volt jó, mert le lehet menni a csaszi után, és átmasszírozzák az ember cicijeit, ráteszik a bocira (nagy fejőgép) stb.Kép Amiért még nagyon hálás vagyok nekik, hogy nagyon jó a gyerekorvosi részleg. Mindenhol dícsérik őket. Minden nap jött a gyerekorvos referálni a gyerkőcökről, és csak úgy engedtek haza minket, hogy a létező összes vizsgálatot megcsinálták a piciken (koponya, szív UH,hallásvizsgálat,baci vizsgálat fülből, teljes vérkép stb.) A kerületi gyerekorvosunk azt mondta, hogy hihetetlen alaposak. Egy-két bunkó nővérke azért akad itt is, na meg a saját értékeidre nagyon kell ügyelni, de összességében ha mégegyszer szülnék megint ide mennék.Kép

KristinKép
Sajnálom a rossz élményeidet a kórházzal kapcsolatban. Én is így éreztem amikor befektettek a 37. héten, hogy mi a francnak vagyok itt, de sajnos a dokim ragaszkodott a bentmaradáshoz szülésig.Kép Azért azt az 1 hetet ki lehetett bírni.Egyébként ott mondta a doki, hogy csak az első vizsgálatokért fizet a TB, tehát ha vesznek vért azt kifizeti, de ha másnap is vesznek mondjuk, hogy megnézzék, hogy romlott-e a vérkép, azt már nem fizetik. Így a napi 2 flow metriámat és 2 CTG-met nem fizették, mégis benttartottak azért, hogy nehogy baj legyen a picikkel.Kép
Ezért ma már hálás vagyok nekik, pedig akkor nagyon rossz volt.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cateye

koszi hogy irtal, mennyi a fizetos szoba, ha nem baj, hoyg megkerdezem, en is szeretnek ilyenben lenni majdKép
Nagyon jo amiket lerital, szimpatikus, a szomszedom is ott szult, es meg volt elegedve, de mashonnan is akartam erdeklodni
azt hiszem a foorvosnak akar majd atadni a dokim, nagyon rendes lehetett az a doki, aki ilyet csinal egy anyaertKép Az is erdekelt hogy van e PIC, de remelem en sem ismerem meg
nagyon szepek a babaid, megneztem a kepeketKép))
nagyon megnyugtatott amit irtal, koszonom szepenKép
bernie

BernieKép
4000 Ft/nap volt a 2 ágyas. Sajnos 13 éjszakát bent voltam, így elég húzós volt, de megéri hidd el. Azt hiszem 5 ezer/nap az 1 ágyas, de oda nem nagyon éri meg menni, mert egyedül vagy nagyon, és az 1 ágyasok olyan picik, hogy nem fér be a rokonság.KépKép Van saját fürdőszoba, ami a császár után nem mindegy, de mondjuk a spontán szülés után sem. Egyébként nem nagy durranás a szoba, olyan amilyennek pénz nélkül is kellene a magyar eü-ben lennie. Én ismerem a különbséget, mert a méhszájösszevarrásnál nem fizetősben voltam. Néha azt hittem megszülök azon a sodronyágyon, amibe belesüppedtem, a fürdőszobai helyzetről nem is beszélve (pl. állt a víz bokáig az összes zuhanyzóbanKép). Egy 39 hetes ikres kismami aki nem akart fizetni a szobáért, fa deszkáért könyörgött a nővéreknek, úgy fájt a háta az ágyon.Kép
A 3. emeletre kérd magad, ott nyugi van, és el lehet zárni az értékeidet.(jó előre kell szobát foglalni!!!) Sajnos a fekete bőrű rokonság kering a kórházban még éjjel is, de a 3.emeletre nem jönnek fel, mert az Asszisztált Reprodukciós részleg van kiírva és nem Szülészet. Azt nem ismerikKépKép Most épültek új fizetősök is a 3. emeleten, de azok nagyon drágák.(a schöpfis topikban kérdezd meg, hogy mennyi)

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Kristin!

Teljesen megértelek.Én is voltam már egy hetet,de a guta kerülgetett.Most meg 6-8hét vár rám szülés előtt.És még ki tudja utána mennyi?Már most utálom!Brrrr!!!
Dehát a hármasikreket is másképp kezelik,mint a ketteseket!Sajnos!
Szép nagyok a babáid.Mértek combcsontot és fejkörméretet?Mekkorra lett?

Ildikó!
Boldog névnapot!

Éva!
Egy nagy kalappal szombatra!Nagyon drukkolok!

Mondja már el nekem valaki,hogy milyen az a flowmetria mérés!Nekem még sose volt,de annyit beszéltek róla!Kíváncsi vagyok,hogy mire jó és hogy csinálják!
Most hallgatom az időjárás jelentést: jövő hétre már tavaszt mond!!!Úgy legyen!

Bernie!
Érdeklődj a PIC után is!Nem sok esélyed van rá,hogy elkerüld.Míg kettes ikrekkel ki lehet húzni a 38.hétig és akkor már nem számítanak koraszülöttnak,addig a hármasoknál a 36.hét már csúcs.Nem is hallottam olyat az elmúlt fél évben,aki eddig bírta.A legjobb a 35.hét volt, 1800-2000g közötti babákkal.
Szóval jó,ha tudod,hogy ott mi a helyzet.
Nálunk pl: 8-17óráig van szopizás.19-ig lehet lefejni tejet,azt megkapják még a babók az éjszaka folyamán.Utána el kell hagyni az osztályt.Amit később fejsz le,azt nem adhatod be,legfeljebb hazaküldheted vagy kiöntöd.Csak az édesanyja és a nap egy meghatározott szakaszában (15-17-ig) jöhet be az édesapa.Más hozzátartozó nem,nincs lehetőség arra sem,hogy üvegfalon kersztül megnézze bárkia piciket.
Szóval van 1-2szabály,amit én nagyon nehezen emésztek meg!De azzal bíztatom magam,hogy ez a picik érdeke és a célunk minél előbb hazamenni!

De azért jó,ha az ember nem ott és nem a szülés után szembesül vele!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit Kép
A topikos Ebattánk a 36. hétig húzta, és egy lányka volt 2000 gr alatt ha jól emlékszem, a legnagyobb 2400 gr-os volt.
Szóval azért van esély!!!

Orsi

ps. Cat KépTi sétánál nem overalloztok?

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Kép

ÉvaKép
kicsit megkésve:
Nálunk van két nagylány a férjem lányai ... nekem az első babák ... nagyon rendesek sokat segítenek ha itt vannak - pontosabban inkább a kisebbik - és imádják a fiúkat Kép
Drukk szombatra!!!

Eriska Kép
a lányok irtó helyesek!!
Sajnálom az éjszakai nyugalmatokat remélem hamar helyreáll a rend Kép
Te honnan tudod hogy éhesek még??
Lehet ez hülyén hangzik de én nem tudom eldönteni ... Mikor adsz nekik plusz kajcsit?

Kirri Kép
Jocika kis angyal!!! szerencsétek van Kép
A rendszeresség nálunk is fontos lenne csak marha nehéz ... A fiúk tojnak a rendszeremre Kép

Orsi Kép
Örülök, hogy Levinek megjött az étvágya!!
Hogy sikerült?? Magától? Vagy kiéheztetted KépKép

Cat Kép
Bocsi de én sem tudok felrakni képet ua. problémák miatt ...
Ha nagyon szépen kérlek dobsz fel a fiúkról abból amit legutóbb küldtem?
KöszkeKép

POcakosok kitartás ja és aludjatok sokat!!! előre is!!!

Rita
trus

Rita fiaiKépKépKép

Kép
Kép
Kép
Kép

OrsiKép
Már nem mindig overállozok. Ennek profán oka van, Samu kinőtte a 68-ast, és amit kölcsön kaptam 74-es, az nem pamut, és nem kínzom a gyerkőcöt vele.Kép Akkor polár nacit adok plusszba rájuk, és pléddel betakarom őket. A kenguruba meg nem is férnek bele overállba.Kép Ha túrázni megyünk csak akkor adom rájuk az overállt, mert akkor hosszabb ideig vagyunk kint. Utálom már ezt az öltöztetősdit!Kép Viszont a sapka felvételét megszerették, mert mindkettő csikis a nyakán, így jókat röhögnek közbenKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Halihó mindenkinek!

Rita!
Látom egycipőben járunk (sírós gyerekek meg kép kicsinyítésben:-))))))))))
A mai éjszaka már jobb volt, rögtön visszaaludtak!!!!
Általában ugye, d.u már kevesebb a tejem úgy 90-100 ml között és az már nem elégg nekik.Eleinte én se tudtam eldönteni, hogy mi mit jwelent a reakciókból. Mostanság ha éhesek maradnak akkor sírnak, szopi után. De igazából nem is várom, meg , hogy sírjanak mert tudom, hogy a du. illetve esti adag nem elég, így már szopi előtt bekészítem a plusz 60ml. Így szent a béke:-)))
Az utolsó szopinál, 9kor 90 ml kapnak.
Ti hogyan gyarapodtok? Méred őket? Csak anyatejen vagytok még?

Erika

POCAKOSOK!!

tartsatok ki és pihizzetek SOKAT!!!! Én anno nem fogadtam meg ezt a tanácsot, most meg bánom:-))))

Erika
eriska

Rita!!

Nagyon klassz pasijaid vannak!! Alkalomadtán összehozhatjuk a csajokkal!!!Igazi pasis arcuk van!!!
eriska

Rita!!

Nagyon klassz pasijaid vannak!! Alkalomadtán összehozhatjuk a csajokkal!!!Igazi pasis arcuk van!!!
eriska

Kristin!
Örülök, hogy minden rendben és már otthon vagy.Kép
Hát a kórházi napokat nem irigylem tőled.Én is ettől tartok, hogy csak saját magamat fogom hergelni a feleslegesen benntöltött időben.
Nagyon szépen nőnek a babáid.Kép

Rita!
Nagyon édesek a fiaid.Kép

Cat!
Tényleg nagyon szupi kórházban szültél.Kép

Sziszus!
Örülök, hogy minden rendben.Kép

Annamari!
Sajnálom, hogy nem tudsz jókat aludni.Kép
Remélem hamar elmúlik.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Olyan mérges vagyok Kép Már 1 hete nem tudok kimenni a fiúkkal, mert olyan iszonyú szél van Kép Most voltam kinn 1 percre, és azt hittem megfagyok Kép
Mikor lesz már tavasz????

Rita Kép
Nem tettem vele semmit. Most épp nem ordít. De még nem merem elkiabálni, mert volt már ilyen.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

RitaKép
Nagyon-nagyon szépek a FiúkKépOlyan gyönyörű kis csókos szájuk van és igazán elégedettnek tűnnek, látod, megvan az eredménye a küzdelmednekKép Nagyon ügyes vagyKépKép
AnnamariKépSziszusKépLillaKép
Hogy vagytok? Keményedés, görcsök? Ugye minden rendben?
OrsiKép
ÉN sem overálozok, csak ha szánkózni megyünk vagy hosszabb időre hidegre. A babakocsiba vettem két nagyon meleg babakocsi zsákot és abba szépen beteszem ŐKetKép Kényelmesen tudnak csücsülni és jó melegben vannakKép Ezt mindenkinek tudom ajánlani, sokkal könnyebb, mint overalba tuszkolni ŐketKép

doris

Lányok!

Mondja már meg valaki,hogy lehet pocakosan jókat pihenni???!
Tudom,hogy nemsokára visszasírom ezeket a napokat!De most megtudnék őrülni!Ha felkelek,elkezd keményedni a hasam.A doki szerint ez már normális.Mivel nem görcsölök,ne aggódjak.Ja csak nem tudok ülni,meg állni.Az ágyban meg a guta kerülget.Nyom az ágy mindenhol,hol melegem val,hol fázok.A fiúk meg rákezdenek a boksz meccsre,úgyhogy aludni képtelenség.És még 10hetet kell kibírnom.

Sokszor tiszta depi vagyok!Tudom,hogy ez már a terhesség okozta probléma.Egyszerűen terhes vagyok már magamnak is.De mit csináljak?

Edit

Kép

Kép
edit73

Doris Kép
A babakocsiban nekünk is van jó vastag zsákunk + takarónk is. Akkor lehet, hogy legközelebb én is csak a vékony polar kezeslábast adom rájuk, amikor babakocsizunk. A kenguruhoz viszont továbbra is kell az overall.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

EditKép
Ne keseregjKép Én fé ülő pózban tudtam pihizni meg kipárnázva az oldalamonKép
OrsiKép
Ha elég meleg a zsák, akkor a takaró sem szükségesKép Kabátot adok rájuk de alulra elég egy harisnya, cipő, nadrág.

doris

Sziasztok!

Cat, Doris és a többiek, akik aggódtak értünk!

Nagyon-nagyon jól esik, hogy így törődtök velem! Nem is tudom, hogy ki értene meg engem, ha Ti nem lennétek!

Szóval, úgy tűnik, tényleg minden OK, csak szétnyomnak a kis drágák. Tegnap este bementük a kórházba és egy tök kedves fiatal doki megvizsgált. Az UH-n mindketten nagyban ficánkáztak, mindkettő egészségesnek látszott. A méhszájam szerencsére teljesen zárt!!! Akkor már nagy gond nem lehet, nem igaz? Ez a doki is azt mondta, amit az enyém, hogy bökdösnek belülről és nyomják a csontjaimat, attól fáj. Úgyhogy szoktatom magamat a gondolathoz, hogy ez most így fog menni még legalább 20 hétig (remélhetőleg). Szóval, aki már a 27 hét körül jár és mindene fáj, annak őszinte részvétem! De nektek legalább 17 hetesen még nem fájt, ugye? Nézzétek a + oldalát! És kitartás, az a tizenpár hét már nem olyan sok!

Rita!

Gyönyörűek a babáid!!!

puszi mindenkinek! Jó 4 napos hétvégét és éljen a tavasz!

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Doris Kép
Köszi a pontos leírást Kép A legközelebb én is csak a kabátot rángatom rájuk Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

sziasztok,
Edit, Annamari,
csatlakoznek a "panaszcsoporthoz".. nyugos es nyafi vagyok!!!
DE, legalabb mi itthon vagyunk meg!!! probalom a jo oldalat nezni...lehetne rosszabb is..
Kitartas lanyok!! nemsokara Husvet, aztan mar csak 1 honap.. es lassan meglatjuk mit is novesztgetunk odabent.
Megyek, nyuglodok tovabb az agyamon:-)))

Kép
nettke

Éva!
Mi is drukkolunk a szombati vizsgádhoz, milyen suliba jársz?Tudom, biztos mondtad már itt a topikban, de nekem rövid az eszemKép
Pocakos kismamákKép
Aki keményedik, sipirc pihenni, lehet, hogy jönnek a frontok és az is be tud kavarni ilyenkor.
RitaKép
A kispasik olyan gyönyörűek!Azért anyucira hasonlítanak, vagy nem jól látom?
OrsiKép
Mi sem merünk kimozdulni a szél miatt, ill. itt Füreden és Veszprémben tombol az influenzajárványKép
Én kételkedem benne, idén egyáltalán lesz tavasz???
EditKép
Hát, nem könnyű a nagy pocakkal semmi, nekem a farcsontom fájt mindig, volt úgy, leültem, aztán nem bírtam felállni, elég hülye arcot vágtam hozzáKép
k

KépKép
KépKép
kirri

Kirri Kép
Mi múlt héten voltunk otthon, meg a vp-i kórházban a neurológián... mindenki prüszkölt körülöttünk. Szerencsére nem kaptunk el semmit.
Majd valamikor megyünk még az ortopédiára is, mert kell a 4 hós szűrés, de vp-ben egyszerűbb elintézni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Edit Kép a flowmetria keringés vizsgálat, a köldökzsinor átmérőjén keresztüláramló vért nézik és a méhlepényt (remélem jól tudom, de ha nem a többiek úgyis kijavítanakKép), amúgy sima UH géppel csinálják, én nem látok semmi kivehetőt a monitoron, csak ha a dokim elmagyaráz valamit.
Szintén zenész Kép ... nem nagyon tudok pihenni, főleg mert én meg akkor keményedek ha fekszem ... én a saját hisztijeimet viselem a legrosszabbul Kép Kép

Rita Kép Kép nagyon szépek a skacok KépKép

Doris Kép az éjjel nem keményedtem Kép viszont felébredtem minden fordulásra, és vizslattam magam, hogy minden rendben van e Kép
Sehol nem kapok Magnerot-ot Kép pedig az gyorsan hatott a lábgörcsimre Kép

Lilla Kép dejó hogy minden rendben és megnyugodtál!!! Kép

Nettke Kép én már csak azért várom a tavaszt és a jóidőt, hogy ne kelljen cipőt kötnöm Kép remélem Húsvétkor jobb idő lesz már Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok pocakosok és mamik!!

Hol találom meg a táblázatot mert nem tudom a pocakosok közül ki hány hetes!!

Edit!
A papirom még bent van a kórhiba igy nem látom hogy mennyi lett a combcsontLehet 54 körül de lehet tök más,viszont a fejre emlékszem 75és 78.
azt mondta adoki is hogy nagyok...ha heti 20-30 at híznak akkor 3 kg körül lesznek de nem tudom mikor lesz a nagy nap.Jó lenne a 35-36 héten.
Te most mennyi idős is vagy?csak mert irtad a 10 hetet még..

___POCAKOSOK!!! nem irjuk oda alúra a nevünk mellé hol tartunk?Azt hiszem a Szilvi szokta írni és olyan jómert mindig képben vagyok..
Benneteket is be akarnak fektetni ?kit hanyadik héten?

Judyt!

Lehet te is olyan leszel mint én hogyhergeled magad ha nincs alapvető gond ,bár már most másként emlékszem vissza az ottlétre,meg talán bele is lehet jönni csak kell pár nap az átállásra...

Képzeljétek !!Volt egy lány aki egy babát várt és a 18 hétam megindult a szülése.Sikerült megállítani de 17 hetet bent kellett töltenie,velem egy napon jött haza kb 2-4 hétre és utána megy vissza szülni ,ha addig egyáltalán kihúzza.Szegény mondta is hogy nem igazán tudta élvezni a terhességet.Ehhez képest mi nem vagyunk vészesek

Rita gyönyörűek A fiaid!!!!!!!!

Cat!

Nagyon jó kórháznak tűnik az ahol te voltál...itt is van fizetős szoba.Egy éjszaka 3000 van saját wc, fürdő, tv, légkondi.Nagyon gondolkozom én is hogy talán nekünk is jobb lenne mint a 6 ágyasba ahol elég sok sötétbőrű vanb ahogy láttam...mikor bent volta kb fele arányban.
Ezek szerint te ajánloda különlétet??
csak az miatt gondolkoztam hogy 6-an jobban megy az idő,csak gondolom ez babával már nem igaz csak pocakosan...nem?

Doris!

Igen nem semmi volt az a nő csak tudod más egy ilyen esetet hallani meg más mikor ismered is az illetőt.Drukkoltunk alig vártuk lássuk őket és akkor derült ki..mindenkit sokkolt!
persze jobb mintha a kukába rakja vagy a küszöbre a babát.Legalább keresett új szülőket..akik nagyon várták már a babát...

Kristin
30!!!!!!!!!!!!!!!!
kristin75

Kösz,hogy vigasztaltok!Néha nagyon magam alatt tudok lenni!Bocs,hogy így rátok borítottam!

Kristin!
Én 26+4 vagyok ma.Nekünk tegnap fejméretre 65-64-64mm-t mértek, combcsontra meg 50-49-47mm-t.
Szóval ehhez viszonyítva is jók vagytok!

Szilvi!
Kösz az infot,így már világosabb.

Lilla!
Örülök,hogy jól vagytok és nem találtak semmi problémát!Csak így tovább!

Edit+3kukis
26+4

Kép

Kép
edit73

Rita

Tündériek a fiaid!!!! Nem is látszik rajtuk , hogy olyan kis sírósak.
Jó lehet, hogy ilyen aranyosak a férjed nagylányai, hogy segítenek neked. Nem voltak féltékenyek a kistesókra? Hány évesek?

Lilla

Nagyon örülök, hogy jelentkeztél, már aggódtam, hogy bentfogtak a kórházban! Igaz, hogy milyen jó így megkönnyebülni?! Vigyázz magatokra!!!

Éva

Kép

Kép
éva75

Enic!

Leírod,hogy milyen rossz tapasztalataid voltak Győrben?Csak mert én ott fogok szülni és kíváncsi lennék rá.Persze,ha publikus!
Ha ide nem akarod megírni,küldheted az e-mail-emre is!
Előre is kösz!

Edit
26+4

Kép

Kép
edit73

Kirri

A Szent István Egyetemre, humánerőforrás menedzser szakra, most vagyok másodikos.
Köszi a drukkot!!Annyian szorítotok már nekem, hogy sikerülnie kell!!!!

Kristin

Ha teheted, én is ajánlom a külön szobát, én teljesen kivoltam, mert amikor végre az én fiaim nagy nehezen elaludtak, akkor vagy a szobatársaim babái üvöltöttek, vagy egész éjjel fejtek, amikor én aludtam volna és nagyon zavaró volt. Én még amúgy is elég hárklis vagyok, nem bírom elviselni, ha valaki horkol és a szobatársaim, biztosan a fáradtságtól, de egész éjjel horkoltak. Beszélgetni nem nagyon volt idő, mert a fiúk az egész napomat lefoglalták.

Ildikó

Utolag is Boldog Névnapot kívánok!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?