A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Az alábbiakon találhattok bio cuccokról mindenfélét:

biotermek.lap.hu
bioelelmiszer.lap.hu

Andi,
munkajogról sajna fogalmam sincs.

Cedit
cedit

ma kipróbáltam a tápszert, de utálta Gellértke kiköpdöste. Pedig most hétfő óta már fogyott is 20 grammot. végül almát adtam neki délelőtt, szépen nyalogatta a levét. Úgyhogy nálunk is elkezdődött a hozzátápi.

körömvágás: én ébren szoktamKép

Andi
Úgy tudom meg lehet szakítani a gyedet, ezt a munkáltatóval kell megbeszélned. Így visszakerülsz állományba és a béredet is rendezni kell. Viszont a rizikója, hogy kikerülsz a felmondási védelem alól is.

még mindig nagyon szédülökKép
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Cedit

Körömvágás 3 hónapos koráig álmában és bébi csipesszel,jelenleg ébren kis ollóval és több felvonásban mert Ő is az ollót akarjaKép.Sokszor így is sorjás marad és lekarmolja magát álmában(meg minket is)de annyit hadakozik lefogni meg nem akarom.

Liv

Én is hűtőben tartom max 2 napig felbontás után,és mikróban 450w-on 2percig melegítem.A bébi desszerteket (pl:őszibarack)is egy picit langyosítom mert a kamránk nagyon hűvös.

Andi

Tegnap én is dobtam egy hátast a fizupapírom láttán,el voltam tájolódva a GYED kiszámítását illetően,többre számítottamKép.Aztán néztem itt a neten,hogy max bruttó 83000Ft a plafon.

Judy

Szédülés,fogyásKépKép.Javulást hamar!!!

Viola
h_viola

Sziasztok!Kép

JudyKép Jobbulást, ez a fránya vírus azt mondják, elég makacs, de reméljük, jön már lassan a tavasz - inkább gyorsanKép - és a napsütés kiszedi mindenkiből a bacikatKép Tápszerért Bazsi sem mindig lelkesedik, 2,5 hete kóstólgatjuk az almát, ma már tízóraira kapott alma-őszibarack keveréket, ebből több az alma, és nagyon ízlett nekiKép 2,5 hét alatt eljutottunk a negyed alma, pici őszibarack mixhez, őszit még csak két napja adom neki. Utána meg kapott gyümilét. Éjjel, reggel, délben, délután és este még mindig szoptatom, most fogunk mindjárt ebédelni, akkor szopit kap még csak. Utána jó nagyot horpaszt az erkélyen becsomagolva, majd délután tízóraira főzeléket vagy tejpépet kóstolunk, előtte persze szopi, majd este szopival alszik el.
Kíváncsi vagyok, hogy fogadja majd a sütőtököt, azt jövőhéten szeretnénk kipróbálni, Ákos nagyon imádta.

LivKép Felbontás után én is hűtőben tárolom, igaz, még csak ma kapott üveges gyümilét, ezt összekevertem felforralt, hűtött vízzel, mert így túl tömény.

Ákosnál is így csináltam, soha nem csak a gyümölcslét kapta (legalábbis 2 éves koráig), nincs is rossz foga még, elmúlt 6 éves.
Az oviban nem egy kisgyereknek már tömve van a foga, meg begyullad, úgy el van rohadva, mert állandóan cukros teát kapnak. Egyikük anyukája mesélte épp ma reggel, hgoy 2,5 évesen szokott le a cumisüvegről a kisfia, addig éjjel is teát ivott. Rosszak is a fogai, ma reggel is úgy jött, hogy fájt a foga. Otthon kólát is adnak neki, meg cukros gyümiléket. Nem azt mondom, hogy úgy kell csinálni, ahogy én csináltam, de nem bántam meg, pedig néha hülyének néznek a környezetemben, hgoy nem akarom cumisüvegre szoktatni Bazsit sem, mondván, hogy nem árt az. De igenis árt, inkább poharazunk, meg kanalazunkKép
Na, kicsit hosszú lett, de teljesen kiakadtam, főleg azon, hogy ennek a kisfiúnak az 1 éves kistesója is issza a kólát.Kép

eddig megúsztuk a betegséget, lekopogom gyorsan, remélem, nem is fogjuk elkapni.

KörömvágásKép Én is ébren szoktam vágni Balázsnak, olyan édesen odatartja a kezét, ha akkor vágnám, mikor alszik, tuti, hogy felébredne.

Viszont éjjel megint 2 óránként kel cicizniKép Lehet, hogy még az oltás utóhatása, hétfőn kaptuk, nem lázasodott be, de lehet, hogy bazsalyog a lába. Már alig látszik a lábán, ennek ellenére lehet, hogy még bekavar.

Lau
lau

Lanyok sikerult kepet talalnom azokrol amiket vettem.

Klagenfurtban a Toys'us-ban vettunk Peg-Perrego Rocker etetoszeket 100 euro, itthon meg a brendon es megatoysban 49 900 ft.

Kép

Fischer Price szek 50 euro, itthon nem lattam meg.

Kép

Jatek, ami zenel meg beszel meg minden 39 euro volt, ilyet sem lattam itthon.

Kép

A jaroka meg amit tegnap vettunk. 31 900-ert

Kép

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Először is üdv az újaknak. Kép
A betegeknek jobbulást. Kép

Szépek a babók. KépKépKépKép

1,5 hétig rossz volt a gépem, és lassan tudtam visszaolvasni, Manó nem hagyott. Utána meg nem volt időm írni.

Mint Lau írta, szépen növünk. 64,5cm-nek mértem, és 6300-nak mérték szuri előtt. Azaz végre túl vagyunk a szuri időszakon. Szerencsére most nem lázasodott be, de este fájtatta a lábát, így kapott kúpot.
Kibújóban az első fogacskánk. Kép
Mi még mindig csak szopizunk, bár tejem még van, de egyre fogyóbbnak érzem, így ebédekre tésztát eszek legtöbbször.

Két kép a kishuncutról.
Imádja azt "olvasni", amit mi.

Kép
Megnézem már, mit olvasott benne apa.Kép

Kép
Kisbaba nagy ágyban. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Macs
A kajcsi mennyiségét én se mérem Kép De mivel a hipp kis üvege 125 gr,és annak a felét eszi meg max,igy ki tudom számolni hogy az 50-60 gr Kép Kép Kép Ennyire nem vagyunk elvetemültek Kép
Elkezdödött nekem is a suli Kép De jó mert csak 6 tantárgy van Kép
Lilinek jobbulást a szuri miatt Kép

Magi
Köszi az infót,mi is ilyen járókát szeretnénk,már csak a takaritás miatt is Kép
Nagyon jól vásároltatok,olyan felháborító,hogy kinn többet is keresnek,meg még olcsobb is minden ,mi meg itt pusztuljunk el Kép

Liv
Én felbontás elött simán a konyhába tartom,kamra hiányában,de utána hűtőbe.Mikorozom,a gyümiket is ,persze azokat csak langyosra,a főzeléket melegre.

Viola
Köszi Bandó nevében is ,nem győzöm majd a csajokat elhessegetni Kép Én is ettöl félek Kép Kiváncsi vagyok Mira új frizurájára,majd rakjál fel fotót Kép

Cedit
Köszi neked is Bandó nevében Kép
Körmöt én is ébren vágok,magam elé ültetem,a háta nekem támaszkodik,és hagyja hogy levágjam.A türelme az utolsó ujjacskánál fogy elKép azt mindig nehezebb levágni.Ráadásul én rendes ollóval vágom,nem bébivel,mert vettünk egy bébit,de az akkora SZ... ,hogy még szétnyitni se tudom olyan szoros igy nem használom Kép

A gyed helyzet elég elkeserítő,én is azt hittem hogy a 83000 az nettó majd felvilágosítottak hogy bruttó.Elég lehangoló volt megtudni Kép

Kép
Kép
nikk0830

És akkor a bruttó 83-ból mennyi a nettó?

Lányok, én azt hiszem, 2-3 hónap és Pipike bölcsibe megy, én meg vissza dolgozni. Nem fogunk ennyi pénzből kijönni. Persze lehet mondani, hogy ezt tudhattuk volna, és hát tudtuk is, de azt hittem, legalább 1 éves korig itthon tudok lenni vele...
Nem fog menni, már látom.
Vendég

Sziasztok!Kép

Andi: ezen már én is gondolkoztam, hogy nehezebben fogunk kijönni anyagilag, sajnos, kevés család engedheti meg magának azt, hogy 2-3 évig otthon maradjon a gyerekkel. Úgy gondoltam, hgoy 2 éves koráig maradok itthon, de majd kiderül, meddig bírjuk anyagilag.
És még jobb helyzetben vagyunk, mint mondjuk Belgiumban az anyák, barátnőm júliusban fog szülni, 3 hónapig maradhat otthon a gyerekkel, ha szoptat, akkor 5 hónapig. Utána semmi. Mondta, hogy januárban már vissza kell mennie dolgozni.
Ez van, egyelőre örüljünk annak, hogy egészségesek a cseppek.

Moszi: nemsokára jön a jóidő és mehetünk jó nagyokat csavarogniKép

Viszont már előre tartok a nyártól. Júniustól Ákos már nem jár oviba, mert nálunk sajnos olyan az ovi, hogy ha az anyuka otthon van gyesen vagy gyeden, ügyeletre nem vihetem a gyereket. 3 hónapig itthon lesz, mondjuk ebből 1 hétre elmegy táborba, de a többi időt fogalmam sincs, hogy töltjük el. Majd megyünk ide-oda, remélem, Balázs is partner lesz ebbenKép

Magika: nagyon jó a járóka, nekünk az a hagyományos régebbi hálós van, még Ákosnak vettük, de nemigen szeret benne lenni Bazsi. Inkább a szőnyegre terített pléden, ott mindent lát, gondolom, nem érzi bezártnak magátKép

Lau
lau

Akkor én is panaszkodom, én a max gyedet már nem fogom megkapni, mert gyedről mentem szülni ismétKép

továbbá Gergőt nemnagyon fogják oviba felvenni, mert itt helyhiány van, és azt zárják ki elsőre aki otthon van a kicsivelKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Juti!
Ha az ember max gyedrol megy szulni akkor mennyi a gyed?
Ugyanannyi, vagy meg kevesebb?

csengo
Vendég

Sziasztok!

Hat igen felhaborito a helyzet.
Nekem mondjuk nagyon jo volt a T-GyAS-om.
Nekem is igenyelnem kell a gyedet, mert lejar.

Viszont en ugy dontottem, hogy a gyed utan a papa bejelent a vallalkozasaba 4 orara nagy fizuval 180 napig addig igyekszunk dolgozni a kovetkezo babon es utana tappenz es megint gyas.
Igy a 180 nap alatt kapom a gyest talan az fedez valamennyit a jarulakbol. Kép

Meg jo hogy ezt mi megtehetjuk.

De itt papolnak, hogy valaljon az ember gyereket, de mire.
Minden draga, megelni nehez.

Eltartani gyerekeket meg nehezebb. Kép Kép Kép

Magi
Vendég

SziasztokKép

Én is sokat agyaltam a gyed-gyes stb. témán. Én sem láttam át, hogy hogy is van, így múlt héten tudtam meg én is, hogy a 83.000, az bruttóKép Nem repdestem örömömbenKép

Jó, hogy Ti előttem jártok pár hónappal, mert így a hozzátápiról sokat tudok tanulni tőletek, kezdve attól, hogy mikor kell kezdeni (általában, kb.Kép) egész addig, hogy hogyan kell felmelegíteni a kajcsikat.Kép

Körömvágás: Próbáltam csipesszel alvás közben, babaollóval alvás közben és ébren. Végül a felnőtt ollónál maradtunk mi is, és ébrenléti állapotban történik az akcióKép

NikkKép
nem semmi a nézése a kicsi fiadnakKép Esztim is most kezdi felfedezni a lábikójátKép

MosziKép
gyönyörű a lánykádKép és profin olvasKép

A betegeknek gyors gyógyulástKép

Már tényleg jöhetne a jó idő, kezdek ettől a szürkeségtől besokallniKép

Eszti első nőnapja:
Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Andi
nettó 72000 körül Kép Kép Kép
Ez jóval kevesebb nekem is mint a gyás Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok! Kép

Babákra továbbra is csak szépet jót tudok mondani, szépek mindannyian. Hála Istennek! Kép

Gyes-Gyed téma: Hát én már nem is szólok egy szót sem, most akarunk egy hatalamas valag hitelt felvenni vagy 20 évre.. Kép Ahhoz képest, hogy ugye a GYED elméletileg szolgálati idő és adózó jövedelem /ezért bruttó/, a bank lesz@rja, és nála hitelügyileg nem számít jövedelemnek. (Pedig aztán ennél biztosabb fizetésem, mint az alanyi jogon járó zsé, soha nem lesz!)...
GYÁShoz képest a GYED nálam is a béka segge alatt lesz... Kép Nettó 72 e ?? Akkor én most pozitívan csalódtam, mert úgy tudtam, hogy a 83 br. nettója csak 63 körül lesz! Kép Majd megnézem, mit utaltak, ha egyszer hajlandóak lesznek elküldeni végre.. Kép Ezt is külön szeretem, hogy állambácsiék ha te késel olyan késedelmi kamatot varr a nyakadba, hogy besz@rsz, de ha ők késnek, várjál csak türelemmel.. Kép /hogy addig miből zabál a kölköd nem mind1 ?/
Na jó, az uszítást befejezem.. Kép

Méricskélés: Na azééért! Kép Kép Kép

Nikk, suli! KépHa írsz priviben, megmondom, van-e hozzáanyagom!

Viola! Úgy tudom kizárólag receptre van, és kb. 800 ft ha jól emlákszem.

Juddy! Jobbulást neked továbbra is! Sajnálom kisG-t, de lehet hogy csak most átmenetileg a betegség miatt nincs étvágya, majd bepótolja, ne félj! Kép

Pusz mindenkinek! Kép
Macs
maccs

Hááát, minimálbér után engem nem izgat, hogy a 83 e nettója mennyi. Kép
Mivel most nem vagyok jó passzaban, majd akkor írok, ha nem leszek cinikus.
kyrandia

Sziasztok LányokKép

Kérdés: szerintetek amíg szoptatok, ihatok borsmenta teát? Mert úgy érzem, mintha fájna a fülem, meg a torkom is kezd és ilyenkor én azt szoktam inni, ami nekem nagyon jót tesz. Csak fogalmam sincs, hogy van-e valami rossz benne a tejcsire nézve.
Még egy dolog: nektek is Rubophen-t ajánlották szedni láz esetén? Nekem azt mondták, azt lehet.
Gondoltam, hátha tudtok segíteni, mielőtt a támadónénit felhívnám.Kép

Pusza
Anita

KépKép
KépKép
vasani

AnitaKép
Lázra algopyrint ill panalgorint ajánlottak.
Nem hinném hogy baja lenne a babónak a borsmentától, de a tej ízén biztos érezni fogja.
Jobbulást!!!

Noémi
fantikbaba

mondjuk én borsmenta helyett a hárs teát ajánlanám inkább.
fantikbaba

próba
papzso

sziasztok
besokkaltam, mert 3 hozzászólásomat tüntette el arendszer, pedig semmi csúnyát nem írtam

tea: én szoktam mentateát inni, anyuék kertjébe ültettem, nyáron leszedtem, s így van bio szárított tea Kép a bélpanaszokra tökéletes egyébként, nálunk Mózinak is ízlett Kép

Pénzügyekben én nem idegesítem magam, meghúzzuk a nadrágszárat jobban, de nálunk nem vetődött fel, hogy visszamenjek dolgozni.

Egyébként szörnyű a helyzet, hogy az ember rákényszerül, hogy visszamenjen, s nem amiatt választja ezt, mert unatkozik a baba mellett, vagy hiányzik neki a munkája. Nekem nincs bajom a feministákkal meg a választójog kivívásával meg az esélyegyenlőséggel, csak azzal, hogy kényszerből kell választani, azt rühellem. Miért nem lehet,m hogy megtehessem, hogy akár 18 éves koráig max részmunkaidőben dolgozzam és figyelni tudjak a családra jobban? Utálom ezt a nagy versenyt!

Na, bocsi, csak ma áramszünet is volt és a szabászollómat is elhagytam és a hozzászólásaim is eltűntek...

zsófi
papzso

Sziasztok!
Nekem is a rubophent ajanlotta 3 orvos is fuggetlenul egymastol. A terhesseg alatt is szedtem be egyet. Azert ne legyen ra szukseg. (Amugy a hatoanyagot kell nezni)

Engem is aggaszt, hogy mennyi a penz, de a mostanival meg elvagyok, de a gyes a legdurvabb. Marpedig szeretnek meg gyereket, foleg nem bolcsibe adni. Sot naivan azt gondolom, hogy ha alsosok akkor is reszmunkaidoben mennek valahova.
Engem csak az idegesit, amikor az emberek sohajtoznak, hogy a kismamak egesz nap nem csinalnak semmit es meg a szajuk is jar. (lazac sms-ek pl.Kép ) NA meg a masik oldal, hogy tavaly szuletett a haboru ota a legkevesebb gyerek. Mi megtettuk a magunketKép

Csirkeszek mar biztos azt sem tudjak mi az a babanetKép

csengo
Vendég

Atyaég mennyit írtatok Kép Győzzem követni...

A körömvágás akció sikeresen lezajlott. Nem mondom, hogy könnyedén, mert nagyon érdekelte az olló Kép Köszi mindenkinek a segítséget!! Amúgy én is a rendes ollónál maradtam, a babaollónál nem látom, hol a körme és az ujja között a határ Kép

Judy,
20 grammot én még nem nevezném fogyásnak. Simán lehet egy kakival teli és anélküli súly Kép Tudod, nálunk apája olyan grafikonokat is vezet Kép, hogy látszik a nagy cikk-cakkokból, hogy mikor mi történt Kép. Szédülés Kép Gyógyulj meg hamar!

Magi,
szerintem azért óvatosan írkáld le a pénzügyi terveiteket. Bocs, hogy beledumálok, de az ördög nem alszik. (Milyen csipás lehet már!)

Moszi, Anita,
állati jók a képek a babákról. Lassan fotópályázatot kéne szervezni!

Pénzhelyzet Kép Bevallom őszintén, hogy mi időnként kénytelenek vagyunk a tartalékhoz nyúlni. Nagyon nem jó. Én azt tervezem, hogy rész időben megyek majd vissza egy héten 3 este, akkor az apja tud vigyázni Andrisra. Nem merem másra hagyni, meg nem is nagyon van kire. Ami kicsit aggaszt, hogy régen én voltam a főnök, most meg beosztott lennék. Nem tudom, hogy fog működni. Ha valakit érdekel esetleg részmunkaidő egy telefonos ügyfélszolgálaton (nem rásózós!)Bp. Forgách u.-nál szóljon, megpróbálok majd segíteni.

Rohanok, mert felébredt a ded, ha valakit kihagytam bocsi!

Cedit
cedit

Cedit!

A penzugyi helyzetunkkel mi sem dicsekedhetunk, igy nincs mit irjak rola.
Max a terveinket. Kép

Az meg hogy mi jon be belole, az meg kerdes.

A papanak nincs takaritonoje, igy dolgozhatnek nala. Elvileg a vallalkozasaban torveny altal eloirt, hogy tartania kell. Igy legalabb torvenyszeru lenne. Igy is meg ugy is en takaritok utana, legalabb legalisan tennem. Kép

Magi

Nekem is 10-en jart le a GYAS-om.
El vagyok keseredve.
Mehet jovoheten szerdan leadni a GYED papirjaim. Kép

Magi
Vendég

Nem volt eddig jó a net...

A gyed nekem is sokkal kevesebb, mint a tgyás volt, és ezt nagyon meg fogjuk érezni, hiszen lakást, autót hitelre vettünk...
Úgyhogy akármennyire is szeretnék Pipikével itthon maradni, nem fog menni (Niki is 10 hónaposan ment bölcsibe annak idején).

Borsmenta tea: én most pár napja azt iszom, Pipike nem reklamált a tejcsi íze miatt (jövő héten hasi uh-ra kell vinnem egyébként, mert lehet, refluxos, szombaton megint kihányta a bébikaját, így most csak szopi van + tegnap kapott egy kis banánt, de csak óvatosan. Kell szopi előtt adnom neki ilyen tejcsi-sűrítő cuccot is.)

Küldök egy képet is. Éppen breakel (a lába fel van emelve, de sajna nem nagyon látszik).

Puszi,
Andi

Kép
Vendég

Sziasztok!

Nálatok tök simán elfogadja Dávid a kanalat? Nálunk se kanál, se cumisüveg, tehát no kaja, csak szopi.

Liv

Kép

Kép
liv

De hülye vagyok. Nem Dávidra, hanem a ti gyerekeitekre vonatkozik a kérdés. Kép

Kép

Kép
liv

Liv!

Nalunk nem fogadja el a kanalat.
Ha uvegbol adom neki, akkor meg oklendezik tole.

Igy marad a tejcsi, pedig mi is 6 honaposak leszunk.

Magi
Vendég

Cedit
Azóta 20-al megint kevesebbet mértemKép szóval már 40 g mínuszKépszemem láttára fogy el ez a kölyökKép

Anita
Én is algopyrint szedtem be lázra.

Csengő
nem tudom mennyi lesz a gyedem, az első gyerkőcnél a max volt, sztem most a minbér 2*-ese alapján számolódik, mivel nincs meg a 180 nap biztosítási idő. asszem erről vitáznak a kismama újságban.

Liv: tegnap óta kanalazunk, a nestlés műanyag kanál bejött G-nek, de csak az almalé, a pépjét kitolja a szájából.

Tea: a menta és a zsálya csökkentheti a tejtermelést.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

SziasztokKép

CsengőKép Ezt már máshol is olvastam, hogy a kismamák nem csinálnak egész nap semmit, és csak a feneküket meresztik itthon...az, hogy közben a háztartást is vezetjük, meg a gyereket azért megpróbáljuk tisztességesen nevelni, az senkit nem érdekel...na mindegyKép

Nekem nem sokban fog változni a gyed összege, mert annyival voltam bejelentve, hogy szinte ugyanannyi az összeg. Ez van, megoldjuk valahogy, mindenképpen szeretnék itthon maradni, de mivel férjem nagyrészt itthon van napközben, mert olyan időszakban dolgozik, lehet, hogy szeptembertől, vagy amikortól már nem szopizik Balázs, visszamegyek részmunkaidőben dolgozni. Ki tudja, egyelőre még maradok.

LivKép Balázs is kitolta a nyelvével a kanalat, de most már ügyesen tátja a száját, mikor közelítek feléKép SZóval, szerintem kitartás, előbb-utóbb megtanulja, mire valóKép

Lau
lau

MagiKép
Tudom iszonyatosan lekéstem, de talán Zoli(ka) még megbocsátja nekem: szóval nagyon boldog névnapot.

Anyagiak: Amikor Hannával mentem Gyed-re, mi is számolgattunk össze-vissza hogyan fogunk kijönni, be is pánikoltam rendesen, de aztán valahogy csak kibírtukKép 2 éves koráig voltam itthon vele, utána ment szépen bölcsibe (amit imádott), mert a Gyes tényleg brutálisan alacsony, az egy téli hónapban a távfűtésünkre sem lett volna elégKép Azt, hogy Hannát akkor bölcsibe adtam egyáltalán nem bántam meg, mert itthon a 4 fal között ő is, én is kezdtünk becsavarodni. Manó állandóan szomszédolni akart, menni mindenfelé, azt vettem észre, hogy én már kissé kevés voltam neki, unatkozott. Bölcsibe nagyon hamar beszokottKép
Most Marcival nem számolgatok, ugyanúgy össze kell húzni a nadrágszíjat, de 2 éves koráig most is itthon maradok, utána vissza melózni.
Lehet, hogy a közutálatot elnyerem, de nekem sikerült kibuliznom, hogy részmunkaidőben dolgozzak, onnantól, hogy Hanna után GYED-ről visszamentem, csak 6 óráztam (1/2 9- 1/2 3-ig). Most is detto ez leszKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata!

Szerencses vagy.
Lehet, hogy en is ezt fogom tenni. Kép
Ha ki tudom bulizni, bar nalunk meg lesz masodik.
Es talan, majd meglatjuk 3. Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Jövök panaszkodni lányok: elmentünk a bőrgyógyászatra.... A közelekedést nem részletezem, de katasztrófális babakocsival mozogni a városban. Szóval Balázs bőrén mindig előjönnek száraz piros foltok, - ekcémának nevezik - gondoltam íratok fel új kenőcsöt, mivel a régi nem igazán volt hatékony. (ha abbahagytuk azonnal kiújult). Mutatom Balázs karján a piros foltot, erre a doki néni mondja, hát itt futószemölcs is van. Rögtön fel is szúrták , szegény Balázs közben elkeseredetten ordított. Nem elég, hogy idegen néni matatott rajta, még tűvel is megterrorizálták Kép Kép. Nagyon sajnáltam Maszatkát, alig tudtuk megnyugtatni, közben még malőr is történt, a cumija leesett a földre (másik meg nem volt), így nem volt ami segítsen lenyugodni. Szegény végigsírta az utat hazáig.
A doktornéni azt mondta, hogy ezt a futószemölcsöt a babák többnyire a babaúszás során a medence vizéből szedik össze. No mi sajnos nem tudtunk eljutni babaúszásra. Honnan fenéből jött ez a szemölcs? Örület ... lassan állandó vendégek leszünk a bőrgyógyászaton ... Kép

Magi! Kép
Utólagosan is boldog névnapot Zoli fiúnak. Bosszantó, hogy kf-ön mindent féláron meg lehet venni.

Juti! Kép
Jobbulást kívánok mielőbb.

Viola! Kép
Igazából nincs jó receptem a pohárból ivásra, próbálkozni kell. Eleinte nekünk sem ment simán (4,5 hónaposan kezdtük lefejt anyatejjel), a fele mellément Kép Kép De most már nagyobb a nagyfiú és talán ügyesedett is. Egy pici sterilezett kávéscsészéből itatom Balázs babát, ez bevált nálunk. Csak egy picit kell megdönteni a poharat, és szépen kinyalakodja a gyümilevet. Kíváncsi vagyok Mira új frizurájára! Kép ha van kép, tegyed fel mielőbb.

Nikk Kép, Moszi Kép, Anita Kép, Trompipi Kép
Tündériek nagyon a Babák.
Nikk! Kép A lábunkat mi még nem fedeztük fel.

Liv Kép
Nálunk nem volt gond a kanállal, mostanra (ez a 3. hetünk, gyümit eszegetünk két etetés közt) ha Balázs látja a kanalat nyitja a pici száját. Szóval csatlakozom Lauhoz, kitartás, és próbálkozás.

Maccs! Kép
Remélem Lili baba már kiheverte az oltást!

Én is most a héten intéztem a Gyed-et, hát a T-GYÁS összege után nem vagyok elájulva. Pláne, hogy ez a 83 e Ft még bruttó is. És még arról papolnak, hogy fogy a népesség.... Hát a mai világ, a környezet nem arra ösztönöz, hogy minél több csemetét vállaljon az ember.

Üdv Mindenkinek

Edit
pedit

Sziasztok! Kép

Ezt kihagytam: A doki nénink hozzátáplás kapcsán azt mondta, hogy a délelőtti anyatejes kaját lassan váltsam ki gyümivel. Ez rendben is volna. Balázs napjában 5x kap cum. üvegből anyatejet, termetes mennyiségben, ezidáig gyümölcsöt két kaja között adtam neki (csak kóstolgatás gyanánt). Szóval Balázs eszik reggel 1/2 6-kor, utána kb. 1/2 10-kor, aztán 1 -1/2 2 körül, este 1/2 6-kor, majd végül 1/2 9-kor. Ha a délelőtti "szopit" kiváltom gyümölccsel, szerintem attól nem lakik jól. Ezen tipródom már napok óta ... Hogyan csináljam? Illetőleg Ti hogyan csináljátok?

Üdv még1szer Kép Kép Kép

Edit
pedit

Nekem szopis tanácsadó azt mondta, hogy ha nem akarom elválasztani a gyerkőcöt, csak hozzátáplálni szeretnék, akkor ne váltsak ki szopit, hanem szopi után kínáljam meg főzelékkel vagy gyümölccsel, ha nem lakott jól, illetve két szopi között.

Ma Dávid már nagyon ügyes volt délután a kanállal, nyitotta a száját, amikor meglátta a kanalat. (Juti, nekünk is a Nestlés kanál jött be!) Két hete próbálkozunk az almával, de azt nem szereti, a krumplit se anyatejjel, úgyhogy ki akartam próbálni valami édeset. Mivel a banánnal még várni szeretnék, vettem Hipp őszibarack-almát. Az első kanálnál hihetetlenül fintorgott, aztán megevett 30 grammot. (Almaléből két hét után is csak 10 grammot evett.) Szóval nekünk meg pont a pépesebb kaja jött be, a lé nem. Szóval ma délután ügyesek voltunk a kajcsival. Kép Amikor mellément a kaja, nevettem rajta, ezen persze ő is elkezdett nevetni, úgyhogy végigröhögtük az uzsit. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Koszonom a nevnapi jokivansagokat.

Ma megint rossz hir.

Anyukamnak volt egy szemolcse a laban, ami egy honapja jott ki, gyorsan nott.
Elment borgyogyaszhoz le is szettek neki, elkuldtek szovettanra es kiderult, hogy melanoma.

Most hivtam fel az ismerosunket, aki a klinikakon nagy borgyogyasz, mehetunk hozza szerdan delutan.

Remelem nem lesz nagyon nagy gond vele.

Azert en el vagyok keseredve.

Magi
Vendég

Magi! Kép

Hát ez sajnos tényleg nem jó hír, de legalább időben kiderült és Anyukád jó kezekbe kerül. (Úgy tudom, hogy a melanománál fontos, hogy még korán felfedezzék.)

Szerdán nagyon szorítok nektek!!

Edit
pedit

Anita
Apa szép virágot hozott a lánykának Kép

Moszi
Bandó is imádja az ujságokat,van neki egy kicsi mesekönyve állandóan azzal játszik most Kép

Macs
Azért ennyi a gyed,mert állitólag itt nem vonnak le teljesen mindent,ha minden igaz csak járulékokat.Iden ez elég nevetséges,hogy van egy 3 hetes elbirálási idő,és majd utána küldik a pénzt,igy igénylés után 1 hónappal meg is kaphatod a pénzt Kép
Sulit köszi,írok mailt Kép

Andi
Pipke nagyon jól breakel Kép

LIv
Nálunk is működik a kanállal evés Kép Mi is nestlé kanállal eszünk Kép

Pedit
Bőrgyógyász Kép Remélem fiacskád már jobban van
Én ebédre adok neki csak főzeléket,de úgy hogy elöbb főzelék,majd szopi.Nálunk igy megmaradt az összes szopi is Kép

Magi
Szemölcs Kép Szorítok nektek,nem lesz semmi baj Kép

Kép
Kép
nikk0830

Lanyok!

Koszonom a szoritast.

Remelem en is, hogy nem lesz gond, de most tiszta ideg vagyok miatta.

Na mindegy, majd csak eltelik a hetvege es egy kicsi joval kecsektetnek majd.

Magi
Vendég

Magi, minden rendben lesz!

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Hahoooo hol vagytok????

Magi
Vendég

Sziasztok!
Így lehet kislányból kisfiút csinálni... Kép Kép Kép

KépKép

Puszi!
Viola
h_viola

Viola! Kép

Nagyon édi lett Mira a fodrászolás után Kép Kép Kép

Még így is rengeteg haja maradt!

Üdv

Edit
pedit

ViolaKép
Nagyooooooon AranyosKépSportos sérója lettKépAzért látszik ám hogy nem fiúKép
Hogy tűrte a hajvágást?
fantikbaba

Viola
Nagyon jó lett Mira haja Kép Igazi kis huncut lányka ,látszik a szemén Kép

Tegnap voltunk egy 1 éves kislánynál,Lili fél centivel kisebb volt mint Bandus,igaz 1 kg-vel nehezebb is volt mint Bandó Kép Nagyon aktív volt Lili.Olyan gyorsan eltelt az idő,este fél 10-re értünk haza Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok.
Mindenféle visszaolvasás nélkül, csak bejelentkezem.
Megjöttünk síelésből. valami leírhatatlanul hiper-szuper volt.
Bővebben később, most csak annyi, hogy sziasztok Kép
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok

Örülök,hogs rövid hajjal is tetszik "ex fürtöském"Kép!A tükörben gyanakvóan nézegeti magát,ki ez a kopaszkaKépKépKép

Noémi

Apája nyiratlan maradt,mert ahogy a gép neki állt a fején berregni(mármint a Míráén) rákezdett az ordításra,oroszlán könnyeket eregetett+Anycija sem volt kéznél,így fénysebességgel jöttek hazáigKépKépKép.

Edit

Köszi az itatós tanácsokat,lefetyelés már egész jól megyKép,próbálkozunk...

Nikk

Szóval elvittétek máris hódítani BandustKépKépKép?

Maccs

Köszi a Milupás infót,felíratom legközelebb.

Magika

Szorítok szerdán édesanyádért,biztos időben vették észre.
h_viola

Sziasztok,
hat talan lassan jön a tavasz. Nalunk ma nagyon szep idö van, Abel kint alszik a teraszon. Igy legalabb alszik.
Mi is elkezdtük a hozzatapit, Eddig a sütötököt, a repat es az almat kostolta, banant egyszer adtunk neki egy kiskanallal, az volt a favorit, de meg nem merek neki adni sokat, nehogy tenyleg allergizaljon.
A repa nem izlik nagyon, lehet, hogy azert, mert azt en csinaltam a sütötök meg üveges volt. Abbol ma is bevagott több, mint fel üveggel! Kanalat nagyon ügyesen hasznalja, ahogy viszem a szaja fele mar nyitja is es szepen leeszi rola a kajat.
Most mar örül a tanyerkajanak, mert felismeri es tudja, hogy jön a hami.

Babak valtozatlanül gyönyörüek, mind egytöl egyig!
Viola,
Mira igy olyan kis csibeszes, de latszik rajta, hogy kislany!

Magi,
szoritok szerdan ertetek, de ha a melanomat idöben eszreveszik, akkor nem szokott belöle gond lenni. Ne izgulj, minden rendben lesz.

Csirkeszröl kerdeztetek egy paran. Hat mivel ö most az en honfitarsam, igy tudom, hogy jol vannak, epsegben megerkeztek, most eppen sielni vannak egy hetig, asszem utanna mar lesz netjük is. Jol vannak.

Na megyek is. Puszika mindenkinek

Motiot

egy sütötökös kep Abelröl:

Kép

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!
Kérdés: Dávid tegnap és ma is egyszer-egyszer eljátszotta, hogy bár szerintem éhes (több óra telt el az előző szopi óta, és ő, ugye, sokszor, lelkesen és rengeteget szopizik), nem hajlandó szopni. Mármint el se jutunk odáig, hogy egy kortyot is egyen, mert ahogy leülünk (többféle pozíciót próbáltam, sehogy se volt jó), feszíti hátra magát, tol el magától és üvölt.
Van tippetek, hogy ez mitől lehet?
(Nincs új tusfürdő stb., nem is a tej ízével van gondja, mert odáig el se jutunk ilyenkor, hogy egyen.) Ilyet még sose csinált. Nem aggódom különösebben, mert úgy gondolom, ha éhes lesz, enni fog, meg napközben is egész nap evett, csak most este nem, de azért kíváncsi vagyok, hogy mi a véleményetek.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Liv, ha egy szopit kihagy az nem baj. Persze engem erdekelne, hogy miert csinaljak a babak. Ha kettot akkor beteg. De gondolom mar megoldodott.

csengo
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?