Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Azért indítom ezt a topikot, mert az én gondommal semelyik szakirodalom nem foglalkozik. Legalábbis én még nem találkoztam vele. A reggeli rosszullétet leírják, aztán kész. De mi van azokkal, akik egész nap, sõt sokszor éjjel is rosszul vannak. Hányinger, rossz gyomor, rossz íz a szájban... S mint elõzõ(második) terhességem alatt megtapasztalhattam, akár kilenc hónapig is. Találkoztam olyan kismamával, aki egészen a szülésig még fogat sem tudott mosni. Adjatok nálatok bevált, rosszullét elhárító ötleteket! Nekem csak az segít, ha folyamatosan eszek. Addíg ugyanis nincs semmi bajom. De ugye akkor meg jönnek a kilók. A párom erre találta ki, hogy ropogtassak sózótt, pirított napraforgót. És ez bevált. Csak már kezdem megutálni a szotyit. Egy darabig bevélik a cukormentes cukorka, de én az édestõl is rosszul leszek. Segítsünk nyûglõdõ kisterhes társainkon!
Sziasztok:Bori
Bori
 


Szia Bori,

nem vagy egyedül!!! Kép
Borzaszto ez az egész napos hanyinger, hanyassal vagy hanyas nélkül is!
Nekem a masodik terhességem ez, a 8. hétben vagyok, és azt hittem ezt most majd meguszom, de ugy latszik, mégsem.
A legrosszabb a tisztaba tevésnél, és a konyhaban.

Az elsö terhességemnél panaszmentesnek csak a 3. harmadtol mondhattam magamat. Aztan meg jött a sav.
Az egész napos evés nem segit, én mindentöl rosszul vagyok.
Szerencsrére a férjem és a környezetem nagyon megértö, és sokmindenben segitenek.
Nem tudom, mi lehet a legjobb, nekem még a kupok sem igazan segitenek.
Tul kell ezen lenni, kitartas, és nemtom...

Most szaladnom kell (szerencsére nem UGY!), de majd még beleolvasok a topicba, hatha tud valaki valamilyen jo ötletet adni!

Szia Judit
Judit
 


Sziasztok,
Nekem is voltak ilyen problémáim. Az elsõ terhességemnél plzsban az elsõ harmadban (!) olyan gyomorégésem bvolt, hogy azt hittem meghalok. És én is csak akkor voltam jól, ha ettem. Mert ha éhes voltam, akkor azért voltam rosszul, ha már ettem, ezért. evés közben meg nem...
Második terehsségem alatt mondta egy tapasztalt 6 gyermekes anyuka, hogy neki a Canada Dry tett nagyon jót, illetve minden olyan szénsavas üdítõ, amiben gyömbér van. (Nemrég olvastam vhol, hogy a gyömbérnek hányinger-csillapító tulajdnonsága van, és kifejezetten ajánlják terhességi rosszullétre). Nekem is bevált, szertinem érdemes kipróbálni!
üdv
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 

 
 

Sziasztok!

Én az elsö terhességemet szinte észre sem vettem, mert annyira nem volt semmi bajom.
Na, aztán a másodiknál volt minden. Szerdai napon lettem terhes, és már pénteken hánytam, és ez így ment éjjel-nappal 9 hónapon át. Volt idöm mindenfélét kipróbálni rosszullét ellen, és nekem egyetlen dolog segített. Egész nap jégkockát szopogattam, szinte kilószámra. Nekem nagyon bevált, söt, nem hízlal. Próbáljátok ki, hátha....
Ha még valami eszembe jut, leírom.
Sziasztok
cscs
cscs
 


Sziasztok!
Én is a gyömbért akartam tanácsolni . Nekem a dokim mondta. Nálam csak az a probléma vele , hogy én teába darabolom és ezzel forralom fel . Na már most én utálom a hideg teát és hát , mint tudjuk hányingerre nem ajánlják a meleget. De hatásos!!!
Próba cseresznye! Kép
Én pár napot még kórházban is voltam annyit hánytam. Kép De reménykedem , hogy hamar vége lesz , most tartok a 11. hét végénél és az elsõ basbánál megszünt a 12. héten. De mint tudjuk , minden terhesség más , így csak a remény marad!

Üdv
Egyenlõre csak így névtelenül
Névtelen
 


Szia Névtelen!

Pontosan hogyan készíted a gyömbéres teát? Mennyibe teába mennyi gyömbért teszel, meddíg forralod? Na és nem utolsó sorban milyen teát használsz, sima "mezei" fekete teát?
Szia:Bori
Bori
 


Szóval!
Kb egy liter vizet szoktam feltenni és cirka 4-5-6 körömnyi darabkát rakok bele. Csak felforralom és már le is zárom. Gyümölcs teát szoktam mindíg inni , ebbõl a gyermek is ihat.
A gyömbért addíg hagyom benne amíg el nem fogy a tea.
Üdv
Kanga (a névtelen)
Kanga-Zsebibaba
 


Kanga
Sziamia!!!! Kép gyakran gondolok rád a nyári tali óta, mostanában újra felbukkantál. irigyellek, hogy elmúlt neked a 11. héten, nekem a huszadik körül mindkét gyerkõcömnél Kép. Drukkolok, hogy minél elõbb szép napjaid legyenek
puszil
Zsóka
Zsóka (zsóka)
 


Szia Zsóka!
Köszike a jó kívánságokat!!!
Üdv
Kanga
Kanga-Zsebibaba
 


Sziasztok!

Régen látogattam el ide és látom, hogy sajnos másnak sem volt építõ jellegû ötlete. Azóta én már a 20. hétben járok, ami a szakkönyvek szerint már a "felhõtlen boldogság ideje". Néha. Én is kipróbáltam a hideg gyömbéres teát. Az íze rettenetes, de ha sikerült legyûrni pár kortyot sokszor valóban csodákat tett. Aztán rá kellett jönnöm, hogy én a szénhidrátdús, cukros dolgoktól leszek igazán rosszul. (kenyér, édesség, gyümölcsök, gyümölcslevek, tészták) Hát ezeket zömében elhagytam, és egy hat(!) gyermekes barátnõm tanácsára elkezdtem párolt zöldségen élni. Az elkészítése nem igényel se sok idõt se sok munkát. (Dolgozom, vidékrõl járok be busszal, két kicsi fiam van és hát nem vagyok egy konyhatündér.) Kapható mindenféle mirelit zöldségkeverék, de a kedvencekbõl magad is keverhetsz, esetleg lehet beletenni frisset is. A lényeg, hogy ne fõzzd túl. Aztán lehet ízesíteni reszelt sajttal, tejföllel, füstölt tarjával, baromfisonkával, a zöldségekkel együttfõzött pulyka-, csirkehússal, keménytojással meg amivel csak akarod. Amióta ezt eszem (naponta kb. 0,5kg zöldséget), azóta nem hízom annyira, friss vagyok és rosszul se vagyok annyira.
Üdv mindenkinek: Bori
Bori
 


Nekem semmi sem használt, pedig tényleg mindent kipróbáltam. Buborékmentes ásványvizet, ropit, kekszet, volt aki azt mondta, hogy ne egyek rögtön felkeléskor. Teljesen mindegy volt, hogy mit csináltam, akkor is hánytam, ha ettem, ha nem ettem.
Mindenki mondta, hogy egészségesen, változatosan kell enni, de semmi sem maradt meg bennem, csak a Big Mac és a császárszalonnás kenyér hagymával. A kislányom nem egy inyenc, a lazacos szendvicset azonnal "visszaküldte".

A barátnõm mesélte, hogy az egyik 4 hónapos terhes ismerõse panaszkodott, mert õ egyáltalán nem volt rosszul, és így "nem érezte magát terhesnek". Terhesnek én sem éreztem magam, inkább betegnek, egészen az ötödik hónapig. Az ötödik hónap egész kellemes volt, és most a hatodikban elkezdõdött a gyomorégés. Arra ébredtem egy pár napja, mintha hypot ittam volna, a torkomtól a gyomorszájamig égetett.

Betti
Névtelen
 


Sziasztok! Én minden babával másképp voltam hányingeres. A nagyfiammal a harmadik hónap végén napra pontosan megszûnt, bár addig iszonyat volt, folyamatosan hánytam. A második fiammal enyhe hányingerem volt néha, de B6-al elmúlt. A harmadik fiúcskával viszont félidõig masszívan hánytam, sokszor négykézláb mentem fel a lépcsõn, mert ha feálltam, már hánytam. És tulajdonképpen a szülés után múlt csak el teljesen, még szülés közben hánytam... Egy csomó mindent kipróbáltam, de semmi sem jött be. Ill. egyedül a Coca kólától lettem jobban(Pepsi nem hatott), de ahhoz, hogy tartós legyen igen nagy mennyiség kellett volna, és féltem, hogy nem tesz jót a babának. Mi lehet benne, ami hatott vajon? Homeopátiás orvosnál is jártam. Ha lesz még baba Kép, akkor kipróbálom a hipnózist is. Eddig egyedül azt nem próbáltam.
Liesel
Liesel
 


Végre új levelek! Mivel én indítottam a topic-ot gyakran ránézek, hátha jön valami.
A 20. hét körül nekem is elmúlt a hányingerem, aztán (akárcsak a másodikkal) ügyesen visszetért, ha nem is olyan erõsen. Lelkesen eszem a Magne B6-ot, ártani nem használ. A kenyér, az édesség, a gyümölcs után indul fõleg a tánc a gyomromban. Azért hányni már nem kell, bár fogmosás után ezen néha el kell gondolkodnom. A fõtt zöldség, savanyú-sós tejtermékek (tejföl, sajt, kefír), húsok nem okoznak gondot.
Betti!
Hát nem vagy valami szerencsés. A gyomorégés ellen legalább létezik tabletta. A "friss" kismamák topicban nemrégen volt errõl szó. Többen A Rennie Digestiev-re esküdtek. Persze van langyos tej, keksz, pár szem sós mogyoró ajánlat is. Most kísérletezhetsz ebben az irányban.
Bori
Bori
 


Most a gyömbért olvastam többektõl odaát.
Nekem anno a pepsi cola segített... (lehet, hogy csak pszichikus, bár a cocát nempróbáltam)
Viszont az elsõvel képes voltam az utolsó harmadban is, csak úgy. De az is lehet, hogy a vitaminok, vas is beleszólt, nekem végül nem derült ki.
Ildi

Ildi
 
 


Sziasztok!

A gyomberrel kapcsolatban adnek egy tippet. En nagyon nem szerettem a gyomber teat, es egy orvos ismerosom javasolta , hogy a kovetkezokeppen fogyasszam: a szokasos margarint vagy vajat felolvasztassz, es abba beleszorod a gyombert, elkevered, es vissza a hutobe. Igy mar nekem is fincsi volt. A tomenysegevel mindenki varialhat, en azota is szoktam kesziteni az ize miatt:-)

Pussza: Barbi
 
 


Nekem gyomorégésre a borsmenta olaj jött be leginkább (1-2 cseppet egy szem kockacukorra v. egy fél pohár vízbe, naponta többször, szükség esetén). Maggie Tisserand: Aromaterápia nõknek c. könyvében olvastam, õ nem tiltja a várandósoknak, de máshol olvastam olyat is, hogy ez túl erõs terheseknek. Nem tudom, de többet használt, mint az Almagel, amit literszám ittam elõtte-orvosi javaslatra.
Viszont hányás ellen sajna nem volt semmi hathatós trükköm, de ne izguljatok, talán szülés után elmúlik!!!

ildi
ld
 


Gyomorégés ellen én nyers krumplit rágcsáltam, és az használt. Na meg ki kellett tapasztalni, hogy mitöl ég a gyomrom, és azt lefekvés elött egyszerûen nem ettem...nekem ilyen volt a dobozos üdítö, a csoki, vagy bármely gyümölcs. Valahogy mindig akkor égett a gyomron, ha vízszintesen helyezkedtem el...állva semmi bajom nem volt.
cscs
cscs
 


Nem tudom mit tegyek én akkor is rosszul vagyok ha ülök, ha állok, ha fekszek. A hányinger egész napos, és a gyomor égés is rögtön jelentkezik, mihelyt eszek. Ne egyek? Kép
 
 


Lanyok, valahol olvastam, hogy nem ajanlott minden hanyas utan fogat mosni, mert (azt hiszem, a hanyas savas hatasa miatt) serulekenyebb a fogzomanc. Persze tudom, hogy nehez ugy, mert en is vegighanytam az elso 4 honapot. Cserebe viszont lett egy hajasbabamKép) /suru, fekete, majd 10 cm-es hajjal szuletett /Utolag tudtam meg, hogy van ilyen babona.
Afonya
 


Én is végighánytam az elsõ 6 hónapot. Nekem is hajasbabám lett, mint neked Áfonya.
Én arra jöttem rá, ha hánynom kell inkább hányok, és újra eszek. Volt, hogy egy nap hatszor reggeliztem, mert az elsõ ötöt kihánytam. Utána sokkal jobb lett.

Vica
Névtelen
 


Ha vkinek szüksége van még "receptekre",nekem a mentolos dolgok jöttek be.Mindig volt nálam vmi.A gond csak az lehet,hogy a fogak elromolhatnak,bár nálam semmi ilyesmi nem történt.
Ha jött a hányinger és bekatam egy cukrot vagy rágót,azonnal elmúlt vagy legalábbis méréséklõdött.Deazért kitartott vagy a 6. hónap végéig,csak már nem volt olyan intenzívKép
És csodák-csodája----a szülés után elmúlt..!KépKi hinné?Hát én nem nagyon bíztam benne...Kép

Anyapoc

 
 


Sziasztok!

Néha nagyon meglepõ dolgok vannak. Én nagyon gyomorégõs voltam végig, de az utolsó hónapokban különösen. A sima hideg víztõl!!! és a tejtõl! például annyira égett a gyomrom, hogy a falat tudtam volna kaparni.Megjegyzem ezeknek éppen ellentétesen kellene hatniuk. Egy kis szénsavas ásványvíz viszont nekem nagyon-nagyon sokat segített. Meg sem tudtam lenni nélküle. Ha elfogyott és nem volt otthon inkább megkértem a férjemet hogy menjen le a boltba, mert csak ezzel tudtam kordában tartani a gyomorégést.
Érdemes tehát olyannal is próbálkozni, ami nem tûnik logikus megoldásnak. Mennyi szenvedést megspórolhattam volna, ha például nem ittam volna tejet!

KITARTÁS, A TERESSÉG NEM TART ÖRÖKKÉ! (talán ez volt a másik ami leginkább segített hogy türelmesen kivárjam azt a néhány hónapot.)

És hogy utána milyen jó !!!!!!

Üdv mindenkinek.Janka
Janka
 


Sziasztok!

Bár már jó rég "lakatlan" ez a topic, azért én leírom, hátha valaki még hasznát veszi, hogy nekem a terhességi hányingerre kizárólag az Unicum kis adagban (kávéskanál) történő bevétele használt.

Üdv: Krisztina
 


Azonnal kiprobalom. Hogy ezt csak miert most irtad?!KépKép

-Afonya
 
 


Sziasztok!

Nyitottam egy topicot, de valaki aranyos ideirányított (nagyon jól tette!!Kép

Na, én a 31. héten vagyok, és kb 2-3 hónapja émelygek, hányok, növekvő tendenciát mutatva. Eleinte hetente 2x émelyegtem, 1x hánytam.
Ma ott tartok, jó, ha hetente 1x nem émelygek, és 3-4x hányok, csak és kizárólag éjjel. Főleg, ha eszem 4 után bármit ! Tegnap pl főtt krumplit.

Erre ötlet? Ez normális?

Nem találom az unicumot........Kép

Puszi: Kata
LadányiKata
 


Szia Kata!
Nem lehet, hogy a méhed olyan irányba nőtt, hogy valamit nyom, és ettől van az egész? Ha mondjuk a gyomorszáj tájékán valami átrendeződött, akkor annak lehet rosszullét az eredménye. Az utolsó hetekben majdnem mindenkinek van valami baja. Nekem az utolsó hónapban a fiam a lábát a tüdőmben tartotta, mert fölfelé nőtt a méhem. Alig kaptam levegőt, aggódtam is miatta. De a doki azt mondta - és igaza volt -, hogy ebben az időszakban már rendetlenkedhet a szervezet, mert eléggé átrendeződtek benn a dolgok. A sógornőmnek például hasonló ok miatt vesegörcsei voltak. Egy másik ismerősömnek meg elzsibbadt a lába. Egy harmadik pedig nem tudott menni, csak feküdni, mert valamelyik idegen rajta feküdt a baba.
Szerintem ne nyugtalankodj, mert csak ennyi lehet az egész. Lehet, hogy ha kis adagokat eszel, és könnyen emészthetőeket (főtt tészták pl), akkor kicsit enyhül a dolog.
Nem bagatellizálni akarom a gondodat, csak megnyugtatni, hogy ne aggódj fölöslegesen. Az előző terhességed végén nem volt semmi kellemetlenség?

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Adrienn!

Nagyon aranyos vagy, hogy megnyugtatsz. Teljesen igazad vanKép
Petinél semmi bajom nem voltKép Igaz, ez a baba kislány hát lehet, hogy ezért van az egész. Hűű a szervek átrendeződéséről ne is beszéljünk. Kész horror volt a császár után (sajna az volt) amikor "másztak" vissza a szerveim az eredeti helyükre. Egyesével éreztem őket....brrrrKép

Igen, nem is parázom, inkább csak el vagyok kenődve, mert Petinél nem, most viszont nagyon kívánós vagyok, és főleg este lenne időm nyugodtan inyenckedni (ez akár héjába sült krumpli is lehet vajjal, sajttal, tejföllel), és nem és nem lehet......Kép ez a rossz......

pusza: Kata
LadányiKata
 


Kata, az első terhességemnél fizikailag alig volt gondom. Annyi volt mindössze, hogy az elején egész nap émelyegtem, az utolsó hónapban meg kicsit nehezen férfünk el a bőrömben...
Most viszont... Kép Folyamatosan fáj a derekam a bal oldalon, néha elöl is ugyanott, az émelygés 8 hétig szörnyű volt, kívánós vagyok, stb. Szóval a második egyelőre fizikai téren némileg rosszabb. Annyiból viszont jobb, hogy nem érek rá foglalkozni vele. Ez jó, mert nem szeretek terhes lenni, úgyhogy kész megváltás, hogy most nem érek rá magamra figyelni.
Amúgy szerintem most nekem is lányom lesz, de még nem lehet tudni. A fiamról már a tizenkettedik heti uh-n kiderült, hogy fiú. Erről a bébiről nem derült ki semmi (14. hét van), szóval lehet, hogy lány lesz. Akkor Anna lesz a neve.
Te már biztosan lányt vársz? És hogy fogják hívni?

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Apró ötlet émelygés és hányinger ellen:nekem a mentolosdolgok jöttek be,de azok nagyon.Hakéznél volt egy szem tikk-takk,minden rendbe jött egy pillanat alatt...az első 6 vagy 7 hónapbanKép.

Pussz,Anyapoc

 
 


Ez érdekes! Pont ma este voltam a barátnőmnél, kb. 8 hetes terhes, állandó hányinger, rossz közérzet, stb. Javasoltam Neki az Orbit rágót, vagy a Tikk-takk-ot, erre azt hittem, máris szalad kifelé. Neki meg pont az nem válik be. Ráadásul, ha eszik is valamit szegény, 20 perc múlva már azt is bánja, hogy asztalhoz ült.
Vigasztaltam, hogy majd elmúlik, még pár hét, de ahogy itt látom, akár vissza is térhet a dolog a 9 hónap alatt. Majd ide irányítom olvasgatni, vagy bőszen hozzáfogok Neki nyomtatni.
 


Beatrix

Azért arra vigyáznia kell,ha semmi nem marad meg benne,az veszélyes,az ún. terhességihányás,ami kórházi ellátást igényel.
Az első hetekben bennem csak a kétszersült maradt meg sajtkrémmel.Csak azt tudtam enniKép.

Anyapoc

 
 


Adrienn!

Hát a Praxisban azt mondta a doki, 150% hogy lány...

vicces, Anna lesz a neveKép

A canada dry jött be nekem úgy ahogy. Bár most sütöttem egy nagy tepsi feta-sajtal töltött leveles pogácsát, asszem hiába iszom rá a gyömbért, már több mint a felét megettm...

Szóval, más azért, mint a Petivel. Ha tényleg lány, akor már hiszek benne hogy más a két terhesség. De szerintem "odafenntről" kaptam ki, mert az 5. hónapig dicsekedtem boldog boldogtalannak, hogy bibi semmi bajom megint, jujj de fitt vagyok, lótok futok Peti után se fáradtság, se hányás.....aztán egyszer romlottat ettem, két napig nem bírtam felkelni, az ágyat nyomtam, ritka rosszul voltam, hánytam mint a fene, na akkor mondtam, szegény többiek, ott szörnyülködtem, hogy tuti nem bírnám ezt kétnaponta túlélni.....ott kérdezgettem, hogy tényleg olyan rossz, mint a gyomorrontásos hányás? Mert akkor ezt nem lehet elviselni.....néztek rám, hogy hülye vagyok...
Na aztán megtudtamKép

Most se vagyok túl jól, megyek isKépKép

Pusz: Kata ( Még vagy 60 nap, legalább 20 rosszullét átlagosan)

ui: csak azt nem értem, hogyan lehet, hogy dekára annyit híztam (8 kg) mint Petivel, noha ott semmi ilyen baj nem volt, és többet is ettem jóval.......
LadányiKata
 


Szia Kata!
Hogy naponta hányni milyen lehet, azt én se tudom elképzelni, remélem, nem is tapasztalom meg. Az egésznapos émelygés viszont annyiból rossz, hogy nyolc hét folyamatos, tömény rossz közérzetet biztosít, ami azért elég sok így egyben. És az is, hogy nekem az evés jön be ellene, és ez elég borzasztó, mert nem akarok hízni.
Kicsit irigyellek a nyolc kilóért és általában az alakodért. Én már négy éve nem álltam mérlegre (a védőnőm különlegesen megértőnek bizonyult, remélem, ezúttal is az lesz), nehogy több napra depresszióba essek. Nem mintha hájpacni lennék, de még soha nem voltam igazán elégedett a comb és fenék méretemmel. Most meg... És ha arra gondolok, hogy fél év múlva hogy nézek majd ki, hát elfog a félelem.
Na, alaposan eltértünk a témától. Kép
Ha fiú lenne a kistesó, akkor milyen nevet adnátok neki?
És még egy: mikor szülni mész, kire hagyod Petit? És nem félsz, hogy anyósod kihasználja majd, hogy a kicsivel leszel elfoglalva?

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Sziasztok!

Milyen kár, hogy csak most akadtam rá erre a topicra, amikor a kis 15 hónaposom már itt nyafog körülöttem.2002-t én is végig "szenvedtem", körülöttem a sok mosolygó, jaj de jól vagyok kismamával. A vége felé már a páromtól is megkaptam, hogy biztos túl érzékeny vagyok (persze,biztos dirrekt rókáztam éjjel-nappal). Nekem csak a szülés segített, próbáltam én is mindent, átmeneti sikerekkel pl:light cola, de azt meg nem illik sokat inni terhesen.
És én is úgy éreztem, hogy csak én vagyok egyedül ilyen peches, sebaj, majd a következő babánál jövök ide panaszkodni Kép
szamóca

Kép

Kép

Kép
 


Hali,
irigylem azokat, akik csak nyolc hétig vannak rosszul Kép.
Az első két terehsségemnél kb. a 18. hétig tartott (úgy a 4. héttől). Most a 8. hétben vagyok, és ha arra gondolok, hogy még minimum 2 hónap, hát a gondolattól is rosszul vagyok (mintha nem lenne elég az émerlygés Kép).
Mentolosra máég gondolni sem, a gyömbéres nem jött be, édesre még gondolni se bírok, savanyúra pláne nem. A mindenféle majonézes dolgokat (franciasaláta, krumplisaláta, kaszinótojás) imádtam eddig is, és úgy náéz ki, azon fogom tengetni napjaimat, míg el nem érem a 18. hetet. Csak kibírjam anyagilag (kaszinótojás...).
És hmmmmmmm, de megennék egy kis vajaskenyeret paradicsommal...
Még egy: arra jöttem rá, hogy akkor jobb (vmennyire), ha az átkezéseknek nem a végén eszem, hanem közben. És ha étkezáésen kívül szomjas vagyok, akkor is az ivás után egy opár falatot ennem kell, akkor jobb (egy kicsit).
Egyébként az a helyzet, hogy már saját magamnak is elegem van megamból... Kép
Zsóka

Zsóka
 
 


Sziasztok!
Szenved még valaki most rajtam kivűl a rosszullétektől?
Nos 2 hozzászólással feljebb engem olvashattok az első terhességem után boldog anyukaként,és ott megígértem, hogy visszajövök panaszkodni Kép
Most várom a másodikat , egyenlőre a 8. héttől hányok folyamatosan napi szinten és most a 19. hétnél tartok. Már csak reggeli meditációnak hívom, néha nem tudom hogy sírjak vagy vigyorogjak rajta kínomban.
Annyival jobb az első terhességnél, hogy legalább napközben van néhány óra, amikor nincs hányingerem.
Na, most jól kipanaszkodtam magam, ha más is szeretne panaszkodni én szívesen meghallgatom! Kép
sziasztok
szamóca

Kép

Kép

Kép
 


Sziasztok!
Most találtam ezt az oldalt és nagyon rülök neki.
Sajnos én is rosszul vagyok immár 2 hete tart és még csak a 6. hétben vagyok.
A legrosszabb az egészben, hogy a lakodalmunk jövő hétvégén lesz. Eddig még nem hánytam, csak a folyamatos hányinger és az éjszakai ébrenlét gyötör. Most elszaladok gyömbérért és kipróbálom hátha segít. Most mindent el kell követnem, mert elég hülyén jönne ki, ha a menyasszony lépne le leghamarabb a lagziból. Ha még vannak akik látogatják ezt a topikot, írjatok.
Pussz.
Mofli
 


Sziasztok!
Olvasgattam az írásaitokat és hát el is keseredtem, meg meg is nyugodtam. Az elkeseredésem oka az, hogy eddig reménykedtem abban, hogy a 12. héten elmúlik ez az egész. (most vagyok 10 hetes). De úgy tűnik nem valószínű, hogy elmúlik. Megnyugtatni meg azért nyugtatattok meg, mert látom mindenkinek szép egészséges babája született annak ellenére, hogy ennyire rosszul volt. Szerintem egyébként nekem is lányom lesz, de erre még várnom kell. Én a rosszullétet úgy kezdtem, hogy beléptem a 6. hétbe és egy nap alatt 18 szor hánytam. Na másnap a kórházba kezdtem és egy hetet töltöttem ott. Kaptam folyékony kenyeret. :D Azóta eltelt pár hét, émelygés hányinger megmaradt, hányni szerencsére ritkán szoktam. Sok Canada Dry-t iszom és cukormentes cukorkát is eszek. De a rossz szájíz okozza szerintem az émelygést. Szagoktól rosszul vagyok. És az a legrosszabb, hogy édesanyámnak semmi de semmi baja nem volt egyik terhességénél sem. Akkor nekem mi a fenéért van???? Néha már kiborulok.... De egyszer vége lesz és ott lesz a gyönyörűségem, akiért érdemes volt ezt végig küzdeni.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
 
 


Sziasztok!

Én a 6. héten járok, a rosszullétek kb 4 napja kezdődtek és 2 napja már olyan vagyok mint egy zombi. Eddig nem hánytam, de egész nap émelygek, állandóan álmos vagyok, alig tudok valamit letuszkolni a torkomon. Ráadásul annyira fázom ,hogy folyamatosan 2-3 takaró alatt kuporgok. A jégkocka szopogatása segít kicsit, de azért valamit enni is kellene, mert nagyon éhes vagyok...

Az előző terhességem a 8. héten sajnos meghalt, akkor egyáltalán nem voltam rosszul, szóval akármennyire is rosszul érzem magam megnyugtat, hogy most valami mást érzek :)

Szerencsére a férjem nagyon sokat segít, helyettem főz, mos, takarít, de remélem nemsokára én is helyrejövök.
zsuzsi86
Tata
 
 


Sziasztok!
Az elsö terhességem alatt a 6. héttöl kb. a 20-ig hànytam, az àllapotomat ùgy hìvjàk, hogy hyperemesis gravidarum. Végigolvastam ezt a topicot, és làttam, hogy közületek is a sokaknak ez a gondja (kiszàradàs, kòrhàzi tartòzkodàs, stb.).
Most a harmadik babàmmal vagyok terhes (a màsodikat sajnos elvesztettem a 10. héten). Ez a terhességem nagyon hasonlò az elsöhöz, ugyanaz a rosszullét és émelygés egész nap. A különbség csak annyi, hogy sokkal kevesebbet hànyok, és ennek nem az az oka, hogy kevésbé vagyok rosszul.
A legfontosabb dolog mindkét terhességemnél, hogy nagyon érzékeny lettem mindenféle szagra. Az ebédlöasztal tùloldalàròl megérzem, ha a férjem kàvés csokit nassolt vacsora elött, a nappali tùloldalàròl kiszagolom, ha kaki van a kislànyom pelusàban, meg ilyenek...
A konyhànk az elsö terhességem alatt vanìliàs cukortòl illatozott, a hàlòszobànkban meg volt egy régi szönyeg. A terhességem hatodik hetétöl kezdve a vanillin meg a szönyeg-szagra felfordult a nyomrom, és minden alkalommal hànynom kellett, ha csak elmentem a konyha vagy a hàlòszoba elött. Amikor kòrhàzba kerültem, anyòsom meg a férjem kitépték a szönyeget a hàlòszobàbòl (gyönyörü parketta volt alatta), lesùroltàk a konyhabùtorokat és kihajigàltak mindent, amiben vanillin volt. Ez hasznàlt egy kicsit, és utàna nem hànytam màr annyit, hogy életveszélybe kerüljek töle.

Most olyan lakàsban élünk, ahol egy fia szönyeg sincs, a konyha pedig nem làtott vanillint, miòta mi lakunk itt (vanìliàt hasznàlok, egészségesebb is, mint a vanillin). A rosszullétekkel nem tudok mit kezdeni, nekem nem hasznàl semmi, még gyògyszerek sem. Ez a terhesség, bàr lefolyàsàban szinte ugyanolyan mint az elsö volt, mégis könnyebb, mert olyan körülményeket teremtettünk, amik könnyebbé teszik.
Nem tudom, segìtettem-e valamit.

Még valami: a màsodik terhességemböl nem vettem észre semmit. Se émelygés, se rosszullét, se hànyàs, se fàradtsàg, se megnövekedett mellbimbòk, semmi. A tizedik héten vetéltem el a babàt, idehaza. Nem kìvànok ilyesmit senkinek.
és pontosan ezért vagyok most optimista: lehet, hogy nagyon rosszul érzem magam, de valamiért biztos vagyok benne, hogy ezùttal minden jòl fog menni, és egészséges babàm lesz.
sehrensp
Pacsa
 
 


Hát elkeseredve olvasgatom, hogy a rosszullétek a terhesség elõre haladtával nem múlnak el... én hét hetes terhes vagyok. Három hete mindennapossá vált, hogy úgy kelek rosszul vagyok, hányingerem van és ez egész nap nem múlik el. Addig érzem magam csak jól még eszek. Igen ám, de legszivesebben nem is ennék, mert hányingerem van, rossz íz van a számban, de rájöttem ha eszek, abban az öt percben jól vagyok. Úgyhogy ezért sokat eszek. Igazából én mindent kívánok... A rosszullétek mellet azonban nálam nagyfokú levertség is jelentkezett. Kedvtelen vagyok, nyafogok egész nap... én nem szedek semmi gyógyszetr b6-ot vagy ilyesmit nehogy a babának baja legyen, inkább nyafogok itthon :) szedek femibion 800 étrendkiegészítõt, ha azt beveszem egy fokkal talán jobb, de nem múlik el tõle a dolog...
Üdv mindenkinek V.
vanessza00
Hévíz
 
 


Vanessza00!

Ne keseredj el: a legtöbb esetben a 12-14. hét környékén véget érnek a rosszullétek. Jelenleg éppen a tetőfokára hágott a szervezetedben a hormonok tombolása, ennek köszönheted az összes tünetet. De akkora nagyjából beállnak, így jó eséllyel el is múlik mind.

A hányinger, émelygés, kívánósság is természetes, ahogy a hangulatváltozások, a levertség, kedvetlenség is. Hányingerre, émelygésre léteznek trükkök, amik esetleg használhatnak, ezekről ebben a cikkben olvashatsz részletesen.

A kedvetlenség ellen nincs orvosság, de hátha erőt ad, hogy a második trimeszterben a legtöbb kismama energikusnak, sőt, mi több, kirobbanóan energikusnak érzi magát.

Fel a fejjel, a jelenlegi állapot csak azért van, hogy a kisbabád a lehető legnagyobb védelmet élvezze részedről!

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, ki találkozott már olyan emberrel, aki fél a hányástól. "Magyarul" emetofóbiás. :) Nos, jelentem én az vagyok. Nemrég múltam el 30 éves, és ha tehettem volna már egy focicsapatnyi gyerkőcöm lenne, de sajnos annyira félek a hányástól, hogy nem merek teherebe esni.
Tudom, hogy nem kötelező jellegű a terhességi émelygés és hányás. De mivel létezik, innentől kezdve elég nehéz pszichésen ezt feldolgozni. Amint émelyegni kezdek, bepánikolok attól, hogy jaj csak nehogy hányjak. Főleg, hogy lehet emiatt tömegiszonyom van. BKV-n utazom.... de van tudja nagyjából milyen érzés ez.
Pedig életemben pl. egyszer láttam közterületen, illetve a metró aluljáróban hányni vkit. Szóval nem hánynak az emberek minden percben, mégis félek. Voltam ezzel kineznél is, valamelyest csökkent a probléma, de sajnos a terhességet csak ezzel tudom párosítani. Pedig már lassan fizikai fájdalmaim vannak, hogy terhes legyek és a kezemben tarthassam a kicsit!!!!
krizsa
Budapest III. kerület
 
 


Krizsa!

Jelentem, én is. Konkrétan halálfélelmem van hányás közben, így aztán, ha egy mód van rá, nem is vagyok hajlandó elengedni magam ebbe az irányba. Tízévente egyszer sikerül, kábé.

És voltam terhes, már 11 éves a gyerek. Összesen kétszer volt émelygésem, amit szép lassú átlégzéssel sikerült kordában tartani, nem lett belőle taccsolás. Egyszer sem. Szerintem annyira erős bennem a félelem miatt kontroll, hogy talán ez nem engedte. Szerencsére. Voltam terhes másodszor is, akkor sokkal erősebben émelyegtem, szinte egyfolytában, de egyszer sem hánytam. Soha.

De egyébként így, hogy már van gyerek, azt mondom, hogy pár hányást simán megért volna a dolog. Ez annyira jó dolog, hogy bőven ellensúlyozza a hányás rosszaságát és az én félelmeimet.

Én rettegek a tűktől is, még a varrótűtől is, maximum gombot merek felvarrni, azt is gyűszűvel. Tudtam, hogy rengeteg szúrást kell kiállnom, ha terhes leszek, és így is volt. Szerencsére mindig volt egy olyan szerettem (párom, apám, barátnőm), aki elkísért a vérvételekre, és fogta a kezem, bújhattam hozzá, míg levették a szükséges mennyiséget. És soha életemben annyit nem szurkáltak, mint a szüléskor (voltak pöttynyi problémáim). Talán a legszarabb az volt benne, hogy végig úgy szültem, hogy a karomban benn volt egy kanül, és folyamatosan kaptam az oxitocint, miegyebet. De még ez is megérte.

Ne add fel! A félelmed azért van, hogy legyőzd, de legalábbis átverd, hogy több önbizalmad lehessen, hogy megmérhesd, mi mindenre vagy képes, amit nem is gondolnál alapból. A terhesség, a szülés, a gyerek remek dolog - főleg az utóbbi -, kár lenne, ha a félelmed olyan erős maradna, hogy nem mernéd bevállalni. Kár lenne, ha hagynád, hogy a félelmed uraljon téged, hogy ilyen fontos dologban befolyásolja az életed, hogy döntést hozzon helyetted.

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Szia Dia!


Nem egyszer olvastam el, amit írtál, köszönöm!
Addig nem problémázok, amíg nem érzem az émelygést. Addig úgy érzem, ide nekem az oroszlánt is. Aztán jön egy nap, mint pl. a mai, hogy émelygek, mert alapból sok a savam és most még tele van levegővel a gyomrom és éppen küzdök. Jelen pillanatban inkább átoperáltatnám magam, h ne nekem kelljen a terhességet vállalni. :) És sokat küzdök a gyomrommal, pedig 12 éve együtt élek ezzel. Hol jobb, hol kevésbé tűrhető. És emiatt sokat émelygek. Életmód váltás kéne, pl lemondani a reggeli kávéról. De anélkül az egész napom egy kuka! Naaah de bocsánat ez nem a panasz topik! :)

Mivel minden hónapban másfél-2 hét a PMS-em, így általában a terhességet is belekalkulálom a lehetséges indokok közé. A helyi gyógyszertár belőlem él.
krizsa
Budapest III. kerület
 
 


Szia Krizsa!

Addig én sem szoktam problémázni.:)

Lehet, hogy érdemes lenne megnézetni a gyomrodat, ha sok is a savad, nem gondolnám, hogy normális, hogy ennyit émelyegsz... Vagy túl vagy már ezen? A sok savra pedig lehet szedni gyógyszert, olyat, ami mellett babát is lehet vállalni...

Kávéról lemondás helyett egyél sok olyasmit, ami felszívja a savat, plusz próbáld ki a gyömbért (reggeli rosszullétekkel küzdő kismamáknak is be szokott válni), pl. gyömbéres keksz (IKEÁban nagyon jó áron kapható), gyömbéres üdítő vagy gyömbérrel fűszerezett étel formájában (húsleves, nyami). Hátha neked is bejön. (És dehogynem, panasztopik, az a címe, hogy rosszullét a terhesség elején.:D:D:D)

Ha a kinez nem vált be, nem gondoltál arra, hogy kipróbálj egy pszichológust? Nem is pszichoterápiára gondolok elsősorban, bár hosszú távon szerintem az a leghatékonyabb, hanem viselkedés-terápiára vagy pszichodrámára.

Dia

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Rutinosnak számítok a sav elleni harcban. Inkább a citrom, mint természetes anyag, amit használok. Érdekes, mert a gyömbérről nagyon sokat olvastam, de valahogy soha nem éreztek késztetés, hogy ki is próbáljam. De lehet, hogy itt az ideje! :D

A pszichológussal ráfaragtam, szerintem nem alkalmas arra a feladatra, és egy kicsit kiábrándultam belőlük. Most az agykontrollon gondolkodom. Mindig is érdekelt, csak az anyagi része, ami sok. És ha nem sikerül, akkor az ablakon kidobott pénz lenne!

Vagy esetleg másképp kellene hozzáállnom a világhoz???? :D
krizsa
Budapest III. kerület
 
 


"Rutinosnak számítok a sav elleni harcban." Én vagyok a hülye, bocs, nem is feltételeztem egyébként, hogy nem, szakmai ártalom, hogy osztom az észt.:)

A gyömbér jó cucc, és tényleg sokaknak használt, ráadásul nagyon finom is.:)

Jó pszichológust találni nem könnyű. Vagyis olyan pszichológust, akiben megbízol, aki úgy áll hozzád és aki úgy tud terelgetni, hogy az neked jó legyen. De nem lehetetlen. Egy negatív élményből kár lenne általános következtetést levonni, próbálj ki másokat is.

Az agykontroll nálam ambivalens, mert egyrészt hiszek abban, hogy minden fejben dől el, és hogy az önszuggesztió nagyon is hatásos, másfelől a köré épített bizniszt inkább haszonlesőnek érzem, mint elhivatott segítőknek...

A világhoz való hozzáállásunkat pedig időnként tényleg nem árt felülvizsgálni.:D

[size=12:d15e2bdd2c][color=blue:d15e2bdd2c][b:d15e2bdd2c]Gyerekszoba blog - Neked is volt gyerekszobád?[/b:d15e2bdd2c][/color:d15e2bdd2c][/size:d15e2bdd2c]
dia
Budapest
 
 
 


Szia Dia!

Köszönöm, meggyőztél. A legelső alkalommal kipróbálok valami gyömbéres ételt. Ha ízlik, akkor a teára is benevezek. Keveset iszom, így hátha valamivel több folyadékot veszek magamhoz.

Egyenlőre nem szeretnék sem pszichológust, sem a kinezt. Nagyon bánt, hogy ezt sehogy sem tudom magamban és egyedül elrendezni. Nem igaz, h nem megy. Annyi mindent meg tudtam régebben oldani, sokkal de sokkal nagyobb volumenű problémát. Most valami blokkol.

Agykontroll: igen, minden fórumon ezt a kettősséget olvasom, így bizonytalan vagyok.

Nálad mennyire volt jellemző az, hogy miután megtudtad, hogy terhes vagy, tudatalatt jöttek elő a félelmek. Gondolok itt a rosszullétre pl. Amíg nem tudja az ember, addig nincs is semmi baja. Remélem értesz! :)

Krizsa
krizsa
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!
Először is szeretném megköszönni Borinak, hogy 11 évvel ezelőtt elindította ezt a topic-ot. Már kezdtem teljesen kétségbe esni, hogy valami baj van velem vagy a terhességgel, mert nálam a "reggeli rosszullét" helyett non-stop rosszullét áll fenn.

Olyat is olvastam már, hogy a "nap bármely szakában ránk törhet", de nekem ez egy állandó émelygéses-hányingerérzetes történet, szerencsére hányás nélkül, ami -eddig- csak és kizárólag evésre múlik kissé, de akkor sem teljesen.

A legrosszabb az émelygés, lépcsőn csak úgy tudok lemenni, ha kapaszkodom, zuhanyozáskor is mindig vigyáz rám a párom, nehogy kiforduljak a fürdőkádból!

A mentolostól még rosszabbul leszek, de sok jót írtatok a gyömbérről, azt tervezem, hogy kipróbálom.
eribaba83
Budapest
 
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet: