A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok,

A babak csinalnak un. szopissztrajkot, ebben Gyoresz tud eleg sok infot mondani, neki nagyon sokszor csinalta a fia. Sok turelem es probalgatas kell hozza..

Mica
mica

Liv Kép

Köszi a választ hozzátáplálás ügyeben.

Sztrájk: Anno nálunk is sokszor előfordult Kép
Nem tudom, hogy mi volt az oka, nem volt más ízű a tej, nem használtam más tusfürdőt, nem menstruáltam. Többnyire az volt a megoldás, hogy Apával közösen nagy nehezen lenyugtattuk Balázst és rácsempésztük a cicire. Én is csak azt mondom mint Mica, hogy kitartás és türelem!!

Üdv

Edit
pedit

Sziasztok!

Először is Gergelyeknek utólag is BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK! Kép

Előbb akartam, de sajnos nem értem ide, mert szegény manó belázasodott, és még a házassági évfordulónkat is elhagytuk a betegség miatt. A legszeb az volt az egészben, hogy amikor a 38,6-os lázzal felhívtam az ügyeletet annyit mondtak (ugyan kedvesen), hogy várjak holnapig, addig csak lázcsillapítás, hátha elmúlik. Kösz.Kép Na mind1.

Liv! Nálunk akkor volt ilyen, amikor a torka kicsit piros volt, ilyenkor a reggli órákban nem szivesen nyitotta ki a száját, nem szivesen nyelt.

Végre itt a jóidő! Kép Juhu-juhuuu! Kép
Puszi mindenkinek!
Macs
maccs

Nem jár erre a madár sem?? Kép

Pedig egy gyors körkérdéssel akartam kezdeni:
Nincs valakinek valami tutti tippje torokfájásra a babának?

Puszi:
Macs
maccs

Maccs Kép !

Remélem már elmúlt az a fránya láz és már jó vagytok. Aztán jelezz, hogy mit mondott a dokker!

No húzok, mert Balázs már megint felébredt, mostanság az a szokása, hogy reggel 7-kor (hajnali 1/2 6 - kor reggelizik) kipattan a szeme és gagyarászik, bugyborékol ezerrel. Kép Kép

További jó napot mindenkinek. Kép

Edit
pedit

Maccs! Kép Kép

Megelőztél Kép, torokfájásügyileg Kép nem tudok segíteni.

Puszi

Edit
pedit

Sziasztok!

Új vagyok itt a topikon, és megnyugodva olvasom, hofgy a ti babáitok is kelö szabotálási energiával rendelkeznek:-) Az én fiam momentán az ölemben a számítógép klaviatúráját vizsgálja, szerintem ezzel elöQbb ír majd, mint a kis kezével:-)
Szeptember 4-én szültem a Rókusban és Kornél az elsöbabaánk. Ha majd megtalálom a gépen a képeket, akkor küldök is rólunk.

hvera

Sziasztok!
Tenyleg kihaltunkKép
Vera, udv!

Mikinek jelentem van foga, igaz meg csak a vege jott ki, de egyszerre ketto. Egesz ejjel fenn volt. Meg nem volt beteg sem, igy most en is megijedtem, mert taknyos nagyon. Engem is erdekelne, hogy azonkivul hogy szivogatom az orrat, mit lehet tenni? Laza nincs, igy dokihoz nem akarom vinni.

csengo
Vendég

Hali,
ha minden igaz, akkor a kép csatolva van
Kép

hvera

Maccs!
Panadol, de nem annyira tuti ötlet.

Jelentem, mindhárman meggyógyultunk Kép Ugyan még vasárnap kaptam 2 liter infúziót, de már minden ok. Hat napig semmi kaja nem maradt meg bennem,teljeen kiszáradtam, fogytam 3 kilót. Nagyon nem hiányzott ez a vírus. Szerencsére a tejem csak két-három napig volt nagyon kevés, szegény Áron éhezett. A dokinéni írt fel tápszert, de összesen 20 grammot tudtunk belenyomni a gyerekbe. Megérezte az ízét és elsírta magát. Most azon küzdök, hogy a tejcsi ismét tápláló legyen. Jelenleg olyan híg mint a víz. Áron az elmúlt két hétben egy dekát sem hízott, először ő nem tudott enni a náthától, utána meg nekem nem volt elég tejem.

Sebaj, itt a jó idő, éjjel-nappal eszem. Remélem Áron is visszaáll az eddigi heti 250 grammos gyarapodásra. A héten lesz 4 hónapos és tegnap 6510 grammot mértem (65 centi). Szerintetek ez ok?

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Maccs

Javulást,segíteni nem tudok mert még csak náthás volt manóka(szerencséreKép)

Csengő

Nagy gratula a fogacskákhoz,olyan jó lenne ha már nálunk is kibujna legalább a csücske...Már a recéket is érzem az ujjammal,de nem bír áttörni az ínyénKép.

Vera

ÜdvKép.Majdnem egyidősek a babáink(Míra aug.31-én született.

Motiot

Haláli ez a sütőtök mázolmányos kép ÁbeledrőlKépKépKép

Annyira vártam már ezt a jó időt,ülve nézeget a kocsiban(átfordítottuk a tolókart is,hogy többet lásson)aztán csak azt veszem észre,hogy már durmol isKépKépKép

Szép napot:Viola
h_viola

sziasztok!

hozzátápi: a banánnal mi a gond? el vagyok maradva, de tul.képpen már mindegy is, Mózi imádja, egyelőre almát és banánt kap 6 hós koráig, ha szopival nem lakik jól. 21-től tervezem bevezetni a krumplit.
Krumplit egyébként a barátnőm lánya anyatejjel utálta, de nélküle imádta, a gyereknek (15 hónaspos) azóta is az a desszert Kép

kanálból egyébként nekünk a zöld ikeás szettes jött be legjobban

cfísd i 9jí
na, ezt a sort Mózi gépelte, imádja a billentyűzetet meg a távirányítókat a kixs pöckök miatt Kép

a képek tündériek Kép lassan nekem is fel kellene tennem Kép

Vera üdv ! Kép

Szopisztrájk nálunk is volt, de úgy voltam vele, hogy előbb-utóbb csak megéhezik, és így is lett.

_Most a sírásbvan napirenden meg a nyűgösség, aludni is alig tud, örülnék ha kibújnának végre a fogacskái, mert sokat szenved.

Pussz mindenkinek!Vidám tavasuzt! -Ma veszek libás mintás anyagot abrosznak Kép

zsófi és mózi Kép
papzso

Csengő, Dávid kalciumot (calcimusc injekció, szájon át adható) kapott a váladékképződés csökkentésére, ezenkívül C vitamint. 2 nap alatt rendbe jött. Kép

Áron-Andi, örülök, hogy jobban vagytok. Kép A kisfiad súlya gyönyörű, emiatt semmi okod az aggodalomra.

Egy csomó mama nagyon eltűnt: az összes ikres mami, Beszti, és sorolhatnék sok mindenkit. Vajon merre vannak?

Liv

Ui.: Dávid tök lelkesen és rengeteget szopizik, de néha esténként azt csinálja, hogy tol el magától és kiabál, már akkor, amikor a szopis pózba behelyezkedünk (utána próbálok több pózt, egyik se jó), pedig éhes, mert aztán tíz perc múlva meg valósággal rám ugrik. Kép Nem tudom, időnként miért csinálja ezt, de nem aggaszt, mert eszik rendesen, csak kíváncsi lennék rá, hogy ilyenkor mi nem jó neki.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Liv, Cvitamint hogy adod neki? En magam beszedek cetebet, de akkor az nem eleg?

A fogaknak nagyon orultem, mert mar hetek ota nezegetem a szajat, mar eleg annyit mondanom, hogy nyisd ki a szadat es akkor nezem is. Megis ugy meglepodtem tegnap, amikor ott voltak a kis csucsokKép

Andi!
A sulya tokeletes a babadnak. A 250g heti gyarapodas nalunk mar 4 honaposan sem volt. Egy ido utan lelassalnak a babak es szinte alig mutat valtozast a merleg, en 2 honapja csak a ruhakon latom, hogy azert no a gyerek. Megaztan annyit mozog, hogy orulok, hogy nem fogy veleKép

csengo

Ejsaka szornyen horgott, de jol van, nem folyik az orra.
Vendég

Sziasztok!
Remélem sikerül elküldeni a levelet.Régóta nem voltam sok bajunk volt.
Kezdem a panaszkodást!
Március 4.-én sikerült bejutnunk az ortopédiára.Megtekergették a picur lábát és közölte a doki,hogy indulás a röngenre mert nagy baj van.Bal oldali tejes csípőficam.1,5cm-es végtagrövidülés.Ami az elcsúszott combcsontból adódik.Hétfőn indulás Szolnokra(ilyenkor jön Debrecenből egy gyerek ortopéd orvos).Ideges voltam és fétem.Fogadni sem akartak mondván nincs időpontunk én erősködtem,hogy hamarosan hat hónapos a gyerek és ilyenkor már meggyógyúlni szoktak nem pedig kezelést kezdeni.Nagy nehezen bejutottunk.Megvizsgálta a doki.Majd elhangzott az a szó amitől a legjobban féltem PAVLIK-KENGYEL.Kérdeztem,hogy mennyire súlyos a doki szerint teljes ficam van baloldalon.Kb.6 hónap a javulás.Előszőr furcsán beszélt velem a doki azt gondolta(szerintem),hogy az trehányságom miatt nem mentünk időben.Kiderült,hogy a faros babákat már három hetesen meg kell nézni egy ortopéd dokinak mert náluk sűrűbban előfordul a ficam.A dokinénink, védőnőnk mossák a kezüket szerintük ők nem hibáztak(szerintem igen)Az ortopéd doki szerin a kórházból kiengedő gyerekorvosnak is észre kellett volna venni.Én szóltam a védőnőnek,hogy rövidebnek látom az egyik lábát de azt mondta,hogy ha a csípő kötöttebb akkor sem lehet egyformára kihúzni. Nem akarok hibáztatni senkit mert attól még Adrienn nem gyógyul meg.Az első hetünk szörnyű volt.Nem tudott aludni csak ha sétáltunk vele.40 percenként felkelt és sírt annyira,hogy a szívem meghasadt érte.Mostanra kezdi megszokni.Hat hétig nem lehet levenni róla.A füdés csak nedves ruhával áttörölgetés.Hiányzik neki a mozgás.Már forgott,ha felültettem ült egyedül és játszott,négykézláb hintáztatta magát.Most meg fekszik mint egy bábú.Hat hét múlva talán kiderül,hogy elég a kengyel vagy műteni kell.
Szóval ezek történtek velünk.Már kezdem elfogadni,hogy ez történt de nehéz.21.-én megyünk ellenőrzésre ott azt nézik,hogy berögzült a kis csontja vagy sem.
Puszi mindenkinek!
GnéKriszti
gnékriszti

Kriszti!

Én is kengyelben voltam három hónapot, de ebből semmire sem emlékszem. A két lábamon lévő redők most sem egyformák, de ennek semmi nyoma a mozgásomban. A kengyel nektek, szülőknek a legrosszabb, de eltelik egy év és Adrienn gyönyörűen fog járni.

A 4 vagy 6 hetes szűrésen uh-val nem láttak eltérést?

Andrea

KépKép
Áron

Igazad van Andi valóban (lehet),hogy csak mi látjuk ilyen szörnyűnek.Nekünk nem kellett menni UH-ra.Januárbam mondta a védőnő,hogy most kell időpontot kérni az ortpédiára.Március 4-re kaptunk.És mentünk.Nem tudom mért de nem félek attól,hogy marad neki valami vissza ebből az egészből.Hiszem,tudom,hogy makk egészséges gyerek lesz.
GnéKriszti
gnékriszti

Viola
Hódítás Kép Időben el kell kezdeni Kép

Redit
Üdv újra,aztán ha van képetek mutass egy kettőt Kép

Motiot
Kép Kép

Vera
Üdv közöttünk Kép

Csengő
A fogzás is produkálhat náthás tüneteket

Andrea
Hurrá gyógyulás Kép Jól elkaptátok azt a vmit.De az alényeg hogy most már rendben vagytok. A súly teljesen oké Kép

Gné Kriszti
Csípőficam Kép Furcsa hogy nem kellett mennetek uh-ra,mert az végül is kötelező vizsgálat.
Szorítok nektek,de nem lesz semmi baj,Andreának igaza van Kép

Tényleg eltünt egy csomó mami Kép
Merre Vagytok ???

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!
Csak egy gyors helyzetjelentés: Liza 5950 gr., 62,5 cm, ma kapta az 5 hós oltásokat. Dokinéni számszakilag nem elégedett, de elismerte, hogy arányos, kiegyensúlyozott baba, nem nyaggat tovább. Támadónéni azért meghívott egy tanácsadásra jövő hétre....
Fél alma+fél banán simán lecsúszik egyszerre, krumplinak már nincs ekkora sikere, de jobban érdekli, mint a tápszer.

A betegeknek jobbulást, a fogzóknak kibújást, akiknek semmi bajuk, csak így tovább!!!
kyrandia

Gné Kriszti

Szerintem a dokid és a védőnyanyus volt trehány, ők szakképzett létükre ezt a vizsgálatot kérniük kellett volna, a csípő UH-ra gondolok,az én pavlikos multam miatt Helénát is megnézték azonnal és 3 hónaposan UH is volt, a dokinéni küldött adott beutalót, faros babáknál és vákuumos babáknál meg alapból adni kell mert nagy az esélye a ficamnak
én 6 hónapig voltam pavlikos, akkoriban nem volt UH, de mivel faros voltam én is, rögtön megnéztek,és 2,5 hónaposan 2,5 cm volt a difi, anyu kéthetente vitt kontrollra, szerencsére ma minden oké.Én sem emlékszem semmire, de nagyon hamar jártam 10 hónaposanKépÉs mászás is volt.
Szerintem minden rendben lesz a kislányoddal, és átvészelitek ezt a megpróbáltatást is.

MacsKép
BetegségKép Fogak most meg a torokKép Remélem gyorsan meggyógyul Lili.Sajnos tuti tippet nem tudok.

HveraKép
Szia, üdv a topicban és üdv Kornél babónak.
Születéstörténetet illene kérnünk tőled, mint új belépőnekKépHa lesz időd a kis szabotőr mellett lepj meg vele minket.Ha visszalapozol van egy táblázat a mi babás adatainkkal.

Én is olvasó módban vagyok, sehogy se haladok semmivel sem.

Noémi
fantikbaba

Észrevettétek már, hogy hétvégéken és ünnepek alatt kevésbé aktív a topik? Több a dolgunk ilyenkor, vagy hogy van ez? Kép

Judy:
mi újság a gyerkőc súlyával? Fogy még, vagy helyreállt?

Pedit:
gyümivel szerintem sem lakik jól, én sem váltottam ki szopit, hanem közte adok neki más kajcát is.

Magi:
anyukád Kép Jobbulást neki!

Viola:
nagyon helyes lett Mira. Azért nem biztos, hogy megismerném így rövid hajjal a fürtöcskéi után, úgyhogy nem csodálom, hogy nézegeti a tükörben, hogy ez meg ki? Kép

Motiot:
ízlett Ábelnek a kajca? Olyan komolyan néz, mintha ... KépKép

Maccs:
torokfájásra nekem sincs semmi ötletem, de már biztos meg is gyógyultatok.

Csengő:
fogacskák Kép Kép

Babák méretei mennyire eltérőek! Egy barátnőm volt a pasijával látogatóba hétvégén. A legkisebb unokája 8 hónapos, és teljesen elcsodálkoztak, hogy András nem kissebb nála (4,75 hónaposan). Az a lényeg, hogy szépen fejlődjenek.
Fejlődésről jut eszembe: Andris felfedezte a lábait, úgyhogy megy a szájba gyömöszölés, úgy, hogy közben egyfolytában dumál nekik Kép Valamint hátról hasra fordult a hétvégén és játékból köhög, krákog és olyan hangokat ad ki, mintha egy babahorrorfilmbe gyakorolna Kép Mindezt pár nap alatt. Nem győzöm követni a kölköt. Ha én is ilyen gyorsan fejlődnék... Kép

Szopisztrájk:
az én fiam is csinálta pár hete. Két egymást követő nap össz. 3x nem volt hajlandó. Rám a frász jött, úgyhogy felhívtam védőnőt, lll-es nőcit. Mindenfélét mondtak (nem sorolom fel az összeset, csak ha érdekel valakit). Én annyit csináltam, hogy olyan helyszínt választottam, ahol eddig még nem szopiztunk és nem adtam neki cumit. Azóta szerencsére nincs gondunk.

GnéKriszti:
nagyon rossz lehet most nektek Kép Úgy összeszorult a szívem mikor olvastalak. Remélem hamar túl lesztek rajta! Drukkolok! Azért az tényleg érdekes, hogy miért nem küldtek előbb ortopédiára. Nekünk (császár volt) 8 hetesen már menni kellett.

Ma voltunk oltáson. Majdnem úgy jártunk, mint valamelyikőtök (bocsi, de nem emlékszem melyikőtök). Szóval kiderült, hogy már csak 1 oltóanyag van. Oltári szerencse, hogy a 2 egy időpontra behívott baba közül mi mentünk be először. Alig sírt az én hősöm, azóta viszont hol nyűgös, hol alszik szegénykém. Felirattam mindenféle pépet receptre. Mondtam a dikinőnek, hogy olyat kérünk ami nem édes, nem akarom rászoktatni manót az édes trutyikra. Majd én teszek hozzá neki zöldséget, gyümit, mikor mit. Teljesen elcsodálkozott, de mondta, hogy rendben, de néha adjak neki édeset is. Ebben maradtunk. Tényleg ilyen furi, hogy nem cukrozott tejpépet akarok adni a gyereknek?

Szia Vera Kép Helyes a babád!

Itt a tavasz, szép napot mindenkinek!

Cedit
cedit

Most látom milyen hosszú lettem. BOCSI!

Cedit
cedit

Csengő, Dávid C vitamin ampullát kapott, 2x fél ampullát egy nap, a doktornő írta fel receptre.

Csípőultrahangot nem csinálnak ám mindenhol! Amikor mi mentünk a Heim Pálba ortopédiára, nem volt ultrahang, csak szétnyitották Dávid lábait, így a következő kontrollra nem is oda mentünk, hanem a Péterfybe, ott uh-t is csináltak. Tehát az ortopédiai vizsgálat valóban "kötelező" vizsgálat, de maga az uh nem az.

Minden baba forog már mindehogyan? Dávid továbbra is csak hátról hasra, de csak jobbra, akármit csinálok is.

Liv

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

Mi már meggyógyultunk szerencsére, végre a kedvem is jobb, sokat vagyunk kint a kertben, meg voltunk tegnap az állatkertbe is a nagyfiam kedvéért.
Ma is kint aludt a kicsi délelőtt, délután meg kenguruval vittem ki.
7 kiló körül van, ő hasról fordul vissza, de hátról hasra nem akar.

Kriszti
Nekem is nagyon összeszorult a szívemKép Drukk, hogy minden rendben legyenKép Nekünk hathetesen volt a kórházban uh, meg 3 és 4 hóasn manuális vizsgálat.

Edit
Köszi az érdeklődést, szerencsére már visszahízta, sőt, most nagyon megjött az étvágya, kétóránként szopizik, éjjel 3-4 óránként. A tejcsin kívűl ismerkedik az almalével, a pépet még inkább vissza köpködiKépKép
És milyen tejpépet írtak fel?

Macs
Nálunk van egy Gergely, úgyhogy kösziKép És jobbulást. Nekünk a dokibácsi írt fek köhögés elleni kúpot, de csak egyszer adtam be felet. Amúgy calcimuscot és Fluimucil köptetőt szedett.

Vera
ÜDvKép

Andrea
Ez durva lehetettKép De lényeg, hogy már meggyógyultatokKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok,
Sajna a férjem honlapot tervez, így én csak a szünetekben jutok géphez.

Csípöficammal kapcsolatban. a jobb kórházakban már szülés után szürik. Én három hetes kora óta 2 havonta járok ortopédiára kontrollra, és emellett a háziorvos teljes koponya-hasi ultrahangra is elküldött 6 hetes korában, biztos ami ziher alapon. Szóval szerintem a dokin sok múlik.Az UH a körzeti kórház, rendelöintézet dolga:-(

Jövö héten nekünk is z ortopédia van soron a csípö sok tornával, de rendben van. Nekünk az öreg dokibácsi elmagyarázta a lazító gyíakorlatot, viszont Kornél születése óta befele fordítja a lábfejét. Remélem nem kell gipszelni, mert azzal ijesztgettek:-(

A súlygyarapodás nálunk is álldogál, múlt héten össz-vissz 20g-ot hízott:-( Viszont kinött minden 68-as ruhát:-) Szerintem is az van, hogy már rengeteget mozog meg forog és ledolgozza.

Szopisztrájk. Nálunk csk oltás után van. Sajna holnap is megyünk, már elöre sajnálom szegény Kornélt. Eddig minden szuri után 3 napig magas láza volt. Hütöfürdö éjjel 4-kor. Nem részletezem:-( Na ilyenkor van a cumisüveg, fejögép, és sürü imák, hogy mielöbb lemenjen a láz.
Kezdek hosszú lenni:-) úgyhogy küldöm:-)

hvera

Sziasztok!

Olvasó üzemmódban vagyok, sajnos reagálni nem tudok semmire, majd igyekszem követni a történéseket.

Rólunk: Hanna időközben megtanult hátról hasra fordulni is (hasról hátra korábban is tudott), ill. most már kutyázik is nagyon sokat. 7570 g és 67 cm volt legutóbb. Elkezdtük hétfőn a hozzátáplálást is, nem nagy sikerrel, az almapépet eléggé köpködi (meg a nyelvével löködi ki a kanalat). Áttértünk a nagykádas ülve fürdésre, ill. ma a babakocsis sétánál is mindenképpen ülni akart (bár még nem ül stabilan). Éjjel változó, hogy hányszor kel, volt egy napunk, amikor megint 4-5 alkalommal felébredt. Szerintem a foga, mert már nagyon látszik, de még nem bújt ki.
Az influenza minket elkerült, csak erős orrfolyása volt, ezért még mindig nem kapta meg az 5 hós oltást (már a 4 hóssal is csúszásban voltunk).
Itt egy fürcsis kép:
Kép

És egy kutyázós:
Kép

Tábla már nagyon elkélne, holnap rakok fel, ha lesz időm, bár most a kertben dolgozgatok, ha Hanna épp hagy.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Szóval ez most akkor télleg:-)hosszú lesz.

Kornél születése:-)

A dokim szerint korán szültünk 37. héten. Szerintünk nem, a z UH szerint már 39 hetes volt, de a nögyógyászom még akkor sem hitte el, amikor a szülés elötti héten 1 ujjnyira kitágultam. Persze lehet, hogy nem kellett volna segitenem az öcséméknek költözni:-)
szóval mivel 15 percre lakunk BKV-val a kórháztól megtagadtam a bennmardást augusztus 31-én. Egy éjszakát bent töltöttem ( szülészeten volt csak hely, és a pici babák látványa pocakosként nem volt túl jó, bevallom irígykedtem. A baba is így lehettet ezzel, mert a barátnöm 3-án eljöttt levágni a hajam, elmentünk az IKEA-ba ebédelni és du-án már csorgott a magzatviz. Szerencsere nem nagyon, de a ferjemnek mondtam, hogy remelem szülünk, mert többször nincs kedvem vegigcsináni ezt a behurclkodást a korházba.Este 9 körül értünk be metroval. Apám ugyan kiabált utólag, hogy miért nem hivtunk taxit, de én remekül voltam szval:-)

Fájások gyengék, a vajúdóban egy szörnyü éjszaka várt. A férjem hazaküldtem aludni, a dokim oránként telefonált, ot is elküldtem:-)

Reggel 10-kor borotválás, beöntés, a szülésznök fantasztikus jo fejek a Rokusban.Férjem már bent van, papás szülés volt:-)
Indított szülés infúzió ( ez fájt a legjobban a szülésben) és bekötik az epidurált. Nekem nagyon bejött. A kitolásnál már nem adtak érzéstelenítöt, szóval én toltam ki:-) Egész napos várakozás.Sosem gondoltam, hogy az elso szülésemen alszom majd, de így volt, igaz elözö este nem tudtam. 2 ujjnyinál nem tágulok tovább. Belém nyomtak 2 izomlazítót, de az utolsó pillanatig ott lebegett a császár a fejem felett. Aztán végre sikerült 5 ujjnyira tágulni. Ez 4.15.-kor volt. A vége viharos gyorsasággal és remek hangulatbna telt. Én megkönnyebbültem, hogy nem császár, Kornél meg ügyesen kibújt.Igaz, a dokimnak szolni kellett, hogy oké, hogy a könyökével segit, de én csak akkor tudok nyomni, ha leszáll a tüdömröl, és kapok levegot.:-) Semmi fájdalom, semmi stressz. Igazán csak a gátmetszés összevarrása volt kellemetlen, karomban Kornéllal.

Rögtön felsírt,a csecsemösnövér jól meg is dicsérte. Én is :-) Aztán abba sem hagyta,amig ugy fél óra mulva el nem vittek. Apam persze kikönyörögte, hogy ö is megfoghassa a folyoson:-) AA ferjem csak masnap jutott hozza.
Ime a képek:
http://people.inf.elte.hu/szytamas/kornel/index.html
Kornél
3300 g és 55 cm volt akkor

hvera

Sziasztok lanyok!

GneKriszti!

Nagyon sajnalom a kengyelt.
Inkabb most par heting, mint kesobb egy eleten at. Fel a fejjel es kitartast. Kép
Mi csak egyszer voltunk 2 honaposan csiposzuresen a HeimPalban. Ott megmozgattak es kesz.
Azota sem voltunk sehol.
A gyerekorvos mindig megnezi es szerinte minden tokeletes.

Anyukammal voltunk a klinikakon, ahol az ismeros orvos el volt hulve, hogy ki csinalta a metszest (szemolcseltavolitast) Mert hogy nagyon szakszerutlen volt es elhanyagolt az egesz.
Mi elmeseltuk neki, hogy mi hogy volt.
Teljesen kiakadt.
Most holnap megy anyu beszelni a sebesszel, mert ujra kell vagni es plasztikazni.
Majd teljes uh, rontgen es labor.
Utana majd meglatjuk mit mond. Hat nagyon izgulok, hogy ne legyen semmi gond.

Vegre vissza kaptuk a fenykepezot. Igy most bocsi de felviditalak egy par uj keppel titeket, ha nem baj. Kép Kép Kép
Nem volt egy honapig fenykepezonk. Mar minden bajom volt. Kép Kép Kép

Itt a szep uj pihenoszekeben. Kép

Kép

A jarokaban:

Kép

Az etetoszekben:

Kép

Es mar igy tudunk ulni. Kép Kép Kép

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok! Kép

Ma már egy kicsit jobb helyzet nálunk is, de az éjjel elég katasztrófálisra sikerült, 2 órát sirdogált álmában szegény manó. Tulajdonképpen ott tartok megint, hogy fogggggalmam sincs mi a gond, de valami nem stimmel: lehet hogy a foga, vagy a pocija, vagy a torka, vagy vagy vagy.. Kép Mindenesetre beszereztem egy homeós gyógyszer a torkára, meglátjuk, hogy reagál, aztán holnapra már van időpontunk úgy is a homeósdokinénihez, majd vele is konzultálok. A saját orvosunkhoz én nem viszem le manókát, mert nem akarom, hogy még több baci+vírus ráragadjon /nem vagyok benne biztos, de szerintem ez a mostani balhé is az oltáskor a rendelőben talált meg minket/, ki meg nem jön hozzánk, mert annak idején amikor még volt kötelező kiszállása nem adtam neki "támogatást", azóta meg /hiába fizetném meg a kiszállást/, nem hajlandó kijönni, minket rendelt be a legutóbb is, már meg sem próbálkozom vele. Nem baj, nem sokára úgy is váltok doki nénit! Kép

Pedit! Jól kicseleztelek mi?! Kép

Andrea! Panadolt próbáltuk, ideig óráig használ /max 1 óra/, de csak 4 óránként adható, és különben sem akarom egyfolytában erős gyógyszerekkel tömni. Kép Azért köszi! Kép Örülök, hogy végre jól vagytok!! Kép Szopi ügyben egyél sok tápláló kajcsit, igyál rengeteg hasznos folyadékot, és tedd gyakran mellre a manót, akkor minden rendbben lesz! Kép

Papzsó! Kép Azért arra a libás terítőre kiváncsi vagyok! Kép

Kriszti! Kép Úgy sajnállak benneteket! Szerintem is a dokitok a hunyó, bár ez kevés vigaszt jelenthet neked pillanatnyilag. Kép Nálunk a doki minden hónapban az oltás előtt vizsgálta manuálisan a lábát, plusz a szülészeten rögtön volt egy szűrés, és utána még kétszer volt vizsgálat a kórházban. Kép Hogy nem vette észre a háziorvosod, hogy ilyen komoly eltérés van?? Ha focit néznénk azt mondanám, hogy szemüveget a bírónak, így csak annyit, hogy az ilyen dokitól be kéne vonni az engedélyét. Kép Azért nagyon nagyon szorítok, és sok kítartást kívánok neked. Tudom, hogy borzasztó lehet a manót így látni, de úgy mint Liv és Reditke, Te is azt tartsd a szemed előtt, hogy ez csak a nagyobb baj elkerülése miatt van, átmeneti állapot, és hamar kiheveri a babuskád. Megy egy nagy ölelés neked!!
Kép

Kyr! Lizácskád szépen fejlődik, ne is akard erőltetni, majd meglátod milyen büszke leszel a gyönyörű kecses nőies idomaira! Kép

Noémi! Köszönöm a törödést, hát most így jártunk, de remélem leszünk még jobban is! Kép Dolgozat ügyben kitartás, ez már nagyon a vége, még egy utolsó nagy hajrá! Kép Mi újság szép Helénáddal, róla nem is írsz?!

Cedit! Kép Hát persze hogy pangás van, mindenki örül, hogy végre együtt a család, és papával tölti az idejét! Kép Cuki nélküli pempő nem furi, csak a dokik tudnak nagyon furik lenni néha, mindegyiknek meg van a maga stikkje. Kép Hoszzúság ügyben nincs bocsánat, mert ezért egsyáltatlán nem kell bocsánatot kérned, írj olyan hosszú hsz-t amilyent csak akarsz, azért vagyunk. (Vegyél példát rólam.. Kép)

Judy! Első sorban rátok gondoltam, csak nem tudtam biztosan, hogy Gergely vagy Gergő, mert manapság ez már két külön névnek számít! Kép Szuper hogy jobban vagytok! Kép Kert miatt irigyirigyirigy.. Kép

Beszti! Hanna gyönyörű leányzó, édes a képeken! Kép

Magi! Mamádnak jobbulást. Elkeserítő, hogy a magyar egészségügyben mennyi kontár és szakbarbár barom dolgozik Kép Szerintem kiakasztó a helyzet, és ki tudja, mikor lesz valami érdemi, és mindenki számára megfizethető, elérhető változás ebben... Kép A párod, aki maga is orvos mit szólt hozzá? Azért nagy drukk megy, hogy minden rendben legyen!!
Képek édesek, nagyon ügyesek vagytok. Klassz ez a járóka.. Kép

Én is felbuzdultam, küldök képet! Puszi mindenkinek:
Macs
Kép
maccs

Csak ámulok, hogy már így ülnek, forognak, másznak a gyerekeitek... Kép

Kép

Kép
liv

Én is küldök képet, hamár így beindultunk.
Heléna még nem mászik, de emlegeti a csípőjét, és forog, most nemcsak hátról hasra, hanem mint az óra, és jár a kereplője egyfolytában.Mama és mamu a kedven szava.Ülni még nem tud kb csak fél percig magától, nem erőltetem, viszont a babakocsiban fel kellett egy kicsit emelni a háttámlát, mert nézelődni szeretne.

A mániája lett a szemüveg, lekapja az enyémet az apjáét, nincs biztonságban senki szemüvege semKép
Ezért vettünk neki sajátot, mondjuk még most is leszedi a miénket is.
Kép
fantikbaba

Kép
Azért mászás helyett le tud araszolni a hapitapirólKép
fantikbaba

Csipőszűrés: nem mindehol van UH, de szerintem nem is kell feltétlenül, csak a kétséges esetekben. Nekem minden gyereknél megnézte a gyerekorvos a kórházban (a zárójeletésen is szerepel, hogy mit találtak), ill. a gyerekorvosunk is (a régi és a mostani is), aztán 3 hónaposan ortopédián is. Ha kellett, akkor kontrollra is visszahívtak. Beniél kötöttnek találták a kontrollon is, és akkor küldtek UH-ra.
Azért egy ortopéd orvos, aki nagyon sok babacsípőt megvizsgál manuálisan, ki tudja szűrni, hogy kinél kell további intézkedés, nem kell feltétlenül UH.

Kriszti!

Nagyon együttérzek veled. De tényleg jó, hogy legalább most észrevették (bár az érdekelne, hogy az orvos egy ennyire egyértelmű esetet miért nemKép) és meg fog gyógyulni.Kép

Liv!

Én már sokszor észrevettem a gyerekeim életében, hogy időnként próbálkozni kell és el kell találni, hogy mi az, amiért "hajlandóak" valamit megcsinálni. Pl. Hanna a fiúk Legos golyójáért (lenti képen) volt hajlandó először hasra fordulni (aztán persze beindult és már másért is csinálja), és pl. Nátánnál egy kacsás WC ülőke hozta meg a szobatisztaságot. Persze akkor is előbb-utóbb elkezdi azt a dolgot, ha nem találjuk ki, mi segítené elő hamarabb.
Ezzel csak azt akartam írni, hogy próbálkozz tovább más dolgokkal is, foglalkozz vele, és ez meg fogja hozni a gyümölcsét Dávidnál is.
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Csak röviden. Márkot is elkapta a baci. Kép Köhög és szörcsög, láza egyelőre nincs, várjuk a dokinénit, hogy megnézze. Úgy sajnálom szegényt, nem érti mi az köhögés, ami állandóan zaklatja és néha miért nem kap levegőt. Kép

Kriszti! Kép Sok kitartást, majd csak jobb lesz idővel.

Liv! Ne aggódj, az én fiam is tök lusta, nem fordul át egyik irányba se, csak az oldalára, nem ül, nem mászik, nincs foga... Nem aggódom, mert be fogja hozni a többieket, csak ő ilyen típus. Néha a lábát behúzza maga alá hason fekvésben és mintha rúgná magát egy kicsit. Vannak olyan babák, akik előbb másznak, mint hogy forognának. Lehet, hogy ő is ilyen. Aztán van olyan baba, aki nem ül, de egyszer csak feláll, szóval nem vagytok lemaradva semmivel.

Megyek a picuromhoz.

Üdv: Macsek

U.i.: Végre tavasz van!!!!

Kép

Kép
macsek11

Lányok!

Ilyen szép időben Ti milyen ruhát adtok a babára, ha kimentek sétálni? Kell még az overáll?

Andrea

KépKép
Áron

Hali!

Rá ne add a babára az overállt! MI most voltunk kint, meg lehet gyulladni. Én vastag rugit, meg egy kantáros nacit ajánlok:-)

Puszi:
Vera

hvera

Dávid próbál néha balra is hasra fordulni, de mivel elsőre nem sikerül, mit erőlködjön, fordul jobbra. Kép Amúgy próbálkozom, Beszti, aztán néha bejön valami, máskor nem. Például amikor a jobb oldalára tettem a játékait, még aznap elkezdett próbálkozni, másnap meg is fordult. Balra nem akar, bármit teszek mellé. De majd megfordul, ha akar. Kép
Kúszni próbál, tolja fel a fenekét, de egyelőre még nem halad, max. egy kicsit hátrafelé. Kúszás helyett viszont ha hasra teszem, és az ellenkező irányban lát valami érdekeset, akkor arra fordul, akár 180 fokban is, pillanatok alatt. Szóval próbálkozik, de - ahogy a védőnő ma mondta is - a 8,2 kg-os babák néha kicsit lustábbak és kényelmesebbek. Kép

Ma voltunk oltáson, Dávid jól viselte, és - Áron-Andi! - egy bodyt és egy rugdalózót adtam rá (mivel harisnyanadrágunk nincs), és erre jött a kordbársony gatyó meg egy vékony tavaszi kabát, rá egy vékony pléd.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Ahogy így olvasom minden baba nagyon ügyeskedik.Kornél a mai napig nem fordul a hasáról vissza, max üvölt hogy megunta. Akkor megfordítom, majd fél másodperc múlva újra látom, hogy hason vigyorog. Kb. fél percig ül egyedül, aztán eldöl, és közben fülig ér a szája. Nálunk az anja anja szövegelés a megy, de persze a kedvenc plüss csirkéjének ennél sokkal hosszabban bír beszélni.
Mi az etetöszéket egyelöre nem használjuk, a bébiülésben kényelmesebb enni.Nálunk a Nuby kanala a legmenöbb, mert hosszú a szára, és így messziröl lehet vele célozni:-)
Ma délelött majdnem egy egész banánt megevett. Csak lestem. Most szurkolok, hogy az oltás miatt ne legyen lázas, bár a doki megesküdött, hogy ennél nem szoktak. Sírás minden esetre a rendelöben is alig volt.

Maccs, nálatok nincs külön egészséges oldal a rendelöben? Nálunk ezt nagyon komolyan veszik.

Beszti,

nálunk Kornéllal az egész hozzátápit el kellett halasztani pár héttel, mert rögtön kijött az allergia. Én minden kajába sok anyatejcit teszek( már ha van) így az íze ismerösebb. Próbáld ki elöbb a kanalat megszerettetni( teával), a többi már csak türelem kérdése. Elsöre nálunk is csak pár kanál fogyott, két nap múlva meg két danoninos doboznyi kajcsi. Szval fel a fejjel.

Mostanában nálunk is rémesek az éjszakák, alig várom, hogy végre kibújjon a fogacskája. Hamar megynugszik, ha átmegyünk hozzá, de fél óra múlva kezdi elöröl:-(
Mi most épp hungarocell gyönggyel töltött zsákfotelt varrunk:-) Megyek segíteni a férjemnek.

Puszi:
Vera

hvera

Most csak egy gyors körkérdést intéznék hozzátok, aztán majd jövök.
Andrisnak - gondolom a tegnapi oltástól - egyfolytában hőemelkedése van (popsiban 37,8). Tudom, hogy hőemelkedésnél még nem kell lázat csillapítani, de nincs valami határidő ami után azért már kéne? Lehet, hogy hülyén kérdeztem, tehát mondjuk 3 napig is hagyhatom a hőemelkedését?

Köszi előre is ha tudtok segíteni:

Cedit
cedit

Vera!

Köszi a tanácsokat!KépKépKép A kanállal már ismerkedik néhány hete (csak üresen, mert ő nem teázik, eddig semmit nem kapott az anyatejen kívül).
Az a helyzet, hogy én a hozzátápin egy cseppet sem vagyok elkeseredve és nem is aggódom, mert Hanna hízik (ugyan most egy kicsit csökkent a gyarapodása, de még mindig az átlag felett van súlybanKép (a fenti fürcsis képen ez talán látszikKép)), teljesen jól fejlődik, tejem van.
A középső gyermekem is csak 7,5 hónaposan volt hajlandó elkezdeni valamicskét enni (ma meg már időnként többet eszik, mint a bátyjaKép és nem válogatós), és közben (6,5 hósan) vele még egy szopisztrájkot is megéltünk.
A környezetemben is van több kismama, akinek a gyermeke nem akart rögtön mást enni.
És az igazat megvallva nekem könnyebb (és időtakarékosabbKép) szopiztatni, mint pepecselni a hamikkal, azért kezdtem el a hozzátápit, mert ilyen idősen el kell kezdeni a próbálkozást (más kérdés, hogy erőltetni nem kell, akár 1 éves koráig is élhet szinte csak anyatejen), de ráérünk, idegesíteni nem fogom magamat rajta egy percig semKép.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

SziasztokKép

Hú, Lányok nagyon sokat írtatok.

Előre is bocs, akit kihagyokKép

KrisztiKép
KengyelKép Nem csodálom, hogy dühös vagy azokra, akiknek a dolga lett volna téged elirányítani a megfelelő időben a megfelelő helyekre. Hát, nekem ebben semmi tapasztalatom, de a többiekhez csatlakozva én is csak biztatni tudlakKép

MagiKép
Nem lesz semmi gond anyukáddal, az a jó, hogy időben fény derült a dologra. Persze én is szétaggódnám magam, az tuti.

HveraKép
Üdv Neked és Kornélodnak isKép Sok sikert a fotelekhezKép

ViolaKép
Mira haja szupiiiiiiiiiKépKépKép

Áron-AndiKép
Milyen vírus volt ez? Jó, hogy túl vagytok rajta.

Mi tegnap voltunk csípőszűrésen. Nekünk egy hónaposan kellett mennünk először. Akkor megvizsgálta egy dokinéni, majd továbbküldött ultrahangra (nem azért mert gond volt, csak mert kötelező). Ott is minden okés volt. És most négy hónaposan kellett visszamennünk kontrollra. Most is mindent rendben találtak, továbbá bezsebeltünk egy csomó bókotKépKép. Azt mondták, legközelebb önálló járáskor menjünk. Ez a BM Kórház gyermekrendelője. Egész normális társaság.

Séta: mi is voltunk ma kint. Hát ruhailag már nem kellett túlzásba vinni, viszont a kapuból majdnem visszafújt minket a szél, úgyhogy inkább a sapira kellett odafigyelni, nehogy a babó füle megfázzon.

Minden fotó tök szupi, olyan szépek a manókKép

Gratulálok az újabb fogacskákhozKép

Remélem a betegeskedő manók gyorsan jobban lesznek ebben a szép időbenKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Cedit
szerintem hagyhatod,levontad a fél fokot ?Popsiból mért láznál le kell.
Akkor csak 37,3 az meg nem probléma.

Beszti,Vera,Magi,Noémi
Képek Kép Kép Kép

Macs
találka esetleg jövö hét elején?
Kép nagyon jó Liliről,nekünk is van ilyen pólónk Kép Lilinek megy a ygógypuszi Kép

Macsek
Márk remélem nem lesz betegebb KépKüldök gyógy puszit Márknak is Kép

Liv
Bandó se tud még ülni,csak kb fél percig,de nem eröltetem,mert már több doki is mondta,hogy amig magától nem ül ne ültessem,mert nem elég erős a gerince és igy a porckorongjait terheli.Azt mondták hogy a mászás erősiti meg a hátizmait és abból fog felülni,igy azóta nem ültetem.Mászni is csak ugy mászik hogy közben a fején csúszik KépA kezét nem tudja használni.Viszont forogva közlekedik Kép

Andrea
Nagyon jó idő van,overált én se adtam rá,voltunk másfél órát sétálni.

Kép
Kép
nikk0830

Köszönöm a tanácsokat. Az overállt otthon hagytuk és élveztük a napsütést Kép.

Liv! Küldtem neked emilt.

Macsek11! Nátha Kép

Maccs! Hát nem túl kedves a dokinénid. Mi voltunk Áronnal a Tóth doktornőnél. Nagyon kedves volt, csak vagy húsz gyerek várt rá.
Kaptunk mindenféle homeopátiás gyogyót a köhögésre, fulladásra. Sajna, nem tudtuk használni, mert másnap már kórházi ellátásra szorult Áron.

Cedit! 3 napig szerintem nem gáz. Utána én megkérdezném a dokit.

Andrea

KépKép
Áron

Nikk,Kép
Jövőhéten egy közös séta??? Remélem addigra újra ilyen jó idők lesznek!

Majd még később próbálok jönni!
Addig is a jó éjszakát mindenkinek!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Dino
Benne vagyok Kép Régen jártál erre,remélem nem betegség miatt
Vmelyik nap pont 4 körül jártam a kaisersnél,de nem láttam senkit babakocsival Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Megint elég rég jártam erre, bár most mentségemül szolgál, hogy majd egy hetet nagyszülőknél töltöttünk.

Kriszti,
én is biztatni szeretnélek, hogy minden rendben lesz, s ne hagyd az orvosoknak, hogy lelkiismeretfurdalást keltsenek benned!

Minden betegeskedőnek gyógyulást, most már csak vége lesz ennek az időszaknak.

Nálunk igen sok minden történt. Pl ma este sikerült Benedeknek félfejenállásból fenékre csüccsenni, azaz egyedül felült, s nem is dőlt el utána! A szüleimnél a nagyágyról sikerült letornáznia magát (ráadásul hálózsákban), így végképp nem hagyható már ott sehol. Elkezdett szótagokat mondani, leginkább a vau-vau megy, nem hazudtolja meg, hogy ő igazából egy kiskutya. Csillával rettenetesen féltékenyek egymásra, egyik se tudja elviselni, hogy az ő nagymamájának van egy másik unokája is. A meglevő két szép foga mellet most próbálja világra kínlódni a 3. és 4. példányt, nagyon szenved vele. A meglevőkkel meg harap, most próbálom valahogy kikúrálni a mellbimbómon begyulladt harapásnyomot...Kép
Dióhéjban kb ennyi...

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Nikk,
szerencsére egészségesek vagyunk, csak olvasó üzemmódban vagyok. Egész egyszerűen nem tudom hogy csináljam, hogy mindenre legyen időm. Bernát egyre kevesebbet alszik napközben, most hogy végre jó idő van és hosszabb ideig lent tudunk maradni azt a kevés alvást is a babakocsiban teszi. Remélem hamarosan rátalálok a megoldásra és többet fogok tudni írogatni.

Azért a képeket nem ússzátok meg.Kép

Kép

A két fiú játék közben.

Kép

Jó éjt mindenkinek!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!
Homeós dokker néni jól megnézte a babát, úgy tűnik nagy gond nincs, éppen csak hogy van valami kis pir a torkicáján jobb oldalt, és kicsit mintha hörgöcskék lennének megfázva, de ez max. még 2 nap és már nem is lesz! Kép

Noémi!Nagyon szép nagylány Heléna, mindig olyan kis komoly, okos ábrázattal néz a képeken! Kép

Macsek! Jobbulást,remélem hamar túl lesztek rajta ti is!

Vera! Természetesen van egészségesrendelő, ELMÉLETILEG kivülről körben kell benni, nem is találkozol a betegekkel. Csak gyakorlatilag nem működik a zár a kapun, így be kell menni a rendelőbe és keresztül kell "vágtatni" a köhögős, sírós kismanók között, utána már tulajdonképpen el vagyunk különítve... Kép

Cedit! Nekünk mindig azt mondja a doki, hogy akár 3-4 nap lázas, hőemelkedős időszak jöhet, ne aggódjak, de az első ájszakára mindenképp adjak neki mindig kúpot. (Jókor mondom, már biztos javában alszotok!)

Nikk!Kép Részünkről ok Kép Nagyon "randevús" hangulatban vagy: Dinóék, mi.. Kép Itt a tavasz? Kép Ültetés: Lili nem tud felülni magától, viszont ha nem ültettem fel üvölt, már 4 hós kora óta. Szerintem, ha nem lenne jó neki, nem akarna ülni, ezért én hagyom Kép A babakocsiban és a hordozóban is állandóan erőlködik, hogy felhúzza magát ülő helyzetben, és ha nem jön össze írtó mérges tud lenni! Kép ÉS ezt jó hangosan ki is nyilvánítja! Kép

Kormi! Harapás Kép Engem is megrágott már párszor a kis drágám, de szerencsére sebes nem lett, viszont rettentően fájt Kép Jobbulást neked!

Dinó! De nagy lett Bernát baba is! Rég nem láttunk róla képet! Kép

Puszi:
Macs
maccs

Maccs, hihetetlen, hogy te még hajnali 1/2 3-kor fenn vagy! Kép

Egy kép Dávidról Kép:
Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy nem vagyok rendszeres írogató és csak néha ideállítok a kérdéseimmel, de mostanába még arra sincs idő, hogy elolvassalak Titeket. A képeket viszont mindig megcsodálom! Minden baba gyönyörű!!!!!!!!!

Norbi 5 és fél hónapos és még mindig nem forog! Hasról hátra már átfordult egy párszor, de nem gyakorolja sűrűn. Viszon hátról hasra csak úgy fordul, ha megadom neki a kezdő mozdulatot. Pedig annyira tekereg, mocorog, totál kicsavarja magát, ha valamit el akar érni, de forogni mégsem akar! Már mindenféle cselt bevetettem, de hiába! Viszont állandóan fel akar ülni hasizomból. Egész nap lebegő ülésben van!
Szerintetek mennyi idős koráig kell átfordulniuk? Mi van ha nem fog forogni? Van még itt valaki, akinek ennyi idős, vagy nagyobb a babája és még nem forog?
Előre is köszi!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?