A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Érkezem 2005 április

<pre>
név kiírás kórház baba neve
Marqueza 04.04. Jáhn Ferenc Luca
Ari3 04.15. MÁV Zsófia
Edinka 04.25. Balassagyarmat Viktória
Panny 04.25. MÁV Kristóf
Andiska 04.25. János Barbara
Psandi 04.27. MÁV Levente</pre>
psandi

SziasztokKép

Andi: Jó lett a táblázat,jó ötlet voltKép

Mostmár csak arra leszek kíváncsi hogy ki fog indítaniKép
A kiírástól függetlenülKép)

Kép

Kép
edinka

Psndi!

Köszi a táblázatot! Edinka, Panny, Andiska és Psandi, nagyon egy kupacban vagytok! Elvileg én kezdek, de a gyakorlatban ez nem jelent semmit. Bár nagyon nem bánnám, ha egy-két héttel előbb jönne a bébi...
Üdv. mindenkinek, M.

marq
Kép
Kép
marqueza

SziasztokKép

Mivel én az első babámat várom nem tudom milyen
a jóslófájásKép
De tegnap este óta mensi szerűen fáj a hasamKép
Derekam majd le szakad, lábaim olyanok mintha ólomból lennének
Ez már az?

De még korai lenne még csak 33 hétben vagyok

Kép

Kép
edinka

Edinka
keményedik is a hasad vagy görcsölget? lehet, hogy elkezdett kinyílni egy picit a méhszáj? csak találgatok, ne ijedj meg! mikor mész dokihoz? A fájásoknál kőkemény lesz a has, a derék is fájhat, hááát... ülj be egy kád meleg (ne forró) vízbe, attól elvileg el kell múlnia. Ha egész nap érzed továbbra is, szerintem hívd fel a dokidat.

Andi
psandi

Andi!!!
Csak görcsölget mint amikor meg akar jönni a mensiKép
A dokim azt mondta hogy elég ha a 36 heti szűrés utánn megyek hozzá!!!
A hasam egy picit kemény és szinte a gyomromnál
érzem a picurtKépAnnyira fel húzódikKép
És nehezen megy a levegő vétel is!!

Kép

Kép
edinka

Sziasztok!

Edinka!A jóslófájás az teljesen normális már ilyenkor.De az abba marad egy kis idő után.Ha nem vagy nyugodt,akkor jobb ha megnézeted magad.
Az is természetes,hogy nyomja a gyomrot és a rekeszizmot,hiszem mindennek és mindenkinek el kell férnie odabent.

Arra én is kiváncsi lennék ki kezdi,de nem szeretnék én lenni az.Még egy kicsit maradjon bent Zsófi,így mindkettőnknek jobb lenne.
Sziasztok

Aranka
ari3

Lányok!Hol vagytok?Minden rendben?
Én tegnap voltam orvosnál,teljesen zárt a méhszáj és jók a Zsófi szívhangjai.
Ami kicsit aggaszt,hogy nem tudok enni rendesen,mert annyira nyomja a gyomromat,hogy állandóan émelygek.fogytam is 2 kg-ot.Na ezt most nem kéne,bezzeg majd amikor szeretnék nem fog menni.
Sziasztok

Aranka
ari3

Szisztok!
Ma voltam ctg-n, nem mutatott semmi méhösszehúzódást, pedig esténként-éjszakánként iszonyatosan görcsölök. A babám pedig abban a félórában meg sem moccant, pedig előtte igencsak nyomkodta a gyomromat. Ahogy vége volt a vizsgálatnak, megint elemében volt. a méhszáj zárt, pedig azt hittem, hogy ennyi görcsölés után már nyitva lesz vmennyire, de hát mégse. Szóval Edinka, ne aggódj annyira, bár jobb ha ezt az orvos mondja és nem én.Kép

Marq. (37)

marq
Kép
Kép
marqueza

Marqueza!

Az jó ha zárt a méhszáj.A görcsölgetések meg valószínűleg jóslófájások.Nekem is van és inkább akkor ijedek meg ha akkor görcsöl be amikor felemelem a kisfiamat.De nem tudom nem megtenni,mikor úgy szeretem ha odabújik,puszikákat kínál,vagy vigasztalni kell.
Nekem is meg kellett ismételni a CTG-t mert először nem volt jó.Zsófi aludt nem produkált megfelelő görbéket.El kellett mennem enni,inni és felmentem a hatodikra gyalog.Na ezek után tökéleteset produkált.
Remélem a többiek is jól vannak rég jártak itt.
Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok!
Mi is rendben vagyunk, bár elég nehezen kapok levegőt, már várom, hogy kicsit lejjebb szálljon a hasam. Néha már én is görcsölgetek, meg keményedek, holnap töltöm a 34. hetet. Szerdán megyek dokihoz.

Előző terhességemnél CTG előtt mindig ittam 1 kis narancslevet, attól tutira beindult a baba, mert első alkalommal az enyém is végigaludta az egészet és nem volt kellemes, ahogyan a doki felébresztette.

Aranka
Te már a 3. gyermekedet várod, ugye? Azt szeretném kérdezni, hogy a 2. szülés után szopi alatt sokkal durvábbak voltak a méhösszehúzódások, mint első szülés után? Nekem már a múltkor is elég húzós volt jó néhány napig, és azt mondják, többedik szülésnél még erősebbek ezek az utó(?)fájások

Andi
psandi

SziasztokKép

Mi is jól vagyunkKép
Juj már én is annyira várom hogy menjek
a CTG-re, de itt nálunk csak a 36 hét
utánn kell menniKép
Még van addig 2 hétKép

Ezen a Ctg a baba mozgását nézik ugye?
Hogy történik egy ilyen vizsgálat?
Valaki elmeséli nekem????

Andi:
Multkor vettem egy meleg fürdőt, és attól elmult a görcsölésemKép)
Akkor ez már fájás volt?

puszi mindenkinek
vigyázzatok magatokra

Kép

Kép
edinka

Sziasztok KismamákKép!

Bocsi hogy bepofátlankodom hozzátok, de ma láttam ezt a topikot is, én eddig a másikba (2005 tavaszi babások)olvasgattam és írtam, de ti valahogy közelebb álltok hozzám, mivel én is áprilisban vagyok kiírva.Pontosabban ápr. 21-re. Sajnos elég messze vagyok töletek, így nem lesz esélyem senkit személyesen megismerni közuletek( legalábbis mostanában) és a babócáitokat is max csak képen láthatom, de elsö babánk lesz pocaklakónk és gondoltam okos ötletekre fogok találni nálatok.Ez be is jött, mert náunk más vizsgálatok vannak mint Magyarországon, és jó tudni, hogy nálatok éppen mik történnek az adott idöszakban.
Remélem nem probléma ha néha írok errefele is, és ha esetleg valami hulyeség gyötörne akkor megkérdezném töletek.Kép
Elöre is köszi, és nagyon nagyon jó babavárást nektek.Kép
Gabi, 34+3
gabii

Sziasztok!

Edinka
a CTG-nél a baba szívhangját nézik, ami, ha mozog a baba, felgyorsul. Kb 20 percig tart egy ilyen vizsgálat, olyasmi görbét ad, mint az EKG. Egy tappancsot tesznek a pocakra és azzal hallgatják Kép
Nekem is csak 36. héttől lesz.
A meleg víz meg ellazít, valószínű azért is szünteti meg a görcsöket. Ha majd igazi fájások lesznek, a meleg víztől nem fognak elmúlni, hanem csak mégjobban felerősödnek, innen lehet tudni, hogy az már nem jósló, hanem rendes fájás.

Gabi
üdv körünkben Kép nem te jelentkeztél be a múltkor az NLC áprilisi fórumára is? Én ott is írogatok elég sűrűn Kép

Andi
psandi

Sziasztok!

Örülök,hogy mindenki jól van!
Gabi,üdvözöllek köreinkben,kérdezz nyugodtan bármit,ha tudunk válaszolunk.
Andi!
Alexával majdnem 3 hétig is eltartott a szopi alatti méhösszehúzódás.Gergőnél intenzívebb volt,de 4-5 napig tartott csak.Igen ezt én is hallottam,de nekem azt mondták,hogy a harmadik vagy többedik gyereknél dúrvák.Majd meglátjuk.Nem baj ha erősebb,csak gyors legyen.
Én is most a 35.héten voltam először CTG-n,két hét múlva megyek.De már ügyesebb leszek és eszem előtte.
Vigyázzatok magatokra és írjatok,ne haljon ki ez a topic.
Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok!
Szép napot mindenkinek, úgy néz ki, végre itt a tavasz!Kép

Gabi!
Üdv., merre laksz? Ott milyenek a vizsgálatok?

marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!Hol és hogy vagytok?Mindenkinél minden rendben?Írjatok,mert kezdek aggódni miattatok.Mi ma megkezdtük a 36.hetet.Remélem még legalább két hétig együtt maradunk.Szeretnék a szülés utáni nap hazajönni,mert nem tudom,Gergő mit csinálna nélkülem.Aztán lehet hogy nagyon jól ellennének,csak nekem hiányozna a puha kis puszikája.
Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok!

Köszi az aranyos fogadtatást.Kép Andi, én jelentkeztem be az NLC fórumba is, de sajnos nálam nem mindig tölt le az az oldal...Néha van ilyen a magyar oldalakkal, csak nem tudom sajnos miért...de majd azért próbalgatom azt is...Kép
Marqueza Ausztráliában lakom, és itt elég kulönösen (vagy inkább szemérmesen Kép ) kezelik a terhességet. MOndjuk szerintem elég annyi hozzá, hogy a 35.hetet kezdem, de itt még belsö vizsgálat nem volt egyszer sem...Söt ha a pocimat tapogatják a gyerek helyzete miatt, akkor is elnézést kérnek. (és persze teljesen felöltözve vagyok, de így is az összes ajtó zárva, fuggönyök behuzva...Kép ) Szóval a jó magyar nögyógyászpm után én ezt meglepödve tapasztaltam Kép. A másik az, hogy ti itt beszéltek mindenféle hasznos vizsgálatról, meg CTG eredményekröl, én sajna azt sem tudom mi az...Kép Ultrahangot is csak a 12. és a 21. héten csináltak....(Tegnap is voltam pont a kórházban, mert itt kötelezö a 35. heti kórházi látogatás, és ugy kellett könyörögnunk apucivalKép hogy legalabb egy 2 percre láthassuk ultrahangon végre a pocaklakót...)
Szóval én biztonságosabban érezném magam olyan orvosokkal és vizsgálatokkal amik ott vannak felétek...
Jó babavárást nektek..
Gabi
gabii

Sziasztok!

Mi is rendben vagyunk, holnap este megyek dokihoz. Szombaton töltöttem a 34. hetet, tegnap elfogyott a Magnéziumom, de asszem már nem veszek többet, 36-tól úgysem kell már szedni, ugye? Meg nem is keményedtem többet, mint amikor szedtem. Lassan elkezdem inni a málnalevél teát is, Ti fogjátok?

Gabi
a legtöbb külföldön élő ismerősömtől ezt hallom, hogy náluk közel nincs annyi vizsgálat, mint itthon. Az én dokim 4 hetente megvizsgál kívül-belül Kép, UH-oz is.
A CTG a magzati szívhangot vizsgálja, meg a fájástevékenységet.

Aranka
nekem is nagyon fog hiányozni Dani a kórházban töltött napok alatt, ennek ellenére nem mernék hazajönni a szülés másnapján. Azt hiszem, a pici is megérdemli azt a néhány napot tőlem, hogy addig csak az övé vagyok Kép Ugyanakkor nagyon félek, hogy Dani hogy fogja viselni a hiányomat, meg hogy fogja fogadni Leventét. Ezernyi kérdés merül fel bennem naponta.

HOgy álltok a kórházi motyóval? Én már napok óta készülök, hogy összerakjam, addig már eljutottam, hogy egy listára felírtam, hogy mit kell vinnem, de ezen a héten muszáj most már összepakolnom. A babaruhákat már kimostam, kivasaltam, ezzel legalább már nincsen gond Kép

Na jó hosszú lettem, sziasztok
Andi
psandi

SziasztokKép

Mi már megint nem érezzük jól magunkatKép
Legalább is én ,a picur az lehetKép Kép

Annyira keményedig a gyomromnál, nagyon rosszKép
Nem panaszkodni akarok....

Andi: Te szeded még az elevitet??
Vagy azt is a 34 héttől nem kell szedni???

Nálunk még mindig "szalad" a lakásKép
Nem is tudom mikor lesz rend, még a kórházi cuccost sem készítettem össze!!!!!
(Pedig már ideje lenne)

Van listátok hogy ti miket pakoltok be???

Babaruha:
Még ki sem mostam
igaz kb 40fokon kell mosni??
Ezek a plüss anyagú rugik igaz nem festenek??

Egyre jobban felmerül bennem, a szülés, minél közelebb kerülök a naphozKép
Vajon milyen ,mi hogyan lesz, biztos nagyon fájni fog meg ilyenken jár az eszemKép

Kép

Kép
edinka

Sziasztok!
Hogy vagytok?Nekem ez a front rendesen összezavarta a mindennapjaimat,csak kóválygok.
Edinka!Én mindent,még a babarucikat is 60 fokon mosok,de szerintem a 40 is elég.Nekem eddig nem volt gondom,nem fogott egyik sem.
Andi!Bennem is van már most lelkiismeretfurdalás a kicsi miatt,de Gergő miatt is.Miért ő igya meg a levét annak,hogy kistestvére születik.Apa itthon lesz a nagylányom is suli után,mindkét gyerek megkapja a maga idejét.Igaz ez csak akkor igaz,ha minden rendben lesz.
Gabi!Ez nekem is nagyon furcsa,hogy nem csinálnak vizsgálatokat.Nem kellemes de tudom,hogy a babáért van így elfogadható.Nem utolsó sorban tudom,hogy minden rendben van.
Elhiszem,hogy nagyobb biztonságban éreznéd magad.Magán klinikán sem lehet kérni a gyakoribb vizsgálatokat?Nem tudom,hogy ott hogy megy,csak felmerűlt bennem.
Marqueza!Hová tüntél?MInden rendben????

Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok Csajok!

Régen írtam és régen olvastalak Titeket mea culpa...

Teljesen meg vagyok hatódva, hogy én is szerepelek A TÁBLÁZATBAN!!! Írtó aranyosak vagytok, nagyon jól esik, nagyon köszönöm!!!

Látom, mindenki hasonló gondokkal - görcsök, nemalvás, nemevés stb. - küszködik, szóval megnyugtató lehet mindenkinek: mindnyájan jól vagyunk, mert jó rosszul vagyunk... ha-ha-ha ez nem is olyan vicces, főleg nem ilyenkor este, ugye?

Én is hétfőn kezdtem a 35. hetemet, minden az általatok elmondottak szerint halad, szombaton megyek dokihoz, és bízom benne, hogy jó sokat nőtt a babám, mert 2 héttel ezelőtt "csak" 1750 g volt. Szerintem picit pici, nem? Doki bácsi azt mondta, jó ez így, majd kint megnő... Mit szóltok? Jó ez így?
andiska

Sziasztok!

Tegnap voltam dokinál, azt mondta, hogy még legalább 3 hétig szedjem a Magnéziumot. Nem akartam, de tegnap olyan sokat keményedtem, hogy mégis vettem egy dobozzal. A méhszájam még tök zárt, a keményedések nem hatották meg egyáltalán Kép A dokim elutazik húsvétkor 1 hétre, így csak 3 hét múlva kell legközelebb mennem, akkor lesz az első CTG is, bár már a 38. hétben leszek.

Edinka
én az Elevitet csak az elején szedtem, azóta nem, csak Maltofer-Folt (vas+folsav), kálciumot meg Mg-ot szedek.
én a fehéreket 60 (néha csak 40), a színeseket 40 fokon mosom, bár némelyikbe bele van írva, hogy max 30 fok, de nem érdekel, nem lett semmi bajuk.
Van kórházi listám, érdekel? Mert akkor felrakom Kép

Andiska
nekem tegnap a doki "kézrátételes" vizsgálattal olyan 2200-2300 g-nak saccolta a babát, asszem ilyenkor hetente olyan 200 g-ot híznak. A Tiéd is kb ekkora lehet, közel egyidősek vagyunk, mármint babailag Kép

Andi
psandi

Sziasztok!

Andi,
remélem igazad lesz és a szombati vizsgálaton én is kb. ilyen súlyú babót nézegetek a monitoron!
Ha másért már nem, akkor most a súly miatt aggódunk, mi? Mindig, minden szakaszban van valami, amin aggodalmaskoni lehet...erről szól az egész! Én már annyira szeretnék túl lenni a szülésen, meg mindenen, ami láthatatlanul bennem zajlik...Tudom, hogy az igazi munka, az igazi aggódás csak a szülés után jön, mégis, az már látható, kézzel fogható, szemet gyönyörködtető stb. Biztosan nagyon türelmetlen vagyok, de hát ez van. És nekünk állati jó dolgunk van ezzel az UH-gal meg babamozival meg mindennel...képzeld el anyáinkat, nagymamáinkat!!!

Edinka,
én az Elevitet össz-vissz 1 hónapig szedtem, akkor is 3 naponta egyet annyira hányingerem volt tőle. Szerintem, ha nem akarsz óriásbébit, most már inkább hagyd abba. Állítólag nagyon megnöveli a babák súlyát, picit felturbózza őket, ahogy minket a Centrum vagy Supradine vitaminok. Az orvos nem mondta?
Őszintén szólva én a Mg-tól is rosszul vagyok, de azt a keményedések miatt muszáj beszedni, sokat segít. Nem vagyok egy nagy gyógyszer- és vitaminevő, úgyhogy a 35 hét ellenére még nem tudtam hozzászoktatni magam ehhez a rituáléhoz...
andiska

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki jól van, a kisebb kellemetlenségeket leszámítva!Kép
Psandi
Én innám ezt a málnalevél teát, ha lehetne kapni. A környék összes gyószszetárában voltam, sehol se kapható, azt mondták, próbáljam meg Herbária szaküzletben, ami nincs a közelben. Most már lehet, hogy mindegy is, lehet, hogy nem is lenne értelme elkezdeni inni így a 38. hét tájékán. Erről lemaradtam.Kép Az én méhszájamat se hatották meg a görcsök, keményedések, pedig már néha azt hittem, azon nyomban megszülök. Ezért tök meglepődtem, mikor a doki mondta, hogy zárt, csak egy kicsit megrövidült.

Edinka
Én csak az első három hónapban szedtem az Elevitet, illetve volt egy néhány napos elég durva hasmenéses nyavajám, akkor szedtem még, mert a doki utána nem javasolta. Azt mondta, ha nem akarok egy kisborjút szülni, akkor jobb lenne abbahagyni. Utána csak Maltofer Fol tablettát (ez vas) és kalcium pezsgőtablettát szedtem. ja a vashoz mindog bevettem c vitamint, mert állítólag így jobban felszívódik a vas.

Andiska!
Ezek a grammok nagyon becsapósak, a barátnőmnek is mindták, hogy milyen kis súlyú lesz a baba, hetekig ideges volt emiatt, aztán 3650 grammal született. De egyébként is kint kell megnőnie, nem?
Aranka!
Köszi, hogy aggódtál miattam, nagyon aranyos vagy! Még egyben vagunk. Olyan furcsa, a bokáim egyáltalán nem vizesednek be, sőt semmim, kivéve a kezemen az ujjaimat. estére már olyan kis virsliszerűek. A jobb kezem meg folyamatosan zsibbad. remélem, Te jól vagy!!!Kép
Gabii!
Mi itthon rengeteget szidjuk az egészségügyet, de talán a terhesgondozás az tényleg jó, viszonylag. Én azt hallottam, hogy pl. Hollandiában semmilyen szűrés nincs, az a felfogás, hogy a beteg gyereket is fel kell nevelni. Az is érdekes, hogy így a 21. században Ausztráliaában elnézést kérve tapogatják a pocidat.

Hú, nagyon sokat írtam, ne haragudjatok, vigyázzatok magatokra!

Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Andiska
2500 felett már nem számít kissúlyúnak, igaza van a dokidnak, majd idekint megnő, és könnyebb lesz megszületnie. De ezzel nem azt akartam mondani, hogy kicsi, mert ennyi idősen tök normális súlya van.

Na megyek, felébresztem Danit, mert 2 óta alszik és még le szeretném vinni sétálni, ha már ilyen szép idő van.
Andi
psandi

Marqueza
merre laksz? Én a héten vettem a málnalevelet az Árkádban a bio boltban, és állítólag a Mammutban is van a 3 közül az egyik gyógynövényboltban. Az egyik hely csak közelebb van hozzád, mint a másik Kép Esetleg a telefonkönyvből nézz ki néhány gyógynövény boltot és kérdezd meg van -e nekik, mégse kelljen feleslegesen elmenni.

A súlymérés tényleg becsapós, az én barátnőmnek meg azt mondták, hogy tuti, 3,80 felett lesz a baba, erre megszületett 3,20-szal. Fél kg +/- simán belefér a tippjeikbe...

Andi
psandi

Köszi lányok, megnyugodtam kicsit, bár én úgy érzem naponta nő a babám fél kilót, csak a hasam nem. Így aztán nem férünk a bőrünkbe....
Őszintén szólva megőrülök a védőnő és a családom meg mindenkinek a szövegétől, hogy mennyire kis hasam van!!!! Ez már kibírhatatlan. Én nem tudom, nektek mekkora, nekem 94 cm-t mért a múlt hét pénteken a védőnő, a 35+5 vagyok és 173 cm,68 kg. Nem hiszem, hogy ez szörnyű, nekem így is elég és híztam is 12 kg-ot (és még fogok is biztosan a szülésig...)
Miért szekálják az embert, mikor így is aggódunk eleget?

Andi,
a málnalevél tea mire jó? A görcsöket enyhíti( mert látom, Te a Mg-ot cseréled le vele) vagy a szüléskor jó? Mintha erről is olvastam volna...
andiska

Sziasztok!

Nem kell aggódni a baba súlya miatt.Az én dokim is azt mondja,legyen 2500 felett és egészséges.Majd idekint megnő.A lányom 2900-al a fiam 3100-al született.Zsófit sem várom sokkal nagyobbra,nem is aggódom emiatt.Könnyebb lesz megszűlni.Én azért már nagyon várom a szülést,tegnap a kiságyat és felszereltem.Most már csak Zsófi hiányzik belőle,de remélem azért még legalább két hétig bennem marad.
Marqueza!Próbálj meg kevesebb sót használni,az szokott segíteni.Szerencsére nekem egyik terhességemnél nem vizesedett semmim,nem is szeretném.Együttérzek azokkal akik ettől szenvednek.

Andi!!Nekem is keményedik a pocim és méhszáj teljesen zárt volt múlt héten.Ez normális a doki szerint,ha nem múlik el a keményedés akkor van gond.
Görcsölgetek is,de leginkább a vádlim és éjszaka.
Ti jól vagytok?Írjatok!!!!

Mindenkinek szép napot!
Aranka
ari3

Sziasztok!

Andiska
nekem is folyton mondják, hogy nem is olyan nagy a pocim, de kit érdekel, épp elég ezt is cipelni, meg gondolj arra, hogy legalább nem tágul ki a bőröd annyira Kép Danit 98 cm-rel mentem szülni, ennél a terhességnél most tartok 98-nál, és még van 5 hetem. És +13 kg-nál tartok.
A málnalevél a szülés alatti tágulást segíti. A 36. héttől lehet inni, napi 1-2 bögrével. Én Danival is ittam, és a szülésznő szerint gyorsan tágultam, hogy ettől-e azt nem tudom, mindenesetre most is fogom inni, 1 hét múlva kezdem. A Mg-ot meg azért hagyom abba 36 hetesen, mert akkor már nem kell megakadályozni a keményedéseket, akkor már normálisnak mondható.

Aranka
a vádlim nekem is, ha nyújtózkodom, de szerencsére ritkán.
Te hogy bírod így terhesen a gyrekek utáni rohangálást? Én már egyre nehezebben meg mintha türelmetlenebb is lennék kicsit Kép

Holnap jön a rossz idő, hallottátok? Pedig már úgy beleéltem magam, hogy itt van a tavasz. Most is be van borulva és fúj a szél.

Andi
psandi

Andiska!
Többen is írtátok a poci körfogatát, ezt nektek a védőnő méri? Nekem senki nem mérte le, de elfogott a kíváncsiság, így lemértem magamnak:99 cm a 38. héten (162 cm magas vagyok) szóval szerintem nem annyira kicsi a hasad. (és 11 kg-nál tartok) Egyébként az uh a mérvadó, ha ott mindent rendben találnak, akkor nem lehet baj.
Psadi
Bp. 18. kerben lakom, szóval nekem az Árkád messze van, a mammut mégimkább, de köszi azért!Kép Szerinted a 38. héten érdemes még elkezdeni inni? (málnalevél)

Vigyázzatok magatokra, tényleg kezd elromlani az idő sajnos, csak az vigasztal, hogy ez már csak néhány napig tarthat, hiszen március közepe van!
Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!
Andi!Kicsit én is türelmetlenebb vagyok,különösen akkor,amikor ok nélkűl hisztizni kezd.De csak magamban érzem,mert jobb ha ilyenkor nem szólok rá,mert annál inkább jön a hiszti.Így nyelek kettőt-hármat és ha lecsillapodik,folytatjuk amit elkezdtünk.Az utána való szaladgálás érdekes módon nem terhel meg nagyon,sőt gyakran felkapom és azt sem érzem meg.De lehet neki ellenállni amikor kérezkedik és néz rám azokkal a gyönyörű szemekkel?
A rossz időt én is utálom,remélem a hidegfront nem indítja be a szülést,mert Gergőnél is az hozta meg.

Marqueza!Nekem nem mérte a védőnő,csak én is kiváncsi voltam a pocakméretemre.Neked nem is nagy így a 38.héten.Szerintem nyugodtan elkezdheted inni,ha segít így is segít.Nekem úgy gondolom segített,mert gyorsan szűltem mindkét gyerkővöt.Most kezdem megint majd inni,remélem most is gyors szülést eredményez!
Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok!

Andiska
szerintem érdemes még most is elkezdeni, ártani nem árt, viszont nagy esélye van, hogy használ Kép

Nekem sem méri a védőnő a pocit, de én kíváncsiságból meg szoktam nézni, hol tartok.

Aranka
ez ismerős, én sem tudok ellenállni Daninak. VAn, hogy altatásnál ki akarok jönni a szobájából, erre elkezd puszilgatni, meg mondja, hogy Anyuci marad, hát hogy is tudnám otthagyni? Kép

Andi
psandi

Halihó!

Ma voltunk dokibácsinál, UH-t is csinált, mint mindig, 2055 g a becsült súlyunk! Méhszály tök zárt, az állandó keményedések miatt nézte meg, nincs-e gond, de nincs hála az égnek.
2 hét múlva még mennem kell terhesgondozásra, azután már hetente kórház! Hát lassan itt a vége!!!
Köszi a málnalevél infót, nem sikerült még beszereznem, talán hétfőn eljutok a bioboltomig, bár van is még időm, hétfőn kezdem a 36. hetet.

Jó hétvégét mindenkinek!
Ne aggódjatok, mire kibújnak a picúrok, itt a tavasz!
andiska

Sziasztok!
Hol vagytok?Remélem nincs senkinél baj és élvezitek ezt a kellemes kis bálnalétet.Tegnap levágtam a lábamról a körmeimet.Lányok,a gőzgépek sírva rimánkodnának receptért.Amit én fújtattam,a lányom jött is a fürdőbe,hogy baj van?Mondtam,hogy semmi csak egy kis pedikűr szólóval.Ezen jó sokáig nevetgéltünk.Voltam ma a dokinál.szívhang rendben,vérnyomás alacsony.Jövő héten megint CTG,ultrahang és egy belső vizsgálat.Kérdezte a doki,hogy nem szülünk?Mondtam,hogy nekem erre nincs most időm.
Vettem extra szülés utáni betétet.Hát akkora,hogy nyugodtan vihetném a Gergő pelenkáit is,de biztosan jó.Mert ha ez sem akkor semmi.
Írjatok,hogy vagytok!!!
Sziasztok

Aranka
ari3

Szia Aranka (és mindenki más)!

Olyan kihalt ez a fórum, örülök, hogy Te írtál és hogy jól vagy!Kép Én nagyon szeretnék már szülni(már betöltöttük a 38. hetet). ma voltam uh-n, kb.3480 gr-ra saccolták a babát, az egész nagy, nem? Legalábbis a szonográfus azt mondta, hogy annyira lent van a buksija, hogy pontosan meg sem tudta mérni a fejátmérőt, a feneke meg egészen a gyomromban van. Szinte semmi helye nincs már, de ő még mindig egész sokat próbál fickándozni. Illetve inkább csak feszegeti a "korlátokat". A doki szerint viszont semmi jele annak, hogy kifelé készülődikKép Mindegy, türelmesnek kell lenni, csak néha már nagyon nehéz, meg már annyira szretném a karomban tartani...
Írjál, írjatok, ne haljon ki ez a topic!Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!
Üdvözlet a régieknek és az újaknak!!Végre sikerült átköltöznünk az új házunkba és tudok netezni(majdnem egy hónap kimaradt,remélem még emlékeztek rám...!!?!)
Szóval közben az történt hogy kiderült hogy 3 hetet el lett számolva a terhességem,így felgyorsultak az események kicsit és az új kiírás ápr.6-8 lett.Gondolhatjátok hogy kicsit meglepődtem!!Még szerncse hogy időben átköltöztünk...persze mondanom se kell hogy nem bírtam magammal és próbáltam segítkezni a pakolásnál a családom egybehangú ellnzées ellenére,és sikerűlt megijesztenm mindenkit.A kórházban kötöttünk ki de szerncsére minden rendben volt és azóta jobban visszavettem a tempóból.Már javába járok CTG-re,38 hets vagyok és jó nagy babuci lesz úgy néz ki.A fejmérete már 2 hete akkora volt mint amivel a kisfiam annak idején megszületett.Gyakorlatilag mostmár bármikor megérkezhet Kristófka,össze vagyok pakolva és már időnként érzem is a joslófájásokat.A dokim a lelkemre kötötte hogy azonnal induljunk a kórházba ha bármi elkezdődik mert az első is nagyon gyors lefolyású volt(össz-vissz egy óra!)A hasam többek szerint nagyon lennt van úgyhogy...De jó lenne még kihúznom az utolsó vizsgámig a fősulin ami kedden lesz.Majd meglátjuk.
És ti hogy vagytok??
Ari!
Te is a MÁV-ban fogsz szülni?Bocs de nem emlékszem csak a táblázatban most látom.És kinél?Választott szülésznőd lesz?
Psandi!
Neked lesz szülésznőd?Mármint választott?
Sziasztok,mindenkinek sok sikert!!!!
Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Szia Panni!

Izgalmas a dolog, én ápr. 4-re vagyok kiírva, ma voltam uh-n, 3480 grammra saccolták a babát. Te voltál mostanában? Rengeteget görcsölök én is, derék+has, órákon át, aztán abbamarad...Egyébként nem semmi ez a gyors szülés, én is örülnék egy ilyennek!!!
Üdv. Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Jó reggeltKép

Mi tegnap voltunka a 3.szűrésen
vagyis a 36 hetinKép Kép
Minden rendben volt a babával, szépen növekedik már
2740 grammKép
Megint jó sokat nőtt!!!!
De még mindig FARFEKVÉSŰ
(valószinű az is marad) Kép Kép Kép Kép
Nem tudom mi lesz én nem akarok sokat szenvedni, főleg hogy első baba és farfekvésűKép
Állítólag azok jobban rá szenvednek!!!!!!

JUJ: Voltam tegnap CTG is, hogy az mekkora élményKép
Mikor hallottam a picur szívhangját!!!!
Oda hetente kell járnom,legközelebb
szerdán megyek!!!!!

Ti jól vagytok???????
Egyébként még mindig fent áll nálunk a derékfájás, hasfájásKép Kép

Kb még 2 hét és megérkezik a babóKép

Tettem fel a kisasszony kiságyikájáról képeket
az albumomban megtaláljátokKép
Még nincs teljesen kész de már alakulgat!!!
Hiányzik még sok minden

Puszi mindenkinek
Vigyázzatok magatokra
És tudjátk lehet hogy a tavasz meghozza a babócákatKép Kép .)
Én már nem bánnám

Kép

Kép
edinka

Marqueza!
Én már több hete voltam uh-n és akkor sem emlákszem hogy mondta volna a dokim hogy a súlya mekkora.Azt tudom hogy nagy lesz,de ez a fejméretéből is látszik.Nekem már nem is nagyon lesz uh,csak CTG.Sőt már a dokimmal nem is talizok a szülésig,hacsak nincs valami baj,csak a szülésznővel randizgatok CTG-n.Két napig voltak ezek a fájásszerűségek de mára teljesen elmúlt...sajna.Majd meglátjuk.

Ti hogy vagytok??
Edinka!
Azért annyira ne aggódj a farfekvés miatt,jó perszte könnyű csak úgy mondani,de ha nagyon gáz lesz úgyse hagynak szenvedni,ha meg minden szépen halad előre akkor meg szépen,ügyesen megszülöd így is természetes úton!Az egyik barátnőm mindkét gyerkőcét farfekvéssel szülte természetes úton.Úgyhogy fel a fejjel!!!
Hello,Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!
Marqueza!Jól vagytok?Készülsz már lélekben?Én már nagyon szeretném,ha a karjaimban tarthatnám Zsófit,így megértelek.Az jó ha már lent van,bármikor jöhet!!!

Panni!Megtudom érteni a költözés miatti örömödet,mi ugyan csak lakásfelújítást csináltunk,de megkönnyebbülés volt amikor készen lett.
Április 15-re vagyok kiírva és a Kisfalfi doktornál szülök.Választott szülésznőm nincs,úgy tapasztaltam,hogy mindegyik ügyes,kedves,rátermett.Az orvos az más,mert mégiscsak ő kiséri végig a terhességedet és ha gond van ő a főszereplő.Tehát nagyon fontos a bizalom végig.

Edinka!
Szerintem sem probléma a farfekvés.Nálunk ugyan mindkét gyerek fejvéggel született,de Gergő felemelt kezekkel ami ugyanúgy gondot okozhatott volna.De minden rendben volt.Bizti nálad is így lesz,de ott vannak az orvosok,és ha valami gondot észlelnek,akkor dönthetnek!Nagyon otthonos a kiságy,látszik,hogy nagyon várrja a kis lakóját.
Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!!!
Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok!

Jó, hogy Rátok találtam! Én a második babát várom - ápr. 13-ra. Úgy tűnik, kislány lesz - Natália.
A kisfiam 2 és fél éves lesz május 4-én.

Ma elég sokat keményedik a pocakom, s az alvással hetek óta gondjaim vannak.Kép

Gabi, az én dokim is csak ultrahanggal vizsgált meg. Kérdeztem, szedjek-e vitamint stb., erre ő: miért, nem vagyok jól?
Bakérium volt a vizeletemben, kérdezte más panaszom van-e. Mondtam, hogy nincs, erre azt mondta, hogy vehet kenetet, de feleslegesen nem macerálna. 36. heti hüvelykenet vizsgálatról sem esett szó. A kisfiamnál sem nézett semmi ilyesmitnno mondtam, hogy bővebb a hüvelyváladékom, s néha kicsit változik az állaga (így a színe is), megint azt kérdezte, h. más panaszom van-e. Nemleges válaszom megnyugtatta, és ennyiben maradtunk.Kép

Remélem, Veletek minden oké, s a frontok is kímélnek Benneteket!
Üdv:
Adri
Vendég

JÓ reggelt!

Kidobott az ágy, annak ellenére, hogy csak 3-kor sikerült elaludnom, és gyakorlatilag 5 óta fent vagyok... Levi nagyon beindult ma éjjel, egyfolytában kidudorodott valahol, érdekes, hogy eddig sosem ébredtem fel rá, de ez a mai éjjel...

Hozott valakinek a nyuszi kisbabát? Kép

Adri
üdv Kép
érdekes dolog ez a 36. heti kenetvétel. Nekem első terhességnél nem vett a dokim, nem tudom, most akar-e, jövő héten megyek hozzá, de én szeretném. Annyi olyat hallottam mostanában, hogy bár semmi panasz nem volt, mégis kitenyésztették a Streptococcust, és ha ezt nem veszik észre és a baba is megfertőződik szülés közben, az elég gáz Kép

Panny
hogy vették észre, hogy el lettszámolva a terhesség? Az UH-on nem tűnt soha nagyobbnak a koránál?
nem választok szülésznőt, Daninál is az ügyeletesnél szültem és nagyon meg voltam elégedve Kép bízom benne, hogy ez most is így lesz

Aranka
olyan jót nevettem azon, amit írtál, hogy msot nincs időd szülni Kép
meg a körömvágáson is, bár én is küzdök vele, akárcsak a szőrtelenítéssel
Ráadásul pár napja észrevettem, hogy a köldököm körül is kijött néhány szőrszál, remek, állati szexi Kép

Edina
képzeld, egy másik fórumon az egyik lánynak 36 hetesen fordult meg a babája, most lett fejvégű! Ha faros marad, a dokija mindenképp császározta volna. Kíváncsi vagyok, nálad hogy alakul majd.

Nem tudom, nálatok hogy van, de nálunk marhára besűrűsödött a program az utolsó hetekre. Mindenki gyorsan látni akar még szülés előtt, nincs már egy szabad hétvégém. A férjem meg 2 hét múlva lesz 30 éves, neki is szerveztem egy szolidabb partyt jövő szombatra barátokkal, utána hétvégére meg ugyanez a családdal, hát, ha még egyben leszünk akkor Kép

További kellemes Húsvétot
írjatok

Andi
36+2
psandi

Sziasztok!

Ari
Lélekben már nagyon felkészültem a szülésre, bár már annyit görcsöltem, hogy lehet, hogy észre se venném, ha úgy igazából elkezdődne.(vagy csak azért mondom ezt, mert tapasztalatlanka vagyok még?Kép)
Ti jól vagytok, minden ok.?

Egyébként kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek, meg hogy jöjjön hamar vissza a jó idő!

üdv. Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok, szia Psandi!

Kedden találkozom a dokimmal, rákérdezek a vizsgálatra, bár szerdán már a 39. hetet kezdem...

Az alvás nekem is nehezen megy, meg olyan hőhullámaim vannak, hogy nem győzök a kádba ugrálni...
A körömvágás nagy kihívás, a szőrtelenítést kezdem feladni, a térdemtől látom csak a lábaimatKép derék és térd között csak "vakon" tudom, elég rizikós.Kép
Tegnap éjjel elég sűrűn, s rendszeresen jöttek a jósló fájások, de 2 óra után abbamaradtak. Éjszakánként is sokat keményedem. De megvárnám legalább az áprilist, ha a "kisfőnök" is engedi.Kép

Jó pihenést kívánok nektek!
Üdv:
Adri
Vendég

Sziasztok!

Adri!
Üdvözöllek a csapatban!!!Azért furcsa nekem ez a kenet ellenőrzés hiánya,mert nálam mindegyik csemeténél és most Zsófinál is csinált a doki a 36.héten.
Az alvással nekem is gondjaim vannak,de ez most már megszokott.Én vakon szőrtelenítek,igaz halálfélelmem van közben.Na jó ez vicc volt.Nem félsz a féltékenységtől?Megérti már a kisfiad,hogy kistesó lesz?Bár nem hiszem!

Andi!

A köldök körüli szőrösödés biztosan nagyon szexi,de azt legalább látod!
Nekem napok óta rendszeres összehúzódásaim vannak,amik sajnos abbamaradnak.Pedig amikor elkezdődik,mindig nagyon izgatott leszek,és örülök,hogy talán most.De nem, és így is jó,csak szeretném már a kezeim közé kapni a babámat!

Marqueza!
Nyugodj meg észre fogod venni,ha tényleg itt az igazi.a legjobb,hogy amikor jönnek az összehúzódások és nem maradnak abba,akkor fogsz egy órát és figyeled az időközöket.Amikor rendszeres időközönként tartósan vannak fájások,na akkor elkezdődött.
Pihenjetek sokat és várakozzunk türelmesen,bár ez egyre nehezebb.
Sziasztok

Aranka
ari3

Szia Aranka!

Nem sokat ért a tesóból, de eléggé szociális kisfiú. Bekéri magát az óvodába, imád szomszédolni, kacagva fut minden gyerekhez, és imádja, ha gyerek vendégünk van, a kedvenc a 8 hónappal fiatalabb unokatesó. Biztos lesz valamennyi féltékenység, de igyekszünk odafigyelni. Pl. már novemberben - szülinapjára kapott egy heverőt - s átköltöztettük a nagyobb szobába, hogy az lesz az ő és a tesó szobája. Kisfiunk fél éves koráig velünk aludt egy szobába, az új családtag azért alszik a tesóval - remélem, nem zavarják egymást -, nehogy "bezzegelés" legyen...
Karácsonyra kapott egy babát is, együtt altatjuk, pelenkázzuk, szeretném a kicsi körüli tevékenységekbe bevonni, ha úgy látom, hogy ez szórakoztatja. Persze azt megtanultam, hogy van egy csomó dolog, amire nem is számítunk...
Valamit azért érez, mert egyre többet emlegeti a tesót.

Ami a vizsgálatot illeti, végül is a nővérem 2 gyerekét, én a fiamat, s a húgom a fiát ennél az orvosnál szülte. Neki is 3 lánya van.
Megbízom benne, de azt megfigyeltem, hogy nem csinál néhány dolgot, amit más. Pl. nem ír fel vitamint, nem vizsgált hüvelyen keresztül, csak ultrahanggal, abban viszont alapos és magabiztos, nem fogad el pénztKép...
Holnap rákérdezek a vizsgálatra.
Egyébként nem a lakóhelyemen, hanem egy közeli nagyvárosban dolgozik. A lakóhelyemen - a védőnő mondta - kötelezően megcsinálják a szűrést.
Én pár napja attól félek, hogy a 40 km-re levő kórházba időben beérünk-e. A 2. lurkó gyorsabban jön, ugye?

Jó pihenést!
Üdv:
Adri
Vendég

Szia Adri!

Egy kicsit én félek a féltékenykedéstől,mert a kisfiam és Zsófi között 23 hónap lesz csak.Bonyolítja a dolgot,hogy Gergő is szopizik még.De megoldjuk.
Nekem mindkét gyerek gyorsan született,de igen egy kicsit gyorsabb volt a Gergő érkezése.remélem Zsófi még gyorsabban jön.
de ha aggódsz,célszerű már az első fájások után elindúlni a kórházba.
Hol fogsz szülni?
Szia

Aranka
ari3

Szia Aranka!

Győrben szülök - a terveim szerint.Kép
Észreveszem az első fájásokat?Kép

Most nagyon ideges lettem emiatt a hüvelyi vizsgálat, pontosabban az elmaradása miatt. Bízom az orvosban, bár néha - főleg ahogy olvasom, hogy mennyi mindent vizsgáltak másokon - talán felületesnek tűnik. Máskor meg úgy gondolom, hogy a világ legtermészetesebb dolga a terhesség és a szülés - és ő is így gondolkodik...
Holnap beszélek vele, izgulok.
Meg a szüléstől is.Kép
Időre jöttek a lurkóid?
Üdv
Adri
Vendég

Adri!
Ne idegeskedj,az orvosod biztosan tudja mit miért csinál,vagy nem csinál.
Szerintem észreveszed a fájásokat,pláne ha nem marad abba.
A lányom a kiírás előtt 2 nappal született a fiam 1 héttel.De azt mondták 38 hetes volt,ezért vagyok kiváncsi,hogy Zsófi mikor érkezik.Ez a legjobb az egészben,hogy nem tudja az ember,mikor érkeznek.Én megőrülnék,ha tudnám,hogy ekkor és ekkor kell szülnöm.
Te gyorsan szültél?

Aranka
ari3

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?