A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

AnnaKép, VikiKép

Igen, biztos így van, ahogy modjátok, én sem gondolom másként, mivel ma félreérthetetlenül megjött..
Viki!Kép
Ha jól tudom, te Hcg injekciót is kaptál! Az mág jobban be tudja csapni a tesztet.

Kép
Kép
zituska28

Viki Kép
3 db kétcsíkos teszt??????
Most akkor mi is van????

WishKép
Nem is csodálom, hogy annyi szép nagy tüsződ csak úgy szúrja a petefészked. Kép
Pihizz és mihelyst tudsz számolj be mindenről. Kép
Nagyon szorítok neked.KépKépKép

SzilviKép
Bizakodjunk azért még a legjobbakban.
4 nap az már nem is sok, addig is nyugalom. Pihengetsz?

Zitus Kép
Igen érdekes. Szerintem is csinálj még egy tesztet. Kép Egyébként rendesen megjött?

Kép

Kép
pkagi

Ági
Próbálok pihizni. Mondtam a főnökömnek, hogy nem megyek dolgozni, úgysem érnének velem most semmit.
szilvi26

Zitus!
háát igen nekem valószínű a tüszőrepesztőt mutatta ki,de akkor a vérvételből nem azt mutatja ki?miért nem képesek az orvosok felvilágosítást adni???????????????????olyan kiszolgáltatott az ember.
Sajnos a lázamat nem tudom lenyomni 38,3 és csak emelkedik ez az én formám......

Ági!
igen csináltam teszteteket ahogy írtam 3 pozitív és lett egy negatív is,de a pozitívakat a már említett repesztőszuri okozta.Ugyanis több helyen is utánaolvastam,hogy ezek a tesztek,a valódi terhességet csak a menszesz elmaradása után egy héttel mutatja ki,ezt valamelyik fórumon mondták a dokik,meg a tesztekre rákerestem neten és ott is ezt állították.
Remélem nálad minden rendben van....és már nem egyedül vagy.Én most a lázzal küzködök,mikor nem ha most lázasodtam volna be,még véletlenül se reménykedjünk még..........
Vendég

Mili Kép
Nagyon eltűntél. Kép

WishKép
Amit írtál eredményeket azok pontosan "mik"?

VikiKép
Már azt hittem gratulálhatunk, de ami késik ne múlik. Szóval akkor 28.-án kiderül. Kép Szorítok.Kép ++++++++++++++++++++++++++++++++

Szilvi Kép
Ügyi vagyKép Szurkolok. Kép++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++

Lányok én is kérnék sok-sok babatapasztó energiát. Kép

Kép

Kép
pkagi

Vikimi Kép
A repesztő szuri és teszt kapcsolata: a repesztő szuri kb. 7-10 napig képes megzavarni a teszt pontosságát. Ha ezidő után csináltad a tesztet, akkor az már nem a szurit mutatta.
A HCG a női szervezetben a megtermékenyüléskor kezd el termelődni és nem a beágyazódáskor. Tehát, ha megtermékenyült egy petesejt, de valamiért nem ágyazódott be, vagy nem ágyazódott be megfelelően, akkor akár okozhat pozitív tesztet.
Az, hogy a teszt csak a mensi után 1 héttel mutatja ki a terhességet nem igaz! általában az elmaradt mensi napján már kimutatja.
Vérből pedig azért pontosabb minden, mert ott látszik a HCG pontos szintje, nem csak az, hogy 20 felett van ill. a vizeletbe kiválasztódott HCG az nem egyezik meg a vérben lévő HCG szintjével.

Wish Kép
Mikor lesz a punkció?

Madaran Kép
Sajnálom Kép nagyon drukkolok a tavaszi akcióhoz! Most már sikerülnie kell!!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Wish Kép
Még az árakhoz akartam írni. Hogy az, hogy a végén mennyire jön ki, nagyon függ attól, hogy hogyan reagál a páciens a kezelésre.
Nem emlékszem Te milyen stimus gyógyszert kapsz. Én gonal F-t kaptam, ennek ampillája 5e Ft volt akkor, én a legkisebb adagot, napi 2-t kaptam 11 napon át (vagy 12... de erre már nem emlékszem)- és így lett 11 tüszőm 11 petesejttel. Volt olyan lány, aki napi 6 ampullát kapott, és lett 4 tüszője, mert ennyire nehezen volt stimulálható (tehát nekik csak a gyógyszerktg. 300e Ft felettre jött ki, pedig ugyanazt a gyógyszert kapta, mint én)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ági Kép
Azt mutatja ilyenkor az estradiol szint, hogy mennyire sok és nagy tüsző van. Azt olvastam a neten, hogy egy 20 mm tüsző kb 200-as eastradiol értéket mutat, és ha több tüsző van akkor összeadódnak.

Orsi Kép
Én is Gonal F-et kaptam napi két ampullát, illetve tegnap és tegnapelött már csak felet, plusz egy ampulla Menogont az első 6 napban, és egy szem clostit az első 4 napban. Négy napja pedig egy ampulla Cetrotide-ot is kapok esténként.
Az árak szerintem most is kb. ugyanazok, mint Nektek, a gonal 4700 Ft volt, ha jól emlékszem.
Ma éjfélkor kell beadni a tüszőrepesztőt és hétfőn lesz a punkció.

wish

Orsi!
Köszi a felvilágosítást,ezt jó tudni.Akkor ezek szerint lehet megtermékenyült de nem ágyazódott meg???mivel ma reggelre a hőm visszaesett 36.5 re,ami jó is meg nem is.

Ági!
Én küldök neked babatapasztókat!<font color="ff0000"><font size="+2">++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++</font></font>

Wish!
Sok sikert a hétfői naphoz!!!!!!
Vendég

Kandi
Bocsánat, csak tegnap megjött a főnököm a síelésből és egész nap a nyakamon lógott, nem tudtam írni. A cím: ninasimon@freemail.hu. Előre is köszönöm.
Noémi
Köszönöm neked is a kedves sorokat. azt hiszem igazatok van. Van most elég "bajom", nem kellene most még ezt is a nyakamba venni. Megígérem, hogy jól fogom magam érezni a saját esküvőmön. És ott van még a nászút is. Hátha a kikapcs, a nyugi segíti a projektet.
Wish
A februári (ez volt a legutóbi) eredmény nem lett valami biztató. Ekkor nem szedte a Maca-t sem. Koncentráció: 0,5 millió/ml
össz. spermiumszám: 1,3 millió
mozgó:60%
előre haladó mozgást végez:55%
A végére azt írták: a rendkívül kevés spermium kb. 3/4 része épnek tűnik, de megfigyelhetők sérült (fej nélküli, megtört osotrú) alakok is! Remélem mindent sikerült kihámozni, ami fontos.
Mohácska, Lkt
Nektek is köszönöm a biztatást. Leginkább azzal vagyok bajba, hogy nem tudom melyik meddőségi központot válasszuk. A Kaáli talán a legvonzóbb, ha ott nem kell hálapénzt adni és mindent megcsinálnak ott helyben. De nics igazán információm a többiről sem. De majd csak elindulunk valamerre.
Ninocska
Vendég

Lanyok, kicsit OFF leszek : pestieknek:
Kép
aprilis 22 en a Hosok tererol indul orias bicajosfelvonulas. Kép
Az Erzsebet es a Margit hid le lesz zarva,,szoval nagy elmeny! En voltam a multkorin, a regi kis csepelemmel, es oriasi elmeny volt! Volt rengeteg gyerek, oreg, minden -szoval nem csak profik! Gyertek! mert lassan pesten nem lehet levegot venni!

bocs az OFF ert,,de vhogy ez is a gyerekprojecthez tartozik,,hogy szegeny bebiket ne a kipuffogogazban kelljen tologatni
jo vasarnapot!
Wish Kép pihenj sokat! drukkolok holnapra!!
saci
saci

Anna!

De jó, hogy jelentkeztél!Hát a suli miatti stresszel sajnos én sem tudok mit kezdeni. Az a baj, hogy nem vagyok olyan, hogy becsukos magam mögött az ajtót és nem foglalkozom a munkahelyi problémákkal, húzom még itthon is miattuk magam. De ami a legnagyobb baj: nincs erőm váltani, mert tanítani azt nagyon szeretek, el sem tudok képzelni mást magamnak.
Gondolkodtam, hogy valami kézműveskedésbe kéne fogni, az szerintem ki tudna kapcsolni. Csak ne lenne olyan "bot" kezem!

Zituska!

Én szeintem láttalak! Kb. 7-től voltunk nálatok fél kilencig. Egyszer bejött közben egy lány fehér pulcsiban. Te voltál?
A teszted egy rejtély. Mielőtt elkezdenéd a clostyt, nem csinálnál még egyet?

Bogi
bogi1975

Wish Kép
De jó! Már nagyon a célegyenesben vagytok! Drukkolok, hogy sok szép petécske legyen Kép
A Gonal szerintem jó szuri, legalábbis nekem nagyon bevált (és a 2 adag még pont belefér az inzulinos fecskendőbe Kép)

Viki Kép
én ezt valószínűbbnek tartom, mint, hogy a repesztő szuri okozzott volna 3 erős tesztet.

Ninocska Kép
Ne érts félre Kép a párod eredménye nagyon jó! Ezt most úgy kell érteni, hogy az, hogy alacsony a hibás spermiumok arány, ez nagyon bíztató a lombikra nézve.
Nálatok mindenképp ICSI lesz (nekünk is ez volt, a párom eredménye 2-5 mio/ml között változott), és ott számít az is, hogy milyen spermiumokból kell a biológusnak válsztania, aki a megtermékenyítést végzi.
Én úgy gondolom a Ti problémátok jobb, mint ha sok spermium lenne, de abból sok lenne a hibás.
Meddőségi kptokról gyűjts minél több infót, hogy olyat válasszatok, ami Nektek a legjobb, mert az egészben ez a legfontosabb. Nagyon sok múlik azon, hogy a kezelt pár biztonságban érezze magát az adott helyen, és nyugodtan tudja végigcsinálni a programot.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

<blink>Ninocska...levelet elküldtem!
...figyeld!!!!</blink>
kandi72
Budapest III. kerület

Ninocska,,most latom, hogy mi az e-mail cimed: Nina Simon! Kép Kép
hat imadom! az egyik kedvencem. Az eskuvonkon is az szolt...volt nagy csodalkozas persze,,de az nem baj Kép

Bogi Kép pl. a keramiazas,agyagozas a leleknek is jot tesz. Mar probaltam,es bejott. Kozben jokat lehet melazni.
saci

Bogi!Kép

Igen, én voltam fehér pulcsiban!!!Kép
De kár, hogy én nem láttalak!! Legközelebb szólj rám!!Kép

Teszt: szerintem feleslegess mégegyet csinálnom, mert nagyon erősen vérzek, és a cicifájásom is elmúlt teljesenKép
de hátha tényleg ott volt valaki, csak még nem akart maradni. Ez azért félig jó hír, nem??Kép

Orsi!Kép
Szerinted az én tesztem is azt jelenthette, hogy volt ott Valaki???

Puszi, Zita

Kép
Kép
zituska28

BogiKép
Mi is gondoltunk a váltásra, sőt a város-váltásra is , mert ez a környék egyáltalán nem alkalmas gyereknevelésre, normális életre. Itt születtem, de soha nem szerettem. Lehet, hogy nyáron költözünk, akár lesz állásom, akár nem. Nem vagyok véglegesítve, nyáron le is jár a szerződésem. Nem fogok sírni, ha nem hosszabbítják meg.Kép Persze tanítani én is nagyon szeretek, minden szarság (szülők, hálátlan gyerkőcök) ellenére!! szerintem én sem tudnék mást csinálni.
anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

DodoKép Mesélj, mi volt az uh-n????Kép
a

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

madaran

Kandi
Még mindig nem kaptam meg a levelet. Pedig iszonyúan várom!!!

Icsilya
Engem még nem vizsgált meg senki. Csak reménykedni tudok, hogy legalább nekem nincs semmi bajom. De amilyen "mázlista" szoktam lenni...
Próbálok minél többet megtudni a központokról. Láttam itt is van több topic, ahol a különböző központokba járók írnak. Körbekérdezek.

Saci

A Bérgyilkos nő című filmben hallottam először róla. Akkor még fogalmam sem volt, hogy kicsoda és milyen a zenéje. Akkor választottam ezt az e-mail címet. Igaz most is elég keveset tudok róla. De most már biztos meghallgatok valamit tőle. Mi is elég "rendhagyó", saját magunkat visszadaó esküvőt terveztünk. Nálunk a Queen-től a Who wants to live forever fog szólni a polgárin. Találtunk egy zongorás változatot. Kíváncsi vagyok a reakciókra.

De most mennem kell, mert éppen tanulnom kellene gőz erővel, ahelyett hogy itt írok nektek. De nagyon rá lehet "szokni" a társaságotokra!
Pénteken vizsgézom és még sehol nem tartok. Szóval most kicsit kilépek!
Ninocska
Vendég

<blink>Ninocska!!!!!!!
Másodszorra is elküldtem Neked u.a. a levelet!
Nézd most és kérd le sürün...eddig még nem volt gond a küldéseimmel!
na pusza Kandi</blink>
kandi72
Budapest III. kerület

Zita Kép
Nem akartam írni, de én úgy gondolom, hogy a Te teszted azért lett halvány csíkos, mert a konrtoll csíkról átszivárgott a tesztterületre a HCG. Ezért írják rá, hogy 10 percen belül ad értékelhető eredményt, mert utána tévesen pozitív lenne.

pusz. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok! Kiprobaltam az LH tesztet, (babymark) es azt szeretnem kerni, aki ert hozza, arulja el, miert nem mutat soha LH kiugrastnekem? Mar tobbszor, tobb idoben is neztem, nemcsak akkor, amit az orvosok "eloirnak", de eredmeny semmi. Illetve halvanyan latszik a vonal, de a tajekoztato szerint ha az kevesbe piros, mint a kontroll-csik, akkor az semmit nem jelent.

Ha nincs LH kiugras egyik honapban sem, akkor az azt jelenti, hogy...?

babszi

Orsi!Kép

Lehtséges, h. ez történt...bár már máskor is vettem ki kukából tesztet, de ilyet még nem láttam!
Azért jó volt picit beleélnem magam!Kép

Babszi!Kép

Nekem sem mutatott soha erős kontrollcsíkot, pedig igazoltan (UH) volt tüszőrepim!
Nekem csak a Corax Lh-teszt mutatta ki az Lh csúcsot. Próbáld ki azt! Gyógyszertárban lehet kapni.

Z.

Kép
Kép
zituska28

Koszonom a tippet Zituska! Es neked "rendes idoben" mutatta ki vegul a kiugrast? Abban is 5 teszt van?

babszi

Igen, abban is 5 teszt van, de lényegesen drágább, mint a B.markKép
Egyébként az én ciklusaimhoz képest jó időben miutatta a kiugrást!Kép

Z.

Kép
Kép
zituska28

Babszi Kép
Én csak a Coraxot használtam, és az nálam is működött. A bmarkról nem tudok semmit Kép

Zitus Kép
Én akkor inkább a hormonvándorlásra gondolok. Nem elkeserítésnek írom... csak nem gondolom, hogy egy kismanó okozna ilyet.
Annyira, de annyira jó lenne, ha nem lenne igazam!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Már nagyon siettem ide hozzátok, de sajnos nem tudtam hamarabb mert egész hétvégén dolgozom, sajnos szorítanak a határidok. De azért gyorsan végigszaladtam mi tortén míg nem voltam.

Ági!
Nagyon szorítok holnapra, siess vissza hogy elmeséld nekunk is a johíreketKépKép
Amúgy már nem annyira szurkál a mellem, remélhetoleg már el is múlik.

Mohácska!
Még pénteken megcsináltam a tesztet de negatív lett, ami számomra nem volt meglepo. Nem adtam neki sok esélyt, de azért a biztonság kedvéért megcsináltam.
Noémi!
Hát amit látod mégsem szorakozik velem a sors. Ne nem bánom, mert már nagyon várom a csutortoki inszemet.
Szilvi!
Szerintem még korai volna, nekem azt mondta a doki még jo múltkor, hogy az otodik hétben éppcsak a láthatoság határan van-huvelyi UH-val.

Viki,Wish!KépKép
Nagyon szorítok!
mili

Mili
Én attól félek, hogy a 36.cn-on is korai lesz még és beküld a kórházba. Remélem nem csinálnak velem semmit, amíg teljesen biztosak nem lesznek, hogy méhenkívüli.

Ági
Holnap várjuk a fejleményeket!Kép Nagyon szorítok, hogy +++++ legyen.

Zitus
Én is jártam már régebben így ezzel a teszttel. Én végül szétszedtem és tényleg ahogy Orsi mondta csak azon a műanyagon volt kékes festékanyag.Kép

Szilvi
szilvi26

MiliKép
Örülök, hogy jobban vagy. Szóval csütörtökön inszem.Kép
Akkor rád is rádfér egy kis drukk és ++++++++++++ Kép

Zitus Kép
Majd lesz neked is még 2 erős csíkos teszted. Kép Hamarosan Kép Érzem. Kép

Wish Kép
Sokat gondolok ám rád. Kép
Képzeld el éjszaka azt álmodtam, hogy írod a babanetre, hogy ikreid lesznek. Kép
Jelenkezz, hogy mi volt. Kép

NoémiKép
Sok erőt ad az ám nekem, hogy neked inszemmel sikerült a baba. Az ilyen pozitív "élmények" hatására könnyebb bízni. Kép

Viki Kép
Holnap reggel akkor tesztelsz?

Kép

Kép
pkagi

Szilvi Kép
Ne menj bele semmibe, amibe úgy érzed, hogy még nincs itt az ideje (szerintem).
Köszi a drukkokat. Kép

Kép

Kép
pkagi

Orsi!Kép

Nem keserítettél el!Kép
Legalább mostmár ezt is tudom, és mégegyszer már nem csap be a teszt!

Honap indul a menet! Closti, aztán szerdán már szuri! Kicsit izgulok!

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

ÁgiKép

Küldtem a freemail-re egy mailt.

Nagyon nagyon drukkolok!!!! Irj, ha megvan az eredmény. Biztos csinál UH-ot is, már azt is leirhatod, hogy mit látott....

Katie
katie

Ági!Kép
Bárcsak igazad lenne!!!Kép

Kép
Kép
zituska28

Babesz, én is megerősítem a többiek véleményét, én egyetlen egy hónapbaa használtam, de abban az 5 napban, amikor használtam nálam sem mutatott semmit, egy picit halvány csíkot. Pedig nekem is szabályosak a ciklusaim, van tüszőérésem. Próbáld ki esetleg a másik fajtát.

Ági, nagyon várom a holnapi fejleményeket én is. Ügyes leszel!!!!!!!!
lkt

Szilvi Kép
Méhenkívülinél a 7-8. héten műtenek. Szerintem a 36. héten sem fogtok semmit látni, de ez priv vélemény. Az UH általában a 6. héten mutat már valamit. Az a 40-42. napot jelenti.
De nem lesz méhenkívüli!!!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Katie Kép
Megkaptam, fel is tettem, hogy kell használni?

Kép

Kép
pkagi

Ági! Gyere a chatre, ha tudsz...
Katie
katie

Lehet, hogy hulye kerdes lesz, de honnan tudod, hogy van tuszoeresed? Es honnan tudod, hogy mikor mekorra a tuszod? Tobben irtak mar ilyet.

babszi

Sziasztok lányok!

Wish!
Nagyon drukkolok a holnaphoz. Remélem, sok szerencsés tüszőcske várja a kiskatonákat.

Zituska!
Ne izgulj, nagyon drukkolok neked. Képzeld ma beszéltem anyuval, és valami olyasmit említett, hogy havonta, vagy 3 havonta kell tartani a gynex kúrában 2-3 nap szünetet. Erről esetleg hallottál?

Bogi!
Én is mindig hazaviszem a munkahelyi bajaimat. De szerencsém van a párommal, meghallgat, és vigasztal. Én egyébként gobelinezek, meg most a legújabb a gyöngy. Már csináltam egy nyakláncot, egész jó lett.

Mindenkinek további szép napot.
Nina
nina79

Babszi!

A tüszőt nekem hüvelyi uhval nézték egyszer, pénteken. Akkor meg tudja mondani mekkora, a képernyőn a program segítségével le tudja mérni. A doki mondta, hogy vasárnap szerinte reped. Hétfőn újra mentem, és már nem látta szóval biztos igaza volt.
A tüsző repedését néhány lány érzi, úgy középidő tájékán, de ez elég ritka. Enyhe a menzihez hasonlító fájdalommal jár, csak sokkal gyengébb.
Illetve még van a hőmérős módszer, miszerint a pé előtt 36,4-36,8 között van átlagban a hó, aztán hirtelen leesik, és gyorsan emelkedik 36,9-37,2 környékére. Amikor leesik, akkor van a pé. De ez nem igazán megbízható. Volt olyan lány, akinek tökéletes volt a görbéje, az uhn meg kiderült, hogy nincs péje.

Nina
nina79

Nina!Kép

Nekem azt mondta a dokinéni, hogy 3 cikluson keresztül lehet folyamatosan szedni!Kép

Babszi!Kép

Akkor tudod, hogy érik, és hogy mekkora, hogyha ultrahangon nézi a doki!Kép

Z.

Kép
Kép
zituska28

Zituska!

És a 3 ciklus után vége, abba kell hagyni?

Nina
nina79

Nina!Kép

OTIMIZMUS!!!KépKép: Addigra már rég babásak leszünk!!Kép
(ha netán mégsem - de ez kizártKép - akkor pár nap szünet)

Z.

Kép
Kép
zituska28

Kandi

Válaszoltam a freemailre!
Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ninocska
Vendég

Micsoda "chat-hangulat" van itt!Kép

Kép
Kép
zituska28

Na, kellett elkiabálnom...Kép

Kép
Kép
zituska28

Ági!
Nem tesztelek holnap,mert tegnap 38,5 fokos lázzal nyomtam az ágyat,ha esetleg lett is valaki az már nincs,a mellem sem fáj és tegnap a derekam is fájt és görcsöltem....ha esetleg nem jönne meg hétfő-szerda környékén akkor tesztelek...addig törelmesen várok.

neked holnap lesz a vérvétel???????????
Vendég

VikiKép
Hátha. Kép
Igen holnap lesz vérvételKép

Kép

Kép
pkagi

<blink>Ninocska válaszoltam!!!!</blink>
kandi72
Budapest III. kerület

Ninocska Kép
Orsi jól leírta a spermaeredménnyel kapcsolatos tudnivalókat. (Nem hiába ő a legtapasztaltabb Kép)
Most azonban fontosabb, hogy az esküvőre koncentrálj. Legyetek nagyon boldogok a pároddal.
Aztán jöhet majd nyáron a lombik, amikor készen álltok. Ami nem tragédia, hanem egy lehetőség. Megnyugtatásul nézd meg Orsi és Cat fiairól készült képeket. Nagyszerű babák lettek Kép
Tájékozódj az intézetekről és válaszd ki a legszimpatikusabbat. A legtöbben esküsznek a saját orvosukra, úgyhogy szerintem mindenütt nagyszerű orvosok vannak. Aki "babagyártással" foglalkozik, az már rossz ember nem lehet Kép A gyógyszer midenütt kb ugyanannyi.

Kandi Kép
Ha van valami módszered/javaslatod, ami jó a rossz spermaeredményre, az engem is érdekelne.
Hátha a következő babáknál akkor már nem kell lombik.

Lányok Kép
Köszi mindenkinek a drukkokat. Rám fér Kép Nagyon drágák vagytok Kép
Majd holnap este jövök az élménybeszámolóval.

Pusza:
Wish

wish

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?