2005.03.19 20:07
Én szeretném tudni, hogy mi van veletek: gyezsu@freemail.hu 2005.03.19 20:47
Természetesen engem is érdekel, mi van veletek, bár a fényképen nagyon bájosak a fiúk, Gergőn nem látszik semmi. Címem:
Idén például a Balaton átúszáson (ja, az már tavaly volt
) az egyik szigetvári gyerek lett a harmadik, Sasvári Balázsnak hívják.
De az nem semmi volt, mikor bevittem a Praktikerbe. Párom bement a Metroba, s mivel Pankát oda nem engedik, gondoltam addig a Praktikerben nézelődünk, hadd gyakorolja a sétát. Képzeljétek el, végig cipelnem kellett, mert akárhol megálltunk, mindig talált valami püfölni valót, vagy pakolgatni valót, s onnan nem mozdult egy tapodtat sem. Már maga a csillogó padló annyira megtetszett neki, hogy leguggolt és vége. Ő nagyon élvezte, de én leizzadtam rendesen.
2005.03.19 23:05
2005.03.19 23:28
2005.03.20 00:45
Mi még csak úgy vásárolunk, hogy Kata kendőben rajtam. De azért nekünk is van ezzel kapcsolatban aranyos jelenetünk: amikor felmosónyelet vettünk, Kata kivette a kezemből, szóval elöl rajtam Kata a kendőben, kezében tartja a felmosónyelet, mint valami marsallbotot, és teli szájjal vigyorog. 2005.03.20 20:24
2005.03.20 21:55
Nem tudom, Taminak van-e érzéke a baletthoz, de szeretném, ha lány lévén, szép tartása, szép mozgása lenne. Ma már annyi görbe gyereket lehet látni, hogy az szörnyű. 2005.03.20 23:25
De örömmel látom, hogy Ti azért jól felpörögtetek.
Igyekszem mindenre reagálni, de nem biztos, hogy sikerül.
Az az alapelvük, hogy egy szülő-gyerek viszonyban minden konfliktusért csak a gyerek lehet felelős. Úgyhogy én mindenkit irigylek, akinek harmonikus a kapcsolata a szüleivel. De legalább a tágabb család nálunk is nagyon klassz, összetartó. Ez főleg az apukám családjára érvényes, a gondjaim meg elsősorban az anyukámmal vannak. Hát ez van, ma már, 36 éves érett fejjel igyekszem azért kerülni a konfliktusokat. De ehhez az is kell, hogy ne találkozzunk nagyon gyakran. Ha naponta találkoznánk, szerintem már régen nem beszélnénk egymással.
Írd meg légy szíves!
:
Persze azért nem akkora, mint Krisztiéké.
Engem is érdekelne, hogy mi van Veletek, küldd el légy szíves nekem is: henikia@axelero.hu.
Nagyon hiányzol! Képzeld, amikor hazafelé jöttünk Ausztriából, Győrben a Patio-ban ebédeltünk (a gyerekek névnapja alkalmából
). A kaja nagyon jó volt, de a pincérek nagyon tapló módon viselkedtek.
) továbbra is csak az "adide"-t mondja. Ti hogy álltok a beszéddel? 2005.03.22 22:21
Párkány egy semmi különös kisváros, de át lehet sétálni Szlovákiába, be lehet ülni egy kisétterembe és megebédelni (mondjuk disznósültet knédlivel és párolt káposztával), és lehet venni Deli csokit. Esztergomban viszont a Keresztény Múzeumban rengeteg középkori faszobor (és festmény) van, amiket én imádok. Olyan kedvesek.
). De ez a masszázs szerintem a léleknek is kell. Ráadásul én hiszek a testi-lelki összefüggésekben. Anna, küldöm az infókat e-mailben. Csak azon mosolyogtam magamban, hogy ha elmész, a masszőr, akihez én "közvetítelek", megismer személyesen, amíg mi még nem is találkoztunk. (Nagyon zavarosan írtam?)
A legújabb a telefonálás. A telefont eddig is rögtön a füléhez tette, ha megkaparintotta (a távirányítót is
), de most úgy utánoz (sokat lát telefonálni...), hogy a tenyerét rakja a füléhez és félrehajtja a fejét. Sokszor azt is közli hozzá, hogy "kukku!"
2005.03.23 00:06
2005.03.25 14:12
Én anyósommal voltam úgy, hogy mikor Józsival esküdtünk, utána anyósom közölte, hogy Józsinak van már két gyereke, nem kell több. Ez nekem nagyon rosszul esett. Amikor terhes voltam nem is érdeklődött, pedig ikerházban lakunk, tehát naponta találkozunk. A vége felé kérdezte meg, hogy fiú lesz-e vagy lány, mert kérdezték az ismerősök, és nem tudott felelni.
Gondolhatjátok, az amúgy is érzékeny lelkemnek ez hogy esett. Mióta Panka megszületett azóta azonban minden megváltozott. Igaz minden nap át is megyek a picivel hozzájuk, hiszen idősek már, hadd élvezzék az unokázást, amíg lehet.
Valóban drágaság van, de a névnapi gyerekbabakocsi vásárlást mégis előrehoztam (bár ismerősnél olcsón megúsztam) , mert elegem volt abból, hogy Panka az óriási etetőszékét tologatja a nappaliban, leveri a falat, virágokat, mindent, közben majd meg szakad. Ha sétálni megyünk, akkor meg a nagy babakocsit tologatja, nem is lehet onnan elvenni, így nem messzire jutunk.
2005.03.26 05:48
) Ezért is kérdeztem, hogy ez életkori sajátosság-e. (Mármint nem a kutyázás, hanem az állatimádat.
) 2005.03.26 10:14
A Mérgező szülőket egyébként olvastam és nagyon sokat tanultam belőle.
Bár nekem Győr is jó helyszín lenne. Pécsett sajnos 100 éve nem voltam, de lehet, hogy éppen ezért ideje lenne már újra elmenni.
Azért erre még nem mondtam igent.
) Lili második szava is lehet, hogy a kutya lesz, bár egyelőre csak vagy "kuty" vagy "tya" alakban fordul elő.
2005.03.26 12:40
) Szóval egyszem cicánk van, de ő száműzve lett a lakásból, amióta Kata megszületett (merthogy alapvetően kinti macska). Mondjuk amikor Kata még pocaklakó volt, Vackor sokszor dorombolt a hasamon.
A nagyok jól megnőttek! Te meg jól lefogytál! Gratula!
2005.03.27 00:20
Magam is megelepődtem, hogy egészen vállalható is akadt a fürdős képek között. (Mondjuk az, amelyiken, csak nyaktól felfelé látszom.
). Próbáltam már diétázni és mozogni is, de ha 2-3 hét után nincs eredmény, akkor bizony feladom. És nem volt. Remélem csak a szoptatás miatt. Most is ugyanannyi kiló vagyok, mint amikor Lilit hazahoztam a kórházból. Ami sajnos 12 kg-mal több, mint a teherbeesésem előtt.
2005.03.27 09:04
2005.03.27 20:54
És akár hiszed, akár nem a fürdőruhás képről nekem is az jutott eszembe, hogy milyen klasszul lefogytál. Sajnos rajtam is még 17 kg plussz van, szülés előtt voltam 52 kg, a kórházból 57-tel jöttem haza, a többi a szopi alatt jött rám. Most már 3 hete tornázom minden nap, 2 hónapja nem vacsorázom, csak 4-kor kis uzsonna, de nem mozdul a mérleg. Az az igazság, hogy én még az életben nem fogyóztam. Most is azért kezdtem el, mert Pancsi már csak este, meg reggel (Vagy hajnalban) szopizik.
A homokozó nálunk áprilisban elkészül, szerintem mindenképpen mellette kell lenned, mert bátyám kisfiának még 2 évesen is gyakran mostuk ki a száját a Balatonon. Mi lefedhetőt csináltatunk, így ha nem vagyok mellette akkor lefedem a biztonság kedvéért. A "fél szem" szerintem ez esetben nem elég. Lányom ma például, mivel fél szemmel néztem csak éppen egy csokitojással játszott, s sikerült egy darab alufóliát leszednie róla, s lenyelni. Eléggé meg is ijedt, szerencsére nem lett baj.
2005.03.27 21:52
A harisnya jó ötlet, nekem csak feljebb kellett pakolnom. De a lényeg, amiért billentyűt ragadtam, hogy betegyem ezt a képet, amin bátyám épp cimbalom leckét ad Katának, aki nemcsak a billentyűket imádja, hanem minden "hangcsinálást" is. Most, hogy már jó idő van és levonulóban az influenza, valószínűleg eljárok majd vele "tücsökzenére".
Ha túl kicsi lenne a kép: Kata egyik kezében mézpergető, a másikban fakanál
2005.04.01 07:32
) Nálunk nagy munkával, mert festettünk, illetve átrendeztük a gyerekszobákat. Mivel két szoba jut a három gyerekre, már mindenféle kombinációt kipróbáltunk, de egyik sem volt ideális. Lilit bármelyik naggyal tettük össze, az a nagy elég sokszor kiszorult a szobájából, amikor Lili aludt. A két nagy együtt pedig már egyszerűen egyik szobába sem fér, annyi a holmijuk. Így kitaláltuk, hogy az egyik szoba lesz a gyerekháló, a másik gyereknappali. És úgy tűnik, hogy ez most működik.
Ti ismeritek ezt a CD-t? Én már hallottam róla korábban, de nem gondoltam, hogy ennyire jó. Csak azért vettem meg, mert nem volt jobb ötletem, hogy mit kapjon Lili. De nagyon bejött. Még "énekelni" is szokott hozzá.
Biztosan a szoptatás miatt nem mozdul a mérleg egyikünknél sem. A nagyok után is csak elég soká tudtam lefogyni, Kristóf már kétéves volt. Pancsi nem szereti a vizet? Nekem ez olyan furcsa, mert nálunk mindegyik gyerek imádta, pedig ezért nem tettünk semmi különöset.
Látom, ő is szereti a zenét, mint Lili. 2005.04.01 21:51
Aztán amikor egy januári kóruspróba után úgy éreztem, mindjárt megszülök (a mélylégzés és a rekeszizom megdolgoztatása megtette hatását
), akkor abbahagytam - néhány hónapra.
). De a két öcsém egy szobában akart aludni - és nagyon sokáig egy szobában aludtak. 2005.04.02 19:57
Azt meg előre megjósoltam, hogy a cipő csodákat fog tenni!
De azért először tök szokatlan volt neki, nem?
2005.04.02 23:39
2005.04.03 16:38
2005.04.05 20:30
), és azt mondta a doktornő, akkor majd megbeszéljük, milyen cipő kell. Volt egy pár cipőnk, amit a ruhákkal együtt kaptunk (kölcsön), 1-2 számmal nagyobb volt, mint Kata lába, de leginkább úgyis csak lábmelegítésre használtuk. Így történt, hogy pénteken vásárlás közben (Kata kendőben rajtam) sikeresen elhagytuk az egyik cipőt. Bementem egy bababoltba, 4200 Ft volt egy utcai cipő. Ez normális?
2005.04.06 14:04
Sajnos a baj nem jár egyedül.
Ha jobban vagy írj.
2005.04.06 21:09
De ez a bababörze nem rossz ötlet, Pesten azért elég nagy a választék. Az elvesztett cipő 20-as volt és nagy, úgyhogy szerintem 18-19-es. De Katával együtt szeretnék cipőt venni, hogy rá tudjam próbálni. Remélem, megengedik. 2005.04.07 08:19
2005.04.07 20:34
2005.04.08 09:36
2005.04.10 16:39
És annak is nagyon örülök, hogy végül minden rendbejött (ugye?)
2005.04.10 19:39
Sokszor kerestünk, de nem válaszoltál. Aggódtunk miattad, de ezek szerint minden elrendeződött. Szerencsére
2005.04.10 19:41
2005.04.11 08:37
2005.04.11 13:35
Az elszállt hosszú hozzászólásomban kérdeztem, hogy helyre jöttek-e a dolgok a férjeddel, és tudjátok-e már a pocaklakó nemét. De közben ezekre már megkaptam a választ.
Látom, másoknak is hiányoztál.
Én néha benéztem azért a győri topikba, hogy tudjam, mi van Veled.
Én is boldog szülinapot kívánok utólag is!!! Édesapád hol lakik? Ezek szerint messzebb Tőletek?
De persze nincs, náluk is kinőttek előbb-utóbb.
2005.04.11 19:15
), de nem igazán sikerült. Számomra ő olyan volt, mint egy idegen, mert nem ő nevelt, hanem a nevelőapám (a húgom édesapja). Amikor Lili megszületett, akkor kezdett változni a helyzet, mert mégis az unokája. 2005.04.11 20:53
Szerencsére a lóból nem sok látszik. 
2005.04.14 21:41
Ha Adrinak már ennyi foga van, hogy "szedted le" a ciciről? Vagy mindig ő hagyta abba?
Terpesz négykézlábból felnyomja magát állásba, és indul a részeg matróz.
2005.04.15 12:54
Lili örül a kistesónak? Amúgy meg legalább nem kell új garnitúra ruhatár. Ha tudjátok már a nevét, írd meg! 2005.04.15 15:46
Nekem viszont egyáltalán nem fáj és eddig hál istennek sebesedést sem okozott.
Csak érdekesség, hogy Heni után (akiről végig mondták, hogy lány), Kristófot is végig lánynak nézték.
Ő igazi meglepetés volt abból a szempontból, hogy a szüléskor derült ki, hogy fütyije van.
Nem is készültem fiúnévvel, még Heni idejéből volt meg a Kristóf. (Mert akkor még nem vettük tutira az UH-ot, de miután Heni bejött, Kristófnál már szemernyi kétségünk sem volt.
) Persze 9-10 éve még más volt a technika, nem volt 4D meg ilyenek. Úgyhogy Náltok biztos nem lesz ilyen meglepetés. Én egyébként kimondottan örültem volna a két lánynak, de azért Kristófot is megtartottuk.
), de ha egyszer elrontja, abból nagyon nagy baj lehetne. Szóval megyek a nyomában egész nap. Az óriásjárókában már csak a nagyokkal együtt marad meg.
2005.04.15 21:38
2005.04.15 21:53
2005.04.16 14:35
2005.04.16 21:44
2005.04.17 12:26
2005.04.17 22:32
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|