A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Köszi, Orsi!
Egész jól tudunk itt chatelni! Kép Nálunk már mindenki alszik. Nálatok most milyenek az éjszakák? Nem vagy fáradt? (Jó kérdés!) Bíztatásul: én kb. fél éves koruk körül (Akkortól aludták át az éjszakát) egyszercsak azt vettem észre, hogy már nem vagyok hulla, egyre többet bírtam és azóta újra a régi vagyok! Nagyon jó érzés!
M.
mimóza

Orsi,
szerintem már felesleges is fejned! Mit csinálsz a lefejt tejjel, lefagyasztod, vagy megkapják a fiúk? Így is olyan jó húsban vannak! Inkább pihenjél esténként és gyere ide irogatni fejés helyett! Kép
M.
mimóza

Máté még mindig nem alussza át az éjszakát egyszer minimum kel enni. Mondjuk meg is van az eredménye, mert így 5 hósan is hízik még 150 grammot hetente Kép

Levi legújabb heppje, hogy 4.30kor ébresztőt fúj. Nem tudom, miért csinálja, nem alszik vissza szopi után, hanem kinlódik az ágyában, fel-alá kúszik benne. Három napja csinálja, remélem átmeneti.
Nem kelek fel hozzá, de hallom, ahogy nyöszörög, így aztán nem tudok elaludni.

A lefejt tej nagyrészét oda adtam egy másik ikres maminak (napi kb. 400 ml feleslegem volt), így az ő babái is csak anyatejet kaptak majdnem 5 hónapig. És valamennyi van a fagyóban is.

Annyira Levi nincsen jó húsban. Nem igazán akar hízni. Most 40 gr-t hízott egy hét alatt, az átlagja olyan 70-80 gr/hét. De a pótlást semmijen formában nem fogadja el, tehát éhesnek nem éhes.
Bízom benne, hogy semmi baja, csak egyszerűen ilyen alkat.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Doris Kép
A BBC összecsukva a honlap szerint: 100x46x62 cm, ez a váz. Ha gondolod az üléseket megmérem Neked.
(kinyitva azt néztem ez a legkisebb, mert a PP TXL 126 cm hosszú, ez meg 118)

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi,
Nálunk is Marci mindig kevesebbet hízott és a születéskori 10 gramm különbséget most már 1 kg-ra tornázta fel. Most is kevesebbet eszik és finnyásabb is. Elöbb megfigyeli, hogy Csabinak ízlik-e az étel és akkor esetleg ö is kér egy kicsit. Teljesen más is az alakja mint Csabinak, öt inkább atlétának, Csabit pedig bírkózónak vagy szertornásznak tudom elképzelni. Kép Ha a gyerekorvos szerint normális ez a növekedési ütem, akkor ne izgulj! Nekünk mindig azt mondta a doki, hogy ne a heti hízást figyeljem, hanem a havit. Ha érdekel, majd elöszedem a kiskönyvet, hogy nálunk hogyan híztak ennyi idösen, csak most nem nagyon akarok már matatni. Napi 400 ml iszonyú sok! Mennyi tejed lehet így összesen? Az elsö hónapban a fiúknak is voltak tejtesóik, nagyon jó érzés volt nekem.
Remélem Levi ma tovább fog aludni. Egyébként Marci is rosszabbul alszik, nehezebben alszik el és vele többször elöfordul, hogy éjszaka sír. Most is mocorog és beszél álmában. Na, közben fel is sírt, úgyhogy most benn ülök a gyerekszobában a laptoppal...
M.
mimóza

én meg az ágyban ülök a laptoppal Kép
a párom szokott a gyerekszobában laptopozni, amikor vigyáz rájuk, és nagyon nyügik Kép

összesen nem tudom mennyi lehett. A fiúk sacc/kb. olyan 750+900 mlt ehette +400-500 ml felesleg. Az ca. 2,1 liter/nap. Most, hogy leálltam a fejéssel, pár nap alatt megszűnt a feszülés, szóval az a +400 ml már nem termelődik.
(nekem is jó érzés volt, hogy a 2 pasi mellett még lett tejtesójuk is Kép )

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép

IldiKép
Nagyon édesek, ahogy ott alszanak. Ugye mennyit változtak azóta ? Szinte napról napra változnak!Kép

DorisKép
Pont a 7végén beszéltünk a párommal egy sétánál a babakocsicseréről. Képzeld az volt az első reakciója, hogyha bevállt a PP nekünk, mert nagyon szeretjük, akkor miért nem nézünk PP testvérkocsit ? Én az árát hoztam fel kifogásnak, de ahogy OrsiKép is írja nem is olyan vészes, főleg, ha használtan ki tudnánk fogni egyet. Még nem néztük meg, de ha jobb idő lesz, felpakoljuk majd a lurkókat, és bevetjük magunkat a Megatoysba. Mostmár szigorúan csak gyerekekkel veszek babakocsit. Szerintem Ti is nézzétek meg, mielőtt döntenél.

Remélem Geri jobban van!Kép

Fejőgép: Nekem Medelám és Aventem is volt, és a Medela ezerszer jobb. Én nem ajánlom bérelni, mert nagyon jó áron el lehet adni. 18.000-ért vettem a Medelát, és használat után 15.000-ért eladtam. Ez 1 havi bérleti díj a különbség 5.000 Ft. Mivel garanciás 1 évig, sokan így vesznek mellszívót. Érdemes közvetlenül a szülés előtt, vagy utánna megvenni, mert az 1 év attól datálódik.

Cat

Cat
Kép
cateye

Muszáj 2 képet feltennem tegnapról. A fiúk pár napja elkezdtek egymással kommunikálni. Már nem csak fogdossák egymást, hanem simogatják, nevetgélnek, és gagyognak is egymásnak. Nagyon élvezem, mert olyan helyesek, és ez az élmény nekem teljesen új.Kép

Kép
Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lányok!

Segítsetek légyszi. Ha igaz holnap megyünk Pestre babakocsi ügyben, de nem tudom hova érdemes elmenni, hol van választék. A PP-val nekünk is az a bajunk, hogy nem fér be a kocsiba a 3 gyerekkel együtt, így nem tudunk itthonról kimozdulni sem. Nagyon kényelmes, de nem igazán mobilizálható. Kép

Mi jól vagyunk, Gergő most volt 2 éves és annyira aranyos. Kb. 3 hete egyik napról a másikra elkezdett folyékonyan beszélni és olyanokat mondd...
A Tücsikék is szépen fejlődnek. Már 7,5 hónaposak és mind a kettő túl van a 8 kg-on. Petikét megműtötték a veséjével, de félelmetes mennyire ügyesen gyógyulnak a babák. Olyan, mintha semmi nem történt volna vele. Sokkal mozgékonyabb és dumásabb már mint Danika.

Köszi a segítséget előre is,
Edelweiss
edelweiss

De édesek!!! KépKép
edelweiss

Cat Kép
Az 5e Ft-os bérlet az a nagy gépre szól, ami 2 szívófejes, és nagyon halk Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

EdelweissKép
De jó, hogy bejelentkeztél! Örülök, hogy jól vannak a picik!!! Nem tudsz róluk képet feltenni, na meg Gergőről is ? Ha kell átméretezem Neked szívesen, csak küldd át nekem.

Szerintem a Megatoysba menjetek a Soroksári útra, és a Brendonba a Váci útra. Itt a legnagyobb a választék! Sajnos elég drágák. Ti a PP-t használtan vettétek ugye ? Eladjátok, vagy mi lesz a sorsa ?

OrsiKép
Na az más. Mennyibe kerül egy ilyen nagy gép ? Horribilis ? Mert ha belegondolsz, hogy kb 5-6 hónapot használod akkor az 25-30 ezer Ft egy ciklusra a bérlés. Használtál már ilyen nagyot ?

Cat

Cat
Kép
cateye

OrsiKép
Na kiokosodtam fejőgép terén.Kép A nagy gépi ami bérelhető,amit Te mondasz (Lactina™ Electric Plus) az horribilis áron van, ezért csak bérlésre adják. Viszont a szívófejeket meg kell venni hozzá. Utazásra és helyváltoztatásra alkalmatlan. Mini Electric™ Plus mellszívó - kétszívófejes változat, pedig kapható a kereskedelemben, és ez hordozható, adapterről is működtethető. Ennek van 1 szívófejes változata, ami nekem volt.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
A kórházban én használtam a nagyon jó (azt hiszem valami 200e a hivatalos ára), és ami nekem tetszett, hogy nagyon halk. Nekem a MiniElektric egy picit hangosnak tűnt a kórházban.
De bármelyik jobb, mint a csuklókínzó Avent Kép
A fiaid még mindig tündériek Kép

Edelweiss Kép
De jó, hogy látlak! Jöhetnél gyakrabban is!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Megkérdeztem egy barátnőmet, a 2 szívófej 8 ezer Ft volt a nagy géphez.Kép Egyébként én is használtam a kórházban (bocinak híjjákKép), és nagyon jó, de nem túl mobil. Szerintem csak akkor szabad bérelni ilyet, ha ne adj isten korababák születnek. De a mi kismamiink nagyon jól tartják magukat és egy korababa sem lesz.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
ennyire én nem jártam ennek utána Kép de akkor tényleg már jobb a minielectric Kép

és persze, hogy nem lesz itt senkinek korababája!!!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Az első sikeres kanalazás :
Kép

Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Doris!
Csak az volt a furcsa, hogy másfél hét alatt, hogy nőhettek 200-250 grammot.Kép
Most már rájöttem, hogy nem fogok ezen agyalni többet, úgysem pontos a mérés, csak saccolás.Kép

Ildikó, Mimóza!
Nagyon édik a gyerekek.Kép

Cat!
Tündériek a fiúk.Kép
Olyan kis zabálni valóak.Kép
Csak úgy csillog a kis szemük.Kép

Orsi!
Hát a te fiaid is zabálni valóak.Kép
Mit ettek?Olyan jó színe van.Kép

Cat,Orsi!
Én örülök, hogy ilyen jól kiveséztétek ezt a mellszívó témát, mert engem is érdekeltek a tapasztalatok, javaslatok.Kép
Köszike Nektek.Kép

Túl vagyunk a terheléses cukin.Hát nem volt valami jó ízű az a cukros lötyi.Kép
De ez mind semmi még szédültem is utánna.Kép
Már alig bírtam kivárni a 2 óra hosszát, hogy újra levegyék a vért és ehessek.
A hétvégén kiderült, hogy a kis srácaim nemcsak zenét kedvelik, hanem a box meccset is.Kép
Végig rúg-kapáltak szombaton a box est alatt.Kép
Na majd most szombaton a Megasztár alatt is beindulhatnak.Kép
Olyan jó érzés érezni őket.Kép

Gyöngyi!
Régen hallottam rólatok?
Hogy vannak a lányok?
Meddig dolgozol még?

Judyt
24+1

Judyt
KépKép
judyt

OrsiKép)
Dehogynem immunerősitésre kapnak Aloe Gel-t, Cebion cseppeket és kivi+banán+mandarin vagy narancs turmixot naponta. Kivéve most a fosás miatt... Sajnos ez a nyomorúlt virus benne van a levegőben ezért nem igazán úszhatták meg a dolgot. Ha kigyógyulunk kikérdezem az itteni orvos javaslatát is az immunerősités módjáról bár azt hallottam legjobb a természetes gyümölcsökkel, zöldségekkel való vitaminpótlásKép
Köszi a kocsi leirást, én is attól tartok, hogy túl sok igy a váz meg az ülések a csomagtartóban ezért is keresek valami olyan megoldást ami kényelmes és kis helyet foglal el. A P.P-t még megpróbáljuk megnézni ha sikerülKép
Nagyon édesek a gyerkőcök, tündéri kis pofijuk vanKép
CatKép
Nálatok is tündériek a Fiúk és tényleg ez már akkora élmény, mikor egymást szórakoztatjákKépKép Köszi én is úgy tervezem megnézzük a P.P.kocsit csak sehol nem leltünk itt Svájcban. Berendelni lehetne de mi van ha nem kell...
JudytKép
Ne is idegeskedj a méréseken, feleslegesKép

Puszi:doris
doris

Éva!
Nagyon köszönöm a tippeket. Kép

Doris!
Jobbulást Gerinek és Lilcsinek. Kép

De jó hogy végre megtaláltad a megfelelő babakocsit! Kép GRATULÁLOK! Kép
Te mindenben alapos vagy, miért pont ebben ne lennél? Kép
(Elképzeltem, te mikor szólnál, ha neked kellene 3 országon át bejárni a férjeddel sorra pl. a műszaki cikkes áruházakat. Kép Brr... Kép )

Pont tegnap láttam egy testvérbabakocsit az V. kerültben és a nagyobb baba szemmel láthatóan nagyon-nagyon kényelmetlen pozícióban "ült" elöl. Majdnem lecsúszott... Nézni is rossz volt.

Miért nem árusítják vajon nálunk a Welt márkát?

Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Vadvirág Kép
A babyweltet lehet nálunk is kapni.
http://babakocsi.uw.hu/
megnéztem én is, és nagyon jópofának tűnik.

Doris Kép
Az viszont elég érdkes, hogy a max. 400$, de inkább 350$-os PP TXL az 99e Ft nálunk Kép Kép elkeserítő, hogy mennyire drága itt minden.

Meglepett volna, ha nem próbálkoztál volna már valami immunerősítéssel a babóknál. Remélem most már nagyon gyorsan meggyógyultok.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
Innen néztem ki én is, de ez sajnos nem egy áruház, csupán valaki foglalkozik azzal hogy leszállítja ha - látatlanban, kipróbálás, stb. nélkül, előleg megfizetésével - megrendeled.

Vadvirág
Vendég

Vadvirág Kép
értem.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Összefogunk ketten, és kimegyünk majd egy-egy PP Tender XL-ért, meg 4 autósülésért.KépKépVagy kiküldjük a pasikat. Nekünk már olaszba úgyis bejáratott az útvonalunk.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép Megbeszéltük Kép Az biztos, hogy én itthon semmi nagyobb babacuccot nem fogok venni, mert iszonyú ráfizetés.

A Concordot megnéztem az e-bayen, és 175 eurért van már új, licit nélkül. Az végül 15e Ft-tal olcsóbb, mint a Megatoysban.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Te tudod, hogy működik az ebay? Világítsál már fel légyszíves.

JudytKép
Én is rosszul lettem a cukorlélötty ivás után. Nem embernek valóKép

VadvirágKép
Nagyon helyes Jázmin!Kép Olyan édes a dundi pofija.
Te hogy vagy? Nagy már a pocid ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
biza Kép igazán akkor jó, ha van német kapcsolat, ahova mehet a posta, mert akkor megspórolod a pktg-et, és kisebb darabokat is megéri megvenni; és a kapcsolat meg majd valamikor hazahozza.

Regisztrálsz, majd kutatsz. Fizetni alapvetően átutalással lehet (ehhez megint jó egy német bankszlaszám, mert pl. az OTPn a külföldi utalás 2.000 Ft, tehát egy kantáros nacit így már nem éri meg megvenni).
Vannak olyan termékek, amikre licitálni lehet (ez a 90%) a licitiidő leteltéig licitálhatsz, ha tied a max., akkor tied az áru.
Vannak olyanok, amiket azonnal megtudsz venni egy bizonyos árért ("sofort kaufen"), ezeket a megadott áron azonnal, licit nélkül el lehet vinni.

Röviden ennyi. Egyébként nagyon sok cucc van, mindenféle márkás dolgok, de kisebb dolgokat venni innen Mo-ról akkor éri meg, ha megvan a korábban említett 2 dolog (kapcsolat + bankszla), vagy, ha egy embertől sokmindent veszel.

Ha regisztrálsz, akkor az az összes e-bayen működik. (ebay.at, ebay.ch, ebay.co.uk, ebay.com). Én a németet nézegetem, mert ott van ismerős, és ott intéződik a bankszla.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ja, egyébként a concord ultimax nem isofixes Kép de nagyon tetszik Kép

a römeren kívül mi isofixes még??? csak én vagyok béna, hogy nem találtam mást???

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Köszi OrsiKép. Regisztrálok is, mert nekünk is van német kapcsolat, ahová mehet a posta.

Pont azért kérdeztem ezt, mert Zolinak a fényképezője elromlott, és a posta 12.000 Ft lenne Német O-ba, csak oda.Kép Tehát csak német kapcsolattal oldható meg az ebay. A bankszámlaszám nem gond, mert német banknál dolgozik a párom, így utalni tudunk.

Te licitáltál már ?

Cat

Cat
Kép
cateye

OrsiKép
Nem sok van.Kép A Wavo isofixes még, meg a Römer angol tesója a Britax.
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
még nem. Kép nem olyan régóta megy nekem sem ez a dolog, mert a bankszlaszámot még nem inzéte el az ismerősöm (a citybanknál dolgozik Noban).
De már annyi dolgot vettem volna!

Figyu Kép a fényképezőgépet én ki tudom jutattni, ha gondolod. Apuéknak kb. 2 hetente megy ki kocsija Angelsbachba (ez Fulda mellett van, Frankfurttól kb. 100 km), onnan meg No-n belül biztos olcsóbb a posta.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ez az isofix téma meg akkor nagyon vicces... Az összes kocsi ma már isofixes, és nem gyártanak hozzá gyerekülést??? röhej!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat, Orsi!
Lehet, hogy butuska vagyok ezen a téren, de mi az az isofix?Kép
Csak azért kérdezem, mert a mi kocsinkba most fogjuk berakatni a biztosnsági öveket hátulra, mert ediig nem volt.Ezzel kapcsolatos a dolog?
Már csak azért, hogy nekünk majd milyen üléseket kell majd venni a hordozó után?
Köszike előre is.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Köszi a felajánlást, nagyon kedves vagy, de Zoli is megoldja munkahelyen belül. A német főnökei járnak ki Düsseldorfba, és megkéri majd őket, mert pont ott vette. Csak az a bosszantó, hogy már egyszer utazott a fényképező, akkor a német barátunk vitte ki, majd kaptunk helyette egy újat, és ez megint front fókuszos.(nem jó helyre fókuszál). Én észre sem veszem a hibát, csak avatott fotós, tehát engem ez a hiba nem zavar.Kép

Szerintem is röhej az isofix dolog. Azért nem gyártanak, mert drága, és kevesen vennék, mert a 20-25 ezer felárat nem mindenki tudja kifizetni.KépKép Olvastam róla egy cikket.

Cat

Cat
Kép
cateye

Orsi Kép
Cat Kép
Köszönöm, remekül vagyunk és igazán szép gömbölyű már a pocak is. Kép

Vadvirág
Vendég

SziasztokKép
VadvirágKép Nagyon édes Jázmin és milyen kis pofikásKépKép TündériKép Igen, elég sok szerencsétlen testvérkocis létezik...
A PegPerego Tender XL-t még nem néztétek? Én itt nem találtam Svájcban sajnos igy nem tudtuk még kipróbálni.
OrsiKép
Igen, tényleg nagyon elkeseritő, hogy otthon minden annyira drága...
LányokKép
Lenne egy kérdésem. Otthon pénteken normál nyitvatartás lesz az ünnepek miatt? Úgy terveztük átmennénk Milánoba megnézni a PP.kocsit csak nem tudom van-e értelme...

Puszi:doris
doris

VadvirágKép
Jázmin egy tündérke-szerintem Jocinak nagyon tetszeneKép
OrsiKép
A fiúk igazán édesek-bocs, nem volt időm visszaolvasni, megkérdezhetem, mit esznek?Kép
LányokKép
Hétvégén volt Joci első névnapjaKép
Íme, az "ünnepi" fotók..egyik nagyitól még pici tortát is kapott-azt ma ettük meg apávalKép
pusz mindenkinekKépKép

KépKép
KépKép
kirri

Doris!
A PP-t nem néztük még. Kép
Szerintem pénteken normál nyitvatartás lesz. Kép
Ha van lehetőség, mindenképpen nézd meg még azt a kocsit is, nehogy aztán azon gondolkozz, hogy biztos jobb lett volna, stb. Kép
És hát nem utolsó sorban a teszt sorozat elemzése így lesz teljes számunkra is. Kép

Kirri!
Szerintem is tetszenének egymásnak. Kép
Boldog 1. névnapot! Kép

Szuper ez a sok babás fotó, nagyon édes mindenki! Kép

Vadvirág
Vendég

VadvirágKépKép
Pont ez motosztkál az én fejemben is...hogy mi van, ha a PP. valamiért jobb lett volna mert az ára sokkal barátibb mint a Jane powertwin-nekKép Ha Gergő meggyógyul és kijutunk Milánóba beszámolok a fejleményekrőlKép

KirriKép
Tündéri Jocika, boldog Névnapot NekiKép Nagyon aranyos kics Paci-csacsit kapottKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!!!!!

Cat,Orsi,Ildikó,Mimóza!!!

Nagyon édesek a babák!!
Nagy élmény lehet látni ahogy foglalkoznak már egymással...És az első "felnőttes evés a kanállal...kicsit irigykedem ,de majd fogunk mi is ilyenekről irni...

Judit!!!

Akkor nem csak én finnyáskodtam a cukros finomságra...tényleg nagyon rossz és utána a 2 óra...és végre kaja...de az a lényeg rendben van minden nálatok is...

Doris!!!

Olyan édes vagy ahogy keresed a legjobb kocsit de mindban van valami hiba...mikor mi kerestünk már én is kezdtem begőzölni a sok infótól de valahogy nincs olyan amire azt mondja az ember hogy na igen ilyenre gondoltam!
Végül vettünk eggyet és én naiv azt hittem hogy ez majd évekig jó lesz de látva benneteket be kell látni még lesz egy pár kocsis köröm a jövőben nekem is!!!
Hogy vannak a gyerekek?Kijött már belőlük a vírus?Gondolom jól legyengítette őket a fosás-hányás...SZEGÉNYKÉK!!!

Lányok!
miaz hogy isofixes?

Kirri!

Nagyon édes Jocika és gratula a névnaphoz!!

Szilvi!

LEírom hogy mi mivel készültünk a babák érkezésére,biztos van benne felesleg is meg olyan is ami ráért volna még!!!Sokmindent kaptunk,örököltünk és sokmindent vettünk is akkor amikor a götz felszámolta az árukészletét 30%-ért adta a cuccait...
Lista:3 ágynemügarnitúra,4lepedő(vettem 2 felnőttet és kettévágtam beszegtem így lett 4),6pléd(vékony is vastag is van közte),30 tetra pelus,4 tetra fürdőlepedő,1 szopipárna,1 kád+állvány,cumisüvegek,sterilizáló,járóka(120*120-as),pelenkázó szekrény,2 kiságy,2 bébihordó,babakocsi ikres,babakocsi egybabás,kenguru,mérleg,mellszívó,lázmérő(digitális),orrszívó,peluska(a legkissebb méret),popsitörlő,babaolaj,babafürdető,hintőpor,babasampon,szennyestartó ami csak az övék,szemetes vödör ami csak az övék,fejvédő az ágyneműgarnitúrában benne van,varrtam pelus tartót,pelenkázó alátét,vizforraló,cumi,nem birtam ki egy pár játék is van ...
magamnak:szopi melltartó,haskötő szülés után,melltartóba betét,bimbóvédő,tena betét,tejtároló zacsi,garmastan kenőcs ami nem engedi kirepedni a bimbit...

Sok minden ez,van benne fölösleg is demi nagyon sok mindent örököltünk,vettem sokmindent használtan és a götz is nagy előny volt...
Ja és a ruhák ,de szerencsére 4 babáról kaptunk...

Kristin
kristin75

Sziasztok!

Már megint jó sokat termeltetek! Nekem két napja egyáltalán nem jött be a babanet, nektek nem volt vele bajotok?

Kirri

Nagyon boldog névnapot kívánok Jocikának!!!!!

Éva<!--attachment: n_vnap-200445.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*10.7**n%e9vnap%2ebmp --><center><pre>
Kép
névnap.bmp (10.7 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép

Kép
éva75

"Mindenkinek köszönöm a gratulációkat!Kép
Jocika"

Ui:megkértem anyát, gépelje beKép

KépKép
KépKép
kirri

KristinKép
Én a listádban az egybabás kocsin lepődtem megKép
Köszi, most már belátom szerintem is túlzás ez a kocsi körüli mizéria... az azért neheziti a dolgot, hogy egymás mellettit nem szeretnék mert azokból szerintem sok jó van és a lábtartó kérdés is szinte mindegyiknél megoldottKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Cat!
Tényleg sokat változtak már a fiúk, ezt pont ma is megállapítottam. Volt nálunk látogatóban egy unokatesó, aki egyidős a fiúkkal. Ő 3.60-al született, szegény Levente az ő 2.5 kilójával úgy nézett ki mellette mint egy kis korababa, no de ma már egy súlyban vannakKép

Kirri!
Boldog névnapot JocikánakKép Kép Kép

Éva!
Tegnap este nekem sem jött be a babanetKép

Orsi!
Akkor ezek szerint bejön a kanál a fiúknál?Kép

Ildikó
ildikó

Sziasztok!
Nagyon jók a képek! Én még mindig adós vagyok a babakocsissal is, meg a gyerekekével is . Talán szülinapomra a családom meglep egy digitálisgéppel, és akkor könnyebb lesz. Most a gyerekekről pl remek pöttyös képeket tehetnék fel, ugyanis bárányhimlősek! A 4-ből 3! és a kicsik kezdték!
Doris! Ha rám hallgatsz, nem hagyod abba az aloé adását se kint, se itthon, se nyáron, hogy erősödjenek!
Mi egész jól elvagyunk a Mrco tandem kocsinkkal, amit még a nagyoknak vettem tesókocsinak. Meg van egy terepjárónk, de az tényleg csak oda jó, mert nagyon széles. Fő baja, hogy kicsit nehéz, de hát anyukáknak is kell az edzés :o! Viszont láttam egy egymás melletti peg peregot a környéken, elég kényelmesnek tűnt, de nem volt túl széles. Nekem egyesben van egy PP Plico Maticom, azt nagyon bírom, azon filózok, hogy ha úgy alakul, veszek mégegyet, ha össze tudom ikerkapcsozni!
Minden ünnepelt sok boldogságot és egészséget!
Kismamaák, tessék az influt jó messze elkerülni!!
Üdv: Claire
claire

Doris!

Igen az egybabás kocsi tényleg kilóg a sorból...
az úgy van hogy a tesóméknak a kislányuk most 4 éves,ez az ő kocsija volt.Elrakták nekem hogy majd jó lesz ha jön a baba,csakhogy nem egy hanem két baba jön...de ha már megvan gondoltam megárom hátha mégis hasznát veszem egy kenguruval egyetembe ha olyan helyre kell menni...ahová nem férnék be a nagy kocsival ...vagy még én sem tudom mire de jó ha van...
Ez jó:egymás ,melletit nem szeretnék mert abból sok jó van...
Az a baj hogy hiába van egyre bővülő választék a 2-es kocsiból még kell pár év hogy találjon az ember igazán jó,testhezállót!
Majd ha rájövök hogy a mienk nem jó legalább nem kell előről kezdeni mindent mert te már tudod a kocsik fajtáit előnyeivel ,hátrányaival...

Nálatok milyen az idő?itt most tavaszias,de reggel azéret még le van fagyva a kocsi ablaka.
A hegytetőn vcan még hó?milyen magas hegy lábánál éltek?
Én is éltem az alpokban 2 évet Észak Olasz Országban Merano mellett!Akkor annyir nem tudtam még értékelni mert a honvágyam erősebb volt de most már visszavágyom egy kicsit...nagyon szép!!!!!!!

Puszi kristin
kristin75

Tegnapi képek, sajna időm megint nincs írni Kép

Kép

Gábor
Kép

Vikor
Kép

Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Öccsém, má megén miccsináász??? Ez hihetetlen!!!

Kép

heppi
KépKép
KépKép
heppi

sziasztok,

bejelentkezem hozzátok.
az ikrek még a pocimban pihiznek kb szeptember végéig és van egy 10 hónapos kislányom, Dalma.

átolvastam az előző pár napot(többet képtelenség), úgyhogy bocs előre is ha olyat kérdezek v mondok, amit már többször átbeszéltetek.

az ikreknek a férjem és én nagyon örültünk/lünk
vannak velünk boldog ismerősök, családtagok és vannak sajnálkozók is. a sajnálkozók 1 gyereknek bizti örülnének most meg sajnálkoznak mi lesz velünk.
nem tudom milyen nehéz lesz, de nem látom értelmét 9 hónapig szenvedni, h majd születésük után mi lesz. ezzel semmit sem oldunk meg.
ha megszületnek segíteni kell nem nyavalyogni.
csak unalmas ha mindig ezt hallod.
veletek volt ilyen?

Dalmánál nem használtam szoptató párnát.
használtatok?
lehet két gyereket egyszerre szoptatni?
v ezt csak a könyvek írják?

dalmama
Dalmama

Sziasztok!

Dalmama!Kép
Üdv köztünk! Csodálatra méltó a hozzáállásod. Kívánom, hogy ne változzon meg!
Azt mondják a tapasztalt mamik, hogy lehet őket egyszerre is szoptatni. Szerintem érdemes, mert rengeteg időt tudsz vele megspórolni.
Szopis párnám még nekem sincs, talán érdemes megvarrni is.

Nagyon aranyosak a gyerkőcök. De ezt már mondanom sem kellKép

Marcsi!
Olvastam a hozzászólásod, csak nem tudtam rá mit válaszolni. Hát sajnálom, de majd megoldjuk valahogy.

Mi még megvagyunk, halad a festés, de úgy érzem, sosem lesz vége.

olvaslak minden nap, csak nincs energiám írni.

Annamari
29+3

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?