A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Bea: HOzzátápi: régen sem mindegyik gyerek bírta a korai hozzátápit, de van olyan akinek semmi baja nem lett tőle. Azért örülök,hogy visszatértetek a kizárólagos cicire.
A barátnőd a körforgalom felől lakik? A homlokzat faborítású?
Gabi3
inecsg

Kármen!

Én Óbudai Gyémánt babavizet adok neki.Azt nem kell forralni.Én is ezt iszom.

Dancsi!

Remélem,hogy rendbe jön a Jozsóka.Mitől lehet szájpenészt kapni?

Kriszti!

A tesómnak vettem egy pólót a névnapjára.És Rosmann-ban is voltam.A lánynak pedig vettem egy kiscipőt,de hatalmas lett.Mindegy,a nyárig ráhúzom a lábára.A babakocsiban jó lesz.A nyáron már biztos,hogy jár,akkor majd kap rendeset.
Örülök,hogy túl vagytok az oltáson.Szép méretei vannak a lányodnak.Ma hétfő van,mérésnap.Remélem,hogy valamennyit hízott a csaj.

Gabi!

Gyönyörűek a gyerekek.A torta is nagyon szép volt.

Megyek,jön az uzsi.

Ildi
tfildiko

Gabi!
A körforgalom után kell rögtön lefordulni az utcába, egy régi fakerítés mellett mész be az utcába elég szűk hely fel se tűnik hogy utca. Párhuzamos a 47-el és nincs faborítása kerítése se. megkérdem mostmár az utca nevétKép
Bea
20180827120929

Bea: Tiszavirág? VAgy balra kell lefordulni? Mert hozzánk jobbra.
Szépen hízik Kata,nem tudom miért nem bíztál magadban.

Gabi3
inecsg

Látom nem csak nálam nem ment a net,vagy csak nem látom a hozzászólasaitokat?Kép
Gabi
a barátnőm a Bácskai utcában lakik mint kiderült
Karmen
Tegnap láttalak fél öt körül a vámtéri buszmegállóba. csak nem tudtam megállni mert későn regisztráltalak.

ma voltam sétálni a Katával(amúgy nagyon hű a nevéhez,makrancos KAta a lelkem) és olyan gyönyörű házat láttam a Szabadsajtó utcában. A földműves utcához közel van ha valaki sétál erre alsóvárosban nézze meg érdemes. Nagyon szeretem azt ha valaki a hagyományokat őrzi az építkezéssel.Persze pénz is kell rá itt volt. Káprázatos napsugaras a homlokzata. nem hivalkodó a ház pedig óriási szóval pazar.
Bea
20180827120929

Bea!

Boldog névnapot kívánok!(Már tegnap este sem volt jó a net.)

Mennünk kell a lánnyal vérvételre.(2 hét múlva,ha visszajöttünk Zalából.)Lehet,hogy vérszegény,és azért nem eszik.Visszaesett egy kicsit a súlya megint.Persze egész nap mozog,alig eszik.Ma veszünk neki BEBA tápszert,jó lenne,ha ezt megenné.

Kriszti!

Azt mondta a dokink,hogy nyugodtan adjak neki vérvétel előtt egy kis tápit.De ott tagadjak.Mondjuk,nem sokat eszik reggel.(Ma 70ml-t evett.)

Ildi
tfildiko

Bea:Akkora barátnőd nem a mifelünkön lakik.
Reggel én sem tudtam írni, karbantartottak.

Ugyanis reggel hajnalban Bátor ébresztett. Tegnap hőemelkedése volt, de elmúlt. Reggeli előtt hányt és alvás után úgy betojt, hogy a zoknija nem volt kakás. Enyhébb fosós-hányós vírus. Flóra már mondjuk rá jobban eszik. dE ő is hányt vacsi előtt tegnap. Jó lenne már kilábalni. Főleg, hogy szombatra van Gryllus koncertre jegyünk.

Gabi3
inecsg

Bea: Boldog névnapot!

Ildi: Remélem megoldódik a kaja, de akkor miért nem alszik?

Gabi3
inecsg

Gabi!

Azt nem tudni.Én is ilyen voltam.Engem már nem is érdekel,ha sokszor fel kell kelni hozzá,csak egyen végre.
Jobbulást a gyerekeidnek!

Ildi
tfildiko

Lányok köszi a köszöntést.
Gabi!
gyógyuljatok mert már nagyon kiváncsi vagyok merre laktok. Ha szép lesz az idő egyszer kiaztózom hozzádKépRám jellemző módon így meghívás nélkül....
Bea
20180827120929

Karmen! Nem, nem volt még. Nem tudom mikor lesz, de előtte szólnak Nekünk, úgyhogy majd Én is szólok.

Enikő! Bogi akkor ordít csak a kocsiban, ha az megállKép. Amint elindulntunk elhallgatott:D

Gabi! Képek a szülinapról??? Kép

már látom, mjól néz ki a tortaKép, boldog szülinapot nagyfiúnak, anyját is isten éltesseKép

bea! boldog névnapotKép

7en játszótzér?

.:Angi:.
angiszeged

A meghívásom áll a többieknek is, de ugye így betegen nem túl jó ötlet.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntést, reméljük, hogy most már tényleg tavasz lesz és meleg!Kép

Bea, neked is boldog névnapot!

Gabi, jobbulást nektek, gondoltam múltkor, hogy lehet a vírus miatt hányt Flóra!
Bátornak meg boldog 1. születésnapot!!! Nagyon szép volt a tortája, na meg ő is! Tényleg nagyfiúsodott.

Ildi, ha Noémi vérszegény lenne, annak lennének külső jelei is, meg aluszékonyabb lenne szerintem. Azért az nem semmi, hogy a szülőket micsoda hazudozásba kényszerítik ezek a ... ! Felháborító. Kellene valamit tenni ez ellen, egyre jobban utálom, hogy csak némán tűrjem a hülyeséget.

Én se főztem ki minden nap a cumisüveget, csak időnként.

Anita, tényleg mikor is lesz a nagy nap?

Kriszti, reméljük nem lesz semmi baja Esztikének az oltástól!

Mi megvagyunk, Benedeknek még folyik az orra, én már teljesen jól vagyok, mondhatom jól megviselt ez a vírus+ baci, ami elkapott, de már vége, az a jó.
Benedek olyan kópé mostanában, hogy csuda. Már ki tudja pár hete nyitni az ajtókat, így már nincs előtte semmi akadály, megy a wc-be, és kedvére húzogatja a wc-t, ma reggel már felkötöttem a húzókát, most meg a kagylót fogdossa, nem győzök kezet mosni neki. Hiába mondom, nem szabad, meg dádá, huncutul megy újra és újra. Hú, nem könnyű most vele. Remélem mielőbb megokosodik...

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Azon agyalok, hogy írni kellene egy levelet a rendelőintézet igazgatójának, amiben arra kérjük őt, hogy vizsgálja felül ezt a gyanúsan felesleges kérést, amivel a szülők és gyerekek százait nap mint nap megterhelik. Arról is írni kellene, hogy gyakorlatilag nem veszik figyelembe a sorrendnél a gyermek életkorát, ami több mint felháborító. A sajtónak is el lehetne juttatni egy levelet ezzel egyidőben, hogy ugyan nézzen már szét ezen a téren.
Ugyanezt meg lehetne csinálni a szülészeti intézményekkel is, mert az újszülöttek kérdés nélküli tápszerezése etikátlan és valszeg sokszor felesleges is.
Mit szóltok? Aláírhatnánk egy páran, plusz ismerős kisgyermekesek is.

Erika

gerika

Erika: Tudnál nekem írni tej és tojásmentes keksz receptet! Bátornak akarok valami rágcsálnivalót, hogy valami legyen a gyomrában.

Reggel telefonáltam a dokinéninknek, többek között azt is mondta, hogy inkább teáztassam, mint szoptassam. Gondoltam magamba akkor mitől fog meggyógyulni, mert hogy a teában túl sokminden nincs. Egyébként most elég jól iszik.

Valaki evett már bizmutos kanalas orvosságot? Ez valami bélfertőtlenítő.Nem nagoyn merem beadni.

Gabi3
inecsg

Erika!

Csatlakozom aláírással, ismerősökkel Kép Én is félek attól, hogy a kórházban hozzátáplálják a babát. Mindenki erről számol be... még a védőnőm is, aki ott dolgozott Kép

Gira
Vendég

Gira: Én kitaláltam hogyan ne tápozzák Bátort. Írattam a gyerekorvosunkkal egy olyan papírt, amilyiken az állt hogy tejallergiás van a családban, de ezt a harmadik napon dikerült előkaparnom, így sokra nem mentem vele. Akkor kellett volna,mikor bekerültem a szülőszobára. Így nem mernek tápot adni. Csak hazudni kell.

Én is mellette állok, hogy írjunk papírt, de nem csak a táppal kapcsolatban, hanem a testvérek látogatásával kapcsolatban is. Enikő tudna mesélni.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Sok Boldogságot Bea!

A nagy nap április 23-án lesz:-) Egyenlőre minimálisan vagyok ideges.... Olyan jó, hogy írjátok mikor mekkora, mennyi kg-ok a gyerekek, én is mindig visszanézem, hogy mennyi volt Csirke:-)

Gabi, akkor le se maradtam az köszöntéssel:-) A kutyust nem tudtam hogy hívják, de jó pofa döglentyű az öregekkel együtt:-) A gyerekeknek jobbulást.

Erika, meg tudlak érteni ajtónyitogatással kapcsolatban. Én mindig úgy érzem, már megint nem könnyű a gyerekkel:-) úgy tűnik sose lesz az....

Ildi, nálunk a tesóm a ludas a sok ébredés miatt éjjelente, ő volt ilyen beébredős. Tuti az ő gyereke nyugis, jól alvó lesz.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok Lányok!

Egy hétig el voltunk veszve, mert apánk megint üzleti útra ment, mi meg addig meglaktuk a nagyikat. Alig győzlek benneteket olvasni.

Benedeket utólagosan köszöntjük!

Bátornak boldog szülinapot! Nagyon helyes nagyfiú már! És a torája is csudaszép! Biztos finom is.

Edi szülinapját szombaton tartjuk. Nagyban készülődök rá, habár a tortákat nem én sütöm. Több is kell, mert ugye mi ünnepelünk egyik nagyinál, másik nagyinál, plusz lesz egy babazsúr itthon a barátnőim gyerekeinek (nagyjából egykorúak). Kíváncsi leszek mit művel együtt 5 db. egyéves.

Gabici
gabici

Gabi3,
mi ettünk ilyen bizmutos cuccot 1 napig és elmúlt a fosás. Nem is kell adni utána, mert hamar székrekedést okoz.
Nyugodtan add Bátornak.
Szeretettel köszöntjük szülinapja alkalmából Kép!

Erika,
én is csatlakozom!
Oltás eddig okés kopp kopp kopp.

Ildi,
adjál nyugodtan!
Mondtam a drnőnknek, h én nem vettem észre, h vashiányos a gyerek, mert nem volt aluszékony. Azt mondta, ez nem feltétlen velejáró tünet. Szal, nálatok sem erről lehetett észrevenni Kép.

Bea,
boldog névnapot!
Az az algyői utca, amelyikbe olyan hülyén lehet bekanyarodni? Ott én belecsúsztam 1szer az árokba Kép. 2 hapi húzott ki, szerencsére nem volt mély Kép.

Nóri,
merre vagy elveszve?

Anita,
Pipi mekkora volt 15 hósan?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Gergő sincs itthon, majd este jön valamikor.
Tegnap eljött Mama, itt alszik 2 éjt és holnap megy.

Ma tízkor nyakunkba vettük a várost, a Makkoserdőről begyalogoltunk a Nagyáig, majd séta összevissza, boltokba be-ki, haza is gyalog.
Virágban fagyika.
Csodálatosan jó volt, teljesen át van mosva a fejem!
A Passzázson ötezerért vannak Ciciban cipők, vettünk Eszternek egy aranyosat.
Még a 7en tart az angebot.
Ja, a Kenguru boltban pedig édes bodyk vannak (Karmen!) 599 Ft-ért. Rövidujjúak.
Én a mozgólépcső mellett hagytam a babakocsit kb. 10 percre.

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti: jólkezdődött a szülinap! Azért köszi. EGyszer trotyizott, de az kifolyt, de mindenütt folyt. Bele is tettem a kádba, nem bajlódtam a popsitörlővel. Ha ma-holnap nem fosik nem adom neki.
Meg kaptunk valami Daedalonette-t, hányásra, de azt sem kapja, ha nem taccsol ki ma.
Én is mennék sétálni!

Gabi3
inecsg

Gabi3! Isten éltesse az egyéves nagyfiadat! Csudahelyes pasika.

Ma voltam a Gyertyámos utcai oviban, "felíratkoztunk". Nagyon rendes volt a vezető, körbevezetett az egész oviban(ami nagyon teccik), mesélt az ovis életről. Szóval valszeg (pici hátszéll ugyan) bejutnunk az "elit óvodába".
Bár biztos a hivatalos beíratkozáson lesz (április 13., 14.).

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Gabi, írtam a receptesbe!

E.

gerika

Gabi!

Hú,ezt elfelejtettem.Boldog szülinapot kívánok a Bátornak!!!

Kriszti!

Adok neki enni egy kicsit.(Sok úgysem kell neki.)Este már az új tápiból adok neki.Kíváncsi leszek,hogy mennyit eszik.Azért jól megkérik a tápik árát.(3400Ft volt 900g a gyógyszertárban.A HA-s-ból 900g csak 1800Ft volt.)

Erika!

A doki szerint ezekhez a vizsgálatokhoz nem kell üres gyomor.Hiszek neki.
Jobbulást Benedeknek!

Ildi
tfildiko

Anita! Orsin ritkán van este body, csak ha vékony a tipegö. Ha plüss akkor nem alatta más. Pedig tényleg lecsuszik a pelus és nagyon szorosra szoktam zárni akkor is. A Lidl most jó volt éjszaka, a Pamperssel nappal viszont nincs gondunk.
Na és hol maradt a kép?

Erika! Benedeknek boldog névnapot!

Gabi! hü ez a torta nagyon szép lett!! Ezt a kutyát én sem ismeremKép Jobbulást Bátornak!

Kriszti! Esztike remélem megussza a mellékhatásokat! Én is rosszakat hallottam, de túl lehet rajta lenni. Én is félek amugy, még sose volt Orsi beteg. Hova kapják a szurit? Ugye Szabin csepp is van? Grat. a súlyhozKép Köszi, most vettem a piacon (ua. a cég mint Nagyában de oda babakocsival nem tudok felmenni) bodyt egy hosszu+ujjatlan 990ft-ért. Ciciban cipöt én is akarok majd venni, van egy kék félig nyitott. Elküldöd nekem a képet milyen cipöt kapott Eszti?

Orsit ma mérték (1 hét híján 14 hós) 8100g, 75cm.

Bea! Boldog névnapot! szépen gyarapodik akkor Kata! Igen én voltam, vártam jöjjön valami tömegközlekedésKép Nem vettelek észre amugy, kocsikat ritkán figyelem. Most azért lestem jön-e valamelyik kollegaKép de aztán hátrébbálltam az úttól. A napsugaras házak nekem is nagyon tetszenek!

Ildi! Orsi nem iszik meg napi 1,5 dl viznél többet, napokig meg nem tartom jónak ha áll a felbontott üveg. Igy marad a forralt viz.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
sajna nincs digigépünk, így nem tudom elküldeni.
Drapp színű, az elején van 1 piros-fehér focilabda, az eleje zárt, de olyan szandi-hatású.
Remélem, jó a fantáziád Kép.
Nagyon csini, Eszter nem hagyta, hogy ottmaradjon Kép.
Köszi a gratut.
2-3 hete mértem Angéláéknál Esztert, ruhában, akkor volt 9250g (!). 3 hét alatt hízott ennyit.
Szerencsére jó az étvágya mostanában (nyilván a vas miatt, Ildi!)

Gabi3,
Nestlé Aquarell-t is ihattok és nagyon jó a Szentkirályi is. Váltogatni kell 1 idő után a vizeket, hogy ne csak 1fajtát igyon.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kármen!

Én abból csinálom a tápit.A többit megiszom én.Minden nap új üveget bontok neki.

Kriszti!

Én is remélem,hogy csak vashiánya van.2 hét múlva kiderül.(Ezen a héten a férjem nem jöhet el szabira,a jövő héten pedig nem leszünk itthon.Egyedül pedig nem szeretném elcipelni.)
Bizti,hogy nagyon csini az új cipőcske.Majd megnézem a csajszi lábán.

Ildi
tfildiko

Kriszti! Ezt a sétakört sokszor megtettük Virággal, még terhesen is mentünkKép. Bementünk mamához a boltba 1körül, aztán 5re apa elé a munkába és onnan haza. Annyira jó voltKép. Most kettőjükkel már nem mernék nekivágni...

angiszeged

Bea,
Boldog néávnapot!

Gabi,
Bátornak boldog szülinapot!

Ildi,
doki néni szerint a sok cicin lógás - cicin alvás eredménye a szájpenész. Mert Jozsó szinte mindig elalszik a cicin és tartogatja a tejet a szájában. Az utolsó kortyot nem nyeli le. Amikor volt a balhés idoszakunk, volt ugye, hogy órákon keresztül szopott és csak akkor higgadt le, ha cici volt a szájában. Cumizgatott és aludt közben.

Szerintem akkor alakult ki.

Ma este nem hagytam cicin elaludni, volt is bogés pár percig. De remélem így legalább lenyelte az uccsó korty tejet is.
Vendég

Angéla,
akkor hol voltunk?
Mert tavaly nyáron mi is mentünk csomószor Kép. És nem tanákoztunk.

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Mamáéknál voltunk, tegnap meg ma. Olyan jó volt kicsit otthonKép

Holnap viszem a kölköket tanácsadásra. A kicsinek a 6 hetes csípöszürés, súly-hosszmérés, meg megmutatom a köldököt is. Boginak meg a 3 éves oltásKép és kérek egy igazolást, hogy mehet közösségbe (oviiratáshoz kell majd)!!

A Bogival én is mindig sterilizáltam (kiföztem a cumit, pelenkát...) kb 6 hós koráig, a kicsivel semmit Kép Amióta hazajöttünk egyszer föztem ki a cumiját a pelenkákat csak simán bedobom a gépbe és 40 fokon kimosom. A cumisüveget meleg mosogatószeres vízzel szoktam elmosni minden használat után, és kb 3-4 naponta Domesztosszal átlötykölöm és kész!

Katicabogár: Az az igazság, hogy a barátnöm kérte kölcsön a szönyegtakarító gépemet, és gondoltam ha már össze van rakva, akkor gyorsan megcsinálom legalább a kis szobát(gyerekszoba). Napközbeni pihenés egyébként így se úgy se menne, mert Bogi gondoskodik róla, hogy ne tudjak..Kép

Bea: Boldog névnapotKép

Gabi3: Algyön milyen ház-árak vannak? Régi építésü házra gondolok!Nem könnyüszerkezetesre, hanem hagyományosra...régire..... Tudsz infókat?Köszi!

Megyek vészhelyzetet nézniKép
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Eszter még nem alszik, reggel 6-kor meg tuti itt fog kuruttyolni Kép.
Teljesen fel van pörögve a Csaj.
Hihetetlen.
Meg van bolondulva Mamáért Kép.

Hagyom is őket.
Jó éjt!

Kép

Kriszti Kép

Kép

Kép
eszteranyu

Jó reggelt!

Kriszti!

Örülök,hogy ennyire szereti az Eszter a mamát.Anyu és az anyós már teljesen odáig vannak,hogy megyünk haza.És hogy végre láthatják az unokát.Mégis csak vasárnap megyünk,így nem borul fel annyira a napja a Noéminek.Ha nem ébred fel 5h-ig,akkor ébresztő lesz neki,aztán 6h körül indulunk.Tízóraira hazaérünk.
Segítenek lefogni a lányt a vérvételnél?Nem tudom elképzelni,hogy bírjuk lefogni.

Enikő!

Akkor azért nem voltatok kinn a játszón.Jártam arra,mert mentem a Tescóba a lánnyal.Meg a Micimackóba.
Drukkolok az oltáshoz!Melyik oviba íratod a Bogit?

Ildi
tfildiko

TFIldikó: Még nem tudom melyik oviba iratom. A református ovi a legszimpibb nekem, de irtó nehéz bejutni és messze is vanKép A Petresi utcai lenne a legjobb, mert az van legközelebb, csak nem hallottam túl jókat róla (nem foglalkoznak a gyerekekkel, nagyon lopnak...stb) De azért meg fogom nézni azt is ma vagy holnap, nem minden óvónéni egyforma.Lehet, hogy aki idén szeptemberöl viszi a csoportot jó óvónéni és sokat foglalkozik a gyerekekkel,és szimpi is lesz. Szóval még nem tudom hova fog járni Bogi.
Köszi a drukkot ránk fog férni, annyira sajnálom ilyenkor a gyerekeketKép Nem tudom mi a fenének ez a sok oltás. Nagyon ellene vagyokKép De hát muszáj, mert különben nem mehet közösségbe.....

Enikö

ceniko
Szeged

Enikő,
mizu Évával? Nézem a DM-ban. de nem láttam Éva nevűt.

Ildi,
nagyon jó fogás van, a térdeiddel a 2 lábát fogod le és asszem oldalra kell fordítani a felsőtestét és a kezét szintén te fogod le. A mostaniról lemaradtam (parkolójegyet tettem a kocsira, addig behívták őket), a decemberire nem nagyon emlexem, mert akkor is Gergő ölében ült.
Ő nálunk a lefogós - szurinál is. Én meg nézem és bátorítom, meg simogatom.
Irigyellek, hogy mentek.
Ha jó lesz az idő, mi kimegyünk a Vadasparkba sztem.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Köszönöm még egyszer a névnapi köszöntőket mindenkinek.
tegnap kaptam a gyerekeimtől egy csokor virágot. Titokba vették hazafelé a suliból.
Nagyon aranyosak voltak,összevállogattak 5 különböző virágot és abból kötették meg a csokrot. Tele voltak élménnyel mikor hazajöttek.Kép
A Zolitól meg egy álmos könyvet kaptak,reggel búja is mindenki hisz természetesen mindenki álmodott valamit. A lényeg nagyából hogy a pénztárcánkra fáj valaki fogaKép
Mi ma megyünk oltásra.
Bea
20180827120929

Bea!

Megy a drukk nektek is az oltáshoz.Aranyosak a gyerekeid.

Kriszti!

Köszi.Nagyon félek már most ettől a vérvételtől.

Enikő!

A legfontosabb,hogy jó óvónőhöz kerüljön a Bogi.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Bea, szorítunk, hogy ne legyen gubanc az oltással.

Ildi, mi Edi 6-8 hós kora után nem főzzük a cumisüvegeket. Akkor már fölösleges. Ahogy Enikő csinálja, úgy is jó (Domesztosz), a klinikán is ezzel fertőtlenítenek, csak utána jó alaposan el kell mosni.

Eszteranyu, látom ti is koránkelők vagytok. Sajna Edi is 6 körül kel, nem tudok ellene semmit tenni. A minap ez 5 volt, ma meg 7 (de jó volt!), szóval, jó időben, nehogy lemaradjunk a játszásról! Szívesen fogadnám, ha megosztanád velem is honnan szeded ezeket a jó kis ugráló mütymütyöket az üzeneteidnél.:-)

Enikő, teljesen igazad van a jó óvónő ügyében! Nagyon fontosnak tartom én is.

Dancsi, Gabi3, jobbulást a gyerkőcöknek! A szájpenész úgy tudom nagyon megviseli a gyerekeket, mert nem akarnak semmit enni. Igaz ez?

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Sziasztok Lányok!

Elszállt az üzim! :-(
Na mégegyszer!

Bea, szurkolunk, hogy ne legyen semmi gubang az oltásnál!

Dancsi, Gabi3! Jobbulást a gyerkőcöknek! Úgy hallottam szájpenészkor nem esznek a gyerekek, igaz ez?

Enikő! Igazad van óvónő-ovi ügyben, én is így gondolom.

Ildi, mi Edi 7 hós kora után nem főztük sem az üvegeket, sem a cumikat. Ahogy Enikő csinálja (Domestos), úgy is jó, a klinikán is így fertőtlenítenek, csak jó alaposan el kell utána mosni a cuccot.

Eszteranyu, látom ti is koránkelők vagytok. Mi is olyan 6 körül kelünk általában. Tegnapelőtt ez 5 volt, nem díjaztam nagyon. Szívesen venném, ha velem is megoszatnád honnan szede ezeket az ugráló mütymütyöket az üzeneteidben. :-)

Üdv.
Gabici
gabici

Na, most meg megjelent az elszállt üzi is.
Sorry a duplázásért!

G.
gabici

Sziasztok!
Utólagosan is sok pusz mindenkinek minden alkalomból! Nem tudtam jönni korábban, kicsit nagyon be vagyok most havazva, jövő hétre kész kell lennie a szakdogámnak, éjjel-nappal azt csinálom.

Gabi, gyógyulgatnak a manók? Én azt hittem, ez a vírus már lement.
Mi megúsztuk eddig (kopp-kopp), igaz, rengeteg vitamint eszünk-iszunk minden formában, még tán túl sokat is...

Kriszti, úgy látszik, rádfért már kimozdulni. Amíg Luci nem kezdett el úgy járni, hogy már lehetett vinni a játszótérre, mi is mindig bementünk a kárászra, jó nagyokat gurultunk a babakocsival.
Jön a jó idő és akkor majd lehet megint menni.

Bea, képzeld, a neten is van egy oldal, ahol megfejtik az álmaidat, csak a kulcsszót kell beírni.
Sokan hisznek benne, én úgy vagyok vele, hogy az álmok csak azon dolgok kivetülése, ami napközben nagyon foglalkoztat.

Enikő, neked mi a véleményed? Szerinted mi az elsődleges az ovi kiválasztásánál? A legjobb ovi, vagy inkább kevésbé jó, de megközelíthető, stb.?

Angi, hogy vannak a barátnőim?:-) Luci baby kapott vasárnap egy játékbabakocsit babával, Esztinek nevezte el. Persze a kocsiba mindig bele akar ülni, alig lehet lebeszeélni, de az valami tünemény, ahogy tologatja fel-le.

Most állandóan süsüzünk, tegnap este már össze is vesztem vele, 9-kor már nincs Süsü, Vészhelyzet van:-)

Apa egyik külföldi kollégája hozott ajándékba céges hátizsákot és baseball sapkát. A hátizsákot telerakta német húsvéti csokikkal, Luci rászabadult, alig bírtam kiszedni a kezéből. Ezért van neki ilyen jó kedve általában, mert magas a szerotonin szintje:-)))
H
babamama

Hajni!

Jó szakdoga írást neked.
Elhiszem,hogy rágyorsult a Luca,a német csokik nagyon fincsik.

Gabici!

Köszi.Ma abbahagytam a sterilizálást.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Nekünk még nincs babánk, de már tervezzük..:Kép)
Szeretném ha megosztanátok velem az orvosokról alkotott véleményeteket.
Én kezdettől fogva a Molnár G. Bélához járok. Vki szült már nála? Mi a véleményetek róla?
Minden segítséget szívesen fogadok!

Köszi Reni
prenita

Hajni! látom amint kitéped luci kezéből a TSSOKIKAT, aztán jóól megeszed:DDD

csajkák jól vannak, délelőtt TBnél gyedet intéztem Boglival, addig Virág mama boltját amorttizáltaKép))
aztán ebéd apával a kínaiba, most meg alvás.

Kriszti! Mi is azt a focilabdás cipelőt vesszük meg. nagyon szép.

angiszeged

Sziasztok!
Voltunk tanácsadáson. Bogi megkapta a szurit, olyan büszke vagyok Rá, meg sem nyikkant. Illetve csak feljajdulva mondta, hogy anya és kész! Ennyi volt. Nagyon bátor voltKép ImádomKép Bogi 13800 grammos és 94,5 centis.
A kicsi 4180 grammos és 53 centis. A doki szerint túl van etetve nem szabadna, hogy így hízzon (majdnem 2 kiló 6 hét alatt). Nem igaz, mostmár az is baj, hogy eszik szegénykém..... Úgyhogy diétáztatni kell.Kép 120 tápi helyett csak 60-at adok majd neki szopi után. De az a durva, hogy zokszó nélkül bepuszilja a 120at is. No mindegy kipróbáljuk így!
Megnézte a köldököt is, azt mondta minimális a sérv, és ezt ki fogja nöni 5 éves korára, úgyhogy szerinte nem kell müteni, mert annyira picike! Jövö héten valamikor kell menni Bogival a Sportorvosiba a szemészetre és 2 hét múlva Violának kell kapnia a 2 hós oltást! Meg fog szakadni a szivemKép Ma is megszakadt Bogiért...pedig nagyon jól viselte.

Bogit elvitte apája vendéglöbe ebédelni,meg csavarognak. Hozta neki a laptopot, nagyon édesKép Majd rakok fel róla képet, csak most magával vitte a Bogi. Úgyhogy éppen hütöt takarítok, már nagyon ráfér.Most olvad. A kicsi alszik!

Kriszta,Ildi: Elfelejtettem írni, hogy megszült Évi (Barbaránál és Emökénél, Barbi volt ügyeletbe, nem fogadott szülésznöt, de nagyon meg volt Velük elégedve, ódákat zeng....Kép) Szóval hétfön reggel 6:55kor megszült 3500 grammos és 51 centis a baba (Natasa). Jól vannak!

Hajni: Én nem tudom, sztem a gyerek szempontjából mindenképp jobb, hogy jó óvónéni legyen és sokat foglalkozzon a gyerekekkel. Míg a szülö szempontjából, hogy közel legyen, föleg ha 2 gyerek van vagy több. Éppen filóztam, hogy hogyan viszem el Bogit oviba (ha messzire iratom) ha pl a kicsi beteg, vagy valami.....Vagy egyáltalán, villamosra nem tudom felrakni a babakocsit dögnehéz, gyalog meg messze van. El kéne indulni reggel 7kor, hogy 8ra odaérjünk. Ráadásul ha gyesen vagyok ebéd után el kell hoznom a gyereket, nem aludhat ott. 1 óra az út 4 órát ott van és egy óra hazafelé az út, ha gyalog megyünk. És télen hóba???? nahh mindegy, nem tudom.

Voltunk a Petresi utcai oviba ma délelött. Hááát. Összevont csoportok vannak. Együtt vannak a kicsik a középsösök és a nagyok. Nincs nyelvi képzés (sztem kellene), van néptánc (csak a nagyoknak) és van ének-zene foglalkozás, meg heti 1 torna óra! Viszont nagy az udvara az ovinak ami nagyon klassz!
Majd elgondolom. Holnap megyünk megnézni a Hétvezér utcai ovit is, bár az sincs annyira nagyon közel 2 gyerekkel.....
Azt sem lehet tudni a Petresi ovinál, hogy kihez kerül majd a Bogi, mert összevont csoportok vannak mind a 8 óvónénihez kerülhet.Összesen 4 csoport van 120 gyerekkel. (egy müszakba 1 óvónéni és 1 dajka van a 30 gyerekre..Kép) Összesen 8 óvónö van. Egy csoportnak 2. Egyik délelött másik délután. Szóval még óvónéni alapján sem lehet dönteni, mert nem tudni kinek a csoportjába kerülne a gyerek!
Nehéz ügy, egy életre szóló alapokat kapnak itt a gyerekek. nem mindegy milyen talapzatra építünk! Én nagyon sokat foglalkozom a Bogival, rengeteg verset tud, mesét, éneket, sok fejlesztö játéka van, bö a szókincse,azt szeretném ha okosodna az oviba, és ezt csak akkor érhetem el, ha színvonalas oviba/poedagógushoz iratom be..... A világ végére kivinném oviba,ha jó ovi lenne, ha lenne autónk...Kép

Uhh, bocs a hosszért, megyek megnézem leolvadt-e a hütö!
Sziasztok
Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Karmen, Pipire én mindig adok bodyt éjszakára, mert kitakarózik és én mindig a derekát féltem a legjobban, hogy megfázik. Akkor én ezért nem láttam még lecsúszott pelust:-)

Kriszti, Pipi 9580gr és 83 cm volt 15 hósan. Karmen mi megszenvedtünk a szurival, mert Pipi kirántotta a karját, hiába fogták hárman!! Így összesen háromszor szúrták meg szegénykémet.

Hajni, egy egész zsák csoki hmmmm, nekem tök mindegy német vagy akármilyen, eleve az hogy egy egész zsák, fölzabálnám az egészet:-) Pedig csoki mentes heteket élek, de jön a húsvét és nekem annyi.... Mi ellépünk valószínű Ópusztaszerre hétfőn. Azt olvastam a neten, hogy húsvétolás lesz. Nem tudom ez mit takar, de megnézzük:-) Már alig várom, hogy elhagyjuk egy kicsit a várost, december óta készülünk Ópusztaszerre, de akkor meg betegek voltunk.

nyúlanyó

Reni!

Én is hozzá járok már régóta.(6 éve)Nála szültem,nagyon meg vagyok vele elégedve.Nagyon rendes volt,minden nap bejött hozzám,amíg a klinikán voltam.A terhességem alatt ő adott be nekem 9 napon át vénásan vasat.Csak jót tudok róla mondani.Mindent meg lehetett vele beszélni.
Ha gondom volt,felhívhattam.Nagyon bírom,továbbra is hozzá fogok járni.De van olyan,akinek más róla a véleménye.De engem ez nem befolyásol,továbbra is szuper dokinak tartom.

Ildi
tfildiko

Íme egy bohockodó csirke és egy Pipi műalkotás:Kép

nyúlanyó

Kép

nyúlanyó

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?