A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Így ülök az etetöszékemben
Kép

KornélKép

hvera

SziasztokKép

A babák egytöl-egyig nagyon édesekKép

ViolaKép

Míra tényleg nagyon hasonlít Gábrielre, de tuti, hogy nem testvérekKép Néztem, hogy föként a T zónájuk nagyon hasonló.

LivKép

Gratula a forgáshozKép Hány órát alszik Dávid egyben este?

Moncsi
minike

Sziasztok!
Csak roviden van idom kerdezni. Nektek sem feszul mar a cicitek szoptataskor? Es honnan tudjatok, hogy eleget eszik? Most hogy potlast kene adnom neki, teljesen bizonytalan lettem, hogy egyatalan kell-e? Ugyanis nem igen fogadja el. (kiskanallal adom neki, mert csak igy megy)
Lemertem merlegen kb. 100g-al tobb szopi utan. Ez keves napi 6 etkezesre? (7700g)

csengo
Vendég

Sziasztok!

Rég írtam.
Először is gratulálok a szép és ügyes babókhoz mindenkinek!!! Kép Kép Kép

Mindenkinek (és persze a családnak is) Kellemes Húsvétot Kívánunk!
Kép

Mi is ügyesedünk. Viki 1 hónap után, miután megmutatta, hogy hasra tud fordulni újra fordul (1 hónapig nem akarta gyakorolni). Már sikerült egy hasról hátra fordulás is.
Szépen növöget, már 6,5 kg.

Olvastam, hogy sokaknak nincs táblázat a hozzátáplálással kapcsolatban. Én megosztom tudásom. Kép
Ezt a neten találtam, de egyezik a 2004. decemberi kismama újsághoz adott naptárban lévő táblával.
<!--attachment: Hozz_t_pl_l_si_t_bl_zat-201686.doc*mime_msword.gif*application/msword*36.4**Hozz%e1t%e1pl%e1l%e1si+t%e1bl%e1zat%2edoc --><center><pre>
Kép
Hozzátáplálási táblázat.doc (36.4 k)</pre></center><!--/attachment-->

Ezeket a neten találtam:
<!--attachment: Babaszakacskonyv-201687.doc*mime_msword.gif*application/msword*84.0**Babaszakacskonyv%2edoc --><center><pre>
Kép
Babaszakacskonyv.doc (84.0 k)</pre></center><!--/attachment-->
<!--attachment: bebiszakacskonyv-201688.doc*mime_msword.gif*application/msword*109.6**bebiszakacskonyv%2edoc --><center><pre>
Kép
bebiszakacskonyv.doc (109.6 k)</pre></center><!--/attachment-->

Lesz még más is.
Egy gyűjteményem van a Kismama újságokból, a babakonyha rész. Sajna szkennelni nem tudom, de leszedema netről, és azt is felrakom, amint tudom.
Remélem hasznát veszitek majd a file-oknak.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

sziasztok,

Csodálatom Csirkesznek, Ceditnek és az öszes kismamának, aki képes folymatosan nyomon követni vaalamennyi hozzászólást. Én mindig megpróbálom, de mire végig olvasom az egészet, már elfelejtem mit is szerettem volna írniKép Hja...
Persze egy örökmozgó kis manóval az ölemben vagy a hátam mögött ez nem is csoda.

Csengo
persze nem tudom az orvos mit mondana, de az az igazság, hogy én az anyatejci pártján vagyok. Ha a baba egyébként szopik és utána nem kéri a pótlást akkor ne adj nekiKép
Próbálj meg szopi elött egy órával fejni a nem " használt ciciböl(tejszaporitás).

elvileg ilyenkor 150-200mg-ot kellene szopnia, na de melyik baba átlagos?Kép
Én idegeskedés helyett a babának hiszek. Majd kér enni, ha éhesKép

MosziKép
KösziKép Kép Kép

Pusz:
Vera

hvera

Áron-AndiKép
Nem semmi fotókat tudsz készíteni! Kész költemény ez a kép a hóvirágokkal és a szuper kisfickóvalKép
Nem biztos, hogy a fogzás kezdődött meg a mindent-szájba-gyömöszöléssel. Ez is a megismerés folyamata náluk, ha már tapintásra ismernek azt-azt a babák, alkezdik megkóstolni is a dolgokat. Ettől függetlenül egy-két korai fogacska is meghúzódhat a dolog mögött, de nem hiszem, hogy erről lenne szó.
Könnycsatora elzáródásKépKép Remélem a masszír segít!

MoncsiKép
Te panaszkodsz, hogy sokat írtunk??!!KépKépKép
Botond este 8-tól alszik hajnali 4-6-ig, ami ugye 8-10 óra alvást jelent. Bevallom derekasan, hogy én nem kelek fel fejni. Nem azért szoktattuk le őkelmét az éjszakai viribülésről, hogy önként és dalolva éjszakázzak nagy magányban a fejővelKép Reggelre ugyan érzem, hogy feszesebbek a cickók, mint egyébként napközben, de egyáltalán nem vészes (na jó, hajnal felé azért már nem megy a hason alvásKép). Ez most már 3 hete így megy nálunk, és egyáltalán nem veszem észre, hogy ez a tejgyártás folyamata ellen hatna. A kisfickóm szinte csak szopizik, mert azt a kevés almát, amit megeszik aligha lehetne hozzátápinak nevezni.Kép
Mocorgó nagyon édi ezzel a csodálkozó arcocskávalKép

ViolaKép
Nagyon jók a képekKép A családin a csajszid "dolgozósra felhúzott body ujja" tetszik, a másikon meg mondanom sem kell, hogy a csalafinta mosolyaKép

KormiKép
A múltkor elfelejtettem írni, hogy a férjednek abban tényleg igaza van, hogy Te nyitod nagyobbra a szádatKépKépKép Legalább is a kép tanúsága szerint. Titokban hozzáfűzöm, hogy kb én is ekkora oroszlánszájjal próbálom etetni Botit.

LauKép
Gratula négykézláb-Bazsihoz. Meg kell őt zabálni a képekenKép Tisztára nagymenő az utolsó, támaszkodós képen. Ebben a pózban akár már hódíthatna isKép Engem legalább is levett a lábamról.

AnitaKép
A te nyuszis-pólós húsvéti Esztis képed is nagyon tetszik. Bár azért megkérdezném malackát is, hogy ő szereti-e jobban Esztit, vagy Eszti szereti-e jobban Malackát?KépKép

LivKép
Dávid ügyiKép Úgy látszik mindig megérzi, ha türelmetlenkedsz, mert mihelyt megírod nekünk, hogy mi-mindent szeretnéd, ha csinálna, már csinálja is napokon belül. Jól bírja a tempót a kispasiKépKép Egyébként a gyerekideggyógyi barátosnémmal nem tértünk ki ennyire részletesen a forgások mibenlétére és irányára, de azt hiszem a 8 hónapos korukra kb nagyjából mindenhogyan illik nekik forogni, de szerintem ezalól az időpont alól is vannak kivételek, és egészséges babák, akik ennél is később kezdenek el pörgölődni.

Trompipi-AndiKép
Még az a szerencs, hogy pipkének csak két kacsója vanKép Különben ha több lenne azokat is tömhetnéd tele nyuszivalKépKép Persze ezzek a kettővel is igen szuperül néz a Húsvét elébe kisPipike.

GnéKrisztiKép
Most olvasom, hogy szegény csajszidnak kengyelben van a lába. Minden elismerésem az övé, hogy ilyen strammul viseli, és megy nektek a hatalmas drukk, hogy rendbe jöjjön hamar a lába. A dokit meg küld el hozzám egy rettentő leteremtésre, mert szerintem szemétség minden dokitól, aki beteget rendel vissza meghatározott időpontra, és ő maga meg cseszik megjelenni, vagy a távolmaradásáról a kedves beteget értesíteni. Úgyhogy küldök egy hatalmas láda recsegős-ropogós mennydörgét, és vágd a fejéhez legközelebbKépKép

CsengoKép
Nehéz ezt így távolból megmondani, hogy elég-e a tejed, vagy sem. Ha szereti a lurkó a hozzátápit, akkor a magad megnyugtatására (és esetleg az ő éhségére) most add neki pár napig. aztán jópár nap után kipróbálhatod, hogy csak szopival nyűglődik-e, vagy ugyanolyan nyugodt, mint a tápos hozzátápival. Ekkor aztán tényleg el lehet majd dönteni, hogy mi a helyzet a tejcsi terén. Szerintem azonban most már ne aggódj a hozzátápi miatt, fontos, hogy eddig ment a szopi, és most is van tejci, nem fogyhatott el az teljesen, tehát a plusz kajcsi mellett is jut egy kis immunrendszert támogató babakedvence tejecske is a babádnakKép A lenyéeg, hogy Te isé ső is kiegyensúlyozottak és elégedettek legyetek.
Az én cicm a már említett reggeli kis feszüléstől eltekintve nem feszül, és csak onnan gondolom, hogy Boti eleget eszik, hogy a kajcsi után úgy elnyúlik a karjaimban, mint a nagyalföld, akkorát böfizik, mint Fekete Laci a 10 kg csirkemell után, és a következő 3 órát kibírja kaja nélkül. Na, és a pisis pelus is mindig garantálva.

TimócaKép
A szupi kis húsvéti képed alapján nem is hiszem el, hogy ez a mosolygós kislány ugyanaz a némber, aki egész nap sivít az anyujánakKépKép Egy ilyen aranyos Livike nem készítheti ki az anyujátKépKép

MagiKép
A képek egyszerúűen fantasztikusak. Az orraesős a kedvencem, még a férjemnek is megmutattak. Rögtön mondta is, hogy jó nagy kópé lehet a kiskrapekKépKép Szóval eljött nálatok az akaratomat-próbálgatom időszak. Na hálát adok az égnek, hogy mi még nem tartunk ott, bár egy-egy hevesebb hisztiroham azért már nekünk is van a hátunk mögött.

Kedves KornélKép
Mondd meg légyszi az anyukádnak, hogy igen tetszik, ahogyan ücsörögsz és vigyorogsz az etetőszékedben, és mondd meg neki még azt is, hogy az én anyukám is legalább olyan boldog, mint a tied, hogy én is ilyen gömbölyű vagyok, mint Te.
Üdv: Botond

MosziKép
Gartula forgó VikinekKép Köszi a recepteket.

Nekem lenne egy kérdésem: amikor elkezdtétek akülönböző gyümiket adni a babáknak, akkor rögtön meg tudták emészteni? Csak azért kérdezem, mert Boti pár napja megeszi az almát, sőt 2 napja majdnem egy egészet is eszik 11 körül, de a kasijában felfedezni vélem a lereszelt alma rostjait. Normális ez így??? A kaka egyébként normál állagú, és őt sem gyötörték extra szelek, vagy hasfájás, csak fura, hogy a gyomorsav, a bélnedvek és egyéb jóbarátaik nem bántak el az almával.

Na csűrök pihizniKép
Jó szorgoskodást és tojásfestét holnapra mindenkinek.
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok'
Elso kep a babaneten a fiamrol. (hatha Esztike megkuksizza). Igaz meg januari a kep.

Vera, sajnos nekem eleve csak az egyik mellembol szopik a baba, es csontra kiszivja.
csengo
Kép
Vendég

Sziasztok!

A NCL-en található recepteket összegyűjtöttem. Nekem ezen felül van még, de nincs időm gépbe vinni. Remélem ez is segít majd nektek.

<!--attachment: Kismama_babakonyha1-201717.doc*mime_msword.gif*application/msword*230.4**Kismama+babakonyha1%2edoc --><center><pre>
Kép
Kismama babakonyha1.doc (230.4 k)</pre></center><!--/attachment-->

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

<!--attachment: Kismama_babakonyha2-201721.doc*mime_msword.gif*application/msword*243.2**Kismama+babakonyha2%2edoc --><center><pre>
Kép
Kismama babakonyha2.doc (243.2 k)</pre></center><!--/attachment-->

KépKép
Kép
moszmota

<!--attachment: Kismama_babakonyha3-201729.doc*mime_msword.gif*application/msword*241.7**Kismama+babakonyha3%2edoc --><center><pre>
Kép
Kismama babakonyha3.doc (241.7 k)</pre></center><!--/attachment-->

KépKép
Kép
moszmota

<!--attachment: Kismama_babakonyha4-201732.doc*mime_msword.gif*application/msword*205.8**Kismama+babakonyha4%2edoc --><center><pre>
Kép
Kismama babakonyha4.doc (205.8 k)</pre></center><!--/attachment-->

KépKép
Kép
moszmota

<!--attachment: Kismama_babakonyha5-201735.doc*mime_msword.gif*application/msword*118.8**Kismama+babakonyha5%2edoc --><center><pre>
Kép
Kismama babakonyha5.doc (118.8 k)</pre></center><!--/attachment-->

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, a férjem perceken belül kitúr a gép elől. Kép

Kívánunk mi is mindenkinek nagyon Kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!Kép

Én a babaszobán találtam jópofa recepteket, dietetikus is ír róla véleményt:
http://www.babaszoba.hu/services/recipe

Minden baba csodaszép, kreatív mamáknak külön gratula a gyönyörű húsvétos képekhez! Kép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat éjjeli fejés ügybenKép

CsengoKép

Nagyon édi a legényke ezzel az örömködö arcocskávalKép Tejmennyiséggel kapcsolatban nekem is többször voltak már kétségeim, de aztán valahogy mindig megnyugszom, mert Gabriel szépen fejlödik és elégedettnek tünik. Egyebként nekem sem feszül már úgy a mellem szopi elött, mint régebben, de már eldöntöttem, hogy ezen nem fogok rágódni, mert azt tényleg a tejcsi rovására mehet.

MosziKép

Köszi a recepteket´Kép

CsirkeszKép

Köszi a bókot, szépen bezsebeltük. Június elején már otthon lesztek? A tali miatt kérdezem, mert én május végén megyek haza és június elsö két hetében még tuti, hogy otthon leszek.

LányokKép

Ma vérzett Mocorgó fogínye. Lehet ez a fogzás miatt vagy inkább felsérthette valamivel?

Jó éjszakát!

Moncsi
minike

Sziasztok!

Nagyon késő lett mire végigolvastam mindent, ezért miost csak címszavakban Kép

Képek gyönyörűek :
CSirkesz, Liv, Andrea, Moncsi, Viola, Lau, Ani, Andi, Gabóca, Magi, Vera és Csengő első képe! Kép

CSirkesz! Kép Én ilyenkor tudok magamra egy kis időt szakítnai Kép Írtam már a vizsgákkor is, hogy én alapban is éjjeli bagyoly vagyok.. Kép Bocs, hgy lefrufruztam Botit, nekem úgy tünt a képen! Kép HASONALVÁS nem megy reggelre?? Én a terhesség 4 hónapja óta nem tudok hasonaladni, mert nyomnak a cickójaim! Kép

Viola! Szomszédok Kép

Kriszti! Jó, hogy megszoktátok a kengyelt, az elmaradt rendelés viszont nagyon gáz., Jól rátok jár mostanában a rúd.. Kép

Andi! Kép Pipike UH-hoz drukk megy. Azért egy ilyen költözés elég komoly macera.. Kép Pipkét csak Te fogod tudni megjavítani.. Kép

Kata! Extragyógypuszik is útrakeltek! Kép

Cedit! Fűszer: Tul.képpen én eddig mindent a saját husilevesünkben főztem meg, a normál fűszerezéssel .. Kép /kivéve cékla - ott pici só, + vegeta/ Az izlelőbimbós dologban én picit szkeptikus vagyok.. Kép

Macsek! Kép Forgolódsá! Kép

Nikk! Rájottem: Lili biztos azt hitte Bandusnak névnapja van, azér tkarta minden áron a fülét cimbizni! Kép Mailt megkaptam, majd egyeztetünk! Kép

A Talit már nagyon várom! Kép Lehetne havonta rendezni, és akkor a "nagyon vidékiek" /Csirkesz, Moncsi/ is eltudnaának valamelyikre jönni Kép

Andrea! Jó, hogy sok a programotok, de azért én a szemészetnél és a dévényezésnél jobbat is tudok! Kép

Moncsi! Én bavallom lusta disznóü vagyok, "száz éve" nem fejek, éjjel soha nem is fejtem. Nem érzem hogy gondok lennének a mennyiséggel! Kép

Lau! 4kézlábhoz grat! Kép

Liv! Kép Forgás: Na ugye ! Kép

CSengő! Szopi ügyben ne légy elkeseredve, talán emlékszel, hogy Magiéknál is volt egy tápis időszak, aztán Zoli magától visszaállt a szopira. Nálatok is alakulhat még a dolog. Ha meg nem, akkor is nagyon ügyes vagy, hogy eddig sikerült. Amióta nem fejek, azóta nem nagyon szokott feszülni a cickóm, csak ha nagyon elhúzódik a két szopi között az idő (pl. suliban vagyok) ill. reggelre kicsit.

Gabóca! Milyen homeós szereket használtok? Én csak a camomillát ismerem fogzásra.

Magi! Rossz Zolika Kép Egyetértek CSirkeszzel, lehet hogy a határait próbálgatja, és csak rajtatok múlik, hogy hol lesznek azok!

Vera! Hétvége, utazás Kép Forgás nálatok legalább produkálta magát. Én nem tudtam sokáig elhitetni anyámmal, hogy tényleg forog a manó, mert ha itt voltak, mindig "lefagyott"! Kép

Moszi! Kép Forgás - grat! Kép Örülök, hogy jöttél! Kép Köszönjük a sok redceptet. Kép

Motiot Ottójának Nyuszi ünnep alkalmából minden jót, remélem tojik valami szépet Ábelnek! Kép

Mindenkinek gazdag, zsíros Nyuszit, megfelelő mennyiségű tojglit és kölnit a megfelelő egyéneknek, és csak óvatosan azokkal a zsíros sonkákkal! Kép
Puszi:
Lili és Macs
maccs

Magi, csúcs az ülős-alvós kép.

Moncsi, Dávid kb. este 10-től reggel 1/2 7-ig alszik, szóval 8-9 órákat.

Csengő, szerintem tök mindegy, hogy mennyiket eszik és hányszor, ha annyit eszik, amennyi jól esik neki. Az a lényeg, hogy jól lakik, nem éhes.
Dávid 5,5 hónapos koráig naponta 5x evett 200-250-eket. Most meg 1,5 óránként. Tegnap elővettem a mérleget, és lemértem pár szopit, hogy tudjam, mennyiket eszik, mert kíváncsi voltam, miért eszik naponta 8x-10x, már egy hónapja. 130-140 grammokat eszik! Soha nem evett ilyen keveseket. De mit csináljak? Ha egyszer ennyit kér, akkor ennyi.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Ui.: Csengő, eszembe jutott még valami. Olvastam egyszer az egyik babaújságban, hogy egy anyuka írta a gyerekorvosnak levélben, hogy a kisfiának a "hivatalos" adag 700-800 gr körül lenne, de ő csak 400-at eszik naponta! Ezért befeküdtek kivizsgálásra, több napig kórházban voltak, semmit nem találtak, minden oké a babával, tej is van elég a mamának. Erre írta válaszként a gyerekorvos, hogy ugye, ez a fránya mérleg (és ezt mondom pont én, aki 5,5 hónapos koráig megszállottan mértem Dávidot, de tök igaza van az orvosnak), ha nem lenne, akkor anyuka nem aggódott volna, nem feküdtek volna be kórházba amiatt, hogy keveset eszik a gyerek, hanem nyugodt lett volna, hiszen a babája nem éhes, nyugodt, kiegyensúlyozott, jókedvű, egyszerűen ő jobban hasznosította a kevesebb tejcsit, mint más babák.

Bocs, hogy időnként több részletben küldöm el a hozzászólásaimat, de szarakodik a gépünk, időnként magától egyszercsak kikapcsol, és így legalább nem veszik el az egész hozzászólásom, hanem mindig csak egy rész.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Mara kicsit kezdek megnyugodni taplalas ugyben. Koszi a biztatast. Most erzem hogy van tej a cicimben es eleg is neki. Azert megnyugtato, hogy ott a polcon a tapszer es ha kell rogton adhatom neki. Azert meg jo lenne, ha az ejszakat ujra ataludna...

Moncsi, en ugy tudom, hogy ha veres a foginye, akkor tort at a foga. Nalunk nem volt, de lehet hogy csak en nem vettem eszre.

Csirkesz, nalunk szopi utan nem kifekszik a gyerek, hanem elkezd kurjongatni. Erre kepes hajnali 3-kor is. Amugy o mar atallitotta az orat es fel6-kor kel... Holnap mar jo leszKép

Koszmot en sem tudom levakarni a fejerol, kerdeztem a vedoneneit, azt mondta, hogy nem is latszik, ne csinaljak vele semmit. (en azert latom)

Forgas nalunk is ugy ment hogy mar honapokkal azelott, hogy rakapott volna, mar lattam forogni. De igazabol csak par hete csinalja percenkent. Egyfolytaban forog. Viszont meg nem ul, nem emeli meg a popojat es nem is maszik. Szerintem eleg neki, hogy igy gorgetve magat mindent meg tud szerezni.

Mindenkinek aldott Husvetot:
csengo
Vendég

Liv, eddig tenyleg en is ugy gondoltam, hogy minden oke. De most nagyon nyugos volt, orankent akart enni es ami rosszabb ejjel is.
Egy honappal ezelott 600g-ot hizott, most 200-at. Csak ezt a 200-at is az utolso heten, mert amikor beteg volt, sokat adtam neki inni (cicibol)Mivel beteg voltam, gondoltam biztos nem eleg neki. Egy napig tapszert adtam neki kiskanallal, meg este tejpepet. Azutan 3 orat vart a kajaval es jokedvu lett. Viszont tuletetni sem akarom, mert a kiskanalas evest nagyon elvezi, lehet hogy csak azert evett pluszba?
Most ugy latom, hogy szopi utan mar jatszana es nem varja a kajat, igy most nem adok neki, csak tejpepet.

Annak en is nagyon orulok, hogy feleves korig sikerult szoptatni, a tobbinek mar nem tulajdonitok nagy jelentoseget. HA van tejem jo, ha kozben nem lesz, akkor mar nem fogok sirni.

csengo
Vendég

Eszembe jutott még valami, bocs, hogy már megint én. Kép
Tegnap a férjemmel arról vitatkoztunk, hogy az nem jó, ha a kúszás kimarad (ezt mondja a férjem), vagy az, ha a kúszás ÉS a mászás is kimarad, és egyből két lábra áll a gyerek (ezt mondom én). (Mármint olyan szempontból nem jó, hogy a kúszás-mászás hangolja össze a két agyfélteke működését, és ha ezek kimaradnak, diszlexiás LEHET a gyerek, állítólag.)
Ti mit tudtok erről?

Liv

Kép

Kép
liv

TöpikeKép
Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Azonnal indulunk húsvétolni a Zemplénbe, csak apuka bezárta a kocsiba a kocsikulcsotKép. Most a felettünk lakóval próbálják kinyitni az ajtót különböző szerszámokkal. Sajnos az egész nap a bolt előtt álló autótolvajok most még valszeg alszanak, pedig őket kérte volna fel erre a testhezálló feladatra. Igaz, ők úgy törték fel a mi autónakt anno, hogy beverték az ablakot...
Remélem, hamarosan kinyílik a kocsiajtó és folytathatjuk a pakolászást.

Költözés: nem sikerült az állás, amit megpróbáltam, most pedig nem tudok többről, ami nekem való lenne. Így egyelőre várunk, de a hosszútávú tervünk az, hogy visszamegyünk, amint lehetőség adódik rá.

UH: minden rendben van mind hasilag, mind koponyailag Pipikével. Kis refluxa van, amit remélhetőleg kinő.

Liv,
én azt olvastam, hogy vannak babák, akiknél a mászás (négykézláb) marad ki, és ez semmiféle gondot nem jelent. Talán pont itt, a babaneten (rendelő) olvastam, de ebben most nem vagyok biztos.

Közben egyfolytában felugrálok az ablakhoz, hogy kövessem a fejleményeket autónyitás-ügyben. Azt látom, hogy a férjuram tanácstalanul telefonálgat, a szomszéd meg már eltűnt... Így az első mondatomat, amivel kezdtem ("Azonnal indulunk húsvétolni a Zemplénbe") most módosítanám. A helyes az lenne: indulni akartunk húsvétolni a Zemplénbe...

Megyek, hátha tudok vmiben segíteni. Majd jelentkezem. Ha mégsem, az azt jelenti, hogy vagy ki tudtuk nyitni és elindultunk, vagy vki kihívta ránk a rendőröketKép.

Nektek is kellemes húsvétolást!!!Kép

Andi
Vendég

Kép

KELLEMES HÚSVÉTOT MINDEN BABÓNAK ÉS MAMINAK!

UI:Minden babás kép nagyon szuperKépIgazán büszkék lehetünk a babáinkra.Már nagyon várom a topik találkozótKép
Sajnos időm a szakdili miatt kevés, így csak olvasni tudlak benneteket,remélem hamarosan befejezem és akkor aktívabb leszek a topikban.

Puszi
Noémi+Heléna
fantikbaba

Sziasztok,

Ma eléggé összetörten ébredtünk a nagy utazás után, csak a fiam konstatálta, hogy itthon van és most tombol, mint rendesen:/

Nagyon jó lenne már egy találkozó, nálunk itt a környéken nem ismerek egy kismamát seKép, és nagyon hiányzik, hogy megbeszéljem a dolgokat valakivel.

CsengoKép szoptatási ügyben kitartás, az ismerösöm is csak egy ciciböl szoptatott, de az kitartott a baba egy éves koráig. A babáknak az anyatejci a legjobb.Ja, és 6-8 hetente van fejlödési ugrás, olyankor pár napig kérhet óránként cicit. Nem kell megijedni, a tejelválasztás ezalatt az idö alatt újra beállKép

NoémiKép
Heléna gyönyörü. Kornél is inkább szárnyas, mint nyúlpárti. Van egy pöttyös csirkénkKép Igérem lefotózom vele aztán megosztomKép

Trompipi AndiKép
irány Zemplénbe? Kocsi? Rendörség?
UHKép

LivKép

Én is úgy tudom, hogy a modern kutatások szerint nem baj, ha kimarad a kúszás-mászás. Én már ennek is örülnékKép Na de majd a fiank úgyis eldöntik mennyire szívlelik meg az orvosi véleményeketKépDávid kukucsKép

Nálunk Kornél a mai napig kb. 7x eszik ciciböl és emellett 1 üveg bébikaját is magába töm, hízni meg alig hízik annyit forog meg mozog (200g/hó). Engem nem vitt rá a lélek, hogy minden kajánál mérlegeljem. Nem díjbirkózóKép

MosziKép RceptekKép

GnéKrisztiKép
KengyelKép de a lányod nagyon ügyes Kép

MacsKép
Kösz a bíztatást, az apjánál, már itthon is hátára fordult, igaz nálam nem akarKép

CsirkeszKép
Botond fiadnak férfias kézfogását küldi KornélKépRemélhetöleg hamarosan élöben is átadhatja.

MagiKép
A képek fantasztikusakKép
Most megyek Kornélt altatniKép
Pusz:

Vera

hvera

CsajszikKép
Nem írtatok nekem a kaksi-kérdésemre választ!!! Irgum-burgum, a férjemtől hiába kérdezem!

CsengoKép
Kiscsákó nálunk is átállította már az órát, mert a 6-os szopi után rendületlenül brümmögött és dünnyögött az ágyában, kaparászta az utazó ágy orkán-anyagú falát (mennyei és idegnyugtató hang), úgyhogy ezek után mi szülők sem lapíthattunk továbbKép

JudyKép
Rég jártál erre, remélem minden oké nálatok!!!

Csirkesz
(a szuper-giga vidéki, de egyszer hazamegy és nem lesz azKép)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép
Kaki, a reszelt almától nekünk is voltak darabkák, én azt ajánlom inkább párold az almát és törd össze, Boti biztosan gyorsan nyel, nem rágja meg, így marad a pocijában aztán így kerül kiKép

Azért egy hozzáröffenésre van időmKép

Noémi
fantikbaba

SziasztokKép

MagiKép
Nagyooonn jóóóóóóó az orradőlős képKépKép

VeraKép
Kornél nagyon édi a székébenKép Látszik, hogy nagyon tetszik nekiKép

CsirkeszKép
Én mintha azt olvastam volna valahol, hogy vannak olyan kajcsik, amik simán látszanak a kakiban. Például az egész borsón, meg ilyesmin sem kell meglepődni. Az a baj, hogy nem tudom, hol láttam ezt a cikket.
Malacka mellett Botid is befutó ám EsztinélKép

CsengoKép
A fiacskád tényleg úgy nevet, mint Eszti. Ráadásul láttam, hogy a kép neve: "Kismiki boldog". Mi meg "Kismaki"-nak szoktuk nevezni EsztitKép
Malacka és Csirkesz-Boti mellett persze Kismiki is beférkőzött Eszti szívébeKép Egyelőre nem tud dönteniKép

Koszmóra nekem is azt mondták, hogy ha nem csinálok vele semmit, akkor is eltűnik. Néha olajozom, meg kicsit dörzsölgetem textilpelussal vagy babakefével, de nekem nincs szívem erősen vakarászni, így valószínűleg a koszmónak meg sem kottyan a tüsténkedésemKép

MosziKép
Nagyon köszi a babás recepteket, el is mentettem az összeset magamnakKép Gratula a forgásokhozKép

TrompipiKép
KocsikulcsKépKép UH: HurráKép

LivKép
Dávid olyan aranyos a kukucskálássalKép

NoémiKép
Heléna, mint mindig, most is gyönyörűKép

Amúgy is minden baba gyönyörű ittKép

Puszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Kép

Bocs de ezt a képet nem tudtam kihagyni, kiharapott egy darabot a csokiból amig fotóztam, hát többet nem adom a kezébe.A szájába nyúltam, hogy kivegyem a darabkát.Remélem nem lesz baja tőle.
fantikbaba

Csirkesz, meg este akartam irni, hogy nem baj a darab a kakiban, de a jobb az lenne ha nem lenne. Ez azt jelenti, hogy nem emesztette meg. En eloszor almalevet adtam neki, aztan pepet, a reszelt alma majd kesobb jon.

Miki is kacsingat masfele, tetszik neki Helena meg Pipike is, na meg az osszes kislany, de a meztelenkedos kepeket nem engedem nezni neki!
Botinak meg uzeni, hogy kesz a harcra:

Kép

csengo
Vendég

CsirkeszKép

Én a gyümiket 2 percre a mikróba rakom, aztán tejjel összeturmixlom, így nincs baj.
Vera

hvera

SZiasztokKép

Jöttem mindenkinek KELLEMES HÚSVÉTOT kívánniKép!

Sajnos nálunk nem túl jó a helyzet,tegnap dokit hívtunk mert újra kezdte Míra a sugárba hányást.Nem talált semmit ezért maradt az,hogy valami vírus okozhatja a "rókát".Szegényke még ma is öklendezik,meg éhes is mert kisebb adagokat kap,különben jön is vissza nekiKép.

Csirkesz

Nálunk is van hogy emésztetlenül látom vissza a kajcit a pelusban,de ez a ritkább.A színe utal arra főleg,hogy mit hamiztunkKép.Viszont a banánnal már nagyon óvatos leszek,3-ból 2-szer utána kezdődött a hányi+most a kakiban még a tegnap elötti rostokat láttam viszontKép.

Andi

Remélem elindultatok azért...Kép!Szuper,hogy minden rendben van Pipikével!!!

Noémi

Nagyon mothos HelénádKépKépKép!

Most ennyi mert ordít a kis Róka-Míra!

Viola
h_viola

CsirkeszKép
ugyan már kérdésedre többen válaszoltak, de annyira megijedtünk a leszidástól, hogy leírom a mi tapasztalatunkat is.Kép Bernát 5 napja kap almát és tegnap banánt, de nálunk is szinte változatlan formában ürül, csak a színe változik. Kép Ahogy visszaemlékszem Donátnál is elég sokáig ez volt a helyzet, akkor a védőnő teljesen megnyugtatott, hogy ez normális, most még nem kérdeztem meg tőle.

LivKép, NoémiKép
nagyon jók a képek! Kép

Andi Kép
jó utat kívánunk! Persze csak akkor, ha be tudtok jutni az autóba. UH: jó, hogy mindent rendben találtak.

MosziKép
köszönjük a recepteket!

Magi Kép
mit adtok Zolikának, hogy ilyen rohamléptekben fejlődik? Nem mondtátok még neki, hogy 6 hónapos korban korai még az álldogálás? Kép

LivKép
én erről nem hallottam semmit. Nem értem miért lehetne diszlexiás egy gyerek attól, ha kihagy egy mozgássorozatot. Legközelebb ha jön a dokinéni megkérdezem tőle.

KrisztiKép
sajnálom, hogy ennyi rossz dolog történik veletek. Kép Még szerencse, hogy Adrienn ilyen jól viseli a dolgokat. Kép

Na,úgy látom lassan be kell szállnunk a harcba. A végén még egy csajszi sem marad nekünk. KépKép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Csirkesz
Nálunk volt ugy hogy a főzelék ugyan ugy jött ki mint ahogy bement Kép se állagba se szinbe nem volt változás KépAkár a pelusba is önthetném egyből Kép Kép

Liv
ezt én is hallottam,még nem olvastam utána,de majd én is megkérdezem a védőnőt.Az újabb verziót ,hogy nem baj ha nem mászik ,kuszik még nem hallottam csak a rosszabbat Kép

Moszi
köszi a recepteket Kép

Viola
Drukk Mirának hogy ne legyen semmi baj.

Minden baba gyönyörű a képeken Kép Kép

Nagyon boldog húsvétot mindenkinek és persze sok locsolót Kép Kép Kép
Az utazóknak jó utat.

Kép
Kép
nikk0830

Két kérdés, visszaolvasás nélkül:
Meddig normális, ha egy babának nincs kakija?
Mit nevezünk "kutyázásnak"?

Puszi, még egyszer kellemes ünnepeket mindenkinek,

Liv és Dávid

Kép

Kép
liv

Liv, a kerdes nem ilyen egyszeru. Attol fugg mit eszik. Ha csak anyatejet, akkor az 1 het is normalis (10 napot mondanak). Nalunk a leghoszabb szunet 4 nap volt.
Nekem eleg volt par kanal teat adni neki (edeskomeny). Van aki a kecskemeti szilvapepet adja ilyenkor. (ebbol is csak 1-2 teaskanal!)

Szerintem ird le mit evett, hatha a banan vagy valami hasonlo a ludas. Miota nem kakilt?
csengo
Vendég

Liv
Én répánál,almánál vettem észre hogy fogja a kakit,azokat csak magába nem is adtam többet.Próbáltam utána olyat adni ami hig székletet csinál.Ilyen a körte alma-öszibarack sárgabarack.Én sárgabarackot adtam,az jó volt,csak ő kiütéses lett tőle,mert ugye az üvegen 5 hótol volt a táblázatba pedig 8 hó volt.Az édeskömény ahogy Csengő irta az is jó vagy pedig kamillatea cukorral.
Kutyázásnak szerintem 4kézláb állva elöre hátra mozgást értik.

Kép
Kép
nikk0830

Akkor lehet, hogy nálunk is az alma és a répa a ludas, mert tegnap azt evett. Azonkívül mostanában csak őszibarackot, de biztos nem az okozza, mert azzal eddig se volt semmi gond, viszont az alma és a répa most új volt neki, ráadásul elég sokat evett is belőle.
Ez a harmadik nap, hogy nem kakilt, eddig még sose telt el egynél több kakamentes nap.

Kép

Kép
liv

Próbáld ki úgy hogy kevered vmivel,krumplival vagy gyümivel,ugy nem fog annyira.Remélem helyre áll a rend hamar Kép

Még egyszer boldog husvétot

Kép

Kép
Kép
nikk0830

Most jutottam csak géphez, úgyhogy kicsit utólag - bár még közben - mindenkinek boldog Húsvétot kívánok!

Vera: hát igyekszem sokmindenre reagálni, a titok az, hogy miközben olvasom a hsz-eket, jegyzetelek, hogy ki miről írt Kép 1-1 szóról aztán már beugrik. De most tuti nem fogok mindenre, mert rohanvást vagyok nagyon.

Liv: én Andrisnak minden nap olyat adok inni, ami hajt (őszi, sárgabari), mert különben kis borsónyi, max. diónyi sűrű kakikat szenved ki naponta többször. Volt 2 hetünk, amikor csak 3-4 naponta, a végén már glicerines kúpot adtam neki, nehogy baj legyen. A baracklékből viszont már megiszik 100-200 ml-eket, és így minden ok.

Nektek nem borul fel teljesen a napirendtek az ilyen "vendégeskedésekkel"? Andris ma egy hunyásnyit se aludt napközben, úgyhogy mire 5-re hazaértünk olyan fáradt volt, hogy már aludni se nagyon tudott, fél óránként felébredt és nyüglődött szegény, aztán alig bírtam megvacsiztatni, mert folyton elaludt.

Cedit
cedit

Hahó Lányok! Kép

Már nagyon-nagyon régen írtam - de a hozzászólásokat mindig végig olvastam és a képeket is megcsodáltam.

A babák egytől egyig nagyon szépek, csak ámulok bámulok, hogy napról napra hogyan fejlődnek és mindig újabb produkcióval állnak elő. Kép
Ezzel ellentétben nekünk még fogunk sincsen, a hátrafelé kúszást is abbahagytuk Kép, és a forgás is csak hasról a hátunkra megy.

Edit! Kép De-de teljesen felborul a napirendünk ha vendég áll a házhoz. Érdekes, hogy míg a vendégek még nálunk vannak, nincsen semmi gond, de ha kiteszik a lábukat .... akkor kezdődik a bömbi, nyüglődéses projekt. Hát igen, ilyenkor már annyira fáradt, hogy nem tud elaludni.

MINDENKINEK NAGYON-NAGYON BOLDOG HÚSVÉTOT KÍVÁNOK!

Kép

Pedit
pedit

Ui.: Lehet, hogy kissé morbid a sárkányos kép, de nekem annyira megtetszett ...

Edit
pedit

Sziasztok!!

Sajnos, most nem tudok reagálni a hsz-ekre, a képeket azért végignéztem, és nagyon-nagyon szépek a babák.
Leírom itt is, milyen kálvárián mentünk keresztül pénteken Képzeljétek, én hülye barom, otthagytam a hordozókájában Balázst, épp almát szerettünk volna enni, mikor Ákos behívott a szobába, már nem is emlékszem mi miatt. Gondoltam, berohanok, gyorsan megbeszéljük és jövök vissza. Kb. fél perc múlva hallok egy puffanást, rohanok ki, Bazsi ott fekszik a kőpadlón, leesett a hordozókájával együtt kb. 1 m magasból Azonnal felsírt, nagyon keservesen, de kb. fél perc múlva elcsendesedett...kezdett lecsukódni a szeme, én mint az őrült rázogattam, de nagyon bágyadt volt. Újra kinyitotta a szemét, de láttam, hogy valami nem stimmel. Azonnal hívtam az egyik barátunkat - férjem dolgozott - aztán a férjemet, hogy rohanjanak haza, mert orvoshoz kell vinni, majd a mentőket. Amilyen ideges voltam, nem jutott eszembe a mentők száma, elrohantam a telefonkönyvért, közben zokogtam, Ákos rohant mögöttem, ő is nagyon sírt, mert látta, hogy pánikban vagyok. Állandóan azt ismételgette, hogy miatta esett le Balázs, ő a hibás, próbáltam nyugtatni, hogy nem ő a hibás, nekem kellett volna figyelnem. Na, a lényeg, hoyg amig a mentők ide nem értek, állandóan Balázst rázogattam, mert le akart csukódni a szeme, nagyon megijedtem és féltem, hogy nagyobb baja esett. Közben befutott a barátunk, megjött a férjem, mert elrohant a munkahelyéről, ketten próbáltak nyugtatni, hogy semmi baj nem lesz. Ákos nagyon félt, azt mondta, hogy ne hívjuk a mentőket, nehogy elvigyék kórházba Balázst, mert akkor nem lesz többet kisbabánk Megérkeztek a mentősök, nagyon rendesek, nyugodtak voltak, bevittek minket a Bethesdába, akkor már, mikor a mentőben ültünk, Balázs már nem volt annyira bágyadt, de elaludt a mentőkocsiban. Sírva kérdeztem a mentőstől, hogy ez normális-e, azt mondták, hogy nem lesz semmi baj. Beértünk a Bethesdába, megvizsgálták, röntgen, ultrahang, szerencsére minden negatív volt, akkor már Balázs is mosolygott, sokkal élénkebb volt. Biztonság kedvéért felvettek minket 24 órás megfigyelésre a csecsemőosztályra. Felmentünk férjemmel együtt, ott megvizsgálta őt a doktornéni, teljesen elbűvölte akkor már őt Bazsi, mosolygott rá, huncutkodott, a nővérekkel együtt ott nevetett a dokinéni is. Onnantól kezdve teljesen problémamentes volt a bentlétünk, tegnap este fél 7-re értünk haza. Bazsi homlokán bal oldalt lett egy sötétebb folt, ami szombat reggelre már nem volt lila, a duzzanat kicsit feljebb húzódott, miközben aludt. Éjjel sem volt semmi baj, ott aludhattam mellette, amikor akartam szoptathattam. A személyzet és a dokinénik is nagyon-nagyon aranyosak voltak, az osztályon levő kisbabák és az anyukáik is. Balázs persze mindenkit elbűvölt a vigyorgásával, sikkantgatott, beszélgetett mindenkivel. Csak én vagyok még mindig hihetetlenül mérges magamra, amiért otthagytam felügyelet nélkül ezt a csepp emberkét akár egy fél percre is. Bent is mondták a kórházban, hogy a legjobb a földre lerakni a hordozókát, onnan, ha kipottyan, nem üti meg magát.
Sokkal-sokkal jobban oda kell figyelnem, nagyon mérges vagyok még mindig magamra.

A hozzátáplálási táblázatot én is megcsináltam még pénteken, láttam, hogy közben raktatok fel, felteszem én is, a sok adatból elég jó kis rendszert lehet összeállítani. Persze, nem kell készpénznek venni minden sorát, mindenesetre jó kiindulási pontot jelentKép

<!--attachment: Hozz_t_pl_l_s-202167.doc*mime_msword.gif*application/msword*46.6**Hozz%e1t%e1pl%e1l%e1s%2edoc --><center><pre>
Kép
Hozzátáplálás.doc (46.6 k)</pre></center><!--/attachment-->

Mindenkinek kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk

Lau, Balázs, Ákos
lau

Lau!
Min mentetek keresztülKép Igen,Egy percre se lehet magukra hagyni a babókat, én már a kiságyban is félek ott hagyni. Gondolom Bazsi is megijedt sokkolta az esés, ezért volt bágyadt.Szegény Ákos is jól megijedt.Nagyon örülök hogy komoly baj nem lett belőle, és hogy a Bethesdában rendesek voltak (területileg mi oda tartozunk)
A pukli tünjön el gyorsan Balázs homlokáról.
Gyógypuszi nekiKép

Ocsmány idő van, ma nem lesz séta.Kép És dolgozatot írni sincs kedvem.

Noémi
fantikbaba

Az osztályon különben volt még két másik kislány, egyik 6 hónapos, másik 8,5 hónapos. Már egyik baba sem szopizott, ami tényleg furi volt, a kisebbik kislánynak, mikor csinálta anyukája a banánt, két púpozott kiskanál cukrot is beletett. A másik kislány meg Petit Danonet evett, nem akarta elfogadni a főzeléket, csak az édes pudingot. Anyukája mondta, hogy szokott adni neki kiflivéget is rágcsálni. Balázst ellenben akármivel akartam etetni, csak a cicit fogadta el, meg sütőtöklét volt hajlandó inni. Reggelire kértem neki tápszert, mert az idegességtől kevesebb lett a tejem, abból benyomott 100-at, majd az utána ki is jött, olyan kis mohó volt. Így maradt a cicizés. Gondolom, hogy az új környezet miatt, de ezzel legalább megnyugtatta magát. Nekem nagyon furcsa volt, hogy ennyi mindent adtak azoknak a kisbabáknak. Mindkét kislány tüdőgyulladással volt bent, úgy köhögtek, hogy csak na.
Remélem, nem hoztunk haza semmi bacitKép
Lehet, hogy nem attól alakult ki náluk komolyabb betegség, hogy nem szoptatta őket az anyukájuk, lehet, hogy alkat kérdése, de ez szerintem nem véletlen.

Lau
lau

kedves Lau Kép!

Leesés Kép Kép Kép
Az a legfontosabb, hogy nem történt semmi komoly baj, - az ijedtségen kívül. Sok-sok puszit küldök kicsi Balázsnak Kép Kép
Mellesleg mi is a Bethesda kórházhoz tartozunk. Esetleg Ti is Zuglóban laktok?

Hát igen, néha én is elcsodálkozom, hogy egyes Anyukák mivel etetik a csemetéjüket. Egyik ismerősünk a 6!!!! hónapos kisfiának csokis kekszet!!!!! és rántott húst!!!!! adott. No comment ....

Edit
pedit

Noémi, Edit: köszönöm szépen, nagyon jól érzi magát, étvágya változatlanul jó, csak én ne vádolnám folyton magamKép De remélem, ez is elmúlik majd.
Mi Újpalotán lakunk, a gyerekmentő jött értünk, és rögtön oda vittek.
Bazsinak átadom a gyógypuszikatKép

Lau
lau

Ez azért idekívánkozik, annyira aranyosKép

Kép
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!!

Lau
lau

Lau ismeros az erzes.En egy hete olyan faradt voltam, hogy a ferjemet kertem meg tegye tisztaba. Amint vegzett mellemrakta a babat es kiment. Igenam de engem nem ebresztett fel. Egyszer csak almomban hallok egy puffanast, majd egy sikitast. Szegenykem leesett az agyrol. Szerencsere a halozsakban volt, es a ket keze az arca elott volt. Tenyleg szornyu erzes. Nalunk szerencsere az ijedsegen kivul nem esett baja. Remelem nalatok is hamarosan el lehet felejteni az egeszet.
csengo
Vendég

Sziasztok lanyok!

Lau, orulok, hogy jol vegzodott vegul az eses.
En is mindig aggodom, hogy le ne essen valahonnan.

Lanyo

Orulok, hogy tetszett az orraesos kep.

Mos husvetos meglepit kuldok.

Kellemes husveti unnepeket kivanok mindenkinek.

Kép

Magi
Vendég

Magi! Kép

Nagyon helyes Zoli fiú a tigrises szerkóban Kép Kép

Csak egy röpke kérdés ... Mit csináltatok, hogy Zoli ilyen szépen ül, arról nem is beszélve, hogy mászik, és már fel is állt?
Van vmi titkos recept? Mi uis se nem ülünk, se nem mászunk ... Kép, pedig már 6,5 hónaposak leszünk miholnap.

Üdv

Edit
pedit

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?