A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!
Most jottunk az anyosomektol es total ki vagyok.
Roviden annyi, hogy szerintuk en nem etetem a gyereket, mert mar ket honapos kora ota mindenfelet kene neki adni, teazni kene, meg felevesen mar kiflit enni. Kikapta a kezembol a gyereket es a huslevesbol repadarabokat adott neki. Total ki voltam, mert a jo zsiros husi leves nem valo egy olyan babanak, aki meg csak anyatejet kapott. A ferjem leallitotta, de akkor is kivagyok. Azt megertem hogy aggodnak az unokaert, de azt nem vagyok hajlando turni, hogy semmibe vesznek. Persze meg voltunk ott masfel orat, aztan hazajottunk. Mire hazaertunk mar nagyon sirt szegeny es fosott egy hatalmasat, tele repa darabokkal. Viszont nem alszik csak nyusszog. Ti mit csinalnatok a helyemben?
(a sajat anyam is mondja neha hogy mi mindent kene mar ennie a gyereknek, de ha azt mondom nem, akkor hagyja)
Szerintetek lesz baja a huslevestol?
Tisztara ki vagyok rajt akadva es nem tudom, hogy mondjam meg nekik, hogy en vagyok a gyerek anyja.

csengo
Vendég

Pedit!

Semmit nem csinalok vele.
Ilyen lett.
De orulj, hogy meg nem indultatok el, mert akkor lehet aztan mellette ulni.
Igy meg van valamennyi szabadsagod.

Magi
Vendég

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk mi is!

Jó rég nem voltam, majd próbálok visszaolvasni.

Magi! Tünemény a "Kistigris" Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

sziasztok!Kép

MagiKép nagyon édes Zoli ebben a szerelésbenKép

CsengoKép semmi baja nem lesz valószínűleg attól, hogy kapott most abból a kajából, de ilyen drasztikusan igazán nem kellett volnaKép Ráadásul répaDARABOKKAL...ha már mindenáron ki akarta próbáltatni a picivel, legalább összetördelte volna villával. Sokszor azzal jönnek, hogy annak idején mi már mennyi mindent ettünk, de azért csak körül kell nézni a korosztályunkban, állandóan elkapunk mindenféle betegséget, rengeteg allergiás is van, szóval azért nem kell erre annyira büszkének lenni.Kép Persze, tisztelet a kivételnekKép

Most a kórházban tett látogatás alkalmával még jobban megerősödött bennem, hogy egyáltalán nem kell elkapkodni a hozzátáplálást, és minél tovább kell szoptatni.

Lau
lau

Kedves MamapajtásokKép
Köszi a kaka-válaszokat. Mivel az almalét nem szerette, rögtön a reszelt almára tértem át én oktondiKépKép Arra nem is gondoltam, hogy a két fázik között van még egy kaja-halmazállapotKép
Ma már püréként kapta az almát, és be is tolta az egészet. Szóval mindenkinek köszi a válaszokat, és nem akartalak leteremteni Titeket, de itt a germánoknál csak kettesben tudunk okoskodni a férjemmel, már ha tudunk...

LauKép
Nagyon megijedtem, amikor a soraidat olvastam, de nagyon örülök, hogy nem lett semmi baja Bazsinak. Ákosnak üzenem, hogy az ilyen dolgok megtörténnek, és nem kell magát okolnia, de azért látszik az aggódásából, hogy jó tesója Bazsinak.

CsengoKép
Szerintem sem lesz baja a kajcitól, csak fosókázni fog még egyet-kettőt, amíg a zsír meg az idegen fehérje nem megy ki a szervezetéből.
Az anyóspajtit meg szerintem első körben a férjedre kellene bíznod. A férjednek el kellene mondanod, hogy mit mondjon az anyujának, és hagyd rájuk, hogy négyszemközt megbeszéljenek mindent. Ha nem használ, akkor jössz te. Előbb utóbb ő is ráébred majd, hogy ő sem tűrné, ha bárki bármilyen dolgába beleszólna.

Na megyek, mert Boti ma idő előtt kidőlt, és visít mint egy kismalac az esti tejecskéje utánKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Kép
kyrandia

Nos ha ennyire tetszik a kep, akkor kuldok meg.

Ismet Kellemes Husveti Unnepeket!!!

Kép Kép Kép

Kép

Magi
Vendég

Lau
Örülök hogy az esésből nem lett komoly baj KépSzegény Ákos jól megijjedt,igazi jó testvér büszke lehetsz rá.

Csengő
Anyós nálunk is ugyan ilyen,még szerencsére nem adott neki semmit de állandóan ezzel sokkol.Ő majd ezt ad neki azt ad neki,én meg már nem birom még hallgatni se.Igazán még én se tudom hogy fogom leállitani,de csirkesznek igaza van,elöször én is a páromra bizom,ha nagyon nem megy közbelépek Kép

Magi
Jók a husvéti képek a kis tigrissel Kép

Cedit
Náluk is teljes felborulás van a rendszerbe vendégségkor.Nem tud rendesen enni se mert mindig másra figyel.Alvásról nem is beszélve.Ma is voltunk ebédelni anyósnál majd vacsi is ott volt,de közte hazajöttünk mert muszáj volt aludnia egy kicsit,de vendégségbe ugyse fog.Az a szerencse hogy közel lakunk.Még ez az óraátállitás is jó kis zavart csinál Kép

Kép
Kép
nikk0830

SziasztokKép

Nikk, CsirkeszKép Ákos tényleg jó tesója Bazsinak, egyszerűen imádja, és ez kölcsönös isKép Reggel, mikor jövök ki Balázzsal a szobánkból, egyből azt stíröli, hogy épp mit csinál a bátyóKép Meg állandóan, mikor együtt vannak.

Nekünk most külön jól jött az óraátállítás, mert már több mint egy hete ki akarom tolni a 7 órás fürdést fél 8-ra, majd 8-ra, mert jön majd a jó idő, megyünk csavarogni, és nem akarok hazarohanni 7-kor fürdetés miatt. Ma 5-kor mentünk le sétálni, és fél 7-kor értünk haza, Balázs közben aludt 3/4 órát, majd itt játszottak a szőnyegen Ákossal 3/4 8-ig. Utána mentünk csak fürdeni, de akkor sem azért, mert nyűgös volt Bazsi, inkább csak az idő miattKép

Moszmota: a hozzátáplálásos táblázatok nagyon jók, már ki is nyomtattam az egyiket, a másikat kicsit átszerkesztem és úgy nyomtatom kiKép

Jóéjt mindenkinek
Lau
lau

Kyrandia Kép

Nagyon édes Liza baba a nyuszkóval Kép

Jól eltűntetek ... Ugye minden rendben van veletek?

Edit
pedit

SziasztokKép

LauKép
hát én is megijedtem, mikor olvastam a leveledet. Nagyon örülök, hogy már minden okés.Kép Ákos nagyon aranyos, hogy így tud aggódni az öcskös miattKép. Teljesen meghatódtam tőleKép Köszi a táblázatotKép

CsengoKép
LepottyanásKép
AnyósodKépKép Nem tudom, mit csinálnék, eddig engem még csak szóban próbáltak győzködni. Illetve mindig kérdezik, hogy semmit nem adok neki, még csak nem is teázik? Ezzel ugye célozgatni próbálnak (egyébként nekem anyukám és a nagymamám inkább, mint az anyósom). De eddig simán csak annyit mondtam, hogy ááá, majd később! De ezt ugye úgy mondom, hogy nem is győzködnek tovább. Remélem ők a dumáláson kívül nem fognak mással próbálkozniKép Szerintem is a férjedtől talán jobban fogadná a felvilágosítást.Kép Első körben...Kép

LányokKép
A fotók isteniekKép

Az óraátállítás nekünk is jól jött, mert Eszti kb. másfél hónapja a 8 órai fürdést áttette 7-re. Így most megint kibírja 1/2 8 - 8-ig.

Sok (vagy kevésKép) locsolót kívánok!Kép

Puszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Edit Kép
Köszi, igen rendben van minden.
kyrandia

Sziasztok! Kép
Lau
Együtt éreztem veled amikor olvastam soraid, ezt a mutatványt már Míra is eljátszotta, de ő szerencsére puhára esett. Remélem nem lesz már semmi baj.

Beugrott ám a nyuszi hozzánk is:
Kép
Kép

Még mindíg nincs jól Míra, már nem hányik, de szinte egész nap ordít és a bendője még mindíg 'instabil', fog meg sehol Kép

Sok / kevés locsolót mindenkinek!

Puszi Viola
h_viola

Hahó Lányok! Kép

Jöttem dicsekedni, ma Balázs végre átfordult a hátáról a hasára. Kép Kép Kép (Igaz, hogy kiprovokáltam a mutatványát, de akkor is nagyon-nagyon örülök. Nevezetesen úgy tettem a maciját a feje fölé, hogy azt csak hasra fordulva érhette el.)

Rakok fel én is egy képet - a nyuszkó nálunk a rucin van Kép Kép

Balázs baba is üdvözöl mindenkit:

Kép

Edit
pedit

Sziasztok'
Mira tunderi, majd megmutatom a fiamnak.

Anyos: hat jol felidegesitettem magam. Meg most is hatalmas repadarabokat szarik a fiam. Remelem mas baja nem lesz. Apos felhivott, elmondtam neki, hogy kesz vagyok. Szerintuk nem kell vinnem az unokat, mert szerintuk en csak muszajbol teszem. Na meg a vegen en vagyok a rossz. Ja es a legjobb erv, hogy o mar megiscsak felnevelt egy gyereket.

csengo
Vendég

CsengoKép
anyós-após: Jézusom!!! Ez egyre rosszabbul hangzikKépKép Ne vidd az unokát???Kép

ViolaKép
Remélem Mira gyorsan rendbe jön. Édes a fotókonKép

PeditKép
Gratula a forgáshozKép
Eszti is így forog egyelőre, mármint, ha kiprovokáljuk. Én oda szoktam mellé feküdni, hívogatom és előbb-utóbb nagy vigyorogva áthömbölödik a hátáról a hasára.Kép Ezt ő is még csak most hétvégén kezdte el.

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Csengo Kép

A "Mit adjunk a gyereknek enni" témakör nálunk is mindig feljön, de az még nem fordult elő, hogy megették volna a nagyszülők a fiamat az én engedélyem nélkül.
Szerintem ne hagyd magad, Te vagy a gyermek Anyukája, és Te döntöd el, hogy mikor mit adsz neki enni. A párod finoman beszéljen a szüleivel, hátha lecsillapodnak így a kedélyek. (Amúgy nálunk az rendszer, hogy mindenki a saját szüleit "teszi helyre", mert azt ugyi könnyebben elfogadják, ha a saját csemetétől jön a kritika).

Viola Kép
Hát nekünk sincsen még fogunk, de nagyon kínozza szegényt. Állandóan a szájában turkál a kezeivel, és rágcsál mindent ami a "szája" ügyébe kerül. Nálatok hogyan telnek az éjszakák? Alszik Mira éjjel megszakítás nélkül? Azért kérdem, mert az utóbbi időben nagyon-nagyon sokszor ébred fel Balázs és olyan keservesen sír, hogy a szívem szakad bele. Arra gondolok, talán a foga a bűnös és az kelti fel többször is. Tegnap előtt végső kétségbeesésünkben adtunk neki egy kis Panadol szirupot. (a nyakába is jutott egy kevés Kép) Kérdésem még: A fogzás miatt nem csökkent Mira étvágya? Nem eszik kevesebbet?

Képek Kép Kép Nagyon szépen tartja magát üléskor Mira, a gyomrocskája pedig jöjjön helyre mielőbb!!!!

Puszi

Edit
pedit

Sziasztok!
En is igy vagyok vele, az eskuvo kapcsan is en az en szuleimet, o az oveit rendezte le. Mindket nagymama nehez eset, de ez kozel lakik. Es kitalaltak, hogy a gyerek teljesen le van pukkanva, mint aki nagyon beteg. Megertem, hogy aggodnak, de azert most lesz egy kis mosolyszunet. Jovo heten hozzank megyunk, ott is erre szamithatunkKép Kép Kép

Van azert jo hirem is. 5 honap utan eloszor hason alszik a fiam. Mar tolatgat hatrafele, amikor az eletett jatekot akarja megszerezni. Igy persze egyre tavolabb kerul es aztan siros lesz.

csengo
Vendég

Sziasztok

Csengö

Tényleg nem könnyű a helyzeted,nálunk nem nagyon avatkoznak bele párom szülei,enyémek meg sajnos már nem élnek.TolatásKépKépKép

Edit

Két napja éjféltől már mellénk veszem mert nem alszik vissza sehogy,óránként ébred és keservesen sír Ő is.Panadolt még nem próbáltuk, a Dentinoxot is csak max. kétszer merem naponta használni(a borostyán láncot Német o.-ból kaptuk,ott állítólag már betiltották a Dentinoxot valami miatt).Amúgy semmi sem használ,marad a remény,hogy nem maradunk fog nélkül.Étvágya változatlan,de most a gyomra miatt kevessebbet merek neki adni és inkább éhségébe üvölt szegénykeKép.

Megyek megint bömbi van,ma már ezredszerKépKépKép

Viola
h_viola

Sziasztok!Kép

Először is dicsekszem egy kicsit! Kép Húsvéti ajándékként Lili felkepaszkodva felállt.Kép Ha mondom neki, hogy "hogy csinálnak a kisnyuszik?" akkor elkezd ugribugrizni egyhelyben, és a tapsi-tapsi "vezényszóra" pedig nyitott tenyérrel üti a tenyeremet. Kép ez utóbbit valószínűleg nem nagyon szereti, mert eléggé ki tud ülni a méla undor az arcára amikor csinálja (kb.: "ez a hülye már megint produkáltat" - ábrázattal) Kép

Húsvét sajnos gyorsan eltelt, jót pihiztünk, és rengeteget zabbanottunk.. Kép
Akartam már többször kérdezni, hogy a kajáztatás hónapjait hogy veszitek. Ha pl. mi még 6 hósan alig ettünk valamit, és most már betöltöttük a 7 hót is, elkezdjem adni a 7 hós kajcsikat is, vagy egy hónappal, toljam ki az összes cuccost? Nem a fokozatos hozzászoktatás a lényeg?

Mégvalami: van valaki aki minden nap azonos időben kelti a babát? vagy hajátok magától kelni? Én most halottam valakitől, hogy ő ébresztgeti reggelenként a gyerkőcöt, nálunk meg néha korá kukorákol, néha meg nagyon sokáig alszik Lili, így igazőából napirendünk sincs. Nekem is keltegetni kéne?

Liv! Mászásról én is hallottam, hogy nem jó, ha kimarad. A hugom dislexiás és disgráfiás volt, úgyhogy erre nagyon figyelek, és azt mondják, hogy a mászsás kimaradása ezekhez vezethet. Mivel az agy két félteke közötti kommunikáció kifejlődése a mászás vezérléshez kapcsolódik, szükséges a későbbi koordinációhoz. Azonban nem kell megijedni, akkor sem ha egyből feláll. Az egyik ismerősöm ikrei most 10 évesek, mindkettő dislexiás és őket már nem úgy kezelik mint régen a hugit (regeteg uncsi tankönyvi házifeladat és gyakorlás), hanem egyszerűen napi 3 percet kell kúszó-mászó különböző játékos feladatokkal eltölteni. Szóval, ha odafigyelsz, hogy az állás és járás mellett azért négykázláb is közlekedjen naponta kicsit a manó, akkor nem lehet nagyobb gond! Kép

CSengő! Örülök, hogy megoldodótt a szopis probláma. Húsilevestől nem lesz nagyobb gond, én mindig abban főzöm ki a répát. A zsíosághoz meg csak annyit, hogy az anyatejnél sokkal zsírosabb már talán csak a fókazsír lehet, szóval annyira azért nem vészes. Kép Mindenestre én nem hagytam volna, azonnal összevesztem volna vele, persze én elég heves vagyok. Azt hiszem ezeket a GAME-eket most kell lejátszani: meg kell érteniük, hogy ezt a TE gyereked, a te döntésed, és tiszteletben kell tartani a nevelési elveidet. Valószínűleg ők sem díjazták, amikor anno domini az ő nevelési módjukba beleugattak. Após"nem kell vinni a gyereket" megnyilvánulására, valószínűleg azt mondtam volna, hogy "versenyezzünk, hogy kinek hiányzik jobban a másik??" Persze én eég kekec és szókimondó vagyok! Kép Szerintem mindenképp tisztázd velük, mielőtt még mérgesebbé alakul a kapcsolat. Persze tudom: kibicnek semmi sem drága! Kép

Andi! Kocsikulcs: mi egyszer a Balcsira menet zártuk be a kulcsot, csak a párom kb. 3 mp alatt nyitja ki a kocsit /autóvill. szerelő/. Ha nem lenne ilyen rohadt becsületes a szentem, akár nagyon jól is élhetnénk, csak valószínűleg nyugtalanabbul aludnánk.. Kép Uh- azért ez megnyugtató eredmény! Kép Költözés: majd kialakul ez is. Tudod: az olyan problémákkal amik 30 napon belül nem oldódnak meg magukól, nem is érdemes foglalkozni! Kép

Vera! Kép otthon, édes otthon Kép

Csirkesz! Kép Orkánkaparászsás: ismerős hang, szeretem, én is Kép Nálunk lent van a redőny, így nyugisabban alszik Lili. Nem lehet hogy a világosságra ébred Boti?

Pedit! Most hirtelen nincs táblázat, nem tudom pontosan menniy idősek vagytok. Azt írja a könyvem, hogy az 5 hónapbban van egy olyan fejlődési szakasz, amikor sok szülő panaszkodik, hogy "még amit eddig tudott, azt is elfelejtette". Ez nem gond, ilyenkor "átrendeződnek" a megszerzett ismeretek a baba agyában, és majd újraszervezve, más módon is fel tudja használni, így újabb klassz dolgokat tud majd hirtelen csinálni Kép

Lau! Leesés! Kép Rémes lehetett. Én is biztos meg lett volna rémülve. Még szerencse, hogy nem lett komolyabb baj! Ákoska nagyon érzékeny lelkű lehet, figyeljetek majd rá oda. Kép Írtad a kórházi kajáztató mamikat. Szerintem nem szabad őket elítélni. Azért mert mi az interneten millió egy infot össze tudunk gyűjteni, és "képezzük magunkat" nem biztos, hogy ők rosszabb anyukák. Nekem már pár hónaposan szalonnát adtak a kezebe, azt rágcsáltam, mégis ember lett belőlem. Még allergiám sincs! Kép Sokszor azt érzem, túlzásba is viszem a dolgokat a netes ismeretekkel, és fele ennyit sem kéne aggódni a gyerek miatt! KépKülönben is, sok anyuka dohányzik, iszik, narkózik a terhesség és a szoptatás alatt, ők az igazán felelőtlenek. Egy kis cukor azért nem a világ vége. Kép A kis nemzetiségi gyerkőcöük szerinted min nőnek fel? És mi bajuk van nekik? Bocs, hogy ilyen hosszú lett. Kép

Puszi:
Macs
maccs

Sziasztok!

A kakilás ma, az ötödik napon, lázmérő segítségével sikerült. Eddig még sose használtunk lázmérőt, valószínűleg a répa és/vagy az alma okozta a szorulást Dávidnál.

Nemrég említettem, talán emlékeztek, hogy Dávid néha nem akar szopizni, tol el magától, kiabál, aztán fél óra múlva tök mohón eszik, szóval egyértelműen éhes. Ez néha fordult elő néhány napig, aztán megoldódott magától a dolog. Ma viszont szinte egyáltalán nem hajlandó szopizni! Nagyon éhes, mégsem szopik. Tol el magától, kiabál vagy sír, ahogy meg akarom szoptatni, ahogy a szájához érnék, nagyon erősen lök el. Megpróbáltam kiskanállal megetetni vele a lefejt tejcsit, ette, nagyon éhes volt, de az úgy elég macerás. Aztán elővettük a csőrös poharat, mivel reggel óta csak néhány kortyot evett. Biztos voltam benne, hogy nem fog tudni inni belőle, de megpróbáljuk, mert nincs más ötletem. Úgy gondoltam, hogy azért nem szopik, mert az ínye fáj, mivel a kedve se olyan jó ma, mint amilyen szokott lenni. Na, két meglepetés ért: valószínűleg mégsem az ínye és a fogai, mert a csőrös pohárból simán evett. A másik: életében először látott csőrös poharat. Próbáltam megitatni, erre kivette a kezemből, megfogta a két fülét, a szájába vette, és elkezdett inni. Jó, valamennyi tej persze folyt mellé, de nagyon ügyesen csinálta! Döntötte magába a tejet, mert már baromira éhezett. Utána – közben - próbáltam újra megszoptatni, de nem hajlandó. Picit elkeserít, mert nincs ötletem, hogy mitől lehet (semmilyen pózban nem szopik, ma összesen kétszer volt hajlandó pár kortyot inni, pedig ő nagy szopizós, nagy evő), és félek, hogy mi van, ha ezután se akar szopni.

Liv

Kép

Kép
liv

ViolaKép
A Dentinox kapható itt a németeknél, ráadásul nem csak gyógyszertárakban, hanem sima boltokban. Ott van a legtöbb pelenkás pols mellett valahol. Én adom neki minden további nélkül, ráadásul ma már vagy 3x kapott, és tuti bekenem még 3x a fogínyét, mert a felső kettővel ő is rendesen megküzdKép
Kitartás, nálunk is megy a bömbi hiper-giga-turbó erővelKép
Míra nagyon tündéri a képeken.

CsengoKép
Anyósod-apósod viselkedése hagy azért némi kívánnivalót maga után. Szerencsés vagy ellenben, ha a férjed veled ért egyet, bár neki sem lehet könnyű, hogy a szülei így viselkednek veled, és a gyerekével. Na de kár szaporítani a szót, nyilván rájönnek, ha nem változtatnak, akkor előbb-utóbb elhidegülnek tőletek, és akkor tényleg lőttek az unokázásnak. Talán egy kis após által javasolt unoka-megvonás, meg egy beszélgetés a fiukkal csak jobb belátásra téríti őket.

Az én szüleim csak kérdezték néha még a legelején, hogy mikor lesz teázás, almázás. De simán elfogadták, hogy majd fél éves kora körül, és csak lépésben fogunk majd a hozzátápihoz. Azóta minden úgy jó nekik, ahogy csináljuk. Anyósom szegény meg ugye pont Boti születésének napján hunyt el, az após meg nem nagyon ért a baba-tápláláshoz. Úgyhogy nálunk egyelőre nincs beleszólás sehonnan. Én a nagyikámtól tartok, mert ő majd titokban jól megtömi buktával és egyéb nyalánkságokkal, ha nem figyelek, de ő csak csupa jóindulatból, úgyhogy őrajta majd rajta kell tartanom a szememetKépKép

Boti üzeni Mikinek, hogy aki répát kakil ne akarjon bunyózniKépKép Egyezményesen várják meg amíg a répa-korszak végetér, ill. amíg Botinak kinőnek az első fogaiKép Aztán osztozhatnak a csajokon, nem bánjaKép

PeditKép
Balázsnak megy a pacsi (ha már így nyújtja a kezét), a nagy forgás öröméreKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Ui.: Ja, és éjjel többször is felsírt Dávid, amit sose szokott, ezért is gondoltam, hogy a foga, de a kanállal meg csőrös pohárból meg simán ivott, ezért gondoltam, hogy mégse. (Beszti, nem vagy itt véletlenül egy jó tanács erejéig?Kép)

Maccs, gratula Lilinek, nagyon ügyes! Kép
Én sose ébresztem Dávidot, addig alszik, amíg akar.

Liv

Kép

Kép
liv

bocs még valami: gabonáknál 7 hósan általában szerepel a búza. Az azt jelenti, hogy lisztes dolgokat is ehet? Vagy milyen formátumban jó a búza?
macs
maccs

És elfelejtettem írni, hogy minden manó gyönyörű a képeken! Kép
maccs

Nekem is még valami: Kép
Most meg szopik. Kép És jókedvű. (Lehet, hogy jót tett, hogy sétáltunk egyet?) Hát én ezt nem értem. De a lényeg, hogy megint minden oké. Kép

Maccs, neked pedig még azt akartam írni, hogy az jutott eszembe az "ébresztés" témával kapcsolatban, hogy én úgy tudom, az a jó, ha a baba maga alakítja ki az alvás-ébrenlét ritmusát.

A "liszt" témához nem tudok hozzászólni, de amúgy milyen lisztes kajára gondoltál, amit már adnál neki?

Liv

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

Megvolt a húsvétolás, egy eszement rohanás volt ez a 3 nap. Kocsiba be, kocsiból ki, időnk nagy részét utazással töltöttük. Voltunk szülőknél, nagymamámnál, Hanna+Marci alaposan begyűjtötte a nyuszihozta meglepiket, egy hatalmas táska csak csokikkal van tele.

LauKép
A hideg kirázott, amikor olvastam mi történt BazsivalKép Tényleg nagyon szerencsések vagytok, hogy nem történt komoly bajaKép
Kórházi tapasztalat: szerintem sem szerencsés általánosítani és szinte "megbélyegezni" azt, aki nem szoptat és megbetegszik a gyereke. Én Hannát össz-vissz 6 hónapos koráig szoptattam (most 5 és 1/2 éves), de egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor volt beteg. Marcit bezzeg gőzerővel szoptatom, ő meg folyamatosan szedte össze a nyavalyákat HannátólKép

Üzenem azoknak, akiknél a "kedves" rokonság mindig mindent jobban tud és kéretlenül osztogatja a tanácsokat: BIRKATÜRELEM !!! Szépen meghallgatni, aztán otthon úgy csinálni, ahogy szerintetek a legjobbKép
Az 1. számú gyereknél anyóssal nekem is voltak összetűzéseim, de megváltoztatni már késő, meg van róla győződve, hogy neki van igaza, most Marcinál is bepróbálkozik néha Kép, de már nem idegesítem magam rajta. Meghallgatom, oszt úgy csinálok mindent, ahogy nekem tetszikKép

Most mennem kell, mindenkit pusszantok,
Kata

U.i.: Eldicsekszem, Marci már most imád olvasni. Szó szerint falja a betűket KépKépKép
Kép

Kép

Kép
anyamanya

Viola
Hát megy továbbra is a drukk Mirának,most már remélem tényleg rendbe jön Kép
Hát a nyuszi nekünk se hozta meg a fogacskát,talán a télapó Kép Kép Kép

Pedit
Aranyos az integetős kép nagyon,üdv Bazsinak

Kata
Kép Kép

Csirkesz
dentinoxba van lidokain,vagy szerüség ? Mert nekem a gyógyszertárba azt mondták akkor max 3x lehet naponta használni.

Csengő
Hát nem irigyellek,én végig ettől féltem a legjobban,a szülői "segitségtől".

Macs
Én mikor 6 hósan elkezdtem a hozzátápit én 4 hós kajákkal kezdtem,most 5 hósnak való kajcsikat eszik.De ha te már főzől neki szerintem 5-6 hóssat adhatsz nyugodtan,mert már evett mást is nem csak tejcsit.
A rendszer nálunk beállt egész napra,igy minden napunk ugyanugy telik,persze a napközbeni alvás változik .Minden reggel 9-10-kor kel végleg.Nem ébresztem,órát lehet hozzá állitani Kép Kép Kép

Fürdetés nálunk este 9-kor van,nekünk nagyon bevált igy,próbáltam már előrébb hozni,de nem alszik el,meg az evés is igy jön ki Kép.Persze ez a programok miatt is jó,mert nem kel hazarohanni.Ugy gondolom ha majd már jár ugyis fáradtabb lesz és előrébb lehet hozni,meg az oviig még ráér Kép

Kép
Kép
nikk0830

Maccs! Kép

Nagyon ügyes Lili baba,gratulálok a felálláshoz. Kép
Hát mi még a felállástól olyan messze vagyunk mint Makó Jeruzsálemtől ... No de azért ma volt egy nagy meglepetés Balázs részéről, mert noha kiprovokáltam (odatettem egy macit a fejéhez), végre átfordult a hátáról a hasára. Kép Kép (most vagyunk éppen 6,5 hónaposak.)

Ébresztés: általában 1/2 6 és 6 körül ébred Balázs. Volt olyan is, amikor nem ébredt a szokott időben, és mi szépen ébresztettük Kép Aztán megbeszéltük, hogy nem ébresztjük, hadd aludjon, de jellemző módon a szokott időben ébredt Kép (azért írok többes számban mert a reggeli Balázsnál közös projekt a férjemmel, ő etet és meg ezalatt fejek ...) Mostanság az a stratégiánk, hogy hagyjuk aludni Balázst, ameddig akar.

Kata! Kép
Balázs is így szokott olvasni, mint Marci Kép Ha nem ügyelek képes lenne megenni az olvasnivalót ... Kép

Edit
pedit

Tudom, hogy ma már nagyon elég belőlem, de még két kérdés:
-Hogyan kell elkészíteni a céklát, van-e valami jó recept rá, ill. mivel érdemes párosítani?

-Eddig Hipp bébiételt próbáltunk, de ma kaptunk Univert, szerintetek jó?

Liv

Kép

Kép
liv

Liv
http://www.babaszoba.hu/services/recipe/list?age=2
Itt találsz jó recepteket cékláról is
Univer ha jól tudom kecskeméti,a hipp is

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!Kép

Csak egy gyors bekukkantás, majd még jövök, csak rohangálunk ma ide-oda.
Félreértettek, én egyáltalán nem ítéltem el az anyukákat, a kórházban, ez távol áll tőlem, szerintem is mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy szeretné, egyszerűen leírtam a tapasztalataimat. Amúgy a "nemzetiségi" anyukák nagyon sokáig szoktak szoptatni, volt olyan eset, hogy 2 évesen alig akart mást enni a gyerkőc, csak anyatejet. Lehet, hogy úgy tűnt a soraimból, hogy úgymond elítélek valakit, ha ott lettetek volna, akkor lehet, hogy más lenne a véleményetek.

Kata: nem érzem úgy, hogy megbélyegeztem volna ezeket az anyukákat.
Maccs: azt meg végképp nem írtam, hogy ők rosszabb anyukák lennének!

Amúgy mikor Ákos kicsi volt, nemigazán volt még internetünk, mégsem adtam a gyereknek 6 hónaposan cukrozott banánt.
Csak ennyit szerettem volna leírni, bocs, ha kicsit túlreagáltam a dolgot, az utóbbi napokban jóval érzékenyebb vagyok.

Nálunk is megvolt a húsvétolás, voltunk vidéken, a gyerekek is nagyon élvezték, bár Bazsi nem aludt délután, és este 10-re értünk haza, de egész jól viseltékKép

Most rohanok, majd még írok
Sziasztok
Lau
lau

SziasztokKép

NikkKépKépKép

Pedig drukkoltam,hogy legelább nálatok előbujjon!!!Még csütörtökig van idejük,hogy legelább a 7 hónaposságukat foggal ünnepeljékKép.Télapóig biztos megőszülnék...

Csirkesz

Köszi az infót,kicsit megnyugodtamKép.Azért 3-nál többször nem használom,így is úgy is csak pár percig hat nálunkKép.Az íze tetszik a lánykámnak szerintem néha a nyelve zsibbad a foga helyett annyit nyalakodik rajtaKép.

Maccs

Nem semmi Lilike nagyon ügyes ezzel a felállással!Kiságy matracát már lejjebb vittétek,nem ám kimászik a manókaKép?!

Kata

Csatlakozunk mi is pont így faljuk a betüketKép.Kép tündéri!

Edit

Míra is 6 körül ébred és végleg,eszik aztán ha Apa itthon akkor még játszanak 1 órát a nagy ágyba én meg rendezem addig magam és a konyhát.Amúgy 1/2 7-kor a sokat emlegetett felső szomszédok megkezdik a fapapucsozás+ágyazás (ez utóbbi min. 10 percen át történő ki-be tologatását jelenti a görgös ágynemű tartónak)című reggeli mutatványukat,erre talán a halottak nem ébrednek csak fel.Lehet,hogy el kell hívnom Macssot,Ő a maga karakánságával talán többre menne nálamKépKépKép.

Csajok!

Tegnap megint új "ijesztgetést"talált ki Mírám,beszorította a fejét a rácsvédő alá(kiságya végei nem rácsosak,így ott nem tudom rákötni madzagokat)a furcsa sírásra lettem csak figyelmesKép.Bárhogy rakom le aludni,mostanában mindig más helyen és pózba ébred,gondolom félálomban valahogy magára húztaKép.
Már csak hasmenése van,talán már távozóban van belőle ez a csúnya kórság.

Szép napot MINDENKINEKKép!

Viola
h_viola

SziasztokKép

MaccsKép
Lilinek gratula a felálláshozKép Kis ügyiKép
Mi sem ébresztjük Esztit, hozzá is órát lehetne igazítani. Egy eset van, amikor ébresztjük: ha véletlenül az esti fürdés előtt sikerül nagyon bealudnia. Akkor óvatosan felébresztjük, mert ha nincs meg az esti rituálé, akkor nincs éjszaka-átszundizás sem. Ez nálunk nagyon jól működik.Kép

LivKép
Örülök, hogy Dávid szopikedve helyrejöttKép

LányokKép
Egy kérdésem lenne: nincs valamelyikőtöknek Omron MC-63 lázmérője?
Gyanús nekem, hogy kezd az elem kifogyni és egyszerűen nem tudom, hogy kell kivenni belőle és újat tenni bele. Már azt hiszem, minden lehetőséget kipróbáltam. Létezik, hogy ennyire béna vagyok?KépKép
Segítsetek, ha tudtok! KösziKép

Eszti fotó:

Kép

Puszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Meg vagyok nyugodva, hogy másoknál is "felborul" egy kicsit a baba alvása, evése a vendégeskedések miatt. Azt hittem én vagyok ilyen béna. Anyósommal állandó harc, hogy mikor megyünk, mikor jöjjön, mert én azt gondolom, hogy érdemes a gyerek napirendjéhez igazodni, és nem evés, alvás időben jönni-menni. Na mindegy. Szegényekkel most jól kiszúrtunk, mert elfelejtettük átállítani az órákat, úgyhogy csekélyke 1 órát késtünk, ők meg már tűkön ültek.

Csengő:
hát nem könnyű a "meccs" anyósodékkal Kép. Hogy megeteti répadarabokkal az nagyon durva Kép. Szerintem is jobb, ha a fiuk próbál beszélni velük előbb. De nyugodtan (!) Te is megmondhatod, hogy igazán aranyos tőlük, hogy aggódnak és segíteni próbálnak a tanácsokkal, de kéred, hogy fogadják el, ha Te valamit másként gondolsz és tartsák tiszteletben. Talán érdemes lenne néha tanácsot kérni (csak úgy, "falból", hogy érezzék, hogy fontosak?!)
Andris 6 hetes volt, amikor egy családi összejövetelre kellett mennünk ahol 60-an voltak. Mindez novemberben. A többségnek eszébe se jutott, hogy egy 6 hetes babát nem fogdosunk, puszilgatunk, stb. Én álltam a baba mellett (apja kezében volt) és szó szerint volt akit el kellett tolnom, hogy ne nyalja össze a gyereket. Aztán szép hangosan elmondtam, hogy mindenki hallja, hogy lehet rám haragudni nyugodtan, én egy aggódó anyuka vagyok és nem hagyom, hogy össze nyalják-falják a gyereket. Furcsán néztek néhányan, de megértették. Vagy nem, de mindenesetre békén hagyták végre.

Lau:
Te szegény. Borzasztóan aggódhattál a leesés miatt Kép. Olyan jó, hogy nem lett semmi baj.

Maccs:
keltegetni én nem szoktam a gyereket, hisz ráér kelni amikor neki jó szerencsére. Kivéve, ha mondjuk dokihoz kell mennünk.
Búza ügyben ezt találtam neked: "A gluténérzékenység genetikusan meghatározott betegség, amelyet a glutén egyik fehérje komponense a gliadin okoz. A gliadin károsítja a vékonybél nyálkahártyáját, ezáltal felszívódási zavart idézhet elő, ami akár súyos testi és szellemi károsodást okozhat. Ez a fehérje megtalálható a zabban, búzában, árpában és a rozsban. Glutén tartalmú étel fogyasztását 6 hónapos kor előtt nem ajánljuk." A rizs és a köles az, ami gluténmentes. Ezt lehet adni 6 hó előtt.

Anita:
lázmérő ügyben sajna nem tudok segíteni.

Hopp, ébredés van, úgyhogy loholok, gyorsan még idebiggyesztem, hogy a babák változatlanul gyönyörűségesek!

Cedit
cedit

Anita,Kép
nekünk is Omron van, de nem az a száma ami nektek, de annak a bekapcsoló gomb fölött van az elemtartó azt kell lehúzni. Elég nehezen jön le, de kitartó munkával azért sikerül.Egyébként ha másképp nem boldogulnál, szerintem hívd fel a szervízt. A mi jótállásunkon 350-4394 a telefonszámuk.

Egy gyors kérdés, Bernátba annyira belesült a kaka, hogy tegnap este kikinlódott magából egy kis adagot ami vércsíkos volt.Kép Tapasztalataitok alapján melyik az a gyümölcs ami meghajtja őket és már lehet adni? Még csak egy hete eszik gyümölcsöket.

Ahogy Csirkesz mondanáKép: megyek mert hív a főnököm.

Dino

Kép

Kép
dino

Visszaaludt a kis drága.

Szóval ha elmúlt 6 hós akkor már elvileg akárhogy is ehet búzát. Úgyhogy lisztes dolgokat is.

Dino:
sárgabarack és őszibaracklét szoktam adni Andrisnak. Én speciel ezekkel kezdtem, mert szorulós volt eleve is. Teljesen beváltak, minden rendben azóta a kakival! Vigyázz a popsijára, nehogy nagyon bevérezzen!

Cedit
cedit

DinoKép
Köszi a lázmérős tippet, szerintem nekünk is hasonló lehet, én is ott próbáltam húzigálni, de akkor folytatom tovább a küzdelmet, hátha sikerülKép Ha nem megkérem apát, hogy fogóval (vagy valami hasonló szerszámmal) szedje leKép

Nekünk is volt pici véres csík a kakiban, nálunk a múlt heti gyomorrontásom utáni hasmenésekor kezdődött, szerintem kicsípte a popiját a sok kakilás. Úgyhogy nálunk nem az erőlködéstől, az tuti. Gyümit még nem eszünk, így sajna nem tudom, melyik a hajtós, gondolom pl. a sárgabarack az.

Egyébként a kaki-vércsíkról jut eszembe: én hülye utánaolvastam, mitől lehet, ezzel a frászt hoztam magamra. Felhívtam dokit is, azt mondta, ha láztalan, meg jókedélyű a babó, akkor csak figyelgessem tovább. Na, most ezzel fogom magam rémisztgetniKép Még tegnap is láttam a pelusbanKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Dino! Kép

Kaksi Kép . Kaksilazítónak lehet adni a csemetének őszibarackot, facsart naranncslevet, szilvalevet (ez utóbbit ne is kérdezd, hogy honnan lehetne beszerezni). A dokinéni könyvében még szerepel az is, hogy egy kis (cukrozott) kamillatea is jótékony hatású ilyen esetben.
Gyors javulást kívánok!
Egy röpke kérdés: (én is fejek még Balázs babának) Te hányszor fejsz naponta?

Anita! Kép
Nagyon helyes Eszti baba a fotón Kép

Üdv

Edit
pedit

Dino! Kép

Ui.: az alma, a répa, a banán, a körte fogják a székletet, ezért érdemes keverni őket lazító hatású gyümivel.

Edit
pedit

EditekKép
Köszönöm a tippeket, nemsokára elmegyünk beszerző körútra. Kép

PeditKép
Én már csak 4* fejek, így sikerül kipréselnem magamból kb.850 ml-t naponta, ami szerencsére elég is egy nap. Ti hogy álltok ezzel? Balázs baba sem akar már egyáltalán cicizni, vagy már ti sem próbálkoztok vele? Nekünk sajnos nem sikerült a visszaszoktatás, de már beletörődtem, hogy nekünk ez már csak így megy.

MacsKép
mi egyedül este keltjük Bernátot, legkésőbb fél 7-7 körül, mert ha tovább alszik akkor kb. éjfél mire újra el tudjuk altatni, és az estéket szeretném úgy alakítani, hogy legkésőbb 22-re mindkét gyerek aludjon. Amíg Bernát ehhez nem szokik hozzá, addig nem tudom őket egy szobába rakni, nehogy felébressze Donátot. A nap többi részében, akkor kel és akkor alszik amikor akar.
Gratulálunk Lilinek a felálláshoz!!!Kép

LauKép
Örülök, hogy nem történt komolyabb bajotok!Kép
Az anyatejről annyit, hogy Bernát is anyatejes táplálás mellett kapott tüdőgyulladást, úgyhogy sajnos nem véd meg az sem mindentől, pedig én is azt hittem, hogy legalább ezektől a nagyobb betegségektől megóv, de sajna mi rácáfoltunk erre.

Cedit,Kép
nálunk egyenlőre még nincs napirend, úgyhogy nem volt minek borulnia, viszont rettentő nyűgösen viselte Bernát ezt a szaladgálós három napot.

Továbbra is minden baba gyönyörű a képeken!Kép

Viola, Kép
Mira aztán minden napra kitalál Neked valami ijesztegetést, nem lehet könnyű. További jobbulást a csajszinak.
SzomszédokKép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

NikkKép
Nem tudom mi van a Dentinoxban, a dobozára a következő van írva:
150 mg kamillatinktúra
5 mg polidokanol
Segédanyagok: mentol, szorbitol, xilit, szacharin-nátrium.
Ez az oldat Dentinox, korábban írta valaki, ha jól emlékszem Macs, hogy a zselének más az összetétele.

Nem állítom, hogy ez a tökéletes szer, de az azért magáért beszél, hogy itt simán a boltokban lehet kapni. Nyilván ezt is ésszel kell használni, hiszen a finom ízű torok-cukorkákat sem megengedett zacskószám szopogatni.
Nekem a gyógyiban anno azt mondta a nőci, hogy evés után, lefekvés előtt kell / lehet kezelni a fájó ínyt.
Na most legyen okos egy anyuka, mert ugyebár egy bébi napi 5-6x eszikKépKépKép És alszik is párszor.

Én inkább ezzel kenem többször, és kevésbé szívesen fordulok a láz- és fájdlomcsillapító kúphoz, de ez is mindenkinek a maga döntése, hogy melyik a szimpatikus szer.
Szerencsések vagyunk, hogy sok megoldás és szer között válogathatunk a gyerkőcök kínjainak kezelésekor. Én örülök, hogy nem száz évvel ezelőtt voltam anyaKépKép

LivKép
A dislexia elkerülésére (persze szerintem ez sem garancia) tanultunk pár gyakorlatot babamasszázson. Azt mondta a védőnő, hogy azon babák körében, akik ezeket a gyakorlatokat végezték kisebb százalékban lettek a gyerekek dislexiásak, mint azok körében, akik nem gyakorlatoztak.
Íme a gyakorlatok leírása, remélem érthető lesz. A hangsúly itt is a két agyfélteke kapcsolatának megerősítése, amit ebben a korban keresztező gyakorlatokkal lehet edzeni, és javasolt később is belevinni a játékokba.
1. karok keresztezése a mellkas előtt úgy, hogy egyszer a jobb, egyszer a bal van felül (azaz az állhoz közelebb).
2. Lábak keresztezése szintén váltva a felüllevő lábat.
3. Bal kéz jobb láb keresztezés. Ezt úgy kell csinálni, hogy a jobb lábfejet a bal vállhoz kell közelíteni, míg a bal kezet a jobb csípőhoz. Itt is váltva hol a kéz, hogy a láb van felül (mármint a fejhez közelebb).
4. Ugyanez fordítva.

Minden feladatnál 4-5 az ismétlésszám, utána a baba kezét-lábát le kell rázni, majd annyiszor lehet ismátelni és lerázni, ahányszor a baba még partner a tornában. Nálunk Boti imádja, hangosan nevet közben.

Cékláról olvastam, hogy fóliában a sütőben sütve, meghámozva az igazi. De még nem próbáltam.

MacsKép
Gratula Lilinek. Csak azért szomorkodom egy kicsit, mert így előbb-utóbb már el tud szaladni Boti előlKépKép Persze az is igaz, hogy így az én felvő Botim belát majd a talin a Te álló Lili babád szoknyája aláKépKépKépKépKép
Kiscsávót nem ébrsztem, örülök, ha alszik. De egyre inkább kialakulni látszik egy napirend. =-8 körül ébredés, és este 8-ra kipukkanásKépKép A többit meg be kell osztani, cirka 3 óránként kajci, és sajna egyre ritkábban szunya.
Búzából tök vagyokKép

AnitaKép
LázmérőKépKép Nekem higanyos van, így nem sok tanáccsal tudlak ellátni. Férjed látta már a csodaszerszámot? Hátha ő egy pillanat alatt szétkapná.

Kata, EditKép
Összehozhatnánk a srácokat egy olvasókör megalapításának erejéig, mert Boti is nagy hévvel műveli ezt az intellektuális tevékenységetKép

Kép

A nyálas papíroktól persze az összes betű a hasán landolt, alig bírtuk lemosniKépKép De tükörrel prímán lehetett a pocakjáról olvasniKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

SziasztokKép

Kihagytam két napot a nagy húsvéti vendégeskedés miattKép Micsoda forgalom:-)

Csirkesz, kösz a tippet, már jegyzetekkel is felszerelkeztemKép

Lau, szörnyü érzés lehtettKép Nagyon megijedhettél, nekem még olvasva is összeugrott a gyomrom. Mázli, hogy jófejek a Betesdában. Merre laktok Újpalotán? Mi az Örshöz közel itt ZuglóbanKép
PeditKép ti is erre laktok? Gratula a forgáshoz. Fogacskák nálunk sincsenek. Mi Panadolt végszükségben negyed adagot adunk este, egyébként a Dentinoxot max 3x, de inkább 2x

MagiKép
Zoli iszonyú aranyosKép Kornélnak is Tigris a kedvence!

Csengo,
az anyosodék tényleg elég furák. Én kerek perec be szoktam jelenteni az enyémnek a dolgokat, igaz mi nagyon jóban bvagyunk, és eszébe sem jut kritizálni. A saját apám kritikusabb, de öt is le lehet szerelni némi határozottsággal.

CeditKép
Kornélhoz 3 hetes kora óta járnak vendégek( elég sok) így kijelöltük a látogatós idöszakot -általában koradélután vagy 5 körül. Alkalmazkodjanak a vendégek. Valszeg ha Andris jobban hozzászokik a nagy forgalomhoz akkor jobban viseli.

ViolaKép
Mirának javulástKép

KataKép
Kornél is imád olvasni akárcsak MarciKép Nálunk a vadállatos meg a MIcimackós könyv a menö.

VasaniKép Eszti forgásaKép nálunk most a lábevés a nyeröKép

MacsKép
Ez a Lili egy fantasztikus csajsziKép. Én búza helyett rizslisztböl csinálok rizsnyákot(anyatejciben forrásig fözni)bármilyen gyümivel imádja.
Nálunk a jelenlegi (óraátállítás utáni rendszer) fél6-kor szopi, majd fél9-ig pihi.Ma szépen játszott ébredés után a kiságyban hason. Én nem szoktam ébreszteni csak fürdetéshez. Nálunk korábban 9-kor volt, de mivel rendszeresen én ébresztettem, ezért most fél8-ra tettük, így a filmeket sem késsük le a TV-benKép

DinoKép

Mi öszibarackkal keverjük az almát, de én a kamillateát csak cukor nélkül adom. Ha utálja az izét akkor keverd hársfával vagy csipkebogyóval.

LivKép

Kakakimaradás ügyben nálunk 11nap volt a rekord! akkor még csak anyatejet kapott, és a doki szerint ez nem gáz. A hömérözés és üres kamillatea általában segit a dolgon.

Gyönyörü az idöKép megyünk sétálniKép
Vera

hvera

Sziasztok!

Egy fél napos program volt végigolvasni a sok hsz-t Kép.

Moszi: én is köszi a táblázatokat Kép.

Macs: Nekünk 3 féle dolgot írt fel a homeos dokinéni: Viburcol kúpot (nekünk ez nem nagyon használ, de másoktól hallottam, hogy segített), ezenkívül Chamomillat és Hypericumot (mindkettő CH5 v. 9). Mindkettő használ, elmúlik a fogfájás, de a Chamomilla jobb, legalábbis úgy vettem észre. Jobban megnyugtatja, a nyügit is elmúlasztja Kép. (a hypericum viszont jó volt az oltásos fájásra is)
Szóval ajánlom mindenkinek, aki fogzással küszködik. Én sem gondoltam volna, de visszakaptam a régi, jókedvű, boldog lányomat Kép.

Lau: baleset Kép. Örülök, hogy nem lett semmi baj.
Etetés: én azon akadtam ki múlt héten, mikor mentünk oltásra, hogy ott 2 anyuka, akiknek 3 hónapos a babájuk, arról beszéltek, hogy ki ad több banánt + almát a gyereknek. Mellette persze cukros tea + az egyéb. És a gyereken látszott, hogy már most túlsúlyos... Az anyuka meg elintézte annyival: mostanában ilyen nagy babák születnek... És ők erre voltak büszkék Kép.
Ezzel persze nem akarok vitát indítani, mindenki úgy neveli a saját csemetéjét, ahogy neki tetszik Kép. Saját gyerekének nyilván mindenki a legjobbat akarja Kép.

Csengő: nagyon kiakadtam anyósodékon Kép. Nem is tudom, hogy képzelte anyósod, hogy erőszakkal "megtömi" a gyereket. Én biztos otthagytam volna rögtön. Ez a kaja-dolog nálunk is téma volt sokáig. Főleg anyukám próbált győzködni, de eléraktam egy csomó irományt, hogy olvasson az anyatejes táplálás előnyeirőlKép. Persze az ő idejükben más volt, én koraszülött voltam és teje sem volt (a cigitől Kép), így én tápszereken, teákon és ilyesmin nőttem fel. (meg is látszik Kép) De megértett, és azóta nem szól bele. Szerencsére anyósom sem szól bele, főleg, mivel vannak kolléganői akik nemrégiben szültek, és ők is hozzám hasonlóan "etetik" a gyereket Kép.
Egy darabig biztos én sem mennék hozzájuk ezek után. De aztán jobb a békesség, ők is lenyugszanak, Te is. Csak megértik előbb-utóbb, hogy a Te gyerekednek csakis Te akarod a legjobbat.

Olvasás: ezek a gyerkőcök milyen okosak, már ennyi idősen olvasnak Kép. Ha nem haragszotok, én is teszek fel két olvasós képet Kép.
Kép
Kép

Timi

Kép
Kép
timóca

Ja, és kihagytam: mi sem szoktuk felébreszteni Livikét. Örülünk, ha alszik Kép. Napközben egyre kevesebbet Kép.

Kép
Kép
timóca

Bocsánat, hogy megint Kép. De eszembe jutott még valami: az anyukámnak, mikor mondtam, hogy nem ehetem meg a székelykáposztáját, mert a Livikének fog fájni a hasa, szó szerint kiröhögött, hogy mondhatok ilyen hülyeséget, mert ki hallotta, hogy az én kajám bekerül a tejembe...

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Na, megjöttünk, most végre tudok írni valamit Kép
Tényleg mostanában mindenre kicsit érzékenyebben reagálok, nem akartam senkit sem megbántani, remélem, nem vettétek annak!!

Edit: gratulálok Bazsibabának az átforduláshozKép

Csengo: ez nem hangzik valami túl biztatóan, remélem, azért javulni fog valamelyest a helyzet anyós-após téren. Az nekik csak jó, ha sokszor látják az unokát.

Maccs: gratulálok Lilinek a felálláshoz, hihetetlenül ügyes kishölgy!! Bazsi egyelőre még négykézlábazikKép

Viola: ajaj, mindig van aggódnivaló a picurkák körül.Kép Nem irigyellek a szomszédaid miatt, nálunk is van olyan, hogy este fél 10-kor kezdtek el reszelni valamit, de szerencsére hamar abbahagyták.

Eszti baba, Mira, Balázs, Marci és minden baba csodaszép!! Kép

Liv: Bazsinak is voltak ilyen napjai, hogy eltolt magától, aztán félóra múlva meg elfogadta a cicit. Úgy látszik, minden babának vannak ilyen korszakai.

Lau
lau

LauKép
Ne haragudj, lehet, hogy én is kicsit durvábban fogalmaztam, mint kellett volna. Nem is kizárólag Neked szántam ezt a "megbélyegzést", hanem úgy általánosságban, sokan meg vannak győződve arról, hogy az anyatej tényleg egy csodaszer. Én azt gondolom, hogy valamennyire ez biztos így van, de rengeteg múlik azon is, hogy ki mit hoz magával, genetikailag milyen hajlamokat örököl, függetlenül attól, hogy születése után az a gyerek anyatejes lesz vagy tápszeres.
Na nem akarom sokáig ezt a dolgot húzni, remélem azért nincs haragKép

TimiKép
Hány hónapos is most Eszti? Mert a hasfájósság kb. 3 hónapos korra azért el szokott múlni (ha egyáltalán Babó hasfájós volt), szerintem már nyugodtan ehetsz bármit. Marcival mi eléggé megszenvedtük ezt az első pár hónapot, de már én sem válogatok, örülök, hogy végre tömhetem magam mindenféle finomsággal, Marcinak pedig semmi baja nincs tőleKép

MacsKép
Gratulálok Lilinek Kép
Ébresztés: bárcsak lenne lehetőségem ébreszteniKép Marci azonban mindig beelőz, reggel 6 előtt már "kukorékol", utána nem is igazán alszik vissza. Szombaton azonban minden eddigi rekordját megdöntötte, 4:20 perckor keltett minket és szintúgy nem aludt visszaKép

Napirendünk már úgy-ahogy kialakult, Murci 4 óránként eszik, 8, 12, 4, 8. Minden evés után még alszik kb. 1,5 órát (hol a kiságyában, hol séta közben a kocsiban). Fürdés 7-1/2 8 körül van, az elalvás pedig 9 körül. Viszont Marci még mindig kel éjjel is, szerencsére egy kis szopival meg lehet nyugtatni. Csak azok a korai kelések ne lennénekKép

Hogy ezek a manók milyen okoskák lesznek attól a sok kultúrától Kép Csak meg ne feküdje az a hatalmas tudás a pocakjukatKép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata: hasfájósságot kinőtte már Livi, ez nem is most volt, csak példának írtam, hogy a mi szüleink még mennyire másképp gondolkodnak Kép.

Kép
Kép
timóca

TimiKép
Jaaaaaaaa !!!Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X