Új privát üzeneted érkezett!

Szia Vero!

Köszi az infot. Azt hiszem,mindenképp a Heim Pálba megyünk,az közelebb van.
Még egy kérdés: kell fizetni az orvosnak a vizsgálatért?
Jövö kedden kérünk beutalót a gyerekorvostól.

Inimma
 
 


Szia Inimma!
Rendelési idõben kell idõpontot kérni a Heim Pálba. Hétfõn azt hiszem egész nap, és szerda délután rendel dr. Tasnádi. Az angiológiai szakrendelést kérjed. Mi most 5 hétre elõre kaptunk idõpontot, amikor elõször jelentkeztünk, akkor három hónapra. De ha már egyszer bekerülsz a rendszerbe, egyszerûsödik a dolog, mert kontrollra már konkrét idõpontra rendelnek vissza, és további beutalók sem kellenek. Csak mi betegségek miatt elszalasztottuk. Sok sikert,szia,
Lídia
 
 


Ja, mi soha nem adtunk neki pénzt, mégis mindig nagyon rendes volt.
 
 

 
 

Mi sem adtunk soha pénzt, és nekünk is nagyon szimpi.
Vendég
 


Lídia,Vero!

Köszönöm a tanácsokat!!
Ha "megjártuk", írok,mi volt.

Inimma
 
 


Lídia,Vero,Phaedra!

Kaptunk a gyerekorvostól beutalót a Heim Pálba kedden,azaz 22-én. Ott idöpontot jún,4-re.Ez eddig nagyon jó,csak azt felejtettem el megkérdezni a kórházban,hogy az a a beutaló érvényes lesz -e még júniusban vagy kell-e másikat kérnem a gyerekorvostól.
Nem akarok úgy járni,mint Ti, Phaedra,Hogy elmentetek beutaló nélkül és nem fogadtak.
Légyszi írjátok meg,hogy szerintetek kell-e másik. Telefonálni nem szeretnék nekik még egyszer,mert tök sokat kellett várni.

Köszi. Inimma
 
 


Sziasztok!
Még régebben említettem, a Kölökneknek a szájacskáján van a tûzfolt, ami befelé is terjed. Kivülrõl már alig látszik, belül viszont láthatóan vörösebb.
Ma elesett és beütötte vagy elharapta a szájacskáját. Nagyon megijedtem, mert nagyon elkezdett vérezni és nagyon feldagadt a pici szájacskája. Nem tudom eldönteni, hogy a folt nélkül is vérzett volna ennyire, de holnap mindenképpen kérek egy új idõpontot. Jajjaj Kép

Inima!
Sajnos nem tudok erre válaszolni, de én azt gondolom, hogy ha idõpontot kérsz, feltételezik, hogy már van egy adott dátummal beutalód, tehát nem hiszem, hogy új beutalót kéne kérned. De ez csak egy vélemény.

Hogyan sikerült beutalót szerezned az orvostól?

sziasztok, Phaedra
 


Inimma,

mi holnap megyünk a Heim Pálba, majd megkérdezem, mennyi ideig érvényes egy beutaló. Mi is több, mint hat hetet vártunk az elsõ idõpontunkra, és semmi gond nem volt vele...

Vero
Vendég
 


Phaedra!

Sajnos,el tudom képzelni,mennyire megijedhettél az esés miatt. Mi is így jártunk szerdán a játszótéren.Szerencsére nem a hemangióma vérzett,belül harapta meg a száját a kisfiam.Zokogtunk mind a ketten,de azt hiszem ö hamarabb feldolgozta az eseményt,én az éjjel nem tudtam aludni sem.
Ha baj van,nem lehet csk úgy elmenni dr.Tasnádihoz vagy felhívni ,hogy legalább mondjon vmit.? Remélem ,nem lesz semmi gond és megnyugszotok!!!!!!

Vero!

Köszi,hogy megkérdezed,majd figyelek,mikor írsz. Kép

Inimma
 
 


Inimma!
Bocs, elõbb elírtam a neved.

Még mindig nem vagyok nyugodt Kép Holnap telefonálok.
Nagy volt a sírás és az ijedtség, de lehet, hogy attól is megszeppent, hogy én is elsírtam magam. A szájacskája még mindig nagyon meg van dagadva, de látszólag Õt már nem igazán zavarja. Cicizett, evett, játszott. De én még most is zaklatott vagyok. Most vérzett elõször (remélem utoljára).
Próbáltam borogatni, hogy a duzzanat hamarabb leapadjon, de azt nem engedte, és inkább nem erõltettem, hogy ne csapdossa a fejecskéjét. Direkt megnézni sem tudtam jól, de játék közben tátogtattam és "csak" egy pontban haraphatta meg, tehát így látszólag nem tûnik "túl" vészesnek a helyzet.

Köszi, hogy írtál, jól esett!
Phaedra
 


sziasztok,
bocsi az offert, de Phaedrat kergetemKép
Odaertek a szalvetak?

-Afonya
Afonya
 


Sziaszok,

ma voltunk a Tasnádinál megint. Fagyasztotta mindkét hemangiómát. Szerintem megállt a növekedésük. Most, fagyasztás után még pirosabb a fejecskéjén lévõ, de kamillázzuk, meg kenjük hámosító kenõccsel. Júniusban megyünk legközelebb.

Inimma,
Azt mondta az asszisztens, hogy elfogadják a régebbi beutalókat is, az a lényeg, hogy legyen.

Vero
Vendég
 


Phaedra!
Begyógyult a pici szája? Beszéltél dr. Tasnádival?
Szia,
Lídia
 
 


Sziasztok!

Lídia!
Nem tudtam utolérni a dr-t, de hála az Égnek nagyon gyorsan begyógyult a szájacska. Körömvirággal kenegettem.
Június végére van idõpontunk.

Harmadnap sikerült megnéznem jobban - mert addig nem is engedte, de a duzzanat miatt nem is lehetet látni rajta semmit, plussz be is kékült -, pont a tûzfoltját harapta meg az esés közben. Utána pedig még az okozott újabb problémát (nyilván húzódott a varr), hogy lekaparta a sebet.

Köszi, most már minden rendben Kép
Remélem addíg (sõt soha többet) nem lesz vele baj. De azóta is frászban vagyok, amikor elesik...

szia, Phaedra
 


Sziasztok Lányok!

Csak azért írok, mert ma felfedeztem a lányom hasám lévõ hemangiómájában egy szürke foltot! Annyira örülök! Ez talán azt jelenti, hogy elkezdõdött felszívódni!!?? Juj de jó lenne!!!!

Veronika
Vendég
 


Sziasztok!

Phaedra! Örülök, hogy minden rendben Kép.
Jövõ héten megyünk kontrollra, ha minden igaz, mert most elkapta az egész családot egy ronda vírus. Remélem, addig kiheverjük.

Veronika! Igen, a szürke folt a visszahúzódás jele. Persze az nagyon egyéni, hogy kinek mennyi idõ alatt múlik el. Ismerek egy kislányt, akinek két éves korára teljesen elmúlt (neki is pont a hasán volt), nekünk olyan 5-6 évet mondtak. Vannak idõszakok, amikor a javulás látványos, aztán meg mintha megállna egy darabig.
Lídia
 
 


Sziasztok!

Voltunk Tasnádi dr-nál,megnézte a fiam száját és azt mondta,hogy szerinte el fog múlni,már most látszik a "maradék" hemangiómán,hogy nagyobb volt. Fél év múlva kontroll.
Egyébként az utóbbi idöben nem veszik észre az emberek,úgyhogy akkor biztos javul. Kép)
Ja és nagyon tetszett az az eljárás az orvosnál,hogy TÉNYLEG idöre mehettünk,nem kellett várni semmit. Nem úgy mint a Budai Gyermekrendelöben. Ott másfél órával a megadott idöpont után kerültünk be a rendelöbe a gasztroenterológián.
Remélem ,veletek minden oké.
Sziasztok!

Inimma
 
 


Sziasztok!

Nem nagyon jutok mostanában gép közelbe.
Májusban voltunk kontrollon, szépen javul a folt (ezt mi is látjuk), és csak egy év múlva kell visszamenni.
Nekünk nem volt olyan szerencsénk, mint Inimmának, sokat kellett várni, az idõpontokat felcserélték, ez nem kevés feszültséget okozott a várakozók között.
Lídia
 
 


Sziasztok lányok,(lídia, Phaedra, Rita,...)

mi van veletek, ill. a gyerkőcökkel? Rég hallottam felőletek.

mi továbbra is járunk rendszeresen a Tasnádihoz, és elég látványosan halványult az Emma buksiján lévő hemangióma. A hasán sokkal kevésbé látványos a változás, de egy picit az is felszívódott!

Most már egyátalán nem zavar, és nem is vagyok türelmetlen, most már elhiszem, hogy tényleg el fognak múlni.

Üdv
Veronika
Vendég
 


Sziasztok! Veronika, de jó, hogy előhívtad ezt a topicot. Az én kisfiamnak is vannak tűzfoltjai, a homlokán, orránál, derekán, tarkóján. Most 3,5 éves. Halványodtak, de idegenek még mindig gyakran rákérdeznek, hogy mi ez. Kérlek, segítsetek, szerintetek Tasnádi rajtunk is tudna segíteni? Mit lehet, mit szokás tenni? És milyen a vizsgálat? (Fiamnak ugyanis orvosfóbiája is van.) Köszi, ha írtok! Klára
 
 


Szia Klára!

Jártatok már valamilyen orvosnál a tűzfoltokkal?
Én amikor a gyerekdokinak mutattam anno, rögtön a Tasnádi főorvoshoz irányított minket. A vizsgálat csupán abból állt, hogy megnézte a hemangiómákat. Mivel a hemangióma ált. úgy viselkedik, hogy az első hónapokban rohamosan nő, és ez az én Emmámnál így is volt, elkezdte fagyasztani, hogy megállítsa a növekedést és gyorsabban múljon el. Eleinte havonta jártunk, most már ritkábban. A fagyasztás egy mínusz akárhány fokos rúddal történik, és fájdalmas.

Nem tudom, hogy Tasnádi tud-e rajtatok segíteni, mindenesetre elismert szakember, én a helyedben mindenképp szereznék egy beutalót hozzá!

De tudomásom szerint a hemangióma mag a tűzfolt két különböző dolog! Nektek biztos a tűzfolt van?

Üdv
Veronika
Vendég
 


Szia Vero! Ahogy elolvastam az eddig írtakat, úgy látom, hogy nálunk nem hemangióma van, mert nem terjed, de nem is szívódik fel. Eddig mindenki tűzfoltnak mondta. Orvos több is látta, bár egyik sem specialista. Már születésekor csináltak koponyaUH-t emiatt, aztán később is, többször. Egyik doki sem biztatott azzal, hogy igazából lehetne bármit is csinálni a foltokkal, a dokinénink csak lézeres magánklinikát tudott, ahol ezzel foglalkoznának, de az fájdalmas is, kicsi is hozzá, drága is. Tasnádi csak hemangiómát kezel, vagy tűzfoltot is? Bocs, ha nagyon laikusakat kérdezek, de eléggé hiába próbáltam utánajárni eddig a dolognak, vagy azt mondták, hogy el fog múlni, vagy azt, hogy most már nem, szóval senki nem tudott biztosat. Ha kislány lenne, jobban izgatna az egész minket is, így várunk, várogatunk, az arcán lévők végül is tényleg halványabbak, a többi meg úgysem látszik. Szerencsére csak esztétikai probléma, de azért ha lehetne rajta segíteni, miért ne próbálnánk meg.
Minden jót nektek is, biztos teljesen el fognak múlni azok a fránya foltok. Üdv. Klára
 
 


Sziasztok!

Remélem, jól vagytok! "Folt" ügyben semmi újság, most talán mintha lassabban halványodna, de már korábban is voltak ilyen időszakok.

Klára! Szerintem mindenképpen érdemes megnézetni dr. Tasnádival. Azt hiszem, tűzfolttal is foglalkozik, és pont azon a magánklinikán is rendel (talán Kelen Klinika?), ahol van az az új lézeres (?) szerkentyű, amivel a tűzfolton is lehet javítani. Biztos nem olcsó, de pár évvel ezelőttig Németországba kellett menni, aki kezeltetni akarta magát, mert legközelebb ott volt ilyen masina. Annál pedig biztos olcsóbb Kép.
Írj, ha van valami fejlemény!

Veronika! Milyen rendszerességgel kell Tasnádihoz járnotok?

Lídia
 
 


Sziasztok!

Lídia, mi most 2 hónapja voltunk utoljára, és kb. 2 hét múlva megyünk megint. Nálunk 6 hónaposan kezdődött a javulás, nagyon lassan, fokozatosan. Most, kb. 1 hete mintha rohamosan javulna a helyzet. De ez állítólag ilyen, kiszámíthatatlan. Hol gyorsabban javul, hol lassabban,

Klára, megadom a Rottenbiller u.-i telefonszámát a Tasnádinak. Szerintem beszélj az asszisztensével, ő biztos segít nektek.
3528886

Üdv Veronika
Vendég
 


Köszi, lányok! Mindenképp tervbe veszem dr Tasnádi felkeresését, és tájékoztatlak benneteket a fejleményekről. Addig is minden jót, Klárus
 
 


Sziasztok!

Nálunk a kishugomnak vannak tűzfoltjai. Most tíz hónapos. Születésekor volt a szemhéján, az orra alatt, az arcán két helyen, meg a nyakán. A szemhéjáról teljesen eltűnt, az orra alatt csak hidegben és hiszti alkalmával látszik. Az arcán lévők semmit nem halványultak, de a legidegesítőbb, hogy a nyakán lévő időnként kipirosodik, kisebesedik, és kiemelkedik.
Szerintetek mi lehet ez???
El kellene vele mennünk vkihez?

Küldök róla képet, hogy jobban értsétek:

Kép
Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
 


Szia Zsuzsa!
Szerintem mutassátok meg valakinek. A gyerekorvos mit mond? Nálunk nem így nézett ki, mint a fénykép alapján. Bocs, de nem teljesen értem, amikor kisebesedik, akkor emelkedik ki, vagy ezek egymástól független események? És mitől sebesedik? Magától, vagy megsérti valahogy, vakarja, ruha kidörzsöli?
Láttam a profilodban, hogy szegedi vagy, így dr. Tasnádit kissé bonyolultabb felkeresni. Itt az angiológia, ahol ő rendel, a sebészeti osztály keretében működik, biztos ad az orvosotok beutalót a sebészetre a helyi kórházba.

Veronika! Csak most néztem meg Emmáról a fürdős képet a profilodban, tündéri!

Lídia
 
 


Szia!

Szerintem mutassátok meg orvosnak a hugodat, Emmának is van tűzfoltja a szemhéján és a tarkóján, a szemhéján lévő nekünk is csak hisztinél látszik, a tarkóján lévő állandóan ott van, hol halványabb, hol jobban látszik, de soha nem sebes és nem emelkedik ki. Lehet hogy semmi baj, d eazért szerintem jobb elelnőriztetni. ja, és nálunka férjemnek is van a tarkóján, sőt t öbb unokatesójának is de senkinek sem sebesedik.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
 
 


Zsuzsa,

tegnap írtam egy üzenetet neked, de elszállt. Sajnos én sem tudok neked mit mondani a hugod tűzfoltjáról, csak annyit, hogy több orvost is keressetek fel, és ne hagyjátok annyiban a dolgot. Emmát is több doki látta a Tasnádi előtt, és olyanokat is mondtak, hogy ne kezeljük, majd elmúlik magától, anyuka törődjön bele.
A lányom foltja ugyan nem tűzfolt, de síráskor teljesen bepirosodik, ez állítólag normális.

Lídia,
köszi a bókot. Dagad a májam!!! Kép
(Hogy kell nevető arcot csinálni?)

Veronika
Vero
 


Nem szó szerint sebesedik, hanem kiemelkedik, kivörösödik. Nem tudjuk mitől, mi úgy vesszük észre, hogy magától, de persze lehet, hogy a ruha miatt.
Nálunk is sokunknak van tűzfoltja, de ilyet egyik sem csinált.

A gyerekorvosunk nem igazán foglalkozik vel, mondhatni sehogysem.
A sebészet sem az alaposságáról ismeretesKép

Meg tudnátok mondani, hogy hol rendel Dr.Tasnádi, mikor, hol lehet bejelentkezni, stb, mindent?
Kórházcím, telszám, stb.

Nagyon megköszönném!!!

Zsuzsa

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
 


Zsuzsa!

Dr. Tasnádi Géza
Heim Pál kórház
Üllői út 86.
Sebészet, I/135.
Tel:4599100

Létezik a kórháznak egy rendelője a Rottenbiller u.-ban is.
Rottenbiller u. 26.
Tel: 3528886

A Rottenbiller u-ban hétfőnként rendel, 11.30-ig. aAz Üllői úton pedig szerdánként, délután.
A telefonszámokon lehet időpontot kérni, de kell beutaló!

Veronika
Vendég
 


Sziasztok! Pár hete írtam, hogy el fogunk menni Tasnádi Prof. Úrhoz, megmutatni a kisfiam tűzfoltjait, hátha mégis lehet valamit csinálni velük. Ma voltunk is a Rottenbillerben (kaptunk is egy kerékbilincset Kép), nagyon kedvesek voltak, de a Prof. Úr sem ajánlott semmi halványító-eltűntető módszert, azt mondta, valóban lassabban halványul a szokásosnál (ez a fajta 2 éves korig el szokott tűnni, a fiam meg már 3,5), de még mindig van remény, hogy magától helyrejöjjön. 2 év múlva megnézi újra, aztán ha nem lesz változás, és a gyerkőcöt ez zavarja, akkor lézeren lehet gondolkodni, de nem ajánlja igazából. Szóval várunk tovább türelmesen. Sziasztok! Klára
 
 


Szia Klára! Kerékbilincs Kép. Remélem, tényleg javulnak a foltok idővel. Szimpatikus dr. Tasnádiban, hogy nem ugrik mindjárt mindenkinek a szikével, ha csak nem feltétlenül szükséges.
Nálunk is olyan 5-6 éves korra saccolta az elmúlást. Ahogy most elnézem, nehezen tudom elképzelni, hogy egy év múlva semmi se látszana, de már annyit javult, hogyha így marad, az sem annyira vészes. Mondjuk nálunk kislányról van szó, így lehet, hogy őt később zavarná. Majd meglátjuk. Egyelőre mi is türelmesen várakozunk! Kép

Lídia
 
 


Lídia és mindenki aki hasonló cipőben jár kérlek adjatok tanácsot. Nagyváradon élünk, a kislányom 14 hónapos és a felső ajkán van egy kb. 1 cm nagyságú haemangióma. Nálunk katasztrófális az egészségügy, úgyhogy múlt év végén felmentünk Budapestre, Dr. Szalay Zsuzsanna (Heim Pálban bőrgyógyász) vizsgálta meg. Szerintetek menjünk Dr. Tasnádihoz? ő is említette, hogy van egy kollégája, aki lézerrel kezeli a hasonló eseteket (én nem ragaszkodom hozzá, viszont a fagyasztás nagyon érdekel).
Réka kétszer sérült meg annyir, hogy vérzett és mindkétszer a száján. Borzasztóan megijedtünk, de szerencsére nem a haemangióma sérült. Nálunk is vannak apró szürke foltok és jó ideje nem nőtt.
Kösz.
Kriszta

Gyermekeim: Réka és Zoltán
 
 


Lídia és mindenki aki hasonló cipőben jár kérlek adjatok tanácsot. Nagyváradon élünk, a kislányom 14 hónapos és a felső ajkán van egy kb. 1 cm nagyságú haemangióma. Nálunk katasztrófális az egészségügy, úgyhogy múlt év végén felmentünk Budapestre, Dr. Szalay Zsuzsanna (Heim Pálban bőrgyógyász) vizsgálta meg. Szerintetek menjünk Dr. Tasnádihoz? ő is említette, hogy van egy kollégája, aki lézerrel kezeli a hasonló eseteket (én nem ragaszkodom hozzá, viszont a fagyasztás nagyon érdekel).
Réka kétszer sérült meg annyir, hogy vérzett és mindkétszer a száján. Borzasztóan megijedtünk, de szerencsére nem a haemangióma sérült. Nálunk is vannak apró szürke foltok és jó ideje nem nőtt.
Kösz.
Kriszta

Gyermekeim: Réka és Zoltán
 
 


Kép
Ő a Réka.
Kriszta

Gyermekeim: Réka és Zoltán
 
 


Szia Kriszta!

Nagyon bájos Réka! Kép
Ha már vannak szürke részek a foltban, akkor elkezdődött a visszahúzódás, ez jó jel.
Én úgy gondolom, hogyha az én gyerekemről lenne szó, és a heamangioma nem zavarja semmiben (evés, beszéd), és nem is szokott megsérülni, hagynám, hadd javuljon természetes úton. Bármiféle beavatkozás kellemetlen a kicsinek. Szerencsére tényleg nem nagy, és a kép alapján nem esztétikailag sem tűnik zavarónak. De persze neked kell eldönteni. Ha mégis meg akarjátok mutatni valakinek a bőrgyógyászon kívűl (ő egyébként mit mondott?) akkor dr. Tasnádit csak ajánlani tudom.
Egyébként ha már megjelentek a szürke foltok, nem nagyon lehet fagyasztani, mert ép hámszövet hegesedhet.

Lídia
 
 


Lídia!
Nagyon nagyon köszönöm a megnyugtató sorokat. Olvasta a topicodban, hogy három gyermeked van. Gratulálok!M i újság haemangióma ügyben? Egyébként van kép, amelyken jobban látszik, de itt a munkahelyemen ez volt a gépen.
Üdv.
Kiszta

Gyermekeim: Réka és Zoltán
 
 


Nem tudom, így egy év után jár-e erre valaki, de nagyon kiváncsi lennék, hogy alakult a gyerkőceitek hemangiómája. Az én kislányom 3 hónapos, kb. 0,8*0,8 mm a hemangióma a jobb arcán. Szeretnék valami bíztatót hallani, mert nagyon el vagyok keseredve.

Köszi!

Kriszta

Ákos 2000.04.09.
Enikő 2004.12.04.
 
 


Úgy látom nem jár már erre senki. Próbálkozom a régi hozzászólóknál priviben...

Kriszta

Ákos 2000.04.09.
Enikő 2004.12.04.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

cron
X
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - Teakiadó
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - Teakiadó