A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Edit!
Nekunk sem volt fog, most pedig 2 het alatt 4 kijott. iszonyuan szenved szegeny, ejszaka is sirdogal es a takarot ragja. Probalom cicivel nyugtatni, de az lett belole, hogy ahogy abbahagyja rogton ragna. Es ma mar haromszor megharapott. Olvastam a neten, hogy ilyenkor nem szabad felsikitani, mert a gyerek esetleg soha nem fog szopizni. Hat nem tudom ezt hogy lehet megallni, en akkorat orditottam, hogy zengett a haz. Erre a gyerek elkezdett rohogniKép

Amugy nalunk a fogzas es laz miatt szunet az uj kajak bevezetese, lehet hogy en tenyleg egy eves korig fogom szoptatni a gyereket.

Vera, aranyos a kissrac. Tontica, tenyleg szep kerek a fiatalur!
Esztiket megleste MikiKép Hat mit mondjak csapkodta a kepernyot, hogy elvegye a ragokajat.
Pipike is edes a tunderi baseball sapiban.

Macs megertem apat a moci miatt. Amugy rolam is van egy kep par honaposan, amint apa mocijan allokKép

Csirkesz, ha neked tul melos, ird meg a konyvet majd en menedzsellek. En most ugyis kupot adtam a gyereknek es alszik. Kép

csengo
Vendég

Szép jó reggelt Mindenkinek! Kép Kép

Lenne egy gyors kérdésem: mikor adjátok a gyümölcsöt a babócának? Kaja előtt vagy után, vagy két kaja között? Ha két kaja között, akkor mennyi idő telik el az előző etetés óta?
Azért kérdem, mert én alig bírok egy gyümiadagot beszuszakolni a napunkba két fő kaja között. Ha kap gyümit akkor utána meg amikor jön a következő kajcsi, nem akarja meginni a fáradságosan lefejt anyatejet ... Kép Kép
Jaj de nehéz is ez ....

Edit
pedit

Csengő! Kép

Lehet hogy ha így haladunk, akkor Balázsnál az egész fogsor bukkan fel egyszerre ... Kép

Üdv

Edit
pedit

Sziasztok!

PeditKép: Én is meglepődtem az ördögfejen. Azt hittem, április 1-jei tréfa Kép.

Fogak: Kép. szegény Livike is már 2 hónapja szenved, de még egy darab sincs (igaz, kedden lesz 5 hónapos). De akkor minek szenved ilyen régóta? Remélem, ezért kárpótlásul nekünk is az összes kijön egyszerre Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

SziasztokKép

Nagy nap ez a maiKép Murci életében először átaludta az éjszakát ! Én bezzeg azért már megszoktam a keléseket, így 2x is megébredtem, de azért gondom nem volt a visszaalvássalKép

Fogak: Az elmúlt 1,5 hetet mi is iszonyúan megszenvedtük, a nappalokat Marci szinte úgy, ahogy van, végigsírta, de meglett az eredménye. Tegnapra a 2. fog (jobb alsó) is előbukkantKép Talán ennek is köszönhető, hogy Babó nyugodtabban aludt.
Addig az evéseknél is "vért izzadtam", minden falatnál visított, ahogy a kanál hozzáért az ínyéhez. Az étvágyával hál' Istennek nem volt gond, hatalmas adagokat evett, csak hát az a "körítés" nem hiányzottKép

Hozzátápi: az anyatejcsi Murcinak már nem lenne elég, így minden szopi után kap valami +-t is, reggel-este tejpép, tízórai-uzsi gyümi, ebéd főzi. Így olyan 20 dkg-kat hízik hetente. Korábban, amikor csak szoptattam, jó, ha a 10-et meghíztaKép

Bocs, hogy nem külön-külön válaszolok most a hsz-ekre, de kapjuk magunkat, aztán elmegyünk a hétvégi shoppingolást megcsinálniKép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!
Van valami ötletetek a problémámra? A sütőtöktől, krumplitól, almától és répától is szorulása van Dávidnak. De nem csinálhatok rendszert abból, hogy az ötödik napon lázmérővel csalogatom ki a kakit, az őszibarackevés se jött be, mivel próbálkozzak még? Mi hajtaná meg ilyenkor esetleg, amit már lehet adni neki?

Liv

Kép

Kép
liv

Pedit,Kép
én az anyatej előtt adom neki a gyümölcsöt, nagyon ritkán kettő között kb 1 órával a kaja után. Nálunk sem eszik meg valami sokat a gyerkőc, de biztos majd lassan hozzászokik.
Fogaknak drukk, hogy minél előbb kibújjanak.

Csirkesz,
várjuk Boti mai napi sztoriját. Kép

Magi,
Anyukáddal minden rendben?

Kérdéseim lennének, ha tudtok légyszi segítsetek:
- Bernát nagyon sokat bukik, van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, hogy mi az amitől esetleg kevesebbet bukna. Doktornő felírt valami tápszert, hogy azzal sűrítsem a kajáját, de amíg van anyatej addig én azt szeretném adni. Valamint hogyan távolítjátok el a nagy adag buktákat a szőnyegből. Olyan hányás szag van nálunk már az egész lakásban, hogy az szörnyű és már nem tudom hogyan szagtalaníthatnék.
- milyen zöldségeket adtok a gyerkőcöknek? A nitrit őrület miatt kérdezem. Adható most bármelyik krumpli, répa?

Bernát tegnap megkapaszkodott a kiskád szélébe és felállt.Kép Nem tudom hova siet ez a gyerek 6 hónaposan még nem kellene álldogálnia.

Többet sajnos most nem tudok írni, nagyobbik fiam beteg lett és most nagyon izgulok, hogy Bernát megússza ezt a fránya betegséget!!!Kép Természetesen ez a betegség is a húsvéti családlátogatások eredménye, vasárnap és hétfőn is elfelejtettek szólni, hogy tök beteg emberek is jönnek.

Mindenkinek szép napot!
Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Liv,
nálunk is ez volt a probléma, én szilvát adtam neki. Sajnos Bernát is hajlamos a szorulásra. A szilvától másnap gyönyörűen kakilt. A Kecskeméti gyárt szilva bébiételt. A sárgabarack is jó állítólag, bár azt még nem próbáltam.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Liv,
azt elfelejtettem, hogy nekem azt ajánlották, hogy ami megfogja azt úgy adjam, hogy keverjem olyannal ami hajtja.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Liv!
Ha nem akarsz neki adni par kiskanal narancslet, akkor probald ki a szilvapuret. Kecskemetiben van, eleg par kiskanal neki. Ha ez is a tilos listadon van, akkor nem tudom, mert a kortet meg en sem adtam a gyereknek.
Amugy mivel nekem keves a tejem estere, igy tejpepet adok neki es abba szoktam belekeverni valami gyumit ha gond van. Persze en meg adtam neki par korty teat is es az is hasznalt, de tegnapelott hanyt utana, ugyhogy azt most mellozom. Nekem meg lazmerovel sosem sikerult kicsalogatnom a kakitKép
Apa meg a hasat szokta maszirozni, de szerintem ez sem jott be.

csengo
Vendég

TrompipiKép
FürdőruciKép Jók vagytok a túrázós fotókonKép Pipike kis husi-musiKép
Tényleg menj el dokihoz, jobb, ha tőle tudod, hogy nincs semmi gondKép
Húú, almás babapiskóta, azt én is falnámKépKép

CsirkeszKép
FogacskákKép Gyed-papírozásKép
Eszter is hason alszik, három-négy napig tudtuk háton altatni, de egyszerűen utálta és addig nem volt hajlandó aludni, amíg hasra nem fektettük.
Boti-rudiKép
Egy Csirkesz-kiadványnak én is örülnékKépKép

PeditKép
Ez a gyed-dolog tényleg szörnyen hangzik, olyan sokan írtátokKép Ördögfej????? Én nem láttam (szerencsére).

LauKép
Gratula a fogacskához!Kép Nahát, miket kajál már ez a gyerkőcKép

VeraKép
Kornél-dalolásKépKép Cuki a nőcsábász fotóKép

LivKép
Születés-sztoriKép Kakasegítőnek én is az őszibarackot meg a szilvát hallottam.

TimócaKép
Én is látom néha, hogy Eszti mintha a foga miatt szenvedne (már legalább két hónapja ő is), de lehet, hogy még kicsik hozzá, hogy kibújjanak a fogacskák. Bár itt a topikban is egy csomó babának volt már ilyen korában foga.

MacsekKép
GYEDKép FúújjjKép

TonticaKép
PottyanásKép Babód tényleg jó húsban vanKép Klassz a fotónKép

CeditKép
NyügiKép Tart még?

GnékrisztiKép
Igazad van, a szeles idő tuti hat a babákraKép Eszti is nyügi volt, csak ő szerdán, de nálunk akkor volt nagy szélKép
Cumi ügyet szerintem is jól oldottad megKép

CsengoKép
Jól beindult a foggyártás nálatok. Szegény picurKép
Milyen együttérző a lurkó: ha te ordítasz a fájdalomtól ő röhigcsélKépKép

KataKép
Gratula az átszunyált éjszakáhozKép És a fogacskákhoz isKép

DinoKép
Gyors gyógyulást a fiacskádnakKép Bernát nagyon ügyesKép

LányokKép
Tegnap lelkes paparazzi-ként kilestem Esztit és Malackát egy intim pillanatban, így már bizonyítékom is van az egymás iránt érzett vonzalmukraKépKép

Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

Sajnos Heléna beteg lettKép Ma jön ki hozzá a doki, reggelre 38,6 volt a láza, mostanra germiciddel levittem normál értékre.Volt egy nagy hányás is reggel.Szopizni is alig akart, de muszáj volt erőltetnem nehogy kiszáradjon.
Most alszik, kipiheni ezt a szörnyű éjszakát.
Az egész tegnap délután kezdődött.

Lau és Maccs!
Mi is fel lettünk avatva leesésből, az ágyról gurult le 3 napja, és a 40 cmre lévő parkettán landolt, szerencsére nem lett semmi baja az ijedségen kívül.A barikádon amit építettem köré azon is átevickélt.

Remélem jobb hírekkel szolgálhatok hamarosan.
Eléggé kivagyok.......de ezt a babónak nem szabad éreznie.

Puszi

Noémi
fantikbaba

Noémi,
LázKépKép elhiszem, hogy kivagyKép KitartásKép a doki majd segít, elmondja, hogy mit csináljatok, meg azt, hogy mi lehetett ez. A babó felé tényleg próbálj pozitívat sugározniKép
Ráadásul lepottyanásKép

Írj majd!

Puszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

SziasztokKép

Ma reggel tudtam olvasni először,mert nem tágított az "ördögfej",tegnap kész voltam amikor megláttam,ráadásul egy ilyen fórumonKép.

Noémi

Remélem Heléna hamar meggyógyul,sok gyógypuszika Neki!Tegnap mi is voltunk dokinál,már 10 napja beteg Míra,azt mondták még mindig kell pár nap,hogy teljesen rendbe jöjjön.

Cedit

Míra is egyre kevessebbet eszik,sőt tegnap óta nem fogadja el a szilárd kaját abszolút,holott azt mondták tegnap a tanácsadáson,hogy már 2-szer kéne teljes adag főzit ennie.A vaniliás hipoallargén Milupa tejpéptől meg egyenesen undorodottKép(rendesen öklendezett,rázkódott).Most kicsit tanácstalan vagyokKép.

Vera

Valami jó is,végre ideért a napsütés,amit küldtélKép.Tündéri a képen Kornélod,már a bögrés is nagyon tetszett,írtam is,de elszállt a szerver "bizerga"idején.

Dinó

Remélem nagy fiad hamar gyógyul és nem fertőzi meg Bernátot!Én most meg is kértem mindenkit,hogy amíg ilyen vírusos időszak van,ne látogassanak.Kaki dolog rendeződött?

Anita

Eszti+Malacka=Csúcs Szupi AranyosKép.Olyan jó lenne már ha az én kis kopasz kisfiú-kislányom is újra ilyen jó kedvű lenne,mint a csajszikád.

Tontica

Szomszédok ismerősek,én is itt panaszkodom állandóan(meg Editéknél hasonló a helyzet)de ezek olyan IQ bajnokok,ha szólok akkor ezerszeresen csinálják,már belefáradtam az egészbe.EsésKépKépKép.Nagyon aranyos a kép,jó a jelmezeKép.Méreteiről meg nem is beszélek,Míra tegnap volt 7 hónapos és 7200gr kb 67cm.Bár Ő a sajtkukacok királynője,még evés közben is fut,meg Apával mi sem vagyunk óriásokKép.

NikkKép

Boldog hófurdulót a nagy hódító Bandusnak utólag isKépKépKép!Na foggal vigyorog már a csajoknak?Én már csak akkor írok a fogáról,ha egyszer végre előbújik végre.Két napja Apja virraszt vele éjszakánként,én meg a másik szobában beájulva alszokKép.

Maccs

Én hívtalak szomszéd verőbe,de Editéknél is el kél a segítségKép.Céklás kakiKép.Motoros kép szupi és meglestelek a másik topikban,nagyon szép menyasszony voltálKép!Pécsre meg még biztos megyek majd(munkahelyemnek ott a központja)lehet,hogy Te is pont lent leszel tesódéknál és akkor élőben is látnálak.Sokszor tényleg olyan jó olvasni a soraidat,vissza jön a jó kedvem.

Csirkesz

A Te fiacskád sem hagy unatkozni,mindig valami kópéságot eszel kiKép.

Csajok!

Ma először tornáztam(Cindy C.:Új dimenziók)hát ne tudjátok meg milyen tápos lettem a terhesség óta.Holnapra lehet,hogy menni sem tudok az izomláztólKép.

Puszi:Viola
h_viola

Sziasztok!
Kipróbáltam az anyatejjel hígítást.Csak az tudom belőle megállapítani,hogy a lánykám egy nagy zsivány.Kiszopogatta a tejet a sűrűjét meg kiköpte.Nem akar semmit enni.Pedig már kellene!
Nektek mennyit eszik a csemetétek?Mondjuk ha Nestlés kanállal mérjük!Nekem kb. egy kanállal jön össze.Amit nagyon szeret az a babapiskóta.Kezébe rakom és egy felet elszopogat.
Túrórudiról én is halottam,hogy csak a túrót szabad nekik adni.Állítólag a csokiban található kakaóvaj miatt.Szerintem azért is,hogy ne szokjon hozzá az édességhez.
Éjjel 1-kor Adrienn úgy gondolta,hogy ő már nem álmos és beszélgetett nem akart aludni.Most szerencsére kidőlt.
Beteg babáknak mielőbbi jobbulást!!!
Magi!Mi van anyukáddal?
Anita!Aranyos a kiscsaj malackával.Látszik,hogy kölcsönös a vonzalom.
Tegap este Adrienn csupasz fenékkel ült a hordozóban és úgy ahogy kell jól teletojta.Mindenhol gyerek kaki csöpögött.Nem győztem takarítani.
Üdv.GnéKriszti
gnékriszti

KrisztiKép,

Pipike eddig a Te babucidhoz hasonlóan csak 1-2 kiskanálnyit evett. Ezzel szemben tegnap ezt ette:
7:40
Vendég

ViolaKép
Mira gyorsan-gyorsan gyógyuljon megKép Főleg, hogy már odaért a napsütésKép
SzomszédokKép
Hááát, te nagyon ügyes vagy, hogy már edződsz, nekem sem ártana elkezdeni a tornátKépKép

GnéKrisztiKép
Kaja-szelektálásKép A lányod már most ügyel az alakjára, Sch. Norbinak van valami ilyesmi diétája, azt hiszem az a neve, hogy szétválasztó-diétaKépKépKép
Kakis hordozóKép Lehet, hogy már adhatsz neki bilit?Kép

Sokan írtok a szomszédaitokról.
Én idilli helyen élek.Kép Erdő szélén házikó, madárkák, jó levegő, kutyi, macsi, stb.Kép Na, ehhez van két szomszéd, akik télen-nyáron találnak valami jó büdös eltüzelnivalót, majdnem minden napra.Kép Természetesen a füst a mi teraszunkon landol, akármerre is fúj a szél.Kép Így Esztert nem tudom csak úgy, lazán kitenni levegőzni az udvarra.Kép Illetve ki kell mennem, körbeszaglásznom, és ha tiszta a levegő, kimehetünk. Van, hogy a csukott ablakon át is beérződik a szag, pedig jók az ablakaink.Kép
Persze a házunkat imádom, meg a természet közelségét, semmi pénzért itt nem hagynám ezt a helyetKép Úgyhogy ez csak egy kis panaszkodás voltKépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok lanyok!

Koszonom a kerdeseteket, anyukam eleg jol van.
Sot remekul.

akkor par szot mondok en is.
Hozzatapi.

Nalunk reggel delben este van szopi, delelott meg delutan gyumolcs es pep.
Delelott pep, delutan gyumolcs.
Nalunk meg csak almat, oszibarackot es banant eszik a gyerek hipp-ben.

Nalunk a szorulasra a szilva jott be.
A kortetol es a repatol is kiuteses lett a gyerek, a kortetol meg 3 napos hasmenese, igy azt nem is adok neki.
Probaltam az Oszi let, de az sem jott be.

Szoval ki meg sokat szoptat es nem kell a baonak a kajci ne legyen elkeseredve.
Nalunk is csak par kanallal meg a hozzatapi, mert inkabb tejezik.
Azt is ugy eszi, ha en is eszem belole. Egy kanal mama egy kanal papa, majd baba. Ha valaki kimarad nem kell neki. Kép Kép Kép

Szomszed!

Van agy gyonyoru kertunk keritessel, csondes helyen, sarok haz, egy szomszedunk van, annak van egy bohom nagy kutyaja, ami mindig atugat mikor kimegyunk.
Felek, hogy atugrik, igy a gyereket nem merem kitenni. Kép
Most keszuk a teraszra teto fabol meg zsindejbol, hogy esoben se azzunk, de egyedul nem merem kinthagyni, mert a szomszed kutyaja iszonyat.
Vannak meg csirkei, akik koran reggel mar kukorekolnak, meg nyulai.
Volt hogy baranya is volt es egesz nap tok hangosan begetett. Mar O sem birta es elvitte. Kép
Nalunk ez van szomszed ugyileg.

Ha kesz a teto, akkor azon a kis helyen, ahol a kutya atlat apacaracs keszul es lilaakaccal fogom befuttatni. Kép

Lanyok a hetvegen lesz az egy eves hazassagi evfordulonk.
Szoval megyunk Orban fogadoba, mert mindig oda szoktunk menni az evfordulonkon (ismerkedes), ami szinten az eskuvonk napjan volt. Kép
Igy holnap megyunk a Borzsonybe. Kép Majd csak vasarnap este jovunk haza.

Ja es tervez valaki nagy utazast a nyarra???

Kulfold repcsivel???

Magi
Vendég

Lau:
fog Kép alvás Kép Csokit úgy tudom 1 éves koruk után kaphatnak, mert allergizálhat.

Vera:
ajajaj nálunk is menő Kép Annyira röhögtem szegény gyerkőcön.

Csnegő:
2 hét alatt 4 fog Kép! Nem semmi!
Én bimbóvédőt vetettem be fogacskás harapások ellen. Nem mondom, hogy nem érzem, de nem fáj.

Pedit:
én két kajca között adom a gyümit félidőben. Ez azt jelenti, hogy két órával az előző szopi után és 2 órával a köv. szopi előtt.

Kata:
átalvásos éjszaka Kép. Hipp-hipp hurrá!

Dino:
az, hogy sokat bukik az mit jelent?
Szőnyegügyben láttam már hirdetést a TV-ben valami textilszagtalanítóról. Azt ugyan valami ülőgarnitúrával reklámozták, de gondolom szőnyegre is jó lehet.
Bernát felállása Kép Tényleg hova siet ez a kis manó?
Zöldséggel kapcsolatban nekem azt ajánlották, hogy megbízható forrásból vásároljak. Jó mi? A piacon kérdezzem meg, hogy ugye nem nitritezték túl a zöldséget? Úgyhogy én biot veszek a gyereknek egyenlőre, ami elég macerás, mert egy héten 1x van nyitva a biopiac, szombat délelőtt.

Liv:
a többiek már leírták, hogy miket érdemes adni. Nekem az jutott eszembe, hogy a hajtós mimindenek is csak akkor hatnak, ha elég mennyiség kerül a pici szervezetébe. Mennyiket eszik-iszik belőlük?

Anita:
még mindíg nyüglődünk sajnos, köszi a kérdést. Azért ha babusgatom akkor minden rendben. Úgyhogy babusgatom Kép és úszik a háztartás Kép
A házikóért nagyon-nagyon irigyellek. Jó Neked Kép!
Eszti olyan nagyon szép kiscsaj, hogy szívesen le stipi-stopiznám Andrisnak. Ha sikerül rakok fel képet, hátha tetszik Esztinek.

Noémi:
jobbulást szegény Helénának! Arra tényleg érdemes vigyázni, hogy azt, hogy "kivagy" ne érezze, de azért ha rosszkedvű vagy, ne csinálj úgy, mintha jókedvű lennél szerintem. Megzavarhatja. A metakommunikáció úgyis elárul és akkor nem fogja tudni, hogy most mi van. Bocsi, nem akartam okoskodni!

Viola:
enyém se eszik semmi szilárdat. A kedvencét is kiköpte. Én is tanácstalan vagyok. Most azt hiszem kihagyok két napot és újra elkezdem szoktatni.
Tornához gratula Kép! Én nem merem elkezdeni, nehogy még kevesebb legyen a tejem, pedig már egy bálnának érzem magam Kép!

Kriszti:
kakis hordozó Kép Érdekes lehetett!

Csajok:
az általatok emlegetett Nestlés kanálra hogyan lehet szert tenni?

Cedit
cedit

Akkor a kép, ha sikerül.
Teljes alakos, hogy mindenét jól megnézhesse Eszti Kép

Kép
cedit

Sziasztok,

a tegnapi ördögfej miatt az én levelem is jól elszálltKép
CsengöKép
fogacska ügyben sok kitartás. Nálunk csak a nyáladzás, meg a rágás megy.

PeditKép
Játszótér ügyben egyeztessünk. Nekem tulajdonképpen az is jó, ha 2-3 felel megyek, tegnap az apja is velünk volt, így hozzá igazodtunk. Az e-mailom hvera@fw.hu oda is írhatsz magánba.
Mi az a futószemölcs? Nekünk anyajegy van. A popsija fölött. Nagyon szexi a fiúKép( ezt a lányos mamáknak mondom)

HozzátápiKép
Én mindig pihi után adok neki, ez kb. 2 órával az elözö szopi után van. Aztán, ilyenkor a következö szopi 2-3 órát is eltolódhat.

KataKép
Murci fogacskákKép
Ó istenem, egy átaludt éjszaka!!!!Kép

LivKép
Nálunk a rengeteg cukormentes kamillatea vált be.Mostanában hársfával vagy csipkebogyóval vegyesen isszuk.

DinoKép
Hogy ez a Bernát milyen nagy fiúKép Kornél leülni nem hajlandó a kádbanKép

Trompipi AndiKép
Pipike nagyon édes a hordozóbanKép

NoémiKép
Heléna mielöbb gyógyuljon meg.Mi hütöfürdöt alkalmazunk. LepottyanásKép Kornél szerencsére(vagy nem) még nem mászik ennyire.

ViolaKép
Ne higgy a dokinak. Ilyenkor már annyit ugrálnakKép hogy ledolgozzák a kilókat.Mirának jobbulást.

Torna:
Ti is úgy megvállasodtatok? Rám a régi holmilyaim, már vállban sem jók, nem hogy cicibenKép
Én is csináltam pár hétig a baba- mama tornát. Aztán lumbágóm lettKép Most csak a babakocsit tolom. Szerintem épp elégKép( nehéz).

MagiKép
Anyukád?

KrisztiKép
Hordozós sztoriKép Kaja szelektálásra javaslom a turmixgépet, mint átverési stratégiát.

Üdv;
Vera

hvera

Vera!

Fent irtam, hogy koszonom, jol van.
Sot remekul.

Meg a szovettan jon 2 het mulva.
Addig izgalom.

Nos akkor tervez valaki repcsis utat nyarra???

Magi
Vendég

MagiKép
nagyon jó hír, hogy anyukád jól vanKép
Jó ünneplést a hétvégéreKép

CeditKép
Andrist megnéztük, Eszti nagyon pasisnak találtaKépKép

VeraKép
LumbágóKép Szexi popsi-anyajegyKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Dino, Dávid 3 hónapos koráig rengeteget bukott, azóta meg szinte minden nap hány egyszer. Én mosogatószeres vízzel szoktam átdörzsölni az ágyat, szőnyeget stb.
Krumplit én adok neki, répát pedig Hippet kapott.

Viola, azzal kapcsolatban, hogy kétszer KELL ennie 7 hónaposan a babának főzeléket naponta: bízd rá, tudja ő, hogy mennyi főzelékre van szüksége.

Hol lehet látni Maccsról menyasszonyként fényképet???

Gné Kriszti, hordozóba kaki: Kép

Andi, úgy tudom, karfiolt 7-8 hónapos kortól lehet adni.

Kép

Kép
liv

Maccs, megtaláltalak! Tényleg nagyon szép vagy! Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

CeditKép: nekünk Nestlés kanál van kismama újságból, Rubint Réka féle baba-mama torna DVD-ből, Várandós mama csomagból, meg talán egy Baba magazinból Kép.
Helyes Andris, de az én lányomnak inkább nem mutogathatok ilyen aktképeketKép. Apa nem engedi Kép.

VeraKép: Livikének is a popsija fölött van egy anyajegyKép.

Nyaralós kérdés - lassan aktuálissá válik Kép: nem tudjátok, hogy lehet kivinni a gyereket külföldre Kép: Mármint EU-ba, ahová nekünk sem kell útlevél, elég a személyi, oda egy kisbabának mi kell?

Timi

Kép
Kép
timóca

Timi!

Utlevel kell a babanak!

Magi
Vendég

MagiKép: köszi Kép. Akkor lassan intézni kell.. (ha megyünk)

Kép
Kép
timóca

Magi,
Jól mulatást!
Kérdés Hozzád: a szomszédotok genetikai kísérleteket is végez? Azért kérdezem, mert azt írtad, vannak csirkéi, akik kukorékolnak. Vagy ez valamilyen nyelvjárás-féleKép?
Andi
Vendég

Jaj Andi kakasok meg csirkek.
Kakas kukorekol, csirke kotkodacsol. Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Nem! A csirke csipog! A tyúk kotkodácsol. Én már csak tudom, nekem is van egy PipikémKép.
Vendég

Andi!

Kép Kép Kép

A pipi milyen hangot ad???

Magi
Vendég

SziasztokKép

MagiKép
Örülök, hogy Anyukád jól érzi magát, remélem szövettan is rendben leszKép
Nyaralás lesz, repcsi nem leszKép Nyaralás: Várgesztesi Villapark, 1 hét.

HViolaKép
Marci sem enné meg szerintem a HA tejpépet, ezért mindig teszek bele neki valami gyümit, amivel valamennyire ehetővé varázsolom.

NoémiKép
Heléna jobban van? Dokitok mit mondott?

DinoKép
Jobbulást kívánok a "Nagynak", "Kicsinek" pedig egy jó nagy adag szerencsét, hogy ne kapja elKép Murcinak nem merek "sima" krumplit + társait adni, ezért ilyenekből csak az üveges bébikaját kapja.

TimiKép
FogakKép Ahogy írtam, nekünk az a 1,5 hét is bőven elég volt a kínlódásból, őszinte részvétem, hogy Ti ennyit szenvedtekKép

CsengoKép
Gratulálok a 4 új fogcsihoz. Jön még több is vagy gondolod, hogy még mindig attól a 4-től olyan nyűgös? Elméletileg "csak" azelőtt fájdalmas nekik, mielőtt áttörnék az ínyt.

Trompipi AndiKép
Murci már kap Hipp-es finomfőzeléket, abban van karfiol, úgyhogy szerintem azt már nyugodtan adhatsz neki. A karalábé jó kérdés, azt elpasszolnámKép

CsirkeszKép
Jót vigyorogtam a DVD-s story-n, de készülj fel, ennél csak cifrább dolgok fognak következniKép

MacsekKép
Nálunk is szinte csak "desszertként" szerepel Murci "étlapján" a tejcsi, igaz ő nagyon-nagy kedvvel és hévvel eszi a főziket, gyümiket.

Végignéztem a képeket: babák, motorok, apák mind-mind nagyon szépekKépKépKép

Megvolt hatalmas shoppingolás, hát Anyumat többet nem viszem. Nekem egy-két dolog volt eszemben, gondoltam max. 1/2 óra alatt letudjuk az egészet, hát tévedtem. Ha Anyun múlik, megvette volna a fél TESCO-t. Még 1,5 óra elteltével is ott botorkáltunk a sorok között.

Murcin lassan képtelen leszek kiigazodni. Írtam, hogy az elmúlt pár napban végigvisította az etetéseket, ezt én eddig a fogakra "kentem". Ma szintén az első pár kanál után kezdődött a cirkusz, Anyu fogta, rárakta a Hanna hintalovára (persze tartotta), Murci így tudott nézegelődni, a kezeivel a paci sörényét markolászta és MEGEVETT MÁSFÉL ÜVEG BÉBIKAJÁT !! De úgy, hogy egy hangja nem volt, vigyorgottKép Lehet, hogy már most úgy van, egyszerűen nincs ideje enni, mert fél, hogy valami jóról közben lemarad.

Na, elég hosszú voltam ??? Elnézést, ha valakit kihagytam, azért nagyon igyekeztem Kép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

SziasztokKép

Na, ha netán még nem sok(k)altatok be tőlem, akkor íme a folytatásKép

MacsKép
Most láttam a nyáriakban a fényképet ! Gyönyörű menyasszonyka voltálKép
Főnök: továbbra is Kép

LauKép
Nektek is gratula a felső fogakhoz Kép

MagiKép
Köszi a GYED-es választ, tegnap volt is egy köröm a TB-nél, minden rendben is lett volna, ha nem kötnek bele abba, hogy a nyomikat a netről töltöttem le, a főnökömmel meg nem írattam alá minden egyes oldalt (csak az uccsót). Így még nem lejátszott meccs ez az egészKép Kaptam eredeti nyomit, azt kitöltetni, aláíratni + postázni. Még szerencse, hogy nem kell újra bekúsznom, megelégszenek azzal, ha postán elküldömKép

LivKép
Sokan ajánlották már, nálunk is az őszibarack jött be leginkább. Sárgabarackos üveges bébikaja is van, amit elméletileg 4 hós kortól lehet adni, de a korábban itt közzétett táblicskuk alapján azzal várni kellene 7-8 hós korig. Én ehhez tartom is magam, azt még nem merek Murcinak adni.

NikkKép
Hol vagy????

Na, remélem most aztán már tényleg nem maradt ki senki, ha mégis, az jelentkezzen ! Most azonnal !!

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Lanyok!

Gyujt valaki Pampers pontokat???

Van valakinek folosleges???

Keresek 7 pontot, ha tudtok segiteni, ha valakinek mar nem kell.

Magi
Vendég

Az egyik babaszakácskönyvben olvastam, hogy ha székrekedésre hajlamos egy baba (Dávid amúgy egyáltalán nem, tutira a répa vagy az alma volt a bűnös), akkor a hozzátáplálást kezdje krumplipürével. Ezt nem értettem, én úgy tudtam, a krumpli pont szorulást okozhat, az mióta lazítja a székletet? Na, mindegy, nem ezért, ettől függetlenül ma krumplifőzeléket csináltam Dávidnak: párolt krumpli és anyatej. Azóta kétszer kakilt!

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Liv,
székletlazítónak a védőnőnk a paradicsomot mondta még, lehet kapni robbantott paradicsomot konzervben, tartósítószer nélkül, én az anyósom által gyártott paradicsomlevet használtam. És jó még, ha a főzelékébe keverünk még némi olajat, én olivaolajat használtam. Már írtam annakidején, hogy a nővérem kislánya végbélnyílás nélkül született, így a műtét miatt nála nagyon fontos, hogy ne legyen szorulása, ezért nagyon sokáig ízesített paraffinolajat kapott. Nagyon hasznos, csak roppantul vigyázni kell, nehogy félrenyelje a baba. Körtével vigyázni kell, én is meglepődtem, de annak hasfogó hatása van elvileg.

Lányok, elkezdtétek gyűjteni a babáknak szóló recepteket, azt hiszem, el lehetne kezdeni az idióta összeállításokat is. Itt az első, Benedek tegnapi ebédje: zöldborsópüré olivaolajjal, egy kis anyatejjel és körtével. Ez utóbbi azért került bele, mert csak immel-ámmal ette, én is ízetlennek találtam, s hogy édesebb legyen, tettem bele a felbontott üveg körtéből. Kétszer kért repetát. Ez még ugyan nem tart ott, mint az egyik ismerős másfél éves kisfiú ízlése, aki összerázta az őszibaracklevet kakaóval, s jóízűen itta, de pl eszik sózott banánt is, s egy időben mindenhez mustárt evett, de haladunk...

Nyaralás: mi (sajnos) valószínűleg a szigligeti nyaralónkba megyünk, s azért sajnos, mert ált. augusztusban, a nyári munkák után szoktunk odamenni, amikor a szomszéd telken már mindent ellep a gaz, s bármennyire is kibírtam addig a nyarat, nincs olyan allergiagyógyszer, amin a szigligeti pollenkoncentrátum át ne törne, s onnantól jó sokáig szívok. Most vasárnap viszont felmegyünk Normafához kirándulni! (ha jó idő lesz) Minden hónap első vasárnapján tarják ott a görényesek a nagy közös kirándulásukat, Benedeknek, mint tiszteletbeli kisgörénynek ez lesz az első kirándulása. Sajna a görényeimet Benedek mellett nem tudom vinni...

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Kata!
Olyan elképesztően alapos voltál a válaszokban, hogy csak na!
Gyermek kajálása érdekes. Lehet, hogy nekem is szórakoztatnom kellene a dedet?

Liv:
azt ígérted, hogy nem fogsz aggódni. Nekem ez annak tűnik Kép Akkor is aggódsz, ha nem kakil, meg akkor is ha igen Kép. Ezek szerint Dávidnak jó a krumplifőzelék. Hogy készítetted el neki egyébként? Tettél bele valami fűszert vagy ilyesmi?

Magika:
én Pamperst használok, de fogalmam sincs, mik azok a Pampers pontok. Szívesen átadok bármilyen pontot, de asszem lemaradtam egy kicsit Kép.

Na megyek, asszem súlyos az agyi állapotom (kissé fáradt vagyok)
Cedit
cedit

Cedit!

Ha megvalnal egy par ponttol, azt nagyon megkoszonnem.
Szoval Pampers pelus zacsija kell 3-as vagy 4-es vagy Sensitive. Az egesz zacsi kell hozza.
Ha van valakinek folos szivesen elhoznam.

Magi
Vendég

Macsek
profilomba van a mail cimem,várunk nagyon Kép
Pont a mostani kismamába van benne egy csomó játszóház,de az aállatkertibe is van bébiknek valo is.

Viola
Nektek is boldog hófordulót Kép Nekünk sincs még fogunk,már én sem irok róla,hátha ettöl előbújik Kép
Mirának gyors gyógyulást

Magi
Repcsivel nem megyünk,szerintem külföldre se Kép

Kata
Semmi időm nincs mostanába.Suli, doki havi kontrol miatt, védőnő itt + Bandó csak engem akar,vagyis ha apa is ott van és én nem veszem fel akkor kezdődika sírás,ha nem lát nincs gond de ha meglát vége mindennek,egy kicsit fáradt vagyok most Kép
Nagy fiadnak jobbulást Kép

75 cm és 7750 gr volt manóka a mérlegelésnél Kép
Apa meg bulizik ma a fiukkal ugy hogy egyedül vagyunk manókávalKép
Minden beteg babának gyogyulást Kép

Egy kérdés,manónak szoktatok 2 adagot főzni,amit másnap odaadtok,vagy mindig frisset csináltok? Vagyis szerintetek oda lehet adni másnapos főzit nekik?

Kép
Kép
nikk0830

Csengő, Kép
gratula a 4 db fogacskához, gondolom most egy ideig nem fogják kínozni kisMikit a fogak, már persze ha túl lesz ezen fogak okozta kínokon.

Kata, Kép
gratulálunk az első átaludt éjszakához és persze a fogacskához is.Kép Tescós bolyongás, sajnos én is olyan vagyok mint Anyukád, akár egy fél napot is elnézgelődnék, persze ha lenne rá időm. Micsoda etetési taktika, sajnos Donát hintalován nicsen szőr, így lehet Bernátot nem érdekelné annyira ez a módszer, pedig jó lenne kitalálni valamit, hogy egy kicsit szívesebben kajáljon.

Anita,Kép
nagyon aranyos Eszti a malackával.Kép Végülis sikerült megkűzdened a lázmérővel?

Noémi, Kép
drukk, hogy Heléna mielőbb meggyógyuljon! Azért a szakdolgozatot sikerült befejezned?

Viola, Kép
remélem Mira mostmár gyorsan túl lesz ezen a fránya betegségen. Kaki ügy ideiglenesen rendeződött, de azóta megint nem volt, pedig kapott szilvát is meg egy kicsi barackot, úgyhogy ez volt a második kakimentes napunk megint. De ügyi vagy a torna miatt, úgy irígylek mindenkit aki rá tudja venni magát erre. Én hiába rettenek meg néha a tükörképemtől, még ez sem ad elég erőt a tornához.

Kriszti, Kép
hordozóba kaki, kaja szelektálása, hát tényleg egy nagy kopé lehet a csajszid.Kép Nálunk sem nagyon akar beindulni ez a hozzátáplálás, pedig az első napokban olyan szépen ment minden. Nestlé kanállal mérve kb.10 nem teljesen tele kanálka, az is részben nagy fintorgások közepedte.

Magi, Kép
házassági évfordulóhoz gratulálunk és jó utat Nektek! Kép Mi sajnos a szűkös anyagiak miatt nem tudunk külföldre menni nyaralni, még az sem biztos, hogy egyáltalán eljutunk valahova. Ahova eddig jártunk oda két év alatti gyerekek nem mehetnek, így úgy tűnik ez az év kimarad sajnos.Kép

Cedit, Kép
nálunk a bukás azt jelenti, hogy minden étkezés után legalább 3x, de néha akár 10x is. Bár még nem számoltam meg ez olyan kb. adat. De szerdán látta a dokinénink és azonnal felírt neki két fajta tápot, amit kifejezetten bukós babáknak adnak és csak azért nem küldte el kivizsgálásra, mert emellett azért hízik is. A Nestlés kanál nekünk levélben érkezett egy pontgyüjtő füzetkével. Nem tudom pontosan, hogy honnan tudták meg az adatainkat, de szerencsére küldtek. Nekem a nagyobbik fiamnál ez a kanál vált be a legjobban, így most nem is kísérletezem mással. Van nekik egy információs vonaluk: 06-40-214-200, az email címük: babaklub@hu.nestle.com, az internet címük: www.nestle.hu. Próbáld meg hátha tudsz szerezni te is egy ilyen szupi kis kanalat. Nagyon édi a fiú pancsizás közben! Ha Andris mégis meggondolná magát és mégsem Eszti lenne az esete, akkor Bernát szívesen átvállalja. Kép

Vera, Kép
Kornél nagyon jó a nőhódítós képen. Kép

Liv, Kép
ez a krumplifőzelék engem is érdekelne, hogyan csináltad, hátha beválna nálunk is kakakicsalogatónak. Milyen krumpliból csináltad?

Na, azt hiszem mára kiírtam magamból mindent, elnézést hogy ilyen hosszú lettem.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Nem tuntem am el csak olvaso uzemmodban vagyok. Sikerult Elisat annyira elkenyeztetni, hogy irni mar nem jut idom, egyre tobbet akar kezben lenni es persze cicin. Szopizik renduletlenul ejjel nappal. Az eves nem igen megy nalunk, mindenre csak fintorog meg razkodik. Amikor akarok neki valami kajat adni ugy ossze tudja szoritani a kisszajat, hogy keptelenseg a kiskanalat a bedugni. Pedig a multkor mar egesz szepen kezdett eszegetni. Igaz akkor is 2 napig tartott egy uveg kaja, most meg csak dobalom ki. Az ejszakaink szopizassal telnek en mar le se huzom a pizsamam felsoreszet, onkiszolgalas van, amikor ehes odafordul es szopizik. Ez most igy kenyelmes, marmint nem kell 1-2 orankent kiszedegetni a kisagybol, de hogy hogy fogom leszoktatni gozom nincs.
Latom potyognak a babok innen onnan, meg jo, hogy senkinel nincs komolyabb baj az ijedsegen kivul. Valamelyik nap letettem Elisat a jatszoszonyegre ulve es eggyik pillanatban hagyat vettette magat de roptiben begfordult es homlokkal befejelt a padlonak, az egesz emelet beleremegett, mikozben en ott ultem mellette de olyan gyorsan csinalta, hogy elkapni nem tudtam. Amikor felkaptam par pillanatig meg sirt de utanna mar fulig ert ujra a szaja, en meg reszkettem mint a kocsonnya le kellett ulnom allni nem tudtam.

Szorulas: A multkoraban 2-3 napig adtam banant Elisanak, es 2 napig nem volt kaka a harmadik nap latom ugy erolkodik, hogy belevorosodott, erre elkezdett uvolteni, azt se tudtam mi tortent, gyorsan levettem a pelenkat es latom jon valami suru szaraz kaki egyben kifele. Nem volt kemeny de szegenykemnek nagyon rosz lehetett, kesobb fekszunk az agyon jatszunk es ujra hirtelen a nagy uvoltes es megint a kaka. Este adtam neki kupot es azota messzirol elkeruljuk a banant. Nem gondoltam volna, hogy a banan ilyen szorulast okoz, egyebkent nalunk naponta 2x mindig van kaka.

Nem gyozok gyonyorkodni a kepekben, gyonyoruek a babak.Kép Elisa is imadja nezegetni, nagyokat sikongat a tobbi babonak.

Teszek fel en is par kepet az aktualis kalapbanKép

KépKépKép
Tcis

Kép

Kép
tcis

Na ezt jol megcsinaltam. A kepek nyomjak igy szet a lapot? Pedig igyekeztem lekicsinyiteni a kepeket.Bocsi.

Tcis

Kép

Kép
tcis

SziasztokKép

MagiKép
Pont egyszerre írtunkKép ÖrülökKép

TimócaKép
Livike anyajegyeKép

KataKép
hintalovas sztoriKép Ceditnek isKépKornélnak mindenhez énekelni kell( szerencsére az apjával együtt Gospel kórusban éneklünk). A kajához a Tavaszi szél vizet áraszt megy, az öltöztetéshez a MicimackóKép

MacsKép
gratulálok az évfordulóhoz. Nekünk májusban lesz.Nálunk is babával a pocakban esküdtünkKép

NikkKép
de jó hallani rólatokKép Nálunk is mindjárt hófordulóKép Másnapos fözi: én úgy szoktam, hogy egy nagyobb adagot lefözök, aztán Danoninos dobozokban lefagyasztom.Igy nincs gond. A bébikaják meg 48 óráig elállnak.

CeditKép
Nestles kanalat mi a Brendonban kaptuk a törzsvásárlói kártyához. Nekünk a Nuby kanala jobban tetszik mostanábanKép

TcisKép
Édes kiscaj elisa ebben a kalapbanKép Nagyon nöies márKép

PeditKép
Bazsi mindg úgy 1/2 2-ig alszik?

Üdv;
Vera

hvera

Magika!
Este mar irtam, hogy nekem van pelusos zacsim, ketto maxi jumbo 80darabos pampers. En mindig kidobom, de ha neked kell szivesen elkuldom. A popsitorlonk sensitiv, az is kell?

csengo
Vendég

SziasztokKép

KataKép
Lovaglós evésKép TESCOKép

NoémiKép
Jól van a leányzó?

KormiKép
kaja-egyvelegKépKép
Vasárnapra jó szórakozást és jó időt!Kép
AllergiaKép

DinoKép
Köszi a kérdésedet, a lázmérővel még küzdökKépKép Komolyan mondom, nem gondoltam volna, hogy első gyermekes anyaként a legjobban a lázmérő fog ki rajtam.KépKép
Eszti egyelőre még nyitott vőlegénykérdésben, így jöhet a számtalan udvarlóKép

TcisKép
Padló-afférKép
Elisa nagyon csajszis a sapijábanKép

VeraKép
Nálunk is ez a két nóta a nyerőKép Meg a VukKép
Mi is májusban ünnepelünkKép

Áron-AndiKép
Nem tudom olvasod-e, de azért Áronodnak boldog névnapot kívánok!Kép

Kanál: mi még nem hozzátápizunk, de gyógyszert, vagy vitamint IKEA-s kanállal nagyon sikeresen eszünk, így remélhetőleg beválik majd haminál is. A múltkor odaadtam Esztinek rágcsizni, hogy ismerkedjenek.Kép

Nyaralás: nálunk szerintem nem lesz, főleg nem repcsis. Én annak örülnék, ha a férjem legalább két hétre el tudna jönni szabira és itthon lennénk a kis házikónkban, kertecskénkben.KépKép Mondjuk neki is ez lenne az igazi pihizésKép

Szép hétvégét mindenkinek!Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sós banán, mustáros minden: az én ismerősöm kislánya mindenhez ketchupot eszik, pl. a kakaóscsigához is. Guszta. Kép

Cedit, nem aggódom! Csak érdeklődtem, hogy mi jó a székrekedésre, mivel nem akarok ötnaponta lázmérőzni. Ez pedig főleg nem helytálló, hogy akkor is aggódom, ha kakil, és akkor is, ha nem. Nem örültem, hogy nem kakilt napokig, és örültem, hogy a krumplifőzelék után (sima párolt krumpli, fűszer nélkül, összekeverve anyatejjel) kétszer is sikerült neki, mivel nála ez a normális, még sose volt eddig székrekedése. Szóval ez nem aggódás, hanem infógyűjtés, hogy mi indítja meg a kakit.

Liv

Kép

Kép
liv

Anita,Kata,Dino!

köszi a drukkot Helénnának, sajnos nincs jobbanKép
A doki néni megerősítette a diagnózisomat, vírusos torokgyulladása van, a magyar orvostudomány meg tehet egy szivességet."ne adjak neki semmit "(germiciden kivül)+hűtőfürdő
Este 39 volt a láza, az egész testét borogattam, akkor ment csak lejebb, germicid nem segített.
Este felhívtam egy ismerősöm azt monda 7 kiló felett nurofen szuszpenziót lehet adni, apa most veszi meg, remélem segít.Most egy nagy ecetes dunsztkötéssel a nyakán alszik, alig akar szopizni (mert ugye nyelni+szopni fájdalmas .Pipettából kap teát és tejcsit.
Remélem éjszakára már jobban lesz.

Nálunk is a tavaszi szél a sláger apa meg az oj mároz mározt énekli neki, még lázasan is mosolygott rá.

Noémi
fantikbaba

Noémi,
szegény pici lányKép
Remélem nagyon gyorsan jobban lesz, az jó, hogy örül a dalolásnakKép
És hogy jött ez a betegség? Elkaphatta valahol vagy megfázásból? Mit mondott a doki?
Megy a sok gyógypusziKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok,

nyaralás ügyben mi szerintem a zalaegerszegi túrát választjuk( teljes panzió, mert apu föz, mos stb.) meg a balatoni nyaralót valamikor(közös ház, és Tamás szüleié az augusztus). Semmi repcsi, de én így is nagyon örülök.

Ma Kornél a naygival sétált, én meg végre kiporszívóztam. Most a csendes része jön a rendrakásnakKép

VasaniKép
Szép is a májusi esküvöKépKépKép

Jó hétvégét mindenkinek. Itt hét ágra süt a nap, remélem nektek is jó idötök lesz!

Kornél is puszit küld a lányoknak és férfias kézszorítást a fiúknak. Szeretne ö is írni, de még nem hagyomKép

Vera

hvera

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?