2005.04.14 13:06
) "meló" egy kisbaba. Most már talán nálunk is rendezôdnek a viszonyok, kezd beállni a peluscserék és szopizások menete, idônként még aludni is van idôm, úgy hogy mostantól próbálom itt is gyakrabban tiszteletemet tenni. Visszaolvasni egyelôre nem volt idôm, de megírtam a szüléstörténetem, hátha valakinek segít, íme. 2005.04.14 13:06
. De mit csináljak? Így is mindig el van keseredve, ha leveszem a ciciről. Nekünk muszáj méricskélni, mert 140-150 g szopizás után sem száll le magától. Már ezt sem bírja megemészteni
. Ezt is napi 5-ször, 6-szor teszi, pedig még csak 5 hetes. Én pedig már alig bírom a "tejtermelést". 2005.04.14 13:12
2005.04.14 13:13
) "meló" egy kisbaba. Most már talán nálunk is rendezôdnek a viszonyok, kezd beállni a peluscserék és szopizások menete, idônként még aludni is van idôm, úgy hogy mostantól próbálom itt is gyakrabban tiszteletemet tenni. Visszaolvasni egyelôre nem volt idôm, de megírtam a szüléstörténetem, hátha valakinek segít, íme. 2005.04.14 13:19
2005.04.14 13:22
2005.04.14 13:28
2005.04.14 13:32
A doktor nénink, aki egyébként hihetetlenül jó, azt mondta, hogy 6 hónapos koráig nem lehet elkényeztetni a gyereket.
És amíg átáll erre a kinti, ismeretlen világra, addig az egyetlen jól ismert lényre, az anyára van szüksége. Van, akinek jobban, másoknak kevésbé. És annál jobb lesz később a kapcsolatotok, és így alakul majd ki igazán a kötődése és válik érző emberi lénnyé, minél jobban kielégíted ebben az időszakban az igényeit (ezt a nevelőszülői tanfolyamon is így tanultam), tehát tedd, amit kér. Nem egyszerű belecsöppenni egy olyan világba, amiban minden de minden ismeretlen! Csak ne szaladna a lakás!
Na jó, elég az okoskodásomból! 2005.04.14 13:37
. Most már nem csak az arcocskája, hanem a homloka és a feje is. Le is viszem a napra, hátha segít egy kicsit. 2005.04.14 13:38
2005.04.14 13:45
2005.04.14 14:16
Lehet Balázst ez a szutyi idő belassítja,vagy éppen közeledik a kibújás időpontja (bár szerintem ez is babafüggő, az én picim rugdosva fog kibújni tuti) 2005.04.14 14:19
Mindenkinek ajánlom! Csak 2 nappal idősebb a tejtesó, az anyuka koraszülött osztályon dolgozik, így "be van vizsgálva" egészségileg, tiszták, hihetetlenül rendesek és több, mint a napi étkezésünk felére elég az anyatej! Az anyuka figyeli, mikor mit eszik, így ha bármi gond van, szólhatunk neki. És itt lakik a közelben! És olcsóbb, mint az anyatejgyűjtő (ahol bár AIDS-re és hepatitiszre szűrnek, de mást nem néznek és minden korosztályt összeöntenek, valamint nem ismered az anyát - aki lehet, hogy dohányzik vagy iszik vagy "csak" koszos). 2005.04.14 14:41
2005.04.14 16:57
2005.04.14 18:59
2005.04.14 21:28
2005.04.14 22:52
2005.04.15 08:31
(névazonosság is
), és a többieknek a babája, akik írták, hogy nem alszik csak ölben.
Nem a babátok más, hanem a körülmények. Most már tudom, hogy akkor sem csak az ölünkben aludt volna, de akkor így volt jó mindannyiunknak (még akkor is, ha szaladt a lakás - mer' az most is...), de így voltam én is nyugodt, ettől lett a baba is nyugodt. És talán az is igaz, hogy az ölünkben összekucorodig, ez biztonságérzetet is ad és a poci sem fáj annyira.
Képes 10-ig, fél 12-ig aludni hétvégén
Az oviban most kezd leszokni a déli alvásról, pedig mindjárt 5 éves.
Én sokszor abban fáradok ki, hogy hatalmas itthon a zaj. A férjem különösen érzékeny a hangokra. Már nagyon várom a jó időt, hogy a kertben lehessünk estig. Ott lehet üvölteni, legfeljebb a szomszédok őrülnek meg
Mi ugyanis 10 emeletes (nem panel) házban lakunk, aminek szuper kertje van az erdő szélén, így a kert örömeit megéljük, de nem nekünk kell kertészkedni, rendben tartani. Én nem vagyok egy nagy kertész. (Anyukám szerint majd az is eljön az öregedéssel
)
:
Jól nézhettünk ki, mert néhány vigyornak tanúi lehettünk, hiszen hol van a kézszárító, igen az ajtónyílásban...
Hát ennyi a mi kis történetünk, de azért nap mint nap van egy hasonló. Tegnapelőtt Bálintot ottfelejtettem az oviban reggel, mikor Kristófot vittem. Bernát fekvőkenguruban a nyakamban volt és a létszám teljesnek tűnt. Hiába, még nem szoktam meg, hogy három gyerekem van, meg éjjel sem aludtam túl sokat. A buszhoz félúton tűnt fel, hogy nekem van egy szegény középső gyerekem is
És még mondja valaki, hogy hülyeség a középsőgyerek-szindróma. Hát ha az anya ilyen lökött, akkor persze, hogy kialakul...
Lőrinc is nagyon fáradt, mert mostanában sok fellépésük van és hát nappal meg tanít. És ő sem akar kimaradni a babázás örömeiből
Így pótolja
2005.04.15 09:12
2005.04.15 09:51
De ezt még ilyen picinek nem lehet, mert nem fér át a tű rajta (iszonyúan hangzik, valószínűleg az is, mivel a doki mindent elmagyarázott egy rajzon). Most 3 hétig napi 4-5 alkalommal ki kell nyomni a váladékot a csatornából (eléggé fáj, először rajtam mutatta meg, hogy csináljam, csak utána a Pannin - szegény még életében nem üvöltött így) és utána kell csöpögtetni Tobrex-szel. Úgyis csak akkor szúrnák át a csatornát, ha már nincs benne fertőzés. 3 hét múlva meg ha még mindig nem pukkant ki a dugulást okozó hártya, már ki lehet szúrni. (9 hetesek leszünk akkor). Szorítsatok, hogy ne kelljen!!! Ez a kinyomkodás is teljesen kikészít! Nem elég, hogy a tápszerezés és tejmelegítés miatt mindig várnia kell a kajára, még szadizom is!!! Együtt sírunk ilyenkor. Hogy bízzon meg bennem, ha 1x dédelgetem, aztán meg bántom?!
2005.04.15 10:08
2005.04.15 10:42
2005.04.15 10:53
, ugyanis elaludt a kisfiú. Ilyenkor szoktam megcsinálni a fontos dolgokat, de most egyszerűen nincs kedvem, asszem ennyi nekem is jár!
és közben nyom kegyetlenül.
2005.04.15 11:13
2005.04.15 14:46
2005.04.15 14:50
Éppen délben amikor kint a teraszon levegőztünk Bendegúzzal, gondolkodtam el azon, hogy vajon mit kezdenék akkor, ha lenne még egy picúrom (biztos azért gondolkodtam ezen, mert előtte chateltünk a sógornőmmel, akinek 1 éves a kisfia és augusztusra vájra a másodikat). Szóval elgondolkodtam, hogy amikor Bendegúz sír, és nem akar egyedül lenni, meg ugye szoptatni kell elég gyakran és még lenne egy totyogó, akire állandóan figyelnem kell, hááááááát...
Szerintem már kettő pici is a lehetetlennel határos...

2005.04.15 15:29
2005.04.15 20:29
2005.04.16 07:09
lehetetlen!
De különben meg egyáltalán nem lehetetlen. Megszokás, szervezés és persze a segítőkész család kérdése is. Most már kevesebb a nagyszülői segítség, ami elég rosszul jön a szakdolim miatt, de most már állok vele úgy, hogy meglesz. Az államvizsga meg legfeljebb megvár jövőre, bár nem szeretném eltolni.
Mi felnőttek meg csak beszélgettünk (végre megtehettem, mert nekem ez hiányzik a legjobban, beszélgetni felnőttekkel).
2005.04.16 08:00
2005.04.16 08:48
Nem ellened szólt, sem az új ötletek ellen. Csupán le akartam írni, hogy bánt, és hogy nem megyek át máshová. Ettől mindenki más persze mehet, ha akar.
De sajnos vissza kellett adnom annak, akitől kaptam. 2005.04.16 09:02
2005.04.16 09:43
,csak én mindig a neten lógok és hiányoztok,ha nem működik.Remélem már nem lesznek ilyen fenn akadások és akkor minden ok.
Szerintem neked akkor az pisi.Lehet nekem is.Balázs nyuszi nem élénkült fel ebben a jó időben?Az én picim most többet nyugis,de tegnap voltunk a szülésznőnél+ 2 pár és végig olyan műsort vágott le,hogy le a kalappal.Apa eldöntötte az "előadás" alatt,hogy bejön velem (eddig csak elvigyorogta),de most büszkén kijelentette,hogy bemegyek ám veled.
Nálatok bent lesz apa?A kórházról megint megtudtam pár érdekes dolgot.Pl. szülés után kétszer megfognak katéterezni,nem teljesen világos ha rendben van minden mikor kapom meg a bébit,és felkészítettek,hogy a cscsemősök többsége nagyon mogorva és barátságtalan.És hogy bugyi nélkül legyek majd meg ilyenek.Kezdek kicsit parázni.Hétfőn meg is nézhetem a szülőszobát,lehet még jobban elrettenek? 2005.04.16 11:07
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint