Sziasztok Lányok! Rengeteg mindent kellene lereagálnom, mert ismét nem nagyon maradt időm netezni.
Kezdeném azzal, hogy a találkozó fantasztikusan sikerült.
Őrült finom dolgokat hoztatok.
Este már nem is mertem vacsizni.
Mircike! Én is csatlakozom azok táborához, akik megköszönik neked azt, hogy engedtél minket nálatok randalírozni.
És természetesen a kis családod is egy tündér, hogy ezt elnézték nekünk.
Ez a börze dolog is nagyon jó volt. Olyan édes az a két kis gatyó. A batikoltnak külön örülök, mert az egy nagyon egyedi darab lesz.
A legjobban mégis az tetszett, hogy annyira jó kis összeszokott csapat lettünk.
Én teljesen úgy éreztem magam, mintha már sok éve ismernénk egymást.
Hihetetlen, hogy úgy tudott beszélgetni mindenki mindenkivel, hogy soha senki nem volt kirekesztve.
Legalábbis én ezt éreztem.
Javítsatok ki ha tévedek.
Ez egy ekkora társaságban nem mindíg van így.
Más:
A múltkor valaki írta, hogy elítéli azokat akik rögtön gyógyszerhez nyúlnak. Ehez is szeretnék hozzá szólni. Jókor ugye?

/kb. egy hetes téma/
Én nagyon homeo párti vagyok, de...
Kicsit a
gyógyszerszredők védelmében: Az anyukám is a reumások, és izületi betegségesek táborába tartozik. Sajnos ő kényszerből a gyógyszerszedést kellett, hogy válassza. 15 éven kereszttül szedett algópirint, és más egyéb fájdalom csillapítókat.
Mivel egyedül nevelt bennünket, sem anyagilag nem engedhette meg magának, hogy tornára + masszíroztatni járjon, sem ideje nem volt rá. Két munkahelyen dolgozott, hogy a lehetőségekhez képest normálisan fel tudjon minket nevelni.
Abban az időben nem is volt elterjedve a homeopátia. /én is csak pár éve tudok róla és azóta álltalában azt használom/
Persze azt hozzá kell tenni, hogy régebben még volt olyan rendszer, hogy az ember lement az orvoshoz és az kiírhatott indokolt esetben különböző kezeléseket. Pl. iszap pakolás, masszázs, gyógytorna.
Vagy beutalhatta különböző gyógyfürdőkbe.
Ezeket álltalában igénybe is vette, mert ingyenesek voltak, de megvolt az a hátrányuk, hogy végesek. Mondjuk 10 alkalom.
Persze ilyenkor mindíg sokat javult.
De ez is csak pár évente ismétlődhetett.
Viszot ennek is volt hátulütője, az hogy az ottani otrvosok ismét megpróbálták bállítani őt különböző gyógyszerekre, és ez így ismétlődött mióta az eszemet tudom.
A legérdekesebb azonban az, hogy senki nem csinált olyan alapos kivizsgálást, hogy észrevegye, hogy ettől az évekeig tartó gyógyszer szedéstől az anyukámnál lassan májzsugor alakult ki.
Megjegyzem ez
nem összetéveszetendő az alkoholos májzsugorral.
Sajnos a a gyógyszerektől, vegyszerektől is kaphat az ember májzsugort.
Ezt csak azért írtam le, mert a legtöbbet azt hallani, hogy ivott az illető, és májzsugorban meghalt.
Az én anyukám annyira nem iszik, hogy még szilveszterkor sem koccint pezsgővel.
Tehát visszatérve most nagyon el vagyok keseredve, mert az embernek főleg két kisgyerek mellett, nem nagyon van ideje már saját magára, tehát a legegyszerűbb dologhoz, a fájdalomcsillapítóhoz nyúl, az orvosok pedig hallagtólagosan beleegydezésüket adják.
Anyunak sem derült volna ki, hogy ilyen baja van, ha nem költözik el, és nem talál rá erre a nagyon lelkiismeretes kis dokinőre, aki azonnal leállította őt több gyógyszerről, és májvédőt is kap már. A legutolsó leletei elég jók lettek. Teljesen visszaszorítottak sokmindent az eredeti keretek közé.
Ettől függetlenül ez már egy visszafordíthattalan állapot, tehát megoldás: további gyógyszer szedés.
Az meg már csak hab a tortán, hogy a dokik sem mindíg azt a gyógyszert írják fel ami a legmegfelelőbb a betegnek, hanem álltalában azt, amelyikre le vannak szerződve.
Ugyanis ők kapnak valami támogatást vagy jutalékot a gyógyszergyártóktól, azok után a gyógyszerek után, amit kiírnak.
Magyarul nem kevés esetben mérgezik a jónépet, mert nekik az éri meg.
Bocsi, hogy hosszú lett, de kijött belőlem, egyrészt, mert nagyon szeretem az anyukámat, és szinte fizikai rosszullét fog el, ha rágondolok, hogy komoly baja van.
Másrészt mint sok dologban, ebben sem lehet álltalánosítani. Van aki rákényszerül az élethelyzete miatt, hogy gyógyszert szedjen. Nem lehet mindenkit elítélni.
Egyébként én is ezen vagyok, hogy megtaláljuk anyunak azt a homeopátiás szert, amivel legalább a fájdalomcsillapítókat ki tudná váltani.
Anyagilag is sokkal jobban járna. Vagyonokat költ gyógyszerre.
Ha valakinek van ötlete szívesen veszem.
Tehát: reumás, és izületi fájdalmak.
Giggancskám!
Én személy szerint megköszönném ha tartanád magad ahoz a mondatodhoz, hogy nem írsz több rémtörténetet a szüléssel kapcsolatban.
Én 7 évig azért nem akartam gyereket, mert a hugom szülésénél végig ott ültem kint a folyosón,/mindent hallottam/ és aztán azt mondtam, hogy köszi én ezt így nem.
Én most nem írok részleteket. Legyen elég annyi, hogy szerintem a hugom előbb feldolgozta mint én.
Most amikor terhes lettem teljesen lenyugodtam ezzel kapcsolatban. Vagy a hormonok miatt, vagy azért mert tudat alatt tudom, hogy innen már úgysincs visszaút.
Ez a gyerek így, vagy úgy de megszületik.
Nehogy félreérts, nerm akartalak letámadni, de ahányszor előkerült eddig a szülés kontra császár téma, mindíg volt egy-két negatív példád a természetes szülés elen.
Én megértem, hogy neked jó élmény volt a császár, de ismerek olyat akinek maga volt a pokol.
Másodjára természetesen szült, és soha többet nem akar császárt, annyival jobb a sima szülés élménye.
Igazából ebből csak azt akartam kihozni, hogy nem kéne sokkolni a természetesen szülni vágyó, illetve szülni kényszerülőket, ilyen rémségekkel, /lásd. Banett teljesen kiakadt/ mert amiket most írtál azok tényleg nagyon durva példák.
Mellesleg valaki írta, hogy nem tartja túl hihetőnek,hogy vissza tessékelték a gyereket, és az bent levegőt akart venni, mert a gyerek csak akkor vesz levegőt, amikor a köldökzsinórt már elvágták. Azt meg nem vágják el még akkor, amikor még csak a gyerek nózija, és épphogy a szája van kint.
Én is ezzel a véleménnyel érek egyet.
Ezzel most nem azt akartam, hogy ne mond el a véleményedet.
Én kifejezettem szeretek veled beszélgetni, mert tök okos dolgokat szoktál mondani. Főleg, hogy neked már van Gigi, én meg még laikus vagyok.
Csak légyszi ne riogass. Nekem már csak 6 hét van, és nem most akarom magam meggondolni.
Még valami a homeopátiás témához.
Valaki írta, hogy hinni kell benne.
Szerintem nem kell, mert a kisbabák sem tudnak hinni benne mégis a legtöbb esetben ha homeopátiás szert kapnak pl. egy szuri előtt, nagy többségükben nem lázasodnak be.
Bkriszta!
Nagyon drukkolok, hogy kibírjátok a végéig.