A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

PannaKép
Szerintem ha már Te is átestél ezen a bizonyos toxoplazmózis-on, akkor már ártalmatlan a cicusKép Én cica mellett nõttem fel és kutya bajom...KépKép Ami mégis van, hát az nem a cicának köszönhetõ hanem velemszületett...KépKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok lányok!

Hónapok óta elõször van idõm (Kép) benézni ebbe a topicba is, nem tudom, talán egy-kettõtöknek még rémlik a nevem... Idejövök és tessékKép
Kétcsíkos KrisztiiiiiiiiiiKépKépKép Ugye Te a Török Kriszti vagy? KépKépKép Jó ég, istenem, de jóKépKépKép Tiszta szívembõl graulálok Neked!!!!!! Hát ez nem igazKép De mégisKép
Írtam Neked az elõbb egy emailt, de abban még naivan azt kérdezem, hogy áll a babaprojektKép Kérlek, válaszolj!

Drága Ancsi, szia! Örömmel olvasom a Te soraidat is, Neked is írtam mailt, kérlek, Te is válaszolj! Drukkolok Neked, ne tudd meg, mennyit gondolok Rád! Holnap jövök, és megnézem, mi lett a teszt eredménye! Kép Jaj mamám, bárcsak...!!!!!!!!!!!

Szonja, Éva, sziasztok! Puszillak Titeket is, és sokat gondolok Rátok, ilyenkor akaratlanul is ökölbe szorul a kezem, szorítás gyanánt!

Szió Mamacs, hajrá Neked is!!! És tudod: NO elkeseredés!

Edi, puszi, hajrá! Kép

Orsoly, Indigo, talán még emlékeztek rám, hajrá Nektek is!

(Mást sem tudok hajtogatni, csak hogy "hajrá"...)

Azt hiszem, a többiek már nem ismerõsek számomra (ha mégis, bocsiKép), de ismeretlenül is sok sikert kívánok Nektek is, soha ne adjátok fel, ugyanis "soha ne mondd, hogy soha"!

Azt kívánom, hogy az a bizonyos múlt év tavaszán végigsöprõ babaesõ (Ugye, Kriszti?) most azonnal ismétlõdjön meg!!!

Puszil mindenkit egy régi "ma megint megjött"-ös, aki már közel 6 hete babázik (ezt csak bíztatásképpen írtam, hogy látszódjon, hogy elõbb-utóbb mindenkinek összejön, remélem, nem bántottam meg vele senkit):
Beja

UI:

Ja, majdnem elfelejtettem, amiért idejöttem, úgy megkavartak a jó hírekKép A januári Kismama újságban olvastam a köv. cikket, idemásolom Nektek, hátha van köztetek valaki, akit érdekel.

"Peteérést serkentõ torna

Aviva Steiner szerint külsõ és belsõ izmaink megmozgatásával jelentõsen meg tudjuk változtatni szerveztünk hormonális állapotát. Aviva eredetileg idõsebb nõknek tartott órákat. Ehhez kellett olyan gyakorlatokat kitalálnia, amelyek nem fárasztják el túlságosan, mégis megmozgatják a változó koron túli hölgyeket. Nagy meglepetésére néhány tanítványa újra menstruálni kezdett. A fiatalabbak arról számoltak be, hogy ciklusuk rendszeresebb lett, és kevesebb kellemetlenséggel jár, mint annak elõtte. Aviva nagy intenzitással vetette bele magát a gyakorlatok továbbfejlesztésébe, tanulmányozni kezdte a nõi hormonális rendszer mûködését és végül tudományosan is bizonyította, hogy a speciális torna egyes esetekben helyettesítheti a hormonkezelést, sõt, a mûtéti beavatkozást is. Az alhas, a belsõ hasi és gátizmok és farizmok megmozgatásával éri el gyógyító hatását. A mozgás fokozza az adott terület vérkeringését, így több vitamin, hormon és más életfontosságú anyag jut a „célszervekbe”. Ez a belsõ nõi nemi szervek egészséges mûködését eredményezi, de visszahat a központi hormonális szabályozó, a hipofizis mûködésére is. A mozgás során létrejött altesti vérbõség akár a petevezetékek letapadását is oldhatja, így egyes esetekben megszüntetheti a meddõség okát. Segíthet többszörös vetélés után is, mivel a gyakorlatok alkalmasak a méh izomzatának erõsítésére, így lehetõvé teszik a magzat sikeres kihordását. Aviva Steiner tornájára a 262-4057 vagy 383-2507-es telefonszámon jelet jelentkezni Tóth Líviánál."

Cupp mindenkinek!
Beja

Panna

hat nekem nem kell UH meg ilyesmi olyan vacakul vagyok mint a nemistom mi!!A cicim meg uugy fajjKépKép

Lanyok

mindenkinek nagyon koszonom a jokivansagokatKépKép

Kata007
Ha ma este nem lat semmi hibat a doki akkor holnap jelentkezem a 1friss`-benKép

Szeretnek en is talizni ha meg mehetek!!!!!!!

Orsoly
mindenrol reszletes infot fogok adni igeremKépKép

Krisztinka
kriszti

Lányok!

Hát igen, én meg hibásnak tartom magam és csak azt tudom elképzelni, hogy nem jön össze a gyerek sem most, sem inszemmel, a lombikkal, senkit nem találok aki kihordaná nekem, és a férjem elhagy és más nõ szül neki gyereket.

De péntektõl rékényszerítem magam, hogy csak és kizárólag azt képzeljem el hogy szoptatom a picit el-elalszik közben, és utána a férjem a vállán hordozza és büfizteti. Nagyon nehéz hinni benne, elképzelni de próbálkozom.

Marcsi
Marcsi

Lányok,
ez a selejtes szó az én számból (vagyis billentyûimrõlKép) származik, tehát ezennel ünnepélyesen visszaszívomKép
Így már oké?
Doris, Orsoly?Kép

Panna!
Tüneteid vannak??

Lányok,
a TALIRA szeretnék én is jelentkezni, azt hiszem az a hétvége szabad nekem isKép

Ancsi
Ancsi

BEJAAAAAA!!!!!
TE JÓ ÉG, ENNYI JÓ DOLOG EGY NAPRA!!!
Olyan jó látni Téged!!
Nagyon sokszor gondolok ám Rád, hogy biztosan Bálintkát etetgeted...altatod, fürösztöd...
Mesélj lécci!
Megyek megnézem a postaládikómat!Kép

A kétcsíkos Kriszti, bizony a Török Kriszti!!!KépKépKép

millió pusszantás Neked és kicsi fiadnak isKépKép***

Ancsi
Ancsi

AncsiKép
Elfogadom a visszaszívást és a többieknek is üzenem, hogy tessék hamar kitörölni ezt a szót a fejetekbõl!!Kép
Felírtalak a listámraKép
KrisztinkaKép
Téged is felírtalak a taliraKép
MarcsiKép
Pont ilyen ábrándokat szövögetek én is...KépSikerülni fog, bízz Magadban kérlekKépKépLevelezhetünk "magánban" ha kedved van..) Bocsi, de elvesztettem a fonalat. Te milyen vizsgálatokon és gyógyszereken vagy már túl? Mit mond az orvosod?

doris

Orsoly!
Jelentem selejt-betegség leküzdve! Máris sokkal jobban érzem magam.

Doris!
Lefelejtettél a tali-listárólKép Én is szeretnék menni!!!Kép

Beja!
De jó, hogy benéztél.KépSok puszi neked és Bálintnak is!Kép
Köszönöm a biztatást.

Marcsi!
Tudsz már valamit a peteérést serkentõ tornáról? Én is kíváncsi vagyok. Csak sajnos innen nem tudok telefonálni, nem akarom, hogy hallják.

Edi
Edi

Kriszti és Panna!
Nagyon várunk benneteket a kismamás topicba, mint ahogy innen mindenkit. KépKépKépKépKép

Én is itt kezdtem, és látjátok, nem tudom nem olvasni a topicot. A "kedvencekben" még mindig benne van, és éppúgy érdekel, mint amikor itt voltam. Igaz csak akkor szólok ha igazán úgy érzem, hogy van értelme, mert nem akarom senki szívét fájdítani.

Kata007
Kata007

Lányok,
Mi van Mártival és Monchival? Ök is jöhetnének a talira!!!!!
Moni
mj

EdiKép
Ezer bocsánat, felírtalakKép
BejaKép
Köszi a bíztatást, gratulálok a BabádhozKép Jó egészséget NektekKépKép
Kata007Kép
Te is nézz be Hozzánk ha idõd engedi mert itt mindenkire ráfér egy kis bíztatásKép

Talis lista: Viki26, Alice, Orsoly, Móni, Kamilla, Marcsi, Sien, Lotti, Krisztinka, Ancsi, Edi, Edelweiss(remélem)Kép
Ha valami hibádzik kérlek szóljatokKép

doris

Lányok !

Megjött a "mikulás" letudnátok tenni a lista aljára?

Szami
Szami

Edi! Na azert! Ancsikam, tudom hogy te kezdted, de akkor is megkaptad a magadetKépKépKép

Beja! Koszonjuk a drukkolastKép Balintrol van mar kep a neten? Leci tegyel feeeelKép

orsoly
orsoly

Doris!

Van elég nagy lakásotok?
Mert én is mennék... Kép (Feltéve, ha nem zavar senkit a (majdani) pocim. Ha valakit mégis, akkor szóljon!!!!, mert szivet fájlalni nem szeretnék, inkább "elmaradok")

Beszti
Beszti

Lányok,
Hogy hívják azt a tesztet amit gyógyszertárban kell kérni és a peteérést lehet vele belöni? (Nem mikroszkópra gondolok, hanem tesztre).
Köszi,
Moni
mj

Drága BesztiKép
A lakás kicsi de mint már korábban írtam a szeretet nagy és mint tudjuk sok jó ember kis helyen is elférKépKép Ha Nektek megfelel szerény lak-om, akkor szívbõl örülnék ha ott lennétekKépKép Én nem is mertem javasolni mert nem tudtam ki hogy reagálna a "pocakosokra" de én örülnékKépKép

doris

Sziasztok!
Valami bibi van nálam, és nem tudom elolvasni a régebbi hozzászólásokat, csak következtetni tudok, hogy Krisztinek sikerült.
Kriszti! Szívbõl gratulálok! És természetesen Panna neked is nagy gratula!

Bejjja! Kép Kép Kép
Olyan jó hogy benéztél! Amikor megszületett Bálint veled örültem, ugyanakkor elszorult a szívem amikor elkezdtem ide írni még te is csak reménykedtél, most meg már meg van a bébid én meg még mindig itt vagyok... Köszönöm a szurkolást! Jó egészséget neked és Bálintnak!
Sziasztok, Szonja
Szonja

MJ

LH teszt Corax.

Doris
Pucurka is jott azutan,hogy babas lett es szerintem senki nem banta Kép

Szonja
jujj de reg voltal itt ahogy en isKépKép
Nagyon orulok,hogy hirt adtal magadrolKép

Krisztinka
kriszti

Szami!
Küldtem neked egy emilt,de nem vagyok benne biztos, hogy megkaptad! Ha ma nem válaszolsz akkor este 8 körül felhívlak a mobilon!
Ancsi!
Nagyon szorítok neked! És lenne egy kérdésem: már az elmaradt mensid napjától érzed a melleidet, vagy mikortól? És mindenkinek érezni kell a melleit akinek sikerült?

Kriszti! Te mióta érzed rosszul magad?
Pusz, Szonja
Szonja

Panna!

Ha cicázol akkor valószínû, hogy átestél már a toxoplazmán.

Én kutyázok, macskázok úgyhogy egy inszem szünetben elmentem vérvételre rubeola ill. toxoplazma vizsgálatra.
Rubeolára azért, mert ezer éve láttam egy filmet és nagyon megmaradt bennem. A rubeolán állítólag a legtöbb ember átesik még kiskorában csak nem veszik észre, olyan apró jelei vannak.
Sajnos aki beküldött azt kérte, hogy ne hírdessem, mert jól leszúrták, hogy nem volt indokolt (5.000 Ft). Ha tudtam volna akkor kifizettem volna a nyugalmam érdekében.
Úgy gondolom, hogy kutya-macska közelség és lelki okok elég indok.
Minkettõn átestem, legalább evvel kapcsolatban nyugodt lehetek.

MJ!

Nincs semmi. Készülök a lombikra. 3.és 21. napi ill. HÍV vérvétel. Pénteken rákszûrés. Egy hónap múlva hiszteroszkopia. Február 25. lombik megbeszélés.
Ma van a névnapom, mert az elsõ nevem nincs a naptárban.

Caldea
caldea

CaldeaKép
Drukkolok a lombik miatt és Boldog NévnapotKép

doris

Boldog Nevnapot Caldea!

Beszti persze hogy gyere, az elozon is voltal...mar pocakosanKép MI lehet Gyorgyivel??? Minnya irok is nekijje mejlt.

En pl hiaba macskazom, kutyazom, nem estem at a toxob, szal erdemes megnezetni, igaz, hogy nincs mit tenni akkorsem, ha negativKép

Ja, en anno a 6. heten ereztem eloszor valamit, konkretan azt, hogy baromira nincs kedvem ebedelniKép
orsoly

Caldea!

Boldog névnapot!!!!

Át tudsz jönni valamikor?

Eni
Eni

Szonja

En kb 1 hete erzem magam`maskepp`.
ma meg egy falatot sem tudtam lenyelni de tegnap sokkal rosszabb volt.
Csak szintelent es iztelent tudok enni a pattogatott kukorica a legjobb.B6 vitamin is hasznal picit.

Krisztinka
kriszti

Jut eszembe lanyok, olvastam egy cikket az Elet es Tudomanyban, hogy a csoportos kibeszeloterapia is segit a meddosegbenKép Vegulis ez gondolom muxik virtualisan is, ugyhogy csak szepen beszeljuk ki a gondjainkat es elobb-utobb mindenkinek sikerulKép)))

orsoly
orsoly

Szonja!
Én talán picivel több mint egy hete érzem a cicijeimet, fájnak és duzzadtabbak, mintha kõ lenne benne.
Szerintem ez a leghatározottabb tünet, azoknak is megvan, akiknek hányingerük nincs.

Krisztinka!
Tényleg...a tünetekKép
Figyi, hányadik napon jártál, amikor érezted, hogy valami nem stimmel?
Hányadik napon teszteltél??
Én most a 38. napon járok! Most vettem meg a tesztet, nem a megszokottat (Expect), hanem a Medi-lab-ot, hátha így biztosítom: ne történjen ugyanazKép

Caldea!
Én sem akarok kimaradni, tehát:
BOLDOG NÉVNAPOT!!Kép

Ancsi
Ancsi

Sziasztok!
Caldea Boldog Névnapot!
Mindenkit küldenek hiszteroszkópiára aki lombikra megy?
Az endot minden esetben el kell mulasztani, akárhol van?
Felmerült a gyanum, hogy nekem is endom van. Bele fogok pusztulni azt hiszem, a jövõ héten megyek orvoshoz.
Ancsi, Kriszti gratulálok, vigyázzatok magatokra.
Nyuszi
Névtelen

lányok,
nem sok hiányzik ahhoz, hogy egy kávéspohárral a kezemben kimenjek a budira....

szerintetek???

várjak inkább reggelig???

Ancsi
Ancsi

Nyuszi!
De ari vagy, hogy gratulálsz, de nekem még nincs miért...Kép

Most már nem mondhatok mást csak, hogy pozitív lettem...Kép

húúú, ha nem....nagyon-nagyon-nagyon szomorú leszek...

Ancsi
Ancsi

Orsoly!

Persze tudom, de akkor még nem volt semmi pocim (a súlyfeleslegemtöl eltekintve...). Most meg a találkozókor 20 hetes leszek, és az már látszik... (Bár nem én leszek az egyetlen babás, mert Viki Kép, KrisztinkaKép és reményeim szerint még legalább AncsiKép is. Ha igy folytatódik a babaesö, akkor még többen!!!KépKép Hisz addig még van 4 hét!)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ancsi

VARJ!!!!!!
Reggel a biztosabb es en is medi-labot hasznaltam.
Nem kellett egyetlen masodpercet sem varnom ahogy szivodott fel a `pipi`abban a pillanatban laccott az eros vastag vonalKépKép
Nem tudom mennyi idos lehet mert okt elejen mensiztem utoljara.szerintem ugy 5-6 hetes.A cickoim akkorak mint egy dinnye!
Reggelig tarts ki akkor gondolok radKépKépKép

Caldea
Isten eltessenKépKép

Krisztinka
kriszti

Mit gondoltok, hujeseg elmenni a Budai Meddosegi Kozpontba alig felevi sikertelen probalkozas utan? Kivancsi lennek, mit mondananak, ill. milyen vizsgalatok elvegzeset javasolnak.

kamilla
kamilla

Sziasztok!
Caldea Boldog Névnapot!
Mindenkit küldenek hiszteroszkópiára aki lombikra megy?
Az endot minden esetben el kell mulasztani, akárhol van?
Felmerült a gyanum, hogy nekem is endom van. Bele fogok pusztulni azt hiszem, a jövõ héten megyek orvoshoz.
Ancsi, Kriszti gratulálok, vigyázzatok magatokra.
Nyuszi
Névtelen

Krisztinka!
Oké, meggyõztél! VÁROK!
Így a biztos, reggel fogom megcsinálni!Kép

atyaééég, ki se bííírom odáig..Kép

Nem is gondoltam arra, hogy esetleg babás lehetek,
de itt a lányok teljesen belémbeszélikKépKép

Te is reggel csináltad?
Azt írja, bármikor el lehet végezni.
Remélem tényleg biztire kimutatja, ha +.

Na jó, megszûnök, mert holnap nagyot fogok koppanni,
és akkor nem lesz bennem köszönet....

JELENTEM: BEFOGTAM AZ ICI-PICI SZÁJAMAT!!!!Kép

Ancsi
Ancsi

Ancsi!
Szerintem is varni kene, de persze en sem birnam ki Kép

Beszti!
Mindenkepp gyere Te is, mar a multkorin is nagyon szerettem volna talalkozni veled! Kép

kamilla
kamilla

Ancsur
tudod`Ha nem nyersz tul eled de ha nyersz!...`
Reggel csinaltam.

Apanak most szoltam,hogy sajna csak keson erek haza,hat nem orult de nem akartam magmondani miert fontos ma mennem.

Krisztinka
kriszti

Edi!

Már Beja volt oly kedves leírta hogy

Aviva Steiner tornájára a 262-4057 vagy 383-2507-es telefonszámon lehet jelentkezni Tóth Líviánál.

Felhívtam: a Puskin u. 4. -ben lesz a torna szombaton 11-15-ig 4 óra 4000 Ft, meg van valami könyv talán 3000-ért. vastag zokni max. balettcipõt vegyünk fel és a lányok meg szoktak szomjazni, úgyhogy vizet is vigyünk.

Én megyek, te jössz?

Marcsi
Marcsi

Krisztinka!
Kitaláltad már, hogyan mondod meg Apának?

Remélem nem csap hisztit! Mert leharapom a buksijátKépKép

Most olvasgattam az egy évvel ezelõtti írásainkat...
nosztalgiáztam egyetKép

Ancsi
Ancsi

NyusziKép
Én úgy tudom nem minden esetben kezelik az endot-t. Ez függ a méretétõl, elhelyezkedésétõl...stb. A teherbe esés nagyon is javallott csak meg kell nézetni, hogy nincs-e elzáródás vagy más egyéb, amitõl nem tud az ember "bebabásodni"Kép Én pénteken megyek az orvosomhoz és nagyon izgulok, hogy mit sikerül kiderítenieKép Rákérdezek a laparoszkópiáraKép Mibõl gondolod, hogy endod van?
AncsikaKép
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚgy izgulokKépKép
KrisztinkaKép
Ma mondod meg a Párodnak?Kép
MarcsiKép
Szívesen Veletek tartanék, de csütörtökön megoperálják a fogam és szerintem friss varratokkal nem célszerû... Majd legközelebb de elmesélitek majd a lényegét?

doris

Ancsur

hisztit!!??Ugyan dehogy tudom,hogy nem banja sot akarja is csak talan kellett volna par honap meg.Nem nem fog semmi rosszat mondani.Kulonben is az o babaja is nem csak az enyimKép
Nem tudom hogyan mondom meg azaz igazsag,hogy naprol napra rosszabbul vagyok es egesz nap nem csak reggel tegnap meg este 9-kor is forgott a gyomrom,lehet,hogy elobb jon ra minthogy mondanam.Van otthon ket par ici-pici zokni,egy rozsaszin-egy kek,asszem becsomagolom es atadom neki.Ezt mar regebben talaltam ki.

Pussssz Krisztinka
kriszti

Kriszti
Orulok hogy rendbe jott a kapcsolatod es gratulalok az aprosaghoz KépCsoda csoda hatan Kép

Ancsi
Neeem csinaltal meg tesztet!? Nagyon szurkolok

Udv Melinda
Melinda

Ancsi, Kriszti!
Köszi a válaszokat. Ezek szerint kár reménykednem...
Pusz, Szonja
Szonja

Marcsi

Ez az Intim torna engem is erdekelne Kép, csak egy problema van: lehetetlenseg szamomra mivel kulfoldon elek, viszont a konyv erdekelne. Ha meglesz a cime es szerzoje kerlek ird meg. Elore is kosz...
Melinda

Ancsi!Kép Olyan jó lehet most neked!!KépÉn is már úúgy szeretnék legalább reménykedni!Kép
Szia Szonja!Kép Miz újs' veled?
Kamilla! A párodat megnézték már? Én úgy tudom, hogy mindenhol elõször a fiúk kivizsgálásával kezdenek...amúgy szerintem még egy kicsit korai ez a Meddõségi Centrum-os dolog..
Breki kedves! Remélem késõbb sem lesz gondod a Bromo-val. Érdekes, én egyedül itt bent a mhelyemen szédelgek néha tõle. Biztos rossz hatással van rám a munkaKépKép!
Beszti, Krisztinka! Hát persze, hogy gyertek a talira! Különben is, azt mondják, hogy a pocaksimizés szerencsét hoz!KépKép
Tényleg, Breki Te tudsz jönni a talira?

Pusz, Sien.
Sien

Köszönöm Lányok!

Úgy tudom a lombik elõtt át kell esni ilyen vizsgálatokon (lapor. HSG).
Mert pl. ha nekem laporral. nem állapították volna meg az endot és nem kezeltek volna akkor hiába lombikolnak, nem lett volna belõle baba.
Minél több eredményed (hormon stb)van annál jobban tudják, hogy mit alkalmazzanak.
Az endot el kell mulasztani, mert gátolja a teherbeesést.

Eni!

Megyek, csak el ne felejtsem. (Nem vagyok valami összeszedett mostanában.)

Caldea
caldea

Szia Sien! Kép
Köszi a kérdésed, nálam nincs most újság azon kívül, hogy próbálom lebeszélni magam a reménykedésrõl: az elmúlt 2 ciklusom percre pontosan 30 nap után jött meg, elõtte napokig barnásom volt. Ma a 31-ik napon vagyok és ami a 21-ik napomon elkezdõdött barnás és rózsaszines folyásom volt, az egy párnapja teljesen elmúlt. De nekem nem lett érzékenyebb vagy nagyobb a cicim, ezért írtam Ancsiéknak, hogy akkor nekem kár reménykedni, mert nincs rosszabb mint a pofára esés...
Remélem hamar segít neked ez a Bromó.. Ha esetleg rosszul lennél tõle ajánlom a Magne B6-ot, nekem bevált amikor rosszul voltam a Clostytól!
Pusz, Szonja
Szonja

Szonja lehet hogy te meg nem vagy a cicifajos fazisban. Kép
A tunetek mindenkinel egyenre szabottak!
Melinda

Melinda! Kép
Félek, hogy nem is leszek mostanában... Egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy miért sikerülne pont most ha már 5 évig nem sikerült, ugyanakkor õrült módon szeretném hinni, hogy mégis létezik valamilyen csoda. Másokkal szemben olyan nyugodt és realista tudok lenni, de most magamat képtelen vagyok meggyõzni arról, hogy 1 nap késés még semmit nem jelent! Szörnyû vagyok!
Szonja
Szonja

Melinda!

Megirok mindent a tornarol.

Doris igy legalább te is el tudod donteni, hogy ki akarod-e probálni. biztos kell egy héet a sebeknek, ha nem tob hogy egyogyuljanak.

Cipomama, a legkisebb Cipoval spontan probalkoztok vagy lesz inszem?

Marcsi
Marcsi

Marcsi,
Lehet, hogy én is megyek! Elöre kell jelezni, vagy csak odaállíthatok?
Moni
mj

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?