A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

EdelweissKép
Köszi a fáradozástKép Sikerült feltennem a képetKép
ZebrácskákKép
Úgy örülök NektekKép Jól megsokasodtunk így hirtelenjébenKép Aztán vigyázni ám a Babócákra!!!Kép
Talis lista: Viki26, Alice, Orsoly, Móni, Kamilla, Marcsi, Sien, Lotti, Kriszti, Ancsi, Edi, Beszti, Breki, Pucúr, Edelweiss(remélem).... Ha valakit kifelejtettem kiabáljonKép

Puszi: Doris
doris

Én is raktam egyet a zebra albumba, zebra 2 néven... Kép

Kata
Kata007

Köszi Kata!

De szeretnék már ilyet látni....! Kép

Edelweiss
edelweiss

Irnak az ellenanyag termelesrol is benne:

Feltételezem, hogy a vizsgálatok igazolták az ovulációk meglétét. De ne higgyen a 11-14 napnak - a valóságban az érett és kilökõdött petesejt élettartama 24-36 óra. A kiinduló dátum a menstruáció megjövetelének napja (1.), innentõl számított 14. napon van a peteérés. Az ezt megelõzõ és követõ 24 órában van reális esély a megtermékenyülésre. A peteérés bekövetkeztét a reggeli, ébredési hõmérséklet rendszeres mérése alapján szinte teljes biztonsággal meg tudja magának állapítani (ld. korábbi, babaneten olvasható válaszaimat). A férfinem "esendõségére" tekintettel az ezt megelõzõ 2-3-4 napot célszerû pihenéssel tölteni, hogy a legfrissebb sejtek induljanak csatába.
Apró, de nem lényegtelen dolgok: férjének tilos a szûk alsónemû és nadrág (pl. szûk farmer), merthogy a herék nem véletlenül vannak testen kívül: kell nekik a hûvösebb. A 37 fok körül tartott spermiumok mozgása károsodik, márpedig ez egy maratoni futóverseny az õ számukra.
Tilos a forró fürdõ is: a szokásos 42-45 fokos vízben elég negyed órát eltölteni és legalább egy hétre mozgásképtelen spermiumokat találunk. A fogamzásgátlókat megelõzõ idõszakban az orvostanhallgatók kedvenc módszere volt a forró fürdõ...
Végezetül, ritkán bár, de elõfordul, hogy az együttlétek során mikrosérülések keletkeztek és az ondó, mint testidegen anyag ellen immunreakció indult be. Izraeli orvosok tanulmánya szerint ez esetben kb. 6 hónapig csak gumióvszerrel szabad szeretkezni, kínosan vigyázva a spermiumokkal közvetlen kontaktus elkerülésére. Ezalatt az immunválasz kialszik.
Melinda

MelindaKép
Köszi, ez igazán hasznos info voltKép A Párom néha imád a kádban ücsörögni (VelemKépKép ) Ezután majd figyelek erre isKép
KataKép
Köszi a képetKép Már olyan régen láttam ilyen tesztet, hogy úgy emlékeztem ezek a csíkocskák egymás mellett párhuzamosan jelentek meg? Kép

doris

Megyek enni Kép Kilyukad a gyomrom...allitolag az ehseg erzet is stressz helyzetett okoz es rontja az eselyeket. Kép
Ugyhogy Jo etvagyat! Ne ehezzetek!
Melinda

Sziasztok!

Sajnos az utóbbi idõben nem tudtam bejönni, ezért nem jelentkeztem. Most is csak annyi idõm van, hogy leírjam sajnos ki kell javítani a listát.
Indigo 3c 11cn

Most rohanok
Puszi Indigo
indigo

Doris, Krisztinka, Orsoly,
Valaki forwardolja nekem is az e-mailt. Nem akarom publikussá tenni az e-mail címemet mert irodai!
Köszi,
Moni
mj

Moni!

Az Edelweiss-ére gondolsz????

Kata
Kata007

Kata007 írta, hogy mekkora babaesõ volt itt, így gondoltam benézek. És látom,hogy lám a hír igaz. Minden babásnak nagy nagy gratula! Kép Kép Kép Vigyázzatok magatokra és a babákra nagyon!

Norci
Norci

ANCSI-ék:nektek is nagyon gratulálok
NAGYON VIGYÁZZ MAGATOKRA
most sikerülni fog!!!
Kandi72
Kandi72

ANCSUR!
Jaj da nagyon örülök Nektek is!!! KépKépKép
Ez tényleg egy fantasztikus évkezdet!!!
Sok-sok nyugalmat és pihenést kivánok neked !!!

Edelweiss, én megkaptam az e-mailt, viszont nem tudom megnézni az oldalt, valamiért sosem találja a keresöm. Majd próbálkozom még, hátha csak éjszaka nem megy.

Sziasztok:
Barbi
Barbi

Jó reggelt,

úgy látom én vagyok a legelsõ, szép napot mindenkinek. Hogy s mint vagytok? Képzeljétek, tegnap palacsintát csináltam és csak 3-at (csak szerényen) tudtam megenni, mert olyan hányinger tört rám. Igaz nem jött vissza, de egész este kikivánkozott. Hát, azt hiszem ez egyértelmû tünet, a palacsintaevést ugyanis szerintem soha nem lehet megunni (a férjem véleménye is ez).

Puszi
Panna
Panna

Edelweis!

Én sem kaptam mailt.

caldea@freemail.hu

Caldea
caldea

LányokKép
Szép jó reggelt mindenkinekKép
MóniKép
Mail ment, ha nem erre gondoltál légyszi szóljKép
EdelweissKép
Tudom, hogy nem leszel ma de nagyon drukkolok Neked délutánKép

doris

Sziasztok!

Tegnap Orsoly mar lelotte a poent, hogy az orvosnal osszefutottunk. (Kepzeld 5 utan ertem haza annyian voltunk. Az ut kb 15 percig tart!! Es mielott bementem meg a menstruaciom is megjott. Eleg pontos volt kivetelesen.)

Pucur mondta a nagy hirt !!! KépKépKép
Krisztinka !! Ancsi !! KépKépKép Nagyon nagy gratula. KépKépKép
Ancsi kezem-labam-szivem gorcsben erted !!! Most mar sikerulnie kell !!!!

A hogorbem megmutattam doki neninek is. Hat o sem tudott sokat (foleg nem jot) mondani rola.
Megbeszeltuk, hogy clostit elkezdem 3.-4. naptol 5 napig. 13. nap UH (ez 14. napi lesz, mert 13 az vasarnap) aztan meg 3X vervetel progiszint ellenorzes vegett.

Doris!
En is jonnek a talira, ha meg beferek. Eddig meg nincs mas programom febr. 16-ra. Es igyekszem nem is szervezni Kép

Marcsi!
Az intim torna engem is erdekelne, de csak kb 2 het mulva tudnek menni szombaton. Szerinted az is jo?

Edelweiss, kijavitasz ugye? Ma ez a 9c 2.ciklus nap. Elore is koszi.

Klari
Klari

Hu, el is felejtettem a nagy irasban a tobbieknek is gratulalni. Szoval, ha jol emlekszem Gyongyoskenek es Pannanak is kijar. Annyian lettetek babasok, hogy tegnap estetol (mikor elolvastam a termest, amirol lemaradtam) ma reggelig keptelen voltam fejecskemben tartani az osszes nevet. Ezert ha valaki kimaradt, attol bocsanatot kerek es neki is jar a nagy-nagy gratula!! KépKépKép

Klari
Lehet hogy kicsit koran van meg nekem? Kép
Klari

Sziasztok!
Ancsi! Kép Kép Kép
Tudtam, hogy megint lemaradok a nagy hirrõl! De azért igy is szivbõl gratulálok! És probléma mentes 8 hónapot kivánok!!!!
Pusz, Szonja
Szonja

Ancsi es Kriszti!
Gratulalok a pocaklakokhoz!!!!!!! Vigyazzatok am nagyon rajuk!!!!!KépKép Nagyon megerdemlitek oketKép

Es lanyok, csodak mar pedig vannak. En is anno magas prolaktinos voltam, es spontan eppen a hormonkezeles elott jott ossze a kisfiunk, aki mar meg is szuletettKép HIGGYETEK A CSODABAN! MegeriKép

Egy nagyon regi topicos Zso-fi neven, aki ma mar Nyuszimano
Nyuszimano

Doris!
Elküldenéd nekem is az Edelweiss-féle mailt?
szedit@vianovo.hu
Köszi.

Klári! Szia!
Jó, hogy te is elõkerültél.

Marcsi!
Most szombaton nem tudok tornára menni. Majd meséld el mi volt.

Lányok!
Én olyan nagyon szeretnék rosszul lenni. A ciklus végén járok, de sajnos nem érzek semmit. Olyan jól jönne egy kis hányinger vagy cicifájás. Utálom az utolsó napokat, ilyenkor minden óra egy napnak tûnik.
Szeretném kihasználni ezt a jó kis babaesõt, de semmi tünet. Már tiszta hangyás vagyok.

Puszi, Edi
Edi

Sziasztok!

Szonja!Kép Nálad mi hír? Még mindig nem jött meg? Továbbra is szurkolok!!Kép

Pusz, Sien.
Sien

Lányok!
Aki nem találja az oldalt, annak üzenem, hogy ne a web oldalad címére kattintson, hanem a fotóalbumod címére. Kép

Ha valakinek kell, én is elküldhetem.

Móni!
Megkaptad?

Kata
Kata007

Szep Jo reggeltKép

Klari
nagyon kosziKép

Panna
A palacsintaba biztos `belehalnek`mostKépKép

Olyan szepen sut a napKép

Krisztinka
kriszti

Szia Kriszti!

Elmondtad????

Kata
Kata007

Kata

El!!!ORULT!!!Bar nagyon meglepodott,egyaltalan nem szamitott ra de nagyon mosolygott.Viszon tok csak akkor kezdik komolyan venni amikor mar laccikKép

Ancsi,Panna

Nkem bejott probaljatok ki amikor a lanyommal babas voltam honapokig csak ezt birtam megenni.
kifli jeghideg tejjel!
Most is csak ezt tudom megenni.A kave az hianyzik nagyon!

pussz,Krisztinka
kriszti

Sien! Kép
Olyan ari vagy, de tegnap reggel elszálltak a reményeim a hõm 36,8 és hüvelyben mérve, ma szintén ugyanennyi volt. Most már azon aggódom, hogy cisztám van ugyanis semmi jele annak hogy meg akarna jönni: még barnásom sincs. Ez van!
Puszi, Szonja
Szonja

Kriszti!

Annyira örülök KépKépKép Igazad van, tényleg akkor veszik komolyan ha már látszik. Söt nekünk már rugdos is, de a férjem azt mondja, hogy neki akkor is olyan hihetetlen, hogy van ott bent egy kisember. Kép

Kata
Kata007

Kata

Nincs igazuk!!??Tenyleg hihetetlen,hogy BENNEM van!

Lanyok
En mar tenyleg befogom a szamat,annyira szegyellem magam,hogy fajditom a sziveteket.Ne haragudjatok.Szer-SzerKépKép

Krisztinka
kriszti

Szonja!
Azért én még reménykedek helyetted, jóKépKép! Ki tudja, bármi megtörténhet! Ez a 36,8-as hõ szerintem nem feltétlenül jelent rosszat.
Én sajna már megint barnázok, lassan egy hete, úgyhogy már minden pillanatban várom az áldást.Kép

Pusz, Sien.
Sien

Jó reggelt lányok,
tegnap voltam dokinál. Azt mondta minden tökéletes, már láttunk egy fekete foltocskát. Kb. 6 hét múlva kell visszamennem.

Veletek mi van? Van mostanában valaki, aki esélyes babára?

Pusszancs mindenkinek
Viki26

KlariKép
Szeretettel várunk a taliraKép
EdiKép
Mail ment, ha nem ér oda kiabáljKépKép
MarcsiKép
Levelet írtam, egy egész "litánia" lett belõleKépRemélem megkaptadKép
SzonjaKép
Ne keseredj!Kép
LányokKép
Van egy barátnõm aki 32 éves. Nem szeretne még babát de már 2 éve küzködik barnás trutyival. A fog. gátlót néhány hónapja abba hagyta és még mindíg van neki ez a barnás valami. Az orvosa már 2 éve gomba elleni gyógyszerekkel kezeli, de semmi eredménye. Most eldöntötte, hogy másik orvoshoz megy. Van valami ötletetek, hogy mitõl lehet? Egyébként 8 évig elötte semmi gondja nem volt ezzel a fog.gátlóval csak az utóbbi 2 évben vannak ilyen tünetei. Ti mit javasoltok?

Kösz, puszi: Doris
doris

Sziasztok! Kép

Vki meg tudna mondani a Budai Meddosegi Kozpont cimet ill. telszamat?

kamilla
kamilla

Kandi

nalad mi ujsag!?Mostanaban le vagyok maradva!

Viki
Ne hari de rolad is lecsusztam!Milyen feketefoltocskat???Csaknem a petezsakot???Kép
Te nem az a Viki vagy akit nemreg laparoztak??

Krisztinka
kriszti

Sziasztok!

Mindekinek nagyon jó reggelt!KépKép

Doris!

Feltétlenül menjen más orvoshoz, és vizsgáltassa ki magát hormonilag.
A barnás az mensi elött van? Mert akkor az általában progeszteronhiányt szokott jelenteni. A fogamzásgátlót idönként váltani kell, mert ahogy "öregszik" az ember, más lehet a szervezetének a hormontermelése, és ezért a korábbi fog. gátló már nem biztos, hogy jó. Nyilvánvaló, hogy 30 év körül már senki ne szedjen tiniknek való fog. gátlót. Pedig ha évekig szedi (mindig csak feliratja), esetleg az orvos sem figyel, akkor elöfordulhat ilyen is. Ráadásul a fog. gátlóknak hátránya, hogy elfedik az esetleges menstruációs rendellenességeket (mesterségesen beállitott ciklusokkal), és esetleg az abbahagyás után derülnek ki a problémák.

Viki!

Ne sok az a hat hét? Az én dokim az elsö vizsgálattól kezdve 4 hetente visszahiv, és nekem még néha ez is sok.

Kamilla!

Szent János Kórház Budai Meddõségi Központ
1125 Budapest Diósárok u. 21. Tel.: 4584-579, 4584-580
Ez érdekelt?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Szia Klari!

A Closti jó lesz! KépKépKép
Nem vagy a talilistán! Miért?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Viki!

6 hét???? Nem értetted félre? Én 3 hetente járok a dokihoz. Söt az elsö hetekben még gyakrabban voltam, már csak az UH-ok miatt is. Ja és nem fizetös dokim van, tehát nem a pénz miatt hív.

Kata
Kata007

BesztiKép
Köszi, az infot én is ilyesmire gyanakodtamKép Átadom Neki az ismereteimetKépÚgy tudom, többnyire mensi elött szokott lenni. Klárit csak ma veszem fel a listára mert ma láttam, hogy szóltKép

Lista: Viki26, Alice, Orsoly, Móni, Kamilla, Marcsi, Sien, Lotti, Krisztinka, Ancsi, Edi, Beszti, Breki, Pucúr, Klári, Edelweiss...
LányokKép
Ugye nem gond, ha majd a földön kell ücsörögnünk (persze nem mindenkinek) mert ennyi ülõhelyem nincs ám...KépKépKépKép Nagyon várom már a talitKépKép

doris

Doris

En imadok a foldon ucsorogniKépAz a lenyeg,hogy jol erezzuk magunkatKép

Krisztinka
kriszti

Kriszti: nem, nem. Rólam múlt héten derült ki, hogy babát várok,nem voltam laparon (vagy min). Tegnap a petezsákor láttuk és megmutatta körülötte a méhemet.

Viselem pontatlanságom következményeit Kép
szóval adott egy papírt, amivel el kell mennem a védõnõhöz a terheskiskönyvért, majd ha az meglesz, akkor be kell mennem a kórházba különbözõ vizsgálatokra. Csinált rákszûrést is. Na és ezek után, ha minden rendben van, akkor kell mennem kb. 6 hét múlva hozzá, amikor is a következõ UH lesz. Ez így ugye nem késõ???

Azt mondta, hogy a terheskönyvben le lesz szépen írva, hogy hányadik héten milyen vizsgálatok következnek. Bár most elbizonytalanodtam...

Pussz
Viki26

Ancsi,
ne haragudj, de így utólag:
nagyon gratulálok a babádhoz és jó egézséget kívánok Nektek!!!

Doris: A földön fantasztikus lesz!!!
Viki26

Viki!

Nekem az furcsa, hogy 6 hétig nem néz meg nögyógyász, és nem csinálnak UH-ot.

Kata
Kata007

Sziasztok!

Eltunok masfel hetre es kozben mennyi baba lett. :-)))
Nagy nagy gratula mindenkinek!!!
Es el ne tunjetek!
Ti adjatok az erot nekunk is. Lassan talan mi is befutok leszunk.
Vigyazzatok magatokra!
Andi
andi28

Edi
Sokszor a tunetek a masodik het utan kezdodnek mikor mar az elmaradt menzi miatt is lehet remenykedni.
De vannak Nok akik azonnal mar a masnap megerzik hogy valami maskepp mukodik Kép

En gyorsan megkerdeztem Anyukamat, hogy mikorra jottek a tunetei.....mar egy honapos terhes volt...
Melindsa

Edi
Sokszor a tunetek a masodik het utan kezdodnek mikor mar az elmaradt menzi miatt is lehet remenykedni.
De vannak Nok akik azonnal mar a masnap megerzik hogy valami maskepp mukodik

En gyorsan megkerdeztem Anyukamat, hogy mikorra jottek a tunetei.....mar egy honapos terhes volt...
Melinda

Beszti!
Koszi, azt hiszem erre gondoltam. Kép

kamilla
kamilla

Melinda!

Kösz a biztatást!Kép
Csak már nagyon türelmetlen vagyok. Az utolsó napokon mindig belelovalom magam, hogy hátha most sikerült, aztán jön a nagy koppanás. De ilyenkor már nem bírok magammal, állandóan a jeleket keresem. Csak sajnos nem találomKép

Edi
Edi

Edelweiss!

Hova tuntel?

kamilla
kamilla

Gabo!

Regen Te is sokkal tobbet irogattal.

kamilla
kamilla

Edi!

Szerintem az a jobb eset, hogy nem talalod. Mert van olyan, aki ugy gondolja, hogy talal ilyen tuneteket es megis megjon neki. Az nagyobb csalodas lenne, nem?

Beszti!

Csak ma jelentkeztem hosszu ido ota. Ezert nem tettek a talilistara. Kép Most is "logok", mert tanulnom kell! A closti remelem bevalik. Baratommal folynak a targyalasok, hogy neki mikor kellene elmennie. Az adjunktus dontott, mert hetfotol nem lesz ezert vagy holnap vagy holnap utan, kulonben kellene egy hetet varni. Es ez mar nekem tul sokaig huzodik. Igy valaszthat e ket nap kozul, kulonben irgum-burgum lesz. Kép

Reggel Vikinek elfelejtettem gratulalni. Igy most ez jon: Nagy-nagy gratula. KépKép

De lanyok, ha ez igy megy tovabb, akkor egy ido utan mar itt is csak kismamak lesznek. KépKép En nem banon, ha en is kozejuk tartozhatok hamarosan! Kép (Egy hatalmas ohajto jel!!!)

Erre a "tenyeszcsodor" elkerulesere uj taktikat vezettem be, miutan az elmult ciklusban nemet mondot mikor kezdemenyeztem : Megmondtam, hogy most kezdodik az uj ciklusom es szepen elszamol 13-14 napig( Nekem alt. 31-32 naposak ezert ennyit) es akkor szepen celiranyosan, ha akar babat johet! Annyit mert kerni, hogy a 13.napra figyelmeztessem. Kép Remelem bevalik a closti mellett.Kép
Na megyek vissza tanulni. Kép

Klari
Klari

Sziasztok lanyok!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de en borzasztoan unatkozomKép Nem tud ajanlani valaki valami jo oldalt, amit bongeszgethetek unalmas oraimban?Kép

Pusssz: orsoly
orsoly

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?