Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok


ha minden ugy alakul, akkor májusban lesz ujra net-ünk. (sajna még nem 100%)

a napjaink rendben folynak, az éjszakáink már nem annyira, bene ismét belekezdett a fognövesztésbe. éjjelente 1-1,5 orás üvöltés tuti megvan.
imád motorozni és mindenre rávágni, hogy "NEM"
imádom ahogy alakitja a mondatokat (2-3 szobol).
gyönyörüen épit és autozik -sajna töri is öket.
viszont 2 hete egy kicsit megzakkant, mert a szomszéd kisfiut elég sokx meggyepálja, amit eddig nem tett.
megszületett a 2. unokatesok is-flora. benedek teljesen oda meg vissza volt érte, állandoan a baba mellett akart lenni.
babakocsi már nem igazán vonzo számára, inkább a séta.

panna -egy kis gyomorrontástol eltekintve- nem volt azota beteg. minden rendben van vele. még mindig járunk táncolni budafokra. ill. az oviban jogázik
idény megint viszik öket a matáv-gyermekszigetre, de a lányzo már szolozni fog, mivel ö a leghajlékonyabb a csoportban. az egyik szerelme (a sok közül) pedig a legerösebb, igy ö is egyedüli bemutatot fog majd tartani.

otthon minden rendben, a férjet még mindig csak alvásnál látom, max. hétvégén az egyik nap kora délutánjátol van velünk.

panu:
igazán jöhetnétek a bikásra játszani. bene imád csuzdázni-pláne fejjel elöre.
sokx gondoltam rá, hogy ovi után beugrunk, de nem tudom, hogy mikor dolgozol.

klarissza:
állandoan visszajönnek a neked irt mail-eim. nem tudom mi van vele, vagy az enyémmel lehet a gond???


most csak ennyire futotta,mert itt kint áll a bál. anyoséknál felujitás van. készül az iroda+ bemutato terem.
mennem kell segiteni.

remélem mikor ujra géphez jutok, már otthonrol kapcsolodom a netre-jo lenne, mert már elvonási tüneteim kezdenek lenni.
nagyon hiányoztok mindannyian.
picik, nagyok és még nagyobbak.

sziasztok
 


Sziasztok!

Mi is régen voltunk, nem megy annyira a netezés, mint régebben, pedig azt hittem, hogy bentről lesz idő, de nem....

Marcus kezd kilábalni a betegségből, hétfőn mehet újra bölcsi be 4! hét után. El sem hiszem. Anyuékat teljesen kikészítette, már ketten sem bírtak vele Kép Igen erőteljes egyéniség lett belőle, mindent elér, amit akar -ha kell, erőteljes hisztivel.

Nálunk elég sok fogacska van, már számolni sem bírom, meg a kutacsa is benőtt. A védőnő, dokinő azt mondta, hogy téli babáknál az első évben folyamatosan, a második évben és a harmadikban nyáron nem kell D-vitamin. Hiánya vérképződési, csontképződési zavarokat okozhat (és igen, lehet a hiány tünete a kevés fog, egy ismerősünknél pont ez van most+neki a kutacsa sem záródott még be). A túladagolás meg akkor jelentkezik, ha pl anyuka D-vitaminos olajjal főzne minden nap (erre is volt példa, annó valamilyen hírekben olvastam, az egész család kórházba került). Tehát inkább jobb megkérdezni az orvost inkább. Én pl. Marcusnak folyamatosna adom, pedig ő kezdettől fogva tápis baba és abban tényleg van valamennyi D-vitamin is. Az viszont érdekes, hogy ahány ház, annyi szokás - mind itthon, mind külföldön más-más a szokás.

Susie,
Sajnálom a babátokat (de tán jobb így, mint később derült volna ki, hogy gond van vele, amivel szülés után éltetképtelen lenne a picúr).

Edit,
Ezzel kapcsolatban: nekünk egy közeli ismerettségi körben volt olyan, hogy kiderült, hogy a baba genetikailag beteg. Nem öröklött genetikai betegség, hanem pont úgy jött össze a két sejt, hogy mindkettő beteg volt (mert a hímivarsejteknél és petesejteknél nem mind teljesen egészséges, mint a többi sejt sem). Doki szerint, ha megtartják, tán a terhesség alatt nem lett volna gond, de életképtelenül született volna, vagy életképtelen lett volna a baba. Hát elvetették - nehéz volt fedolgozni, első baba lett volna, de sikerült és azóta egy egészséges kisfiú boldog szülei ők. Tehát mérlegelni kell, hogy ha beteg a magzat, akkor mik az esélyei az életben maradásra vagy az életre (egy beteg gyerkőcöt gondozni nagyon nagy felelősség és valljuk be, megterhelő az egész családnak, mert megváltoztat mindent). De persze ez családoktól, emberektől függ, az számít, hogy ti mit tennétek, nem az, hogy más - szerintem.

Aprómagvas: nálunk hanyagolóban van, mert adtam Marcusnak kivit egyik nap ebédkor és délutáni alvás után tiszta csalánkiütés volt a kézfeje, combja. Azt mondta dokinő, hogy inkább 2.5 éves korig ne kapjon, akkor is kicsit és úgy növelni. Viszont az epres joghurttól semmi baja (tudom, nem ugyanaz).

Beszéd még nincs, egy-két szó (pl. lámpa, baba), de ez már régóta. Bár én nem idegeskedem, unokaöcsém is később kezdett el beszélni, de le sem lehet azóta lőni Kép Viszont van egy új szava, ami tisztára úgy hangzik, amintha angolul beszélne és azt mondaná: "this is" Kép Haláli! Kép Szerintem a cicc-cicc lehet, de most már mindenre mondja.

No, megyek, vár a mosogató.

Puszi Nektek!

H.

Kép
 
 


Sziasztok!

D-vitamin: én is adom még. Szerintem ebben a formájában biztosan nem lehet túladagolni. Barninak 16 foga van és a kutacsa is benőtt, fogalmam sincs, hogy pontosan mikor.

Beszéd: hát Barni még egyáltalán nem beszél. Mindenféle szótagokat mond, számomra kiejthetetlenek és érthetetlenek, nem tudok semmi következetességet találni bennük. De nem baj, a múltkor egy háromgyerekes ismerősöm azt mondta, hogy az ember kb. a gyereke 18 hónapos koráig arra vár, hogy járjon és beszéljen végre, utána meg arra, hogy üljön már le, és maradjon egy kicsit csöndben.Kép

Barbi és Vera: nem irigyellek benneteket a hisztis éjszakákért! Engem rettentően megvisel, ha nem alhatok annyit, amennyit én akarok (ez nem mindig sok, csak éppen annyi). Nálunk ilyen még nem volt, de mindenre el vagyok készülve. Ki tudja, a kistesó érkezése mit hoz ki Barniból? Lesz-e vajon olyan, amikor majd éjjel versenyt üvöltenek, mondjuk pont olyankor, amikor egyedül vagyok velük?

Sajnos a mentős témában nem tudok segíteni, bár elég elszomorító, hogyha emberi hanyagság volt a dologban. Végig is futott az agyamon, hogy mi lesz, ha olyan rohamosan akar majd Borika megszületni, hogy nekünk is mentőt kell hívni? A férjem meg azon izgul, hogy júni végén - júli elején 10 napot vidéken lesz, ahonnan ráadásul elég macerás feljutni Pestre. Mondtam neki, hogy az azért nem lenne jó, ha nem lenne ott a szülésnél, de ne idegeskedjen, a nővérem elvállalta, hogy abban az időben teljes készenlétben lesz, biztos beérek majd valahogy a kórházba, ha meg nem, akkor lesz elég vasalt lepedő itthonKép.

Tényleg pocakosok (meg persze más is, akit érdekel), ti mit gondoltok az otthonszülésről?

Edit: már régóta emelgetem Barnit, a magzatvízvétel után szigorúan csak 1 hétig nem emeltem fel, utána egy ideig még azért csak ritkán, de aztán már gyakorlatilag úgy, mint azelőtt. Most már nem nagyon bírom. Megemelni még csak-csak (kádba, etetőszékbe stb.), de tartani már nem tudom 1 percnél tovább. Érdekes, ezt valahogy tolerálja is, mert hozzám sokkal ritkábban jön oda az égbe tartott kezekkel, mint az apjához.
Örülök, hogy minden rendben volt a 12. heti UH-n.Kép

Zsizsa: Örülök, hogy nálatok is minden rendben!Kép Mi is rengeteget csatáztunk a nővéremmel, bár nálunk elég nagy a korkülönbség. De most már persze mi is jól megvagyunk. Szóval lehet, hogy Ágnes lesz? KépKépKép

[Én valahogy úgy voltam mind a két terhességemnél, hogy amíg nem volt rá okom, addig nem gondolkoztam csak úgy elméleti szinten azon, hogy mi lesz akkor, ha. Amikor az ember odakerül, akkor úgyis meg kell harcolnia a saját harcát, és minden szituáció annyira de annyira más tud lenni! Persze azért mindenkinek van egyfajta elvi álláspontja a kérdésben - gondolom én -, de én már nem tudnám azt mondani, hogy valamit SOHA nem tennék meg, és nem vonnék le messzemenő következtetéseket valakiről, aki nem úgy döntött egy helyzetben, ahogy én döntöttem volna. Nekem azt kellett végiggondolnom, hogy mivel tudnék nehezebben együttélni: egy beteg gyermekkel (később felnőttel), vagy egy abortusz testi-lelki hatásaival.]

Mucus: az Edit által említett könyv szerintem elég jó, gyakorlatilag a gyermeknevelés minden részére kiterjed kb. iskoláskorig. Ahhoz képest, hogy nem szeretem az ilyen könyveket, ebben csak elvétve találtam olyasmit, amivel nagyon nem értek egyet, viszont elég sok mindent tudtam belőle hasznosítani.

Dorki: biztos volt már róla szó, illetve ha nem titok: mit csinál a férjed egy casino-hajón Alaszkában?Kép

Panu: hát türelemből azt hiszem Liza mellett doktori fokozatot lehetne szerezniKép. Meg is ütne a guta, ha Barni azt játszaná, hogy akkor most hátraesem a székkelKép. Minden elismerésem!

Orsi: hellóKép! Te is hiányzol! Jó, hogy benéztél.Kép

Hanzika: Marcus biztos összeszedett minden elképzelhető bacit meg vírust, remélhetőleg most már simábban megy majd a közösségbe járás. Neked hogy megy a meló? Könnyen belejöttél újra, most is olyan, mint azelőtt, vagy nehéz volt visszazökkenni?

Holnap lehet, hogy elmegyünk Zebegénybe. Kicsit izgulok, mert ez lesz az első utam messzebbre autóval. Odafelé még hagyján, de visszafelé vasárnap este biztos rengetegen jönnek, és mindenki ott fog agresszívkodni az utakon, jajjj! Na majdcsak túléljük valahogy.

Mindenkinek további jó hétvégét!

Hagnosz
27+4

Ági
Kép
Kép
 
 

 
 

Sziasztok!

Vera, ha más nem, én nagyon-nagyon együttérzek veled!!!! Ahogy irtam,nekünk is volt egy iszonyat éjszakánk, pont másnap mentünk a dokibácsihoz, és megkérdeztem mit lehet neki adni esetleg ha ennyire fáj a fogzás. (ez a 12-ik foga,de még egyszer sem volt ilyan mértékü hiszti) Ö baba Tylenolt ajánlott, ez egy láz és fájdalomcsillapitó.
Nem vagyok egy gyógyszeres tipus, egy kezemen meg tudom számolni hányszor kapott idáig Ádám, de most adtunk neki. És hatott,nagyon jól aludt a következö este.
Ezek után, én balga azt hittem túl is vagyunk a nehezén, és a 3-ik este megint nem kapott, volt is hiszti rendesen, és ez várt reggel a szobájában:
Kép
A múltkor feltettem egy képet az eredeti helyzetröl,nos, ha összehasonlitájtok, rendes munkát végzett...
Aztán 4-ik este megint kapott gyogyót, megint szépen aludt, és innentöl már nem is kellett neki (azóta még 2 éjszaka eltelt), alszik reggel 7-fél8-ig.
Szóval ha nagyon brutál a helyzet, valamit esetleg lehetnek adni Bencének, hogy ne fájjon a fozgása.

Nálunk csuda szép idö van, tiszta nyári meleg.
Apáék autókat mostak az udvarban, volt ám öröm meg boldogság...Csináltam pár képet, most megbombázlak vele...
Kép
Kép
Kép
(ÁDám mindig puszit ad a pocakomra,ha melátja, és mondja,hogy Baba!!)


Hagnosz, jó utat, és csak ügyesen az autóval!!!
Én nem igazán mernék itthon szülni, bár lehet a sebesség miatt jobb lenne, Ádámmal alig értünk be. Én egy maradi vagyok, azt hiszem a kórházban érzem biztonságban magam..

Na,megyek is, ma apa föz, de azért felügyelek ráKép

Barbi
33+2

Kép
Kép
 
 


Sziasztok Lányok!

Most este jöttünk haza egy hétvégi kiruccanásról, apának mindkét nap versenye volt, egy Kaposváron, egy Nagykanizsán. Igaz hogy csak Tüni volt velünk, de én oooolyan fáradt vagyok... Kép
Úgyhogy csak egyetlen gyors reagálás Verának: Lopar ugye Rabon van, és valóban ez az egyetlen környék Horvátországban, ahol homokos a part. Bence miatt szeretnéd inkább hogy homokos legyen? Mert az igaz hogy ott könnyebben közlekedik, de a köves résznél sokkal-sokkal tisztább a víz. De egyébként én is tervezek egy pár napos kis nyaralást Rabon a gyerekekkel, épp a homokos partok miatt, úgyhogy nemtom mit dumálok KépKép

Legközelebb igyekszem hosszabb lenni.

Sziasztok, Diti
 
 


Voltunk ma az állatkertben és nem ezren voltak, hanem 500 millióan. Én oda többet hétvégén nem megyek az tuti. A bejáratnál kaptunk egy ingyenjegyet egy másik anyukától , a ligetben osztogatták az mszp-sek. (jól tették) Így pénzt is spóróltunk. Rögtön mentünk a simogatóba és Niki eszeveszett harci üvöltéssel vetette magát a kiskecskék közé. Hát tényleg annnyira, de annyira boldog volt. Ölelgette, simogatta öket, beszélt nekik. Mondta, hogy baba mek-mek. És kecskekakával próbálta etetni őket. KépKép Olyan jó volt látni, hogy így örült . Kis tündérke. Mostanában annyira bújós, puszilkodós lett. Eddig is az volt, de most már jobban ki tudja fejezni magát. Néha eszébe jut, hogy mennyire szeret, olyankor anyaanyaanya felkiáltással odaszalad hozzám átölel (közben csikorgatja a fogát is) megszorít kapok egy nyálas pusziszerűséget és megy tovább a dolgára. Úgy szeretem ilyenkor !!!!

Írtam 1000 sort és elszállt, itt ülök már egy órája, de most elegem lett.
Itt tavaszoltunk , a másik képen meg apa eteti a kacsákat a Balcsinál, de Niki rendszeresen elette előlük.
DorkiKép Kép
 
 


Sziasztok!

Gyors helyzetjelentésre jöttem Kép

A zentai nagyinál voltunk egy hétig.
Laca nem beszél, helyette felfelé mászik, rohangál, pakol ezzerrel és még mindig mindent megrág, egyáltalán nem fogad szót, egész nap mozgásban van Kép

Háát én most egyenlőre nem akarok több gyereket, gondolom, ha elfelejtem ezt a gerincmizériát talán. Már sántítás nélkül járok (hurrá), kezelések még mindig vannak Kép

Jövő héten megyünk az Ikeába csavarogni és az Állatkertbe is, részleteket később, hátha csatlakozik valaki hozzánk.

Klarissza és Laca
 


EMBEREK, hova lettek a mai hozzászólások???
Esküszöm, már láttam, hogy voltak, és irtam is, de most eltünt minden...
Mi jöhet még???
Azt hiszem, én a Babanet helyében nem eröltetném ezt a szevercserét, sokkal szarabb a helyzet,mint valaha is volt a régi szeverrel...
Na, kiváncsi vagyok, ez elmegy-e, és megjelenik-e, és visszakapjuk-e a mai hozzászólásokat.

Sziasztok

"Kicsit Bepöccent" Barbi

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Sajnos tegnaptól ma délelőttig volt egy teljes szerverleállás. Korábban, ha volt adatvesztés, azt sikerült korrigálni. Most is megtesszük, ha csak egy mód van rá. Jelenleg leginkább azt szeretnénk elérni, hogy megszünjenek az állandó leállások. Remélem most már túljutunk ezen horroridőszakon!
Köszönöm a türelmeteket!
apa
apa
 
 


Sziasztok!

Barbi!
Én ma írtam egy körlevelet mindenkinek hogy költözzünk végre mert ha nem, én befejeztem, mert ehhez nekem sincs már idegzetemKép Neked nem ment át valamiért az emailKép

Lányok! Tényleg legyen már valami mert így nekem már nincs kedvem írogatniKép
Tegnap fel is ajánlottam hogy megcsinálom az új topicot ha mindenki benne van (igaz hogy ez a hozzászólásom ma már nem létezik itt a BabanetenKép), csak döntsétek elKép
Egy csomó topic már az izgi-n van, ott lehet akár titkos fórumot is csinálni, ugyanúgy lehet mindent mint itt. Csak az legalább működik is...

Vera

KépKép Kép
 
 


Sziasztok!

A társalgás itt folytatódik tovább:
http://www.izgi.hu/izgi/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=139

Várunk mindenkit!

KépKép Kép
 
 


Hát akkor én leoltom itt a villanyt !
Dorki
 
 


sziasztok anyukák és leendő anyukák!

Szeretnélek meginvitálni Titeket egy ingyenesen működő csoportba, ahol gyermekeink kinőtt ruháit, játékait, tárgyait, stb lehet árulni-megvenni. Csatlakozzatok hozzánk akár eladóként, akár vevőként.

http://www.facebook.com/groups/330548417034089/

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

XBabázz lazán! - Teakiadó