A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

EZEKET A NETBOARDRA ÍRTAM, de nagy a nihil odaát:
"Eszembe jutott, mit akartam még az este!
Mostanában nem fogok szülni, ezért nem izgi számomra, mi van a Szentimrében. (Önző neet) Már céloztam rá máskor is, hogy ha tökmásról beszélünk, mint a topic (ki hányszor kakilt, cicibántalmak, stb), akkor ezzel "lefoglaljuk" a helyet, és aki betéved oda, az szinte rosszul érzi magát, és mindig így kezdi: Bocs, h beleszólok, a Hról kérdeznék... (figyelmes neet) szóval aki már nem pocakos, az esetleg egy másik topicon topikolódhatna. Itt elsősorban magamra gondoltam, (udvarias,helyátadó neet) csak sírtatok utánam, hogy neet ne menj!!! Ami nagyon jólesett. (Meleg hájjal megkent neet) És maradtam. És az is igaz, hogy ha midnen tapasztalt eljön, ki fogja tájékoztatni az utókort. (Előrelátó neet) Szóval nagy a dilemma, tudom. De a babanet szarakodása sokakat az idegbetegség felé kergetett, magamat is beleértve. Szóval nálam betelt a pohár és írtam is, h utoljára jövök, stb. Ezekután nem tudom, mi legyen, ha gondoljátok, és visszatértek, követlek hűségesen, legfeljebb sanax-ot szedek majd. Kép (Tacskó neet, belőve)
Vélemény??

Még valami!
Amikor egy új betéved, és érdeklődik H-i csomag, kaja, stb felől, sokan már csak azt írjátok neki, lapozz vissza dec.ig, mert akkor volt ez téma. Vagy ha dokiról kérdez, úgyszintén. Én is unom huszadjára megvitatni ugyanazt, de egy csecsemőnek minden vicc új (logikus és találó hasonlatokkal élő neet), ezért ha más nem, legalább priviben elküldtem az infot. Szóval mosom kezeim (tiszta neet), és elvileg megmaradhatunk annál, hogy az újakat ellátjuk infokkal, a régieket meg tájékoztatjuk dedünk anyagcseréjéről, ügyességi fokozatáról,stb. Vagy eddig is ezt csináltuk? (Spanyolviaszt feltaláló neet)
Vélemény?? "

neet
neet

Bogárka, köszi a választ!

Balogh dokival kapcs. a következők érdekelnének :

- Van-e magánrendelése, hol lehet bejeletkezni?
- Magánrendelésre lehet-e hétvégén is menni?
- Van-e UH a magánrendelésén?
- Kb. hány éves?

Ami még számomra nem tiszta, de ez már a kórházzal kapcsolatos, az egyrészt a vajúdószoba. Azt olvastam, hogy ez egy közös rész, ahova apukák nem mehetnek be. Miért nem? És meddig kell itt maradni? Mikor lehet átmenni a szülőszobába?
A másik nagy kérdés számomra a látogatók. Erről mindenki mást ír. Állítólag apukák sem mehetnek be a kórtermekbe (vki azt írta, hogy az egy ágyas szobákba igen), de akkor hogyan történik a látogatás? Apuka csak üvegfalon keresztül nézheti a babáját?? Nekem ez nagyon furcsa lenne.

Előre is köszi a segítséget!!
puszedli

Neet, igazad van, irtó unalmas lehet századjára is válaszolni az újaknak. De ez nekünk, "kezdőknek" nagyon nagy segítség!

Én igyekeztem visszaolvasni, de irtó sokáig tartott, és sürgős lenne eldöntenem, hogy átmenjek-e szülni a Szt. Imrébe, vagy maradjak a régi dokimnál, akinél az első babámat szültem.

Remélem, nem zavarok nagyon-nagyon, és tényleg bocsi!!
puszedli

Sanaxot Neetnek akciót meghírdetem!Ja mi most el a Balcsira házat nézni a nyaraláshoz.

Pusza:Jucus
20170114224602

Puszedli!

- Van magánrendelése: XI. kerület Kende u. 8-10, T: 209-6838, kedden és csütörtökön fél 5-től 8-ig rendel, szerdán délelőtt 8-12-ig.
- hétvégén nincs magánrendelés - ahogy a fentiekből is kiderül
- van uh-ja, bár elég kicsi, régi, de én pl. most többet láttam rajta, mint a Bártfaiban Kép
- olyan 50 egynéhány lehet talán ...

Kórház:
- vajúdószoba: ide tényleg nem jöhetnek be a papák, de én pl. 10 percet voltam itt, mivel 2 ujjnyival már mehettünk a szülőszobára. Csak azok maradnak itt hosszan, akik még nem tágulnak, még nem indult be rendesen a vajúdás.
- igen, sajnos Apuka-üvegfal, ez így van - az egy ágyasat nem tudom, mert ezt most változtatták meg, mikor 2 éve szültem még az nem volt fizetős, ugyanaz vonatkozott rájuk is látogató ügyben.

Lányok! Nekem is van viszont egy kérdésem: Petrát én még kórházi hálóingben szültem, és ez jó is volt így, mert az lett véres, meg mivel az elől teljesen nyitott volt, könnyen rá lehetett tenni a hasamra. Adnak még manapság is kórházit, vagy sajátot kell vinni erre a célra is?

Bogárka (már 33)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Hát ha mindenki visszatért akkor én is ! Kép

Ezek a képek szuperek ! Nagyon édesek a babák ! Bogárka ezen végre ti is rajta vagytok ! Kép

Puszedli !
Vajudóba tényleg nem mehet be az Apuka , de ha már két ujjnyira nyitva vagy mehettek EGYÜTT a szülőszobára . Én szerencsére már nyitva voltam annyira , így nem küldték ki .

Igen , elvileg Apuka sem mehet be , de azért van aki "kijátsza " , felveszi újra a zöld ruháját , amit szüléskor kapott és így besurran . Kép
Szerintem egyébként jó ötlet , hogy nem engednek be látogatókat !

Neet ! Igazad van én is félve kérdeztem először ! Kép De válaszoltatok , úgyhogy ne ijesztetettek el Kép

Kép
Kép
greenolive

Bogárka én vittem , nem adtak , bár ha nem vittem volna lehet hogy kapok . Feltűrtem a hálóinget és így rakták rám !

Kép
Kép
greenolive

Votiv,
Köszi! Kép
Oltást azért olyan későn kapjuk, mert elcsúsztak a szurik még februárban, amikor dokinéni elment nyaralni hosszabb időre meleg éghajlatok alá, és azt kérte, hogy várjuk meg, mert az oltásokat nem szereti a helyettesére bízni. Így minden oltás ezután csúszott... Egyébként ő is mindig kis vasgyúrónak hívja Vincét Kép A múltkori oltásnál volt 65 cm.

Neet,
egyetértek, és szerintem maradj a csapattal! De Sanax helyett Aurum Metallicumot javaslok (ez olyan, mintha a Harry Potterből írtam volna ki, pedig nem, mert ez az aranyat tartalmazó, jókedvre derítő homeos szer) Kép

Jó hétvégét mindenkinek: Balcsin, Margit-szigeten, és egyéb kirándulóhelyeken...

Blaye
blaye

Sziasztok!
Akkor most ezek szerint maradunk itt... én nem bánom!

Bogárka!
Következő taliról én nem tudok nyilatkozni, elvileg akkor mi még nagyon picik leszünk, szóval nem hinném, hogy tudunk menni, de semmiképp ne tőlünk tegyétek függővé. Majd az azutánin ott leszünk!!!
Hálóing: nekem azt mondták vigyek a szüléshez is valamit, amit nem sajnálok, de gondolom ha éppen nincs, úgyis adnak.

Ada!
Jók a képek! Mi tegnap ettünk hekket, én is nagyon szeretem!

Na megyek, főzök valami lightos ebédet, mert este családi vacsora lesz, nem akarom telezabálni magam addigKép

Manóka 38+3

Kép
Kép
manoka11

Haliho!

Latom visszatert az elet a Szt. Imres topicba??? Kép

Ada
Meglestem a kepeket...nincs kedved feliratozni??? Neet es Moose ismeros...de a tobbieket nem tudom beazonositani Kép Teged tudnalak,de valahogy nem fotoztad magad.Nem ertem miert??! Kép

Jucus
Nem emlexel meddig tartozkodik nagytiszteletu Szantho dr. a nogyogyaszaton a szuleszet helyett??

Nalunk semmi valtozas, pedig aszittem tegnap szulunk. De ezexerint megvarja a csaj a majust.Pedig mar lassan szulhetnekem van!! Kép

Franyoek kozben mar haza is mentek a korhazbol!
Na pussz
Norka (37+3)
norkini

En meg ezt irtam Neetnek a netboardon:

Isten hozott a torzsben Marnemistudomhanyadiknevu Neet Kép Egyeterto Szarvas udvozol es kivancsian varja, hogyan reagal majd a tobbi indian...

Mellesleg tudok egy megoldast: ujabb pocakot novesztunk es akkor teljesen jo topicban leszunk Kép

Proone, te kis szemfules Kép Egy eve vettuk a masinat, apa valasztotta, talan mert eleg sokmindent tud, de azert meg nem a profi gepek profi aran. (Azota persze sokkal olcsobb lett.) Csak azt nem ertem, o miert fujt ram, amikor en is komoly hutot meg mosogepet valasztottam, valszeg tizevig szuperek lesznek. A mosogatogep projekt mar ket eve azert all, mert nem erti miert nem a legolcsobbat akarom. De mostmar nem birom tovabb, anyanapra azt a tokjot kovetelem, amit kineztem es kesz.

Norka, az en kepeimet lattad mar? Mert az mar nagyjabol feliratozva van es sokkaldesokkaltobb, bibibi... Jazi mar nagyon varja a hugit, vagy van egy csomo dolga a jatszon ilyen joidoben, nem er ra veletek foglalkozni? Kép
moosejaw

Norka, mail ment. Mennyi szuper fogacskaja van ennek a furdozonek! Es milyen jo nagy a kiskadja is, ugy irigylem Kép
moosejaw

Sziasztok!

Blaye: Most kedden nekem dokim van torna helyett, de kb. a végére odaérnék én is kb., ha az úgy jó lenne.

Jucus: képekképekképek! Kép Igenperszehogyne szeretnék VikiRéka RékaVikinek mégsokszép ruhákat! Apa meg úgy sem fog vissza... Kép Merténilyenrohadtmázlista vagyok Kép

Én sem leszek túl sűrűn a hétvégén, ma babázni megyek délután, holnap meg kirándulni szeretnék, mert aztán nagyüzem lesz nálunk...

Jut eszembe, nagy kérdés: Nem tudjátok, mi most a tudományos vélemény kecsketej ügyben? Az is allergizál? Megkérdezte az egyik barátném, akinek most 5 hós a babája, és sajnos nincs több teje, tápszerezni meg nagyon nem akar, de nem találtam róla infót. Kép Én iszom, sokkal jobban szeretem, mint a tehéntejet, de nem tudom, hogy babának lehet-e.

KépKép
oxigen
Györköny

<font color="0000ff">Moose! Mi eddig a gépparkunkat újítottuk (fényképező nálunk is félprofi (Canon G3) - igaz, az már 2 éves, lézernyomtató, kártyaolvasó, mostanában új gép, LCD monitor...) Most fogunk a lakásra fordítani a baba miatt (ablakszigetelés, bababútor, bababkocsi ésatöbbi). Sajnos jelenleg anyumnál lakunk egy 15 nm-es szobábban, és egyelőre csak a fejünk fölé tudnánk lógatni egy hintaágyat a babának, de majdcsak megoldjuk valahogy... Kép Igazán odaadhatná anyu a hálószobáját, azt csak tényleg alvásra használja... NA de műszaki ketyerékre visszatérve szerencsére a párom a háztartási gépeknél is nézi a minőséget, igaz, minél olcsóbban. Féynképezőnél is úgy kalkulált, hogy kinézte, és várt az utolsó pillanatig, mielőtt kifut a gép, hogy minél olcsóbban tudja megvenni.

Oxigen! Én úgy hallottam, hogy semmilyen tejet nem szabad az anyatejen kívül adni a babának. Egyébként meg anyukám engem és két testvéremet is sajnos csak 5 hétig tudott szoptatni, mindhárman tápszeres babák vagyunk a 60-as, 70-es és 80-as évekből... Szerencsére nálunk nem okozott semmi gondot ez - legalábbis nem tudunk róla.

Proone
9+4</font>

KépKépKépKép
proone

Sziasztok!

Mi is kirándulni készültünk, de ez a hülye nátha...
Úgyhogy csak egy kört teszünk majd a babakocsival!

De ciki lányok! Olyan lökött vagyok!
Más képeket néztem meg tegnap az albumok között! Van egy olyan, hogy Tali Zsuzsinál, én meg azt hittem, hogy azok a képeink! Végülis a kert is meg minden stimmel, csak az arcok nem! Akkor vissza a hordozókendős kérdés is! Ne keressétek Ada képei között!Kép

Jó hétvégét!
Ildi
ildi76

Oxi,
Nekem kicsit korábban lett volna jó, úgy emlékszem, a torna 4 vagy fél 5-kor kezdődik. És ha odaadnám Manónak, és ő adná neked? Persze, ehhez az kéne, hogy Manó ott legyen a torna elején. És a dokid nincs valahol a H közelében, hogy oda vigyem? Megírom a telszámomat mélben, hogy most már ne tartsuk fel a többieket ezzel a részletkérdéssel, és majd hívj fel valamikor.

Bogárka,
Hálóing témához akartam hozzászólni: én vittem magammal sajátot, de végül a kórháziban szültem, mert már nem volt idő az enyémet felvenni, azt a fehér leplet meg csak rám húzták (és akkor persze ez volt a legkisebb gondom), és így utólag visszagondolva jobb is volt így, mert utána belebújhattam az én saját szép tiszta hálórucimba. Szóval szerintem el lehet dönteni, hogy melyik a szimpibb megoldás.
Úgy látom, a május 25. midenkinek jó, kivéve minket. De ha nem lesz lázas, akkor talán mehetnénk mi is, hát ez még bizonytalan...
blaye

Blaye, az elozoeknel hogy alakult? Mert nyuszi csak a 3hos szurinal volt lazas, 4 meg 5 hosat eszre sem vette.

Engem allandoan oltoztettek: amint beertem fel kellett vennem egy zoldet, akkor megvizsgaltak es bepakoltak a vajudoba. Aztan mikor at lehetett menni a szuloszobaba, akkor azt mondtak vegyem fel a sajatom. Amint atvackoltam, akkor meg hoztak egy feheret es akkor meg vehettem fel azt...

Ildi,m gyanus is volt a kerdes, mert en nem lattam kendot, csak kengurut.
moosejaw

Moosejaw
A cim amire küldhetsz képeket: pappliza@freemail.hu, Köszi

Kókuszdió
kókuszdió

Hello lányok!

Még eyben, örülök, hogy visszaszokunk lassan ide. Ígérem, mint jó kisdobos hogy az újaknak én is készségesen válaszolok, szerintem ez a legjobb megoldás....No meg amúgyis olyan kis befogadós banda vagyunk, nem??????

Képeket este feliratozom, megígérem (mint jó kisdobos, tudjátok,-))
ada007

Kokuszdio, mail ment. De nem a kepeket kuldtem el (ketto se ferne egy atlagos postaladaba, nemhogy tobbszaz), hanem a hozzaferes adatait. Beni berendezesebol semmi sem latszik, ugyhogy utolagos engedelmeddel batorkodtam a pelenkazos kepeket is feltenni. Viszont szopizosat en senkirol sem csinaltam,

Ada, le vagy maradva, a kisdobosok meg uttorok ideje reg lejart. Esetleg cserkesz lehetsz, ha mindenaron csatlakozni akarsz valami ifjusagi szervezodeshez Kép De lehet, hogy mar arrol is lemaradtal es mar csak Hannat kisergetheted majd a kirandulasokon Kép
moosejaw

Sziasztok!
Moos
Koszikoszi a mailt! Kép Meg nem volt idom meglesni de majd este! Amugy neet mar megirta az elerhetoseget csak ido-ido...
Jázi most inkabb a motorozasra van bekattanva Kép Remelem azert majd Panninak is orul majd! Sokfog dicseretet koszonjuk!

Lanyok
Hova mentek holnap majalisozni????? Ha mar igy alakult,hogy meg egyben vagyunk ki kellene elvezni a szupi idot...

Norka
norkini

Bocsi, de ezt muszaj ideraknom. Es tulajdonkeppen babas vicc Kép

Repül a gólya, csőrében egy öregemberrel.
Megszólal az öreg:
- Ba meg gólya! Őszintén! Ismerd be végre, hogy eltévedtünk!
moosejaw

Nekem tökmindegy, hogy hol vagyunk, csak legyünk,

és NEET
nehogy el merj tűnni mert kimegyek majdnemDiósdra és megkereslek, és telenyomlak xanaxszal, és leültetlek a gép elé!!!!!Kép

Moooooose,
még mielőtt reklamálsz:

FELTETTEM A KÉPEKET Kép MINDENKINEK, AKINEK TUDOM A CÍMÉT, KÜLDÖK MÉLT, hogy hozzáférhessen. A Yahoo-n vannak fent, sajnos nem az eredeti méretben, bár a nézegetést megkönnyíti,
DE: aki KÉR EREDETI MÉRETBEN, az szóljon, hogy melyikből és küldfénypost. Kép
Ha valaki nem kap mélt, és akar nézegetni, csak írjon, hogy tudjam az emilcímét, és akkor megyen is a link.

Ada,
megnéztem a képeket, jóóóóók, de lehet ilyen fantasztikus emberekről egyáltalán rossz képeket csinálni??? Kép

Bogárka,
nekem a 25-e jó. De más nap is, ha nagyon sokunknak nem lenne az. Most esetleg süthetünk ökröt Kép és még egyszer köszi az ismételt felajánlást. Kép

És minden újnak segítek.

MINDEN ÚJ: nem vagyunk hibbantak, és vannak itt egészÚjak is, de mi annyira vendégszeretők vagyunk, hogy aki egyszer idetéved, rögtön régi felhasználónak érzi magát Kép

és nagyon jó kedvem van
és holnap majális
és anyák napja
és énisanya vagyok Kép

vera
kisün

Majd meseljetek mar el, milyen volt az majalis. Felvonulas meg onokkertek vagy csak fekudni kell a fuben, mint azon a festmenyen... Kép
moosejaw

Kisun, en nem kaptam mailt! Kép REKLAMALOK! REKLAMALOK!
moosejaw

Norka: majáliskor mi hidazunk, lánchíd, Erzsébet, (Moos csukd be a szemed, mert durva rész következik)tömeg, vursli, virsli, sör, Tabán koncert

Moos: ne alázz, akkor én lenni kiscserkész, úgy oké?

Bogárka: ha május 5-ig megszületik KisBotrány (tegnap esti ragadványnév), akkor a 20-át lehet mi bevállaljuk, akkor már 3 hetes lesz....viszont fuvar akkor is kellene de mivel most manó11 volt a sofőr, ezért újat kell keresnünk Kép és Kép
ada007

Csajok!

Ti nem voltatok atom szelesek szülés előtt közvetlenül???????
ada007

Na, JokeduKisunAkianyaMegvalamimajalisramegy! Hol vannak mar a kepek? Meg mindig nem kaptam mailt es mindjart felebred a nyul, mert ugy uvoltoznek az utcan meg a folottunklako, mindjartlemegfelmegyek es ugy megverem oket... este majd lathattok a hiradoban
moosejaw

Moose,
ha tovább reklamálsz, nem is kapsz, most gyűjtögetem az emilcímeket, és AZONNAL szólok, ha mentek a mélek Kép neked NEM Kép
Majális,
lufis-zenés-zabálós-fűbenfekvős, koncertek is, de én nem szeretnék... mi Piliscsabára megyünk, azt mondák egyesek, hogy jó szokott lenni, majd 2-3 szóban (jó volt/nem volt jó) beszámolok Kép

vera
kisün

Ada, felolem lehetsz kisdobos, csak azt akartam mondani, hogy szerintem tokegyedul leszel az orsben. Viszont cserkeszbol biztos van par csapatra valo Kép Bajdovej, mit ertesz "szeles" alatt? Nagyon kapkodsz es nem gondolkozol vagy csak a bab miatt?
moosejaw

Neetnek is felajanlottam a reklamolokamat a netboardon az elobb, mert gondja van az egyik szolgaltatojaval, de meg nem szolt, hogy kell-e neki segitseg. Addig a teljes kapacitas az en rendelkezesemre all: REKLAMALOK! REKLAMALOK! Mindjart vege a szombatnak! Miacsudavanmar? Kép Kép
moosejaw

mentek a mélek Kép
kisün

A levlistre is elkuldheted, de mondom a mailem, hogy ne kelljen keresgelned Kép
moosejaw

En nem kaptam! Tenyleg kihagytal!?
moosejaw

dehogy hagytalak, én ilyet nem tennék, nem is mernékKép de küldettem magamnak is ellenőrzésképp, és még nem jött meg Kép
kisün

Tenyleg kihagyott. Jovan, el is mentem mosogatni... tokszomoruan, igy: Kép Kép Kép latod?
moosejaw

Moosedrágaságomegyetlenem,
elrontottam az címedet, 2 d-vel, 2 z helyett (freudi elgépelés???? Kép), de most már ment neked EGYEDÜL...naaaa, nehogy már mosogass Kép
kisün

HOHO! MEGKAPTAM! Es mar latom is a fotokat! Kép Kép De valami nagyon csunyat irtal a subjectbe...
moosejaw

bocs, csak a biztonság kedvéért: gépelési antitalentum mivoltomra utaltam Kép
kisün

a bab verzióra gondoltam a szeles szó nálam azt jelenti, a másik az szeleburdi....

de hogy világosan kifejezzem magam: eresztek ott lent...mint a 3 napos lufi Kép

szóval?
ada007

FU, TOKJOK!! Es neked sikerult lekapni azt a hihetetlen dinofeju csukat, ami Esztin volt Kép Isti viszont el lesz kenodve, ha meglatja a fotokat: Eszti meg Vince nagyon osszemelegedtek...

Ja, en is akarok egy fejdublort. Zsanci, hol lehet ezt igenyelni?
moosejaw

Hat, asszem nekem inkabb szules utan volt, de nem volt veszes es nem tartott sokaig. Gondolom inkabb csak a zaroizmok miatt van a dolog, de lehet hogy hulyeseget mondok. Inkabb kerdezd meg a dokidat.
moosejaw

Bogarka, mivel szoktatok bekenni a hintat? Mert minden gyereknek annyira izlett (nyulrol es Docirol ugye kepek is vannak, de biztos a tobbiek is vegigkostoltak) Kép
moosejaw

Ada!

Ilyenkor megint megemelkedik a HCG szint vagy ilyesmi! Attól van! Úgy emlékszem nálam is így volt a vége felé!

Most olvastam egy újságban, hogy a kismamák felmondási védelem alatt állnak! Tudtátok?

Hamégegyszervalakiígyírfalramászok!Kép

Ildi
ildi76

Vera!
Köszi a képeket!
OFF:
ha holnap találkoztok Almásival, megkérdeznéd tőle, hogy továbbra is vállal e (szakdoga ügyben)?????
ON:
Igor szépet idebukott...na jó, annál kicsit több volt...
úgyhogy Zsanci jobbra el, takaritani...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Kisün!

Én is kérek mélt! Nem kaptam!
ildi76

Zsanci,
ha látom, elkapom sarokba szorítom és jól megkérdezem Kép

Ildi,
elvileg küldtem neked is, és nem dobta vissza! De küldök még egyet Kép

vera
kisün

Bocs, de egy kis OFF:
éppen hűtőt keresek a neten és nem találok, hogyafeneegyemeg. . .

szerintetek megéri no frost-ot venni? azt tényleg nem kell leengedni, vagy ez csak kamu? persze jóval drágább, de ha megéri, belevágnánk. . . .
no meg ott van az az aprócska problémó az A v. B energiaosztállyal. . .
nem ásta bele véletlenül magát valaki a témába? help!

ON
én is kérek szépen mélt majd
ada007

bogárka,

a leközelebbi talira naggggggggggggggggggggggggggggyon szeretnék menni,de a 25 tuti nem jó,mert aznap meg másnap is két vizsgám van Képde a 23 jó lenne Kép Kép Kép
cupp
gigi (a pofátlanKép )
Vendég

Feliratoztam az albumot (remélem jól)
ada007

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?