2005.04.18 13:21
2005.04.19 10:55
Heni viszont a másik véglet volt, ő imádta ezeket az édes löttyöket, tisztára résen kellett lenni, nehogy feldézsmálja az egészet.
Lili hál'istennek még nem kapott antibigyót, remélem jó ideig nem is fog. Egyébként, ha jól tudom, akkor ahol gyulladás van, ott vannak baktériumok is, így elvileg nem teljesen hülyeség antibiotikumot adni. Persze nyilván nem kellene mindig adni, csak ha nagyon muszáj. De hát az ember (legalábbis én) nem nagyon meri felülbírálni az orvos utasítását. Én ráadásul meg is vagyok elégedve a gyerekdokinkkal, és szerintem ritkábban is ír fel antibigyót, mint az átlag. De van egy olyan érzésem, hogy még így is többször, mint kellene. Sokszor lehet hallani, hogy más európai országokban gyerekek tömegei úgy nőnek fel, hogy soha nem kaptak antibiotikumot. Nem tudom, hogy csinálják. Minden esetre a joghurt tényleg jó ötlet, én még nem is gondoltam erre.
Egyébként Téged az isten is TAVASZ-tagnak teremtett, nincs kedved belépni?
2005.04.19 11:38
Gyerekorvos meg kettő van a városban, ez a jobb. Amúgy nincs vele bajom, tényleg megbízom benne. Egyetlen gondom vele, hogy túl sok a betege, így tanácsadáson is éppen csak rápillant a picikre, állandó rohanásban van.
2005.04.19 19:59
Nagyon sajnálom, szörnyű lehetett. De az a lényeg, hogy már itt van Neked Panka.
Néha félórán keresztül mutogatom neki a látókörében levő tárgyakat, mire kiderül, hogy mire gondolt.
Néha Lili is négykézlábra áll szemben a kutyával és szemeznek egymással.
Csak sajnos még soha nem tudtam elkapni, hogy lefényképezzem (soha nem volt kéznél a gép). Pedig szuper kép lenne szerintem.
2005.04.19 22:00
Remélem a kicsi már jól van. 2005.04.20 21:52
) Anyukám szerint már mindent tudna mondani, de elvei vannak
2005.04.21 09:14
2005.04.21 20:11
2005.04.22 21:39
A párod mivel foglalkozik? Hol olyan pótolhatatlan?
2005.04.23 15:48
)! Jövő héten anyák napja - Judit, van már puszi?
2005.04.23 19:20
2005.04.23 21:43
2005.04.25 08:43
2005.04.27 00:32
Hajrá! 2005.04.27 11:35
2005.04.28 19:46
Szerencsére ott voltam. Jelenleg az udvar betonos részétől félek nagyon. Ráadásul ilyen lukacsos kövekkel van kirakva az udvar, hogy közte nőjön a fű. Amikor 2 éve elkészült a kutyák is botladoztak, míg meg nem szokták. Mi meg dőltünk a röhögéstől. Pankánál ez már nem lenne olyan vicces.
Remélem tanul az esetből, bár most egy darabig nem merem ott hagyni egyedül.
) Vasárnap pedig mindenféle lovasprogramok lesznek, na meg az idei első flekkensütést is beterveztük. Már csak a jó időben bízom. 2005.04.28 20:29
Kata nem mondja a nemet, hanem mutatja. De nagyon helyes, akkor is ingatja a fejét, amikor tudja, hogy nem szabad, amit csinál(na).
A Toronyhír (www.toronyhir.hu)Játszótér rovatában KocsisKataKépek link alatt épp az alvásról írtam. 2005.04.28 22:37
2005.04.28 23:11
2005.04.29 07:10
De erre szükség is van.
De egyébként mindenki mást is persze!
Ja, meg Bogitól azt is kértem, hogy ha tud, számoljon be a Győri Kórházzal kapcsolatban elért eredményeiről.
De az az igazság, hogy hét éve lakunk ebben a házban, és azóta most festünk először. Csak ez a "most" már lassan egy éve tart, tavaly nyáron kezdtük.
Volt benne olyan, hogy valamit át kellett festeni, mert kitaláltuk, hogy mégsem arra fogjuk használni, amire eredetileg terveztük (gyerekszobák). És más színű bútorhoz más színű fal kell természetesen.
Most már csak az előszoba van hátra, de az hatalmas, mert lépcsőház is egyben. Ha ez meglesz, akkor hét évig megint nem akarok festékes vödröt látni.
De ezen a hétvégén biztosan nem fog rá sor kerülni.
Meg szegény azonnal magán kívül lesz, ahogy meglátja a doktor nénit, így jobb szerintem egy sokkal letudni az összes oltást. 2005.04.29 21:28
És fél kilencig aludni szokott, és amúgy is jól eljátszik az ágyban, amíg én magamhoz térek. (Mert elég későn szoktam lefeküdni - éjszaka tudok dolgozni, illetve tanulni, ugyebár.) Szóval nem kell engem sajnálni, ha esetleg kialvatlan vagyok, az nem Kata miatt van, hanem azért mert hajnalig dolgoztam.
Én Katától még nem fogok semmit kapni, de nem is kell annál szebb ajándék, mint hogy azt mondja, hogy "anya", hogy hozzám bújik és "nyávog", és ha kérek egy nagy ölelést, azt is kapok (ez különösen öltöztetésnél jön jól
- de amúgy is egy bújós, tündéri kiscsaj - de azt hiszem, ezt már többször írtam
2005.04.30 13:16
2005.04.30 20:54
Nálunk úgy van az evés, hogy én hagyom, hogy egyen egyedül - kézzel. (Ha "folyós" kaja van, azt én adom a szájába kanállal.) Mostanában már odaadom neki a kiskanalat is, de valahogy úgy fogja, hogy leginkább csak függőlegesen püföli vele a tányért. De azért próbálkozik, van is, hogy sikerül vele valamit a szájába tennie. De inkább az a jellemző, hogy kiskanál az egyik kezében - a másik kezével meg eszik
2005.05.01 19:43
) és tele van békával. Szerintem most nagy szexben vannak, mert őrült lármát csinálnak és az én lányom teljesen le volt nyűgözve. El se akart jönni. Igaz, hogy a képeskönyvében is mostanában ismerkedtünk a békával és apa remekül tudja utánozni a hangját. Szóval lehet, hogy lecseréljük a kutyákat???
Mindenesetre megpróbáltuk, remélem kolléganőm megérti.
Én is egyben adatom be, egyrészt mert egyetértek Annával a stresszt illetően, másrészt nálunk olyan zsúfoltság van tanácsadáson, hogy nem akarok még egyszer órákat szentelni neki. Van a szurinak mellékhatása? Láz vagy bőrpirosodás??? Aki tudja legyen szíves időben megírni, mert Panka be szokott lázasodni, akkor viszont lehet, hogy előre beadok egy fél kúpot. Köszi!
2005.05.01 21:36
2005.05.01 22:39
) De végül annyi minden program összejött szombatra, hogy már nem volt értelme belekezdeni. Így viszont a mai napunk felszabadult és én azt kértem Anyák Napjára, hogy menjünk el kirándulni Esztergomba. Erre azóta készülök, hogy GyeZsu-ék voltak.
A kirándulás nagyon-nagyon jól sikerült, csak az oda- és visszaút volt horror. Illetve csak a Budapesten belüli részük, mivel egy csomó út le volt zárva az ünnepségek miatt. Így sokkal később értünk haza, mint terveztük, de ott nagyon jól éreztük magunkat. Mi a Duna Múzeumot néztük meg, amit mindenkinek ajánlok. Nagyon színvonalas kiállítás van Magyarország vízügyi történetéről, néhány érdekes pancsolós kísérlet is van (amit persze a gyerekek élveztek) és szép természeti filmeket lehet nézni a vízi élővilágról. A legjobban nekem az tetszett, hogy volt az egyik teremben a földön egy 700 km magasból készített hatalmas fénykép Magyarországról. Papucsban rá lehetett menni és nagyítóval mindenféle dolgokat keresgélni rajta. Pl. az Esztergomi Bazilikát vagy a Ferihegyi repülőteret. Nagyon viccesek voltunk, ahogy az egész család a földön hasalt és kukucskált a nagyítóba.
A múzeum egyébként ingyenesen látogatható és van pelenkázó is.
És 2001-ben az ország legjobb múzeuma lett. Na, ennyit a reklámról.
(GyeZsu, köszi az ötletet!
)
Örülök, hogy előkerültél.
Én is gratulálok a pocaklakóhoz! Az evés nálunk is nagy kosszal jár, de küzdeni nekem nem kell, Lili étvágyával semmi baj, és nem is nagyon válogatós. A gyümölcsöket nem nagyon szereti, de hús és zöldség jöhet minden mennyiségben. Kanalazni még ő sem tud, de a darabos kajákat maga eszi. A folyósaknál meg a klasszikus helyzet van: ő is kap egy kanalat, de azzal általában csak az asztalt csapkodja, én meg közben megetetem.
Nekem egyszer elmondta a védőnő a 15 hós oltás mellékhatásait, de mivel elég régen volt, lehet, hogy rosszul emlékszem. Ha hülyeséget mondok, akkor javítson ki valaki hozzáértőbb. Mivel Lili (és a nagyok is) mindig megúszta mindenféle utóhatás nélkül a szurikat, nem jegyeztem meg annyira. De az biztos, hogy két részletben jönnek az esetleges mellékhatások, mivel kétféle szuri van. Az egyik rögtön az oltás után okozhat hőemelkedést, a másik pedig kb. 10 nappal utána bőrpírt és esetleg lázat is. Legalábbis azt hiszem... 2005.05.01 22:43
) a mai napon kiadott egy sajtóközleményt Anyák Napja alkalmából. Gondoltam, megosztom Veletek. (Akit nem érdekel, nyugodtan ugorja át ezt a hsz.-omat.
) 2005.05.02 12:24
Talán most már Gergő is lassan, de biztosan leküzdi az állandó gyulladást. Remélem a kontrolon már jóval bíztatnak, mindenesetre írd majd meg mit mondanak, jó? Addig is mindannyian szorítunk.
Szóval nem lett jobb a lelkiállapotom.
2005.05.02 16:02
2005.05.02 21:05
Én legközelebb Ipolytarnócra készülök, az ősmocsárba. Az unokatesókkal kéne menni, a fiúk biztos nagyon élveznék. A sajtóközlemény meg teljesen profi. Nem akar beszélni róla valaki csütörtök reggel a Civil Rádióban?
Az oltás miatt szurkolok, írd meg majd, hogy mi volt - illetve mi lett. 2005.05.03 07:00
Tanácsot én sem tudok adni, de bíztatásképpen tudom mondani, hogy az én nagy lányom (most 11 éves) is rágta annak idején a rácsokat. Azon kívül, hogy rászóltam, hogy ne tegye, meg kivettem az ágyból, ha nyilvánvalóan rágásra és nem alvásra rendezkedett be, nem nagyon tudtam mit csinálni. Azután egyszer csak leszokott róla. Nagyon vicces volt, amikor elajándékoztuk az ágyat, el kellett magyarázni, hogy mitől hiányzik róla a festék fele.
Remélem, Panka könnyen átvészeli.
). 2005.05.03 10:22
De ez a rágás aggaszt. Van olyan rács, amelyiket már kb. negyedrészig átrágott. Úgy néz ki az ágy, mint valami használt nyúlketrec... egyébként a Br*nd*nban vettük, nem épp olcsón. A párom be is telefonált, mert láttuk, hogy ezt a fajtát már külön műanyag védővel gyártják azóta, szerettük volna kicseréltetni, vagy venni hozzá, vagy valami. Azt mondták, hogy még ilyet nem is hallottak, hogy egy gyerek rágja az ágy rácsát, ők sajnos nem tudnak mit tenni, tekerjük be törölközővel a rácsot! Szerintetek van annak gyereke, aki ilyet mond? Két pillanat alatt letépné. Arról nem is beszélve, hogy ahhoz ki kéne rabolnom egy törülközőboltot... és egyáltalán. Na mindegy. Azért megpróbálok majd időnként idenézni, hátha valamelyikőtök fejéből kipattan az isteni szikra...
2005.05.03 11:10
2005.05.05 06:19
2005.05.05 09:26
Amúgy nekünk is azt mondta a dokibácsi, hogy 10 nap múlva lehet mellékhatás, úgyhogy várunk.
Kíváncsi leszek a fényképezkedést hogy oldják meg?
2005.05.05 20:47
2005.05.05 21:03
A tegnap éjszakát Lili is átaludta.
Igaz, hogy este vendégeink voltak, és 2 órával később feküdt le, mint egyébként szokott. Lehet, hogy tovább ébren kellene tartani este? De fél 8 körül már annyira álmos szokott lenni. Na, mindegy, mostanában azért bíztatóan alakulnak az éjszakáink.
2005.05.05 21:56
2005.05.06 20:49
), de aranyosan pihizett ő is (feküdt mellettünk, de nem aludt). Aztán Nándi elment szerenádozni (márhogy neki adtak szerenádot, csak az osztályfőnök begyűjtötte a tanárokat
), mi meg elmentünk vásárolni. Hát Kata nagyon élvezte. Állt a bevásárlókocsiban, kapaszkodott, és köszöngetett mindenkinek (Szia, Szia - azon a vékony kis hangocskáján), meg integetett. Ma meg ballagás van (fáklyás, azért ilyen későn), úgyhogy ma is kettesben vagyunk. Együtt fürödtünk, mert a szombati hűtőfürdő óta Kata fél a fürdéstől
Gondoltam, ha megszoptatom a kádban, az mégiscsak egy pozitív élmény a negatív mellé
Mindenesetre gyorsan elaludt.
) 2005.05.06 23:18
2005.05.07 17:04
) Nekem a nagy gyerekeim között van viszonylag kicsi korkülönbség, de azért nem ennyire (picit több mint két év). Én akkor nem vettem második babakocsit, de azért az az egy év sokat számít még ebben a korban. Szerintem biztos, hogy a nagynak is kelleni fog még a babakocsi eleinte. Hasonló cipőben járó ismerőseim "a nagy a babakocsiban, a kicsi hordozókendőben" variációt szokták javasolni. 2005.05.07 21:38
2005.05.07 21:53
Olvasni sajna csak szakirodalmat olvasok, szépirodalomból inkább csak rövideket. Csináltam egy polcot, ahol a "bármikor levehető könyvek" vannak. Mesék, Janikivszky Éva, Lázár Ervin - onnan emeltem most le Brunella Gasperini: Én és ők. Egy férj naplója c. könyvét. Ez egy trilogia része (a feleségnek és nem tudom, még kinek, biztos valamelyik gyereknek a naplója), olvastam már régen és nagyon szerettem. Sajnos régi kiadás (Európa kiadó), de ha meg tudjátok szerezni, nagyon ajánlom (főleg Annának, három gyerek van benne
) Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|