A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Nézegetem a profilokat,
Dancsi,
milyen jól nézel ki az esküvőtökön!
Hol tartottátok?

Kép

Kép
eszteranyu

"Szülészeti szempontból az a szülés minősül ilyennek, amely a betöltött 28. terhességi hét után és a betöltött 37. hét előtt fejeződik be. Statisztikai értelemben viszont azt az újszülöttet tekintik koraszülöttnek, aki 2499 g-nál kisebb súllyal születik. Előfordul, hogy a kihordott terhesség végén, a 40. héten 2499 g-nál kisebb súlyú újszülött jön a világra. Ez nem igazi koraszülött, hanem méhen belüli retardált újszülött. Ugyanakkor megesik, hogy 37. terhességi hét előtt 2499 g-nál nagyobb súlyú újszülöttek jönnek világra, s magukon hordozzák a koraszülöttség jeleit. Röviden azt lehet mondani, hogy a 37. terhességi hét előtt lezajlott olyan szülést, amelyből a koraszülöttség jeleit viselő újszülött származik, koraszülésnek nevezzük."

Utána néztem a témának, ez rémlett nekem is...
Tudom, nem sok embert érint a téma most itt, de magam megnyugtatására bemásoltam Kép

A TV témához: engem a mai napig nem igazán tud lekötni a tévé, és mindig csinálok mellette valamit. Gimis koromban is olvastam, tanultam mellette, vagy matekoztam (mint Nóri) Kép
És én is egyet értek a többséggel.

Most meg tanulnom kéne, ezért ülök a gép előtt ilyen sokat Kép Sokkal izgibb mint a logika vagy a formális nyelvek.
No, de igyekszem eldugulni, és tömni a fejem.
Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Beám, mondd, mit tanulsz?
Én a logikát szerettem, a formális nyelveket már sokkal kevésbé, de nem olyan nehéz téma.

Az én lányom nem takarózik egyáltalán. Remélem, ez változni fog még. A hálózsák helyből ordítást váltott ki.
H
babamama

Babamama: matek szakon végeztem már az egyetemen, most informatikán meg progmaton még van pár vizsgám. Csak most egyéni tanulmányi rendet kértem, mert a szülés várható időpontja (május 24) pont a vizsgaidőszak eleje, és nem is tudtam bejárni órákra, és emiatt gázban vagyok Kép
Barátnőm jegyzetéből próbálnék tanulgatni...
És most pénteken lesz 2 zh-m. Amire jó lenne elmenni, hogy ne szülés után kelljen a gyakorlati jegyek megszerzésével foglalkozni, elég lesz akkor az a pár vizsga is.
Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Dancsi.
Olvastam ezt a hálózsákban altatást. Példáúl most, amikor ilyen az idő, milyen hálózsákot adsz rá? Mert mi is kaptunk egy párat, igaz némelyik jó nagy,de nem tudom mennyire kell alá beöltöztetni a babát? Ez az öltöztetés kérdés egyébként is a mumusom, mert nem tudom egy 1 hónapos gyerekre mennyi ruhát adjak ha lemegyünk sétálni. A lakásba 23 fok van, és ott egy body, meg rugdalozó van rajta. De ma például kint melegebb van mint bennt a lakásba. Várom a tanácsokat. Köszi
zita_29

Zita: Én a 3 hónaposomat, ma pl egy bodiba meg egy vékonyabb rugiba vittem ki és bent is így van! Még sapit se adtam rá. Igaz végigi a babakocsiban feküdt, nem vettem ki nem érte a szél! Én sose öltöztetem túl a gyerekeimet. Ha benyúlsz a hátához a nyakánál és meleg van, akkor nem fázik a kicsi! Ha döl róla a víz (ott a nyakánál) akkor vegyél le róla valamit. Ujjatlan hálózsák alá (pl ilyenkor) én csak egy bodit adnék, persze ez a hálózsák vastagságától is függ. Ha csak egy vékony pamut anyag, nem plüssös, akkor,bodi,rugi (vékonyak) meg a zsák. de lehet, hogy én a rugit se adnám rá, csak egy zoknit húznék a lábára. Áááá nem tudom, halgass az ösztöneidre és csináld úgy ahogy érzed, hogy babócának jó!!! Kép
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ildi! Tényleg gyönyörü Noémi. Szerintem is rád hasonlit! Azt hittem rövidebb haja lett, de nagyon csini igy!
Én se szeretem a csendet de Orsi miatt kibirom ne menjen a tv. Nem akarom hogy ez kösse le, játszunk mást.

Az valoban a homeos füzet 3. része.

Én most Orsit egy tipegöben és egy vékony takaroval altatom éjszaka. Nappal ma polo+nadrágban volt, arra tettem pelust.

ZIta! Én ált. nem adok rá annyit ruhát mint más. Orsi ma kint poloban volt, tegnap vékony hosszuujju bodyban. Télen 20 fokban aludt tipegöben (alatta nem volt body) meg egy vastagabb takaroval

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok csajok!
Már egy ideje read by-ba vagyok, de lassan vége a pályázatok határidejének és aktívabb leszek.
Most csak annyi hogy engem is érdekel a Vekerdys cikk ha elküldenéd Kati megköszönöm. Jó lesz ha visszajöttetek is.
Láttam Nyúlanyó képeit,el is felejtettem hogy volt a nagy nap.
A talin kérdezhettelek volna de nem tudtam.Bocsi.
Ja tali egész belejövünk a nagytalikba. Nagyon jó volt szerintem a kicsik is jól bírták.
És üdv az újaknak, látom van egy névcimbim is most lehet keverniKép

Bea
20180827120929

Kármen!

Köszi.Mi is játszunk együtt,nem zavarja a tévé.Nem köti le.Én megőrülnék,ha csend lenne.
Ez még a hajvágás előtti kép.Most nagyon rövid neki.

Zita!

Mi plüss rugiban alszunk,alatta pedig csak egy body van.Be is takarom,de sokszor lerúgja magáról.
Ma már mi sem vettünk fel a sétához sapit,csak egy kendőt.(De azt leszedte.)Body,kertésznadrág volt rajta,és egy kardigán.

Bea2!

Jó tanulást!

Ildi
tfildiko

Ildi,
hát kár, hogy a kiscsaj nem ette meg a jó éjt papit. Pedig ezt általában szeretik a gyerekek.

Kriszti,
a lagzi a Kiskorössy halászcsárdában volt, a templom pedig a Kakasos templom. Polgári esküvonk hamarább volt, ott csak 2 tanú volt, nem akartuk túlbonyolítani. Én lagzit sem akartam (ku...a nem akartam), de a férjem családja, meg a férjem ragaszkodott hozzá.

Zita,
amikor Jozsó megszületett tavaly májusban, kb. olyan ido volt, mint most (picit volt csak hüvösebb). AKkor adtam rá boyt, rugit (plüss), meg egy vékony (póló anyagú) hosszú ujjú hálózsákot. Aztán amikor nagy hoség volt, volt, hogy csak egy pelenka, meg egy ujjatlan póló anyagú zsák volt rajta.

Most éjjel van rajta h. ujjú body, vékony pizsi, téli vastag zsák. Nappal csak body + zsák.

De lassan eloszedem a tavaszi zsákot is. Ezek frottírból vannak.

SZóval nekem 2 féle van: vastag bélelt téli, meg frottír tavaszi, oszi. Még vennem kell vékony póló vastagságút.

Hú, jó kis eloadás a hálózsákról. Kép

Bea,
már azt hittem te is "elmentél" innen. Klassz, hogy csak sok a melód és azért nem írtál! Kép
Vendég

Az öltözködési szokásokat olvasva eszembe jutott egy kérdés: Ha babakocsiban sétáltatok , és védve van a baba széltöl-napfénytöl, akkor is kell rá adni ebben a nagy melegben sapkát?(rémlik olyasmi, hogy amíg a kutacs nem záródik, addig talán kellene?) Én ma adtam rá egy egészen vékonyat, de teljesen leizzadt.

A másik kérdésem, hogy hol lehet fület lyukasztatni kisbabának?

Ha vannak ötletek, nagyon szívesen venném!
kissvirag

kissvirág,
nem kell akkor sapi! Kép ha nem éri nap, vagy szél, meleg van, szerintem nem kell a sapka.

én ma este vékony hálózsákba dugtam Jozsót, ku...a meleg van. Csak nehezen szánja rá az embera nyári cuccokra.Pl. én sem rövidgatyában voltam ma kint, pedig dög meleg volt. Kép
Vendég

Bea,
Amit a diósdi topicban írtál (április 21.), az nagyon nem volt szép! Kép Kép

És csak azért ide ne írjon senki, hogy élvezettel "cikizzen" bárkit!!!!!!!!!!!!!!! Ha pedig valaki ennyire utál bennünket, akkor ne jópofizzon itt, hanem menjen a 4-5 személyes "kis saját fórumába"! Hogy a Te szavaiddal éljek.... Kép Kép

Bocs, de nagyon bepöccentem. És nagyot csalódtam.
Vendég

Bocs lányok, hogy belekotyogok de ajánlom figyelmetekbe a diósdi topikot, csak, hogy tisztán lásson mindenki. Ennél gusztustalanabb dolgot elképzelni sem tudok!

Nem közületek való vagyok, de szeretlek benneteket olvasniKép, főleg most, hogy az Angi-hívek elvonultak...

Sziasztok
ezmárfáj

Lányok!
Kösz az öltöztetési tanácsokat, én azért az 1 hónaposra inkább adtam sapit. Biztos ami biztos. A hálózsákokat majd előszedem, és megnézem milyen vastagok.Kösz. Zita
zita_29

Zita: Most délután is csak egy bodi meg egy vékony pamut rugdalózó volt Violán. Elöször be volt takarva, de üvöltött, levettem a takarót és tiszta víz volt a gyerek:-((( Felmentünk átöltöztettem meg ne fázzon (amiért leizzadt). És utána már nem takartam be, csak egy pelust dobtam a hasára. Egy 1 hósra még adnék egy nagyon vékonyka sapit. Bár a barátnöm kisbabája, most 6 hetes és sapi nálkül voltak lent a játszón! Ez sok mindentöl függ Zita, sztem így nem lehet tanácsot adni!Kép
Hogy álltok az éjszakákkal? Jobban alszik már Márk? Hasfájása hogy van? Adsz neki valamit?
Soksok türelmet kívánok!!!KépKép

Dancsi: A Kiskörössybe dologzik BogiapuKép Ott cincérKép Nem láttad? Tök úgy néz ki mint Bogi, csak nagyba és pasibaKépKép

SzBea: No commentKép, kb egy óvodás szintjén vagy, de már a 3 évesem sem csinál ilyet! Kép Sajnállak!Kép

Enikö

ceniko
Szeged

Eniko,
2 éve volt a lagzink. AMúgy Jozsó elott rendszeresen jártunk oda hétvégenként. Kép De a pincérekre nem emlékszem már, olyan rég volt.
Vendég

Ruha:
Eszter egy boby-ban alszik (most épp rövidujjú) és plüss pizsinaciban, annyi. Se zokni, a takarót lelöki. Gondolom, ha fázna nem lökné le.

Séta-szerkó:
Neki nagy haja volt születése óta, ezért ha babakocsiban sétáltattuk, nem adtunk rá sapit ilyen melegben.
Ma egy kantáros bársonynaciban+rövidujjú body-ban bicajoztunk, itthon estefele meg másik nacit adtam rá, ami nem kantáros.

Ha napon van és a buksit éri a nap, inkább kell rá adni sapit. Vannak olyan jó kis levegőzős sapik - befőttesüveg-tetők Kép.

Azt mondta egy ismerősöm, ha hűvösebb az idő, 1 réteggel kerüljön több ruha a babóra, mint amiben Anyuci van.

Dancsi,
érdekes, pedig általában a nők azok, akik nagy feszkót akarnak a lagzi körül. Mi sem akartunk, Papimék erősködtek, hogy kell az. Ráhagytuk Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti,
én sem akartam vitát, meg a férjemnek fontos volt. De én ne is élveztem a mulatságot. Foleg mert 2 éve volt, nemtom emlékszel-e milyen piszok meleg nyár/tavasz volt? Kép

Az orhidea csokrom is megatta magát, muvirág csokrom volt, mert minden virág tönkrement 30 perc alatt, ahogy kikerült a klímás helyiségbol. De nem látszott rajta, eloször nekem sem tunt fel.

ruci: nekem meg azt mondták, hacsak nem alszik, vagy babakocsizik, akkor 1 réteggel kevesebb kell, mert rohangál!

De Zita babája még nem rohangál, tejhát igaza van Krisztinek, 1-gyel több réteg kell, mint ránk. De akocsi is csalóka, mert minket érhet a szél, de a babát nem. Tavaly nyáron, mi sokszor vittünk homérot és beletettük a mózesba. Rajtam pulcsi volt, nem volt melegem, de a kocsiban hipp hopp trópusi hoség lett. Szóval ezzel vigyázni kell.
Vendég

Dancsi!
Csak olyat írok le amit úgy is gondolok.
Semmi rosszat nem írtam főleg olyat amin meglepődhettél az elmúlt időszak hozzászólásaim alapján. Természetesen név nélkül és nem is értem miért Te vagy megsértődve. Minden esetre se téged se mást nem szándékoztam megbántani.
Igen a zártkörű topic is működik ami nem titok csak nem publikus
De ne izgulj nem jövök többet ha csak nem bántanak
Bea
20180827120929

Kriszta: Ezt én is hallottam (utcsó elötti bekezdésed) De nem mindegy milyen vastag az a ruharétegKépKép Meg az se mindegy, hogy anyuka mennyire fázósKép
Szerettek bicajozni? Eszter mit szól hozzá???Kép
Én is szeretnék bicajt (ami volt eladtuk, mert versenybicaj volt), de 2 csemetével -egyik elöl másik hátul- nem merném róni Szeged forgalmas utcáit!

Dancsi: Jahh, hogy már 2 éve?? Hogy rohan az idöKép! Azóta nem jártok? A "Jobb, mint otthon"ba lehet menni gyerekekkel is, most, hogy fent van a víz a Körössibe. Egy a tulaj és az egy viszonylag bababarát étteremKép (most ott dolgozik Bogiapu).Kép

Enikö

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Megvagyok, csak jó az idő!!Kép

Gabi
inecsg

SzBea: Sztem Dancsi nincs megsértödve, csak simán felfordult a gyomra az alattomosságodtól!
Bújjatok össze ti 4-en 5-en és nyissatok egy topikot, dekurvajólcsinálomén-énvagyokalegjobbanyaavilágon-mindenkimáshülyerajtunkkívül címmel!
És azért, mert a "földid" vagyok még nem KÖTELEZÖ ugyanazokat a nézeteket vallanom, ugyanúgy élnem,mint neked, vagy igen? Lehet talán más véleményem, vagy megtiltod?? Nem tudom kinek képzeled magad! Nahh de olyan nagyon nem is érdekel...Kép Na pá!

ceniko
Szeged

Gabi3: Na igen akiknek van kertjükKép A mázlistákKép
Irigyelhetlek egy kicsit? De eldöntöttem, nekünk is lesz kertes házunk nemsokáraKép

ceniko
Szeged

Gabi,
nekünk még dzsuvás a kertünk!

Bea,
Nem engem bántottál meg!!!!!!!!!!!!! De arról a bizonyos hsz-edrol no comment. Én csak tényleg azt nem értem, hogy mi a jó abban, hogy utálsz itt egy csomó embert, és ideírogatsz, hogy néha jól beszólogathassál!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha valakinek nem tetszik itt a társaság, akkor ne írjon ide!

Nem ellened vagyok,csak kicsit furcsállom a dolgot....

Eniko,
a Jobbmintotthonban voltunk régen egy párszor mi is. Nekem a Kiskorössy jobban bejött, talán a Tisza miatt.
Vendég

Dancsi, igazad van, no comment. Meg egyébként sem jutok szóhoz..
De nem is kell

Szerintem pici babára sem kell 30 fokban sapi ha nem fúj a szél. Én legalább is Lucira nem adtam, amikor 2 hónapos volt és köszöni, még jól van:-)))

Gabi, barnulsz? Jó neked. Bár tegnap délelőtt mi is lent voltunk a kertben.

Igen, tényleg azt mondják, hogy + 1 réteg kell a babákra, de szerintem is csalóka és 30 fok az ugyanúgy 30 nekik is. Had szellőzzön a kis bőrük.

Enikő, a kis Kőrössy van lejjebb, az öreg meg közelebb a töltéshez, ugye?

Lányok, ma elhúzunk vasárnapig Németországba. Vigyázzatok magatokra és irgum-burgum, nehogy vita legyen!
H
babamama

Én mindig túlöltöztetem a csajt.A nagy melegben született,és akkor is adtam rá vékony sapit.Én így láttam jónak.De én nagyon fázós vagyok!!!

Hajni!

Jó utat nektek!Mi holnap indulunk haza,szerdán jövünk vissza.De csütörtökön újra elutazunk.
Remélem én is,hogy nem lesz vita.

Dancsi!

A diósdit én is olvastam,és ki is akadtam rendesen.

Ildi
tfildiko

Hajni,Ildi,
Jó utat nektek.

A gyerekem este 8 óta alszik. Kép

Egy álom baba lett belole (kopp kopp kopp). Én pedig friss vagyok és üde és már nem is akarok annyira bébicsoszt. Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Zita, egy egy hónaposra még én is adnék sapit, ha másért nem is, azért, hogy a nagy zajoktól megóvjam a fülét. 6 hetes koráig a babáknak nagyon kell óvni az érzékszerveit, a látogatókat is minimálisra szorítani, mert a nyüzsi kibillenti az egyensúlyból őket. Aztán jön a hasfájás, nyűglődés.

BeaKépKép

Amúgy lányok elköszönni jöttem.

Ezentúl hanyagolni fogom ezt és más fórumot is egyaránt. Nagyon szerettem itt mindenkit, sajnálom, hogy így elromlott a hangulat, a szeretet helyett a széthúzás uralkodott el.
Semleges szeretnék maradni. Sem ide, sem máshova nem fogok írni. Magánban mindannyiótokkal szívesen levelezek továbbra is .
Kérlek, ne is tartsatok vissza. Elhatározásom végleges, holnap töröltetem magam.

Minden jót mindenkinek!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Jó reggelt!

Hát nem vagytok semmik csajok...
Ehh...jól leírtam a véleményem az itt zajló dolgokról, de aztán jobbnak láttam kitörölni és nem elküldeni...végülis nekem szerencsére semmi közöm hozzá, de azért bizonyos dolgok még nekem is rosszul estek (pedig tényleg semmi közöm hozzá).
És tényleg baromira sajnálom, hogy így ketté szakadt a csapat, tényleg nagyon szerettelek olvasni benneteket, és nagyon szimpatikus mindenki...na most megint írtam a gondolataimat, de megint kitöröltem.....nem tudom meddig fogom tudni magamba tartani a véleményem, de le se merem írni, mert nem akarom újra felborzolni a kedélyeket. Kép

Dancsi: Én is megnéztem a képeiteket (esküvős) és nagyon gyönyörű voltál Kép

Még azt szeretném kérdezni, hogy szedtetek e homeos bogyókat vajúdáskor/szülésnél/szülés után? És ha igen, miket.
Találtam egy honlapot ahol ezekről ír, de nem merek venni semmit a megerősítésetek nélkül.
Ja, és ha a bogyókat beviszem a szülőszobába, a szülésznő mit fog szólni? Csak simán közlöm vele, hogy én szeretném ezeket szedegetni vagy hogy? Nem lesz fogadott szülésznőm, és a II-es kórházban fogok szülni. Szerintetek? Értenek ők a homeopátiához vajon?

Jó utat minden utazónak!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Dancsi!

Köszi.Hát,én nem vagyok ilyen szerencsés.Az én lányom fél 10h-tól reggel fél 6h-ig aludt.De közben 4-szer keltem hozzá.Ezek a fogak tönkreteszenek engem is.

Bea!

Nem értek a homeopátiához,és nem tudom,hogy mit szólnak hozzá a kórházban.

Erika!

Sajnálom...Majd azért írok neked e-mailt.Remélem,hogy a Rómeóra megyünk.

Ildi
tfildiko

Bea,
homeo-ról szerintem kérdezd meg a kórházban személyesen.
Az ivásról is megoszlanak a vélemények, nekem pl. engedték. Fogadott szülésznőm nem volt, szerencsére én voltam a délelőtt folyamán az egyetlen szülő nő.
Nekem is van véleményem, de a közmondás azt tartja: ne szólj szám, nem fáj fejem.

Én is sajnálom, hogy ennyire széthullott a topic. Pedig nem írogatok még egy éve, mégis. Szerettem itt lenni, jó csapat volt, sok hasznos infót kaptam Tőletek és sok bátorítást, önbizalomnövelő energiát.

Ildi, Hajni,
jó utat Nektek, pihenjétek ki magatokat és várjuk az élménybeszámolót Kép!

A + 1 rétegről még 1 hónapja beszéltünk, amikor olyan csalóka volt az idő. Nyáron én sem adok kiskabátot, inkább próbálom úgy igazítani h ne érje erős nap.

<font color="ff0000">Erika,
megértelek és tiszteletben tartom kérésed. Nagyon fogsz hiányozni, egyike van azon embereknek, akiket - így aligismerve is - nagyon tisztelek és akire felnézek. Pozitív hozzáállásodhoz minden elismerésem és ahhoz, hogy nem panaszkodtál soha (nem emlékeszem), pedig 3 gyerek mellett biztos tudtál volna.
A kapcsolatot semmiképp nem szeretném Veled megszüntetni, értékes embernek tartalak, ilyenekre van szükség a mai lélektelen világban.
Köszönöm mindannyiónk nevében, hogy itt voltál és emelted a topic színvonalát.
Kép
Azért talikra eljössz majd?</font>

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Sajnálom én is, hogy marakodás helyszíne lett ez a topic.

Nagyiknál töltöttünk 4 napot. Mivel csodás volt az idő, Edi kedvére homokozhatott és kertészkedhetett. Nagyon élvezte, mondanom sem kell, ugye. (itthon panel). Még a pelusából is homok szóródott.

Sapi: nagy melegben én is levettem, ha nem sütötte a nap és nem érte a szél. Kb 3-4 hós korában vettem le neki először kint.

Hálózsák: nálunk nagyon bejött. Pici kora óta abban alszik, én nagyon praktikusnak találom, mivel Edi sokat forgolódik. Mint Dancsi, nálunk is van téli és tavaszi zsák. Szerintem még azért is jó, mert ha felhúzzuk a zsákot, a gyerek megtanulja, most alvás lesz. Persze tudom, hogy nem minden gyerek tűri.

Bea2: Ha valamikor ráérsz, gyere át hozzánk beszélgetni. Vagy sétálhatunk is közösen, ha gondolod. Megbeszélhetünk egy időpontot.
Én is a II-esben szültem.

Üdv.
Gabici
gabici

Sziasztok,
bejelentkezem én is, bár én nem folytam bele az acsarkodásba.. Apa tréningen,mi meg oda voltunk anyukáméknál 5 napig, nagyon jó volt, teljesen feltöltődtem.

Csilla cica jobban van, még kicsit piros a torka, de már nem szortyog hálistennek, az orrszívás egy horror volt :-(

Enikő,
tegnap du. találkoztam Ildivel, ha a Puskás játszón lettetek volna, már ismernénk egymást!

Ruha téma: 3és fél hónaposomon volt tegnap sapi, de csak egy nagyon vékony kis pamutka. Én mindig attól félek, hogy befúj a szél a kocsiba. Dokinénink azt mondta, a huzat a legnagyobb ellensége az ilyen piciknek.

Seri
seri

Ja,a kismackóm ma fél 8ig durmolt. Máskor költöm hajnal 5kor, hogy egyen, de ma eludtam, ő meg sunnyogott, és húzta a lóbőrt :o)
Szóval én is kipihent és friss és üde vagyok, meg minden!
seri

Köszi Mindenkinek a ruhás ötleteket! Az öltözködés állandó gond nálunk, bár úgy veszem észre, hogy nem tartozom a túlságosan beöltöztetös anyukákhoz.
Senki nem tud abban segíteni, hogy hol tudnék Dorkának fület lyukasztatni?
kissvirag

Én tavaly a nagy melegben nem adtam rá sapit ha árnyékban volt a feje. ÉS Gigi a megmondhatója nem adtam rá annyi ruhát mint ö babára, ezt látva ö sem öltöztette agyon Virágot és jé végre milyen jót aludt a levegön. 20 fokban elég rá egy plüss tipegö, nem kell alá body, szerintem. Ha nagyon fuj a szél akkor csak, de melegebb idöben már végképp nem, söt a plüss tipegöt lecserélheted pamutra.
Én fázos vagyok. Nekem azt mondták ahogy Orsi megszokja olyan lesz. Nos ez igaz. Neki melege van amikor én már fázok.

Nem olvastam el amit Bea irt, elöször nem is akartam de most már mégis átnézek oda. Én is szomorú vagyok hogy igy szétment a csapat, és is jó tanácsokat kaptam

mi volt ma???? Orsi is 8:45-kor kelt. Éjjel is csak 2 és 4kor.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Virág! klinikán lehet. Meg a védönödet kérdezd meg, én a Mátyás térre vittem, de lehet más rendelöben is vállalnak (ill. mintha a védönöm azt mondta volna Kálvária téren is náluk) A lyukasztással nem volt gond, de az egyik fülbevalót nem tudták belehuzni tul rövd volt a kampoja igy végül löni kellett.
Tényleg neked ki a védönöd?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Virág!
A Vasasban központi védőnőként dolgozik a Rapaviné Tünde. Õ csinál fülbevaló belövést.
Meg azt hiszem, a Mikszáth Kálmán utcában is van rá mód, mintha pont itt a fórumon írta volna ezt valaki.. talán a régi csapatból..

De jó, nektek lesz! nálunk apa fülbevaló ellenes, félti pici csimutáját a sokktól és a fájdalomtól.

Seri
seri

Kissvirág!

Mi a klinikán lyukasztattuk ki a csajszim fülét.

Kármen!

Az én Noémim sohasem alszik ennyit.De jó lenne,ha egyszer ezt megtenné!Nem kérek sokat,csak egy hosszú éjszakát.Hogy végre aludhassak egy jót!!!

Ildi
tfildiko

Dancsi!
Hol lehet megnézni az esküvői képeiteket? Nekünk is a Kakasosba volt a templomi esküvőnk, májusban, csak 2002.ben. Akkor is rohadt meleg volt, volt vagy 30 fok. Pedig azért akartuk májusba, hogy ne legyen hőség.Pech.
zita_29

Seri: Sajnálom, hogy nem taliztunk. Tegnap csak ide a közeli kisjátszóra jöttünk.

GErika: Én is sajnálom, hogy elmész! Sokszor nem voltunk egy véleményen, de Te mégse itéltél el azért mert másképp gondolkozom! Én téged egy nagyon intelligens nönek és nagyon jó embernek tartalak. És én is felnézek Rád! Nagyon nagyon sajnálom, hogy elmész!Kép

Virág: Én mindkét csemetémnek a klinikán lövettem ki a fülét. Boginak 6 hetesen, Rónának 4 hetesen, asszem 3500 ft volt (vagy 3200??) huhh már nem emlékszem! De láttam, hogy egy kb 3-4 éves kislányt is vittek oda fülbevaló belövésre!

Karmen: Akkor ezek szerint, Te is azon a véleményen vagy, hogy ha túl van öltöztetve a gyerek akkor késöbb fázós lesz?

TFIldikó, és Hajni szerencsés utat nektek!Kép

Enikö

ceniko
Szeged

Katicabogár!

Szerintem azért lehet, hogy sok erdélyi Réka ismerősöd van, mert az erdélyiek inkább ragaszkodnak a magyar eredetű nevekhez, és hát Réka a hun Attilának volt felesége Kép Erdélyben nagyobb jelentősége van a hagyományoknak. Egyéb összefüggést nem látok Kép

Gira
Vendég

Sziasztok!

Mit lehet azzal tenni, ha csak a karomban hajlandó aludni? Egyébként üvölt. Szoktassam le róla vagy ne? Sokat tapasztalt férjem azt mondja hogy inkább hagyjam pár napot üvölteni, és szoktassam le róla, de én meg úgy érzem, hogy az ösztöneimmel ellenkezik, ha hagyom sírni. Ti hogy csináltátok?

Gira
Vendég

Erika,
borzasztóan sajnálom, de megértem a döntésed. Tegnap én is ezen gondolkodtam, de utána meggondoltam magam. Kép

Zita,
esküvo:

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=1743

többi:

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=2678

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4304

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4830

Kissvirág,
nekem ha lesz kislányom egyszer én nem lukasztom ki a fülét, csak ha kéri. A novérem kilukasztatta a kislánya fülét és piszok sokat kínlódtak vele. Mert a kislány nem engedte, hogy hozzá érjenek, és mindig kikapcsolódott, meg mindenbe beleakadt.

AMúgy én azt hallottam, hogy közvetlenül születés után a legkíméletesebb. Hát, nemtom....

Gabici,
Jozsó ma teljesen fel volt pörögve, nem látszott álmosnak, pedig már jóval túl voltunk az alvásidon. Elovettem a csodazsákot, és már sírt és dörgölte a szemét. 1 perc múlva aludt. Kép Én is imádom!!!!!!!!!!!!

Bea,
nekem ott voltak a bogyók, biztos,ami biztos alapon. Aztán kisebb bajom is nagyobb volt annál, hogy elovegyem. A patikában kérjél füzetet, abban le vannak írva mire mi kell.

Seri,
orrszívás: ülsz a földön, baba feje a 2 lábad közt, egyik lábadat az egyik karjára, másikat a másikra teszed, így tutira le tudot fogni és mindkét kezed szabad marad (o rúgkapál, de az nem fog akadályozni). Pár msp és kész az orrszívás! Sokkal gyorsabb így, nem kell hadakozni a picivel.
Vendég

Gira,
hát nemtom, Jozsónak is volt egy ilyen borzalmas idoszaka, én az összeroppanás határán álltam. Sajna ebben nem tudok tanácsot adni, mert e táren anno én is kudarcot vallottam.

Nálunk magától megoldódott végül a dolog. Addig pedig egész nap babakocsiztunk (hóbam, fagytban, esoben), mert vagy karban vagy kocsiban volt hajlandó aludni.
Vendég

Dancsi!

És ez mennyi idő volt míg megoldódott???

Gira
Vendég

Ildi,
annyira sajnállak Noémi alvási szokásai miatt! És ha hagyod sírni? Tudom, kegyetlenség.... De hátha 1-2 nap után rájön, hogy hiába ordít.

Nálunk kezdetben bejött ez, aztán csak rontttam vele a helyzeten, mert még jobban felhergelte magát, de most megint bejön. Pl. ma éjjel is felsírt 5-kor, de visszaalszik. Valamikor 1-2 perc, valamikor több, van, hogy kevesebb.
Vendég

Gira,
Hát az úgy volt, hogy amikor megszületett, akkor kelt éjjel kb. 2-3 alkalommal,de evett és aludt tovább. Igaz, nappal elég rosszul aludt.

Aztán olyan 2-3 hós korában már csak egyszer kelt, és aludt tovább kaja után.

Majd 4 hósan megkattant és tök gyakran kelt fel. 2-3 alkalommal tuti. De akkor is csak szopott és aludt tovább.

Majd 9 hósan nemtom mi történt, mert _nem akart aludni_ csak karban, vagy kocsiban. Éjjel sem aludt!!!!!!!!!! És ez eltartott kb. 1 hónapig. AZóta minden okés. És egy ideje alszik éjjel, úgy, hogy be sem kell menni hozzá!

1 hete pedig cici nélkül is elalszik napközben!
Vendég

Gira,
nálunk ugyanez volt a szitu, csak kézben volt hajlandó elaludni, úgy is a hason fekvős pozitúrában.
Én azt vallom, de ez csak az én véleményem (ráadásul teljesen tapasztalatlan is vagyok), hogy nálunk ez az 1 hét kórház és hasfájósság eredménye volt, szüksége volt egy kis szeretetre, babusgatásra. 2 hónapig ment ez a műsor, utána elmúlt. A férjem próbálta a sírni hagyásos módszert is (Aludj jól gyermekem c. könyv szerint), de nálunk nem működött.
Aludt akkor is, ha magamhoz vettem az ágyamba, de ezt meg én nem akartam hosszú távon. Döntés kérdése, te szeretnéd-e.

Segített az is, hogy átszoktattam hanyattfekvésbe: ahogy nyiladozott az értelme, egyre jobban érdekelte a környezete, és így fekve tudott bámészkodni.
+ Rakjatok be neki játékokat is, amit nem tud lenyelni megenni stb.
Első lépés nálunk az volt, hogy megszeresse a kiságyát.

Nem könnyű, kitartás!

Seri
seri

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?