A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

moose,
irigyek vagytok,miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii?
én nem tom milyen érett kismamának lenni, de a 3.-nál azt is kipróbálomKép de majdnem tininek az lenni isteniKép komolyan!legjobb az életemben amire a legbüszkébb vagyok hogy ilyen korán szültemKép
Vendég

Köszi a hsz-okat. (Bocsi a q és Q miatt, ezek szerepelnek a q és az Q helyén... Kép) De helytelenül írjak inkább? Hüvös van és nincs körzöm. Na, majd ahogy esik úgy puffan, de érdekes hogy a párom fórumján megy minden, de ahol én írok és levelezek, ott nem... jellemzQ....

Moose!
Igazat adok neked, csak az a bibi, hogy nem akarom, hogy úgy járjon a gyerek, mint az anyja, addig pöcöltek a meg+teltetésemmel, hogy a mai napig húzódik.... mert miután a gyerek már tud beszélni és esetleg hiába szájára vehette már elvileg a nevét, akkor már nem lehet csak úgy hübelebalázsmódjára, hanem hosszú hónapokig hittanra kell járni, hogy bünös lelkét feloldozzák...na ezt a macerát spórolnám meg neki, ha ripszropsz meglocsoltatnám a buksiját mostanában. Aztán ha érdekli a dolog, és áttér, azt bármikor lehet, nem? MidnenkitQl bocsi, de mi nem gyakoroljuk a vallást, innentQl kezdve nem is ez a téma a vacsora alatt, ergo nem vihetem nagyon el egyik irányba sem, majd Q eldöntheti, kiben/miben hisz. És ha azt érzi, hogy ami ö papíron, az nem felel meg az elveinek, majd vált. Én legalábbis így gondolom. De ha meg nem érdekli annyira a téma, akkor marad az, ami (pl katolikus, vagy bármi, ami most majd ráragad), és nem kell pogányként vergQdnie. Na, fülembe forró ólmot öntsön, aki nem ért egyet, de tényleg kivi vagyok a véleményetekre továbbra is.
neet
neet

Moose ! Hát , jövő szeptembert igértem , akkor másfél éves lesz . Én sem örülök neki , de sajnos baromi nagy hitelünk van és nem hiszem hogy fogjuk bírni anyagilag. Kép Megoldás : egy lottó nyeremény , férj kinevezése nemtom minek Kép vagy vmi hasonló megoldások ...

Gigi, férjem szigorú , mondta hogy várjuk csak ki a 6. hetet , hát majd meglátjuk ! Kép

Kép
Kép
greenolive

green,

én nem akarok elmenni a dolgozni a 2 között és nem is fogok!punktumKép minek tartom apát???????Kép
várjatok egy évet és akkor együtt szülünk,mi a másodikat 2008 március VÉGÉRE akarjukKép
Vendég

neet,

mi sem vagyunk túl nagy hívők csak a szokás kedvéért.....
de szerintem édes mindegy hogy ki milyen vallású,úgyis abban hisz ami neki a meggyőződése.és szerintem és sokkkal kevésbé macerás ha most megkersztelkedik mint felnött korában.meg akkor mehet elsőáldozásra meg bérmálásra,mert ugyi ez a 3 nélkül nem lehet teplomban esküdni!na meg persze ha arra kerül a sor + a jegyesoktatásKép
ja és a sors irónája:nekünk volt templomi esküvőnk,a család miatt si,meg mert az olyan szépKéppersze a polgári ezerszer szebb volt és meghatóbb,no de.....
Vendég

Én is hármat én is hármat én is hármat!!! De tudjuk, ember tervez, odafönt valaki végez... vagy nem???
neet
neet

Szeretek reklamalni Kép Biztos foglalkozasi artalom, mert a melohelyen hetevig nekem reklamaltak, amiota itthon vagyok en lettem a reklamalos.

Nem vagyunk irigyek. Anyosom 19 volt, mikor a parom szuletett (es meg mindig tok eretlen, pedig mar nagymama), nagyanyam is 19 volt apamnal. Mindegyik verzionak megvannak az elonyei meg a hatranyai is. En tobbet nem is szolok hozza, csak annyit, hogy en meg 35 elott szeretnem a harmat, tehat meg hetevem van a kettore, asszem kenyelmesen kivitelezheto. Kép

Ja, Jucus, anyos egy idoben azzal kergetett az oruletbe, hogy allandoan azt kerdezgette, mikor lesz a keresztelo, meg azt mondta a nyuszinak, hogy itt a keresztanyad, mikor a parom huga is feljott. Hat a hajam egnek allt, meg azt is o donti el, hogy ki legyen a keresztszulo! Kozoltuk, hogy egyaltalan nem lesz, es akkor elkezdett szovegelni, hogy de nevado csak lesz, nem? Az meg mi a sz*r? Meg eletemben nem hallottam rola, de rajottem, hogy valszeg csak valami nagyszabasu unnepsegen akar tetszelegni a nagymamaszerepben, de szerencsere mar rajott, hogy csak feleslegesen tepi a szajat, ugyhogy par honapja ejtette a temat.
moosejaw

Hello Csajok!

Most jöttem haza dokinénitől. Reggeli NST-n 3 rendszertelen fájás. Majdnem két ujjnyira vagyunk nyitva, reggel óta keményedek (egyelőre sztem csak a front miatt). Felajánlotta dokinéni, hogy akár bent is maradhatnék, hát fityiszt.

Du. 3-ra vissza kell menni cuccal NST-re (Strepto miatt ha rendszeresek, akkor bent kellene maradni, de ha úgy érzem, akkor úgyis hazakönyörgöm magunkat).

Reggel úgy keltem, hogy 24 órán belül tutter Hanna-tali Kép, pedig akkor semmit nem éreztem csak a közérzetem volt olyan :-DDDDD

Ha nem, akkor nem műxik a női hatodik érzékem. . . .

Tiszta izgi, fülig ér a szám :-))))))))))))))))))))))))))) és annyira jó érzés nemsoká szülni :-)))))))))
Vik jön haza 1 körül, összepakolunk, dzsungerlirtás, zuhi, aztén majd látjuk
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Bocs, de akkor is KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Hát, ennyi.

Na, visszaolvasok, meg vagyogatok, csak közben kicsit még rendbe szedem a lakást, meg talán ledőlök pihenni.

Csóka,
Ada
ada007

En a foldonkivuliekben hiszek Kép Ugyhogy ha most nem ertenek egyet qiro baratnemmal, akkor nem olmot kapna a fulebe, hanem hiperlezerszuperplazmaakarmisugarnyalabot Kép Kép De egyetertek, locsoltass csak vizet a burajara, hatha akar majd ilyen templomi eskuvot. Persze ha buddhista tempolomban eskuszik majd, akkor ez is csak felesleges macera volt. Viszont amig nem bizonyitott, addig azt nem hiszem hogy a foldonkivuliek tavolrol befolyasolhatjak a termekenysegedet Kép
moosejaw

Hu, Ada ez tok izgi! En is Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Laptopot beraktad a cuccba? Drukkolunk nagyon! Ertesitest ekrunk! Kép
moosejaw

Ancsi!
4D-s UH ügyben:
igen, mi NEM láttunk semmit! Tényleg meg kell beszélni vele!!! És olyan volt, hogy a doki még mondta is, hogy akkor álljak fel, és guggolgassak néhányat, amitől felébred, de nem tette, csak a seggét láttuk, háááát, nagy élmény volt...Kép
Ildi!
Timi tényleg gyönyörű és már nagyon nagy!!! Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Moose!
Halkan súgom, hogy tán igazad van, én is jobban szeretem a kézzelfogható dolgokat.
Vicc: Pista bácsi feljön Pestre faluról, beül egy modern, hiper,szuper, dolbi szörránd, és még kitudja milyen hiper giga szinemába. Megnézi a sztárvórszt, kijön és így szól: Há' én ezt nem hiszem el. Kép

Ada!
Te meg ne csigázz má''' lássuk a medvét!!! Kép
neet
neet

Neet, en tudom, hogy mindig igazam van es ettol vagyok olyan magabiztos Kép Kép Meg latod a humorom is tokjo Kép Szal vicc jo, az en golyasomra par napja meg senki nem reagalt Kép
moosejaw

Lányok!

Mondjatok légyszi véleményt, hogy hogy oldanátok meg a hosszú utazást?
mkatus

Es rajottem, hogy semmi nem eletkorfuggo. A multheti pikniktol peldaul mindenki teljesen kifaradt, pedig elmeletileg felfrissul az ember egy ilyen szuper kis pihenteto programtol, jolevego, szep kornyezet, csevej a haverokkal, es nem is ersz haza keson. De a szuloseg marha kimerito! Ha szulo vagy, tokmindegy, hogy 20 vagy 35 eves, a legaprobb dologtol azonnal elfaradsz. Elotte naponta is jarhattal bulizni, most meg egy pikniktol nyolckor mar beajulsz az agyba. Azert van, mert bar nem melozol, de egesz nap a gyerekre kell figyelned, ami igen eros koncentraciot igenyel. En peldaul meg masnap is olyan faradt voltam, hogy eszre sem vettem, ahogy kidobtam a negy legjobb hoerzekelos kiskanalamat a kajasdobozokkal meg hasznalt papirtolokkel egyutt. Es tegnap ket helyen sem kaptam ujakat Kép Reggel altalaban eszre sem veszem, hogy a gyerek mar regota jatszik a kisagyban, csak arra ebredek fel, ha mar nagyon sir, pedig csak egy meterre van tolem. Hu, tenyleg hogy bir az ember harom gyerekkel? Vagy a nagyobbak mar raugranak, ha nem kel fel idoben, ugyhogy nem kell aggodni? Vagy tobbgyerekes szulok mar nem is alszanak?
moosejaw

Mindenkinek szép napot!

Murr: köszönet a kedves üdvözlésért, jó köztetek!

Ada007: Remélem minden úgy alakul majd ahogy szeretnéd és rendben lesz a szülés, gondolom már nagyon izgulsz és nagyon várod a babót! Kép

Tényleg! Ki fog mostanában szülni? Olyan sok itt a kismama, kinek kell még drukkolni?

Hasfájósoknak: van egy vény nélkül kapható szirup, közvetlenül szopizás előtt kell beadni a babának, narancs íze van. Kép INFACOL SUSPENSIO a neve, általában pár napig várni kell, hogy hasson, ha egy hét után semmi változás akkor más megoldást kell keresni. Már több kisbaba hasfájását is megoldotta. Kép
stingo22

Katus, asszem nem is kell sokat torpolnod ezen, egyszer kiprobalod, es olyan hulla leszel tole, hogy soha tobbe nem akarsz majd menni. Komolyan! De ne egy napon menj oda meg vissza is, mert az tenyleg embertelen hosszu lenne. (Egyszer mentunk Varsoba vonattal, majdnem 12 ora volt az ut, kozben szamoltam, hogy negyszer neztek meg az utlevelem es hatszor a menetjegyem. Viszont Teneriferol visszafele majdnem egy oraval rovidebb volt az ut, mert bar szornyu vihar volt, de ugy tepett a repcsi, hogy meg. tenyleg, menj repcsivel.) Babaval mi meg csak a haromnegyedoras autoutaknal tartunk, es legalabb feluton sir a gyerek. Sajnos ujabban nem alszik el utkozben, hanem inkabb sir. Kép
moosejaw

Recca: köszönet a szüléstörténetért! Kép Nagyon szép lehetett, közösen együtt a család... nincsenek felesleges beavatkozások stb...
Egyszer majd én is ilyet szeretnék!

Egyébként ha jól emlékszem Kissün írta, hogy össze kéne szedni a szüléstörténeteket, ez szerintem is nagyon jó ötlet, olyan jó olvasgatni a tapasztalatokat! Nektek mi a véleményetek?
stingo22

Halál nyugodt vagyok, de nagyon boldog... komolyan....gondolom az izgalom idővel bekúszik ezek közé...

Aztán az is lehet, hogy túlhordás lesz a vége Kép
ada007

Vera! Azt mondta, hogyha nagy babát növesztek, akkor egy bizonyos guggolós-seggletolós pózban kellene szülnöm. Kép remélem a nagy baba növesztés nem fog bejönni Kép . azért nem szeretnék egy hatalmas bébit kitolni.

Ó, a francba, akkor lehet, hogy semmi moziélményem nem lesz már 30 hetesen? Pedig csak pont ezért akarok megint a maszekba menni, amúgy mentem volna az sztk-ba.

Neet, ez a keresztelő téma engem is érdekelne, ugyanis sajna mai napig nem sikerült megkeresztelkednem, pedig 1 évet már jártam oktatásra is. Remélem a gyerkőcöm azért kap majd keresztséget.

Gigi! Azért 2d-sben, mert a hölgy azt mondta, hogy a szűréseket abban nézi, mert szakmailag a 4d-s nem oké. Most meg külön megkértem, hogy legközelebb inkább legyen 4d-s, mire mondta, hogy oké, előtte egy kis 2d-s szűrés, és mehet a mozi. Amúgy én nem szeretnék 3 gyerkőcöt, még egyet se tudok nevelni!! Kép A párom emlegeti eléggé! Én nyuszi vagyok a neveléshez!

ancsipancsi

Zsanci, ez azért szívás, mert ekkor szűrnének is, és nincs kedvem 10eFt-ot csak úgy kidobni az ablakon.

ancsipancsi

Ada!
Hajrá hajrá!!! Mi is Kép-k vagyunk ám!!! Kép Kép
Keresztelő:
akkor az én szüleim egészen okésak lehetnének Moosenak. apám római kat. anyám pravoszláv, én meg 24 évesen lettem görög kat. Nekem egyébként a legnagyobb gondom (azaz 2 legnagyobb gond), hogy NINCS olyan ember, akit 100%-ig tökéletesnek tartok a kereszt szülőségre. Mert ugye (ha jól tudom) a keresztszülők azok, akik gondját viselik a gyereknek, ha velünk vmi történne...Nem???Ezért is utálom, hogy férjeméknél nagybácsit-nagynénit kértek fel keresztszülőségre...
Ami még probléma, hogy a keresztszülők közül legalább az egyiknek olyan vallásúnak kéne lenni, mint aminek keresztelem, nem? Nekünk van egy baráti házaspár, akik nagyon szeretik a fiaimat, de a férj, nem keresztény vallású. Viszont, mi őket szeretnénk keresztszülőnek. Tehát, egyelőre nincs keresztelő...
Másik gond, amit Moose is mond. Mi van, ha ő nem az akar lenni, amit mi adunk neki???
Minket is cseszegettek már apósék a keresztelő ügyben, és kicsit jól esett azt mondani, hogy méééég neeem, és lehet, hogy neeem is....beeee!!
Szóval keresztelő ügyben én is teljesen TANÁCSTALAN vagyok, még szerencse, hogy nem is igazán találtuk meg a TÖKÉLETES keresztszülőket!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

Volt ma reggel minitali a Bártfaiban, teljesen jó volt Kép
Beetrix rámköszönt, aztán Adával is talcsiztunk, eljövetben meg Manóval futottam össze...
A babám megőrült ma, ficereg egész nap, nagyon élvezi, hogy nincs 40 fok. Kép
Viszont az én agyam meg szita ma, ugyan végigolvastam mindent, de nem tudom, mire kellene írnom Kép Így most inkább le is fekszem aludni még egy kicsit, a vérvétel miatt hajnalban keltünk Kép
Lehet, hogy ma már nem is leszek, takarítani kell, holnap jön anyós Kép Én nem leszek itthon Kép Még nem tudom pontosan, NST után mit csinálok, de estig nem jövök haza, az tuti Kép

Katus: Én biztos nem vinném kéthetente Bcsabára a dedet, nem hiszem, hogy a nagyszülők ne bírnák ki (vagy én ne bírnám nélkülük). De senki nem lehet profi ebben.

Keresztelő: Mi a haverokkal névadót tervezünk. Ugyan később nagyobb macera, de csak akkor kell, ha templomi esküvőt akar, akkor meg úgy is járnia kell, mert a templomi esketéshez elsőáldozni, meg bérmálkozni is kell. Akkor egy füst alatt megcsinálják mind a hármat is már Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Neet,
egy csomó mindenre szeretnék reagálni, mert ugye, kortársak vagyunk, csak annyit írtatok tegnap, hogy nem tudom elolvasni...
Keresztelő:Én sem voltam kisbaba koromban megkeresztelve, pedig mindig úgy éreztem, hogy milyen jó lett volna. Éppen ezért mi most megszerveztük, abban a templomban, ahol az esküvőnk is volt, mert ott már ismerjük a járást... Nincs semmilyen kötelező tarifa, az esküvőn se volt, megjegyzem. Hanem adományt lehet adni a templomnak, aki gondolja, és annyit, amennyit gondol. Ez nekem nagyon szimpi. Mi a férjemmel nem egyforma vallásúak vagyunk (ja, mert aztán én magamat gimis koromban megkereszteltettem), de ez nem probléma, mert még a baba előtt megbeszéltük a férjemmel, hogy ha fiú lesz, akkor az ő vallása szerinti keresztelő lesz, ha lány, akkor pedig az enyém szerint. Persze, hozzáteszem, hogy a protestáns és a kat. vallások között manapság már egyre nagyobb a közeledés, tehát ennek csak dogmatikailag van jelentősége, a mi szempontunkból nincs, nekünk a lelki része fontos.

Hintőporozás: mi nem használunk hintőport, hanem fürdés után hajszárítóval szoktuk megszárítani a hajlatokat, ezt nagyon élvezi, mert jön rá a jó meleg levegő.
Naptej: a gyermekorvossal lehet feliratni olyan UVszűrős krémet, amit gyógyszertárban kevernek ki és szerintem jobb a babáknak, mint az előre gyártott, mert nincs benne illatanyag és szinezék.

MKatus,
Szerintem 6 hetes kora előtt semmiféleképpen ne vállaljatok be nagy utazásokat, mert a kisbabának nyugodt körülményekre van szüksége. Én mindig arra gondoltam, hogy a pocakban még nincsenek erős fények, hangok, és jobb fokozatosan hozzászoktatni a külvilághoz... Nekünk bejött, mert most meg olyan babánk van, aki szinte sose sír, és minden érdekli, mint Esztit: pillangók, madarak, a fű növése stb.

05.05.-ösök!
Hajrá!!! Kép Kép Kép

Blaye
blaye

Zsanci,
Nekünk 2 keresztapa és 2 keresztanya lesz, és egyik sem olyan vallású, hanem egyszerűen csak keresztény, és ez elég!
És nálunk 5 hónapos korra már kiderült, hogy ki az, aki igazán törődik a nemrég megszületett kis családtaggal, úgyhogy nagyon könnyű volt választani keresztszülőket, de azért van 2 pár, mert szeretük volna, hogy a férjem és az én családomból is legyenek...

És bocs, hogy kicsit hosszú voltam.
blaye

Neet, nemrég hallottam, 1 ismerőstől 25 ropit kért a pap a körösztölőér, szóval na ne má hogy ne tarifázzanak...

Zsanci, keresztszülőnek manapság bárki mehet, még azonos vallásúnak se kell lennie... az eredeti funkciójuk amellett, amit mondtál (és ami nem túl vidám dolog), az, hogy a vallási/erkölcsi kérdésekben eligazítsa a gyereket - na erre is alaposan meg kell gondolni, kit választassz... KépKépKép

Ada, szorítunk!!!!

votiv 8)
votiv

A névadó akkor lett "divat", mikor nem volt kifejezetten előnyös templomba járni/keresztelkedni stb.
Szerintem kedves dolog ilyet tartani, na és tök praktikus is: egyszerre túl lehet esni egy csomó látogatón Kép

a keresztelőtől nekem elment a kedvem, mivel tovább emeli a sztem amúgy is szégyentelenül magas tarifát, hogy mi nem vagyunk megesketve, a párom meg csak kaotikus...

votiv 8)
votiv

Jo reggelt Lanyok!

Hu,de sokat irtatok,3 "oldalt" kell visszaolvasnomKépKépKép

Babakocsin mi is sokat tiprodtunk,eloszor mindenkepp 4 funkciosat akartam,aztan vegul egy 2 funkcios Pierre Cardin-nal maradtunk.Ez "csak" olyan 10 kg.Es vettunk kulon autosulest,szinten PC.

ReccaKép
Nagyon tetszett a szulestorteneted!!Kép

VotivKép
Csajozos nezes tunderiKép
Koszonjuk az utolso kivansagotKépKép

Matrac ugyben en mar annyit gondolkodtam,de semmire nem jutottam(hatarozott vagyok,mint mindig), ugyhogy rabizom a dontest Apucira meg a szulokre.

IldiKép
Utolagosan is BOLDOG NEVNAPOT KIVANUNK TIMINEK!!KépKépGYONYORU BABA!!!!

MoosKép
Az agy nem marad igy veglegesen!!!KépAz oldalarol a disz mindenkepp le lesz veve,meg ha kell, a fejvedo is.Pont az altalad irt okok miatt nem vettunk pl baldachint sem.
Dehat muszaj volt teljes diszeben megcsinalni a kisagyat!!KépKépMeg ha csak par napig marad is igy.

Hat Akos meg mindig nincs ittKépKépDe a remeny hal meg utoljara.

AdaKép
ORIASI DRUKK!!!!!!!!!!!!!KépKépKépKép

StingoKép
En is-en is szeretnek kerni drukkokatKépKép

Nnnna,sikerult vegigolvasnom a termestKép

Pusz
Kriszta es Akos
38+6

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Ja Gigi!
Szülésről: én a vajúdás vége felétől eléggé OFF voltam, és az első szülés után kb. akkor lettem ON, amikor a gyereket már rég elvitték (kb. 5 percig volt velem Kép )és kitoltak a folyosóra, mert közölték, hogy ha együtt akarunk maradni a férjemmel, azt csak a kórház folyosóján tehetjük meg (NEM szt. imrés sztori)!!!
A második szülés után elég gyorsan ON lettem, és ez tök furcsa...mindenféléről beszélgettünk, picúr addig a hasamon, mintha "misem" történt volna...Pár óra múlva kezdtem feldolgozni a szülést. Elég furi volt. Az első szülés után meg pár hét kellett a feldolgozáshoz, majd néhány hónap, hogy elfogadjam a dolgokat, és hogy megbocsájtsam magamnak, hogy nem üvöltöttem a gyerekemért, akihez pedig jogom lett volna!!!! Mondom, elég sokáig OFF voltam...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ada, melyik dokinál fogsz szülni, és milyen nemű a pocaklakód? Kép Ha a napokban születik akkor bika lesz a horoszkópja. Kép

A keresztelőhöz hozzászólva, szerintem semmi értelme, ha csak nem az, hogy később a gyermek felnőtt korában templomban házasodhat. (de ma már így is kell jegyesoktatásra járni) Szubjektív véleményem, hogy kár a gyerekre bármit is rátukmálni, ha nagyobb lesz, úgy is eldöntheti, hogy mit választ, vallásosságot, ha igen milyet, vagy semmilyet. Úgy is ő dönt. Egy külön kis személyiségük van, már a születésük pillanatától fogva, a szülő meg csak reménykedhet, hogy a lehető legjobbat nyújtja gyermeke számára, és belőle pedig jó ember lesz.
stingo22

Manóka,
a potenciánál az alacsony (5CH avagy C5 stb) leginkább helyi hatást fejt ki, fizikai tüneteket gyógyít, a magasabb (30CH, vagy pl a C200-as) pedig inkább "lelki" síkon, ill. a teljes szervezetre hat (ezek alkalmazásához több tünetnek is egyeznie kell a gyógyszerképpel)
képletesebben: nézzük meg pl. az Arnica gyógyszerképét:
Lágy szövetet ért sérülésekre, ütés következtében fellépő vérzések, véraláfutások, zúzódások esetére. Enyhíti a fájdalmat, csökkenti a félelemérzetet, segít a baleset/műtét utáni trauma feldogozásában. Javasolt még szülés, fogászati beavatkozás után. A beteg testi-lelki panaszaira a csend, nyugalom, egyedüllét hoz javulást.

Tehát pl. szülés után kell a 30CH-s, lábtörésnél még a C200-as is, Isti púpjára 15CH-st adtam, mert az volt itthon, de elég lett volna a 9CH is, mert nagy megrázkódtatás nem érte, szerencsére

másik példa: chamomilla - kisbaba hasgörcsére, fogzásra, fülfájásra ÉS csecsemők/gyermekek/asszonyok szere, akik túlérzékenyek, türelmetlenek, dühkitürésre hajlamosak, a fájdalom dühössé teszi őket stb.
dióhéjban. tehát ha csak simán fogzásra adod a babának, akkor jó a 9CH is, míg ha tényleg dühös a baba, pl. rázza a végtagjait, és elvörösödik a feje, úgy ordít hozzá, akkor lehet neki adni a 30-ast is.
a C és a CH potenciák közt kb annyi a különbség, hogy a CH-t a Boiron használja, a C-t meg a Remedia, és utóbbinak vannak nagyonnagy hatáserősségű bogyói, >C2oo
a többi meg nyugodtan helyettesíthető
uff, már elég belőlem Kép

votiv 8)
votiv

Moosejaw! Köszi a véleményt! Igazából tisztában vagyunk vele, hogy milyen nehéz, mert már 8 éve elkerültem otthonról, azóta 2-3 hetente járok haza, és bizony ilyen messze van. Nagyon megerőltető, de a szüleim nagyon fontosak, így kénytelenek vagyunk bevállalni. Anyósomék meg hiába laknak tőlünk 20 km-re, mindíg szekálnak minket, sosincs nyugtunk, kiborulok minden alkalommal. Arról nem is beszélve, hogy nem is érdekli, hogy mi van velem, és a babával... Szóval szívesebben megyünk anyuékhoz, ők meg messze vannak. De ezt szívesebben vállaljuk...
mkatus

Blaye, olyan szépeket írtál..
lehet, hogy visszajön a kedvem a keresztelőhöz is? Kép

Vince nem fél a hajszárító hangjától?

votiv 8)
votiv

Jajj dehogy visszük 6 hetes kora előtt! Nem vagyok megőrülve. Csak egyszer el kell kezdeni. 2-3 hetente pedig azért csak hazamegyünk, mert bármilyen hihetetlen, én imádom a szüleimet, és hiányoznak. Most is 3 hete voltunk otthon, és már nagyon honvágyam volt. Ti is megkeresitek a szülőket, nem?
mkatus

Sziasztok!

Először is Timi baba nagyon édi, jó nagyon ez a kép! Kép

Ada ez már nagyon izgi Kép, de nem úgy volt, hogy 5-én szülsz? Kép Kép

Katus
Szerintem ne utazzatok annyit, csak ha nagyon muszáj, akkor menjetek, az én szüleim is 200 km-re laknak de nekem eszembe nem jutna vonattal kéthetente hazajárkálni, addig semmiképp, amíg nem tud magától ülni a baba. Mi egyébként is általában 2-3 alkalommal utazunk haza egy évben (kocsival), meg a szüleim is ennyiszer eljönnek. Ennyi elég szerintem végül is messze lakunk ez pedig azzal jár, hogy ritkábban látjuk egymást.

A keresztelővel kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy mindegy. Ha megkeresztelik a kisbabát de a szülei nem erőltetik rá azt a biztonyos vallást vagyis nem nevelik úgy, akkor csak formalitás, a hit nem ettől függ és úgyis felnőttként fogja eldönteni, hogy hisz-e vagy sem. Ha pedig nem lesz megkeresztelve és felnőttként fontos lesz neki a hite, akkor nem fogja maceraként felfogni a keresztelkedéssel járó dolgokat, sőt.

Jaj, a névadóról eszembe jutott, hogy gyerekkoromban én is szerepeltem a névadókon, mert nálunk az volt a szokás, hogy gyerekek adtak műsort a névadón, úgyhogy én mentem mindig hétvégén szerepelni a tanácsházára és a végén mindig kaptunk a szülőktől tortát! Kép

Tegnap nagyon kivoltam, mert Bendike nem akart aludni, de ma bepótolta! Kép Egész délelőtt aludtunk! Kép

Egyébként gondolom a frontok zavarhatták meg szegényt.

ruz
ruzicsky

Mivel Kisun otlete volt, szepen osszegyujtheti es rendezheti a beszamolokat egy sztoribordon. En tavaly aug 3an irtam. Tobbiek?

Zsanci, ha gondolod tudok kuldeni tortareceptet keresztelore is, valami jokepu bolcso alaku finom ennivalo lesz belole Kép

Oxi, hat a frizurarol nem nyilatkoztal!

Kriszta, megnyugtattal agy ugyben, mostmar mehetsz szulni, na szia! Kép
moosejaw

Votiv!
Köszi az eligazítást homeopátia ügyben, lassan kezdek "megvilágosodni".

Ada!
Hát akkor rettentően szurkolok nektek, majd küldj sms-t, ha bármi van. Nálunk egyelőre sehol semmi, most úgy érzem, ez az 5-e nem fog összejönni, de mindegy, nem is akarom sürgetni Emmát, semmi értelme.

Keresztelő ügyben: én kicsit másképp gondolkodom, mint amiket korábban írtatok, remélem nem baj, ha leírom a véleményemKép Szerintem ha egy kisbabát megkeresztelnek, akkor abból még semmi hátránya nem lehet, ha felnőtt korában esetleg másképp gondolja, ugyanúgy átkeresztelkedhet. Ha valaki csak azért keresztelkedik meg/kereszteli meg a gyerekét, hogy később ne legyen gondja az egyházi esküvővel, amit egyébként meg csak azért választana, mert "az olyan szép", hát annak tényleg semmi értelme, én ezt komolyabb dolognak érzem (nekünk azért volt templomi esküvőnk, mert fontosnak tartottuk, nem azért, mert "szép"). Kisbabánál érdemes féléves korig, csak azért, mert később már nehezebben marad meg a keresztszülők kezében, pl. a mi keresztlányunk 11 hónaposan végigbömbölte az egész szertartást, és majd' kiugrott a kezemből. Régebben az volt a szokás, hogy a fiúkat az apa, a lányokat az anya vallására keresztelték, én azt mondanám, inkább az legyen a mérvadó, melyik szülő gyakorolja jobban a vallását/hitét. Na, bocs a hosszúért! (a tarifa-kérdés meg szerintem templomfüggő, van ahol kérnek, van ahol nem).

Manóka 39

Kép
Kép
manoka11

Katus, én megint csak aszondom, majd meglátjátok, hogy mertek-e/bírtok-e ilyen hosszú útra menni, ráadásul rendszeresen
addíg meg ne rágódj rajta! Kép

votiv 8)
votiv

Stingo megerositve, Ruz megerositve, es tuti azert volt nyugos, a babak erzekenyek az idovaltozasra.

Katus, nekem a szuleim negyedoranyira laknak (megis mindig ok jonnek, nem mi megyunk), anyosek meg egy epuletben velunk.
moosejaw

Votiv,
Köszi Kép
Nem fél a hajszáritótól, sőt, élvezi, sztem neki olyan, mintha játszanánk vele, és ezért szereti. Egyébként nem hangos, mi annak idején úgy vettük, hogy bementem a boltba és azt mondtam, hogy a leghalkabbat kérem...

A CH jelzésekkel kapcsolatban egy dolog van, amit NAGYON nem értek (azért ide írom, mert hátha mást is érdekel, akit nem, annak bocs). Azt írod Te is, hogy az alacsonyabb számjelzés, pl. 9 CH alacsonyabb potenciál. Igen, de a szám azt jelöli, hogy hányszor higították és hányszor rázták össze. Ha 9-szer higították, akkor annak erősebbnek kéne lenni, mint ha pl. 200-szor higították volna, mert az ugye hígabb lesz. De akkor miért erősebb potenciál a 200-as?
Te érted ezt?
blaye

Hát, igen az enyémek is sűsűbben jönnének, ha nem lenne ekkora a távolság...
Évente 2-3-szor?? Anyósékat elég lenne ennyiszer látogatni, de az a kapcsolat szerintem nagyon ellaposodna. Õk mindenben támogatnak/támogattak minket...Mármint anyuék.
Hűű, én ki nem bírnám, ha olyan ritkán látnám őket...
mkatus

Blaye!
Igen, ezt a higításos dolgot én is elolvastam a Boiron prosiban, és józan paraszti ésszel én is úgy értelmeztem, hogy minél kisebb a potenciaszám, annál erősebb a bogyó, mert kevesebbszer van higítva...
Votiv, szakvélemény???

Kép
Kép
manoka11

Ada!

Szurkolunk!

3 gyerek: én is azt hittem, hogy kiment a divatból Kép lehet, hogy csak túl közeli a szülés, de most még nem akarok belegondolni, hogy még kétszer kell ezt csinálni (Lev a harmadikat be akarja csusszantani, nálam kettő a kapacitás)

nyaralás: belföldi pár napos nyaralást sztem meg lehet próbálni, különösen, ha az anya annyira szereti a napot, mint baba a tejet Kép

keresztelő: nálunk nem lesz. Apa szerint majd 18 évesen a gyerek eldönti. Persze nem vagyunk valami hagyománytisztelő népek, lagzi is baba után lesz, jövő tavasszal, addig spórolunk a ruhámra Kép mert ugye eddig a lurkóra gyűjtöttünk, aki "engedély nélkül" jött. És a leánykérés sem volt térdelős-gyertyás összeborulás, apa a Westendben kérte meg a kezem, jó zavarban volt, és olyan szépeket mondott Kép
Amúgy mióta gyerek van, folyamatosan tölteni kell(ene)a pénzt ideoda, kezdek besokallni! Talán ezért sem eröltetném a keresztelést.

Mindenki!
Mit lehet kezdeni a megsértődős rokonsággal, ha nem akarom, hogy kéthetsen felkapkodják a babát? Főleg anyós.....
duopack

Katus! Én most, hogy még csak pocakos vagyok, havonta járok haza a párommal. Mi is imádjuk a szüleimet, ők is messze laknak, de én olyan kényelmes nyanya vagyok, hogy nem imádok már otthon aludni, mert nem olyan jó az ágy, úgyhogy lehet, hogy a terhesség vége felé még ritkábban megyünk. Meglátom. A lényeg, hogy a kiscsaj születése után pár hónappal majd mi is elindulunk, és utána megint havonta fogunk hazajárni, mint előtte. Amúgy a párod is így érez a saját szüleivel, mint te az övéivel?

Manóka, egyetértek keresztelés ügyben. Nálam az a nagy gond, hogy a keresztanyja nincs megkeresztelve, és nem is akar. Kép én pedig szeretném majd a babámat. Mit lehet tenni?

Moose, de jó neked, hogy anyósék egy épületben laknak veletek Kép Kép Kép

ancsipancsi

Duo! miért nem akarod, hogy felvegyék?

ancsipancsi

Duo, kit erdekel ha megsertodnek, kuldd el oket a jo budos francba! Nehogy aztan ugy jarj, mint mi, hogy pl. kirantja a szajabol a cumisuveget meg minden Kép Bar mostanaban szerencsere hanyagol, mert rajott, hogy a gyerek nem szereti ot (sir, ha felveszi, vajon miert) Kép
moosejaw

Azert Ancsi, mert meg kell vedened a gyermekedet azoktol, akik jatekbabanak tekintik es szorakozni akarnak vele. Egy kethetes baba csak eszik meg alszik. Szerinted mikor kene az anyjan kivul barkinek is felvennie, eves vagy alvas kozben? Es kulonben se zavarjanak meg, majd ha ket honapos, akkor majd bejohetnek.

De helyesek ezek az apak, hogy harmat akarnak! En is azt akarom, hogy az enyem azt akarja Kép
moosejaw

Ancsi!
És csak az a valaki lehet a keresztanya? Csak mert ha ő nem tartja fontosnak, akkor kérdés, hogy a gyerkőc esetében mennyire fogja fontosnak tartani. Mellesleg nem is biztos, hogy így megengedik, hogy ő legyen a keresztszülő (habár tőlünk pl. semmilyen papírt nem kértek, hogy meg vagyunk keresztelve).

Duo!
Ez a kérdés nálam is felvetődött, még most szülés előtt. Mennyire gyakran akarja felvenni a gyereket? És "csak úgy", vagy ha nyugtatni kell, vagy miért? Amúgy szerintem simán meg lehet mondani, hogy "bocs, de most jobb ha hagyod, vagy bocs, jobban megnyugszik, ha én veszem fel". Állítólag az tényleg nem jó egy pici babának, ha rövid időn belül kézről-kézre jár, nagyon felzaklathatja.

Kép
Kép
manoka11

Moose,
ezt szeretem benned, a finom lelkedet KépKépKép és teljesen egyetértek, a baba a legfontosabb... mondjuk,

Ruz,
kezdheted finomabban is Kép

Ada,
KépKépKépKépKépKépKép és DRUKKKKKKKKK itt is!!!!

Kriszta, Manóka és a többieknek is!!!!!KépKép

Keresztelő: én azon a véleményen vagyok, hogy keresztelő nem árt, aztán majd eldönti! Kép Én katolikus volnék er., jártam egyházi iskolába meg minden, aztán elmúlt Kép

Ancsi,
gyereket sajnos nem kell növeszteni, nő az magától is, hát még ha jó kis magzatvédő vitamint is szedsz végig Kép

Katus,
szerintem se stresszeld magad, ki fog alakulni a dolog! Kép Ha szeretnél és bírjátok, akkor hajrá! Kép de ezt úgyis a baba "dönti" el.

Szüléstörténetek: na, gyűjtsem?

vera
kisün

Ruz,
ahogy Manóka írja, aztán ha nem használ, kitörhet az anyatigris, és TÉNYLEG ne érdekeljen, hogy kit sértesz meg... az unoka nem-látásának lehetősége ugyanis nagy motivációs tényező Kép

Ja, és csatlakozom, mi is 3 gyereket szeretnénk!!!4 KépKép
kisün

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?